Valborgsmässoafton... :-)


Idag finns väl egentligen inte riktigt tiden för att sitta här vid datorn - men jag kan så klart inte låta bli att göra det iallafall!

En li-i-i-iten stund bara!!! ;-)

Var på fotbollsmatch igår igen, och tittade på när dottern & Co spelade. Gick inte så bra den här gången heller: förlust återigen... Bara att bita ihop och komma igen!Till pluskontot kan man iallafall lägga att seriens kanske bästa målvakt spelar i vårt lag! Här är det "plockpotatis" på en hörna. Och hon gjorde dessutom några makalöst bra räddningar som jag inte lyckades få med på bild. :-)

Kämparandan är det överlag inte heller något fel på!

Men... Det gulsvarta laget var helt enkelt lite bättre, lite tuffare, lite snabbare... Så; 3-0 till dem... <:-I

---------------------

Innan matchen var maken och jag en sväng in till Kristianstad, och hamnade bland annat på Media Markt. Jag har aldrig varit med om att det går att prisförhandla speciellt mycket på såna ställen - men när det inte var nån konst att pruta 2000 spänn på en viss sak, så kunde jag bara inte låta bli att handla! ;-)

Vad det var jag slog till på, ska jag berätta en annan dag!

Ha nu en jättefin valborgsmässoafton allihopa!! :-)

/AnnaKK

Söndagstramp... :-)


Tog cykeln till jobbet en sväng i morgonsolen, för att starta två maskiner tvätt plus plocka ihop en omgång torr sådan. Även på hemvägen var det vackert väder, och hojen rullade lättare än lätt till den pigga fågelsångens ackompanjemang längs med hela färdvägen. :-)

Hem och in för att käka lite innan nästa arbete skulle ta vid: Rensa lite i rabatterna. Men...

Nu har det plötsligt dragit fram en massa tråkiga moln över hela himlen!? :-I Så den där lusten till trädgårdsarbete kom faktiskt alldeles av sej...Tur man har en dator att förströ sej mej istället! ;-)

/AnnaKK


Vacker kvällssol igår...


Plus regndroppar på gräs och blomster... :-)/AnnaKK


Gråsparv!


Det låter väl inte så jättespännande att ha lyckats fota en gråsparv - men jag har gjort det iallafall! Och li-i-i-ite nöjd utöver det vanliga ÄR jag faktiskt på grund av det! ;-)

Av den enkla anledningen att det inte finns några såna fåglar här hemmavid.Däremot brukar jag höra såna i häckarna kring hyreshusgården där dottern bor - förmodligen varenda gång jag är dit!? Och då och då har jag även sett dem på ganska nära håll. Men så fort jag har börjat treva i fickan efter kompaktkameran, så har de smitit sin väg. 

Sparven här ovan, är fotad i samband med att jag och maken var i Båstad för några helger sen. Då hade jag ju "den redia kameran" med mej, och skjutklar. Pang-pang!! Eller rättare sagt: Klick-Klick... :-)

Nu hoppas jag bara att jag får tillfälle att ta ett nytt gråsparvsporträtt med den utrustningen vid något annat tillfälle, för i ärlighetens namn blev ju inte det här fotot så jättebra... Tror dock inte att dottern vill se mej smyga omkring som en annan fågel-paparazzi i området där hon bor - så jag sätter upp det som ett litet sommarprojekt kopplat till nån av de stundande semesterresorna! :-D

En annan grå fågel som jag däremot fotar så mycket och ofta jag vill är denna:Det verkar vara två sädesärlepar som har bestämt sej för att häcka hos oss i år. Trevligt!! :-)

/AnnaKK

Onsdag...
Grått och vått väder idag igen - men onekligen så grönskar det märkbart mer och mer för varje dag nu. :-)

På torget i Älmhult, såg jag när jag var dit och handlade innan i förmiddags, att det var nåt slags prydnadsträd som blommade. Kanske japanskt körsbär!?

