Zooma samtidigt som man fotar... :-)


He-he... Nä, det var faktiskt INTE jag - och min frisyr - på den här bilden! ;-)

Men nu har jag testat nåt som kan busa till lockarna (eller look-arna!?) på blommorna ännu mer;Tekniken kräver ett zoomobjektiv på en systemkamera - och förmodligen helst ett stativ också (men det hoppade jag i vanlig o-ordning över).

Sen ställer man in en ganska lång slutartid - den måste vara så lång att man hinner vrida på zoomen under tiden som fotot exponeras. Eftersom jag körde med handhållet testade jag med tider runt 1/8, 1/4 och 1/2 sekund. Använder man stativ kan man däremot välja en exponeringstid som är flera sekunder lång, om man vill, och då behöver man förstås inte heller vrida lika snabbt på zoomen som vid en kortare tid.

Kaktusblomman är fotad i ett söderfönster inomhus i eftermiddags. Den är lite uppljusad i bildbehandlingen, och har även fått en lätt vit vinjettering, men själva rörelsen (som alltså är grejen med det här sättet att fotografera på) blev exakt så där i kameran. Tiden var 1/2 sekund och bländaren 20. Kameran jag använde var Canon EOS 450D, med 18-200-objektivet.

Tyvärr kommer jag inte ihåg om jag zoomade in eller ut på just det fotot... Hm!? <:-) Men man kan göra vilket som!! Det är bara att testa, och se hur det blir och vad man tycker funkar bäst!

Rosenbusken utanför huset blev så här;Och här vet jag med bestämdhet att jag zoomade ut! :-) 1/8 sek och bländare 18, samt samma kamera och objektiv som innan.

Det är riktigt kul det här, även om det är långt ifrån alla foton som lyckas. De flesta blir för suddiga, tycker jag - såna som man nästan får huvudvärk av att titta på... <:-) Men några blir helsköna - och med mera träning kan man nog få både skärpa och sudd samtidigt, så fotona lixom blir en helläcker "misch-masch" av båda dera!?

/AnnaKK


Måndag...


Har inte kollat i spegeln än, men förmodligen är det även en Bad Hair Day... :-(~/AnnaKK


Tema52 - Hopp!


Så länge det finns liv, finns det hopp... :-)Så sakterliga håller vargavintern på att släppa sitt grepp om norra Skåne, och jag blev glatt överraskad när en kaprifolranka töade fram ur en snöhög och visade sej fortfarande vara grön! Visserligen får den stödja sej lite mot en trave marksten, och den är allt lite ganska mycket tilltufsad... Men ändå!

Den inger mej verkligen hopp om att våren faktiskt snart är här igen! :-)

/AnnaKK

Uppdatering:

Har försökt göra en version där bakgrunden, i enlighet med era önskemål är lite nedtonad i de mörka partierna. Ta bort dem helt funkade inte, för då blev bilden lixom platt och intetsägande... Men så här tycker jag själv att den är bättre än tidigare:

PS! Mer om Tema52 kan du läsa här + även hitta länkar till de andra deltagarna. DS!
Apropå att det är söndag...


...så är det ett nytt tema på G i fotoutmaningen Tema52, som jag är med i. Så i veckan har jag letat efter "hopp", vilket visade sej vara svårare (hur är det möjligt???) än att fixa självporträttet till förra veckan... 8-I

Vet fortfarande inte vilket foto jag ska välja att publicera ikväll, men det är ju några timmar tills dess så. :-)

För att återgå till självporträttstemat, så hade jag faktiskt önskat att jag hade kunnat använda fotot nedan till det - tycker det är så klockrent. Och himla gulligt, dessutom. :-)Men det föll på att det är ett gammalt foto (åtminstone 6 månader...), och jag vill ta nya till Tema52.

Som dessutom är lite mer "mitt i prick" än vad detta hopp är:Hm... <:-)

Ha en skön söndag allihopa!!

/AnnaKKSka vi leka!? :-D
Det här kan lätt bli knäskåls-krossarleken... Hunden far som ett ji-hu härs och tvärs omkring en, och stryker gärna riktigt nära. Allt i förhoppningen om att någon ska hänga på, och försöka jaga ifatt honom och stjäla pinnen... <:-)

Om man skulle få för sej att fotografera detta spektakel med annat än teleobjektiv från behörigt avstånd, förmodar jag att det mycket väl skulle kunna övergå i en lins-krossarlek också...

