Supersize Snabeldrake!!

 
 
 
 
 
Efter makens senaste leksaksinköp (som han tycker ska benämnas nåt i stil med "absolut oumbärligt verktyg för hemmasnickaren"), ska jag nog sluta kalla vår dammsugare för snabeldrake... <:-)
 
Tur att det snöar - så har det vita snart täckt över den kubikmeterstora hyvelspånhögen han åstadkom på garageinfarten när han testkörde igårkväll...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Onsdagen den 29/1-2014...

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Att odla sina intressen...

 
Nu odlar jag inte bara chili i fönsterna, utan även salladslök på köksbordet... :-)
 
 
 
 
 
 
Och så har jag slutligen bestämt mej för att odla vidare på min vetgirighet också... Har jag väl börjat så är det faktiskt ganska svårt att helt lägga av igen, tycker jag mej ha jag märkt!? Så-å-å... 
 
Det blir lite designstudier den här våren också!! :-)
 
Och den minnesgode kommer kanske ihåg att jag nyligen stod på reservplats till en annan kurs också... Det gör jag inte längre - jag har nämligen i efterhand tilldelats en ordinarie plats på den!! Tjo-Ho! :-D
 
Missade första veckan, men det gör nog inte så mycket - hoppas jag!? Fast nu ligger jag ju efter med att beställa kurslitteraturen också, och innan den har kommit kan jag dessvärre inte göra så mycket. Å andra sidan finns det ju gott om tid att studera ämnet på egen hand så länge, och det är inte så svårt när man har Google en knapptryckning bort! 
 
Och vad är det då för ämne/kurs jag ska sätta tänderna i??? Jo, något som heter 1900-talets mode och miljöer! 
 
 
Kursen behandlar 1900-talets interiörer och mode ur ett konstvetenskapligt,
kultur- och socialhistoriskt perspektiv. Kursen följer ett både kronologiskt
och tematiskt upplägg där frågor rörande genus, social identitet och
konsumtion belyser olika aspekter av stilidealen under 1900-talets
snabbt och dramatiskt skiftande decennier. Svenska miljöer
studeras utifrån en internationell bakgrund.
 
 
Jag är ju verkligen inget mode-freak eller så, men det där med kultur- och socialhistoria är spännande. Ska bli oerhört intressant att titta närmare på hur de senaste dryga 100 årens konsumtion av just mode och stilideal har format fram de typer som är "du & jag" år 2014!! 8-)
 
Den andra kursen, Designkursen, nämnde jag som hastigast i gårdagens inlägg - det var den som jag fick klura lite kring hur jag skulle lyckas se videoföreläsningarna... Men med "rätt" web-läsare så löste det sej alltså - dock hann jag inte titta på nån sån igåreftermiddags, för hugade spekulanter ringde som tokiga efter "den lilla svarta" så jag fick istället se till att den hastigt och lustigt blev lite visnings-stylad... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Problem...

 
Nu är det bara en månad kvar tills den här "pärlan" (dotterns lilla svarta!) måste besöka en bilprovning... 
 
 
 
 
 
 
Och eftersom ingen här har lust att fixa felen på den innan dess (och inte efter ett eventuellt körförbud heller, för den delen), så ska vi nu testa att sälja den!?
 
Märklig idé, men går det så går det! <:-)
 
Och maken kan ju ta skidorna till jobbet framöver - för det är väl ingen risk att dottern tänker lämna tillbaka hans bil, som hon har lånat i ett par månader nu!? 
 
Igår snöade det i stort sett hela dagen här, men skönt nog blev det ändå inte så-å-å mycket av det. 5-6 cm kanske... Plus den centimetern som låg kvar sen tidigare. Det kan man ju stå ut med - om man verkligen måste! <:-)
 
Jag var betydligt mer irriterad på lärplattformen till min nya kurs som jag tänkte påbörja här innan i morse! Kunde inte få fram första föreläsningen!? Rubriken syntes på datorskärmen, men i övrigt var det bara en vit blank sida - och rubriken var inte klickbar eller nåt sånt... Till sist kom jag på att jag kunde testa med en annan web-läsare... Och DÅ funkade det, tack och lov!! 
 