Bilden ovan är en hasselbuske från egna tomten - och den är ju faktiskt överblommad sedan länge.

Våren ÄR här - den är bara lite svår att upptäcka, där den gömmer sej mellan alla köldknäppar och regnskurar...

/AnnaKK
G(r)oder morgon... :-)
Började datordagen med att öka bredden på bloggsidan.

Vilket kanske ser lite oproportionerligt ut just nu, men tanken är att fotona ska bli större framöver. :-)

Paddan ovan är fotograferad med den lilla Ixus-kompaktkameran. Den har så himla härlig vidvinkel jämfört med min större Powershot-kompakt. Här har jag hållt kameran bara några centimeter framför paddans nos - och ändå kommer hela paddan + en del av kringmiljön med. Hur kul som helst att fota småsaker på det viset med den kameran! :-D

Fast man kan bli galen på att autofokusen har så himla svårt för att sätta skärpan på rätt ställe... Men, men!

Det sista jag gjorde med datorn igår förresten, var att "säga godnatt till den" på ett nytt ställe här i huset! :-)Det är ju drygt 1½ år sen dottern flyttade hemifrån, och på sista tiden har jag funderat mer och mer på att börja använda hennes gamla flickrum till något mer än bara allmän förvaring. Det fungerar även som gästrum, men det kan det ju göra även tillsammans med datorn... Och så-å-å-å himmelens ofta har vi ändå inte övernattande gäster, så.

Därför är det nu som på fotot ovan - och i vardagsrummet är det plötsligt ett stort "hål" i inredningen - som jag faktiskt inte riktigt vet vad jag ska "täppa igen" det med...

Kanske dags att göra ett besök på ett visst stort möbelvaruhus några (långa...) stenkast härifrån!? ;-D

/AnnaKK
Sitter här och sneglar ut genom fönstret...


...och försöker räkna ut vilken typ av moln det är på himlen idag. :-)

Har en liten förhoppning om att det bara är dimmoln - såna som solen kommer att bränna igenom inom ett par timmar. Regnmoln hade vi alldeles tillräckligt av igår, så såna behöver det verkligen inte vara idag också...

Det tråkiga vädret till trots, så hängde ändå jag och maken med hans föräldrar på vårvisning av husvagnar och husbilar i Vinslöv igår.Det är sånt som man lätt får IDEÉR av!! 8-D

Och en stark längtan efter semester NU!!! :-)

/AnnaKK

Sädesärla... :-)


I år var de tidiga - redan den 31:a mars hade vi dem här. Eller iallafall den första.

Dessa foton är dock tagna några veckor senare - närmare bestämt igår:

Då hade jag inte mindre än tre stycken som kilade runt i gräset bara några meter från mej och kameran. Och de sprang snarare mot mej än ifrån mej! :-) Tycker annars att de brukar vara noga med att hålla en viss distans...? Men de fick väl helt enkelt prioritera flugfångandet den här gången!?

Och ser ni, förresten!? Solen sken!!! 8-D

Det gör den INTE idag... :-I Å andra sidan sken den verkligen inte hela dagen igår heller, men ändå så pass att vi kunde ha grillpremiär på kvällen. Mums!!! :-)~

/AnnaKK

Och vårvädret lyser med sin frånvaro...


Iallafall det FINA vårvädret, som man nästan hungrar halvt ihjäl sej efter, efter allt regn och kyla som varit på sistone...

Fast ibland är det ju trevligt med innesittarväder också, och jag har ägnat en hel del tid de senaste dagarna åt att botanisera i mina gamla bildmappar från 2010 och 2011. :-)

Hittade detta foto när jag gick igenom fotona jag tog på SKK´s hundutställning i Hässleholm i maj 2010:Tydligen var jag en sväng i Hembygdsparken också!? :-D

Hoppas det är lika grönt och grant igen om en månad, som vad det var då!!

Om någon vill se foton från hundutställningen, så har jag lagt upp dem här och här.

