I sista stund...


Det är ju kalendermässigt den sista sommardagen idag - 31/8. Fast man kan väl inte beskylla dagen, och särskilt inte dess väderlek, för att ha varit speciellt somrig!? >:-I 

Men då passar det kanske rent av extra bra, att dra på med en hel "radda" hittills opublicerade sommarfoton!? :-)
/AnnaKK


Mo-bil-radio...


Fotot nedan innehåller ungefär lika många läskiga ögon som vad spindeln igår hade... <:-)Just ögon, och ibland anletsdrag överhuvudtaget, kan onekligen bli ett problem när man ska krympa foton där dessa redan från början är ganska små detaljer!

Men jag är säker på att de här radiobilsåkarna såg fullt normala ut i verkligheten! :-)

Däremot tyckte jag det var märkligt att man måste prata i mobilen samtidigt som man kör - fast det är ju så många gör ute i den vanliga trafiken också, förstås. Även jag ibland... Men det ska väl bli förbjudet?? Undrar om det förbudet isåfall även kommer att gälla radiobilar - åtminstone Polisens radiobilar!?

/AnnaKK


Den enes död, den andres bröd...


De gör fina små "lunchlådor" av sina fångade flugor. :-)

Jag ska strax göra en jag också, fast inte till mej utan till sonen. Som han kan ha med sej på jobbet imorgon - och givetvis ska det inte ligga en fluga i den! Däremot ett par skivor falukorv. Och det är väl kanske inte så mycket bättre...? 8-X

/AnnaKK


Sländor... :-)
Dessa tre togs med Canon 450D + Tamron 28-75. Inte så jättenära... Men nedan kommer två (eller egentligen bara ett, för det andra är ett utsnitt av det första) tagna med Canon 40D + 70-200 + närbildslins.

Och nu snackar vi macro! :-)Men det är ju så dags nu, att "komma på" att jag har macro-fotat alldeles för lite den här sommaren... <:-/

Men bättre sent än aldrig, heter det ju!

/AnnaKK


Vid närmare eftertanke...


...så HADE ju faktiskt det här höftskottet ett ansikte! ;-)(Eller jättemånga - om man ska räkna dö´skallarna också...)

Men detta höftskott däremot......är helt huvudlöst! :-I

/AnnaKK


Hur mycket ungt blod ska behöva flyta??


Det är så jag allt mer lutar åt att börja sortera in tatueringar......som ännu ett i raden av alla självskadebeteenden som förekommer bland unga tjejer idag. :-/ (Och bland killar också för den delen!)

Mina höftskott från gator och torg, skadar däremot nästan aldrig någon - jag missar så gott som alltid ansiktena. <:-)För den som vill veta mer om att "skjuta från höften" inom gatufotografi, kan en titt här kanske vara intressant.

/AnnaKK


40D:n fick fötter...


Jag mötte min kamera - och maken - i vägkorsningen, nu innan ikväll. Jag var på väg hem i bilen, hade varit i "byn" och handlat lite. De var på väg till skogen, till fots...

Nu är de hemkomna igen, och vi har precis kollat vad som fanns på minneskortet - och tillsammans redigerat det bästa fotot:Brännvidd 200 mm (plus att fotot är ganska mycket beskuret), bländare 2,8 och tid 1/125. ISO 400 och EV 0.

Maken säger att älgen VAR ovanligt ljus i pälsen, så det är ingen överexponering eller så... :-) Och avståndet mellan honom och den var uppskattningsvis 50-60 meter.

Det är alltså INTE samma älg som vi såg häromkvällen.Trevlig söndagkväll på er, allihopa! :-)

/AnnaKK


Fjärilsim...


...har jag alltid tyckt vara ungefär lika omöjligt som att humlor kan flyga. Dvs det går, fast det borde inte gå!?!

Men när man studerar den här fjärilen (funnen i en vattenfylld kruka) liten noggrannare......så framgår det ju ganska tydligt att den har testat ryggsim - och att det inte gick alls! :-I

R.I.P.

/AnnaKK


Skjut först och fråga sen, typ... Eller inte!?


Det enda jag kan säga om fotot nedan, är att det kom till under lite konstiga omständigheter!?!Nu syns det dåligt på det här krympta fotot, men mannen håller en liten kamera i händerna. :-)

Jag stod på ett torg, med pågående torghandel, och tog lite foton på folk och frukt... Och hade den här mannen snett till höger om mej. Såg i ögonvrån att han tittade på mej, och att han plötsligt böjde sej fram över rollatorn och plockade upp - just det, sin kamera! - ur korgen. Eftersom man känner sej själv bäst, så "förstod" jag ju genast att han var gatufotograf och tänkte smygta ett foto på en annan fotograf! ;-) Precis så där som jag själv brukar göra, ni vet... :-) Och vad gjorde jag då!? Jo, vred mej ett knappt kvarts varv åt höger och tog detta foto innan han ens hade hunnit få upp sin kamera mot ansiktet!