Fast då hade klockan redan hunnit bli för mycket... Så jag får ge mej i kast med den i eftermiddag istället.
 
Och nu måste jag snabba mej med att publicera detta inlägg, för klockan 9 bryts strömmen!! EON ska tydligen greja med nåt i ett par timmar under förmiddagen...
 
Ha en fin dag allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ta-Dam!!!

 
 
 
 
 
En liten kik igårkväll ner genom "andningshålet" i plastpåsen som täcker en av mina chilifrösådder. 8-)  Såg redan på morgonen att det hade börjat röra sej i myllan - men tänk att det hann bli en nästan riktig liten planta på bara 12 timmar!?
 
 
 
 
 
 
Det är fler på gång, fast det syns dåligt på det här fotot. :-) 
 
Och efter den gångna natten är det ännu fler som har börjat titta upp ur jorden! Även i en annan kruka. 
 
Jag hade faktiskt glömt hur drygt det är att vänta på att frösådder ska gro - liksom hur otålig jag blir av sådan väntan!! Vissa sorter tar ju flera veckor på sej att komma upp, så därför är jag extra glad över att de här fröna som 3rumokmedkatter donerade spirade så här snabbt! :-D 
 
Men nu gäller det ju så klart att hålla liv i "bebisarna". Så-å-å...
 
Dags att börja oroa sej för hur det ska gå!!! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
PS! Visst var det en locktång jag visade upp i gårdagens inlägg! Inte alldeles modern - och jag skulle jättegärna vilja veta när man använde sej av just den här modellen, men hittills har mina efterforskningar kring det inte gett några större resultat... Dock har jag lärt mej att dessa grunkor även kallas för onduleringstänger... :-) DS!
 
 
 
 
 
 

Sånt som är kul!! :-)

 
Att släpa in en gran till jul är väl lite si så där, tycker jag... Men att ha den kvar - både påklädd och påtänd! ;-) - även den 24:e januari... Det är KUL PÅ RIKTIGT det!! :-D
 
 
 
 
 
 
Den som studerar bakgrunden noga, kan förresten se att även adventsljusstaken står kvar i fönstret och lyser... :-)
 
Fast nu var det egentligen inte alls de kuligheterna som var det här fotots syfte, utan givetvis pinalen jag håller i handen! Nån som kan gissa (eller vet!?) vad den skojiga tingesten är för något??? 8-)
 
Trevlig fredag på er allihopa!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Då har det väl...

 
...varit vinter i en vecka eller nåt sånt!?
 
Kan inte påstå att jag är helt nöjd... Det har varit mulet och blåsigt de flesta av dagarna, men jag antar att jag ska vara tacksam över att det inte har varit svinkallt också. <:-) 
 
Men det hjälps inte... Jag vill ha VÅR!!!
 
 
 
 
 
 
NU!!
 
Punkt :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Shoppat hus! :-)

 
Jag fick ett ryck igår och åkte till IKEA... Och med mej hem hade jag en liten vit "stuga":
 
 
 
 
 
 
Det här lilla söta växthuset, som förresten heter Socker, har jag faktiskt spanat på i flera år - men det är först nu som jag känner att jag kanske kan ha nytta av ett. :-)
 
Ännu så länge syns det dock inte till minsta lilla liv i mina frösådder... Men så småningom - när (om???) de har grott - så tror jag att det blir perfekt för dem att frodas vidare i detta!? Den här taköppningskonstruktionen gör det ju dessutom väldigt enkelt att stoppa in en, eller t o m två, lampor om det skulle behövas extra belysning (vilket det nog lär göra).
 
