6 talgoxar, 4 blåmesar, 2 rådjur...???


Men hur typiskt ÄR det inte!? 8-I

Jag skulle ju räkna fåglar vid fågelbordet igår, och tyckte att det var lite svårt att se ordentligt här inifrån genom fönstret. Så jag skulle bara gå ut utanför dörren precis, så jag kom bara några meter närmare...

Tog jag kameran med mej?? Naturligtvis INTE... <:-I

Och lika naturligtvis (??) händer då det som typ ALDRIG annars händer!!! Två rådjur kommer promenerandes längs med grusvägen rakt mot mej! Jag står blickstill och hoppas att jag inte syns - och saknar så-å-å-å att kameran inte är med! Strax har jag dem på tio meters håll, och de verkar inte märka mej. Men jag vågar ju knappt ens andas, för nu går de parallellt förbi mej på andra sidan den lilla ån vi bor intill. Inte förrän de har passerat min position kan jag ta några steg baklänges mot ytterdörren - ska så klart in och hämta kameran, och hoppas på att de kommer att komma samma väg tillbaka alldeles strax! 8-)

Då öppnar faktiskt maken dörren - och langar ut min kamera, samtidigt som han viskar att han också såg rådjuren och har tagit några foton på dem genom fönstret. Härligt!!!

Tyvärr slank hunden också ut i samma veva, och han var inte lika tyst och smidig som jag och maken - så de båda rådjuren försvann illa kvickt!

Men makens foton finns iallafall kvar, även om de väl inte blev så jättebra... Vi får röja bort slyet, om vi ska ha fotosessioner på denna plats fler gånger!? ;-)Om ni tänker er att detta hade varit taget med ett vidvinkelobjektiv, förresten, så hade jag förmodligen kommit med i nedre vänstra hörnet. :-)

Lite längre fram på dagen räknade jag in två stycken stjärtmesar också, varav den ena var iallafall lite "linslusig" av sej. De är så himla SÖTA, de där!! :-)/AnnaKKMåndag, tio grader kallt och...


...sonen har fått magsjuka...

BLÄ!? 8-ISka värma bilen lite, och sen blir det jobbet följt av närmsta mataffär. Lika bra att bunkra upp med lämplig proviant, ifall det visar sej vara en smittsam magsjuka... Vi hoppas dock på att han bara har ätit något olämpligt.

Med tanke på att dottern fyller 18 på fredag, och på att vi har planerat att fira henne då, så vill vi naturligtvis INTE ha riktig vinterkräksjuka i huset nu! Förträng, förträng, förträng!!! <:-I

Hävv ö najs däj!!

/AnnaKK


Tema52 - Ljus


Det första uppdraget i den nya fotoutmaningen jag har antagit, Nollans Temas52, är att tolka ordet "ljus".

Att fotografera betyder ordagrant, översatt från grekiska, "måla med ljus" - så därför letade jag bland mina januarifoton efter något som på något vis skulle kunna återspegla det fenomenet... Det verkade som om januari hade varit ganska solfattig, men till sist så hittade jag ett foto på en entita som sitter vid mitt fågelbord och får solen "målad som ett brett penseldrag" rakt över sej.

I original tycker jag egentligen att skuggan som faller över halva fågeln är störande......men till det här temat kan den istället ses som en tillgång; en slags brygga mellan ljus och mörker. :-)

Jag valde att konvertera mitt tema-bidrag till svartvitt, göra det mörka på fågelbordet mörkare, ljusa upp och "sudda till" bakgrunden samt lägga på en svart ramliknande vinjettering - allt för att få det vita fågelbröstet att framträda och lysa maximalt.Dock hoppas jag att det sist och slutligen är det vid det pyttelilla ljus-blänket i fågelns öga, som din blick både fastnar och dröjer sej kvar...? :-)

Nu ska det bli väldigt spännade och roligt att under det kommande året (de 52 veckor som utmaningen pågår) få lära känna de andra deltagarna lite mer, få se deras foton och inte minst få utbyta lite tankar och åsikter om varandras olika idéer och tolkningar!

/AnnaKK

Uppdatering:

Har nu redigerat om efter förslag från tema-deltagarna, och då ser bilden ut så här:Minus sju...


Snälla sommar, kan du inte komma tillbaka NU!?! <:-)Om någon ändå har lust att ägna dagen åt en utomhusaktivitet, så kan jag rekommendera att delta i Sveriges Ornitologiska Förenings räkning av "Vinterfåglar inpå knuten". Och vill man inte gå ut, så kan man ju faktiskt räkna precis lika bra genom ett fönster inifrån!! :-)

/AnnaKKUtförsäljningsdax...


