Nu lämnar vi strax höstmörkret bakom oss...

 
...för att gå in i vintermörkret istället. Halleluja!! 8-X
 
Tur man får brassa på rejält med LJUS nu iallafall! Jag tjuvstartade för ett par dar sen, med att ställa fram en el-adventsljusstake i ett av vardagsrumsfönsterna. Och den har jag haft tänd hela dagarna sedan dess. :-)
 
Idag ska jag hänga upp stjärnor i fönsterna, har jag tänkt, och ikväll ska det dessutom tändas LEVANDE ljus här och var i hela huset! Jag har egentligen aldrig varit nåt större fan av levande ljus, och särskilt inte efter stormarna Gudrun och Per när det var den enda belysning vi hade i flera veckor - men nu har jag köpt så många stora blockljus och ljusfat att jag bara MÅSTE använda dem! :-D 
 
Var ute i skogen tillsammans med dottern igår, för att plocka lite naturmaterial till att pynta bland annat ljusstakar och blomkrukor med. Precis lagom tills vi klev ut genom ytterdörren kom snön! IRK... Fast den bestod som väl var bara av kringyrande korn i luften - så fort dessa hamnade på marken så smälte de. Tack och lov! För jag är nog inte riktigt mentalt förberedd på någon vargavinter ännu. Eller rättare sagt: Det är jag ALDRIG! Jag vill helst inte ha mer vinter än lite snö just kring jul och nyår. Och absolut inte några köldknäppar då det blir minus 25 grader om nätterna, och sedan nästan lika kallt på dagarna... Dubbel-IRK!!!
 
Alla adventsljus till trots förresten. Den bästa vinterlampan här ute på vischan är tveklöst MÅNEN! 
 
 
 
 
 
Fotot är taget genom köksfönstret i förrgår kväll. :-) Nån som vet vilken stjärna det är som lyser som en klar prick en bit till vänster om månen?
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kallare...

 
Igår morse var det fem grader här - plusgrader. Det står man ut med i slutet av november. :-)
 
Idag är det bara två grader - fortfarande på termometerns plussida, tack och lov. Men det var ändå en bitande kyla, kände jag, när jag var ute med hunden för en stund sen. Brrrrr...
 
Det är nog bara till att börja räkna ner timmarna (?) tills de första snöflingorna börjar yra omkring i luften...
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Giv mej ljus!!!

 
Kan bara konstatera att det var mycket ljusare igårkväll (när månen lyckades skina igenom molntäcket) än vad det var nyss när jag skulle ut med soporna. Fick mer eller mindre treva mej fram till rätt lock att lyfta på bland tunnorna... :-I 
 
 
 
 
 
Var ner till dottern i "byn" en sväng igår eftermiddags, och det var faktiskt redan många i hyreshusen där som både hade tagit fram sina olika adventsbelysningar OCH tänt dem. I dotterns fönster hängde stora vita (tända!) stjärnor av papp. Kan inte säga annat än att det såg väldigt fint och mysigt ut!! :-)
 
Ta mej tusan om inte jag också ska dra fram adventsprylarna idag - och sätta i stickkontakterna!!!
 
För varför ska man plåga sej med att vänta tills på söndag, när det är NU man behöver ljus??? Det här novembermörkret SKA INTE få ta knäcken på mej!! >:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

När man inte riktigt fattar...!?

 
 
 
 
 
Igår "seglade" det in P-Ä-N-G-A-R på mitt bankkonto. Från ett företag i Norge. :-)
 
Jag nämnde för ett tag sen här i bloggen att jag hade fått en förfrågan angående ett par foton. Det fanns intresse att köpa dessa, för att använda i en broschyr.
 
För det första begriper jag inte riktigt hur någon ens kunde hitta de här fotona, som var publicerade i ett Fototriss-inlägg för åtskilliga år sedan i min tidigare blogg. (Okej, Google är fantastiskt - men iallafall!?) För det andra fattar jag inte varför just dessa foton skulle vara intressanta att använda i en broschyr. Och för det tredje förstår jag inte att företaget inte ratade dem när de fick veta att jag inte hade originalfilerna kvar, utan bara beskurna jpeg-bilder på lite drygt 1 Mb vardera.
 
