Plugga bör man...?

 
Befinner mej i dotterns lägenhet denna torsdagsförmiddag, och försöker sätta mej in i vad som är på gång på min kurs den här veckan.
 
På grund av stormens härjningar går det för närvarande inte att göra detta hemifrån, eftersom vi fortfarande inte har fått elen lagad. Och det lär nog dröja någon eller några dagar till, är jag rädd... SUCK!!
 
Men det tar ju knappast min skola någon hänsyn till, och på måndag är det inlämningsdax precis som vanligt. Och nästa måndag igen, är det en STOR uppgift som ska lämnas in. Phu! Just nu känns det inte som om jag kommer att kunna fixa den sistnämnda i tid, men vi får väl se... Har inte ens Word i laptopen som jag använder mej av nu, och då är det ju så lagom enkelt att skriva inlämningsuppgifter! 
 
Nåja! I värsta fall får jag väl lämna in senare, men eftersom det drar igång en ny delkurs samma dag som den stora uppgiften ska vara inlämnad, så vore det ju helt klart skönast att ha den klar i tid... Men det förutsätter nästan att vi får ordning på strömmen hemma senast på måndag, så jag kommer åt allt jag har i min stationära dator! Både av nedladdat kursmaterial och av program...
 
BLÄ för stormar och elavbrott!!!
 
Hinner inte svara på kommentarer nu, men ni må tro att jag tusen och åter tusen gånger hellre hade gjort det än att brottas vidare med mina skoluppgifter. <:-)
 
På återhörande någon annan dag!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Datorfri dag!

 
Eller om det rent av kommer att ta dagar, att få strömmen fixad igen efter Simones busande igårkväll...? :-/
 
Men surfplattan har trevligt nog hyfsat med ström på sitt batteri. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Utsikter och insikter...

 
Tog ett foto ut genom köksfönstret på lägenheten vi tömde i lördags:
 
 
 
 
 
En minnsebild - eller en bild för minnet, kanske... 
 
Här hemma är det väl inte aktuellt att packa ihop bohaget ännu, även om den 22-årige sonen ibland antyder att det är på tiden att jag och maken flyttar ut! 
 
Ja, nångång gör vi kanske det - vem vet!? Just idag, när det hänger en tung klass 2-stormvarning över den här delen av landet, så hade det absolut varit perfekt att bo i stan med garanterad strömförsörjning och bredbandsuppkoppling istället för här, där det brukar kunna ligga träd över el- och teleledningarna bara det luftar lite mer än vanligt i trädtopparna... Men överlevde vi "Gudrun" och 25 dygn av strömlöshet, så ska vi väl klara "S:t Jude" också!? Hoppas jag iallafall... 8-X (Hjälp!?)
 
Hur som helst!
 
Innan maken och jag flyttar ut ur det här huset, så ska vi renovera/fräscha upp ett eller annat rum! :-) Så i förra veckan började jag snegla på tapeterna i vardagsrummet. Det har jag i och för sej gjort många gånger förr, men nu börjar de faktiskt kännas mer än lovlig trista. Grådaskiga vävtapeter, som har suttit på väggarna sedan huset var nytt i början av 80-talet... 
 
 
 
 
 
 
Golvet är förresten inte heller det roligaste! <:-) Och furupanelen i taket borde väl målas vit...
 
Hu, vad mycket jobb som väntar - och dyrt lär det väl också bli... 
 
Undrar vad det kostar att hyra sej en nyrenoverad 3:a inne i "byn"!? Med sjöutsikt och tillhörande trippelgarage. Nära till naturen bör det också vara förstås, och givetvis gångavstånd till affärer och andra serviceinrättningar! Värme och vatten ska givetvis ingå, lixom tele, tv och bredband. Egen trädgård är däremot inte nödvändigt, men en schysst balkong vore bra - gärna inglasad.
 
När det dyker det upp något sådant, och för si så där 3000 kronor i månaden, så ska jag slå till bums!!! 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Söndag kväll...

