I blom... :-)

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Äntligen LÖRDAG!!! :-D

 
 
 
 
 
Rubriken sa allt, va´!? ;-)
 
Idag ska jag bara göra ROLIGA saker!!! (Och helt och hållet förtränga den där förfärliga, ni vet vad...)
 
Har förresten tänkt att bara ha roligt imorgon också - så det så!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Bi-zzy... :-)

 
 
 
 
 
Det har inte hänt något mer ännu med våra bikupor och blivande bin, men tids nog är det ju meningen att det ska bli en riktig liten bigård här hemma hos oss. Inväntar hjälp från ett biodlarproffs - själva vet vi ju knappt nånting om hur man gör när man flyttar bin och kupor... Så det vågar vi oss inte på utan assistans! 
 
Men redan nu finns det ett och annat bi i trädgården iallafall. :-)
 
 
 
 
 
 
Kolla på pollenkorgarna på biets ben! 8-)
 
Jag har faktiskt aldrig förr lagt märke till att pollenet från denna blomman är blått!! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Varför lägger jag...

 
...ALLTID min energi på HELT FEL saker!?! <:-I
 
Igår skrev jag till exempel ett ilsket blogginlägg om gamla tentor och osedda tentor, när jag hellre borde ha förberett mej för den kommande tentan genom att åtminstone öppna boken den ska handla om...
 
Idag hänger jag i fönsterna istället för att läsa, för det är ju så oändligt mycket roligare att kolla in vad ekorren har för sej, om solen skiner på bikupan, och hur det går för björktrastarna som håller på att bygga bo i ett träd här utanför! :-)
 
 
 
 
 
 
Det kommer att straffa sej dubbelt, om inte tredubbelt, när det börjar närma sej inlämningsdags för tentan...
 
FAN!! Jag trodde ju att jag botade min tenta-ångest när jag skrev som jag gjorde igår!? Och det HADE jag nog faktiskt också gjort, om det bara hade gått som jag tänkt mej - ett G i betyget, alltså - angående tentan jag skulle få tillbaka... 
 
Me-e-e-en... Eftersom det sällan eller aldrig går som man vill (?), så... SUCK!!!
 
Förresten så kom inte tentan tillbaka under eftermiddagen igår som det var utlovat - vilket jag inte heller hade väntat mej, vis av tidigare erfarenhet. Ähum! Men ganska sent på kvällen dök den faktiskt upp i min inkorg, och alla mina illusioner rasade därmed ihop.
 
På grund av att jag hade fått ett starkt (!!!) VG på den...! <:-)
 
Jag som tyckte att jag hade valt så svaga, för att inte säga desperata, kopplingar till litteraturen - men på nåt vis lyckades jag tydligen förankra dem väl i det jag skrev!? Jag menar, jag VET ju att jag kan det jag ska kunna om ämnet - absolut så pass att det borde räcka till att få VG som slutbetyg i kursen - men därifrån till att göra rätt urval från litteraturen och använda det, i kombination med kunskaperna jag har snappat upp vid föreläsningarna, på det mest optimala viset vid tentaskrivningarna... DET har jag känt mej minst sagt osäker på!!
 
Men nu är det alltså värre än så: För nu MÅSTE jag ju skriva ett VG på den aktuella tentan också!? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Då var det dags igen...

 
...att skriva en hemtenta, under den kommande dryga veckan. BLÄ!! 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag borde väl inte klaga när det trots allt är självförvållat - ingen har ju tvingat mej att plugga... Och jag visste mycket väl att det skulle skrivas tentor på den här kursen, precis som på alla andra. Men det är skillnad på hemtenta och salstenta, och vid det här laget kan jag bara konstatera att salstentor är lite mer i min smak - för då slipper man det här dödens tråkiga med att hänvisa till och citera ur kurslitteraturen hela tiden! Något som jag tycker får mej att fullständigt tappa rytmen i skrivandet, så att texten bara blir konstlad och krystad i sista änden. Vilket väl i och för sej spelar mindre roll, bara man har fått med det väsentliga... 
 