Efteråt kände jag mej som en skurk, nästan. Man gör inte så i en duell - då drar man och skjuter samtidigt, ju!

Nu blev han väl så överrumplad att han inte kom sej för att fota tillbaka alls, tror jag. Och jag hade inget att säga (eller fråga) honom, så jag vände mej om igen och gick därifrån.

Så därför VET jag INTE om jag har rätt i mina antaganden om honom och hans avsikter med kameran... Han kanske bara skulle ta ett helt oskyldigt foto av torghandeln han också!? <:-) Men OM han nu var gatufotograf iallafall, så är det klart att han gärna hade fått smygfotografera mej - det hade jag inte blivit det minsta upprörd eller så över.

Det är faktiskt så jag hoppas att jag nångång kommer att stå i hans skottlinje igen - fast då måste han förstås smyga lite bättre, om han ska lyckas! :-D

/AnnaKK


Vått, grått... Höst...?


Jag såg just ett gulnat björklöv, som lossnat från sitt träd, singla förbi utanför fönstret...

Men det är iallafall sjutton grader varmt ute - och så är det ju fre-e-e-edag!! :-DHa en bra dag allihopa! :-)

/AnnaKK


Macro!


Insåg efter morgonens inlägg att jag ju knappt har använt min närbildslins i sommar!?

Så trots mulet och ganska skumt väder, skruvade jag på den längst fram på 70-200:t och gick ut i trädgården och letade efter något litet. :-)

Det var INTE insektsväder, kan jag tala om, men till sist så hittade jag en sorts slända som satt snäll och still på ett blad. Tur det, för jag fick mickla rätt mycket med inställningarna innan jag blev nöjd med resultatet. <:-)

ISO:t fick vridas upp ända till 400, för att det skulle gå att använda en vettig bländare (7,1) men ändå inte bli för lång slutartid (1/320). Exponeringskompenserade till -1 också, för att den tiden skulle vara möjlig... Sa jag att det var skumt väder!?

Nåväl! Här kommer först fotot i original, precis som det såg ut när jag förde över det från kameran till datorn (jpeg-fil, alltså... RAW - vad är det!? Hm... <:-X). Har bara förminskat det, och anpassat det till bloggen med ram och skärpa.På nästa bild har fotot fått sej en omgång både med kniven (beskurit det, alltså) och bildbehandlingsprogrammet:Och så en ytterligare beskärning - bara för att ni ska få se hur skäggig den faktiskt är! :-DEller heter det kanske att den har morrhår, precis som en hund eller katt??

Bjuder på en spindel också (blomkrabb-), och det fotot är lite mer bildbehandlat än sländan. Fast själva spindeln är inte tillkonstlad på nåt vis - den sorten ser ut så! :-)Närbildslinsen jag använde heter Canon 500D (precis som kameramodellen, vilket kan kännas lite förvirrande...).

/AnnaKK


Det blir inte alltid som man tänkt sej... <:-)


Visst är det vackert med en fjäril som sitter på en tjusig blomma och suger i sej nektar!?

Men man får lätt alldeles för många foton, tycker jag, om man bara söker det motivet ute i trädgården. Hundratals... För att inte säga tusentals!? Ja, det blir kort sagt lite enahanda... Och väldigt fullt på hårddisken! 

Därför har jag i första hand den här sommaren försökt fotografera fjärilar som flyger! :-) Spännande motiv, som borde kunna bli ännu tjusigare än stillasittande fjärilar, förutsatt att skärpan sitter där den ska. Vilket den sällan gör, så därför får man anledning att slänga bort de allra flesta fotona. (Vilket hårddisken i sin tur tackar och bockar för!)

Nåväl... Av de foton som har varit så pass skarpa att jag har brytt mej om att studera dem närmare, har det visat sej att flygande fjärilar inte alls är så gracila och eleganta fotomotiv som jag inbillade mej...

De ser faktiskt oftast helt crazy ut!?! 8-XSå nu är jag tillbaka till det där med stillasittande fjärilar på blommor igen... <:-)

Första fotot är taget på ganska nära håll med Canon EOS 450D + Tamron 28-75 2,8 och de båda andra på si så där 1½ meters avstånd med Canon EOS 40D + 70-200 2,8 IS (utan närbildslins alltså).