Maken ville väl inte vara sämre han, så innan gårdagen var slut så hade även han ökat på sitt antal ägda hus:
 
 
 
 
 
 
 (Ja, det är här dottern och hennes kille ska bli hyresgäster vart det lider! :-) Nån gång efter första april hoppas vi att vi ska kunna komma igång på allvar med renovering och allt annat fix som behövs runt omkring.)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ny vecka!

 
 
 
 
 
Det börjar bli dags att runda av mitt jättelånga jullov... Och istället fokusera på de kommande månaderna! Har inte riktigt bestämt mej än för om jag ska säga vårtermin om dem, eller inte... <:-)
 
Det där med att plugga har ju visat sej inte vara riktigt min grej, men jag har ändå registrerat mej på en ny kurs. Men innan jag bestämmer mej till 100 så vill jag se upplägget, litteraturlistan och vad för slags uppgifter/tentor som ingår. Påminner det allt för mycket om höstterminens konstvetenskapskurs (med inga föreläsningar och nästan all litteratur på engelska + inlämningar varje vecka) så hoppar jag av bums och låter någon mera hugad få min plats! :-)
 
Den aktuella kursen heter "Design i profession och teori", och är en distanskurs på halvfart utan sammankomster. Jag hoppas ju innerligt att den ska vara ganska lik "Svensk formgivning" som jag läste förra vårterminen, men hur det är med den saken återstår alltså att se... 
 
Har inte hört ett ljud från skolan som anordnar kursen jag står på reservplats till, så den är nog tyvärr körd...
 
För övrigt vore det mycket lämpligt att sätta sej in i bokföring, redovisning, skatter osv, för i förra veckan registrerades makens firma hos Bolagsverket. Jag har inte berättat så mycket om detta, eftersom det egentligen inte finns så mycket att berätta... Han var mer eller mindre tvungen att bilda ett aktiebolag för att kunna sälja sin del i ett annat aktiebolag. Så nu sitter vi här och är bokföringsskyldiga mm, och måste framöver lämna in årsredovisningar osv vare sej vi har nån verksamhet igång eller inte... 
 
Så det enda raka vore ju att dra igång nån slags verksamhet!? 8-)
 
Vilket i så fall måste bli inom "Jord & Skog", för det var vad Bolagsverket mer eller mindre tvingade fram att företaget skulle heta... Inte så-å-å festligt för en annan kanske, som vare sej kan köra traktor eller hantera en motorsåg...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En bild till på ekorren...

 
 
 
 
 
...i väntan på att det ska bli ett vinterväder som man har lust att gå ut på fotopromenad i! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

17:e januari...

 
Äntligen VINTER, eller nåt sånt!?
 
 
 
 
 
 
Ännu så länge är det mer ruggigt än fint, men bara det slutar snöa och blåsa ...? 
 
8-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Idag, för ett år sen:

 
 
 
 
 
Det var tjusigt det!! 8-) 
 
Möjligen kan det bli något liknande tills imorgon, för SMHI har lovat snö i natt... Fast undrar om de sa de nåt om sol?? 
 
Apropå svunna tider... Så hade jag en gång för många år sen stora planer på att anlägga ett gigantiskt grönsaksland. Blev dock inte så mycket med det - typ mer än att ogräset frodades värre än nånsin i den nyfrästa jorden... <:-) Men av det sådda som aldrig kom upp, har jag faktiskt kvar ett och annat. Som ska få sej en andra chans nu!
 
 
 
 
 
 
10 år hit eller dit efter utgånget bäst före-datum... So what!?! 8-D
 
Har precis petat ner några av dessa frön i en kruka med jord, täckt över den, och ställt den i fönstret här jämte datorn. Vad ska man tro att oddsen för att de faktiskt gror är???
 
Ja, ja... Jag ser det mest som ett experiment, förstås! Testar man inte så får man ju aldrig veta, lixom! :-)
 
Härnäst ska jag plocka fram ytterligare några lämpliga kärl, fylla dem med såjord, samt sätta de spännande chilifröerna som jag fick med dagens post från 3rumokmedkatter.wordpress.com. TACK!!! Ska bli oerhört spännande att se om de vill gro! Hjälp mej att hålla tummarna!? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det har blivit lite vinter...

