Si så där... :-)

 
Nu är minsann den sista maten till helgen inhandlad, och dammsugaren har släpats omkring i husets alla rum.
 
Friden börjar faktiskt så sakterliga infinna sej!?
 
Men bäst av allt: Vintersolståndet har varit!! Nu äntligen, blir dagarna längre och ljusare igen! :-D
 
 
 
 
 
 
Önskar Er Alla en riktigt GOD JUL!
 
Kramar!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Helgen står på tröskeln...

 
Och julen lika så!!
 
 
 
 
 
 
Jag vägrar numera konsekvent att vara med i någon som helst galen julhysteri. Köper inte ens julklappar till mej själv längre, och det är bara så-å-å SKÖNT att slippa vara ute i julhandeln och trängas med alla andra mer eller mindre hysteriska personer. :-)
 
Fast jag har inte slutat fira jul - det ska jag göra, precis som vanligt! Med maten i fokus... :-)~
 
Igår var jag på MAXI i Älmhult och provianterade sånt som skinka, lutfisk och prinskorv. Får nog dit en eller två vändor till och komplettera, men dagarna precis innan jul så håller jag mej långt borta från de största affärerna. Då handlar jag i de minsta och snabbaste matbutikerna - och skiter i om mjölken kostar dubbelt så mycket, bara jag slipper stå i en jättelång kö vid kassan! <:-)
 
Ytterligare en affär som jag inte tänker besöka nu, men så klart redan borde ha gjort för väldigt länge sen, är IKEA. Det saknas nämligen fortfarande en fläkt ovanför vår spis!! Undrar hur mycket det ångar och osar när man ugnssteker en kalkon...? Den ska avnjutas på juldagen, men fasen vet om den inte måste lagas till i förväg - så gästerna inte behöver rökdyka sej in till bordet när den ska serveras... 8-I
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En fara för sej själv...

 
Nu har han varit försvunnen IGEN - Gammelhunden... :-(
 
I morse när vi steg upp fanns han inte i huset!?! 8-X Total förvirring... Glömde vi ta in honom efter kvällspinkningen igår? Näe, det var vi tvärsäkra på att vi INTE hade gjort!! Men var var han då???
 
På några få minuter hade vi letat igenom huset både en och två gånger - jag var till och med nere i källaren en vända, fast att jag vet att hunden aldrig går ner dit, av den enkla anledningen att han aldrig har lärt sej att gå vare sej nerför eller uppför den trappan! Men... Ingen hund nånstans... JÖSSES!?! 
 
Gick ner i källaren en gång till... Och då var han plötsligt där iallafall!!! Nyvaken och till synes hel och pigg!
 
PHU!!! <:-)
 
Jag tror inte för ett ögonblick att han plötsligt hux-flux kan gå i trappan, så förmodligen har han mer eller mindre ramlat ner för den nångång i natt... :-/ Vi har inte märkt eller hört nånting, och själv lär han aldrig tala om exakt vad som hände. Men det är ju ganska uppenbart att han börjar bli till åren nu, och inte längre har riktig koll på vad han gör och/eller ordentlig styrsel på kropp och ben... Tur iallafall att han inte skadade sej!!
 
 
 
 
 
 
(Gammalt foto! Vi har inte snö nu - fast igår var det iallafall frost på marken hela dagen).
 
För övrigt har det aldrig varit min avsikt att ha en hundblogg, men det är visst ändå vad det håller på att bli av den här nu... Undrar när jag senast var ute på fotopromenad med systemkameran??
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Insåg i veckan att jag inte längre kommer ihåg...

 
...namnen på alla dessa j-la stormar, som har dragit fram där vi bor under de senaste 10 åren...
 
Gudrun är ju fortfarande värst, följd av Per... Men sen måste jag erkänna att när det gäller efterföljarna så har jag glömt både vad de hette och när de slog till. Det har blivit så många, så när en ny kommer så faller genast föregångaren bort ur minnet... Eller nåt sånt!? <:-)
 
Gorm, som kom på besök under natten till i måndags, gjorde oss först strömlösa tills i torsdagskväll. Efter 3-4 timmar gick strömmen igen, och var sedan borta i uppemot 20 timmar till. Kul-kul-cykelhjul...
 
 
 
 
 
 
Den här gången var det högspänningsledningen som slets av, när en avblåst topp från en jättegran (tillsammans med några mindre lövträd) slog ner rakt på den alldeles intill en stolpe. I regel klarar sej denna ledning, men går trådarna av så går de av - och strömmen bryts... Vi har dock oftast blivit strömlösa på grund av att träd har fallit ner över lågspänningsledningen (som är mycket-mycket mer känslig och oskyddad än högspänningen), men som vi har konstaterat förr: Det finns inte längre några träd kvar som kan trilla på den! Så hade det inte varit för den här grantoppen på högspänningen, så kanske vi hade klarat oss undan strömavbrott helt och hållet. Men, men... 
 
Igår var det dags för stormen Helga, men hon märktes inte av så mycket här... 
 
Idag har maken påbörjat uppröjningen i skogen efter Gorm. Vet inte riktigt hur illa det är, men han lär nog ha att göra några helger framöver... Själv ska jag snart bege mej mot någon lämplig livsmedelsaffär och proviantera. När man inte har ström handlar man bara det man behöver för stunden, så efter dagens frukost var både bröd och mjölk slut. Och allt vi hade i frysen, evakuerade vi redan i måndags till en ledig frys i ett hus där strömmen hade klarat sej! Så istället för vildsvinsstekar och rådjurssadlar, har veckans middagar bestått av exempelvis falukorv och Mamma Scans köttbullar. Omväxling förnöjer!? ;-D
 
För övrigt så har jag INTE suttit i vårt strömlösa hus och ugglat hela veckan, utan jag har varit en hel del i sonens hus istället. Ibland är det faktiskt inte så dumt att bo innanför 50-skyltarna i nån tätort!!
 
Trevlig helg!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0