Tog mej en morgonpromenad... :-)

 
Bäst att passa på medans det bara duggregnar - och medans det fortfarande är stängt för säsongen på det här plejset:
 
 
 
 
 
 
(Fotot togs INTE idag - det var fortfarande ganska mörkt när jag tassade förbi där...)
 
Jag är för övrigt inte så säker på att det verkligen FINNS någon tv-/videobevakning, men skylten antyder ju en stark önskan om att obehöriga ska hålla sej undan... Något jag skiter fullständigt i nu, men i somras (när han som driver den här anläggningen även bodde där) förlade jag mina promenader till andra stigar och vägar... ("I somras" förresten... Karln kom väl dit i våras, vill jag minnas, och han flyttade inte hem igen förrän i början av november!)
 
Hur som helst. Att passera förbi dessa "stugor" (och de intilliggande dammarna) ÄR en viktig del av den absolut bästa promenadslingan som finns häromkring - eftersom alternativen helt enkelt är väldigt få... Så när jag inte kunde/fick/ville gå där, blev det tyvärr ganska sporadiskt med mitt promenerande...
 
Fast... Jag ska inte enbart skylla mitt ökade bukomfång på den stackars fiskecampägaren - hela min livsstil under 2013 har naturligtvis starkt bidragit!! Sitta still vid datorn nästan dagarna i ända, samt stressa med plugg, inlämningsuppgifter och tentor hitan och ditan är så klart också förödande...
 
:-(
 
Medans jag gick min promenad idag, funderade jag lite på sånt som hände för jättelänge sen... För typ 25 år sen!
 
1989... Det var året då en del vänner i bekantskapskretsen började gifta sej och skaffa barn. Ja, man skulle väl nästan kunna säga att det var året då jag själv började känna mej vuxen på riktigt!? Och det kändes BRA!! :-)
 
Men... Om en dryg månad fyller jag 47, och det slog mej att nu är jag inte bara vuxen längre - jag är för böveln medelålders också!! 
 
8-X
 
Här ska ta mej sjutton inte bara promeneras bort överflödsfläsk framöver!! Glåmig hy, gråa hår och kråksparkar ska på ett eller annat sätt också få sej en omgång! Även om jag blir äldre, vill jag inte känna mej gammal!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Jag vill inte känna mig gammal, och varför vid 40 liksom, ...eler 47 heller för den delen.
Tänk om åldrandet kunde börja vid typ 60 istället.
/Lisa

2014-01-07 @ 10:56:56
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lennart O

Go middag! Åldersnoja vid 47? Hur gick det med 40-årskrisen? Eftersom jag är ett antal årtionden äldre än så, kan jag upplysa om att det fysiska har sämre hållfasthet än det psykiska. I sinnet känns det fortfarande ungt och vitalt medan det kroppsliga sönderfallet blir allt mer märkbart. Sammanfattningsvis så är det nog så att det är viktigt att hålla sig både fysiskt och psykiskt igång så mycket som möjligt. Avstår man sedan också från margarin och undviker hjärnskakningar så är mycket vunnit. Det senare genom de nya rön som media presenterat idag. Margarin åstadkommer depressioner och hjärnskakningar orsakar förtida Alzheimer. Det finns med anledning av detta befara att många av dagens elitspelare i den moderna ishockeyn kommer att bli tidiga Alzheimerpatienter. Hjärnskakningar i dagens hockey står ju som spön i backen. Domare som försöker beivra dagens allt vanligare tacklingar mot huvudet idiotförklaras av publik och medier.

När jag ändå är inne på sporten så sägs idag att vinterns OS i Ryssland kommer att kosta minst 350 miljarder kronor. Ändå har ryssarna använt sig av importerade slavarbetare och inhemska tvångsarbetare under byggnadsarbetet. Samtidigt finns det ett antal jubelidioter här som kämpar för att Sverige ska "få" ett vinter-OS. Sanningen är att Sverige inte har råd med detta. Vi är numera ett litet land med en sjunkande ekonomi. Platsen i välståndsligan är nu nere på nr 16, efter att vi för bara några år sedan låg som nr 4. Så kan det gå!

