Möte med djur... :-)

 
Hade kompaktkameran med mej på en morgonpromenad tidigare i veckan, för alltid ibland träffar man ju på nån som vill vara med på bild! :-)
 
Eller inte - som den stora svarta skalbaggen överst till vänster i collaget... Tänk att man hellre gräver ner sej i skit, än poserar för mej!? Då är det rätt illa, faktiskt... 8-X (Fast inte om man är en tordyvel, vilket jag tror den där "skalisen" var!? ;-) Ät skit, typ!!!)
 
 
 
 
Ärligt sagt blev väl inte ekorren heller jätteförtjust, när jag började vifta med kameran... Den försvann nämligen rätt kvickt "några våningar till" upp i trädet då! <:-)
 
Myrorna däremot! De showade hej-vilt ovanpå Red Bull-burken jag hittade i vägdiket! Ja, det var ungefär som om de befann sej i en boxningsring. Vad jag begrep så höll den ena på att ta livet av den andra - fast det slutade med att båda två "dödsstörtade" över kanten... Dock inte så illa så de slog ihjäl sej, och den argaste av dem tappade samtidigt taget om den andre - så förhoppningsvis var det slut på fajten sen!? :-)
 
Men Red Bull, alltså... Uäck!!! 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Go´morron - Go´middag - Go´kväll...!!

 
 
/AnnaKK
 
 
(Ja, det är alltså fortfarande lite hektiska dagar här... <:-) Men snart blir det nog (??) lugnare, och mer tid över för bloggen igen).
 
 
 
 
 
 

Från det ena till det andra, typ... :-)

 
Ronnie undrade häromdagen, om jag inte samtidigt som jag lägger upp kraftigt redigerade foton även kan visa hur dessa ser ut i original.
 
Så här kommer några helt oredigerade alster, tillsammans med en länk till sidan där jag har visat dem tidigare fast i ett annat utförande. :-)
 
 
 
 
Rallarrosen i en mer "mjölkig" version finns här!
 
 
 
 
Två varianter av denna vita ros finns här!
 
 
 
 
Höstanemonen finns här... :-)
 
By the way... Fotona jag då och då tar i samband med dotterns fotbollsmatcher, är i stort sett original som bara har beskurits. De kan ha fått lite små justeringar av kontrast och färgmättnad också, men i övrigt ingenting. Att de är så skarpa som de är, tackar jag enbart min kamera och mitt favoritobjektiv för! Slutartiden är jätteviktig - 1/640 sekund använder jag mej av när det är så pass mycket rörelse och fart. För att kunna ha en så snabb tid även när inte är de bästa ljusförhållandena råder (senaste matchen startade så pass sent som klockan 19.30 och det var dessutom lite mulet väder), så behöver man dra upp ISO:t ganska högt. Vilket kan leda till att fotona blir lite brusiga och tappar de allra finaste detaljerna... Men hellre det, än att de blir suddiga på grund av rörelseoskärpa! :-)
 
----------
 
Och så var det Kerstin som hade några frågor om både bildbehandling och detta collage:
 
 
 
 
Såna här collage gör man enkelt i PicMonkey. Det finns massor av olika mallar att välja mellan - och hur stora (eller inga alls) avstånd mellan bilderna + rundning av hörnen man vill ha, bestämmer man själv med hjälp av de olika reglagen.
 
Efter att ha lagt på collaget ovan några olika filter och en textur, såg det ut så här!
 
