Morgonsol...


...på det som var grönt ifjol. :-)/AnnaKK


Tranor...
De är väl på väg mot Hornborgarsjön, eller nåt sånt?

Själv är jag på väg mot helgen. :-)

/AnnaKK


Paddigt!
De är på väg nu, paddorna! Till sina vattenhål för att leka...

Jag mötte flera stycken igår, och det var riktigt kul att ta närbilder med Ixusen - de här modellerna springer/flyger ju inte ifrån en iallafall! Och faktiskt så hoppar det inte så mycket (och långt) heller. :-)

På ett par centimeters håll, med vidvinkel:

Tänk vad häftigt det hade varit om man hade haft en vattentät kamera, och kunnat doppa ner den i plurret och fotat på nära håll här också:Nu ska det bli väderomslag (ja, det har väl redan börjat - för även om solen skiner här idag också, så är det inte speciellt varmt och skönt längre), och till helgen kan det rent av komma snö. Så paddorna kanske gör bäst i att lugna ner sina heta känslor, och krypa tillbaka till sina vinterboningar igen och stanna där ett tag till... <:-)

/AnnaKK


Svanar här - och svanar där! :-)


Hittade ett par foton av svanar, som jag tog för en dryg månad sedan ute vid kusten i Blekinge.

Tjusiga "manicker", det där! :-)

Här hemma ser jag svanar var och varannan dag, men aldrig på så där nära håll. Oftast ser jag dem i luften - den ena flocken efter den andra med näbbarna riktade mot norr.

Min nya header är gjord av ett foto som jag tog på en sån där flygande svanflock, och jag hade sån tur att de flög alldeles över mej - och på något så när låg höjd också.


Gjorde så klart ett försök att fota dem när de var rakt över mej, men jag vinglade till så det blev oskarpt... Här har de just passerat förbi mej, och jag har återfått balansen och kunnat "skjuta" efter dem. <:-)

Och bilden nedan är gjord av ett foto som jag tog på dem sekunden innan de var rakt över mej:När man får svanar över sej så här, så kan iallafall inte jag låta bli att tycka att de är makalöst vackra fåglar  - och så har de världens coolaste stora svarta fötter! :-D

/AnnaKK

Humla med kvalster...


Fler och fler humlor har dykt upp i trädgården under de senaste dagarna.Nu har tyvärr de flesta krokusarna vissnat, så jag vet inte riktigt var humlorna ska hitta mat längre. Kanske i vitsipporna - de är ju iallafall på gång att börja blomma.

Å andra sidan lever nog inte de här första humlorna särskilt länge till, för de allra flesta av dem har tyvärr alldeles fullt med kvalster på sej. :-(

Nedanstående foto blev inte helt bra, för jag hann inte ställa in skärpan ordentligt förrän den gulorangea "nånting" hade krupit ner i humlans päls och gömt sej igen. Men nog måste det vara ett sånt där kvalster!? 8-XRy-y-y-ys, vad STORA de är - det är ju som om vi människor skulle få fästingar på oss som var stora som gråsparvar!?

Denna morgon känner jag mej skönt nog inte förkyld (så som jag gjorde igår), men det är bara tre grader ute så jag tänker faktiskt ta bilen till jobbet om en stund. <:-) Däremot var termometern igåreftermiddags uppe och snuddade vid härliga 20 grader - så man kan ju alltid hoppas på något liknande längre fram idag också.

Trevlig onsdag!! :-)

/AnnaKK


Tisdag...
Börjar kännas som om jag har cyklat till mej en vårförkylning!? 8-X Skulle nog behöva skaffa mej en uppsättning träningskläder som andas ordentligt, så de hiskeliga växlingarna mellan genomsvettig och nerkyld kan jämnas ut... <:-I

Snörvel!!!

/AnnaKK

Med min lilla entusiast-kamera i trädgården!


En del fotonördar älskar gamla plastkameror från 60-talet, laddar dem med filmrullar och får foton som man grät över på den tiden men som man älskar idag. :-)

Den som inte orkar krångla med framkallning och kopiering, men vill få fram samma slags bilder snabbt och enkelt, laddar hem några roliga appar till sin mobiltelefon och fotar med kameran i den.