...av äldre tidskrifter, var det på Kommunbiblioteket idag. Behöver jag säga vem som hängde på låset, när de öppnade klockan 10.00!? ;-)

Efter fjolårets fyndande av hela årgång 2006 av tidningen FOTO, var jag ju minst sagt sugen på att försöka komma över årgång 2007 idag. Och det lyckades! :-D Lite smolk i bägaren bara; nummer 4 saknas... Men, men!

Nu ska jag LÄSA, och kolla på bilder, och bli bara så-å-å-å INSPIRERAD!!! :-)~Ha en toppenfin lördag allihopa! :-)

/AnnaKKSnart börjar...


...fotoutmaningen Tema52 som jag ska vara med i. :-)
(Klicka på länken eller bilden så kan du läsa mer om den, få veta vilka mer som ska delta samt även se den synnerligen spännande tema-listan).

Eftersom man ska publicera sina inlägg vid ett bestämt klockslag varje söndag, börjar det bli hög tid att jag lär mej hantera den här tidsinställda publiceringsfunktionen som bloggen berikades med för ett tag sen... Så-å-å...

Om detta inlägg "blippar" upp på skärmen klockan 16.00 idag fredag, så har jag fattat hur man ska göra! ;-)

/AnnaKK


Så var det dags för...


...fredagsmys igen! :-)Tänk om dagen till och med kan bli så fulländad att Sverige lyckas besegra Frankrike i kvällens VM-handbollssemifinal!? 8-D

/AnnaKK


Inte helt otippat...


...så var Public Service på plats utanför IKEA, när varuhuset öppnade i förmiddags.Tyvärr hörde jag inte vad reportern ställde för frågor, och inte heller vad hon fick för svar... <:-)

Och efter dessa knäpp, slank jag in i varuhuset och köpte några stycken vita Näckten handdukar för 2:-/st. Fan vet om inte det är mer omoraliskt än att skatteplanera!? 8-X Jag menar; Jag fattar mycket väl att någon annan (stackare på andra sidan jordklotet...) får betala ett högt pris för att jag nästan inte ska betala något alls för dessa tygbitar...

Men har man ett "vandrande oljetråg" till son, så har man onekligen ett starkt egenintresse i att komma över billiga handdukar!! 8-I

Och nu ska jag förvärra mitt redan dåliga samvete ytterligare, genom att dricka en kopp kaffe av sådant slag som inte är rättvisemärkt... Suck, suck, suck... <:-I

Men solen skiner iallafall här idag, och det är bara så-å-å-å underbart! :-D

/AnnaKKBildbehandlad med "extra allt"...


Eller om man så hellre vill: Klimatanpassad redigering!?!Idag är det nämligen dubbelt så kallt (läs 12-13 minus), som igår morse när jag tog originalfotot. Hu! :-ISkönt nog snöar det bara i Picnik, och inte i verkligheten! (Ännu så länge, iallafall...)

Ska försöka masa mej iväg till jobbet någorlunda tidigt idag, och inte komma hem igen förrän jag även har varit på MAXI och handlat. Blev nästan lite utskälld här innan när vi skulle äta frukost, och det varken fanns yoghurt eller Start hemma. Sådant slisk äter inte jag, så jag förstår inte riktigt varför det ska vara mitt ansvarsområde att se till att det ändå alltid finns hemma...? Ja, ja...

Såg ni Uppdrag Granskning igårkväll, förresten? Som handlade om IKEA och Ingvar Kamprads undangömda miljarder. Jag har fortfarande inte förstått vad det var som var så upprörande med det...? Är det inte att tjäna pengar som är hela grejen med att driva företag??? Och har det inte alltid varit ganska uppenbart att Kamprad har haft Joakim von Anka som största idol och förebild?? Så klart karln badar i pengar!!!

Dessutom, handen på hjärtat; Vaknar det inte upp en liten skatteplanerande "snål-länning" i oss alla när deklarationsblanketten dimper ner i postlådan...? Problemet är nog oftast bara det att vi inte riktigt vet HUR och VAD vi ska dra av, för att få behålla så mycket som möjligt av lönen...? Det är sånt man skulle behöva en jurist till, lixom - om man nu hade haft råd att anlita en sådan... <:-)

Men tids nog - om vi bara låter Ingvar och IKEA hållas - så kommer det säkert att gå att köpa en monteringsfärdig jurist till ett högst överkomligt pris, på ett blågult varuhus nära dej!

Go´morron!! :-)

/AnnaKKSex grader kallt!? 8-X


Blev lite snopen när jag kastade ett öga på utomhustermometern nyss. Bara för att det har varit kring nollan ett tag nu, så ville jag ju så gärna tro att det var slut på vintereländet - fast att förnuftet så klart säger nånting helt annat, när vi ju bara är i slutet av januari... <:-)

Nåja... Två brasor sprakar nu - en i varje kamin - så snart ska det väl kunna vara lite behaglig temepratur igen åtminstone här inne.