 
Idag har jag inte gjort många knop. För den där extra timmens nattsömn gick åt till att inte kunna sova!? 
 
Men jag var desto effektivare igår, och jag antar att det är orsaken till att jag inte lyckades varva ner ordentligt innan läggdags igårkväll. Kunde nog tusan ha stigit upp igen vid ett i natt, och fixat en flyttning till då!! 
 
För det var det som var på tapeten igår: Att tömma (men dock inte flyttstäda) en lägenhet i Göteborg. Och detta jobb utfördes tillsammans med maken, min pappa och min syster samt hennes båda döttrar. Det var visserligen bara en etta, men det såg snudd på oövervinnerligt ut vid första anblicken. Men när vi väl satte igång så gick det faktiskt ganska fort att få in allt i hyrsläpen, och vi hann svänga förbi Frälsningsarméns Second Hand och låta dem ta vad de ville ha innan vi for vidare mot återvinningsstationen i Borås. Hann till och med dit i god tid innan stängningsdax - och där gjorde vi oss av med större delen av det resterande bohaget. De allra sista pinalerna i släpen fraktade vi sedan hem till syrran, som bor i ett samhälle strax utanför Borås.
 
Och allt som hade lastats i vår bil fick så småningom följa med söderut, och det som åkte med ända hem hit var en gammal spegel, en stor koppargryta och en fårskinnspäls. :-) Den sistnämnda hade jag tänkt re-designa (som det så fint heter, när man typ gör något nytt och annat av något gammalt), för jag trodde den skulle vara alldeles för liten till mej. Men så prövade jag den, och den passade minsann riktigt bra! Lite kort i ärmarna kanske, men lagom i övrigt. Fast jag vet ändå inte... Går jag ut i skogen med den på mej, blir jag väl tagen för en varg - och i västa fall också skjuten på kuppen...! 8-X
 
 
 
 
  
 
Om fotot ovan finns inte mycket att säga mer än att jag aldrig brukar arrangera mina motiv, men... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

När dygnets ljusa timmar inte räcker till...

 
...är det tur att det finns pannlampor! :-)
 
 
 
 
 
 
Maken kunde ju inte lugna sej till helgen, utan skulle tvunget gjuta fast stolphållare beckmörkret i förrgårkväll.
 
Blixtljus brukar ge katastrofalt resultat på foton där man vill att det ska synas att det faktiskt ÄR mörkt - men jag ville ju framförallt ha lite fotodokumentation på jobbet vi gjorde, och just detta foto tycker jag dessutom blev så härligt höstigt i färgerna! :-)
 
 
 
 
 
 
Men det var naturligtvis en "så där" bra idé att mickla med detta i mörker, för när vi skulle kolla igårkväll (innan det hann bli riktigt skumt ute) så upptäckte vi att den ena stolphållaren inte hade lyckats 100%-igt... Utan bara typ 66,666666...%-igt! :-(
 
Det vill säga; Av tre skruvar som skulle sitta fast i cementen, så var det bara två som gjorde det. Den tredje lär i och för sej inte gå att slita loss, men den rör sej...
 
Hå-hå-ja-ja... Men det kommer nog inte att påverka slutresultatet nåt nämnvärt - hoppas vi!? <:-)
 
Lyktstolparna + lampor har kommit, så nu ska bara elektrikern göra det samma. Förhoppningsvis någon gång under nästa vecka. Sen kan det bli hur mörkt det vill resten av hösten och vintern!! >:-) (Men långvariga strömavbrott betackar jag mej för!!!)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fotoprojektet 31 dagar i oktober (2013), del IV:

 
20/10, Det var alltså så här vår gräsmatta såg ut i söndags:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21/10, Och eftersom sonen sköt ett vildsvin, såg det inte heller så trevligt ut på golvet i vårt uthus i måndags:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22/10, Men i det fina vädret i tisdags såg jag iallafall nånting riktigt vackert; En björk som fortfarande hade många gröna blad kvar!! Och de gula såg ju bara ut som typ ... guldpengar!? Härligt!! 8-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23/10, Hade makens bil igår (onsdags), och tog mej bland annat en sväng till biblioteket. Parkerade åbäket precis utanför hundtrimmet... Varför ser inte min cocker ut som jycken längst till vänster??? Och varför sej jag själv ut som pudeln i håret - jag har för böveln en dotter som är utbildad frisör!? 8-X
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24/10, Idag är det två månader till julafton. Jag bryr mej bara lite mer, än vad den här filuren antagligen gör:
 
 
 
 
 
 
Övriga delar av detta fotoprojekt finns att se här och här och här! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Några foton från sena eftermiddagen igår... :-)

 
Rätt mycket bildbehandlade, bör jag väl också säga, för riktigt så-å-å-å magiskt ljus var det ju inte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förutom solsken, hade vi 16 grader varmt här mitt på dagen igår! Hä-ä-ä-ärligt!!! :-D
 
(Hur vädret är idag, låter jag nog bli att skriva något om... :-/ Men det är iallafall fortfarande tvåsiffrigt - med ett plustecken framför - på utomhustermometern).
 
Ha en bra onsdag allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett vildsvin mindre i grannskapet...

 
Ännu så länge har vi ju inte (peppar-peppar!!) haft några vildsvin på besök i trädgården allra närmast huset - däremot har ett eller annat satt ner trynet (men tack och lov bara lite grann!) i gräset intill vår damm, som ligger strax bortanför boningshuset. Sonen hoppas på att den eller de grisarna ska återkomma nångång, och har lagt ut lite äpplen där + preparerat några trädstammar med tjära. (Vildsvin älskar tydligen att skrubba sej mot tjärade träd). Jag i min tur hoppas att sonen verkligen sitter på pass och knäpper dem då, om de nu verkligen behagar dyka upp igen! 
 
På en gård ett drygt stenkast härifrån, har de betydligt mer problem med vildsvinen än vad vi har. Och sonen får jaga dem hur mycket han vill där - vilket han också gör. :-) Dock blir det många timmar på pass vid åteln utan någon som helst utdelning, men i söndagskväll hade han tur. (Eller grisarna otur!?) För det kom fram en sugga och fyra kultningar till åteln bara några minuter innan han hade tänkt ge upp och åka hem. 
 
 
 
 
 
 
I kväll ska älgarna som sköts under förra veckan styckas, och köttet delas upp mellan jaktlagsmedlemmarna. Blir väl inte så jättemycket, men det lär ta några timmar ändå att finstycka, putsa, mala och förpacka. 
 
Kultingen får "hänga till sej" några dagar till. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det måste bli mörkare innan det kan bli ljusare!?

 
Så här såg vår stackars gräsmatta (eller ska jag säga före detta gräsmatta?) ut igår morse, efter lördagseftermiddagens/-kvällens "mullvadsprojekt":
 
 
 
 
 
 
"Det räcker om ni gräver ner slangen 30 centimeter i marken", hade elektrikern sagt. Men jag tycker det känns som om maken snarare fick ner den på "en å trettis" djup!? 8-X Ja, inte riktigt kanske - men det var precis som vanligt när det gäller att gräva här: Det är så sabla mycket sten (de största var redan tillbaka nere i marken igen, när detta foto togs!) så det går inte med enbart spade och handkraft, utan man måste ta till grävmaskin. Och då tar skopan helt enkelt lite djupare än 30 centimeter... <:-I
 
Varför ska man då över huvudtaget ha en underjordisk slang genom trädgården, undrar ni säkert då. :-) Jo, det ska alltså komma hit en elektriker endera dagen och dra en (eller ett par??) sladdar genom den, och vid den sista (böjda) gula pilen ska det förhoppningsvis snart stå en lyktstolpe med någon slags lampa i toppen!!
 