Men för all del... Leksaker till "stora barn" brukar ju vara dyra... Om det så är en kamera, eller nånting helt annat:Visst är bokstäverna i detta reg-nummer helt klockrena!? Man kan ju nästan tänka sej att betala några tusenlappar extra för fyrhjulingen, bara för att få brumma omkring med just den skylten! ;-)

Eftersom det ska lekas fotbollsmatch på jobbet snart, var jag uppe i ottan och städade efter gårdagens träningspass. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer idag, men inte leka med några städredskap iallafall!

Helg var det här!! :-D

/AnnaKK


Det har iallafall inte...


...sett ut så här idag! >:-)Vilket jag är väldigt glad över!!!

Men för ett år sen (eller den 24/2 ifol, för att vara alldeles exakt) fotade jag den här snögubben i Hässleholm. Och även om snöfallet på bilden är ditlagt i efterhand, så var det verkligen jättemycket mera snö då än vad det är nu.

Så faktiskt när jag fortfarande ett visst hopp om att våren kommer i nästa vecka! :-)

Men innan dess - det vill säga NU - ska det vara FREDAGSMYS!!!

(Typ sova skavfötterns med maken i soffan, medans tv:n babblar på för sej själv... Hm!).

/AnnaKKEkorre till frukost!


I morse var det två ekorrar utanför köksfönstret. :-)

Först var det bara en, och både maken och jag hängde i rutan och dividerade om det verkligen var "den gamla vanliga". Det var lite skumt fortfarande, och vi försökte febrilt avgöra om den hade långa yviga örontofsar. Att svansen var tunnhårig kunde vi rätt enkelt se, men "den vanliga ekorren" har inte heller så där jätte-jätteyvig svans... Så hur var det med öronen...?

Som nedan ska tofsarna se ut, om det är "rätt" ekorre! :-)Men det verkade inte finnas några tofsar alls på den vi hade framför oss...?

Och rätt som det var, som på beställning, kom plötsligt den "betofsade" också - så vi för en stund kunde se dem båda två.

Jag hann dock inte ens hämta kameran, förrän "tofs-lös" hade jagats iväg... <:-)

------------------

Från det ena till det andra... Det är FREDAG idag igen!?

Har inga speciella planer för varken denna dag (mer än att jobba och handla), eller för helgen - men det är ju sällan man är alldeles sysslolös, så det ska jag säkert inte behöva vara nu heller.

Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK


Ooops!


Det är visst några som tror att jag är ute och går fortfarande!? ;-)

Så för att lugna eventuellt oroliga: Jag har inte gått nånstans över huvud taget!

Det var så isande kall och obehaglig vind, så jag föredrog absolut att åka bil hem också. Ja, jag har faktiskt inte ens gått på promenad med hunden idag. Lite klent, om ni frågar honom - men vi lekte alldeles nyss en stund på gräsmattan här utanför iallafall.

Det är rätt najs att det faktiskt inte är beckmörkt längre klockan 18! :-)Bilden ovan är från ett besök i skogen en annan dag, innan i veckan... Eller om det var i helgen, kanske!?

Det var iallafall blåsigt då också, så den här lilla grangrenen gungade ut ur fokus mest varje gång jag tryckte av kameran. Tanken var att jag skulle få ett läckert macrofoto med snygg motljuseffekt - men det blev snarare ett överexponetrat lätt abstrakt "nånting"... <:-)

/AnnaKKDet var väl inte precis...


...man steg "opp (som en) amaryllis" klockan fem i morse.Men "opp" steg man iallafall, eftersom maken behövde hjälp med lite taxiverksamhet från min sida. Han skulle flytta skogsmaskinen från ett ställe till ett annat nu på morgonkvisten, och sträckan var inte längre än ett par mil så det var inte aktuellt att åka trailer.

Men för att även få med sej sin bil i flytten, måste jag hjälpa till lite; genom att först skjutsa honom dit där maskinen var (si så där 5-6 km härifrån), och nu ska jag snart köra bilen till det stället som maskinen är flyttad till. Och så får maken skjutsa hem mej direkt igen - om jag nu inte ska vara så sportig så jag går. Det är nog bara en mil - fågelvägen...

Go´morron!! :-)

/AnnaKKSnabb tid och högt ISO blir...???


Tänk, jag har varit lite rädd för att ratta på med ISO, och bara gjort det när det har varit så skumt att det har känts absolut nödvändigt. <:-)

Så att öka ISO-talet mitt på blanka dagen, i redan bra dagsljus, för att få jättesnabba slutartider - ja, det har väl överhuvudtaget aldrig fallit mej in. Förrän idag - när Elisabeth gav mej en liten utmaning igen. :-)

(Skulle egentligen inte fotografera hunden förrän han fått sej en omgång med kam och sax, men... Man tager vad man haver - och han var ju trots allt närmast till hands! Och han fryser garanterat inte under all raggen!!!)Började lite försiktigt med ISO 1000 och en tusendels sekund i slutartid... :-)

Tänka sej! Det blev ett FOTO med såna inställningar också! :-D Kameran stod på AV-läget, och valde därmed själv bländare; 5,6 blev det här.