 
 
 
 
 
Dessvärre inte den typen av vinter som jag hade önskat mej, med lätt och fluffig snö kombinerad med solsken... Ungefär tvärtom blev det; Bara ett tunt lager snö samt plusgrader och dis i luften... Det enda någorlunda fotogeniska jag kunde hitta igår var några kringelikrokiga hjulspår (efter traktor och gödseltunna) på grannens åker. <:-)
 
Och så hundens snöängel, förstås, som han gjorde i nysnön i måndagskväll:
 
 
 
 
 
 
Jag hade velat ta fotot medans han fortfarande ormade omkring på marken och skrubbade hela kroppen kall mot snön, men kompaktkameran är ju så slö... Först tog det en halv evighet för blixten att laddas upp, och sen tryckte jag och tryckte och tryckte på avtryckaren... Som i sin tur inte reagerade förrän jycken redan hade kommit på benen igen.
 
Hur som helst! Det finns ens som gillar det här vädret, och det är vår hund! :-)
 
Själv fokuserar jag på våren, och har så smått börjat förbereda mej för ODLING 2014! 8-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Efter test-smakning stod det klart...

 
Kantarellerna jag hittade igår var definitivt fjolårets sista! Med ett bäst före-datum som hade passerats för länge sen... 
 
 
 
 
 
 
De kanske SER goda ut!? Men...
 
Det var de INTE!!! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Trettonde januari...

 
Har precis plockat årets första kantareller! :-D
 
 
 
 
 
 
Mer eller mindre redo att skutta ner i frysboxen direkt!!
 
 
 
 
 
 
Fast okej... Li-i-i-ite av den bihängande skogen måste jag nog försöka "spetta" loss först... <:-)
 
Så himla typiskt att inte hitta dessa svampar förrän frosten slog till med full kraft! De växte alldeles i vägkanten, på ett ställe som jag har gått förbi varenda dag nästan hela vintern... 
 
Men det är säkert inget fel på dem!! Och de ska få sej en långsam upptining i kylskåpet. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Att få tummarna ur, och sånt där...

 
Söndag och slö dag.
 
Fast jag har gått min morgonpromenad idag också, om än i en något nedkortad form. Vädret överraskade mej med en plötslig regnskur, och då valde jag att snabbt ta mej hem kortast möjliga väg... <:-)
 
 
 
 
 
 
Igårkväll slappade jag förresten ordentligt; I en skön biofåtölj!
 
Maken och jag kom äntligen iväg till vår närmaste biograf då, och såg den sista extrainsatta föreställningen av "Hundraåringen". Jag har inte läst boken, så jag hade inga direkta förväntningar mer än känslan av att den nog skulle vara helt okej. Och det var den!! :-D
 
En av karaktärerna gjorde mej dock lite (mycket!) betänksam; en otroligt obeslutsam och velig manlig student, som ägnat de senaste 18 åren åt att läsa in styvt 900 högskolepoäng. Han var allt - fast bara nästan... 8-X
 
Hög igenkänningsfaktor, lixom! <:-) Man pluggar och pluggar, men det man (jag!) blir är dessvärre bara mer och mer osäker på vad det EGENTLIGEN är man (jag...) vill här i livet. 
 
Fast jag har ju inte fått ihop mer än sammanlagt fyra terminer så här långt, men sinsemellan spretar ju de så mycket att jag fortfarande är nästan lika långt ifrån en färdig examen som de som inte ens har börjat på högskolan än... Hå-hå-ja-ja...
 
Något jag däremot INTE är det minsta tveksam om längre, är vad jag jag vill äta! Eller kanske snarare; Vad jag INTE vill äta!!! Ratar det ena efter det andra i mataffären numera... Finns det ekologiska alternativ, som är överkomliga i pris, så väljer jag dem. Bananer tex! Ekologiska vindruvor har jag aldrig sett i "min" affär, så såna köper jag inte alls - men på Systembolaget handlar jag nästan uteslutande ekologiskt vin.
 