Sen skulle man bara ha en sån här också, så vore man inte så "handikappad" angående kylan:(Fast jag undrar vad den stora bakgrunden gjorde ute??? Tror ju inte att de fotar något utomhus på det här stället, men det ser ju faktiskt lite misstänkt ut...? Eller så behövde kanske tyget bara vädras!? :-D)

När jag googlade på denna studio, fick jag inte fram så mycket info faktiskt. Det tycks vara en hel del hemlighetsmakeri kring vad som sker inne i den!? Men det är iallafall Nordens största fotostudio, och trycksaken (som bilderna som tas här används i) är den mest spridda i hela världen. Någon som vågar sej på en gissning!? ;-)

/AnnaKK
Svar: Ja, visst är det IKEA´s fotostudio i Älmhult, där man fotar till katalogen! :-)Rött och vitt... :-)
/AnnaKK


Igår blev det av! :-)


Utförandet av min idé att fotografera en röd amaryllis i vit nysnö. :-)

Bilderna nedan är dock från ett tidigare experiment, när jag försökte färga en vit amaryllis röd genom att sätta den i en vinflaska. Det lyckades bara med hjälp av bildbehandlingsprogrammet... <:-) Kanske borde jag ha lämnat kvar mer av flaskinnehållet till blomman, och inte bara den utspädda bottensatsen...?

Undrar förresten om jag inte skulle behöva något stärkande innan jobbet idag - jag har nämligen hastigt och mindre lustigt fått utökade arbetsuppgifter! Som verkar mer komplicerade än att städa omklädningsrum...

Vår kanslist har blivit sjukskriven under en längre tid, så nu ska jag försöka hålla rent på hennes skrivbord också. Och jag och pappersarbete är en inte allt för lyckad kombination, om jag så säger... 8-X

Det är dock uteslutet med en färdknäpp nu, eftersom jag ju ska köra bil till jobbet. Dessutom finns det en alkoholpolicy i föreningen, som jag inte kan ordagrant, men som troligtvis inte tillåter personalen att ens smygsupa under betald arbetstid...

Så att... (Djupt andetag!!)

Pappersröra - here I come!! <:-)

/AnnaKKDottern behövde en bild... :-)
Det tog inte så lång tid att ta den - men att redigera den...!!! Och då är det inte texturen som jag har grejat mest med, kan jag säga... :-)

Det är ett stort problem att le utan att visa tandställningen, och att få både smil och ögon bra på samma foto är t o m omöjligt!? Så munnen kommer faktiskt från ett annat foto - men det är ju fortfarande hennes mun, förstås! 

Nu när jag fick upp fotot framför mej igen, så undrar jag om jag inte borde ha minskat ner lite på blänket i pärlörhänget...?

Phu! Orka vara porträttfotograf, säger jag bara!? 8-X

(Fast det är ändå kul att försöka! :-D)

/AnnaKKFrån Solsidan - En hel del nytt! :-)
De var ett snyggare motiv för en månad sen, träden vid sjön - men det fina i kråksången är att det är så mycket ljusare nu, vid så gott som på pricken samma klockslag!! :-D

Med risk för att kanske bränna upp sensorn i kameran, fotograferade jag mer eller mindre rakt in i solen på en massa olika sätt häromdagen. Kunde bara inte låta bli...? Jag är väl en lättroad person, men det ÄR faktiskt KUL att fota på det sättet!

Egentligen inga fina foton - men blir man inte lite glad av dem iallafall!? 8-)LJUSTERAPI!! ;-)

/AnnaKKSöndag...


Idag helgar jag vilodagen! :-)/AnnaKKLördag...


Känner mej som typ världens "oskärptaste" rugguggla denna morgon. :-IBeror troligtvis på att jag strax ska pallra mej iväg till jobbet och röja efter gårdagkvällens träning, så att de gäng som ska träna idag kommer till fräscha omklädningsrum och duschar...

Tiden med arbetspass alla dagar i veckan är i stort sett över mej nu, och de som ska utföras på helgerna måste dessutom utföras på morgonkvisten. <:-)

Nåja... Fokuserar jag bara ett par timmar framåt, så anar jag ju goda möjligheter till roligare sysselsättning.

Det är ju trots allt LÖRDAG!! :-D

Ha en fin sådan allihopa! :-)

/AnnaKK


Det blommar! :-)


Det brukar bli en amarayllis till jul, men den här gången blev det tulpaner då - och amaryllis nu!Kunde inte motstå att ta ut en vitblommande stängel för en fotosession i snön för någon vecka sen. :-)

Nu har jag även röda på gång, men tyvärr är det inte så rolig snö längre... Annars hade det ju varit en härlig kontrast med en blodröd amaryllis mot vit fluffig nysnö... Kan man få beställa ett par decimeter sådan snö till helgen!? ;-)

/AnnaKK
PS! Det canvas-liknande blåaktiga, är en textur som jag har lagt på över fotot i efterhand... Utan den var det lixom bara för vitt!? :-) DS!Kan Du inte tala?