Sen skruvade jag upp ISOt till 1600 istället. Samma slutartid men även +0,7 i exponeringskompensation, eftersom jag tyckte det blev lite för mörk hund annars. Den här gången valde kameran (Canon EOS 40D) bländare 5,0. (Båda fotona är förresten tagna med brännvidden 200 mm).

Jag hade trott att det skulle bli en hel del brus, i och med att ISOt var så mycket högre än vad jag brukar ha. Det blir ju vanligtvis mycket brus när man drar på med dessa ISOn i skymnings-/gryningsljus... Men mitt på dagen blir det tydligen inte alls lika mycket!? Vad BRA! :-D

Fast en viss grynighet ÄR det ju i dessa foton - men inte så mycket så att man inte ska tillåta sej att använda höga ISO-tal, om det behövs för att exempelvis få tillräckligt korta slutartider. Och fotona ovan är ju överdrivna bara för att testa hur det skulle bli - jag kunde ha ställt ner både ISOt och slutartiden något snäpp och fått perfekt resultat.

Så nu vet jag det till nästa gång! :-) TACK, Elisabeth!!!

/AnnaKK


Nu har hösten töat fram!
Fast under de gamla löven, ser det ju ändå li-i-ite hoppfullt grönt och skönt ut!? :-)

Minus elva grader här nu, och den triste SMHI-gubben på radion ville inte ens lova så mycket som minus fem mitt på dagen idag. Suck... Eller jag menar; Sucks! Winter sucks!!!

Men jag räknar dagarna till första mars! Då ÄR det vår!!! Faktiskt... :-)

/AnnaKK


Svaret...


...på växt-frågan;Ser fram emot att fota blomman om några månader! :-) (Ja, nu ser väl alla vad det är, eller? Rhododendron!)

Dagens personliga utmaning har annars varit att försöka få skarpa bilder på snöflingor - men det gick inte så-å-å bra...

För det var ju så små flingor!? Bara några millimeter i diameter... Jag hade hellre försökt mej på såna där stora fluffiga, som nästan är som bomullstussar. Men det är inte alldeles nödvändigt att det kommer såna förrän nästa vinter, förstås! ;-)Live view kan jag förövrigt bara rekommendera tillsammans med stativ, för det var ju som väntat inte bara motivet som blev större på skärmen utan även skakrörelserna!

/AnnaKK


Macro med närbildslins...


...kan se ut så här:Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.4 USM + Närbildslins +4 dioptri.

Kamerainställningar; Bländare 2,5 och slutare 1/2500 respektive 1/4000. Sen har jag som vanligt micklat en del med fotona i datorn i efterhand, typ förstärkt färgerna och dragit i nivåreglagen...

Nån som kan identifiera växten, förresten!? ;-)

Fick ett tips om att använda live view vid macrofoto - det ska bli mycket lättare att se var nånstans man har skärpan om man gör det. Jag har aldrig testat, och knappt nånsin använt live view på systemkamerorna över huvudtaget, men det får jag ju se till att göra nu då. Man ska tydligen kunna zooma in delar av motivet på skärmen, och därmed se allting mycket bättre och tydligare än i sökaren. Frågan är om man kan hålla kameran ordentligt stilla när man då inte längre kan ta stöd mot ansiktet och så där...? Skadar förmodligen inte att använda stativ också! :-)

/AnnaKKGo´morron!
Ylletröjorna på idag också... Brrr, vad det ska vara KALLT på morgnarna!? :-I

Fast jag har förstått att det är iskallt även mitt på dagen på andra håll - här har det åtminstone gått att vara utomhus i solskenet hela helgen, och det hoppas jag att det ska gå att vara idag också om ett par timmar. Stor SOL beställes!!! :-)

Jag har fått smak för macrofotografering igen - något jag knappt har sysslat med sen i somras. Nytändningen beror nog mest på att jag äntligen har köpt närbildslinser som passar på mitt fasta 50mm´s-objektiv. Det är verkligen något helt annat att hantera det lilla smidiga objektivet, än det stora långa telet, när man ska ta närbilder.