Krasst sett gör väl inte bildbehandlingen mina foton bättre, utan bara annorlunda - och det finns säkert de som föredrar dem i original... Men jag tycker helt enkelt att det är KUL att leka lite med dem i program typ PicMonkeyPixlr-o-matic och liknande. :-)
 
Även om jag har det lite halvproffsiga PS Elements installerat på datorn, så är det inte ofta jag redigerar i det programmet - av den enkla anledningen att det tar så mycket längre tid att uppnå samma (eller åtminstone ett snarlikt resultat) som vad man får av några enkla klick och reglagejusteringar i PicMonkey. Så-å-å-å roligt med bildbehandling tycker jag trots allt inte att det är, så jag vill spendera flera timmar varje dag med det. Några minuter lite då och då, passar mej mycket bättre! :-)
 
----------
 
En helt annat grej, som inte heller är så-å-å-å-å kul... Jag har upptäckt att kommentarer jag lämnar i vissa bloggar inte kommer fram. Det gäller Gunnar Deckare och Majamyra - och kanske ytterligare någon? Jag har provat att kommentera från en annan webläsare än den jag normalt använder, men det gick inte då heller - och nästa försök blir att göra det från en annan dator... Funkar det inte då heller, så vet jag inte vad jag ska göra...? Jättetrist att inte kunna lämna några spår i era bloggar, men ni ska veta att jag inte har glömt bort er utan fortfarande läser era inlägg!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Och vem har tid att ens gå till AF och skriva in sej!?

 
Inte jag iallafall!! ;-)
 
Har ju agerat målare X antal timmar de senaste veckorna i samband med att dottern har piffat upp sitt kök, och nu när det projektet börjar närma sej slutet så har jag tittat ut några nya att ta tag i här hemma. Exempelvis dessa båda katastrofområden:
 
 

 
 
Furuskåpet samlar prylar, skräp och damm (och handdukar också, av nån outgrundlig anledning...) - och eftersom det har hamnat två överblivna stolar intill det, så har plötsligt de också blivit avställningsytor för allt och inget...!? 8-X Lika dant är det inne i vår klädkammare: Jag tror det finns ungefär allt UTOM kläder i den!? Stånk... För kläderna hamnar på ett bord i sovrummet istället, och det ser så jävligt ut så det vågar jag inte ens visa upp på bild! <:-/ Så-å-å-å: SANERING!!!!!!!!!
 
Fast... Nu har det kommit ett projekt till på dotterns agenda, som antgligen får gå före mina:
 
 
 
 
Hon har fyndat en gammal hallmöbel/telefonbänk! :-) Som ska slipas och putsas och spacklas lite - och sedan målas vit, vit, vit. Samt få ett nytt tyg på sittdynan.
 
Ja, jag kanske inte blir så involverad i renoveringen av den förresten - men hon ska vara här och fixa och måla, så det lär väl åtminstone innebära att jag står brevid och tittar på! ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Lite ont om tid för bloggen... <:-)

 
Usch, vad jag känner mej tråkig som varken har uppdaterat eller svarat på några kommentarer idag. Men timmarna har bara rusat iväg - och jag har haft fullt upp med annat. Fast innan jag stupar i säng, så ska jag åtminstone lägga in en bild här! :-)
 
 
 
 
För jag har en stark känsla av att det annars inte blir gjort förrän imorgonkväll - eller rent av inte förrän på onsdag!
 
Ha det gott, och ha tålamod - så finns det snart (eller om någon eller några dar iallafall...) några rader från mej igen i era bloggar!
 
Kram-kram!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Samma foto...

 
Två olika redigeringar:
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Sensommar-collage...

 
 
Lite smått och gott (?) som jag hittade när jag gick en runda genom trädgården igår. Det börjar se rätt "höstigt" ut både här och där nu. Lite vemodigt, onekligen...
 
Döingen tror jag är en kopparödla? Och vem som tog bakdelen av den, har jag inte en susning om... Stackarn! <:-I
 
Nån som känner igen larven, och kan säga mej vilken sorts fjäril det kommer att bli av den framöver??
 
Ha en toppenfin helg allihopa!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Att bita i gräset, eller nåt sånt...