--------------

Jag håller ju på att bygga upp nån typ av portfolio - eller samlingssida, kanske jag hellre ska säga - där jag inte skriver nån text utan bara visar upp lite av mina alster... Vad det egentligen ska vara bra för, vet jag inte - men nån gång kanske det faktiskt kan vara en fördel att kunna hänvisa till en sån sida, istället för till den här bloggen!? Lite mer proffessionellt, lixom... ;-)

Trevlig lördag på er allihopa!! :-)

/AnnaKK

Det närmar sej...
Snart-snart ska väl även den siste ge sej, och inse att vintern faktiskt ÄR över! :-)

/AnnaKK

Fruktträden blommar! :-)


Iallafall de som finns.../AnnaKK

Eftersom jag tycker det är så bekvämt...


...med naturfoto rakt ut genom fönsterrutorna bara, så passade jag på att ta den här bilden i morse:Från ett fönster i det som tidigare var dotterns rum, och som jag på sistone har haft vissa funderingar på att flytta in min datorhörna i. Fast nu verkar det ju inte helt fel att göra om det rummet till gömsle istället!? 8-D

Kniporna var i sitt esse i ån här utanför när jag steg upp vid kvart i sju-tiden, och den här honan verkade vara i stort behov av ett bo. Attans, att maken inte snickrade åtminstone en knipholk också, när han höll på som bäst för ett par månader sen!!

För det är väl ändå inte möjligt att hon kan pressa sej in i den här - den är ju tänkt till nötväckor, talgoxar och liknande...

<:-)

/AnnaKK

Som väl är...


...ska det betydligt mer till än ett fasligt aprilväder för att knäcka vårblommorna!

Hua, som det har snöat och haglat och haft sej här idag. Men penséerna har inte deppat ihop för det, och då ska minsann inte jag heller göra det! >:-)Och aldrig förr har jag väl blivit så glad över att få se maskrosor, som i eftermiddags när jag var in till "byn" och handlade, och hittade den här "buketten" på trottoaren just som solen bröt fram genom molnen en stund! :-D/AnnaKK
Det kommer mera... :-)


Det vill säga... Fler foton från söndagens fotbollsmatch!

Jag hade turen att få en av mediasnubbarna precis framför (och lite lätt nedanför) mej under första halvlek, så då kunde jag ju passa på att ha lite koll på honom också. :-)

(Om någon undrar varför linjedomaren springer inne på plan: Matchen hade inte börjat - han värmer bara upp!)

Ett öga i varje kamera, typ:Det som förvånade mej lite var att han inte använde sej av seriebildstagning - det hördes bara enstaka klick, även när det var målsituationer på gång. Men det kanske räckte med en bild för honom, för att fånga precis rätt ögonblick!?

Jag kan säga att det INTE gjorde det för mej med min kompaktkamera (Canon Powershot XS100 IS), så än en gång kom jag mållös hem... Å andra sidan finns det inget värt att kalla seriebildstagning på den - och inte har jag nån uppdragsgivare som förväntar sej fullträffar heller, så. <:-)

Och hade jag haft samma utrustning som den här killen hade (fast på min hade det gärna fått stå Canon istället för Nikon :-D), så hade jag suttit för mej själv på en lugn och stilla plats långt ute i skogen istället. Det kom några bollar (och spelare också, förresten) farandes otäckt nära hundratusenkronors-gluggen! 8-X Men man får väl anta att sportfotografer är bra försäkrade mot dylika olycksfall i jobbet!? :-)

Han var förresten inte den ende:Det fanns åtminstone fem-sex stycken "hårt beväpnade" fotografer på plats, i yrkets vägnar.

Och tittar ni noga på bilden ovan, så ser ni att jag inte heller var den enda som hade tagit kompakten med mej. :-) Men annars så var det nog fler i publiken som fotade med sina mobiltelefoner än med traditionella kameror.


------------------


Nu några matchbilder till, signerade mej!