/AnnaKK


Igår när jag kom hem efter en shoppingtur...


...till ICA-butiken inne i "byn", fick jag se en stor fet röv sticka upp ur mossan och lingonriset intill vår grusväg.

Ja, nu tycker jag i och för sej inte att det är nåt fel på stora feta rövar - men just den här var ju inte min!! >:-I Och dessutom befann den sej på mitt bästa kantarellställe!

Ja, ja... Eftersom jag är bekant med allemansrätten, så fick svamptjuven i lugn och ro fortsätta att plocka mina små läckerbitar... Eftersom de ju krasst sett ändå inte är mina! <:-)

Men nu är de det!!! Iallafall dem som röven missade att ta!
En annan sorts glädje upplevde maken i måndagskväll - fast jag kallar det snarare för älgfrossa! ;-)

Vi var ute tillsammans på nån slags foto-skogspromenad, utrustade med varsin kamera. Maken gick först på stigen, och rätt vad det var fick han syn på... En jättemegabamsesuperduper-STOR älgtjur!!!

Han smattrade loss med kameran (40D:n + 70-200-objektivet) som om den hade varit ett maskingevär, typ!! Och älgen flydde för livet, eller nåt sånt! :-D

Men av femtioelva foton, är det bara ett som blev "ganska bra". Iallafall sen jag har bråkat lite mycket med det i bildbehandlingsprogrammet.Älgen försvann så klart in bland träden långt innan maken kom på att kameran hade ganska olämpliga inställningar för situationen i fråga... <:-) Så hur många taggar den egentligen har på hornen, får vi försöka ta reda på en annan gång!

/AnnaKKOm man nu nödvändigtvis...


....måste hålla på och "peta i motiven" allt som oftast, skulle det verkligen inte skada att ha skött manikyren lite grann i förväg. Hu, så ovårdade mina naglar är! De gör sej INTE på bild... <:-)Krabbspindeln tyckte nog inte heller om hur de såg ut, men hennes idoga försök att knipsa av dem var dessvärre helt lönlösa...

Och nu hittar jag inte nagelsaxen - den som ALLTID ska ligga i badrumsskåpet!?! >:-I

/AnnaKK


Inställningsrattar hit...


...och AF-knappar dit...Att det står bokstäver på brunnslock i gatorna, är jag väl bekant med. Dem som det står A på ska man inte trampa på, för det betyder otur osv... ;-)

Men vad betyder AF på bultskallen som håller ihop detta skyddsräcke intill järnvägen??? Och vad i allsin dar gör snigeln uppe på det?

/AnnaKK


Ligger efter...


...med att svara på kommentarer - men det ska bli bättring med den saken lite längre fram på dagen. :-)

Har precis varit på jobbet, och nu ska jag äta lite snabbt, gå en sväng med hunden och sedan borsta tänderna i en kvart... Eller inte kanske, men jag ska till tandläkaren. Eller inte det heller faktiskt, utan till tandhygienisten.

Dags för den årliga kontrollen och lite översyn, putsning och polering. Så man kan le stort in i kameran sen, om nån mot förmodan faktiskt skulle vilja fota en... ;-)Trevlig måndag på er! :-)

/AnnaKK


Stilstudie... :-)


Hittade ett par foton på en flugsnappare in action. Tror att det inte har blivit av att visa dem innan, eftersom jag tycker att färgerna är lite väl gråa och trista... Men nu när hösten tränger sej på allt mer och mer för varje dag som går, så känns det ju faktiskt som ett rätt somrigt motiv iallafall!? <:-)

Ser ni flugan?? Den flyger ju rakt in i gapet på henne!?

/AnnaKK


Den lilla damen med den stora hunden...
...visade sej vara en av svensk ridsports kvinnliga giganter; Maria Gretzer! :-)Fotona är från hopptävlingarna i Älmhult förra lördagen. Egentligen var jag ju och fotade agility den dagen, men ridklubben ligger granne med brukshundsklubben och jag hade parkerat min bil i deras hage. Så när jag kände mej färdig med hundarna och var på väg tillbaka till bilen, så slank jag inom hästtävlingarna också en stund. Faktiskt mest bara för att jag ville pröva 40D:n + 70-200-objektivet på ett såndant ekipage också. Och när det då visade sej att jag hade fotat en kändis, så ville jag ju såklart föreviga henne till häst på tävlingsbanan också. :-)

Hade dock så gott som redan fyllt minneskortet med hundar, så efter "klicken" från banvandringen och framridningen var det proppat. Så det var bara till att kila bort till bilen och byta till 450D:n som låg där... Och 24-70-objektivet fick sitta kvar på den, för det var ju trots allt den utrustningen jag hade använt till hästarna dagen innan. 

