Den 31/12...


...är makens födelsedag. GRATTIS, älskling!! :-) 

Dessutom är det ju också årets allra sista dag, och aftonen före det nya året... Så till er alla:Vi hörs igen 2011!! :-)

/AnnaKK

PS! Nej, det är inte maken som sticker upp i bilden... DS!Blicka tillbaka...


...ska man ju göra så här under årets sista skälvande dagar.

Kommer ni till exempel ihåg tiden innan snön??? 8-)
Vid det här laget har det ju varit vinter så rackarns länge, ja, så pass att det faktiskt bara borde bli vår pang-bom så fort denna förbonkade decembermånad äntligen är över!?

Eller åtminstone plusgrader på utomhustermometern... Ja, jag skulle till och med kunna gå med på nollgradigt!

Enligt en av de få matematiska principer jag kan, ger lika tecken plus. :-) Men... Hur många lika dagar med minus har det bara inte varit i en enda följd nu, utan att det för den sakens skull har blivit ens en endaste dag med plus???

Det är verkligen nåt som inte stämmer med det här...! >:-I

/AnnaKKTro det eller ej...


...men det finns faktiskt, vargavintern till trots, tåg som rör sej på stambanan! :-D

Liksom det finns träd som plötsligt sliter sej loss ur marken, och "skuttar in" framför linsen just som jag ska föreviga en cool (?) graffiti på tågvagnarna...!! 8-XHelt ärligt - jag kan verkligen inte minnas att jag såg ett träd i sökaren när jag tog detta foto!?!

Men det är väl ingen så där jättebra idé förstås, att försöka panorera ett motiv tvärs igenom en massa buskar och sly och så där... Och visst fanns det ett och annat träd också där jag befann mej...

Shit happens!! <:-)

Idag blir det Kristianstad: först en sväng till tandregleringen med dottern, och sedan några timmar på stan också.

Trevlig onsdag! :-)

/AnnaKK

PS! Jag fick överraskande många kommentarer efter detta inlägg, från personer som troligtvis har följt en länk till det nånstans ifrån. Vore lite kul att veta varifrån??? :-)

Dock... Jag har tagit bort flera av de kommentarerna, eftersom jag upplevde dem som ren och skär spam! >:-I En liten princip jag har haft i alla år som bloggare, och som jag kommer att fortsätta att ha...

Så det är med andra ord ingen idé att ödsla tid på att skriva såna kommentarer till mej. Men seriösa kommentarer är alltid välkomna - och jag försöker även att alltid besvara dem!! DS!


Uppdatering: Från och med NU är det torsdag även i min tideräkning!! ;-) (Men det känns verkligen som onsdag!? Tycker jag... <:-) Hm...)
För sex månader sen...


...var det grönaste skönaste sommaren. :-)

Fast, var det inte lite otäckt det också!? Emellanåt iallafall... ;-)Vet knappt när jag såg en insekt senast...? Jo, förresten... Det var nån ytte-pytteliten fluga i köket vid nåt tillfälle häromdagen. Undrar just vad den kom ifrån? Och vart den tog vägen sen...?

Skulle förresten till jobbet en sväng innan idag, och när jag var på väg till garaget kom sparvhöken seglandes genom luften på ganska hög höjd. Såg att den satte sej nästan ända upp i toppen på en björk en bit bort, och övervägde att gå tillbaka in igen och hämta kameran. Men så struntade jag i det iallafall...

När jag kom hem låg det en hög gråsvarta fjädrar mitt på trädgårdsgången! 8-X

Suck... Det är så jag undrar om det egentligen är nån vidare god gärning att mata skogens småfåglar - men de dör iallafall inte hungriga när hökeländet slår till! <:-I

Ha en fin kväll! :-)

/AnnaKKMer och mer och ännu mer... :-)


Så länge jag håller mej till Elements, finns det en gräns för hur mycket jag kan tänka mej att överdriva färger, kontrast och intensitet i bildbehandlingen...Men så fort jag klickar upp bilden i Picnik (det är där jag lägger på ramen, nämligen...) är det vanligtvis nån slags redigerings-djävul som far i mej, och vips händer det ytterligare saker!! 8-OFinns knappt nån roligare lekstuga än Picnik!! :-D Enkla knapptryckningar och lite simpelt dragande i reglage gör STOR skillnad. Det blir inte alltid till det bättre men det är alltid KUL, och så är det ju spännande att testa vad som händer om man gör si eller så! :-)