Den historiska avsparken var jag så klart tvungen att föreviga:Och när jag tittade på det fotot rejält uppförstorat på datorskärmen, upptäckte jag att jag även fått med dottern och dem hon var på matchen tillsammans med! :-) (Se pil och text i bilden!)Korvgubben har bättre koll på bollen än domaren (som blundar!?)... :-D

Vittsjö gjorde sina två första mål på hörnor, men här blev det (nog) inget:Däremot här, fast jag tryckte av kameran en aningens för tidigt:Det ser nästan ut som om det är aik-aren själv som nickar in bollen i målet, men så var det inte - utan det är rödtröjade nummer 16 som har satt pannan till, vilket betydde 2-0 till Vittsjö. :-)

Sen började det tyvärr att regna lagom till andra halvlek, så då åkte kameran ner i jackfickan och fick bli kvar där resten av matchen... Som Vittsjö alltså vann med 3-1. :-)

Det var förresten inte bara fotografer som jobbade febrilt kring planen under matchen. Det fanns ju många funktionärer på plats också, som stod i inträdet eller vid grillen eller i kiosken osv... Och - givetvis - fanns där en glassgubbe också!Även om han gjorde sitt bästa för att INTE komma med på bild! ;-)

/AnnaKKPS! Det blev inga foton från dotterns match igårkväll, för den spelades så sent att det redan hade börjat mörkna. Dessutom blev det varken vinst eller ens oavgjort, för när det bara var två-tre minuter kvar av matchen lyckades motståndarna få in bollen i mål. Vilket betydde att de vann med 1-0... :-( Su-u-u-urt!!! DS!


En historisk fotbollsmatch! :-)


Igår eftermiddags var det dags. Vittsjö GIK spelade sin första hemmamatch någonsin i damallsvenskan,  och jag och maken var på plats bland publiken.

Stora kompaktkameran fick följa med... :-)

Vädret var lite opålitligt, så jag brydde mej inte om att ta med systemkameran - hade knappt räknat med att kunna fotografera något över huvudtaget, faktiskt. Men i samma stund som lagen tågade in på planen så bröt solen fram, och sen var det uppehållsväder hela första halvlek. :-)Motståndarlaget var AIK, som också har gått upp i damallsvenskan till den här säsongen. De hade inte mycket att sätta emot när Vittsjö stormade fram i det ena fina anfallet efter det andra, och en dryg halvtimme in i matchen var de ordentligt på fall och rödblåa Vittsjö ledde komfortabelt med 2-0.Slutresultatet blev 3-1, men hade inte AIK´s målvakt storspelat + haft stolparna med sej, så kunde Vittsjö ha gjort minst lika många mål till. :-)

Kommer nog några foton till från matchen en annan dag... Och kanske tar jag en kamera med mej ikväll också, när det är dags för dottern & Co att spela sin första seriematch för den här säsongen.

Det finns en duktig målvakt i deras lag också:Fotot är taget av maken, under någon av träningsmatcherna tidigare i vår.

Skulle sitta fint ikväll med en första seger för i år, tjejer!! :-D

/AnnaKK
Lite off i helgen... :-)
Det har varit annat på gång än bloggen både igår och idag - men jag räknar helt kallt med att vara tillbaka här som vanligt imorgon igen. Och då kommer jag att ha tid att svara på alla kommentarer också!

Tills dess: Ha det toppen!!! :-)

/AnnaKK

Vårkväll vid dammen... :-)
Fotat med lilla Canon Ixus 220 HS, på en liten kvällspromenix igår. :-)

Hade det inte varit regnväder idag igen, så hade jag gått tillbaka med systemkameran. Men nu blir det nog inte så... Och det har förmodligen paddorna ingenting alls emot! ;-)

/AnnaKK

Lite bloggtrött...


...och framförallt i ett skriande behov av frisk luft!!Satt vid datorn i stort sett hela dagen igår, och grejade med något som skulle kunna bringa lite ordning på kaoset bland alla mina publicerade bilder.