Varde ljus, rätt och slätt!!! :-D
 
Angående bedrövelsen kring den uppgrävda gräsmattan, så hade den ljusnat betydligt framåt middagstid:
 
 
 
 
 
 
Det ska förresten inte bara bli en, utan två, lampor! :-) Den andra ska stå till höger, precis utanför bild på detta fotot. Eller bakom den vita fyrkantiga korgen, på fotot nedan:
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax förmörka min dag med skolarbete... Eftersom det är måndag är det inlämningsdags på kursen, och jag har ännu så länge bara nätt och jämt satt mej in i vad uppgiften ska handla om... SUCK!! 
 
Fast en bra sak har iallafall mitt totala (?) ointresse för den här konstvetenskapskursen lett till; Intresset för kursen jag gick i våras, och sådant som den handlade om (svensk formgivning, prylar och god design mm från slutet av 1800-talet och fram till nutid), har blommat upp igen! :-D
 
Så när det i förra veckan var dags att skicka iväg ansökningar till vårterminen, blev det några kurser som knyter an till sådant som jag valde:
 
 
 
 
 
 
(Visuellt berättande är något annat, förresten! Det handlar om bild och bildspråk - och förhoppningsvis även om foto!? Och "ortsoberoende" betyder att man läser de här kurserna på distans!)
 
Som synes tre kortare kurser, som alla dessutom körs antingen på halv- eller kvartsfart. Fast blir jag antagen till alla tre, så blir det ju plugg på helfart ändå. Och det vill jag ju helst, så håll gärna tummarna för att jag verkligen kommer in på samtliga! :-)
 
Trevlig måndag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fotoprojektet 31 dagar i oktober (2013), del III:

 
14/10, Mulen och regnig dag - bara kompaktkameran fick följa med ut på en pytteliten promenad:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15/10, Bättre väder - och bästa besöket i avenboken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16/10, Koltrastarna kalasade på rönnbär:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17/10, Det här tornet, som står på en grannmark, är nog sjutton det närmaste jag har varit årets älgjakt!?
 
 
 
 
 
 
 
 
18/10, Det går fortfarande att hitta blommande (nåja...) rosor i trädgården:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19/10, Förutom jag, så deltar inte heller den här krabaten i älgjakten;
 
 
 
 
 
 
Detta är mina svärföräldrars tax, och han bor hos oss den här helgen eftersom de är bortresta på grund av älgjakt. Det vill säga; svärfar arrenderar jakt på ett ställe uppe i Småland, och den här helgen är det älgjakt på gång där och svärmor har också följt med. 
 
Här hemma har det gått sådär med älgarna. En kviga och en kalv "bara", och det ger sej om det återstående vuxna djuret (som ska vara en tjur, och dessutom ha fler än sex taggar) hinns både hittas och skjutas innan kvoten för hela älgskötselområdet är uppfylld... Om inte, och om jag har fattat regelverket rätt (?), får de isåfall skjuta ytterligare en kalv.
 
Idag regnar det och är fullkomligt urtrist väder här, så dagens foto har jag inte tagit än... Det kommer i nästa avsnitt av det här projektet - förhoppningsvis! Del I och del II finns att se här och här! :-)
 
Förövrigt så är jag lite impad över att själva grundidén med detta fotoprojekt faktiskt har fungerat: Jag HAR fotat varje dag så här långt. Och det tror jag inte att jag hade gjort, om inte projektet hade funnits som drivkraft! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Önskar alla...

 
...en trevlig fredagkväll och helg!! :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Besökare... :-)

 
Hade som sagt var sotaren här igår, men den här gången gick det bra med allting och det var bara några korn sot på golvet som jag själv behövde ta hand om efteråt. Det kan man stå ut med, till skillnad mot när det blev sot i hela halva gillestugan häromåret! <:-)
 
Från det ena till det andra:
 
Upptäckte i förrgår att det var en massa koltrastar i våra rönnar, och tänkte att "Dom ska jag fotografera!!" :-D
 
Men... 
 