Fast man får ha oömma kläder på sej, för oj vad man kan krypa nära nu! Det är nästan som med kompaktkameran inställd på macro; bara ett par centimeter luft mellan linsen och motivet. :-D (Teleobjektivet + närbildslins ger ett fotoavstånd på några decimeter, och då är det svårt att komma till i åtminstone vissa vinklar).

Jag köpte riktigt billiga närbildslinser den här gången; ett fyrpack (olika styrkor) från Kaffebrus för 249:-. Och det verkar inte som om de är så mycket sämre än den dyra Canon-linsen jag har till teleobjektivet. Det är däremot fortfarande lika svårt att sätta skärpan mitt i prick - för att inte tala om att välja rätt kamerainställningar i snön och det skarpa solljuset. Men jag jobbar på det! :-)

Fingrarna ovan (mina) togs med linsen som har +4 dioptri. (Finns även +1, +2 och +10 i paketet jag köpte).

Är det fler än jag förresten, som har svårt att klara naglarna i kylan!? ;-) Brukar ha halvlånga, men nu när det är kallt tål de ju inte att slå emot nånting nästan, förrän de ryker av. :-I

Trevlig måndag!!

/AnnaKK

 

Tema52 - Självporträtt...


Har varit så-å-å nära att välja att lämna walk over angående den här veckans tema!! 8-XFör jag tycker inte om att se mej själv på bild, och jag tycker ännu mindre om att försöka ta foton av mej själv...

Och skönhetsretusch är jag inte heller intresserad av.

That´s it! <:-)

/AnnaKK

PS! Självporträtt är bilden i den meningen att det trots allt ÄR jag som skymtar fram nånstans bakom färger, blommor och texturer - och att jag förstås har tagit fotot själv. :-)

På enklast möjliga sätt; med kompaktkameran monterad på stativ och tidsinställda självutlösaren (10 sek) aktiverad. Tryckte på knappen och gick och ställde mej framför... Jäklar, vad många grimaser man hinner testa under tiden man väntar på "klick"!!! DS!
Solskens-lördag! :-)
Förmiddagen har tillbringats med först arbete och sedan lite shopping.

Dragkedjan i min vinterjacka har börjat kännas lite knepig på sistone, så jag tänkte att jag åtminstone skulle kolla vad som fanns på Team Sportia i Älmhult. (Ja, vem har sagt att inte jag också är sportig!? ;-) Iallafall när det kommer till vissa slags kläder! He...).

Jag hade dubbeltur, kan man säga. Dels var det halva priset på alla vinterjackor, och dels hade de kvar en i min storlek av exakt den sorten (skid-) och färgen (svart) som jag ville ha! :-)

Supernöjd!!!

Ska inviga den med en fotopromenix om en liten stund... :-)

/AnnaKK


Sportig... :-)


Såg en lite kul syn från bilen för ett tag sen.Det var fortfarande mycket snö, men en trottoarsträcka var lite bättre skottad än andra, och på den var det en dam som joggade fram och tillbaka. :-)

Varje gång hon kom till nån av trottoarens ändar, stannade hon och gjorde några stretchövningar - sen sprang hon igen, samma väg tillbaka alltså, en sträcka på kanske 100 meter.

Om hon sprang på det viset, fram och tillbaka, 422 gånger... Så sprang hon ett helt marathon-lopp på den där trottoaren.

Det vet jag inte om hon gjorde, för jag hade inte tid att stanna och räkna... :-) Och inte hade jag kameran inställd på sport-läget heller, så det var kanske därför som bilden blev kass?

/AnnaKK


Torsdag...


Minsann om inte dagarna går även i denna tråk-vecka!?

Vädermässigt har de senaste dagarna inte varit nån hit, om du frågar mej. Men SMHI lovar bättring till helgen, så måtte de ha rätt. Jag kreverar på dessa gråtrista februaridagar, med mer snålblåst än solljus...Klotter från Hässleholm (fotat i lördags) och tegel från Älmhult - för den sistnämnda väggen är mycket snyggare än den som klottret satt på i original! :-D

Detta är förresten också några snyggingar från min utflykt i lördags:Använde all zoom jag överhuvudtaget har i kompaktkameran (dvs 10 ggr optisk + ytterligare 4 ggr digital), och därmed försvann det mesta av detaljerna och även en hel del av skärpan...

Men det blev oväntat fina färger!? :-) Verkligheten var allt något (eller mkt...) blekare.

Men framförallt sken solen - ge mej den tillbaka!!!

/AnnaKK


Gissa vad jag har i min rabatt!? 8-)
Inte för att jag förstår varför de VILL upp i kylan - men jag är ändå glad över att se dem, de små söta snödropparna under min Henri Martin-ros! :-)

Men det tar nog ett tag till innan knopparna slår ut.