/AnnaKK
Dyrt att läsa e-posten! ;-)


Emellanåt får man ju kolla om det har landat nåt intressant i Hotmail-inkorgen. :-)

Idag fick jag dessutom för mej att se vad det fanns för skit i mappen för skräppost. Och vad hittade jag där om inte ett mail om mellandagsrea på Adlibris!? Skulle bara kolla lite grann - och vips hade jag klickat hem inte mindre än TRE böcker...! 8-X

Varav maken ska få den ena i födelsedagspresent, men förmodligen hinner den inte bli levererad förrän efter att den dagen har varit... Men det får gå det också! Och den som väntar på nåt gott... ;-)

En fördel med dessa impulsköp, är att jag nu inte längre har några pengar kvar att handla stövlar/kängor för... Så då behöver jag alltså inte slösa bort mer tid på att ränna i skoaffärer!!

Va´ BRA!!! :-D (Tänk positivt, typ...)Mera shopping:

Båda ungarna + respektive + en kompis och en chaufför, har idag varit i Växjö och satt sprätt på sina julklappspengar. Och till min stora glädje har både sonen och hans flickvän köpt sej varsin kamera. :-)

Just nu läser de handböcker och testar lite grann... Sonen har valt en ganska ordinär och lättskött kompakt, medans flickvännen har satsat på en lite mer avancerad bridgekamera. Hon är tydligen sugen på en systemkamera längre fram, men vill lära sej mer om inställningar och så där först på den här. KUL!!! :-) (Jag hade inte en aning om att hon var så-å-å fotointresserad).

Dottern har köpt en tv. Eller en hel halv biograf...??? 8-X

Behöver man verkligen en 46-tummare när man sitter max 3,5 meter från rutan??? <:-)

Övriga som var med på resan kunde förmodligen inte köpa nånting, för när dotterns låda var lastad var det FULLT i kupén!!

Ha en fin kväll! :-)

/AnnaKK


Kvart över åtta igårkväll...


Då fick jag hem min "gube" igen! :-)Men om det var en husvagn som hängde efter bilen kan diskuteras... Snarare en igloo!?

Försökte ta lite foton på den, men det var så mörkt så jag såg inte att ställa in kameran rätt... <:-) (Ha! Vilken dålig ursäkt för totalt misslyckade foton!!!)

Men här är istället ett foto som maken tog i söndagskväll, när han kom ner till "zigenarlägret" igen efter julledigheten:Man kan ju alltid försöka tänka att det bara är florsocker och gelatin... <:-)

/AnnaKKMat som inte börjar på jul-...


...har det inhandlats idag. :-) En kasse till dottern och en till mej. Eller en halv till mej, rättare sagt. Hushållet är inte så stort så här i början av veckan.

Ja, det är nog bara mej och hunden man kan räkna säkert med till måltiderna, åtminstone fram tills i morgon kväll. Men det är okej - jag är aldrig så osocial som efter socialiserande långhelger!! ;-)

Maken jobbar och sonen är ledig men spenderar tiden hos sin flickvän, om någon undrar vad ensamheten beror på. Men går allt enligt planerna så avslutar maken det nästan halvårslånga uppdraget söderöver idag, och flyttar hem med allt sitt pick och pack (läs skogsmaskin och husvagn) under morgondagen. :-)

Här har vi en filur som kanske borde göra precis tvärtom; flytta till sydligare breddgrader!?För här verkar det iallafall vara dåligt med mat i skog och mark... Har aldrig haft så täta besök av nötskrikor vid mina fågelfröautomater innan om åren. Till och med skatorna, som brukar vara så otroligt skygga annars, dyker upp här lite allt som oftast...

Från det ena till det andra... :-)

I eftermiddags testade jag mellandagsrean i Älmhult. Gick så där... Det jag var i störst behov av - ett par varma högskaftade stövlar eller kängor - hittade jag inte. Varken på rea eller till ordinarie pris... Jo, det fanns en modell som var helt okej - men då fanns den så klart inte i min storlek... Typiskt! <:-I

Så istället slösade jag bort pengarna på lite annat smått och gott! :-D

/AnnaKK
Uppdatering:

Efter att ha fått några kryptiska SMS-från han som befinner sej söderut, så anar jag att han kommer att vara hemma här hos mej igen redan nångång nu ikväll!! :-DOch lika plötsligt...