Återstår (naturligtvis... Hm!) att se hur jag lyckades med den saken på den förra tentan, för precis som sist så har läraren dröjt jä-ä-ä-ätte-lä-ä-ä-änge med att rätta och lämna tillbaka den. I måndags hette det att både den rättade och den nya tentan skulle lämnas ut under förmiddagen idag, men nu gäller att den nya tentan blir tillgänglig klockan 9 och att den rättade tentan ska komma i retur nångång i eftermiddag. Vågar man ens tro det!? 
 
Å andra sidan är jag inte så sugen på att få tillbaka den, för jag kan inte tänka mej att jag har nått upp till något betyg att skryta med. Och det kan jag säga redan nu, innan jag ens har sett frågorna, att det kommer jag inte att göra på den nya tentan heller!
 
För äntligen har jag fattat vad en klasskompis för många år sen menade när han sa: "Jag siktar på G minus". ;-D
 
Då tyckte jag det lät korkat, men faktiskt: Varför anstränga sej så in i h-vete när det ändå inte syns i betyget!? Att slita ihop till ett G plus är så fruktansvärt otacksamt i jämförelse med att få G minus utan någon större ansträngning alls... Slutbetyget blir ju G oavsett, och ingen kommer nånsin att fråga om man låg på G minus eller G plus... 
 
Egentligen borde jag väl vara en person som siktar på VG, men det har jag insett för länge sen att det är jättesvårt att få som slutbetyg på den här kursen. Vet inte om det beror på att det är en distanskurs där hemtentorna är det enda eximinationsunderlaget, eller om läraren helt enkelt är väldigt återhållsam med betygen...? "G är också ett bra betyg", var hur som helst hennes motivering när några inte kände sej riktigt nöjda med att inte ha fått VG... Själv klarade VG på den första tentan, men en poäng mindre så hade jag också haft ett sånt där försmädligt G plus-plus istället. Och med såna får man lika lite VG i slutbetyget som den som bara skrev G minus...
 
That´s it!! >:-)
 
Trevlig onsdag på er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Akrobatik... :-)

 
Varning för hoppig bild!!
 
 
 
 
 
Kunde gjort den här animeringen betydligt bättre, men tyckte inte att jag hade lust att lägga ner så mycket tid på den. Vill bara visa lite i största allmänhet hur kul det ser ut när ekorren äter!
 
För den som tycker sej bli åksjuk av sånt här, lägger jag även in några stillbilder. :-)
 
 
 
 
 
 
Inte åksjuk, men lätt äcklad, blev jag igårkväll... <:-I Var med maken och lyssnade på en föreläsningskväll i biodlarnas regi, och det handlade än om förgiftade bin och än om allergiska biodlare. Urk...
 
Om ni visste hur många bisamhällen som dukar under varje år i USA på grund av bekämpningsmedel som vräks ut över grödorna där, skulle ni bli mörkrädda! Och nu är det på god väg att bli lika dant här i Europa, och även i Sverige...
 
Och för att stanna kvar i Sverige: Varje år dör 2 personer här av bi-/getingstick. Vilket väl i och för sej inte är så många - men iallafall... Man ska definitivt inte hålla på med biodling utan att ha motgiftspreparat hemma!!
 
Nån som kan maila över lite betapred...? <:-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gammalt till gammal!?

 
Ungarnas nästkusin fyllde 20 igår. 
 
Att han skulle få pengar, så han själv kan köpa något han verkligen vill ha, hade hela familjen gemensamt bestämt långt i förväg. (Eller några dagar i förväg iallafall...). Men när det skulle fixas "något mer" att komplettera gratulationskortet med, låg ansvaret helt och hållet på mej.
 
Och det är då det går som det går! :-D
 
Jag är av den bestämda uppfattningen att killar inte uppskattar blomsterkvastar!? (Det är iallafall därför som jag aldrig köper några buketter till min man!!).
 