 
 
 
 
 
Ingen ville särskilt gärna vara med på bild. :-(
 
Dock var de där igår också, och kalasade på rönnbären, och då tänkte jag att jag skulle vara lite slugare... Så jag gömde mej bakom en vedstapel. De fick visserligen syn på mej där också - men inte förrän det redan var försent! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vidare så har tydligen ekorren nåtts av ryktet att det står 20 kilo solrosfrön i källaren, som bara väntar på att bli serverade!? Den senaste veckan har hen nämligen varit här ganska många gånger:
 
 
 
 
 
 
(Jag tycker att "hen" är ett ganska onödigt uttryck, och har aldrig ämnat lägga till det i min vokabulär... Fast just om ekorren kände jag att det funkade - iallafall den här gången!)
 
Trevlig torsdag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Solsken, minsann!

 
Har en jättefin morgon här, och livet leker! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men framåt middagstid lär det bli nattsvart, för då kommer sotaren... :-(~
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gårdagen:

 
Grå himmel, duggregn - och en massa löv som blåste av träden...
 
 
 
 
 
 
Gick en sväng till mitt bästa kantarellställe (som ligger precis i skogskanten alldeles intill vägen, så dit kan man faktiskt våga sej även när det är första älgjaktsdagen), men det enda jag hittade där var en massa bökskador efter vildsvin.
 
Om jägarna såg några vildsvin igår vet jag inte, men det var tydligen sämre med älg än vad det brukar vara.
 
Har inte smitt några speciella planer för den här dagen, men det får väl bli lite plugg nu under förmiddagen och sedan något lite roligare i eftermiddag!? Typ att åka till affären och köpa bröd och mjölk... <:-)
 
Trevlig tisdag på er allihopa!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Maken och sonen jagar älg idag...

 
...och jag sköter om mina oxar! :-)
 
 
 
 
 
 
Förra vintern hade vi massor av talgoxar kring utfodringsplatsen, och det ser ut att bli lika dant i år. Var och köpte 20 kilo solrosfrön igår, så nu ska ransonen ökas från nån knapp deciliter om dagen till ett par. Hoppas de blir glada och nöjda då! :-)
 
Hur nöjda älgjägarna är så här långt vet jag inte, men eftersom jag inte har hört av dem så har det nog inte fällts någon älg ännu inom vårt område och jaktlag. 
 
Loggade nyss in på min kurs-webb, och det visade sej att inlämningsuppgiften som jag bråkade så mycket med häromveckan redan har blivit rättad. Betyget man tilldelas på den gäller för hela delkursen, och eftersom jag befarade att jag skulle åka på komplettering så är jag skitnöjd med att jag fick G! :-D
 
(Phu & Pust!!!)
 
Delkurs nummer två började förra måndagen, och jag har redan kört fast i den också... :-/ Allt flum har jag accepterat, så den här gången ska jag inte gnälla om det. Istället är problemet att nästan allt vi ska läsa är på engelska. Att en eller annan bok är på det språket köper jag, men ska verkligen 70-80% av litteraturen vara det på en A-kurs??? (A-kurs = nybörjarnivå på högskolan). Jag är visserligen inte så-å-å nybörjare längre - men jag kan ju mycket väl ha kurskamrater som är det... Men framförallt har jag inte med mej så mycket engelska i bagaget - har inte läst mer än det som på gymnasiet kallas för Engelska A - så jag tycker det är jättesvårt att ta till mej all denna text. Jag läser och läser, och kanske kan jag översätta det mesta till någorlunda begriplig svenska - men den där djupförståelsen för vad det VERKLIGEN är jag läser och förväntas begripa... Uj-uj-uj... 
 