Även jag har ju trillat dit på det här med lomo- och hipstamatickänsla, fast jag gör mina såna foton på ett tredje sätt: Jag använder min lilla kompaktkamera, Canon Ixus 220 HS, inställd på den "kreativa fotograferingsmetoden" leksakskamera.

Igår tassade jag omkring i trädgården med den kameran (och den inställningen - har faktiskt nästan aldrig nån annan nu för tiden). Hittade både en citronfjäril som var villig att vara med på bild, och årets första vitsippa. :-)Macroläget på den här kameran är dock uselt. Ibland är det alldeles omöjligt att få den att hitta fokus på nära håll, och det kan vara irriterande. Men när skärpan väl sitter där den ska, så blir det inte så pjåkigt. :-)

Dessa tre foton är så gott som direkt ur kameran - de har bara blivit lite lätt beskurna samt fått sej pålagda en aning mer kontrast i bildbehandlingen.

Den lite blågrönaktiga färgtonen och vinjetteringen (de mörka hörnen, alltså) kommer sej av leksakskamerainställningen. Och som sagt: Jag är ganska såld på den effekten!! :-D

Men ibland (eller ganska ofta!) vill jag ha en annan färgton, och kanske en lite diffus/soft känsla också - och en najsig ram!? Och det är då det är så bra att kunna klicka fram Pixlr-o-mantic på datorn, och ge fotona en omgång i det programmet!/AnnaKK

WTF!?!


När jag trampade en sväng idag, så blev jag plötsligt omkörd av en gubbe som var säkert 20 år äldre än jag! Och så kom det en bil med, precis när jag fotade.

Tur jag inte blev överkörd också... 8-XDet är baske mej en barnlek att fotografera i farten när man kör bil, jämfört med att försöka ta en bild eller två samtidigt som man framför en cykel!?! För det funkar inge vidare att både hålla kameran och sköta växlarna med samma hand - samtidigt...

Måste träna mer på det!! ;-)

/AnnaKK

Det där med...


...cykel tog på nu i veckan, alltså!

Som en direkt följd av att jag förra lördagen bestämde mej för att INTE köpa något macroobjektiv. Och eftersom jag fortfarande hade min födelsedagspresent till godo, så köpte jag en ny hoj istället! :-)

Körde en runda "dikesrensning" igår, 4 km åt ena hållet på landsvägen och lika långt tillbaka igen.Ska det fortsätta så här, så har jag nog snart samlat ihop pluringar till ännu nån skojsig kapitalvara!! 8-D

/AnnaKK

Ute och cyklar...
Kanske hela helgen!? För det här var ju KUL!!! :-)

/AnnaKK


Dimmigt och disigt nu på morgonkvisten...
Men det SKA bli bättre! :-)Hoppas det är/blir ett riktigt skönt och härligt VÅR-väder hos er också idag!? :-)

/AnnaKK

Fågelskådarkväll... :-)


Gick ett varv kring grannens dammar tidigare ikväll.

Över dem flög en flock tranor:Och i dem, kurtiserade ett par knipor:/AnnaKK


Ibland är det roligt på mitt jobb också! :-D


Tex när man hittar kvarglömda nakna pojkar i omklädningsrummen:Om jag inte missminner mej alldeles, så finns det en film som heter Kalenderflickorna? Ett antal damer skulle samla in pengar till något, och så gjorde de en almanacka med nakenfoton på sej själva som de sedan sålde. Och nu verkar det som om Virestads IF´s ekonomi denna säsong, hänger på hur många liknande kalendrar deras herrseniorspelare lyckas sälja till vänner och bekanta!?

Tyvärr har jag inte sett hela, för de här båda sidorna var av någon mystisk anledning urrivna... Men iallafall - jag tycker det är en strålande idé!! Alla behöver väl en almanacka, och visst är det väl trevligt med både fotbollar och hundar!? :-D

Tror minsann att jag vet en förening till som skulle behöva testa något liknande koncept för att rädda en ekonomi på kraftigt glid utför!! Men jag hoppas att städerskan inte behöver vara med och posera - hon kan däremot tänka sej att vara den som håller i kameran!! ;-)

Go´morron!!