...som den kom, var den även över...!?Det bästa med julen är mellandagarna, tycker jag! Och de börjar imorgon. JIPPI!!! :-D

/AnnaKK


Och plötsligt var det den 24/12... :-)


Nu tar jag jullov över helgen - tillbax i mellandagarna!!

Jul, jul, skålande jul... :-)
Själv får jag avvakta skålandet några timmar till - det kan nämligen bli aktuellt att ge sej ut på vägarna framåt kvällen för att evakuera dottern! Om inte tågen börjar rulla igen, så hon kan ta ett sådant hem från Växjö (där hon befinner sej denna dag)...

Tills jag vet lite mer om de faktiska väder- och trafikförhållandena, ägnar jag mej åt att skriva julhälsningar i bloggar, skala potatis till en janssons frestelse samt leta efter julskinkan (som verkar ha gömt sej väldigt långt in i kylskåpet...?).

Funderade lite på att be Tomten här ovan plocka upp dottern i sin släde när han ändå passerar Växjö nån gång i morgon, och ge henne lift hem. Men... Det är väl defintivit inte att tänka på...? ;-)

Nu ska jag plocka ur alla mjölk- och yoghurtpaket ur kylen, och se om skinkan möjligtvis har förskansat sej bakom dem.

/AnnaKKHinner inte riktigt med...


Jag har inte skickat så många julkort i år, som jag kanske borde ha gjort... <:-)

Men jag tänkte att jag skulle skicka e-julkort istället. Typ ett sånt här:Men nu har jag precis insett att jag inte kommer att hinna göra en massa såna heller - inte så alla får varsitt personligt iallafall... <:-)

Och än värre; jag släpar efter med att svara på kommentarer jag har fått här i bloggen! :-(  Fast det är ju några dagar kvar till jul, så den saken ska jag fixa innan dess - det är alldeles jättesäkert! :-) Promise!!

Däremot blir det inga fler blogginlägg, har jag bestämt, förrän jag är i fatt med både det och lite annat smått och gott... Så...

Ha det riktigt himla toppenfint allihopa!! :-D

Kramar!!!

/AnnaKKGårdagens Bild! :-)
Himlen var så vacker då, vid 16-tiden. :-)

Men tack och lov så är det snart slut med de här korta dagarna (och långa nätterna) - i morgon infaller väl vintersolståndet, och därefter ska dagarna sakta men säkert börja bli längre (och ljusare) igen.

Underligt förresten, att julafton - som ju trots allt är en av årets kortaste dagar - av så många upplevs som en av de absolut längsta!? ;-)

För egen del tycker jag att de här dagarna precis innan jul, är så megakorta att de knappt finns!? 8-X Herre gud, hur ska jag nånsin hinna bli klar med allt jag måste göra innan fredag...?? 8-X Nu ska jag alldeles strax sinka mej ännu mer, genom att åka till jobbet och sociala mej med chefen och mina kollegor! Julfika i klubbhuset klockan 9.00.

Punkt!! :-)

/AnnaKK


R.I.P.Den där lilla gärdsmygs-kraken (som jag hittade alldeles stelfrusen och stendöd på marken utanför huset i morse) flög förresten inte till fågel-himmelen, utan till:
Det var väl lite cyniskt kanske, att begrava den i just en burk som det varit sån där yoghurt i som man blir minst 120 år gammal om man äter morgon, middag och kväll... Men det var den enda burk som var liten nog att få plats i vår minst sagt fullproppade frysbox! :-/ 

Och nu får "Gärdis" vila i ro i den, tills... Tja, jag vet inte om det blir som jag tänkte när jag bestämde mej för att spara kroppen - men kanske!? Jag känner nämligen en kille som är riktigt duktig på att stoppa upp fåglar...

Kanske att han kan tänka sej att ge gärdsmygen "evigt liv"!? :-)

Annars får det väl bli en jordbegravning framåt våren eller sommaren...

(Eller en kremering i kaminen, om det skulle visa sej att det aldrig mer blir vår/sommar!?! 8-X Vi börjar nämligen redan nu få lite ont om ved, så... :-(~ Stön!!).

Go´natt!!

/AnnaKKInaktuellt snödjup...