Däremot tror jag att killar har ungefär samma sorts humor som jag...?
 
 
 
 
 
 
Därför slank jag in på Second Hand i lördags, och shoppade den coolaste spargrisen jag kunde hitta - som INTE har någon "propp" på magen, som man kan dra ut när man vill tömma den! ;-)
 
I med pluringarna - fast snäll som jag är, lät jag faktiskt en av sedlarna sitta kvar åtkomlig i springan. :-)
 
Men resten kommer han inte åt utan att slakta "Nasse"!! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Nyheter och nyheter... :-)

 
Igår anlände den svartvita flugsnapparen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och inom några dagar ska det nog komma hit ytterligare ett sånt här gult hus:
 
 
 
 
 
 
Inklusive kreaturen som ska bo i dem!! 8-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Humla...

 
 
 
 
 
Asså... Hur snyggt är det inte, med en stor fluffig svart/vit/gul humla i en ljuslila krokus!? 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Trädkrypare! :-)

 
 
 
 
 
Den här filuren är kul att titta på när den flänger omkring på trädstammarna - men ganska svår att fånga på bild, eftersom den inte är still vare sej särskilt ofta eller särskilt länge.
 
Men när den satte sej på en stängselstolpe respektive på vårt soptunne-skjul, så funkade det riktigt bra!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Några foton från igår...

 
Samtliga tagna hemma kring huset. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vå-å-å-år!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kolla vem som har kommit nu´rå! 8-)

 
 
 
 
 
Den borde kanske ha haft gummistövlar med sej...? <:-)
 
Jättefin vårmorgon här idag, och jag har varit ute en stund med kameran och fångat både det ena och det andra på bild - och strax ska jag ut igen! Visar upp den här sötingen för er nu - resten kommer så småningom!
 
Och nu ska jag bara tanka ögonen med "anti pollen-droppar" också!
 
Hej & Hå!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vårkänningar...

 
Eeeh... Den är här nu - den förbonkade pollensäsongen... SNÖRVEL!! :-(
 
Måste till Apoteket idag, och inhandla lite medikamenter. 
 
 
 
----------------
 
 
 
Igår, inte så långt ifrån sjukhuset (och BB-avdelningen!!) i Kristianstad:
 
 
 
 
 
 
Var med dottern till tandregleringen, och när vi svängde in mot parkeringsplatsen fick vi syn på en stork som i godan ro spatserade omkring på en gräsplätt mitt bland alla parkerade bilar och annan trafik! 8-) Kunde stanna till så pass att dottern hann ta några bilder genom bilrutan med sin mobil...
 
Varför i helsicke har jag slutat ha med mej kompaktkameran i handväskan för!?! 8-X Å andra sidan: Det är väl bara när man INTE har kameran med sej, som man får syn på sånt som verkligen ÄR värt att fota!? 
 
Tack gode Gud för iPhone, eller nåt sånt!! ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Forsärlan igen... :-)

 
Om man är utomhus här hemmavid nu, så hör/ser man den här fågeln (eller dess partner - eller båda två!) lite allt som oftast. De är ju inte direkt camuflagefärgade! Eller kan man möjligtvis missta den för att vara ett kvarhängade visset fjolårslöv på trädet...??
 
 
 
 
 

Njaäe... Knappast väl!? <:-)
 
Och just därför är jag ganska orolig över att sparvhöken, som tyvärr har varit ganska stationär här omkring i vinter, också ska få ögonen på dem... 8-X
 
Vårens första sädesärla dröjer fortfarande. Åtminstone har jag inte sett nån sån än - har ni???
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Söndagssteken, eller nåt sånt... :-)

 
Några delikata rester från senaste vildsvinsstyckningen, hamnade i en braspanna tillsammans med lite annat smått och gott... Lök, morötter, tomatpuré och vad det nu mer var. 
 