/AnnaKK
Uppdatering:

När jag tittade efter en gång till, så såg jag att kalendern ju var för 2011...

Men då så! Virestads IF finns mej veterligen kvar - alltså fungerade kalendern ypperligt!? De här båda bladen kanske är från det absolut sista kvarvarande exemplaret, och kanske killarna är fjolårets skyttekungar eller nåt sånt!? 8-)

Ja, vem vet om tanken t o m var att dessa blad skulle säljas styckevis (och kanske inramade och signerade!?) i samband med seriepremiären - för det tiodubbla priset av vad kalendern kostade ifjol!? ;-)

(Och så bara tog jag dem för vanligt skräp, och slängde dem i soporna efter avfotograferingen... Ooops!?!)

Dagens fåglar... :-)


I förmiddags lyckades jag ta årets första foto på forsärlan. Rakt genom vardagsrumsfönsterrutan fick det bli - för den satt på markisen utanför/ovanför fönstret och putsade sina fjädrar. Och markisen var emellan, så det är fågelns skugga som syns på bilden. :-)Och jag vet med 100%´s säkerhet att skuggan ÄR forsärlans, för den flög ner och satte sej på altangolvet sen. Men där hann jag inte fota den, för den fick för sej att flyga vidare innan jag hade fått upp kameran... <:-) 

Ett mer seriöst foto, som jag faktiskt är ganska stolt över:Det brukar vara grymt svårt att få bra foton av trädkryparen, för den rackarn är nästan aldrig stilla - och sannolikheten för att den ska pausa på ett ställe som dessutom blir bra på bild, finns nästan inte. Men idag hade jag TUR! :-D

Hela förmiddagen och första halvan av eftermiddagen var solig och fin här, men nu har det kommit en massa trista moln och täppt till hela himlen...

Ha en bra kväll allihopa! :-)

/AnnaKK


Från oredigerat (fast lite beskuret) till...


Det är ju inte så ofta jag visar upp mina foton i oredigerat skick - men nu ska jag faktiskt göra det. :-)

Utrustning: Canon EOS 40D + Canon EF 70-200/2,8 L IS USM.  Inställningar: 200 mm, f/8, 1/1600 sek.Det här fotot BLEV, kanske man kan säga... I den bemärkelsen att skärpan sitter perfekt på svanen, och att de tre kniporna intressant nog flyger åt motsatt håll. Fåglarna är dessutom på ett någorlunda balanserat vis inramade av träden...

Men!! Trots kvällssol så faller inte ljuset speciellt fint, och färgerna känns mest bara dassiga. Så även om fotot har sina fördelar, är det ändå mest TRÅKIGT...

Fast det behöver man inte nödvändigtvis deppa ihop alldeles över! För här finns det möjligheter om man vill leka loss i bildbehandlingsprogrammet - och det vill man väl!? :-)

Snabbknep nummer ett: Konvertera till svartvitt, och se om det hjälper!!!Mycket kontrast och vinjettering... Tja!?

Jag behöver kanske inte säga att det slutade med en mangling i Pixlr-o-mantic också - det programmet har ju "drabbat" ganska många av mina foton på sistone! :-DVisserligen kan jag inte påverka hur lagren som läggs på fotona blir - men variationsmöjligheterna är ju enorma, och sist och slutligen är det iallafall jag själv som bestämmer när jag tycker bilderna är klara för nedsparning på datorn - eller om jag vill göra om något, eller redigera vidare.

Bara för att det är enkelt med knapptryckningar behöver det ju inte gå på en kvarts sekund att bli nöjd med resultatet också, menar jag. Att hitta just DEN känslan som man vill ha, kan ta sin tid. 

Och ganska ofta slutar det med att man på vägen dit snubblar över något lager som ger en helt annan känsla eller stämning åt bilden, och som man plötsligt tycker bättre om än den man hade tänkt sej från början... :-)

Pixlr-o-mantic fungerar ju precis på samma sätt som en app till kameran i mobiltelefonen - och det sättet att göra bilder på tilltalar mej. Lekfullt och spontant, snabbt och enkelt. Det var förövrigt just som app i mobilen, som jag först kom i kontakt med Pixlr-o-mantic. Men eftersom jag aldrig riktigt har blivit vän med min mobils kamera, så gillar jag verkligen att det går att redigera system- och kompaktkamerafotona på exakt samma sätt fast i datorn istället!