Foto från i lördags:


Ville ha en ren vit bakgrund till hyacintfoton, och det var ju enkelt ordnat! Bara till att öppna balkongdörren och sätta ut vasen i snön på golvet där. :-)

Idag går det inte längre att öppna balkongdörren, för det har kommit minst en decimeter snö till sen denna fotosession ägde rum... :-/

Och så är det tio grader kallt, jag har hittat en ihjälfrusen gärdsmyg ute på går´n (SNYFT!!) - och till råga på allt ska jag nu behöva ge mej ut i julhandeln också, för att försöka ordna de absolut sista julklapparna + köpa hem all julmaten.

Önska mej lycka till!? <:-)

/AnnaKKDagens bild - idag igen... :-)


Ungefär samma motiv som häromdagen;Och den här gången syns det väl att det ÄR snö och is på sjön!? (Även om jag önskar att det INTE var det...).

Och i förgrunden syns taket på min stackars bil, som fick tillbringa natten under bar himmel... <:-I Men nu står den i sin carport igen, och slipper iallafall få den snö som faller just nu på sej. Man får glädjas åt det lilla! <:-)

Och åt att Sverige trots allt vann första halvlek i handbollsEM-finalen!!! :-D

Go´natt!

/AnnaKK


Sluta (aldrig) hoppa(s)!!! >:-)
Ekorren hoppade på grenarna i trädet intill sin matplats igår, så snön som låg på dem drösslade ner i stora kaskader. Gissa vem som stod där under, och hoppades att hon skulle få snygga foton på den lilla rackaren!? <:-)

Så här dags på året brukar man ju hoppas på en vit jul. Om någon fortfarande gör det, så tror jag han/hon kan känna sej helt lugn beträffande den saken. Det kommer att bli en vit jul!!!

Men jag har för den sakens skull inte slutat att hoppas på en grön! Dock lär väl den endast gå att åstadkomma i form av en vegetarisk julskinka eller så... Men, men! Det är ju inte förbjudet att hoppas, eller hur!? :-D (Hoppande ekorrar just som jag trycker av kameran, däremot... Det borde verkligen vara förbjudet!? 8-I)

/AnnaKK


En önskan i uppfyllelse... :-)


Det svenska damlandslaget i handboll tog sej nyss till EM-final genom att besegra Rumänien!! Så himla BRA gjort!!!

Så nu önskar jag mej raskt även ett EM-guld... :-D

Och så en tredje önskan... En sån här:Eller åtminstone ett snöblad att montera frampå skorna!? Det går ju för böveln inte att ta sej ut genom ytterdörren nu längre, förrän det är snökaos långt ner i strumporna... :-( Trots att man har skottat!!!

Annars händer det inte mycket här denna dag... Lugnt och skönt bara! :-)

/AnnaKK
Tulpaner från ICA och...
Det våras i köksfönstret! :-) Om det ser ut som att det snöar utanför... Nähä!? Det är fullständigt o-o-o-omöjligt!!!

/AnnaKK


Klockan 07.32...


Snart är det fredagkväll! ;-)Trevlig helg! :-D

Och många kramar till er alla!!

/AnnaKK

PS! Julstress!? Vad är det??? DS!


Hur det gick... :-)


Jag beklagade ju mej igårkväll över att det var så kallt, men av kommentarerna att döma hade jag ingen större anledning att vara så gnällig... <:-) Upplyftande att veta att det alltid finns dom som har det värre!! He! ;-)

Men tror ni att jag fick uppleva -15 grader då??Jodå... Klockan 21.30 si så där befann jag mej i bilen, skjutsandes på dottern som skulle hem från sin fotbollsträning. Och lokalt på ett ställe, visade termometern i bilen just -15... Jag stannade INTE och gick ut för att känna efter hur det kändes, kan jag ju säga!! Utan fort-fort därifrån! ;-)

Idag är det värmebölja (-4) och ymnigt snöfall... Precis som jag nöjt konstaterade att jag minsann inte skulle behöva åka hemifrån alls denna dag, ringde dottern och bad mej fixa en blomma... :-I Hon har haft fyra veckors praktik nu, och imorgon är sista dagen... Så klart att jag åker och köper en blomma som hon kan ge till dem då!

Gör det nu med en gång... (Medans det fortfarande går att ta sej fram på vägarna...?)

Ha en bra torsdag allihopa!! :-)

/AnnaKKDen femtonde december håller på att även bli...