/AnnaKKAtt märka sina foton ordentligt...


...är inte helt oviktigt, i en (internet-)värld där bilder allt som oftast "får fötter"... >:-)

Till viss del kan man skydda sina bloggfoton med hjälp av så kallat högerklicksskydd, men det hjälper inte mot skärmdumpar eller skärmklippverktyg. Så... En rejäl personlig logga på varje bild är aldrig fel!

Så det var en sådan jag skulle fixa till i förmiddags - fast jag har nog bara fått fram ett par prototyper så här långt. Kreativa processer måste få ta sin tid! ;-)

Principen för dessa märkningar är att de är inlagda som penslar i mitt PS Elements-program. Och jag hittade en liten instruktionsfilm om hur man gör såna, ifall någon mer är intresserad av att pröva. Kolla här! (Det fungerar exakt likadant i Elements som i Photoshop).

Om tiden finns ska jag nog fila vidare på egna signatur-penslar imorgon... Annars blir det en annan dag! :-)

Go´ natt!!

/AnnaKK


Vattenbuffel!? >:-X


Hela förmiddagen (nästan, iallafall) har jag stångats med problemen kring att skapa mej en vattenstämpel (som jag kan märka mina foton med).

Och det stora problemet är inte hur den ska göras, för det har jag ganska bra kläm på efter att surfat runt lite på ämnet. Men hur sjutton ska den SE UT??? Förutom att den ska ha "Copyright-tecknet" och mitt namn, förstås. DET är ett PROBLEM det, kan jag tala om!! 8-X

Och jag som trodde att jag hade en viss känsla för design och lay out... 

Glöm det...! <:-)Men jag ska inte ge upp ännu! Om ni inte hör nåt ifrån mej på ett tag, så vet ni vad jag håller på med! ;-)

Trevlig onsdag!! :-)

/AnnaKKDen enes död, den andres bröd...?


Egentligen är det inte ett så jättetrevligt motiv jag har valt att göra en anka av... <:-)

(Får väl skylla på att det faktiskt snart är tre år sen som jag var i högform!! Hm...)
/AnnaKK
Morgonpigg! :-)
Om någon undrar vart ekorren har tagit vägen, så kan jag tala om att den är kvar här.

Däremot visar den sej sällan när det är riktigt fotoljust...

Oftast kommer den och äter i gryningen, när det fortfarande är alldeles för skumt för att det ska vara lönt att plocka fram kameran. Och OM den visar sej när det är hyfsat ljust - så visar den sej inte ändå!? <:-)

/AnnaKK


Vårtecken den 17/1!?


Hittade inte så-å-å-å många...

Det mest påtagliga:En hiskelig tjällossning på en av kyrkogårdens gångar!

Dum idé att gena över den, kan man säga... Men just då verkade det smart, för jag hade varit vid ankdammen alldeles för länge och börjat frysa - så jag ville tillbaka till bilen på snabbast möjliga sätt! Men tidsbesparingen försvann i och med att jag fick sanera dojjorna både länge och väl i en snödriva, innan det ens var att tänka på att skutta in i bilen igen... <:-I

Foton från ankdammen kommer kanske imorgon!! :-)

/AnnaKKNu får man skynda sej...


...att leka klart med snön, innan den helt har förvandlats till det flytande elementet!Det är gott och väl fyra plusgrader här nu på morgonkvisten, samt ett lätt duggregn. Och gårdsplan och grusväg är kort sagt bara IS. Men...! Man kan faktiskt se fläckvis barmark - iallafall om man tittar noga, och eventuellt även anväder ett förstoringsglas! :-D

/AnnaKK


Avskalat foto...
Hoppas att jag inte skalade av lite för mycket i bildbehandlingen, så ni inte ser vad det här är för nåt...? <:-)

Å andra sidan ser man knappt att Fredrik Ödmans bananskal heller är just bananskal! Men coola bilder av dem (och av hela bananer också, förresten) - det blir det verkligen!!

(Det tar lite tid att ladda fram sidan jag länkar till, men den är väl värd att vänta på!! Tryck sedan på det stora vita plus-tecknet till höger om bilden för att få fram en ny).

/AnnaKK


Plötsligt händer det...!!


Fredagkväll... Chipspåsen öppnad, och tv:n på. :-)

Vem kommer då???Jag hoppas att "pigan" inte fanns inuti chipspåsen??? 8-X Men kanske kom hon utkrypandes ur tv:n
 - ett litet rödklätt fans till det polska handbollslandslaget, som vi såg besegra Slovakien i en riktigt bra gruppspelsmatch i den pågående VM-turneringen...? :-D

Något vårtecken var hon nog dessvärre inte. Nu har det kommit bortåt en decimeter snö igen i natt... :-(

Men ha en fin lördag ändå allihopa!! :-)

/AnnaKK


Har länge tänkt att jag ska...