By the way... Det finns ju faktiskt de som laddar över sina systemkamerafoton till mobiltelefonen, enkom för att kunna redigera dem i någon speciell fotoapp som bara finns tillgänglig för mobiler. (Fast det är inte alltid att de talar om att fotona INTE är tagna med mobilen!?! :-D Det är precis som om det inte är "samma sak" då längre!? Ett simpelt mobilfoto är okej att leka fritt med, men ett seriöst systemkamerafoto är No-No! Eller???).

----------------

Häromdagen la jag förresten upp några glassgubbefoton, som är både före och efter redigering i Pixlr-o-mantic. Före innebär dock att de har tagits med kompaktkameran inställd på "leksakskamera", så de har fått en speciell look redan där. Men iallafall... :-) Klicka här om du vill se dem - de finns i inlägg # 28.

/AnnaKK

Sist med det senaste...


För kännedom: Även jag fotade Venus och Jupiter i förra veckan! :-)Fast jag gjorde det nog någon eller några dagar efter att de hade stått som närmast varann...? Och inte vet jag vilken av dem som är vem. Hm!? Men Venus brukar väl vara "ljusstark", så jag gissar att det är den som syns mest och bäst, även om Jupiter är den egentliga bjässen av dessa båda planeter. :-)

Efter snöfallet igår klarnade det tack och lov upp igen, och solen tittade fram. Men det var ett förskräckligt blåsande sen resten av dagen, och det var inget vidare utomhusväder alls faktiskt. En liten stund var jag dock ute med kameran:Hittade en fullt utslagen tusensköna i gräsmattan - och en spindel bakom vedboden! :-D

Det mest otrevliga med blåsten var att luften uppenbarligen blev full av pollen (hassel och al, misstänker jag), så på kvällen kliade det rejält i mina allergiska ögon... :-( Nös och snorade lite grann också, förresten...

Så det får bli en sväng till Apoteket idag, för att inhandla lämpliga medikamenter! <:-)

Go´morron!!

/AnnaKK


Dagens chock, eller nåt... 8-X


Jag är helt säker på att de snackade om SOL på vädret i lokalradion innan i morse!?

Har varit och jobbat nu på morgonkvisten, och vid nåt tillfälle kikade jag ut genom fönsterna och noterade att det höll på att klarna upp mer och mer. :-)

Sen tittade jag ut igen strax innan jag var klar och skulle åka hem:WTF!?!

/AnnaKK


Slö söndag...
Gäsp! <:-O

/AnnaKK


Naturfotofestival...


Var till Hässleholm en sväng i förmiddags, och kollade in den där fotofestivalen som jag nämnde igår.

Inte fullt så intressant som det lät, måste jag faktiskt säga. Men jag är kräsen, bör väl tilläggas. Hade väntat mej både mer och bättre, men samtidigt var det absolut inte bortkastat att åka dit. Jag tror jag har sparat minst trettiotusen spänn på att göra det!? ;-)

För det fanns ju lite prylar att titta på, och även testa. Och tänka sej - det enda jag kände efter att ha provat ett macroobjektiv, var att det är mycket häftigare att titta på en myra genom en närbildslins på ett 200 mm´s teleobjektiv (läs min befintliga utrustning för dylikt fotande) än vad det gjorde att sikta på en prislapp med ett 100 mm´s macro. Det hjäpte inte ens att macrot satt på en Canon EOS 1D Mark IV! ;-) Okej... Kanske att det hade gjort skillnad om det hade funnits insekter till hands i försäljningsståndet - men å andra sidan fanns det inga smaskiga festivalpriserbjudanden heller, så! >:-)

Nä, köplusten dog på fläcken där - faktiskt... Och lika bra det - för det finns andra hål att stoppa pengarna i... (Tex i en ny avloppsanläggning. Hm! <:-I).

