Lite vardagslyx så där...

 
...att varje dag nu, kunna skörda färsk chili att krydda maten med! :-)~
 
 
 
 
 
 
Espelette! Mycket fin smak - och ingen brännande hetta. :-)
 
Jag har helt avstått från att så såna där Apache-chilisar som jag hade massor av ifjol, för de var verkligen inte njutbara... Men bland årets alla milda sorter har jag flera som går under benämningen superheta, så i slutänden blir det nog en och annan plågsam provsmakning den här säsongen också! ;-)
 
Det är inte så många sorter som har hunnit mogna än, och de flesta har inte ens satt frukt än. Men en planta som har levererat bra så här långt är denna:
 
 
 
 
 
 
Blue Christmas! :-) Uppvuxen under en lampa, men numera ståendes i vardagsrumsfönstret. Vem behöver lixom prydnadsväxter, när det finns chilisar som ser ut som den här!? Mild och riktigt god, dessutom!! Blir en eller två såna i nästan all mat som tillagas här nu. :-D
 
För övrigt har jag tröttnat på att bekämpa bladlöss, så nu åker alla angripna plantor ut!! Tror inte det är kallare om nätterna än att plantorna överlever (de står i uterummet), och i bästa fall kommer det insekter på dem där som käkar upp de förbonkade bladlössen... <:-)
 
Trevlig helg allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tror han har tröttnat på att...

 
...vara nåt slags utfyllnadsmaterial i den här bloggen...? <:-I
 
 
 
 
 
 
Tyvärr vet jag inte vad jag istället ska fylla mina inlägg med!? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vildsvinet...

 
 
 
 
 
...och mysgrisen!!
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Nästan lite somrigt i lördags!

 
Grillen kom fram - och växthuset vi började bygga på i höstas, fick början till väggar. :-)
 
 
 
 
 
 
Igår var det däremot inget vidare väder. Ganska blåsigt, kallt och ruggigt. Fast det var ju ändå inget mot synen vi möttes av när vi slog upp korpgluggarna i morse:
 
 
 
 
 
 
Hua! 8-X
 
Har vi ens haft så här mycket snö på en och samma gång, innan i vinter???
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Full fart mot helgen!!

 
Eller nåt sånt... :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det finns alltid hål att fylla...

 
 
 
 
 
Dyr påsk i år... :-/
 
Köksfläkten ovan havererade i och för sej nån dryg vecka innan helgen - men det har inte kommit dit nån ny än. Och jag tror det dröjer ytterligare ett tag, för jag vet inte alls vad jag vill ha för annan fläkt där. Men absolut inte en till från IKEA!!! Även om deras fläktar är billiga, så är de inte prisvärda! Den här har det tex aldrig varit nåt vidare bra drag/sug i, och dessutom höll den inte i mer än 6 år. Grrrr!!
 
Vad jag däremot har lagt pengar på i påsk, är ett nytt mobilt USB-modem till vår stationära dator. Det gamla tvärdog på skärtorsdagen (eller när det nu var?)... :-( Tog några dagar att få fart på det nya, och fram tills problemet löste sej (vilket var typ nyss!!) kändes det verkligen som bortkastade 400 spänn! 8-X Lustigt att SIM-kortet fungerade i det gamla modemet, när det inte hade i närheten av rätt inställningar när det sattes in i det här nya!? Nåja, huvudsaken är ju att man kommer på vad som är fel - och kan rätta till det! (Halleluja, vad jag är bäst på sånt!!! ;-DDD)
 
Vi har haft ett kalas också i helgen, förresten. Och nu måste vi äta påskmat fram till nästa helg också, eftersom jag köpte på tok för mycket av allting... <:-) Trots allt bättre än att leva på vatten och bröd, som väl annars hade varit alternativet - iallafall om det ska bli råd till en ny fläkt också...
 
Hej-svejs!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0