...femton grader kall!? Hu-hu, BRRRRRR!!! 8-X

Termometern fullkomligt rasar. Nyss var det måttliga minus sju... Sen blev det minus nio... Och nu är det nästan tolv grader kallt! Jag eldar så kaminerna snudd på glöder, men tycker ändå inte att det blir riktigt varmt!? <:-I
 


Dottern var hemma en sväng innan ikväll, och hon tyckte det var så kallt här inne att hon föredrog att behålla både jackan och mössan på sej. :-I

Å andra sidan får en annan nästan värmeslag när man kommer hem till henne, för det är fjärrvärme i huset där hon bor och elementen i lägenheten tycks inte gå att stänga av. Så det är alltid minst 25 grader varmt där - och då kan man kanske få tycka att 21-22 är lite... Svalt...? <:-)

Hå-hå-ja-ja... Ge mej en riktig kakelugn!?

/AnnaKK

PS! Det gick vägen på IKEA innan idag, så nu är ytterligare en julklapp klar! :-) DS!Onsdagen den 15:e...


Enligt radion, så snöar det i östra Kronobergs län nu.

Inte för att jag befinner mej där, men av någon outgrundlig anledning så verkar det som om allt väder som är i Kronoberg (så väl i öst som i väst, och i norr - för att inte tala om i söder!) förr eller senare även hamnar här i Skånes nordligaste utposter?Så jag förbeder mej på det värsta... Mer snöskottning! 8-I

För övrigt ska dagen piggas upp med lite shopping! Julklappar, julklappar, julklappar!! Jag tror baske mej att jag är på väg in i ett riktigt flow vad det gäller såna!? Nummer tre (av femtioelva...? Nädå, men tio, kanske) bör tämligen enkelt kunna fixas på ett småländskt världsomspännande möbelvaruhus på fyra bokstäver! :-D

/AnnaKK


Dagens bild... :-)
Solen på väg ner innan i eftermiddags. Och jag är så-å-å glad att den över huvudtaget gick upp idag! :-) 

/AnnaKK10 dagar kvar till jul...


Ett faktum som jag förtränger med bland annat fågelfotografering......och surrealistisk bildbehandling... <:-)Hur det är möjligt att någon som tar så många foton som jag gör, ändå inte har några julkort förberedda och färdiga att skicka iväg nu - det är ju snudd på obegripligt.

Men inte desto mindre ett faktum, det också... :-I/AnnaKK

PS! Ni glömde väl inte att göra "mouseover" på den sista bilden!? ;-) DS!Kak-bak...


Dottern och jag hade en eftermiddag tillsammans i köket igår. :-)Lussekatter (ska det på plåten här ovan föreställa...) följdes av mjuk pepparkaka, fudge och marknadsnougat.

Inget hårt eller segt, som kan sätta sej i hennes tandställning - eller rycka ut mina gamla plomber!! 8-X

(Om någon är intresserad av recept, så tror jag samtliga finns här nånstans!)
 


Herre du milde, va´ mycket DISK det blev...!

Men också en hel del att stoppa ner i frysboxen, i väntan på att det ska bli jul. Mumseli-mums!! :-)~

/AnnaKKEn lelle lusse!? :-D
Det är inte så tätt mellan lucia-tågen här ute i skogen... Så man får nöja sej med vad som bjuds! :-)

By the way...

Försökte fjäska lite med "min" ekorre häromdagen, genom att lägga lite jordnötter också bland solrosfröna i matlådan. De ligger dock kvar - medans solrosfröna är uppätna.

Av det lär vi oss att; Mutor fungerar INTE!? >:-)

Och ändå... ...håller jag på att grubbla mej både röd och blå om dagarna nu, på vad jag ska hitta på för fantastiska julklappar att ge bort i år!? 8-I

(För vad är julklappar, om inte rätt och slätt mutor - förklädda i glansiga papper och krulliga snören...?)

Snart drar jag till "bys", för att inhandla åtminstone en sådan - kanske två!! <:-)

/AnnaKK


Tredje advent...


Och vintern är tillbaka igen, med flera minusgrader, lite nysnö och - förhoppningsvis! - även lite sol och blå himmel längre fram på dagen. Jag antar att man får (åtminstone försöka) gilla läget!? <:-)Planer för dagen: Dottern och jag ska julbaka - och göra lite (eller kanske mycket!?) julgodis! :-)~ Men inte förrän hon har haft sovmorgon, och en sådan varar väl (i hennes värld...) till nån gång efter "klockan middag"...? <:-)

Själv hade jag sovmorgon till halvåtta idag, minsann!

/AnnaKK


Slisk-slask-väder...