Resten av pengarna jag har "sparat" i utrustning som jag nu känner att jag absolut inte behöver, gäller ett 300 mm´s teleobjektiv. Fanns både ett sånt och ett 400 mm´s uppmonterade på gigantiskt stora, stadiga och skitklumpiga stativ. Fast allra klumpigast var ju objektiven själva, förstås. Bevare mej väl för att släpa omkring på såna! 8-X Och när ett 300 mm´s sitter på en fullformatskamera så kommer man faktiskt inte närmare motivet än vad jag redan gör med mitt 200 mm´s, tack vare att jag kan tillgodoräkna mej en brännviddsförlängningsfaktor på 1,6 eftersom jag har en crop-kamera. (200 x 1,6 = 320).

Nu skulle ju i och för sej ett 300 mm´s tele på min kamera ge en brännvidd motsvarande nästan 500 mm för en fullformatskamera, men jag avstår gärna det eftersom objektivet som sagt var är ganska stort och klumpigt och troligtvis skulle kräva att jag alltid hade stativ med mej...

(Här hittade jag en någorlunda lättfattlig förklaring till brännviddsförlängningfenomenet, om någon vill veta mer).Givetvis fanns det en fotoutställning också, som jag (lika givetvis!) kollade in. Det var bland annat många fotoklubbar som passade på att visa upp några av sina respektive medlemmars alster, och överlag tycker jag att det var fina foton.

Men... Och nu vet jag knappt hur jag ska formulera mej för att inte bli alldeles missförstådd - men, jag tycker faktiskt att den här typen av fotoutställningar ganska snabbt blir trista och enahanda att titta på!? Det är liksom vägg efter vägg med ungefär lika dana foton - eller tavlor, kanske man hellre ska säga, för alla är ju snyggt inramade och de flesta har även en glasskiva framför sej. Samma motiv, samma perspektiv, samma bildbehandling (i detta fall nästan ingen alls, för det är ju gu´ bevars naturfoto det gäller - och i det sammanhanget är Photoshop bland det mest onaturliga som finns! Typ...). Bitvis var det faktiskt bara den lilla skylten under varje tavla, med fotografens namn, som var skillnaden... <:-I

Naturfotopolitiskt korrekt, och punkt slut liksom. Men det är kanske inte så konstigt efter Terje Hellesö-skandalen i höstas - det är helt enkelt iskallt just nu att vara personlig och leka fram en egen bildstil. Iallafall om man kallar sej för naturfotograf... X-(

Tur att jag inte gör det!! ;-) Jag ser mej som en fullständigt oseriös om än entusiastisk amatör, och framförallt:

Jag gör precis vad jag vill med mina foton! :-D/AnnaKK


Vå-å-å-år!!! :-D


Det jag misstänkt ett tag fick jag bekräftat på lokalradion i morse, när reportrarna hade SMHI i telefonluren; Nu har det, i dessa trakter, gått en vecka med en dygnsmedeltemperatur över noll grader - och det betyder att det verkligen ÄR vår!! :-)

Som ytterligare bevismaterial för detta påstående, kan jag berätta att forsärlan har anlänt. I förmiddags trippade den omkring på ett av våra uthustak. Härligt!! Har dock inte lyckats fota den...

Däremot fångade jag fyra tranor på bild för bara nån timme sen, men de flög så högt upp att de knappt syns på fotona - så dem får ni inte heller se här i bloggen.

Det blir några knipor istället! :-) Och bilden är egentligen två foton, som jag har klippt/klistrat ihop.Idag och imorgon är det Naturfotofestival i Hässleholm, och jag funderar starkt på att ta mej dit en sväng imorgon förmiddag.

/AnnaKK
PS! Ytterligare ett vårtecken - fast inte så-å-å-å najs... Plockade just årets första fästing på hunden! :-( DS!


Konsten att fota fåglar och årets första fjäril...


...är framförallt att INTE klampa fram som nån annan elefant i skog och mark! <:-)

Igårkväll var det så fint - soligt, ljummet och vindstilla - att jag bestämde mej för att gå en liten sväng med kameran runt grannens fiskdammar. Ville se om isen hade gått upp, och om det isåfall fanns några änder och/eller knipor där. :-)

Att det skulle finnas svanar där, hade jag verkligen inte räknat med - och de hade uppenbarligen inte heller räknat med mej!?