En snabb jämförelse mellan de tre första fotona i detta inlägg och det fjärde - och det är ingen tvekan om att det inte alls är ett nytt modernt och svindyrt kamerahus jag behöver, utan faktiskt bara ett extra CF-kort till 40D:n! Ett ekonomiskt högst överkomligt behov... :-)

Kul när det för en gångs skull känns billigt att ha foto som hobby!?! :-D

/AnnaKK

En tjusig sommarbild...


...som inte jag har tagit... :-)Eller, jo - fotot ovan har förstås jag tagit (på en skräpig parkeringsplats nånstans i Norrland under semestern), men inte den som är PÅ själva mjölkpaketet! Den är riktigt fin. :-)

Trevlig lördag på er allihopa!!

/AnnaKK

Jag x 7!
Jag brukar faktiskt inte ställa mej och stormglo in genom folks privata fönster... 

Och definitivt inte fotografera in i någons hem!! <:-) Men det här fönstret hade ju så oemotståndligt spännande glasrutor; Lite kupiga, som gav roliga speglingar. :-)

Dessutom var ju rullgardinen neddragen, så!

/AnnaKK


Fler agility-foton:
Text till är väl rätt överflödigt, faktiskt...? :-)

/AnnaKK


Svårt att välja bil(d) till dagens inlägg... :-)
Men en sportig Volvo skulle iallafall inte jag tacka nej till! :-)

Fast jag älskar verkligen Fuck-dekalen på Anglian... :-D En sån skulle jag ha haft på Escorten jag hade en gång för evigheter sen!

/AnnaKK

Sensommarmorgon... :-)


Fotona är dock inte från den här morgonen, utan en annan - som var solig! Idag är det återigen en gråmulen dag, som nästan lika gärna kunde vara i oktober som i augusti. Hrmpf! >:-I

Men hur som helst... Det är riktigt fint med solgnister i daggvåta spindelnät!! :-)

Och färgerna på morgonkvisten... Mmmmm! Så rena och klara på nåt vis. :-)

Nu är det förresten snart dags att börja tänka på middagstiden, istället för på morgonstunden... Och på hur jag ska variera kantarellerna denna dag! Stånk!!! (Alltså... Innan den här sommaren trodde jag att det var omöjligt att föräta sej på kantatereller, men nu är det ta mej sjutton bra nära iallafall att jag faktiskt har gjort det! 8-X).

Tror det får bli omelett idag - med kantarellstuvning på/i. :-) Och INGA svampplockningsexkursioner i eftermiddag - jag hittade nämligen två fästingar på mej efter gårdagens, var av den ena hade huggt tag i sidfläsket! IRK!!!

/AnnaKK


Hur jag fotograferade hästarna och hundarna... :-)


Som en liten fortsättning på detta och detta inlägg...

Jag är visserligen måttligt förtjust i att säga till andra hur de ska och inte ska göra - så därför säger jag bara att; Så här KAN man göra - om man vill få skarpa foton tagna i rätt ögonblick!! :-)

1. Använd en inställning som låser autofokusen vid motivet!

2. Kör med seriebildstagning!
För då får man ett antal "nästan lika dana" (OCH skarpa - förutsatt att fokus sattes rätt!) foton, som man sedan kan välja ut det absolut bästa bland... :-)

3. Ha en riktigt snabb slutartid!

Till det här ekipaget hade jag tiden 1/1600 sek (samt bländare 4, ISO 400 och EV +0,3). Riktigt så snabb tid hade nog inte behövts för att frysa rörelserna, men kortare än 1/500 sek måste man absolut ha när man fotar något som rör sej så här pass snabbt. Om man nu inte VILL att hästen och ryttaren ska vara suddiga, förstås - det kan ju finnas en kreativ poäng i ett sådant foto också, menar jag. :-) Och om man skulle vilja panorera rörelser, så måste man givetvis ha så pass långa tider att man hinner göra det!

4. Rent generellt...

...kommer man att lyckas bättre ju snabbare kamera och autofokus i objektivet man har. Men även med slöare grejer (tex min kompaktkamera...) går det att ta såna här foton (se nedan!), om man förfokuserar på punkten där man vill ta fotot och sedan trycker av kameran en halv sekund innan motivet är framkommet dit! :-)


Canon Powershot SX100 IS, slutartid 1/500 sek, bländare 4,5, ISO 80 och EV -1,0.