/AnnaKK


Tralla-la-la-la-la... :-)


Skaffade mej Spotify (igen) häromdagen - så nu grejas det med bilder till sköna toner.

I och för sej vet jag inte om musik inspirerar mej i mitt fotograferande/bildbehandlande - men det gör det kanske, fast att jag inte riktigt vet om det!? Däremot; om jag vore låtskrivare, så skulle jag garanterat hämta en hel del inspiration från bilder och andra slags konstverk.När jag var på bibblan i förrgår lånade jag för ovanlighetens skull inte tidningen Foto (vilket jag ju i och för sej inte behöver göra längre, eftersom jag prenummererar på den sedan årskiftet)... Utan jag släpade med mej en gigantiskt stor musikbok hem! 8-D

Med risk för att bli ihjälslagen, om jag skulle råka somna och tappa boken i ansiktet, läste jag i den i sängen igårkväll tills klockan var nästan midnatt - och i morse fortsatte jag ett stycke till.

Gyllene Tider var ju stora när jag var 13-14 år, så Per Gessles musik har väl för alltid etsat sej fast i mej. Roxette fastnade jag inte lika mycket för - med ett undantag; Första gången jag hörde The Look! En låt som limmade sej fast vid mej direkt, och som jag nog aldrig kommer att lessna på./AnnaKK


Tisdagstema!


Oskarp... :-)Mer softat, suddigt och dylikt finns här!

/AnnaKK


Tona över sv/v med färg... :-)


Hittade en guide häromdagen, som jag sedan dess har varit inspirerad av.Fast egentligen var jag inne på Scandinavian Photos hemsida för att luska efter en lämplig kamera till min syster som går i "bytas-tankar". Bara för att det står Canon instämplat i pannan på mej (nästan iallafall!), så tänkte jag faktiskt vaska fram några trevliga modeller av andra märken också, och föreslå henne. Men... :-/ Det ju skitsvårt när man inte har haft något annat än Canon på 5-6 år, och innan dess hade jag en Nikon Coolpix (med ett nummer som jag inte längre kommer ihåg). Jag vet NADA om exempelvis Olympus och Sony, även om jag har flera bloggvänner som med mycket gott resultat använder kameror av dessa märken.

Hur som helst... Jag har alltid sagt att Canon och Nikon är "shit the same" - men när man läser tester och så där så verkar det som om det faktiskt inte är riktigt sant. Går man in på likvärdiga modeller och jämför dem mot varandra, så upptäcker man att ibland så är det Canon som är bäst och ibland Nikon. 

Bland de modeller jag jämförde med tanke på syrrans behov, föreföll Canon-alternativen vara aningens vassare. Men samtidigt också dyrare... Jag är beredd att betala extra för exempelivs bättre bildegenskaper - men syrran kanske kan avstå lite detaljåtergivning mot att hon får behålla någon femhundring i plånboken...?

Hur resonerar ni kring sånt här??? :-)

/AnnaKK


Önskar er alla...


...en riktigt fin och mysig Alla Hjärtans Dag! :-)Kramar!!!

/AnnaKK
Tema52 - Vinter...
Jag är ingen vinterfantast...

Jag tar nästan aldrig foton som man kan säga verkligen "är" vinter... Och det har jag inte gjort nu heller, och dessutom har jag tagit mej friheten att värma upp motivet med en röd toning för jag bara avskyr is och köld!

Jag tänkte att jag med denna bild kanske kan visa det av vintern som jag trots allt står ut med; Känslan av att vara mjukt inbäddad av ett lätt snötäcke - och av att få besök utanför köksfönstret av min "fotokompis" ekorren! :-)

/AnnaKK

Minimalism...?


Man vill ju inte ha för mycket fotoutrustning att släpa på när man ska på utflykt - iallafall vill inte jag det, och lämnar därför alltid det jag inte tror mej behöva hemma.

Det blir ofta fel, har jag märkt, men ändå tycks jag aldrig lära mej att ta med rätt grejer!? <:-)

Igår hade jag fasta 50-mm´s objektivet på systemkameran, men borde ha haft telet... Så när jag hittade en flock gäss och svanar i en stor översvämmad "pöl" långt ute på en åker, återstod bara att försöka föreviga dem med kompaktkameran.