KLAFS-PLASK-SWISCH-SWOSCH, och så blev det inte fler foton på dem, typ...Och inom nån minut så var himlen full av flyende fjäderfän... <:-IMen tussilagon stod iallafall tyst och stilla kvar, och lät sej snällt förevigas... :-)Och en av svanarna (?) glömde visst kvar en fjäder på vattnet...Speglingar är också lätthanterliga fotomotiv!När jag gick hem fick jag syn på en koltrast, som satt i en grantopp och sjöng så ljuvligt vackert... :-) 

Försökte än en gång smyga nära med kameran i högsta hugg, men det blev precis som vid dammarna; Den såg mej, och drog iväg snabbare än snabbt! Men ett foto hann jag ta...(Bildbehandlingen är utförd i Pixlr-o-mantic).


------------------


Igår tog jag förövrigt ett enda foto med min lilla Ixus-kompaktkamera - och det blev minsann också träff! :-D

Hade varit in till "byn" i några ärenden, varav det ena gällde att leverera några brev till dotterns lägenhet.

När jag hade varit inne med dem och gick tillbaka till bilen, så såg jag något fladdra till i gräset som växer mellan hyreshuset och parkeringen. Om det nu inte hade varit så att jag mer eller mindre konstant har spanat efter årets första fjäril under de senaste dagarna, så hade jag nog trott att det bara var ett gammalt löv och inte tittat en gång till... Men nu gav jag "lövet" ännu en blick, och minsann om det inte var en nässelfjäril! KUL!!!

Sen tvekade jag faktiskt - fast inte så jättelänge - om jag verkligen skulle ta fram kameran och börja jaga efter det där "fladder-tyget" mitt inne i bostadsområdet, och med säkert massor av undrande människor framkikandes i fönsterna bakom sina gardiner!? 8-/

Men vad gör man inte för vårens första fjäril!? Försiktigt, försiktigt smög jag mej emot den - och tack gode gud för att kameran har iallafall lite zoom!!! :-DOch ett foto räckte ju faktiskt!

Sen var det jag som kastade mej in i bilen, och försvann från platsen i ett huj! ;-D

Alla som föredrar diskret fotograferande (av storslaga motiv!!) i skydd av hemmets lugna vrå - inifrån egna vardagsrummet eller så - rekommenderar jag nu att klicka på den här LÄNKEN! Helt underbart blogginlägg om rovfåglar i trädgården!!!

/AnnaKK


Och så fick jag då äntligen fotografera en...


...livs levande sån här:

Ibland har jag tyckt mej kunna urskilja en eller annan individ som inte har varit riktigt lika färgstark som de andra i flockarna av grönsiskor, som emellanåt kommer och hälsar på. Men de där fåglarna är ju inte stilla i särskilt många sekunder åt gången, så jag har långt ifrån varit säker på att jag har sett rätt - och framförallt har jag inte lyckats få något bildbevis.

Men igår var det verkligen en gråsiska som satt stilla på en gren i säkert en hel minut, och den gjorde så många fina poser så man nästan kunde tro att den blivit född (eller kläckt...) till fotomodell! :-D

(Jag har sagt att jag för tillfället är barnsligt förtjust i att grejsa med fotona i Pixlr-o-mantic, va´!?)

/AnnaKK

Bzzzzz... :-)
Vårt internet var hur segt som helst igåreftermiddags, och under hela kvällen också - och täckningen på mobiltelefonerna var inte heller bra. Vilket i och för sej inte var så konstigt, eftersom vi använder samma leverantör till hela rasket. Förmodligen var det väl nåt fel på mobiltelefonimasten härintill...

Men inte nu längre! :-) Så idag ska jag förhoppningsvis kunna svara på kommentarer och så där.

Trevlig tisdag på er!! Och hoppas att det blir lika fint väder som igår. Mmmm, vad härligt - för att inte säga lite svettigt också! -  det var med strålande solsken och bortåt 15 grader varmt. :-D

/AnnaKK

Macro(-lins)dag! :-)


Solsken och behaglig värme - då stod det inte på förrän det surrade och kröp lite var och stans i trädgården!