Sallad avstår jag inte i första hand för att den är oekologisk, utan för att den kan vara vattnad med något som kommer direkt från avloppet! Vill inte precis få ehec ju!! Och inte fasen kan man väl koka sallad innan man tillreder den??? Så bättre då att inte äta den alls... <:-I
 
Eller att ODLA DEN SJÄLV!!! >:-D
 
Och just DET är vad jag har bestämt mej för att göra framöver: Odla mina egna grönsaker!!
 
Ska faktiskt börja redan i morgon! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det är väl för tidigt att tala om vårflod...

 
Men efter allt regnande på sistone, är det iallafall vatten i ån igen!
 
 
 
 
 
 
Trevlig helg på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Torsdagsfunderingar...

 
Det blev morgonpromenad i gryningen för tredje dagen i rad - känner mej riktigt nyttig! :-)
 
Det är visserligen bara en 3,5 kilometer lång runda jag går, men om man nöjer sej med en halvtimmes motion så är den helt perfekt! Sen kan jag ju alltid komplettera med en till runda längre fram på dagen, om vädret är bra och om hunden vill... :-)
 
Vädret förresten... SMHI hotar ju med att det ska bli kallare om några dar. Tänker det dessutom fortsätta att regna (just nu plaskar det på ganska rejält utanför fönstret), får man väl ställa in sej på att det kommer att bli en hel del snöande under nästa vecka. Känns faktiskt lite konstigt!? Även om det bara är januari, så har ju den hittills så milda vintern gjort att man lixom har ställt in sej på att det ska bli vår nu... 
 
 
 
 
 
 
Lite sommarpynt som har "glömts" kvar på verandan - och murgrönans rankor verkar inte ha slutat växa... :-)
 
Funderar på att plocka några olika kvistar från träd och buskar i trädgården innan frosten nyper till, och sätta dem i vattenfyllda vaser och kärl här inne. Borde gå ganska snabbt att få dem att slå ut, eftersom många av dem redan har stora knoppar!? 
 
Tillbaka till motionerandet! Jag är alltså rätt nöjd med min dagliga halvtimmespromenad - den känns fullt rimlig att ha som varaktig vana. Jag ska akta mej för ambitionen att öka på, för den brukar bara sluta med att jag istället minskar ner. 
 
Men jag skulle behöva träna upp styrkan på något vis också!? Särskilt i armarna... Har haft en del krångel med högra axeln ett tag - belastar jag den i en viss vinkel så känns det som om ledkulan typ spräcks. 8-X Finns väl förmodligen inte en enda muskel kvar kring den, som kan hjälpa till att fördela motstånd... 
 
Och apropå motstånd. Jag kommer mest troligt inte in på kursen jag vill gå. <:-) Står som andra reserv nu, och det låter väl i och för sej inte helt nattsvart, men vad jag har kunnat läsa ut av gårdagens besked så är det bara tre personer från samma urvalsgrupp som jag som har blivit antagna. Så jag antar att det är just två av dem som måste hoppa av för att jag ska kunna komma in?
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Väntar på besked...

 
Idag - i eftermiddag, enligt www.antagning.se - får jag veta om jag har avancerat nåt bland reserverna till den av kurserna jag sökte till vårterminen, som jag inte kom in direkt på. Just nu känns det som att det är den enda kursen jag vill gå, och blir jag inte antagen så skiter jag nog helt och hållet i att ge mej i kast med de andra två nu. Har ju en hel del kvar att göra på den från höstterminen, ifall jag händelsevis skulle få våldsam lust/abstinens... <:-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tog mej en morgonpromenad... :-)

 
Bäst att passa på medans det bara duggregnar - och medans det fortfarande är stängt för säsongen på det här plejset:
 
 
 
 
 
 
(Fotot togs INTE idag - det var fortfarande ganska mörkt när jag tassade förbi där...)
 