Ha det gott och motionera väl!

2014-01-07 @ 13:39:49
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Men du, välkommen i klubben! Vi är visst födda samma år...tror jag och funderar på vad jag fyllde sist? Nej men inte fyllde jag 47 då? Eller?
Skrämmande ! Åldern? När slutade man räkna?
Men, man är inte äldre än man känner sig. Jag klär ännu i tupperat hår och axelvaddar, så det så.
Nu har jag räknat på fingrarna. Fyller 47 i höst!
/P

2014-01-07 @ 16:02:36
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Marianne

Jag håller med. Är ju några !!?? år äldre än dig. Men vad fasen betyder siffror. Jag ska också ut och bli av med överflödsfläsk och kråksparkar så det så.

Nu kör vi :)

2014-01-07 @ 19:01:08
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jaha jaha! När ungdomarna börjar att prata om kråksparkar och grått hår då är det nog lika bra att jag inser att jag börjar bli eller är gammal. Då är det sant som min son säger...." Mamma, fattar du hur gammal du är" när jag för ett tag sedan påpekade att han fyller 35 i år. Men man kan ju undra....Vad har min ålder med hans att göra??
hahaha...tur man gillar mössor, ska önska mig en rånarluva när jag fyller år nästa gång.
Annat är det när man är på jobbet, där blir man kallad "flicka lilla" men å andra sidan så jobbar jag ju natten och så lite dålig syn på det :-)

Man får helt enkelt sluta att ha roligt! En skrattrynka mindre :-)

2014-01-07 @ 19:15:33
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Men då, man är inte gammal för man är äldre, man är bara äldre o visare men fortfarande ung, alltså man är i precis den åldern man känner sig. Typ ..:)
Jag funderade inte på min ålder förren jag fyllde 50, tycket mycket hände då o i år....ja i år är de 5 år sedan ju - men jag känner mig fortfarande ung, frisk o lycklig och ja jo, jag har hört de där om medelåldern.

Tack för tipsen till Korren, tänkte nog att om AnnaKK hälsar på mig idag så ger hon svar på frågan o de gjorde du - underbart ju.

kramiz

2014-01-07 @ 20:13:39
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Malin B

Något som är konstigt är att vi har så "gamla" barn tycker jag. ;)
Ibland känner jag av en form av "åldersnojja" som när V sa något i stil med att "Det behöver du nog inte tänka på, du är nog DÖD då!"
Himmel och pannkaka!!!
Minns inte vad... Bara DET är väl ett åldertecken? ;)
Fast en del dagar är jag yngre och piggare än någonsin! ;) Omväxling förnöjer.
Jag har dock inte förlikat mig med de gråa, naturliga slingorna ännu men det behöver jag ju inte oroa mig så mycket för. I morgon har jag tid hos min dotter. =)

2014-01-07 @ 21:17:20
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Gubben

Man känner sig inte så gammal innan man träffar sina barn, som konstigt nog blivit vuxna. Fast samtidigt så är 55+ (är 57 år) ganska skönt. Kan nu efter att barnen flugit ut börja kosta på sig själv och frugan sådant som kanske fick vara tidigare.
visst man ser inte ur som när man var tjugo, fast behöver man det?

2014-01-08 @ 08:57:54
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Gunnar

Nej du! 47 är inte medelålders. Kom igen när du har passerat 60+
:)
Medellivslängden ökar hela tiden och du spränger säkert 100-vallen med råge ska du se.


Det här med bukomfång är du inte ensam om. Jag måste görs nåt radikat åt mitt midjemått. Att äta en semla igår var ingen idealisk start men vi får ta nya tag.

2014-01-08 @ 09:30:08
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0