/AnnaKK


Agility!


Swisch-swosch!?! Snacka om TEMPO!!! 8-D

Jag hann faktiskt inte riktigt med i början - fick bla inte tillräckligt med tid till att ställa in kameran ordentligt (kändes det som - för jag ville ju inte missa något av tävlingen genom att bara ta "testbilder"...). Så innan jag hade fått ordning på allt, så hade redan tre eller fyra ekipage blåst över banan i något som inte kan beskrivas som annat än ren raketfart! 8-X Fast jag hann fota dem iallafall!! Dock inte med bästa resultat... <:-) 

Men istället för att mickla så jättemycket i bildbehandlingsprogrammet, så har jag gjort det enkelt för mej genom att rätt och slätt konvertera de tre första fotona i detta inlägg till svartvitt! :-)Här ovan gick det lite för fort, och jycken tog fel hinder till husses uppgivna suckar! Det hjälpte inte att den hoppade tillbaka över det igen... <:-) D-I-S-K-A-D!!! (Och det var det för övrigt ganska många hundar som blev - av precis samma anledningar. Jag sa nåt om att de höll högt TEMPO, va´!? ;-) Fniss!!!)

Det gick oftast bättre för de lite mindre hundarna, märkte jag. Deras hussar/mattar hann helt enkelt lättare med i svängarna, så de kunde visa sina hundar på RÄTT hinder! :-D (Och jag för min del, hann med att korrigera inställningarna på kameran när så behövdes! He-He...)Den här (dansk-svenska gårds-?) hunden var snabbast av alla till prisbordet! :-D

För övrigt så borde man filma sånt här istället för att bara fota det... :-) Rörlig bild, och framförallt LJUD också, hade gjort evenemanget mycket mer rättvisa. Alla glada hundskall och ivriga tillrop från förarna gör ju minst hälften av upplevelsen, lixom! Så jag kan bara rekommendera alla att vid tillfälle ta chansen att gå/åka och titta på sånt här! :-D

/AnnaKK


Ett antal (fo)ton häst! :-)


Nu är jag verkligen ingen expert på att fota ridsport, så därför ser några av dessa ekipage inte så-å-å graciösa och harmoniska ut... Och några foton är t o m lite brutala - men jag lovar att ingen kom till skada! :-)

Samtliga är från de nationella hopptävlingarna i Älmhult i fredags.Det är definitivt inte promenadridning det handlar om på den här nivån, alltså... <:-) Även om de här klasserna var av det enklare slaget!

I lördags var det högre hinder, men eftersom jag i första hand bevakade agilityn då så blev det bara en liten stund vid ridbanan. Praktiskt nog ligger den "vägg i vägg" med Älmhults Brukshundsklubb, så det var bara ett hundratal meter att promenera mellan de båda arrangemangen.

Så det kommer nog några hästfoton till här så småningom - men först vill jag visa fler hundar (och hussar/mattar)! :-)

/AnnaKK


Hm...?


Var det nån som märkte att jag skrev "Foto från i somras" i förmiddagens inlägg?? <:-)

Näe, inte jag heller! Men... Det verkar alltså som om jag rent undermedvetet anser att det är höst nu??? Så go´natt lixom, du varma, ljusa, sköna, ljuva årstid...Hu, så vemodigt! :-I
Även om det inte har varit riktigt lika fint väder här idag som igår, så har det iallafall varit bättre än vad SMHI hade förutspått - med bara ett par-tre stycken regnstänk! :-) Och tillräckligt mycket sol för att fjärilarna skulle komma fram mitt på dagen.Nu sprakar dock en liten brasa i vår ena kamin, för sommar eller inte så blir det allt lite rått och fuktigt inomhus om man inte eldar åtminstone varannan dag.

Ha en mysig söndagkväll! :-)

/AnnaKK


Frukost! :-)
Foto från i somras, i samband med att sädesärleungarna precis hade blivit flygfärdiga. Denna satt på balkongräcket, och jag tog en massa foton på den genom balkongdörrens fönsterruta - och rätt vad det var så traskade mamman/pappan in i bilden och stack till ungen lite käk! :-D

Eftersom jag har serverat solrosfröer i automaten hela sommaren, och många fåglar har ätit där, så blir det numera lite svårt med den egna "mata-ron" om jag i samband med att jag plockar fram frukosten råkar titta ut genom fönstret... Vanligtvis sitter det då några hungriga fåglar på/vid automaten, och väntar tålmodigt på att den ska fyllas på!