Jag är för övrigt inte så säker på att det verkligen FINNS någon tv-/videobevakning, men skylten antyder ju en stark önskan om att obehöriga ska hålla sej undan... Något jag skiter fullständigt i nu, men i somras (när han som driver den här anläggningen även bodde där) förlade jag mina promenader till andra stigar och vägar... ("I somras" förresten... Karln kom väl dit i våras, vill jag minnas, och han flyttade inte hem igen förrän i början av november!)
 
Hur som helst. Att passera förbi dessa "stugor" (och de intilliggande dammarna) ÄR en viktig del av den absolut bästa promenadslingan som finns häromkring - eftersom alternativen helt enkelt är väldigt få... Så när jag inte kunde/fick/ville gå där, blev det tyvärr ganska sporadiskt med mitt promenerande...
 
Fast... Jag ska inte enbart skylla mitt ökade bukomfång på den stackars fiskecampägaren - hela min livsstil under 2013 har naturligtvis starkt bidragit!! Sitta still vid datorn nästan dagarna i ända, samt stressa med plugg, inlämningsuppgifter och tentor hitan och ditan är så klart också förödande...
 
:-(
 
Medans jag gick min promenad idag, funderade jag lite på sånt som hände för jättelänge sen... För typ 25 år sen!
 
1989... Det var året då en del vänner i bekantskapskretsen började gifta sej och skaffa barn. Ja, man skulle väl nästan kunna säga att det var året då jag själv började känna mej vuxen på riktigt!? Och det kändes BRA!! :-)
 
Men... Om en dryg månad fyller jag 47, och det slog mej att nu är jag inte bara vuxen längre - jag är för böveln medelålders också!! 
 
8-X
 
Här ska ta mej sjutton inte bara promeneras bort överflödsfläsk framöver!! Glåmig hy, gråa hår och kråksparkar ska på ett eller annat sätt också få sej en omgång! Även om jag blir äldre, vill jag inte känna mej gammal!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Årets första loppisfynd! :-)

 
Ibland får man för sej att allt man köper på loppis/second hand är fynd, men så är det verkligen inte. Å andra sidan kan det ju vara lite svårt att definiera vad ett fynd verkligen är... Sannolikheten för att man ska hitta något riktigt sällsynt och värdefullt för en spottstyver är iallafall inte så stor, men man kan ju alltid hoppas att man ska hitta något man faktiskt behöver/kan ha använding för till ett överkomligt pris! :-) 
 
Pingstkyrkans Second Hand i Älmhult är ett typiskt sådant ställe där man aldrig kan hitta någon fin märkesvara för en tia eller så, men däremot förlusta sej bland tusen och åter tusen ordinära prylar av bra å ha-karaktär - vanligtvis till en billig slant!
 
Jag var dit i lördags, och med mej hem hade jag lite smått och gott... Som den här muggen:
 
 
 
 
 
 
Har ursprungligen sålts av Indiska, enligt stämeln i botten. Stor som bara den - och eftersom jag inte är någon tedrickare av större mått, kommer den förmodligen att få sej en framtid hos mej som blomkruka! :-D
 
Fem spänn kostade den. Och samma prislappar satt det på var och en av dessa små djupa tallrikar som också fick följa med hem:
 
 
 
 
 
 
Jag har under det senaste året samlat på sånt här äldre udda blåvitt porslin, och nu har jag nog snart tillräckligt många tallrikar av alla storlekar för att faktiskt kunna använda dem vid något kalastillfälle. :-)
 
Gardinen som syns i bakgrunden, köpte jag på samma Second Hand strax innan jul. 50 spänn för två panellängder. Tyvärr var de några centimeter för korta, men vi kunde sänka ner gardinstången motsvarande bit utan att det syntes allt för mycket... Fast det är inte säkert att jag sparar dem till nästa jul - har ganska långtgående planer på att framöver samla ihop alla felköp som bara har blivit ståendes/liggandes till ingen nytta, och helt sonika återlämna dem till inköpsställena!! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Go´ morron! :-)

 
Värst vad jag har lagt av mej med bloggandet i år...!? Bara ett enda inlägg på flera dar... 
 
