Solsken och fågelfotografering! :-)


Tillbringade en stor del av förmiddagen med att integrera mej med trädgårdens risigheter. :-)

Lyckades så pass att t o m en koltrast slog sej ner (i en annan risighet) ett par meter ifrån mej - och stannade där tillräckligt länge (tre sekunder?) för att jag skulle hinna få ett knäpp på den.Men förbaskat vad det är små grenar (i vägen...) precis överallt!? :-I

Å ena sidan vill jag bara slita fram sekatören och knipsa väck-väck-väck dem!! Å andra sidan vet jag att det bästa skyddet mot att sparvhöken inte ska komma åt att ta småfåglarna, är att just låta de här grenarna vara kvar...

Så förmodligen kommer mina fågelfoton att vara rätt risiga i fortsättningen också! <:-)

Trevlig fredagkväll på er!!! :-)

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: mimmi

Precis :) Samma här . ALLTID en massa grenar som sitter där man inte vill de skall sitta när man skall fota något ...sen får de vara där men just då blir lite sur :)Det blev ju en bra bild även om det var grenar där ju :)

Jag såg inga ekorrar eller fåglar idag .. jag var vilse inne i en skog och hm ju jag såg ju en fågel .. en hackspett såg jag ju...men annars var det inte en levande själ där förutom jag då .. jag var väl den enda som var så dum att gå in i skogen när det är så kallt ute :)

2010-12-10 @ 16:54:49
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Gärdsmygen

Underbar bild. Sådär har "mina" koltrastar suttit idag. Skön helg!

2010-12-10 @ 17:09:40
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Marianne

Vilken härlig bild. Att fånga en koltrast på 3 sek måste vara världsrekord.

I morgon fm har jag ett par timmar ledigt så då ska jag ut och fota grannens stora en. Där gömmer sig våra småfåglar. Men jag såg i dag att den lutar så himla mycket. Tror inte den står upp så länge till. Och i toppen av den finns ett skatbo där vi i många år följt skatparet och deras ungar. Så nu är jag riktigt, riktigt orolig för dom. Och enen förståss. För ramlar den så får vi in hälften på vår tomt.

Hoppas,hoppas den står kvar i morgon.

2010-12-10 @ 18:58:19
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Lotta

Så bra att jag kan titta in här hos dig och se fågelfoto. Solen varit framme här hos mig men när jag väl kom hem var det mörk, kolsvart.

Ha en trevlig kväll!

Kram

2010-12-10 @ 19:18:37
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Yvonne

A, men tänk att få fota en sparvhök! Fast din lilla koltrast var söt..det var länge sen jag såg några. Jag vägrar ju att gå ut i denna kyla. :(

2010-12-10 @ 20:22:55
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Suss

Det finns alltså koltrastar med svarta näbbar? Jag "har" en som glufsar i sig äpplen utanför min dörr. Jag lägger naturligtvis ut dem, för några träd är jag inte ägare till. Jag var osäker om det verkligen kunde vara en koltrast. Tack!

2010-12-10 @ 21:24:35
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: SqZ

Jag vet inte om det är kylan som gör dem oskygga eller om det är ovanligt många koltrastar som valt att övervintra här men jag ser dem verkligen överallt! Tur att det är många som matar fåglarna nu. Det kan inte vara lätt att hålla värmen för dem.

2010-12-10 @ 21:50:28
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/
Postat av: Ragnvi

Morning o tack för dina rara ord hos mig! Jag har fått lite mer sömn de senaste nättern och magen har lugnat ner sig så nu mår jag lite bättre! Kom iväg till Majas Café gjorde jag också...njöt hela kvällen! Precis som jag nu gjort av alla dina foton!!

Kramen!

Ragnvi

2010-12-11 @ 05:06:11
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: annette

Vad gör det att det är små grenar ivägen, får Du till så här fina fågelbilder så får man ta grenarna ,det hör liksom till;)annette

2010-12-11 @ 09:55:03
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Lennart O

God förmiddag! Fantastiskt fin bild på koltrasthonan.

Här har vi tö och underkylt regn idag. Men din förhoppning om en grön jul tror jag du kan glömma. Redan i kväll lär kylan komma åter och sedan hålla i sig veckan ut, minst.

Ha en fortsatt fin helg!

2010-12-11 @ 10:45:54
URL: http://leonardo34.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0