Zoomegenskaperna kan jag inte klaga på när det gäller den (10 ggr), men i övrigt finns det onekligen en del att önska!Detta är ett foto på några flyende gäss (ja, jag skrämde givetvis iväg dem...) - fast de hann försvinna ut ur bild innan fotot togs! Det tar ju en hel sekund, känns det som, från det man har tryckt ner knappen tills fotot verkligen tas!? :-I

Tur för mej att åtminstone lite grann av en eftersläntare hann komma in i bild, innan kameran knäppte...

Finns det någon kompaktkamera med mycket zoom som även är snabb??? Och som har bra ISO-egenskaper, och ger så pass detaljrika foton att de tål att jämföras med dem som en enklare systemkamera levererar??? Isåfall är jag spekulant! :-)

Förövrigt blev det mer shopping än foto på min utfärd till Hässleholm igår. Kände att jag behövde förnya en del i min gadrob, och det var ju läge nu när jag hade fått lite pengar i födelsedagspresent. Två nya tröjor blev det. Och så var jag på Guldfynd och bytte mitt presentkort mot örhängen och halsband. Nöjd!! :-)

/AnnaKKSwisch-swosch!
Det är lättare att göra en ellipsformad bild med ett ellipsverktyg, än en perfekt rund... :-)

Men den hoppande ekorren är dock fortfarande lika svår att fånga skarp.

------------------

Eftersom det snöade en del här sent igåreftermiddags så blev gårdagkvällens träning inställd, med den trevliga följden att jag är arbetsbefriad denna morgon. Och dagens träningspass har antagligen också blivit inställda, så jag behöver nog inte infinna mej på jobbet igen förrän på måndag. Najs!! :-)

Ska nog "fira" med att göra någon slags utflykt idag. Vart får jag se, men högst troligt följer åtminstone lill-kameran (kompakten) med och då skadar det ju inte om jag tar mej till ett någorlunda trevligt fotoställe! Fast det måste gå att kombinera med shopping också - bland annat fick jag ett presentkort hos Guldfynd (av mina söta barn) när jag fyllde år innan i veckan. :-)

Vädermässigt verkar det bli en jättefin dag, även om det just nu är i överkant kallt (si så där minus tio grader). Men solen är snart på G! :-) Hoppas att den är det på alla andra håll i landet också!?

Ha en toppenfin lördag allihopa!

/AnnaKKRundlagd!


Annette och Elisabeth experimenterar med runda bilder, och då vill så klart jag också testa det! Vilket jag i och för sej har gjort vid något tidigare tillfälle också, men den här nedan är den första runda jag har gjort i Elements. :-)

(Tar nån nu fram linjalen och mäter nitiskt, så kommer denne att upptäcka att bilden inte är 100% cirkelformad utan lätt äggformad. Men, men! En annan dag ska jag ta reda på hur man låser ellipsverktyget till just den perfekta cirkelformen).Och ytterligare en annan dag ser jag fram emot att se en slank ekorre igen - för den här har nog tusan inte bara ekollon och solrosfrön i magen!? 8-)

Det har ju hänt förr att det har dykt upp ungar ganska tidigt på våren, så jag hoppas-hoppas-hoppas!!

/AnnaKK

PS! Det var riktigt kul att titta två år tillbaka i tiden i min gamla blogg, när jag letade efter bilder på tidigare ekorrungar. Mina foton ser inte alls lika dana ut idag som då. :-) 

Men det här inlägget känns på nåt vis fortfarande lika aktuellt! Dock inte för bredbandets skull, men däremot för tidningen!

Just nu har vi provprenumerationer på två stycken morgontidningar - men den ena kommer via posten och är därför "gammal" när den anländer, och den andra verkar tidningsbärarna tappa bort på vägen lite allt som oftast (och särskilt på söndagarna, som är den dagen som vi allra helst skulle vilja få just den tidningen på). :-I Så det blir nog ingen fortsatt prenumeration på nån av dem, är jag rädd...

Men jag föredrar verkligen papperstidningar framför nättidningar! DS!Man måste ju få tillåta sej själv att längta iallafall... :-)


Efter våren, alltså!! Även om den väl fortfarande är ganska långt borta.

Idag är det visst återigen snökaos både här och där i vårt avlånga land, hörde jag på radion innan i morse. :-(

Men här har det bara kommit några enstaka flingor - och inte har det blåst nåt mer heller, skönt nog. :-)

Och den här lilla ljuvliga tingesten, en tusensköna, finns alldeles säkert kvar ute i gräsmattan - fast den slår antagligen inte ut ännu på ett tag...(Undrar om inte fotot är taget den 9:nde, förresten - men jag hittade den på min födelsedag!)