Har ibland funderat på att skaffa mej nån slags portfolio på nätet - men jag orkar bara inte sätta mej in i det här med "riktiga" hemsidor, egen domän osv. Phu! Dessutom tycker jag de flesta såna sidor (typ xxx.com) tillhörande fotografer är väldigt trögladdade - iallafall med mitt lilla snik-modem. <:-)

Hur som helst...

Efter några inspirationskickar och lika många blodsockerfall i kombination med syrebrist, så hade jag istället åstadkommit ett galleri med blogg.se i slutet av sitt namn...

Det är trots allt bara den sortens sidor jag har någorlunda kläm på när jag vill in i koderna och ändra lite mått, färger och annat smått och gott. Och så-å-å-å jäkla seriöst är ju faktiskt inte det här projektet heller, så! :-D

Titta in HÄR om ni blev lite nyfikna nu. :-)

Och om ni har Facebook, så kan ni klicka på den enda länken som finns i menyerna till höger (dvs mitt namn, som står längst ner) så kommer ni till en FB-sida som jag också klåpade ihop igår. Tryck gärna på Gilla-knappen där - även om ni inte gillar! ;-)

Nu blev det som synes inte alls någon portfolio av det här - för det blir aldrig som jag först har tänkt mej när jag gör nåt! Fniss... Men det kanske (förhoppningsvis!!) kan bli en ny "fotoutställning" lite då och då istället! :-)

Det är ju trots allt roligt att ha lite egna fotoprojekt igång, och nu när jag (eller rättare sagt min man - han får ju tvärnita med bilen varje gång vi är ute och åker tillsammans, för att jag får syn på en glassgubbe som jag bara må-å-å-åste få fotografera!) börjar tröttna på det nuvarande, så kan det ju vara lämpligt att avsluta det med en utställning i den här nya galleri-bloggen - och sen ge sej i kast med något nytt projekt!? :-)

Dessutom har jag ju ett ganska stort arkiv med gamla foton som det säkert skulle gå att vaska fram något intressant ur... Ja, vi får väl se vart det hela tar vägen!?! :-)

Ha en fin dag!!!

/AnnaKK

Tema 4: Fönstertittning! :-)


Gång på gång "glömmer jag bort" (läs får inte ihop tillräckligt många foton till...) min personliga utmaning Tema 4. Men i fredags tog jag mej själv i kragen angående den, och här är resultatet:

De här fyra fotona är samtliga från en liten tidsfördrivar-promenad genom Älmhults centrum på långfredagsförmiddagen. Och det var ju ganska enkelt att fota i skyltfönster och mot andra fönster då, för folk var inte vakna (eller åtminstone inte utkomna) och affärerna var inte öppna... :-) 

Så; Klick - Klick - Klick- Klick!! I väntan på att Kulturhuset skulle slå upp portarna till sin samlingsutställning med alster av alla deltagarna i påskens konstrunda! :-)

/AnnaKK


PS! Apropå det sista fotot i den här sviten, så har jag lagt upp några nya glassgubbar i min andra blogg! DS!

Hemma hos mina svärföräldrar...


...är gränsen mellan trädgård och natur flytande - i form av en stor damm! :-)

På påskdagens kväll var vi bjudna till dem, och medan vi satt till bords och åt promenerade det plötsligt förbi en älg på gräsmattan mellan huset och dammen, precis utanför fönstret där vi satt!Ser ni gräsandshanen som simmar i dammen på andra sidan? Hans fru kom plötsligt också kilandes över gräsmattan, med näbben riktad mot stället där småfåglarna har fått solrosfrön i vinter.

Detta foto av henne är taget genom köksfönstret:Inte vet jag om fröskal är vare sej gott eller en speciellt näringsriktig kost - men hon glufsade iallafall glatt i sej av såna som låg på marken.

Och älgen kalasade på andra sidan huset, där svärfar hade lagt ut lite "påskgodis" till den.