Akut brist på nya foton är nog den största anledningen till det - och orsaken till att jag inte fotar så mycket om dagarna nu är givetvis det gråa, våta och fullständigt superurtrista vädret...
 
Måtte det snart bli bättre med både det ena och det andra!! <:-)
 
 
 
 
 
 
Den här bilden lekte jag nyss fram i PicMonkey, och originalet är ett foto som jag tog förra lördagen vid Radiostationen Grimeton. Vi passerade där när vi körde med husbilen mellan Varberg och Ullared, och eftersom vi aldrig har kollat in denna turistattraktion tidigare så passade vi på att göra en liten avstickare dit trots att det var kväll och redan på god väg att bli mörkt. Det var ju så klart inte öppet där då, men det fanns en bra infoskylt att läsa på - och masterna var ju dessutom snygga mot solnedgångshimlen! :-)
 
Vi har ju en rätt stor mast här hemmavid också - ett par hundra meter bort. Som levererar mobiltäckning. :-) Från början var den nog bara Telenors mast, men numera är det andra bolag som också använder den; till exempel Telia. Så när jag strax innan jul fick möjlighet att få ett GRATIS kontantkort från dem, var jag inte sen att tacka ja! :-D
 
Gratis och gratis, förresten - vill man ringa får man snällt ladda kortet med lite cash - men jag fick iallafall ett helt års gratis mobilsurf. Visserligen bara 0,5 GB i månaden, men det borde räcka gott och väl till mitt minimala surfande på telefonen... Förutsatt att jag hade haft en telefon att kunna använda detta kort på! 8-I Det har jag i och för sej, men ändå inte... Har ett gammalt Telenorabonnemang knutet till den, med villkor och priser som är tillräckligt bra för att jag INTE ska vilja säga upp det... <:-)
 
Nåja... Dottern använde en gång i tiden ett USB-modem från Telia till sin dåvarande dator, och det hade hon trevligt nog sparat i sina gömmor. Så jag fick det, och igår testade jag att stoppa in mitt gratis-kort i det. Funkade på den stationära datorn, men INTE på den bärbara!? Typiskt, eftersom det främst var på den bärbara som jag kunde ha haft lite nytta av det... Men den ville inte ens känna att det fanns något att installera, när jag stack in USB-modemet i den. :-( Å andra sidan verkade det vara så långsam surfhastighet (det tog jättelång tid att ladda upp sidorna när jag använde det på den stationära datorn), så det är nog bara att inse att jag gjorde en dålig affär när jag beställde det där gratis-kortet... Eller åtminstone när jag dessutom laddade det med 50 spänn! <:-I
 
Får se om jag på nåt vis kan kompensera det ekonomiska fiaskot, genom att göra några verkliga klipp på dagens loppis-runda!? :-D
 
Ska alldeles strax åka mot Älmhult och Pingstkyrkans Second Hand... :-)
 
Trevlig lördag på er allihopa!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En rykande start på det nya året!

 
 
 
 
 
 
 
 
Trädfällning och riseldning har stått på agendan under nyårshelgen - varvat med lite andra festligheter som hör nyår till! Som att fira makens födelsedag och skåla in det nya året i goda vänners lag, till exempel. :-)
 
Som vanligt har jag inte avgett några nyårslöften, men...
 
Bakom alla grenar och rökridåer kan ni skymta vårt stora projekt för 2014! 
 
Om alla planer går i lås, banken ställer upp med kapital, den egna arbetslusten finns och hantverkarna kommer när de lovar, så ska detta hus inom överskådlig tid bli till "hemma" för dottern och hennes pojkvän... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0