Och för att kunna macrofota lite grann, så skruvade jag på en närbildslins längst fram på det vanliga teleobjektivet. :-)

Härlig känsla att kunna kasta av sej täckjackan också, för det var alldeles för varmt i solen för att ha den på sej! :-D

Och nu är jag definitivt piggelin igen! ;-)

/AnnaKK


Tänk om man kände sej lite...


...så här:Men det är ingen risk efter tidiga arbetspass i massor av dagar i sträck nu... :-(~

Fast samtidigt är det ju inte så dumt att vara ledig från nio-tiden och framåt resten av dagen sen, föstås!

Trevlig måndag på er allihopa! :-)

/AnnaKK


Såg nåt i ögonvrån...


...när jag susade genom en rondell i Älmhult igår, på väg hem från loppisen.

Kastade in bilen på närmaste parkering, och tog mej zig-zagande över gatan och en refug (men inte under någon av alla bilarna, faktiskt!) fram till:Minsann om det inte är vargen Kynna som har återuppstått, och nu ligger här och gottar sej mitt i en liten hönsflock!? (På fotot ser det ut som om hon har bitit huvudena av hönsen, men det är bara vinden som böjt dem åt sidan - dessutom har jag aldrig hört talas om att Kynna tog höns, men däremot rev hon många får när hon härjade i dessa trakter 2011, och hon sköts under hösten efter att det hade utlysts skyddsjakt på henne).

Undrar vem/vilka som har gjort rondellhund av henne!? 8-) Så fort det dyker upp en varg här i södra Sverige så blir det konflikter mellan dem som vill värna rovdjuren och dem som inte vill ha dem, och Kynna hade helt klart starka anhängare - eller ska vi rent av säga drastiska anhängare, som inte drog sej för att till och med hota folk på länsstyrelsen... Kan ju tänkas att nån av dem även är lite driven i träslöjd!?

Funderar dock på om det inte är så att nån från motståndssidan har tippat omkull henne igen...? Hon har skador på både fram- och bakbenet och ligger ju dessutom ner, stackarn... <:-IPersonligen har jag svårt för de här "konstiga" vargarna, som stryker tätt kring bebyggelse och gärna traskar längs med hårt trafikerade vägar. De känns inte riktigt så där vilda, skygga och försiktiga som man tycker att såna här rovdjur bör vara!? Å andra sidan... Var i södra Sverige hittar de en tillräckligt stor skog att "försvinna" i???

Så-å-å-å... För min del känns det bäst om Kynna slumrar vidare, och jag hoppas för vargarnas eget bästa att de inte gör ett nytt försök att etablera ett revir i Älmhult... <:-)

/AnnaKK


Lördagsspring...


...i loppisbutiker! :-)

Har fyndat ett halvt bohag, känns det som!! Så-å-å-å... Kanske dags för sonen att flytta hemifrån nu!? ;-DNädå... :-) Jag ska bara sortera bort en del gammalt vardagsporslin som jag har tröttnat på, och ersätta det med nyförvärvet (vita mattallrikar). Och så kunde jag helt enkelt inte motstå 6 gigantiskt stora rödvinsglas. Nån himla gång ska vi väl ha ett tillräckligt fin kalas för att duka med dessa, hoppas jag!? :-D Sen var det även lite annat krafs av bra å´ ha-slaget som också fick följa med hem... Helt nya diskhanddukar tex, och ett ihopvikbart ugnsgaller...

Gjorde inte ens av med 100 spänn på allt detta.

Trevlig helg på er allihopa!! :-)

/AnnaKK


Nybyggare! :-)


Maken snickrade en hel drös med fågelholkar för ett par helger sen, och satte upp lite här och var i träden på tomten.

En blåmes tjingade ganska omgående den här:Här "flyttstädar" den ut flisorna, som hamnade inne i holken när maken borrade hålet:Eventuellt är det samma blåmes som nu pryder min header. :-) Alla har kanske inte märkt än att jag har bytt sådan, förresten?? Ser ni fortfarande den gamla, så är det bara till att trycka på F5-knappen på ert tangentbord.