 
Genom att placera min bättre hälft i inträdet (maken, alltså!), fixade jag att även fotografera lite för medlemstidningen på damlagets match igårkväll. :-)
 
Och sötast på plan var utan tvekan dessa båda lirare, tillhörande bortalagets supporterskara:
 
 
 
 
Det är då en jädra tur att vi har ett konstgräs att spela på, för hur naturgräset ser ut efter en sommars vanvård och ingen större ordning på nånting efter semestern kan ni ana på fotot ovan... Ärligt sagt: Det såg ut som om någon hade sprutat Roundup på det!?! 8-X Alldeles gulbrunt, tufsigt och dant... Med tanke på att det i våras var finare än nånsin förr, blir man ju nästan gråtfärdig... :-(
 
En annan högst beklämmande sak: När man står i inträdet tvingas man numera att upplysa betalande åskådare om att biljetten inte längre kan lösas in i kiosken mot en kopp kaffe. Och tur var väl det, eftersom det inte ens fanns något kaffe i kiosken att köpa!! Inte till en början iallafall... Personen som hade kommenderats dit för att sköta försäljningen, fick ge sej ut på "byn" och låna lite kaffe nånstans... Gaaah!!! Nån korv fanns för övrigt inte heller, så de som frågade efter sån blev ju besvikna...
 
Pinsamt, ta mej fan!!! >:-I
 
Sportsligt känns det lite bättre i föreningen än på det organisatoriska och ekonomiska planet, men tyvärr blev det förlust för tjejerna i den här matchen. Som vanligt är det de rödvita dräkterna ni ska gilla mest och bäst!! ;-)
 
 
 
 
Det beiga stråket i bakgrunden är förresten naturgräsplanen! Snacka om att det har fel färg!? 8-I Det borde ha varit minst lika grönt som gräset som växer upp i stängslet bortanför - det som uppenbart ingen tycks ha haft tid eller lust att klippa/röja bort...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Torsdag...

 
Det blir ingen semester från målandet idag - men det får räcka med ett litet ryck i eftermiddag.
 
Under förmiddagen ska dottern besöka KomVux, och jag ska fylla på vårt kylskåp här hemma - så vi som bor här inte svälter ihjäl framåt helgen... Och ikväll är det dags för höstens första seriematch för dottern och hennes fotbollskompisar - och jag ska tydligen stå i inträdet då... Inte så lyckat med tanke på att jag även har lovat att fota matchen åt medlemstidningen. <:-) Får se om jag kan klona mej på nåt vis!? ;-)
 
En liten glimt från dotterns kök igår:
 
 
 
 
Det ser ju inte så mycket ut, men det är otroligt tidsödande att måla alla skrymslen och vrår inuti skåpen...
 
Ett stort skafferi och ett städskåp på motstående vägg återstår dessutom. Men nu prioriterar vi att få klart det som syns på bilden - ni kan ju bara tänka er var alla prylar som i normala fall ska vara i dem är nu...!? Svar: Typ ÖVERALLT i hela lägenheten!!! 8-X
 
Väggarna och golvlisterna har förresten också blivit målade!! :-) Så nu väntar jag egentligen bara på att dottern ska komma på att vi måste dra över taket också - och byta golvmattan... Ähum!
 
Som synes har två kalkelplattor bortanför spisen lossnat - men dem hoppas jag att vi ska kunna sätta tillbaka, för de har inte gått sönder eller så. Vi har satt en gräns där nånstans för hur mycket vi ska göra vid och kosta på det här gamla och (med dagens mått mätt) opraktiska köket. Om (eller rättare sagt: NÄR!) spisen går sönder och måste bytas ut, så kommer en ny sådan att vara ca 5 cm högre än bänkarna - och då kommer dessa att behöva höjas på nåt vis, eller bytas ut mot nya. Och då drar det av ren automatik med sej ett kakelbyte också. Så det jobbet (och den kostnaden...) besparar vi oss därför nu! <:-)
 
Men... Man lär ju kunna måla på kakel också!? Nån som läser detta som har prövat att göra det?? Tips mottages tacksamt! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Aj...! 8-X