Nollgradigt, vått i luften och dropp från taken...Man kan ju alltid hoppas att det är den gröna julen som är på väg!? ;-)

Trevlig helg på er allihopa! :-)

/AnnaKKSolsken och fågelfotografering! :-)


Tillbringade en stor del av förmiddagen med att integrera mej med trädgårdens risigheter. :-)

Lyckades så pass att t o m en koltrast slog sej ner (i en annan risighet) ett par meter ifrån mej - och stannade där tillräckligt länge (tre sekunder?) för att jag skulle hinna få ett knäpp på den.Men förbaskat vad det är små grenar (i vägen...) precis överallt!? :-I

Å ena sidan vill jag bara slita fram sekatören och knipsa väck-väck-väck dem!! Å andra sidan vet jag att det bästa skyddet mot att sparvhöken inte ska komma åt att ta småfåglarna, är att just låta de här grenarna vara kvar...

Så förmodligen kommer mina fågelfoton att vara rätt risiga i fortsättningen också! <:-)

Trevlig fredagkväll på er!!! :-)

/AnnaKK


Mitt i Naturen med Brutus Östling... :-)


Ibland är det bra att ha ungar som lixom bara av ren automatik trycker på tv:n när de passerar den!

För det mesta brukar jag trycka av den igen, när det visar sej att ändå ingen tittar... Och jag har noll koll på tv-tablån... Men av någon outgrundlig anledning lät jag "dumburken" stå på igårkväll, fast att ingen tittade, och rätt vad det var kom en liten jingel om ett program som skulle sändas lite senare på kvällen. Närmare bestämt Mitt i Naturen klockan 20.00 - och det skulle handla om att fotografera naturen. Och självaste Brutus Östling - kungen av fågelfotografer - skulle vara med. Wow, lixom! DET måste ju ses!!! :-D

Så klockan åtta satt jag och maken framför tv:n, och insöp framförallt en massa härlig fotoinspiration!! :-)Missade DU detta program, kan du se det på SVT-Play. :-)

Hade det nu inte varit fem grader kallt, vet i sjutton om jag inte redan hade varit ute och i full gång med att försöka sno ihop ett gömsle à la det som Brutus har hemma på sin tomt, där han kan fotografera bland annat rovfåglar på bara nån meters håll. 8-)

För övrigt tycker jag att Mitt i Naturen-programledaren, Martin Emtenäs, är typ bara BÄST!! :-D

/AnnaKKDen nionde december...


...är min namnsdag. :-)

Grattis till alla andra Annor, som eventuellt kikar in!!!

Men framför allt;...till min syster, som fyller år idag!!

Hurra, hurra, hurra! :-D

/AnnaKKKlockan halv nio hos mej! :-D
Milda Matilda, va´ GLAD jag blev över att få se den lilla gynnaren igen!! :-)

/AnnaKK


Det som döljs i tö...


Syns i snö!!Nu är det inte bara en liten vessla som stryker kring huset... Så vida den inte har ätit så många möss, fåglar och ekorrar att den har vuxit i storlek flera gånger om!? 8-X

Men jag skulle tro att spåren ovan är från en mård eller iller, som har varit här i natt. Och den har varit typ överallt!! Jag har följt dess tassavtryck hitan och ditan över stora delar av tomten, men tyvärr kan jag inte säga var den befinner sej i detta nu. För jag kunde inte följa efter den nere vid ån - men den har uppenbart gått mot stället där jag tror att ekorren bor. :-(

Eller bodde...?

Jag har inte sett nån ekorre på många dar nu, men jag hoppas verkligen att "min" sådan håller sej borta härifrån för att den INTE vill bli rovdjursmiddag, och inte på grund av att den redan HAR blivit det!? :-I

/AnnaKKI snösvängen...


De som färdades i den här lilla lastbilen i måndagsförmiddag......skulle utföra ett jobb vid järnvägen som vi bor intill. :-) Men allra jobbigast för dem var visst att parkera bilen!?

På vägen fanns nämligen ingen plats på grund av alla snövallar, så de bestämde sej för att istället ställa den på infarten hos oss. Där det låg nån decimeter nysnö... Sen när de var klara vid järnvägen, och skulle åka vidare igen, hade lastbilen fastnat i snön så pass att passageraren fick kliva ut och putta på... <:-)

(På bilden håller de dock fortfarande på att försöka köra härifrån på "vanligt sätt". Men bakhjulet närmast kameran bara spinner och spinner i snön, som ni kanske kan se...)