Ja,ja... Valet av kurs/ämne blev helt fel den här gången, det är det bara till att inse. Men nu är det ju hög tid att söka till vårterminen (REDAN!?! Japp, sista ansökningsdagen är nämligen imorgon), så då vet jag iallafall vad jag INTE ska välja!! :-) 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fotoprojektet 31 dagar i oktober (2013), del II:

 
7/10, Det blev inte många äpplen på de egna träden - men vad gör det när det finns desto fler på ett träd på en ödetomt alldeles härintill!? Enda felet är att de sitter så högt upp... :-/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8/10, Ett ganska fult blad, kan bli ganska fint på bild!? :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9/10, Nån som kan tala om för mej vad den här krukväxten heter??? 8-) Får lite känslan av att den håller på att ge upp för säsongen nu - men visst ÄR den väl en övervintrare (överlevare...)???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10/10: Det är GULT nu!!! 8-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11/10, Färgglada fårbakar (i full språng på väg) mot färgglada höstlöv... Ulltussarna var uppenbarligen inte ett dugg intresserade av att vara med på bild den här dagen! <:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12/10, Maken och jag spenderade lördagsförmiddagen i Kristianstad. Parkerade nästan i käftarna på en liten ...!? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13/10, Idag är molntäcket så tjockt här så jag nästan har börjat fundera på om det inte är dags att plocka fram adventsljusstakarna snart...? Det har nämligen inte varit riktigt ljust på hela dagen! :-I
 
 
 
 
 
 
(Del I av detta fotoprojekt, finns till beskådan här!)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Blomstertiden är inte över än! :-)

 
Mitten av oktober närmar sej raskt, men ännu så länge vägrar jag se tillvaron som höst-höst! >:-)
 
 
 
 
 
 
Det är visserligen bara fyra-fem grader varmt här denna morgon (Eeeh... Vaddå varmt!?), men det ser faktiskt lite hoppfullt ut angående att få både sol och blå himmel längre fram på dagen. (Och DÅ blir det kanske varmt på riktigt!?) 
 
Trevlig lördag på er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det är mycket gult nu!

 
Jag ska inte säga att "gult är fult", men... Några gula kläder eller heminredningsdetaljer tror jag faktiskt inte att jag har, och det är ingen färg jag skulle vilja ha på min bil eller så - och inte på huset heller, med tanke på alla alger och mögelprickar... Ett tag försökte jag faktiskt få bort alla gula blommor ur mina rabatter, och ämnade bara ha vita, blåa och rosa blomster. Men det sket sej, eftersom de gula var de i särklass mest envisa och livsdugliga - de lät sej helt enkelt inte utrotas!? Och tur var väl det, för ska man vara politiskt korrekt i trädgården numera så bör väl rabatterna definitivt gå i regnbågens alla färger!? ;-)
 
Men just nu är det som sagt var mycket gult. Både i trädgården och i naturen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vintern kommer obevekligen närmare...

 
Nu har det "vuxit upp" snöpinnar ur marken igen... 8-I
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En liten bild bara... :-)

 
 
 
 
 
I repris dessutom, för den var med i detta inlägget häromdagen också... Men den tål väl att ses igen!? :-)
 
Trodde länge att det skulle bli en ungefär lika fin dag idag som vad det var då (i fredags), men solen lyckades tyvärr aldrig helt och hållet ta sej igenom molnskyarna. Fast det har varit helt okej väder ändå!
 
Och jag har gjort typ INGENTING idag - och det var jäkligt SKÖNT!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så var ÄNTLIGEN min inlämningsuppgift ute ur huset!!

 
Eller i varje fall skickad långt-långt bort i cybern! ;-)
 
 
-----------
 
 
Efter den här pärsen får jag nog allvarligt överväga att antingen skärpa till mej rejält med studerandet, eller sluta kursen!! 8-X
 
Och det sistnämnda är väl trots allt ett ganska dåligt alternativ, så... 
 