 
 
 
 
 
Rostades i ugnen tills det såg fint ut! :-)
 
Sen hamnade hela rasket i en gryta, tillsammans med en massa vatten...
 
 
 
 
 
 
Och där fick det stå och puttra i en smärre evighet - tills det knappt var nånting kvar!
 
 
 
 
 
 
Men den ynka halvlitern vildsvinsfond som till sist återstod... Den är inte så dum den!!! :-)~ 
 
Trevlig söndag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Inget före-foto...

 
...men väl två efter!! 
 
(Och det enbart för att ingen (?) trodde att det nånsin skulle hända!!!) 
 
Håll i er!!! ;-)
 
 
 
 
 
 
Men... <:-) Jag måste uppenbart öva mycket mer för att få till skarpa självporträtt, tagna med en hand utan blixt och i en spegel placerad i typ i rummets skummaste vrå...
 
Observera förresten att bilden måste spegelvändas, för att bli helt överensstämmande med verkligheten!! 
 
 
-------------
 
 
Hur som helst... :-)
 
Nu när skatboet är åtgärdat, så är nästa steg angående vår/sommar-"stylingen" att masa mej iväg till optikern... Herre gud, vilket elände idag på second hand tex!! Jag fick syn på lite kameragrejor, bland annat några gamla objektiv. Prislapparna kunde jag läsa, och högg därför det dyraste (350:-) för att försöka utröna vad det var för guldklimp. Men inte nog med att objektivet var litet, texten på det var ju (så klart...) ännu mindre!! Med nöd och näppe (och genom att snegla ovanför glasögonkanten...) kunde jag se att det var ett 70-210 mm, men att läsa ut vilken största bländaren var - det var fullkomligt omöjligt!? <:-I Kanske om jag hade lagt av mej glasögonen - men det gör jag då baske mej inte ute i offentligheten!! Hemma vid köksbordet, när tidningen ska läsas, är en sak - men bland folk låtsas jag som om jag har perfekt syn! (Om än med glasögon, då´rå!!)
 
Fast nu känns det ju som om jag tämligen snart kommer att bli rejält avslöjad på den punkten... <:-)
 
Nån som har koll på hur bågarna ska se ut nu för tiden???
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så var det minsann FREDAG!? :-)

 
Veckorna kilar på snabbt - betydligt snabbare än vad våren gör entré... Fast nu verkar det ju ändå som om den faktiskt är på gång på allvar!? Idag REGNAR det - och det var ju sannerligen inte igår som det gjorde det!
 
Men något sånt där ljummet och småmysigt vårregn kan jag inte påstå att jag tyckte att det kändes som, när jag var ute och tömde asklådan för en stund sen. Lär nog få elda på ganska rejält i kaminerna ett tag till...
 
Men iallafall! Allt annat än snö och minusgrader, är trots allt välkommet nu!! :-)
 
 
 
 
 
 
By the way... Jag har skaffat mej en hel hop med katter!! ;-)
 
Och idag, om två timmar ungefär, ska jag "kompensera" det genom att göra mej av med ett antal djur - eller åtminstone med skatboet, jag bär omkring på en bit ovanför halsen...
 
Mot dottern och hennes kammar och saxar!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vid Hornborgasjön...

 
...finns det webkameror! Kolla HÄR!! :-)
 
Tog en skärmdump från en av dem igår, men...
 
 
 
 
 
 
Det var inte mycket till trandans, det där!? >:-I
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Full koll... :-)

 
HA!!!
 
Med hela fem dagars marginal, har jag nu fått iväg en ansökan till höstens högskoleutbildningar. :-D
 
OM jag nu ska plugga i höst också - det har jag inte helt och hållet bestämt mej för än. Men OM jag ska göra det - OM jag blir antagen - så ska jag läsa konstvetenskap (på distans) då. :-)
 
Så OM nån som läser detta vet var Södertörns Högskola ligger, så får ni gärna berätta - för det har jag noll koll på! ;-) 
 
 
 
 
 
 
Hur kallt det var i morse vet jag däremot: -3 grader...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Go´ morron!!