/AnnaKK


Så var då äntligen allt som vanligt igen! :-)


Dvs 230 volt i samtliga eluttag - och funktion på alla elektriska "nödvändigheter"! :-)

Frysen har jag inte vågat titta ner i... Den var INTE särskilt kall invärtes i morse enligt termometern, så det ger sej om saker och ting varit "flytande" i den så allt sammans fryser ihop till nåt slags gigantiskt isblock nu.

Det får bli morgondagens problem att utröna! Nu ska jag bara vara GLAD åt att HA ström igen! :-)(Foton från en varmare tid!)

Det är ju förresten just frysen som är det stora problemet när det blir såna här långa elavbrott. Det är inte MEJ det går någon större nöd på då, utan all mat som far illa när vi inte kan hålla kylan i vare sej frysboxen eller kylskåpet. Jag har överlevt 25 strömlösa dygn (efter stormen Gudrun), men 50 kilo kött i frysen är kaputt efter 2-3 dygn. Är det en utomhustemperatur på noll till några plusgrader kan man använda ett bagageutrymme till en bil som kylskåp - vilket vi har gjort dessa dagar. Mörkret vänjer man sej vid, och det har hur som helst varit bra mycket ljusare att vara strömlös nu än för en månad sen! (Både Gudrun och Per slog ju till en dryg vecka in i januari).

För övrigt är jag också väldigt glad över att vi inte längre har bredbandet över den fasta telefonen, för den är så klart stendöd. Har inte en aning om när den kommer att bli lagad - men den dagen det går att ringa från den igen kanske det blir ett samtal till Telia där vi rätt och slätt säger upp abonnemanget! >:-)

Känns ju som om man kan behöva lägga pengarna på ett litet bensindrivet elverk, snarare än på en telefon som ändå mest bara används av telefonförsäljare... (Att ingen av dem nånsin har erbjudit oss att köpa elverk, förresten!?).

Men nu... NU!! ...ska jag ut och surfa en sväng - och gå "blogg-promenad"!!! :-D

------------------------

Eller nähä... Jag ska tydligen åka till "byn" nu. Dottern ringde precis som jag skrev "-promenad", och sa att hon vill möta mej vid mataffären klockan 15.00... Hon ska handla - jag ska betala! Ähum... <:-)

Men det kommer ju en kväll också så småningom, och DÅ!!! :-)

På återhörande!!

Kramar!

/AnnaKK


Fördelar med att inte ha nån ström:


Det blir roligare att gå till jobbet! Å andra sidan kan man inte vara hemifrån braskaminerna så länge, för då blir huset helt utkylt...

Man köper inte en massa dyr mat, för man har inget fungerande kylskåp att stoppa in den i. Men vill man ha varm mat får man beställa hämtpizza...

Man kan läsa på i böcker och tidningar om PS Elements och hur man ska göra olika slags redigeringar i det programmet, istället för att ödsla tid på att sitta vid datorn och själv pröva sej fram vad som händer om man gör si eller så... Å andra sidan får man en grym bildbehandlingsabstinens!! :-I

Istället för att sitta inne i skumrasket och inte kunna göra nånting, kan man vara ute (det har t o m varit solsken här idag) och fotografera. Men dessvärre går det inte att ladda batterierna när de tar slut...

-------------

Som ni kanske förstår har vi fortfarande inte fått vårt elfel åtgärdat. Kanske i morgon... Högspänningen går före, och vårt problem är ju bara att ett par säkringar till en lågspänningsledning behöver bytas. Gjort på ett par minuter om nån bara kunde ta sej tid. Men så enkelt får det ju så klart inte vara... <:-I

Befinner mej hos mina svärföräldrar just nu - de har ström, och vi har ju tack och lov mobilt bredband! Och maken har en laptop... :-) Det enda jag inte kan fixa för stunden är ett nytt foto, så därför får det bli en repris.Så fort vi får ström därhemma igen kommer jag att svara på kommentarer! Tillsvidare: Tack så hjärtligt för alla grattis-hälsningar jag fick igår! De lös upp i mörkret!! :-)

Nu ska jag alldeles strax få dricka en kopp riktigt (läs bryggt!) kaffe - den första sedan i måndagseftermiddag!! 8-D

/AnnaKK


Tillfälligt avbrott... <:-)


Det har stormat i natt. Vi har ström på en fas i garaget - i huset sätter jordfelsbrytaren stopp. (Men vi har dragit en förlängningssladd till frysboxen iallafall...). Det finns lite batteritid kvar på makens bärbara pc - som jag sitter vid nu.

Det var INTE riktigt så här jag hade tänkt fira min födelsedag - men va´ fan!Jag har det rätt bra ändå! :-D

Kramar till er alla!!!