 
Om man vill ha en glad och medgörlig kropp när man skuttar släpar sej upp ur sängen om morgnarna, bör man nog INTE tillbringa en stor del av dagen dessförinnan med att balansera med ena foten på en ranglig stegpall och den andra bland en massa disk och kastruller på en köksbänk - samtidigt som man mer eller mindre kryper in med hela överkroppen i gamla köksskåp för att komma åt att måla vitt-vitt-vitt även längst in och högst upp i dessa. Det enda "braiga" är väl att denna (dotterns, alltså!) köksinredning är lägre än de numera standardiserade 90 centimetrarna, så OM man skulle trilla i golvet slår man förhoppningsvis inte ihjäl sej iallafall... <:-) 
 
Men en duktig värk både här och där får man ändå - uppenbarligen...
 
Ska på det igen idag, men sen blir det (nog? Jag hoppas åtminstone på det!!!) en dags semester imorgon. :-)
 
 
 
 
Ha en fin onsdag allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fler foton från helgen i...

 
...Karlskrona! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk att bo så-å-å nära vattnet, att man lika gärna kan ha en båt som en bil utanför porten! 8-)
 
 
 
 
En sån här båt kanske!?  Briggen Tre Kronor:
 
 
 
 
Här seglar hon också:
 
 
 
 
 
 
 
Pampig, eller hur!? :-)
 
Avslutningsvis en sothöna, som jag försökte smyga mej på med kameran:
 
 
 
 
Ingenting i världen imponerar på en sån, va´!? Särskilt inte en naturfotograf... <:-) Hon simmade snabbt bort mot en vassrugge, som hon redan hade beordrat in sina barn i...
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Framtidsutsikter...

 
Det ser inte så lovande ut angående att komma in på den här utbildningen:
 
 
 
 
Det irriterar mej lite att jag inte var mer förutseende i våras, och sökte någon utbildning i rätt tid! För jag hade på känn redan då att det skulle bli skit med mitt jobb... <:-I Nu skickar jag in sena anmälningar till lite allt möjligt, men det är ju det samma som att man hamnar på en reservplats hur långt bak i kön som helst... SUCK!!!
 
Men å andra sidan! Det är ju snart den 15:e oktober - sista dagen att ansöka till vårterminens kurser!!! ;-)
 
Något närmare i tid ligger klockan 18 ikväll. Då ska det, enligt SMHI, börja regna här... <:-I
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 Uppdatering: En första regnskur redan klockan 06.45... Tack för det, SMHI! 8-I Å andra sidan... So-o-o-olsken klockan 8.00!! Får hoppas det håller i sej hela (eller åtminstone halva?) dagen nu då! :-)
 
 
 
 
 

Sunny Sunday! :-)

 
Idag ska jag sola en bjässig stolsdyna ute på balkongen, helst hela dagen, och förhoppningsvis få bort lite unken källardoft ur den! Inte hela världen om det inte lyckas, för den är bara ett tio-kronorsfynd från en loppis... Tror inte jag vågar riskera att haverera tvättmaskinen med att ge den en omgång i den!? <:-) Och tyget är rent och fint som det är... Men lukten kunde vara roligare, som sagt...
 
Gärna lika rolig, OCH god, som en av dessa "pärer":
 
 
 
 
Mandelpotatis!!! :-)~
 
Jag har blivit ett sånt norrlandsfreak de sista två åren, att jag när vi åt kräftor hos goda vänner igårkväll faktiskt föreslog att vi nångång ska ha en surströmmingsfest tillsammans också!! 8-D 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Måla, måla, måla... :-)

 
Jag var lite skeptiskt till vårt tillbygge av verkstaden, men nu är det ju bara till att konstatera att åtminstone dottern har haft användning för den två gånger - och det innan den ens har blivit halvfärdig! :-D Vi hade ju hennes studentfest där för drygt två månader sen, och nu är det även där vi håller till när vi målar om hennes köksluckor och -lådor från nån slags aprikosgul nyans till vitaste vitt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men idag är det lördag, och då har vi ledigt! :-) Riktigt lyxig känsla, för på mitt forna jobb var det ju ofta arbetspass både på lördags- och söndagsmorgnar. Idag har jag istället glassat omkring i Älmhult några timmar under förmiddagen. Shoppat lite, men mest bara haft det gôtt!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fler...