 
Undrade nästan om utetermometern hade tappat en siffra idag - det var bara ensiffrigt i minusgrader vid sju-tiden!? Eller, ja... Det har det väl varit ett tag nu i och för sej (med något enstaka undantag), men att det bara skulle vara -2 grader verkade så otroligt. -12 hade förvånat mej mindre... <:-)
 
Men jag tackar och tar emot - och det gör säkert den här typen också:
 
 
 
 
 
 
Den där holken verkar ingen fågel intresserad av att bo i - inte ännu så länge iallafall. Ka-a-a-an det bero på att ekorren har den som hållplats?? Än passerar den bara, och än sitter den på holktaket och filosoferar eller käkar äppelklyftor... :-)
 
Ha en fin tisdag!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vårtecken!! :-)

 
Trots en del snö igår (som tack och lov inte la sej!), och ännu en kall natt och morgon:
 
DEN ÄR HÄR NU!!! :-D
 
 
 
 
 
 
Forsärlan, alltså. :-) Dock några veckor senare än brukligt. Men bättre sent än aldrig!!
 
Maken hörde den redan i förra veckan, men först idag lyckades jag både höra och se den. Faktiskt så tror jag att det var två stycken - och isåfall var det säkert "det kompletta paret" som ska häcka här nånstans i faggorna framöver. Härligt!!!
 
I lördagskväll siktade jag förresten de första tranorna, och nu fortsätter jag inräkningen av vårfåglar med att vänta hit sädesärlan och rödstjärten också. Hoppas verkligen att den sistnämnda dyker upp här i år igen! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

My second hand-life!

 
Jag var ju inne lite på loppis och second hand i mitt blogginlägg häromdagen... :-)
 
Och nu har det slagit mej att ni kanske inte vet HUR mycket jag faktiskt ränner omkring på såna ställen!? 8-)
 
Å andra sidan har jag tänkt att det nog inte är nån som bryr sej om det heller - men nu ska jag avslöja det iallafall!! Jag besöker såna ungefär lika ofta som mataffärer - det har blivit ett slags livsnödvändigt behov! (Som jag kompenserar genom att mera sällan gå på exempelvis Systembolaget...!! :-D)
 
Nyligen bestämde jag mej för att jag skulle ha en jeansjacka till våren, och att jag inte skulle lägga 500 spänn på en ny utan hitta en för si så där en tiondel av det priset på second hand... Och kolla här:
 
 
 
 
 
 
I stort sett som ny, och i precis den tvätt och modell som jag ville ha - och dessutom i rätt storlek! Tjo-Ho!!!
 
Som ett extra plus går pengarna jag betalade till något behövande barn i en annan del av världen. :-) Bättre affärer än så är väl faktiskt ganska svårt att göra!?
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Råbock...

 
 
 
 
 
Fotograferad igår - fast för ett år sedan. Den femte april 2012, alltså... :-)
 
Den sista veckan har jag dock sett några stycken rådjur vid olika tillfällen, när jag har varit ute och kört bil eller promenerat längs med grusvägarna här hemmavid. Har undrat vad de egentligen hittar att äta ute på åkrar och ängar, för med den här kylan så har väl ytterst få gröna strån spirat - om ens något!?
 
Fick lite svar på de undringarna via nyhetsrapporteringarna igår: De hittar inget - så därför svälter de ihjäl nu! :-(
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fredag!! :-)

 
Hann visst inte med något blogginlägg igår!? 
 
Men det kanske är tur att man faktiskt HAR lite annat OXÅ att göra - åtminstone IBLAND... :-) Som igår till exempel... Då jag spenderade förmiddagen i Hässleholm, eftersom maken skulle ha skjuts till järnvägsstationen där, och man inte kör dit enkom i ett sådant ärende utan naturligtvis förlustar sej några timmar på stan också när man ändå är där. 
 