Jag hade hur som helst lite kul den stunden jag stod i fönstret, halvt om halvt gömd bakom gardinen, och kikade på dem! Och sedan dess har jag visserligen fått infarten plogad, men också fått nästan en decimeter till med nysnö... Så det kan ju snart hända fler roligheter här utanför, kanske!? :-D

Men det är ju dessvärre inte bara på marken som snön lägger sej - utan på taken också.

Vem vill inte ha ett riktigt höjdarjobb!? ;-)

Fotona togs i Älmhult igår.

Hade hoppats jag skulle bli lite inspirerad av dem, men jag vet inte det just...? <:-) Men helt klart börjar det bli hög tid nu att tänka på att få bort en del snö från vårt garagetak. Frågan är om det går att vänta med den saken tills maken kommer hem imorgonkväll... Eller om jag ska försöka göra det på egen hand idag...?

Trillar jag ner faller jag väl mjukt i snön iallafall... Så vida inte taket ger vika och störtar in, för då hamnar jag nog snarare "six feet under" på närmsta kyrkogård! 8-X

Go´morron!! :-)

/AnnaKK
Nej, en gång till! >:-)
Jo!!!

(You know...)

För precis så här gillar jag att se snö nu;I säkert förvar bakom en tung järngrind! ;-)

/AnnaKKNej...


Jag har INTE bakat......talg-bullar till fåglarna.

Och inte nån slags muffins till mej själv heller för den delen... <:-)

Jag har bara katastrof-misslyckats med fudge!!! 8-X (Den gryniga sörjan fick mellanlanda i ett par pappersformar innan jag besinnade mej och förpassade den dit där den bäst hörde hemma: I soporna!).

Och därmed är väl ribban lagd vad det gäller den fortsatta tillverkningen av julgodis i detta hus: Undvik sånt som ska kokas till temperaturer som är av stor betydelse för hur resultatet blir!!! Koka helst inte alls... Eller införskaffa åtminstone först en bra termometer.

Jag är dock mer inne på att göra marsipangodis härnäst... Det blir alltid gott, och det gör inte nåt om figurerna inte skulle bli så snygga - det döljer man enkelt genom att rulla dem rejält i florsocker! (Eller för den som vågar sej på ett överkurs-moment: Genom att doppa dem länge och djupt i smält blockchoklad!).

Yummi-yummi!!! :-)~

/AnnaKK


Linjer...
Det var faktiskt riktigt fint väder en stund mitt på dagen idag! :-)

/AnnaKK
PS! Längst ner till höger är motivet rättvänt. Snötyngda, vissna växter som speglar sej i iskallt åvatten... DS!6:e december...


När hände det sist, att man var ÜBERTRÖTT på vintern redan vid andra advent!?Tänd ett ljus...

(Så kanske snön smälter - åtminstone lite grann!? 8-I)

Gud, vad jag önskar att det vore dags att fira MIDSOMMAR om 2½ vecka...!!

Nu ut och SKOTTA!! Phu, pust, phu...

/AnnaKK
UPPDATERING: Så fort jag tog i snöskyfflen, så började det snöa igen!!! 8-X


Den fjärde december...


Någon av er ska kanske av ikväll och äta julbord? Det är ju såna tider nu... :-)

Men här ligger vi bak i handlingen, och ska istället fira Mårtensafton tillsammans med några goda vänner och deras barn ikväll. Knappt en månad försent... Men det kommer nog att smaka alldeles fantastiskt iallafall! (Får jag innerligt hoppas... Om inte är det ju mitt fel! Hm... 8-I).

Eftersom vi tydligen konsumerar alldeles för mycket vin i samband med dessa årligen återkommande gåsmiddagar, är det tyvärr ingen som längre kommer ihåg exakt vilket år vi började ha dem. <:-) Men vid det här laget är de iallafall en starkt etablerad tradition - och det kan mycket väl vara 15-års jubileum denna gång, eller 16, eller 18, eller...? :-DKanske ska hålla mej till äppeljuice ikväll... <:-)

För i morgon klockan 10 förväntas man sitta i kyrkan...

Trevlig lördag allihopa!!

Kramar! :-)

/AnnaKK

Guess...? ;-)


Yes!!

Gäss!!! :-D

/AnnaKK


Fredag...
Denna dag ska inte ägnas åt julpyssel, utan åt en typisk skånsk novembertradition!