 
...rådjur och smådjur! :-)
 
 
 
 
Man brukar ju säga att "den bästa kameran är den man har med sej", men jag tycker ju inte att min minsta kompaktkamera (en Canon Ixus 220 HS) uppfyller mina krav på bildkvalitet något vidare... <:-)  Så nu har jag testat min större sådan (en Canon Powershot SX100 IS) på rådjur istället. Det blev inte bara typ dubbelt så bra, utan det fastnade även dubbelt så många rådjur på fotot! ;-)
 
En ekorre uppe i ett träd med Ixus-en:
 
 
 
 
Ja, med lite god vilja så kan man ju åtminstone se den... <:-) Men samma (?) ekorre (en annan dag i ett annat träd) fotograferad med Powershot-en blev allt några strån vassare:
 
 
 
 
Båda fotona är obeskurna och helt oredigerade.
 
Ixus-fotot är så dåligt att det överhuvudtaget inte är lönt att göra något mer med det... Powershot-fotot kan man däremot faktiskt även beskära ganska hårt:
 
 
 
 
Så i fortsättningen är det Powershoten som får följa med på mina promenader - den är inte superliten och supersmidig, men den går ändå ner i en jackficka. Och så här års, när man inte behöver ha någon jacka på sej, så är den iallafall inte tyngre än att man orkar bära den med sej både i handen och i terrängen.
 
Men den kommer så klart aldrig att ge mej foton i klass med dem som systemkameran levererar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista fotot har maken tagit. Det är på långt håll (70-80 meter, vill jag minnas att han uppskattade avståndet till), men det är ändå inga problem att urskilja rådjurens ögon, öron, nosar, horn, färgskiftningar i pälsarna osv. :-)
 
Det finns bara ett "fel" med systemkamera + 70-200 f/2,8, och det är vikten på 3-4 kilo... Tassa omkring hemma på tomten med det paketet är ju inga problem, men på en powerwalk passar det betydligt bättre med en Powershot!
 
Alternativet att inte ta med någon kamera alls på motionspromenaderna, är helt kört för min del... <:-) Då kommer jag bara att börja fota med mobiltelefonen istället, och förmodligen gråta blod över hur usla bilder det blir med den...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Projekt...

 
Dottern har fått  i - d - e´- e - r...
 
 
 
 
Därför ägnar jag delar av dagarna den här veckan, åt att hjälpa henne måla om köksskåpen och lådfronterna! :-)
 
Nästa vecka blir det nog väggar också... Phu!
 
Det är jobbigt att vara arbetslös!!! ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Promenader med mer eller mindre kamera... :-)

 
Ambitionen att gå dagliga promenader håller i sej - men att helt lämna kameran hemma, för att på så vis effektivisera gåendet lite mer, har däremot falerat. Jag är inte klädd utan att åtminstone lilla kompakten är med i fickan - That´s it!! :-D
 
 
 
 
Detta rådjur gick jag på i måndagsmorse. Det stod alldeles stilla och bara glodde på mej "hur länge som helst", och det var bara 10-15 meter mellan oss. Kan ju säga som så, att det var då jag bestämde mej för att aldrig nånsin mer gå på promenad med bara den lilla Ixus-kompakten med mej!! ;-)
 
Bilden är så hårt redigerad att det snarare ser ut som kvällsljus än morgonljus - jag vet...! Men skulle det gå att se ett rådjur i den överhuvudtaget, så fick det bli så... <:-)
 