Följande två foton är tagna från sovrumsfönstret:

När rådjuren också kom fram hade det blivit på gränsen till för mörkt för att fotografera, så jag fick ljusa upp det här fotot ganska rejält i efterbehandlingen. Gjorde det svartvitt också, eftersom det var väldigt mycket brus i det... ISO 1600, bländare 2,8 plus maximal exponeringskompensation åt minushållet - och ändå gick det nätt och jämt att få en slutartid som var tillräckligt snabb för att slippa skakningsoskärpa. Phu! Men jag har väl sagt det några gånger förr, att bildstabiliseringen i objektivet är guld värd!! :-)

/AnnaKK

Näe...


Någon sommarstuga i Båstad kände vi väl till sist, maken och jag, att vi nog trots allt inte behöver... <:-)

Vi var faktiskt fullt nöjda med att pricka in vår utflykt igår just dit - det var ju helt fantastiskt fint väder!!! Nere på strandpromenaden och i hamnen var det så gott som vindstilla. Riktigt varmt och skönt i solen.

Om ni tittar där den vita pilen pekar på fotot ovan, så ser ni att det t o m var en och annan (åtminstone en!) som badade!

(Fast han var uppe igen på tre röda sekunder, kan jag meddela... :-D).

Själv var jag inte ens nere vid vattnet och stack ner handen i det - för jag hade ju en kamera i varje näve lixom, och ville inte få några saltstänk på linserna!

Här en avfotografering av en skylt, gjord med Ixusen:Och en varvsarbetare (?) med stora systemkameran:Fler Ixus-snapshots:Sommartid lär ju Båstad vara ganska så kändistätt, men även igår fanns det några stjärnor där:Åtminstone deras (allsvenska fotbollslagets Elfsborgs) buss... :-) Förmodar att spelarna också var nånstans i närheten, för de skulle ju möta Helsingborg lite längre upp på dagen. Dock vet jag inte om de bara rastade i Båstad, eller om de faktiskt hade övernattat där...?

Nån som kan identifiera spelarna på bilden, förresten??? 8-)

Efter Båstad, körde vi vidare till Torekov. Så jag fick fota lite där också! ;-)

Det pågick nåt påskjippo i kvarteret intill hamnen, och ett av inslagen var dessa musikanter:

Det var betydligt blåsigare och kallare i hamnen och på stranden i Torekov än i Båstad, men mannen som satt på den här bryggan såg inte ut att lida för det:Dock tror jag inte han hade några som helst planer på att ta sej ett dopp också, förstås... :-)

På hemvägen körde vi genom ett av Sveriges bördigaste jordbrukslandskap, och minsann om inte potatisarna redan var i jorden! Och flera åkrar var täckta med väv:Så här ska det väl skördas små nypotatisar om bara några veckor, eller nåt... 8-)

Dock tror jag inte för ett ögonblick att den potatisen är den godaste härifrån - men miljardärerna i Båstad lär väl mer eller mindre slåss om det allra första kilot!? :-D

/AnnaKK

8-) !!! ..? ... >:-I


/AnnaKK

Hälsning från (en) Bå(t)stad... :-)
Maken och jag tog lite paus från påskfirandet igår, och tog oss ut till "Rivieran" en sväng. Helt underbart!!!

Jag vill också ha en lyxbåt och en femtonmilles-kåk där!! 8-)

Go´morron!

/AnnaKK

Soligt...


...och nästan ingen snö kvar.Dessutom inget jobb idag!

Så... En utflykt skulle sitta som en smäck!! :-)

/AnnaKK

Det stämmer!?


Julen HAR varat ända fram till påska! :-DFotot togs i centrala Älmhult igår.