/AnnaKK
Tillbax! :-)


Blev inte mycket tid över till blogg och socialiserande via datorn den här helgen, på grund av födelsedagsfirande och så där. Att det bara KAN ta två (inte hela, men ändå...) dagar att fixa ett 18-årskalas!? 8-X

Men nu är det avklarat iallafall - och jag hoppas (och tror!) att "födelse-grisen" blev nöjd!

Min egen födelsedag (den infaller imorgon, kan jag meddela er som funderat kring detta) tänker jag avnjuta i synnerligen lugn och ro! :-)/AnnaKKTema52 - Resa!
Det har blivit dags för det andra temat i den 52-stycken långa listan, och nu ska vi på något vis illustrera "resa".

Elskåpet med "rese-affischen" fick jag syn på, och fotograferade, för ett par veckor sedan - men sen visste jag inte riktigt hur jag skulle använda fotot till temat. Men veckans händelser i Egypten har ju inte undgått någon, så jag valde helt enkelt att utgå från dem. 

Musen och väskan är alltså inmonterade i det ursprungliga fotot, och pratbubblan kan jag inte säga så mycket mer om än att den är en ganska typisk "Fotografiskan".

Förövrigt vill jag tacka så mycket för feedbacken på mitt Ljus-foto förra veckan. :-) Jag har nu gjort en omredigering av det enligt era förslag, och det finns att se längst ner här.

/AnnaKK

Sista morgonen med gänget... <:-)


Jag köpte amaryllisar på rea för ett tag sen. Eftersom jag inte hade någon bättre plats än diskbänken att ställa dem på, har de sedan dess varit mina trogna åskådare när jag har "köksarbetat". Och sämre sällskap än så kan man ju faktiskt ha när man diskar och hackar lök! :-)

Dock sjunger de på sista versen nu, och eftersom jag kallt räknar med att få en eller annan ny blomma inom de näramste dagarna (det är nämligen inte bara dottern som fyller år nu i hugget) så tror jag faktiskt att de får masa sej ut i komposten idag... (Hu, vad jag känner mej hård och hjärtlös!? <:-I)

Andra planer för dagen: Göra smörgåstårta! :-)~

Från början var det meningen att vi skulle haft kalas för dottern igårkväll, men så slog ju den där otäcka vinterkräksjukan till och tvingade fram vissa förändringar i körschemat... Så nu är det morgondagen som är kalasdag! :-)

Och dottern firade 18-årsdagen tillsammans med sina kompisar istället igårkväll. De skulle gå på puben, där det är just 18-årsgräns. Hur det avlöpte har jag (lyckligtvis?) ännu så länge ingen vetskap om - men det har inte ringt nån hit vare sej från sjukhuset eller polisen, så eventuellt kan jag vara helt lugn. Eller ringer de kanske inte hem till föräldrarna vid omhändertagande, ifall det är så att ungdomarna är myndiga??? 8-X

Ha en jättefin lördag allihopa!! :-)

/AnnaKK18 år idag! :-)


Grattis, älskade dotter! Ha en jättefin dag!!Många kramar från

Mamma :-)Bara för att...


...det är länge sen jag visade ett foto som INTE är bildbehandlat en massa hitan och ditan...Titan! :-)

/AnnaKKLjuset i tunneln...
Gårdagen skall så fort som möjligt glömmas bort!! 8-X Det var mycket riktigt en släng av vinterkräksjuka som svepte över både mej och maken då. Egentligen inte så konstigt eftersom sonen hade det i söndags, men när vi inte hade känt några symptom i tisdagskväll så blåste vi liksom faran över... <:-)

Och det var ju dumt! Det var ju förstås då vi skulle druckit whiskey och käkat vitpepparkorn och gjort allt annat förebyggande ni tipsade om. Får lägga det ordentligt på minnet tills nästa gång!

Och tusen tack för all medkänsla, sympati och alla kramar!! Idag mår jag i stort sett jättebra igen, och maken är också starkt på bättringsvägen. :-)

/AnnaKKDet är lite körigt... 8-X


Och inte så-å-å normalt att sitta här klockan kvart i sex på morgonkvisten...

Men jag misstänker att vinterkräksjukan bryter ut vilken minut som helst... Mår SKIT!!!

UÄCK!!!Så hörs jag inte av på ett tag, genomgår jag en sån där nära döden-upplevelse...

/AnnaKKMan vill ju inte vara någon paparazzi...


...men ibland måste man iallafall få vara en mamarazzi!?! ;-)/AnnaKKRSS 2.0