För att kompensera det "misstaget", släpade jag med mej det tunga artilleriet igår:
 
 
 
 
Tja... Vad ska man säga...?  8-I
 
Fast jag har iallafall inte behövt bildbehandla nånting... ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Färgklick... :-)

 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Husbils-weekend... :-)

 
Det är inte alla helger det passar att dra iväg på semester - iallafall inte om man vill ha hus- och hundvakt... Men den här helgen var det inga problem med den saken, och då packade vi husbilen och pös iväg mot Blekinge i fredagskväll.
 
Jäklar, vad det öspisseregnade mellan Tingsryd och Ronneby!! 8-X Då undrade vi än en gång hur fel SMHI bara kan ha i sina prognoser...
 
Men ju närmare Karlskrona vi kom, desto bättre gick det med både väderleken och OS-handbollssemifinalen!! :-D (Den sistnämnda - Sverige mot Ungern - lyssnade vi på på bilradion, alltså! Spännande värre!!!)
 
Och när vi hade ställt upp ekipaget mer eller mindre på kajkanten i gästhamnen i Karlskrona, torkade de kvarvarande regnstänken snart bort och vi kunde avnjuta en toppenfin solnedgång:
 
 
 
 
Egentligen hade vi bara tänkt stanna över natten, men helt ovetandes om det så hade vi hamnat mitt i evenmanget Sail 2012! Så då fick vi ju passa på att ta del av åtminstone lite grann av allt vad det innebar. :-)
 
Tex lördagens flyguppvisning med JAS 39 Gripen - som vi bevittnade från en av öarna (Tjurkö) ute i skärgården:
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Det blev en helg vid kusten!

 
 
 
Det finaste sensommarvädret man kan tänka sej, fann vi i Blekinge!
 
Mmmmm... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Helg på G... :-)

 
Det har varit några riktigt fina sensommardagar här nu i veckan, fast lagom till helgen har (så klart?) vädret slagit om så det nu är mulet och regnet hänger i luften...
 
Men, men! Vattendroppar har ju sin charm de också...
 
 
 
 
Men helst ska de vara pyttesmå - och exponeras i solsken... <:-)
 
Trevlig helg på er, hur som helst!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vet inte riktigt...

 
...hur många olika namn den här växten har;
 
 
 
 
Men jag som bor intill en järnväg, kallar den givetvis för rallarros! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fjärilarna, så väl som sommardagarna,...

 
...bara fladdrar förbi...
 
 
 
 
 
Har just varit ute och promenerat i si så där 40 minuter. Solen sken i åtminstone fem av dem! Och det har faktiskt INTE regnat en endaste lite droppe på mej. :-)
 
Jag har brukat se mitt arbete som ett slags fys-pass. Intensivt städande i allt mellan 30 och 120 minuter, typ. Något som man faktiskt både får upp pulsen och svettas lite av! Så nu när jag inte ska motionera på det viset mer (inte för tillfället iallafall), så känns det vettigt att lägga mej till med någon annan slags "gympa" i motsvarande mängd och tid... Så den här veckan testar jag med dagliga promenader! Fråga mej dock inte vilken runda jag ska ta när jag ska gå i två timmar... Den gamla vanliga sex gånger om, eller!? NOT!!! 8-I (Idag gick jag den dock två gånger! ;-) Grannarna var nog inte hemma, nämligen! Ähum...)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Älg och rådjur... :-)

 
Fotade från bilen med kompaktkameran - genom framrutan, dessutom.
 
 
 
 
Bildbehandlingen är utförd - eller bör jag hellre säga framlekt!? - i PicMonkey.
 
Det här fotot...
 