...sticka inom IKEA, nån dag när jag ändå är i Älmhult - men det blir visst aldrig av!?

Nu tror jag i och för sej inte att mitt sporadiska spring (och inte-spring) där, spelar någon som helst roll för deras besöksstatistik - men frågan är om det ändå kan ha blivit ett visst kundbortfall på sistone, av denna anledning:Alla vägar leder faktiskt inte till IKEA-varuhuset, och alla bilar är heller inte utrustade med GPS... <:-) Å andra sidan kommer man väl (tids nog...) till IKEA i Helsingborg, om man råkar köra förbi den här avfarten... Och sannolikheten för att man gör det är ju rätt stor. :-(

Tur man har lite lokalkännedom i vinterlandskapet!! Jag hittade till och med en parkeringsplats, i det ganska så snöfyllda Älmhults centrum innan idag! :-D

/AnnaKK


Bara för att det är den 14/1...
Kollade när detta foto var taget... Den 8/6, visade det sej. Hur långt är det dit då? Jo, si så där fem månader minus en vecka.

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge... (Känns det ju verkligen inte alls som!? SUCK!!!).

Tur iallafall att bildarkivet, och sommarmapparna, bara är några knapptryckningar bort!! :-)

/AnnaKK


Brist på fotomotiv...


...eller bara allmänt dålig smak!?Det här ovan är hur som helst mest en hälsning från min hund! ;-)

Han gjorde vad han kunde för att smälta den nya snön igår, och pinkade ymningt på den både här och där.

Plötsligt hade han fått till ett litet gult hjärta - och då var förstås matte genast där med kameran!

/AnnaKKNog var vintern vackrare ifjol...?


Exempelvis den 21:e oktober, matchad med solsken, grönska och mogna äpplen:Nästan tre månader senare har det återigen kommit si så där 5 cm nysnö, och jag vill typ bara SPY på den!?! 8-X

/AnnaKK, i en grå-grå vintervärld...Ett Picnik-recept...


Ber om ursäkt för att jag sätter "griller i huvet" på er! <:-)
Kommentar från Elisabeth ang denna bild:Men vilka läckra enbär du fick till! Så läckert bildbehandlat... nu blev jag nyfiken på hur!

Och kommentar från Annette om samma bild:

Urläckra enbär, funderar på om det är lite zoom först och därefter lite annat för att få fram strålarna.
Tänk nu, om det vore så enkelt att jag bara kunde ta och tala om hur jag gjorde!?

Men det är det INTE... 8-I För jag har (som med så många andra bilder på sistone) lekt fram den med hjälp av en massa knapptryckningar och reglagedragningar hit och dit i Picnik. <:-)

Å andra sidan... Det skulle ju kunna vara en ganska kul utmaning att försöka göra en kopia av bilden - och därigenom även få fram en slags bildbehandlingsguide!?

Sagt och gjort!! :-D
Originalbilden öppnades återigen upp i Picnik, och fick vara med om följande:

1: Under fliken "Featured" (i "Create"-läget) valde jag "Winterize", och satte "Fade" på 30%.

2: Under fliken "Effect" (även det i "Create") valde jag "Boost", 8%.

3: Sedan gick jag ner till "Soften", och behöll grundinställningarna men drog "Fade" till 20%. Med penseln målade jag bort det softa från enbären och barren i bildens mitt.

4: Därefter fick bilden lite "Orton-ish": Bloom 25%, Brightness 25% och Fade 60%.

5: Strålarna får man fram genom att klicka på det som heter "Sandbox Effect" (ligger näst längst ner i "Effect") och välja "Circle Splash" bland det som kommer fram då. Man placerar markören nån stans i bilden (jag satte den långt upp till vänster) och sen får man helt enkelt se vad som händer... I reglaget "Radius" kan man styra strålarna och under "Advanced Modes" valde jag "Lighten". "Fade" satte jag därefter på 60%.

6: Vid det här laget tyckte jag att min kopia behövde justeras lite under "Edit"-menyn, så jag klickade fram den och valde därefter fliken "Exposure". Klickade där på knappen "Advanced" och gjorde följande inställningar: Exposure 15, Contrast 15, Highlights 25 och Shadows 8.

7: Sedan klickade jag på fliken "Colors", och drog ner "Saturation" till -35.

8: Eftersom kopian fortfarande inte var riktigt lik sin förlaga, fick jag gå tillbaka till "Create"-läget och försöka hitta på något som skulle rätta till den saken... Valet föll på "Matte". Behöll grundinställningarna men satte "Fade" på 40%.

Resultat:Inte en 100%-igt identisk tvilling, men god nog... (Eller???).