Jag ska steka två gäss, skala 5 kilo potatis och reda en sås. :-D

Och nån blåmes lär jag inte ha någon som helst nytta av - men om någon känner sej som typ ett muskelknippe i Blåkläder, får denne mer än gärna komma hit si så där en gång i halvtimmen och hjälpa mej att lyfta ut plåten ur ugnen (och upp på spisen för vändning av gässen, och sedan tillbaka in i ugnen igen...).

Ärligt sagt har jag inte en susning om hur jag ska fixa det momentet själv... Det har ju gått förr, men jag har inte blivit yngre sen dess och i år tror jag det är nytt viktrekord befräffande gässen + att vår spis inte har en lika lyftvänlig placering i vårt ombyggda kök som den hade i vårt tidigare...

Så det kan nog bli en spännande dag, det här!? 8-I

Om jag nu inte mesar mej, och väljer att steka gässen en och en...? Men det är ju lite pensionärsaktigt!? Jag har ju inte ens fyllt 44 än, så nog ska jag orka både lyfta och balansera drygt 9 kilo gås, plåt och steksky. 

Om inte, ska jag önska mej ett årskort på gymmet i julklapp!! >:-D

Men först ska jag värma upp med ett arbetspass! 2-3 timmars loppisbutiks-städning väntar... :-)

/AnnaKK


Hälsningar söder ifrån...


Fick ett MMS från maken innan idag. :-)

Det var en så pluttig bild, så jag fick bygga ut den med lite extra omgivning... Men iallafall:Maken bor i den vänstra vagnen, och en av hans jobbarkompisar i den högra.

Är de galna, eller är de GALNA!?! 8-X

/AnnaKK, som nu tassar iväg till kaminen och lägger in ett par extra vedträn...


Tänk att...


...några grader varmare än igår, nästan kan kännas milt!? 8-) Fast nu säger jag inte att jag tycker att minus sju grader ÄR varmt, men det är iallafall en viss skillnad mot minus tio grader... Eller är det bara psykologiskt???

Hur som helst så frös jag inte när jag var ute i olika omgångar här innan; slängde sopor, tömde asklådor, fyllde på fågelfrön i automaterna, var i garaget och satte i motorvärmarsladden i bilen osv... Men det kändes som om det skulle kunna börja snöa vilken minut som helst, och när jag tittar ut genom fönstret nu så är det precis vad som har hänt... Enstaka stora fluffiga flingor singlar ner från en jämngrå himmel.Så jag ska passa på att göra alla dagens måsten nu under förmiddagen, så får det vara vilket busväder det vill sen i eftermiddag och ikväll! :-)

Trevlig torsdag allihopa!

/AnnaKK

PS! Tror inte äpplena, som hänger kvar på vårt träd, är riktigt så där röda och vackra i verkligheten. De fick nog en viss "makeover" i bildbehandlingsprogrammet... DS!Den första december...


Vilken VINTER det är - på den här vinterns allra första riktiga vinterdag! :-)

(Iallafall om man som jag anser att november ÄR en höstmånad, trots att väderleken definitivt sa annat nu på slutet).

December... Äntligen!!! Visst klingar det månadsnamnet lite extra vackert!?

Det är minus tio grader här idag, massor av gnistrande vit snö, blå himmel och en sol som precis har tagit sej upp över skogsridån i öster. Det är så tjusigt så man bara inte kan ogilla vintern - iallafall inte just nu och inte just denna dag. :-)Och nu sitter jag vid min egen dator igen, med tillgång till alla mina bilder.

Och jag har mitt eget mobila Telenor-bredband i gång. :-)

Som funkar helt okej!! Inte direkt snabbt, men heller inte sämre än det fasta vi hade innan. Och för första gången på nästan 15 år (!!) ringlar det inte en lång ful telefonsladd tvärs över hela vardagsrumsgolvet! :-D Bara det lixom!? Så modern man plötsligt känner sej! Fniss!!! (Samtidigt som det kändes lite omodern att inte vara uppkopplad förrän man hade skrivit PIN-kod och klickat på koppla upp-knappen... Precis som på den tiden när man hade uppringt modem!).

Och när jag redigerade bilden ovan kom jag att tänka på en låt med Ulf Lundell... Nämligen den här:
Lyssna och njut - och gå sedan (om ni har möjlighet) UT i det underbara vädret!!

Det ska jag göra! :-)

/AnnaKK
RSS 2.0