 
 
 
...som jag hade med i bloggen häromdagen, är taget vid samma tillfälle och på samma vis. Det är dock inte särskilt mycket bildbehandlat, och det som ser skevt, suddigt och blurrigt ut blev så av sej självt - på grund av att bilens framruta buktar (och antagligen fanns det en hel del skit på den också). Jag tycker effekten är lite cool, faktiskt. Typ Lensbaby... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Finanskris, eller nåt sånt...

 
Under normala omständigheter hade jag återgått till mitt jobb idag.
 
 
 
 
Men på grund av onormalt dålig likviditet, så kan jag inte göra det!
 
Så nu får jag antingen betrakta mej som arbetslös - eller se fram emot att ha semester så länge som det krävs för att min arbetsgivare (en idrottsförening) ska lyckas styra upp ekonomin igen, och återigen få utrymme för min lön i sin budget.
 
Någon som har lust att ge ett sponsringbidrag på några hundratusen!? ;-)
 
Alternativt sätta in några tusingar i månaden på mitt lönekonto...?
 
Nähä... Inte det...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Helgnöjen! :-)

 
Ett: Shoppat loss på en... Typ flyttfirma! 8-)
 
Två: Installerat de nya (gamla!) möblerna:
 
 
 
 
Tre: Ägnat MÅ-Å-Å-ÅNGA timmar åt att "arkivera" all inredning och annat grejs som tidigare fanns i den här delen av vårt vardagsrum... Phu! Jag som tyckte att det där var ett TOMT hörn!? 8-X (Måste ha allvarliga fel på omdömet!?)
 
Fyra: Pausat en stund framåt kvällen, och gjort en liten bilutflykt till skogs... :-)
 
 
 
 
 
Fem: Funderat på om det inte är läge att ha källar-röj idag!?
 
 /AnnaKK
 
 
 
 
 

Rosa fluga... :-)

 
 
 
Hur många olika sorters flugor finns det egentligen??? Jag har inte en aning... Men väldigt MÅNGA är det ju! 8-)
 
Fotot togs med Canon EOS 7D + Canon EF 70-200 mm f/2,8L IS USM + närbildslins Canon 500D.
 
Fågeln på fotona i gårdagens inlägg, bör vara en sävsparv. Precis som Lotta trodde! :-)
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vem där??

 
Jag hade stora kameran (7D + 70-200 mm) med mej på gårdagens morgonpromenad, och fick bland annat in den här fågeln i sökaren:
 
 
 
 
 
 
 
Ibland önskar man ju sej ett 400-objektiv istället - om inte annat för att kunna se redan i kameran vad det är man fotar för nåt, om motivet är litet eller väldigt långt borta.
 
Men det jag inte kunde se i kameran där och då, kunde jag se på datorskärmen sen när jag kom hem igen. Och fortfarande, efter hård beskärning av fotona (tog bort säkert 60-70%) + krympning för att passa i bloggen, så är den ursprungliga "pricken i mitten" både skarp och fullt möjlig att artbestämma. Nån som vet vad det är för slags fågel, förresten??
 
Själv vet jag framförallt att en bättre telezoom än 70-200 f/2,8 IS, kan man inte ha på en crop-kamera!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Den sista kvällen i juli...

 
 
 
...blev inte så pjåkig, trots att det regnade en hel del innan under dagen. :-)
 
Fotot är förresten taget med kompaktkameran (Canon Powershot SX100 IS), och det blev inte så pjåkigt det heller - om jag får tycka till lite grann om mitt egna alster. ;-)
 
För övrigt: Augusti har vädermässigt börjat på bästa tänkbara sätt! En sval men solig morgon, som det var underbart skönt att gå en promenad i skog och mark i. :-) Nu klättrar temperaturen, och om en stund kommer det att vara precis lagom varmt för att softa i en solstol nånstans - föreslagsvis i den egna trädgården, och inte längre ifrån ytterdörren än att det går att få ut lite radioljud dit. För man måste ju hänga med lite grann i OS också ju!! :-D
 
Trevlig första augusti på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0