Oavsett resultatet så hoppas jag att denna lilla vägledning får er som känner er lite nyfikna på Picnik att våga testa det! Blir något inte bra så är det bara till att klicka på "Undo"-knappen, och ångrar man att man gjorde det så finns det även en "Redo"-knapp. Lek på nu!!! :-)

/AnnaKK

PS! Jag har mitt Picnik inställt på engelska, men man kan ha det på svenska också. Då får ni dock själva översätta knapparnas och reglagens namn i min text till "swedish". ;-) DS!Dagens väglag...


...var faktiskt bättre än väntat!Lokalt var det till och med alldeles ny-grusat, upptäckte jag när jag var och hämtade posten i "låddan". Så då fick det minsann bli en liten promenix också! :-)

Inkluderande några "klix" med kompaktkameran...Enbären som jag skulle ha plockat i november... <:-) Nu får de sitta kvar på busken, ifall nån fågel eller så behöver dem bättre än jag.

Värme och solsken är förövrigt pålagt på fotona i efterhand, för på det planet har dagens väderlek sannerligen inte haft minsta lilla att erbjuda... Om man nu inte tycker att 1 plusgrad är varmt... :-I

Fast! Jag har faktiskt inte behövt tända en brasa i kaminen i köket förrän nu i kvällningen, så då HAR det väl trots allt varit ganska varmt idag då!?

Iallafall jämfört med -10, -15 och -20... >:-)

/AnnaKKTisdag...
Så mycket mer spännande än att rota omkring bland fjolårets bilder, och kanske göra en och annan ny redigering av dem, blir visst inte mitt fotointresse om dagarna just nu!?

Inte så att jag är helt off, eller så! Men jag känner mej så-å-å begränsad av väderleken! :-/ Det går ju inte att gå nånstans på grund av isen och halkan - och köra planlöst runt med bilen och "skjuta" genom vindrutan är ju helt oförsvarbart! <:-)

Så... Den här bloggen får väl fortsätta att vara "ospännande" ett tag till... Men! Redan i morgon ska det väl snöa igen, förresten!?

Då blir det förhoppningsvis lite bättre väglag för mina dojjor, så jag kan lufsa ut med kameran igen! :-D

/AnnaKK

PS! Angående bilden här ovan... Folket står egentligen inte alls och läser på en skylt eller dylikt, utan har flockats kring en kameradisplay för att beundra något nytaget foto. :-) DS! På jobbet idag:
Så härligt att se GRÖNT GRÄS igen - även om just detta är av plast... :-)

/AnnaKK


Söndagsnöjen... :-)


1. Tittade på dotterns och fotbollslagets "vinna eller försvinna"-match i inomhuscupen klockan 9.30. Det blev försvinna - men inte förrän efter dryga två minuter in i förlängningen, och mot ett lag som mycket väl kan tänkas stå som slutsegrare när allt är färdigspelat. Så det gjorde tjejerna verkligen SKITBRA!!! :-D

2. Möblerat om lite grann i dotterns gamla rum - maken ska numera ha sin kontorshörna där.

3. Så smått börjat städa bort julen. SKÖNT!!! :-)Vidare så borde jag ha lagat middag för ungefär två timmar sen, så det är kanske bäst att jag åtminstone börjar skala potatisarna nu då... <:-)

Ha en fin fortsättning på dagen allihopa!!

/AnnaKKStressiga lördag!


Fick SMS från dottern ungefär samtidigt som jag vaknade i morse (vid halvåtta-snåret).

"Kommer ni och tittar??", undrade hon - och menade på matcherna hon och hennes fotbollslag skulle spela i en inomhusturnering under förmiddagen. Den första var klockan halvnio...

Halvelva anlände maken och jag till idrottshallen... <:-) Och då hade vi även missat lagets andra match. Men den sista fick vi iallafall se, och den vann de med klara 3-0. Dottern har ju haft ett gott och väl årslångt uppehåll från fotbollen, men nu verkar hon taggad igen och de gamla takterna tycks trevlig nog finnas kvar i henne. :-)

De blev tvåa i sin grupp, vilket betyder att de ska spela vidare i morgon också. Får se om vi kan vara lite mer morgonpigga då... <:-)

En annan ambition som jag inte heller har lyckats infria till fullo, är att göra klar en bild inspirerad av en av Elisabeths dagliga bearbetningar. Och nyss var jag inne på hennes blogg och såg att hon hade lagt ut ännu en läckerhet. :-) Och bara för det så tror jag minsann att jag passar på att publicera en bild som är ungefär raka motsatsen till hennes tuffa truck-kille, nämligen den här strand-softisen:Den lite "disiga" övertoningen har jag sett på bilder lite här och var på sistone, ofta pålagd med hjälp av så kallade actions.