Och då kan jag helt enkelt inte bara sätta mej till bords och koppla av med min egen macka och kaffekopp, förrän jag först har varit ute och gett de stackarna nya fröer! <:-)

/AnnaKK

Dagens fotoövning... :-)


Jag har varit på agility, och jag vet fortfarande inte om det var hundarna eller förarna som var mest hysteriska...!?

Galet KUL att titta på, är det iallafall - och, så klart, även att (försöka!) fotografera!! :-D

/AnnaKK


Hoppa högt och simma lugnt, typ... :-)
Jag har varit på hopptävling i Älmhult under förmiddagen, och vädret var helt perfekt för att fota ekipagen.

Så nu har man några hundra nya foton IGEN, att ta itu med... <:-) 

Fast det kunde ha blivit många-många till, om det inte hade hänt en otäck sak... En äldre man (pappa till en av dem som tävlade, verkade det som) fick en hjärtinfarkt, och även om ambulansen var snabbt på plats och en hel massa sjukvårdare jobbade intensivt med återupplivning så är jag rädd för att det där kanske slutade riktigt illa.

Fast jag vet inte, och hoppas ju så klart att de fick igång hjärtat på honom igen! Jag åkte därifrån, och hem, innan han hade tagits in i ambulansen...

Eventuellt åker jag tillbaka och tittar vidare på hinderna och hästarna och ryttarna (och de söta badankorna som de har dekorerat banan med) imorgon eller på söndag, för tävlingarna ska pågå hela helgen. :-)

/AnnaKK


Så här kul var det i Malmö idag... :-I
Antagligen var detta min sista tur med tågen för den här sommaren, för nu väntar annat (ROLIGT!!) under de närmaste dagarna - och då har jag inte tid med några resor! :-)

/AnnaKK

Snart slut...


Nu är det bara fem dagar giltlighetstid kvar på mitt sommarkort - och ännu färre dagar som jag har möjlighet att använda det på. Känns allt lite sorgligt! <:-IMen man kan ju inte sitta här och sörja över spilld mjölk - och idag hinner jag med en tripp, så det är bara till att packa paraplyet och bege sej! :-) (Fast inte NU!! Klockan är inte ens halvsex ännu, och jag ska jobba först... Men lite längre fram idag skuttar jag troligtvis på ett södergående tåg).

/AnnaKK


PS! Det här är inlägg nummer 600 i den här bloggen. :-) DS!Gatufotofavorit... :-)
Kristianstadsdagarna, juli 2011. Fotat under RIX FM-festivalen. Verkligen ALLA var där!! ;-)

/AnnaKKFörsöker hålla kvar sommaren... :-)
Det ska visst bli några regniga dagar nu igen, enligt SMHI, och den prognosen ser dessvärre ut att stämma för det duggregnar här i detta nu. Och jag ser inte minsta lilla blå flik eller strimma av sol på himlen, vart hän jag än tittar...

Så det får bli solskensbilder och färgglatt här i bloggen idag istället! :-)Ha en så fin dag som ni bara kan ha!!! :-)

Kramar!

/AnnaKK


Surr och... Burr!?
Jag tycker det är så himla kul att försöka fota insekter när de flyger. :-) För det mesta blir det inte bra, men bilden ovan är jag nöjd med. Och spindeln blev en extra bonus när jag fick upp fotot på datorskärmen, för den hade jag inte sett när jag tryckte av kameran. (Jag var 100% koncentrerad på humlan då, med andra ord).

Men den här......hade jag fullt grepp om!

/AnnaKK


Må-å-å-åndag...
Jag har precis käkat frukost, och borde därför snart vara i form för att masa mej iväg till jobbet.

/AnnaKK


Regn - och nytt jobb!


Det har skvalat här hela förmiddagen, och då har det passat ypperligt att vara i verkstaden och träna på en ny liten arbetsuppgift. :-) Jag slipar sågkedjor till de olika skogsmaskinerna i maken & Co´s firma!

Fast ännu så länge får maken vara med och övervaka, och roboten ska jag vänta ett tag till med att försöka lära mej. Men att skära av sågtänderna med hjälp av handslipmaskinen är inte så komplicerat, och jag börjar få hyfsat bra kläm på nu hur mycket jag ska ta bort av dem.

Beklagade mej ju lite över vädret i gårdagens inlägg, och det hjäpte tydligen!? För det blev faktiskt riktigt fint sen uppåt förmiddagen, och även resten av dagen. Så maken och jag tog oss en liten sväng till Kristianstad, och gick en stund på stan där osv.