Men det ÄR något med flummiga ämnen som får min hjärna att slamma igen fullständigt!? Och jag blir så otroligt TRÖTT och LESS av det... Missförstå mej nu inte angående flummet, för det är inte konst eller historia eller vetenskap i sej som jag upplever som sådant, utan alla mer eller mindre underliga teorier som man måste sätta sej in i och förstå. Det är DOM som lätt blir lite (eller mycket) för mycket för mej. <:-)
 
Jag är en logisk och rationell varelse, som hellre ser matematiska än psykologiska förklaringar till det mesta här i världen! Och that´s it, lixom... Jag får typ härdsmälta bakom pannbenet när jag måste försöka förstå mej på gudomliga andar och psykoanalyser... För att med utgångspunkt i dem exempelvis kunna värdera konst!? Herre gud, för mej har konst först och främst det värde som står på dess prislapp...!! 
 
Så... Ja, det är nog väldigt bra, nyttigt och lärorikt för mej att faktiskt gå den här kursen!! ;-D
 
 
 
 
 
 
Ingen sångfågel på fotot ovan kanske, men...
 
Har ni varit på bio på sistone, och sett den nya filmen Monica Z???
 
Om inte så GÖR DET!!! Jag och maken brukar ytterst sällan gå på bio, men igår skedde det - och dessutom bjöd vi med dottern och hennes pojkvän. Och det var det bästa jag har gjort på en söndagkväll på mycket-mycket länge, måste jag säga! :-) 
 
Bio är ju visserligen alltid mysigt, men den här filmen var dessutom riktigt bra!
 
Även ungdomarna tyckte den var helt okej, trots att de förmodligen aldrig hade hört musiken innan eller kände igen någon av alla karaktärerna som var med. Själv tycker jag att det var väldigt roligt att se all nostalgisk rekvisita som filmen innehöll; till exempel gamla bilar och bussar, och möbelklassiker från 50/60-talet. För att inte tala om alla tidsenliga kläder och glasögonbågar!! :-D Och huvudrollsinnehavarens alla olika frisyrer och sminkningar gick förresten inte heller av för hackor.
 
Och så var det ju naturligtvis intressant att få ta del av Monica Zetterlunds liv och karriär, som jag inte alls hade särskilt bra koll på innan. Ska inte avslöja några detaljer om den för er som inte heller vet, utan jag säger bara:
 
Gå och se den här filmen!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fotoprojektet 31 dagar i oktober (2013), del I:

 
1/10, Soliga rönnbär på ett träd här hemma på tomten:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2/10, Frostnupna och lätt vissna vita rudbeckior i rabatten träffas av morgonens första solstrålar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3/10, Lite höstdepp i form av frilandsodlade tomater (dock inte mina!) som aldrig hann bli skördeklara innan kylan kom:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4/10, I samband med att jag på morgonkvisten skulle in till "byn" och proviantera inför helgen, kunde jag inte motstå att stanna till vid sjön en liten stund och bara NJUTA av denna vackra vy:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5/10, Lördag... Maken passade bland annat på att tvätta våra bilar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6/10, Söndag... Jag insåg här på morgonkvinsten att om jag ska ha ens en liten chans att hinna skriva klar inlämningsuppgiften på kursen innan deadline imorgon, så måste jag se till att fixa både dagens och morgondags middagar + baka bröd NU:
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fre-e-e-edag!! :-D

 
Men innan det blir helg, måste jag skriva på min skoluppgift. Mycket... :-/
 
 
 
 
 
 
Det här fotot är taget igår, men kommer INTE att vara det som ska ingå i mitt 31 dagar i oktober-fotoprojekt. Det kommer en hel radda såna foton om några dagar istället - om allt går som jag just nu tänker mej att allt ska gå med det där... Vi får väl se! Det gäller ju först och främst att verkligen ta ett foto om dagen - men hittills har det iallafall funkat. Visserligen bara i fyra dagar så här långt, då´rå...
 
För att hitta lite skrivro började jag den här dagen med att åka och handla - så jag ska slippa tänka på det framåt middag eller så. Riktigt behagligt att vara på Ica klockan 8, måste jag säga. Inte särskilt många andra kunder, och ingen kö alls i kassan. Dessvärre inget dagsfärskt bröd heller, för det kommer väl inte till butiken förrän lite längre fram på förmiddagen. Men, men! (Om det inte vore för det planerade skrivandet, så skulle jag kunna bakat eget istället - har faktiskt gjort det några gånger på sistone, och tyckt att det har blivit riktigt gott).
 