Jag lekte fram min på egen hand, och kommer dessvärre inte riktigt ihåg hur jag gjorde... <:-I Hoppas dock att jag kommer på det, för jag vill gärna kunna göra något liknande igen... :-)

Nu ska jag strax "stressa igång" igen med allt som behöver göras här hemma, men som inte har blivit gjort än idag...

/AnnaKKDet här vill jag också göra om... :-)


Knalla runt på evenemanget Kristianstadsdagarna tillsammans med kameran!!

Här och här finns de foton därifrån som jag publicerade i somras... Men som vanligt finns det ju mer på datorns hårddisk! :-)

Här är några redigeringar från en spelning med Barbados... Jag är inget större fan av dansbandsmusik, men färgat strålkastarljus däremot - det är mumma för en "rockfotograf"! ;-)

Så de här fotona var ganska glammiga även som original, men efter viss bildbehandling (utförd igår när det var sånt tråkväder att man knappt kunde ta sej för så mycket annat...) ser de ut så här:Helt och håller Picnik-effekter till detta foto... Den här basisten var för övrigt SVÅR att plåta... Han var nog helt enkelt inte speciellt fotogenisk av sej...? Tog flera stycken överkroppsfoton av honom, alla med grimaser... <:-) Som väl är hade han snygga kläder och en kraftfull överarm/hand, som tål att visas upp istället! :-D
 


Till sångaren har jag använt ungefär 50/50 av Picnik och PS Elements... Men det är ögonkontakten jag först och främst gillar med det här fotot! :-)Här har jag mestadels använt Elements vid bildbehandlingen, eftersom fotot behövde få skärpan förbättrad med hjälp av högpassfiltret. Dessutom är linsöverstrålningen (de ljusa cirkelformade fläckarna som det strålar ut från) en effektfull grej som man enkelt kan lägga på med hjälp av det programmet. Men återigen är det ju framförallt ögonkontakten + en lite kul (cool?) min som lyfter fotot allra mest. :-)

/AnnaKK

Uppdatering:

Elisabeth kommenterade:

All bildbehandling du gjort här förbättrar bilderna på ett bra sätt!
Blir lite nyfiken på hur originalen sett ut?

Så okej då! Här är originalen också... :-)Det här ska jag göra om i år också!!
Gå på hundutställning i Hässleholm, alltså. :-)

Har precis varit inne på Svenska Kennelklubbens hemsida och konstaterat att den går av stapeln samma helg i år, som ifjol. Närmare bestämt den 21-22 maj. 

Hoppas bara att det kommer att vara lite torrare på marken då, så burarna blir mer lättkörda och hundarna kan gå på sina egna ben. :-D (Det hade regnat kopiöst dagarna innan, så bitvis var det rejält geggigt på det stora gräsbevuxna fältet där utställningen hålls).

Som vanligt har det stora flertalet av alla foton jag tog när det begav sej (det finns några få publicerade här och här), bara blivit liggandes i sin mapp här på datorn. Men häromdagen började jag leka med några av dem, och det slutade med en serie fusk-polaroider...

Därför, om något ter sej lite märkligt på ett eller annat av fotona här nedan, så beror det alltså enbart på att de är FEJKADE i datorn!! ;-)

 
/AnnaKK


Utmanad av...


...Elisabeth! :-)Hennes pusselbild är dock mycket proffsigare gjord än min, som jag knåpade ihop på det enklaste (men kanske inte snabbaste) sätt jag kunde komma på... I mitt gamla kära Picture It! :-)

Men jag HAR letat upp en guide för hur man gör sånt här i Photoshop (den finns här!), dock har jag ännu inte tagit reda på om den går att använda i Elements också - fast det skulle jag ju tro. Jag blev bara lite avskräckt av alla linjaler och konstigheter som jag aldrig nånsin har använt mej av... Här klipps och skärs det alltid helt och hållet på eget bevåg, och efter mer eller mindre obefintligt ögonmått! Hm...

Jag är världens slarvmaja när det kommer till noggrannhet, och millimeterperfektion är definitivt inte jag!! ;-)

Det blev iallafall ett pussel som är så enkelt att lägga att t o m min hund borde klara av det... :-D

/AnnaKK


Semester... :-)


Fortsätter att stöka om bland mina bildmappar, och även om det nu inte skulle bli så mycket bättre ordning bland dem så har det iallafall den fördelen att jag allt som oftast hittar foton som jag av olika anledningar inte har visat upp här i bloggen tidigare, men som jag plötsligt får jättestor lust att åtminstone "göra något med". :-)

Som bilderna här nedan... :-)

De är tagna i Kivik i somras, men efter att jag har förvrängt färgerna och skitat ner dem så hoppas jag att det snarare ser ut som om de ha legat och skräpat i en byrålåda i åtminstone ett par decennier!? ;-)Varje foto innehåller dock minst en detalj som gör att mitt  60/70-talskoncept spricker! <:-)

 Och allra tydligast är det väl i mittenbilden... För nog ser väl gubbarna ut att kunna höra hemma i äldre tider, lixom skrindan? Men knappast den nya bilen med takbox!!