Jag har varit less på min bloggdesign i minst ett år nu, men inte fått tummarna ur (...) för att ändra den. Men så fick jag en fråga igår från Gunnar, om jag kunde fixa en ny header åt honom. Jättekul med en sådan utmaning, tyckte jag - och inom några timmar hade Gunnar fått ett lite murrigt och mystiskt skogs- och månlandskap överst i sin deckarblogg. :-)

Och av bara farten så gjorde jag ÄNTLIGEN en ny header till mej själv också. Och bytte bakgrundsfärg och textfärg på länkarna. :-) Nu återstår frågan om jag ska öka bredden på skrivfältet också, så jag kan ha större bilder. Vad tycker ni???

/AnnaKK 


Det enda vita, fluffiga jag vill se idag...
Om varje snöflinga som fallit idag, hade varit en vit storpudel...

Då hade det funnits en fasligt massa såna jyckar här nu!! 8-D

/AnnaKK

Månen tidigare ikväll...
Fotot är efterbehandlat i Pixlr-o-mantic. Fast månen var verkligen väldigt guldgul - och himlen djupblå och träden som svarta siluetter... :-)

/AnnaKK


Han trodde han kunde gömma sej!?


Men min 40D har en autofokus som är lika skarp som ett falköga! ;-)Däremot var inte originalfotot särskilt fint, så starka färger och spännande ljus i den här bilden är framlekta i efterhand.

Jag har hittat en ny lekstuga för bildbehandling, som iallafall för tillfället roar mej oerhört: Pixlr-o-mantic. :-) 

Fast idag ska jag nog inte sitta så mycket här vid datorn, för solen skiner ute - och det kan vara den sista fina dagen på ett tag. SMHI har hotat med att det ska komma snö ikväll...

Trevlig onsdag på er allihopa! :-)

/AnnaKK


I flera dagar...


...stod de där...

En stor och en liten, på parkeringsfickan invid landsvägen.Precis som om de väntade på bussen, eller nåt!?

/AnnaKK

Hej-Svejs!
Eeeh... Börja jobba klockan FEM på morgonen - är det riktigt sunt det!? 8-X

Har iallafall gjort det idag, och det fina i den kråksången är förstås att jag är färdig nu när jag annars kanske hade börjat arbetspasset istället. Vilket är av nöd tvunget, för att jag ska hinna passa en annan tid nu under förmiddagen... Ska nämligen skjutsa dottern till tandregleringen i Kristianstad.

Återkommer!! :-)

/AnnaKK

Fel kamera på rätt plats...


Eller nåt sånt!? :-I

Titta vilken fin ljus-"aura" det är kring älgkalven på det andra fotot! Och så hade man bara en liten Ixus-kompakt, men nästan ingen zoom alls, till hands... Lite surt, faktiskt!

För hur bra kunde inte en bild tagen med stora systemkameran, och 70-200-objektivet, ha blivit!? <:-)

Ja, ja... En annan gång så!!

(Och då ska inte vissa delar av bilen behöva komma med på bilderna heller! ;-) Hm!!)

/AnnaKK


Hittat i rabatten idag! :-)
/AnnaKK

Solskensdag här! :-)


Och då blir det skojsiga skuggor:/AnnaKK


Första mars - ÄNTLIGEN!! :-D
Ja-a-a-a...?

Vet inte om jag är ensam om att känna så här, men för min del är det absolut som om LIVET börjar igen idag!!

Allt känns så himla BRA!! :-)

Och på nyheterna nu på morgonen har man bland annat pratat om det nya lagförslaget som regeringen lägger fram idag, det som handlar om fotografering och som bland annat vi som gillar gatufoto har fruktat lite inför. Men nu har de ändrat lite i texten, och det som tidigare kallades olovlig fotografering heter nu kränkande fotografering. Onekligen en viss skillnad, men det återstår förstås att se om folk i allmänhet kan lära sej nu vad känna sej kränkt faktiskt betyder!? >:-) Att det INTE är det samma som att känna sej besvärad, tex...

Ja, ja... Det känns iallafall helt okej att fortsätta med gatufoto - och det räcker långt för min del. :-)

För övrigt: Solen skiner inte - men det regnar å andra sidan inte heller. Och det är plus sju grader. Så...

Nu går jag UT!!! :-D

/AnnaKK

RSS 2.0