Nu ska jag bara kolla runt en liten stund på nätet också, innan jag tar itu med konsthistorian!! (Hoppas innerligt att inspirationen dyker upp då, för ännu så länge känner jag inte av ens minsta lilla sprittning av sådan... Stön!!)
 
Trevlig helg på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett foto från igår morse... :-)

 
 
 
 
 
Frosten på morgonen var tillbaka då, men följdes av solsken och en ganska hyfsad dagstemperatur. Vet dock inte om man verkligen kan kalla detta för Brittsommar... Ska det inte vara ännu varmare då!? Typ så man åtminstone kan gå ut utan jacka mitt på dagen?
 
Men jag klagar inte - absolut inte!!! :-)
 
Har inte riktigt tänkt ut hur jag ska presentera det här fotoprojektet som jag drog igång den 1/10 - men det var jättekul att fler blev intresserade, och kanske även hänger på! Jag tror att jag kommer att slänga in de aktuella fotona i helt vanliga vardagliga blogginlägg, men att jag även kommer att samla ihop dem i egna inlägg - kanske för en vecka i sänder, eller nånting sådant.
 
Det är ju inget jätte-jättepreteniöst fotoprojekt det här, utan mest bara något för att hålla igång den egna inspirationen och fotolusten, nu när vi går mot mörkare tider och det annars kan gå många dagar mellan fotopromenaderna... <:-)
 
Idag är det förresten ett sånt där "lite motigare väder" ute (mulet och gråtrist), som inte lockar så värst att gå ut och fota i... Men tack vare det här projektet så ska jag göra det iallafall! Dessutom blir det ju en utmaning i utmaningen, att trots de sämre förutsättningarna ändå få till ett foto som jag känner att jag är tillräckligt nöjd med för att vilja visa upp för andra. :-)
 
Trevlig torsdag på er!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

31 dagar i oktober... :-)

 
Fick en idé igår om att jag skulle använda oktober till ett slags personligt litet fotoprojekt - typ fota varje dag, och lägga upp en bild från varje dag (förslagsvis den personliga favoriten!) i ett speciellt inlägg...
 
Har varit ute med kameran på morgonkvisten både igår och idag, så nu är det ju bara 29 dagar till jag ska göra samma sak - eller för all del mitt på dagen eller på kvällen. När är ju inte så noga! Bara det blir gjort varje dag, så!!
 
Undrar om det kommer att funka!? 
 
Det går ju an nu när det är soligt och fint, men detta ska göras alla gråa och regniga och blåsiga dagar också... Skolkar jag en enda dag så är projektet kört! Punkt.
 
Bara en sån sak som att jag sitter här i bloggen och spånar om detta nu, istället för att skriva på min inlämningsuppgift (som jag för övrigt inte ens har påbörjat än), säger ju en hel del om hur illa ställt det är med självdisciplinen... <:-) 
 
Men jag ska faktiskt försöka ändå!! 
 
Så här kommer ett foto taget igår, den första oktober:
 
 
 
 
 
 
 /AnnaKK
 
 
 
 

Och så var det då...

 
...den första oktober... 
 
Vilket inte alls är så deprimerande faktiskt, för jag anar härliga Brittsommardagar ett tag framöver nu!! :-)
 
 
 
 
 
 
Fotot ovan är visserligen några dagar gammalt, men här skiner solen för fullt från en helt molnfri och alldeles klarblå himmel denna morgon också - och det har INTE varit någon frost i natt. Så det finns både blommande rosor och surrande insekter ännu! :-)
 
Tittar jag ut genom fönstret här brevid datorn, så ser det fortfarande ganska grönt ut på både träd och syrenbuskar. Vissa skiftningar i gult och brunt finns, men dem bortser jag gärna ifrån! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0