Utanför Domus (med flera butiker) stod en blåsorkerster och spelade... :-)Det blev en del störiga färgstick i det här fotot, när jag skruvade till det för att speglingen i instrumentet skulle framträda riktigt ordentligt... Och eftersom jag inte har spegelvänt fotot, men bokstäverna i "Domus" ändå syns på rätt håll, så måste väl speglingen i sej vara en spegling!? Eller??? 8-D

Go´ middag!!

/AnnaKKIngen semesterlördag...


Men en ledig lördag, iallafall. SKÖNT! :-)

Firar med en semesterbild:Utsikt över Ångermanälven, en sen kväll i början av juli... Mmmmm!

Tråkväder här idag igen, och inga roliga sysslor eller evenemang inbokade... Måste ändra på antingen det ena eller det andra - och det andra blir förmodligen lättast att göra något åt!? Hm... :-)

Ha en bra dag allihopa!

/AnnaKK
Skräpmat och... Matskräp!?


Ett inte helt vanligt gatukök i Lund:Fotat för ett tag sedan! :-)

Jisses, vad jag ligger efter med att visa bilder här i bloggen, känns det som!? Det nyfotade hinner jämt och ständigt bli gammalt, innan jag har hunnit publicera särskilt mycket av det... <:-) (Och NÄEDÅ, jag fotar absolut inte för mycket - hur skulle nån ens kunna få för sej att tro nåt sånt!? ;-D)

Nåja... Idag regnar det här, så medans kantarellerna växer till sej (på berg och i dal) så kikar jag igenom den senaste veckans skörd från kameraminneskorten, och försöker välja ut ett litet axplock att kanske lägga upp under de kommande dagarna. :-)

/AnnaKK


Siluett...Nån som kan gissa vem det är som sitter på grenen? :-)


Svar:Kanske svårt att tro att alla tre fotona är tagna samtidigt, på samma fågel sittandes på samma gren? Men så är det. Skillnaden mellan siluetterna och fotot här ovan, är faktiskt bara ett par "snäpp åt plushållet" på exponeringskompensationen. (Som förändrade slutartiden från en tvåtusendels sekund till 1/250). Och så några smärre justeringar i bildbehandlingsprogrammet också, förstås.

Go´ morron! :-)

/AnnaKK
UPPDATERING:

Oj, vad jag visst yrade i nattmössan när jag skrev ihop detta inlägg! <:-) Det tredje fotot är i och för sej samma fågel, men den sitter INTE på samma gren, och inte ens i samma träd! Fast inställningarna för de olika fotona är som jag skrev... Fast! Troligen är det ju mer solljus på rödhaken på det tredje fotot än på de båda tidigare, så det även är därför som den är så mycket mera upplyst där... Ja, ja... Shit happens, eller nåt sånt...Några granbarr här och där... :-)


En sport i sporten när det handlar om kantarellplockning, är att inte gå särskilt långt hemifrån för att fylla påsen. Ett par hundra meter på sin höjd - men helst inte också upp på en höjd!

Fast igår fick det bli så. Jag befann mej cirka 120 meter hemifrån när jag råkade lyfta blicken upp från vägkanten, och allra högst upp i en snudd på tvärbrant slänt lös det knallgult av nånting. Kantareller???

Dividerade en lång stund med mej själv om hur jag skulle göra. Slänten i fråga är mer än en brant slänt - den är nämligen skogsbevuxen, och gallrad så sent som i vintras med följden att det ligger en massa ris och nedfällda småträd på den. Inte det minsta promenadvänlig, med andra ord! Särskilt inte när man har sandaler på fötterna och en kamera i handen - fast kameran kunde jag hänga bak på ryggen, och eftersom jag var barfota i sandalerna så kunde ju kvistar, barr och skogsmylla iallafall inte trassla in sej i strumporna också... <:-)

Så i en serpentinformad klättringsaktion tog jag mej faktiskt upp - och kunde fylla påsen med en hel massa fina kantareller. (Tänk nu om jag hade sett fel, så allt det gula bara hade varit vissna björklöv tex!? ;-D)

När jag sen skulle ner igen, och tittade bakom mej, så insåg jag att samma väg tillbaka nog inte var att tänka på. Inte om jag ville ha båda benen och kameran hela efteråt också! 8-X Så det blev till att snirkla sej fram en bit längs med ett synnerligen välrisat skotarspår istället, och till sist hittade jag ett ställe som åtminstone inte var fullt lika lodrätt att ta sej ner till grusvägen igen på. Phu! Fortfarande faktiskt inte mer än kanske 300 meter hemifrån - men hur lång tid denna lilla svampplockartripp egentligen tog vill jag helst inte veta... <:-)Men nästa gång ska jag nog strunta i det där med att närproducerat är bäst!? >:-I