I den första bilden är det förstås killen i hörnet som ser för modern ut, och i den tredje stämmer framförallt inte sandalen särskilt väl överens med modet från förr... :-)

/AnnaKK


Pang i rutan...


...så låg det en liten vimmelkantig blåmes i snön ute på altanen, och tjippade efter andan...

En liten stund såg det ut som om den dog, men så ryckte den upp sej - och jag fick hopp om att den nog skulle kunna flyga igen, om den bara fick vila sej en liten stund. :-)

Exempelvis inuti en varm frottéhandduk...Det kan mycket väl ha varit så att "Lilla Blå" blev skrämd av en större fågel, och att det var i flykten för att undkomma ( tänk om det var sparvhöken?) som han/hon flög rakt in i ett av våra fönster...

Efter en kvart eller så kikade jag ut igen genom altandörren, och då flög den ut ur handduken och försvann.

Slutet gott, allting gott - får man hoppas! :-)

/AnnaKK


Ekorren finns kvar! :-)


Men den har inte fastnat på bild på ett tag nu, eftersom den brukar komma tidigt på morgonen när det fortfarande är så skumt ute att det inte går särskilt bra att fotografera.

Längtar verkligen tills det börjar bli märkbart ljusare om både morgnar och kvällar!!

Tills vidare kan jag bjuda på något från arkivet... :-)Jag längtar förresten också vansinnigt mycket efter grönska på träden igen!

/AnnaKK
Koltrast...
Jag vet inte, men jag tycker allt att koltrasten ser mer frusen ut än nån av de andra fåglarna i trädgården...?

Den borde få ha vår och sommar åtet runt!! :-)/AnnaKK

PS! Om du gör en "mouseover" på den nedersta bilden, så får du se en bonusbild av den också! DS!


Ett visst kaos i oordningen...


Organiserad röra brukar vara det jag omger mej med, inte minst när det kommer till mapparna här på datorn. Jag vet ungefär var jag har mina olika bilder och så där. Särskilt om jag minns exakt när jag tog fotona i fråga! 

Fast jag har upptäckt att minnet vad det gäller fotodatum sviker mej allt oftare!? 8-X

Frågan är om det beror på att jag tar så väldans många foton, och nästan varje dag dessutom... Eller om jag helt enkelt börjar få lite åldersförslappningar på ett visst ställe i hjärnbarken???

Nåja! Det kanske kan underlätta lite att strukturera upp mapparna i "Mina Bilder"-avdelningen lite mer, tänkte jag igår, och satte bums igång med projekt Skapa Mej Ett Riktigt Arkiv. :-)

Det blev nog ganska bra - fast jag hittar ingenting!?! Eller, jo, det gör jag väl... Men jag får klicka mej in i fler mappar nu än förut, innan det jag ska ha tag i äntligen uppenbarar sej. Och det känns lite jobbigt... :-I

Vidare funderar jag på om jag redan nu ska arkivera mappen med foton från 2010, och satsa på att bara visa upp nytagna från 2011 här på bloggen...?

Det här är dock från ifjol:Tre dagar gammalt. Så för det har väl inte bäst före-datumet gått ut - iallafall inte riktigt ännu!? 8-)

/AnnaKKHur årets första dag blir...


...präglar hur resten av året också blir! :-) Eller hur det nu var Lisa Syrén & Co uttryckte sej i "Ring så spelar vi" på radion här innan. Och genom hur man själv är och gör idag, kan man följdaktligen påverka de kommande 364 dagarna en hel del. Visst är det en spännande tanke!?

Intressant också att notera att det faktiskt är plusgrader och töväder här idag. Betyder förmodligen att växthuseffekten slår till med full kraft nu under 2011...??


Så därför ser jag redan nu fram emot att kunna fira nästa nyårsafton med picknick i det gröna, kanske i en mysig sommarstuga nån stans eller så! ;-)

Dock gör maken vad han kan för att motverka mina förhoppningar... Han skottar nämligen just nu snö för fulla muggar ute på balkongen! Och har funderingar på att fortsätta med uterumstak och garagetak - eller åtminstone med trädgårdsgångarna... Oroväckande... Mycket snöskottning idag, kan betyda mycket snöskottning resten av året också. Hua!! :-/ Fast man kan ju alltid hoppas att denna minst sagt överdrivna arbetslust, bara innebär att han kommer att ha gott om jobb i största allmänhet under det kommande året... <:-)

Själv ska jag akta mej för arbete idag - samt även hålla mej borta från affärer och utgifter! En promenix ut i "vårvädret" med kameran, verkar i mitt tycke däremot som en alldeles utmärkt sysselsättning! :-D

Nyårskramar till er alla!!

/AnnaKK

RSS 2.0