(Plötsligt känns det som om jag borde visa foton på allt jag shoppade - som i värsta modebloggarna, typ!?)
 
 
 
 
 
 
(Glöm det!!! :-D Men jag utökade faktiskt min trädgårdsodling innanför balkongdörren med några minipåskliljor - de var ju nästan gratis nu! Och nästan överblommade också, men jag ska sätta ut dem i trädgården tillsammans med pärlhyacinterna och gräslöken på fotot ovan, så fort det bara blir frostfritt i marken. Om det nu nånsin blir det igen...? Hm...)
 
På väg hem från Hässleholm svängde jag inom biblioteket, och lämnade tillbaka en massa böcker jag har använt i mina studier vid sidan om kurslitteraturen. Nu har ju precis en ny delkurs satt igång, och boken som är mest på tapeten nu är givetvis en tjock trögläst sak på engelska - som dessvärre inte verkar ha något alternativ på svenska. :-(~ Så jag hade egentligen tänkt låta bli att låna några andra böcker, och helt och hållet koncentrera mej på att försöka plöja igenom den aktuella - och helst även förstå den... <:-) Men så fick jag syn på DEN HÄR, som stod exponerad i en hylla...
 
Och den är ju absolut kompletterande litteratur till allt annat jag läser om designklassiker nu!!! :-D
 
Så det slutade med att jag plöjde igenom den boken igårkväll, istället för... <:-)
 
(Och NEJ DÅ!! Jag lär aldrig bli nån vintage fashionista - men jag har inget emot att botanisera bland både prylar och kläder när jag besöker second hand-butiker, loppisar och dylikt. Och då kan det ju vara kul att lära sej lite mer om vad man särskilt ska titta efter och så där).
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Tidiga morgnar...

 
Jag är van vid att stiga upp halvfem-kvart i fem, så om det är mörkt eller ännu mörkare på morgonen spelar lixom inte så stor roll. Går ändå och lägger mej en stund till, efter att maken har farit iväg till sitt jobb! :-)
 
Och så går jag upp igen lagom tills ekorren kommer och äter frukost:
 
 
 
 
 
 
Däremot uppskattar jag något enormt att det nu är ljust en timme längre om kvällarna, i och med klockomställningen till sommartid. Underbart att till exempel kunna ge sej iväg ut på en kvällspromenad vid halvsju, och inte ens behöva fundera på om det kommer att bli mörkt innan jag är hemma igen! För det blir det inte nu!! :-D 
 
Go´ onsdag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så där ja!

 
Skickade alldeles nyss in min hemtenta till läraren, och det känns bara så-å-å-å skönt att få lägga den bakom sej nu!! Och om jag inte åker på en omtenta eller komplettering, så är jag faktiskt halvvägs kommen med den här kursen nu. Härligt!!! :-)
 
Funderar starkt på att fira det med att städa bort alla böcker, block och lösblad från mitt bord - och börja använda det som det faktiskt var tänkt, när jag köpte det för några månader sen: Som ett pysselbord, och inte som ett skrivbord!! >:-)
 
Låter det som om jag är less på pluggandet!? ;-) Hm... 
 
Ändå ska jag försöka hitta en ny kurs att söka innan den 15/4, så jag har nåt att göra i höst också... Kanske...
 
Vi får se hur det blir med den saken! :-)
 
Den här saken (Klicka!!) är iallafall på sin rätta plats nu; Ute i skogen, ett lagom skotthåll från sonens vildsvinsåtel.
 
 
 
 
 
 
Jag sökte lite på nätet här innan efter någon tidningsartikel eller dylikt från konstutställningen jag var på i fredags, men tyvärr hittade jag ingen bra... Hade ju varit kul med bildexempel på sånt som var med (och då menar jag INTE Björn Ranelid...), men ni får nöja er med lite egen-fotad offentlig konst istället:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin tisdag allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Nu är det hög tid...

 
...att sätta upp lite nya fågelholkar här och var i träden! :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

RSS 2.0