/AnnaKK


Möte(n) i Malmö! :-)


Sammanstrålade med Elisabeth med son och systerdotter på Burger King, Gustav Adolfs Torg, vid 15-tiden igår. Och hon var precis lika trevlig, framåt, pigg och glad som jag hade föreställt mej. Kort sagt, hur härlig som helst!! :-)

(Fast hon såg inte ut som jag hade tänkt mej!? Eller, hon var ljushårig - jag hade av någon outgrundlig anledning fått för mej att hon skulle vara mörkhårig. :-D)

Det stod inte på förrän vi var ute på gatorna, och om det är någon som har gjort rätt yrkesval här i livet så är det Elisabeth! Punkt slut, lixom. :-) Som den journalist hon är, har hon den där öppna, spontana, nyfikna personligheten (inklusive ett stort varmt avväpnande leende!) som mer eller mindre av ren automatik leder till möten och pratstunder.

Vi hade väl inte gått så värst många meter på gågatan, förrän hon hittade en spännande cykel - och i nästa sekund var hon i färd med att "intervjua" en italiensk kille (på engelska!) om den, och om hans resa som börjat ända nere vid Kap Horn!(Förlåt mej nu för att jag har brutit vår överenskommelse om att inte fotografera varandra!!! <:-) Men du klev ju bara in i bilden här, liksom...?).

Några steg till, och vi var mitt i en "kennel" - och Elisabeth hade strax luskat ut hela stamtavlan över hundarna. Jag stod mer eller mindre vid sidan om och bara gapade!

Så mycket MER än bara fotande, fotandet tillsammans med dej blev - jag är fortfarande helt fascinerad! :-)

TACK för en superskojig och jätteintressant eftermiddag!! I mitt nästa liv ska jag bli journalist - förutsatt att jag föds till en mer öppen och kontaktsökande varelse än vad jag är i det här livet! :-D Med min folkskygga läggning blir det nog till att fortsätta smyga på turister som äter glass och fotar sevärdheter och/eller varann... <:-)Men efter igår är jag iallafall inte fullt lika övertygad om att de verkligen skulle slå mej, om de märkte att jag fotade dem... Så fortsättningsvis ska jag därför (A:) våga gå mycket närmare, och kanske till och med (B:) hålla kvar kameran mot motivet så länge att jag riskerar att bli upptäckt. Och blir jag det så ska jag inte fly för livet, utan (C:) LE stort! :-D

/AnnaKK


Mot storstads-djungeln!
Ska åka till Malmö om några timmar.

Och än en gång utforska "faunan" bland asfalt, sten och betong. :-)Och kanske "skjuta" någon eller några varelser från höften:Och definitivt ställa mej mitt i "skottlinjen", om tillfälle till det bjuds... ;-)Men allra mest spännande idag blir helt klart att jag inte ska göra den här "fotografiska expeditionen" ensam, utan tillsammans med en likasinnad vän. :-)

På återhörande!

/AnnaKK


Och plötsligt blev det augusti... 8-I


Jo, jag vet... Augusti är OCKSÅ en sommarmånad. Men jag förknippar den ändå med höst och lite vemodiga känslor och stämningar... Sviter från barndomen, antar jag, för det var ju inte särskilt roligt när sommarlovet tog slut och man skulle behöva börja skolan igen. <:-)

Och så det här med att dagarna redan nu är märkbart kortare än för bara några veckor sen, med mörka morgnar och ännu mörkare kvällar. Irk!!

Man vet vart man är på väg, när augusti har kommit! :-/Trevligt nog gäller mitt tågkort i ytterligare 15 dagar, så än är det ju faktiskt inte slut på sommarroligheterna för min del! Ska ut och "luffa" igen imorgon, om allt går enligt planerna.

(Fotot ovan är taget genom ett regnsolkigt tågfönster vid ett stopp på stationen i Lund).

Idag ska jag börja jobba igen efter semesterledigheten. Kan ju inte påstå att jag förtar mej de få timmar jag städar och tvättar där, men jag har ändå bestämt mej för att inom överskådlig framtid lämna den tjänsten och göra något helt annat istället. Mest för att jag är less på att nästan alltid ha arbetspass på lördagar, söndagar och helgdagar - som jag dessutom för det mesta måste fixa ganska tidigt på morgonen. Och till en lön som är densamma (läs gärna lika löjligt låg!) som på en vardag... >:-I

Nog gnällt nu! :-)

Ha en toppenfin dag allihopa!

/AnnaKKRSS 2.0