Måste allt säga att om jag hade lyckats hålla min julgran lika grön och grann, så hade jag behållt den ett tag till. :-) Men visst... Penséerna är ju viktigast nu förstås:Men ingen (inte ens jag!) planterar ju dem i julgransfötter iallafall! ;-)

Däremot "planterade" jag skorna i nysnö i morse, när jag klev ut genom ytterdörren för att åka till jobbet... :-(

Tack och lov snöar det inte längre nu, men det som har kommit ligger fortfarande kvar.Men med eller utan snö, så är det påskafton idag!! Ha det fint allihopa!! :-)

/AnnaKK

Långfredagar är rena rama döden...
/AnnaKK

Gla´ Påsk!! :-)
/AnnaKK

Inför vårens alla porträttfotograferingar... :-)


Bröllop, konfirmation, dop, skolavslutning, student - you name it!!

Snart är det dags, och så klart ska kameran gå varm då, så det blir lite trevliga minnesbilder att lägga upp på bloggen/Facebook, skicka till släkt och vänner - eller rent av sätta in i familjealbumet. :-)

Men... Jag är ju ingen fena på porträttfotografering, precis...Fast jag har tänkt vara det om si så där två månader!!! 

Så därför ligger jag i hårdträning nu! Eller nåt sånt... Eeeh... ;-)

För i juni tar dottern studenten. Och då ska det fotas MASSOR! Både på avslutningsdagen och i samband med balen, och det ena med det tredje. Så därför råpluggar jag för tillfället ALLT jag kan komma över om porträttfoto!! 

Nedan har jag samlat ihop några "ting" som jag tycker har känts lite extra givande att läsa/ta del av:- Först en länk till en sida med grundläggande porträttfototips.

Inget nytt under solen, men det är sånt som tål att upprepas gång på gång på gång - så kanske det fastnar iallafall något med tiden!? Finns dessutom flera exempelbilder till varje stycke, som man kan klicka fram och studera närmare.- Kamera & Bilds specialtidning om porträttfoto - de kallar den rent av för en Bibel - finns ute i handeln just nu.

Absolut något att investera i - jag har själv köpt den, och kan bara säga att den är både innehållsrik och prisvärd (inte minst i jämförelse med många andra specialblaskor inom foto och/eller bildbehandling). :-)- Tio inspirerande tekniktips, att använda sej av vid porträttfotografering.

Sånt här hittar man lite var och stans på nätet. Jag tycker att just dessa tips genomgående är jättebra, men det gäller ju att komma ihåg att använda sej av dem när förutsättningarna är de rätta osv... <:-)- Svårt att veta hur modellen ska stå framför kameran - och var till exempel händerna ska vara? Här finns bot mot dessa problem!

Det är bara att titta på de tydliga teckningarna, memorera dem - och sen försöka få sin egen modell att stå/sitta/ligga/göra likadant framför linsen! :-DOm nån har något eller några fler bra tips om sånt här, så får ni innerligt gärna dela med er av dem!

Tack på förhand!! :-)

/AnnaKK

Lite otippat...


...att hitta en "utställning" om ishotell och renar, i skylten hos den lokale fotohandlaren. :-) Det är ju si så där 130 mil härifrån till Jukkasjärvi, och vice versa...Men den gamla kameran däremot - den är ett fullt normalt inslag här, då butiken ägs av en inbiten samlare! :-)

/AnnaKK

Bänkade...


Hälften av alla som sätter sej ner på en bänk, börjar genast använda sin mobiltelefon! ;-)

/AnnaKK

Boost...
Såna här foton - som är minnen från fina dagar för inte alls länge sen - behöver man nu, när det är den ena dagen efter den andra med irriterande och enerverande aprilväder.

Igår hade vi snudd på alla väderlekar som finns, utom möjligtvis full storm... Och när solen tittade fram, kändes den inte alls så där varm och go som för bara nån vecka sen... <:-I

Men, men! Jag har aldrig påstått att april är nån av mina favoritmånader, så! Här gäller det bara att härda ut - så kommer det bättre tider (och väder!) igen om ett tag! :-D

Go´morron! :-)

/AnnaKK

Första april!


Minus sex grader klockan 06.30. Jag säger inte mer än så... :-I/AnnaKK


RSS 2.0