Men... :-) Nu har jag alltså sålt - och fått betalt för - ett par tämligen mediokra "point and shoot"-foton, tagna med min allra första digitalkamera (en kompaktmodell från Nikon) under två olika semesterresor -06 och -07.
 
Jag ska inte säga att jag inte är nöjd och glad - för det är jag ju! Men jag känner mej inte dirket stolt eller så... För det är ju verkligen inte med "såna" foton jag vill framhålla mej själv som duktig fotograf... <:-I
 
Därför tänker jag INTE återpublicera dem i det här inlägget! (Men om någon ändå vill veta vilka foton det gäller, så klicka här).
 
---------------
 
Efter detta är det ju dock omöjligt att inte leka åtminstone litegrann, med tanken på hur det skulle vara att vara fotograf "på riktigt" - och alltså försörja mej på att ta bilder och sedan sälja dem. 8-) 
 
Me-e-e-en... Det där jobbet har en otäck baksida... Man måste förmodligen ägna mer tid åt pappersarbete än åt själva fotandet!? UÄCK!!! Jag som avskyr kontorsarbete!!!
 
Ni skulle bara veta t ex, hur jag kämpade med att få till en någorlunda seriös faktura!! Och så måste man så klart vara superduktig på att marknadsföra sej själv - och på att ta tillräckligt bra betalt!
 
Det sistnämnda vet jag inte om jag gjorde i det här fallet, men pengarna kommer hur som helst väl till hands för bilen har nyligen varit på verkstad - och snart är det jul... 
 
Go´morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Blåmes på grönbete... :-)

 
 
 
 
 
För att vara så här långt fram i november (fotot är taget i fredags), är ju gräset fantastiskt grönt och frodigt fortfarande. Och i detta nu får det sej en rejäl genomvattning också, så det hinner säkert både växa och bli klippt innan julafton - om vädret ska fortsätta på det här viset!?
 
På sina håll är det förresten julskyltning ikväll. Jag tror jag rent av hade varit beredd att betala feta mutor för att slippa gå på det, om nu nån hade försökt tvinga med mej på sånt. <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Eklöven...

 
...klamrar sej tappert kvar på sina grenar. :-)
 
 
 
 
 
Och än har inte gräset... 
 
 
 
 
 
...bitit i gräset!? :-)
 
Fotona togs igår - idag hann jag inte ut med kameran under de cirka tio minuter som solen var framme i eftermiddags. Om prick en månad är det julafton!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vildsvin i köket! :-)

 
Igårkväll var det dags att stycka. Kroppsdelarna som bars in till knivarna och köttkvarnen, hade en sammanlagd vikt av 55 kilo... Om huvudet, inälvorna, skinnet och klövarna vägde ungefär detsamma (vilket vi inte har kollat, men iallafall?) - så skulle man alltså kunna uppskatta grisens levandevikt till åtminstone 100 kilo. 
 
 
 
 
 
Hur mycket kött som slutligen hamnade i frysboxen glömde vi att väga, men 25-30 kilo kanske...
 
Det blev mycket späck till fåglarna också! Och på huvudet kokade vi en mustig buljong. :-D
 
Eller INTE!! Men kokade käkarna gjorde vi däremot:
 
 
 
 
 
Tandläkare Karlsson med assistent in action!! ;-)
 
 
 
 
 
Om man äter dessa blir man både stor, stark, rik, frisk - och GRYMT potent...!? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Uuuh...

 
Började dagen med något som skulle vara nyttigt - och framförallt förkylningshämmande. Nämligen en halv tesked kanel utrörd i en tesked honung! Det var INTE gott... 8-X
 
Nu har jag precis varit ute och gått i nästan en timme, i hopp om att fördriva kväljningarna...
 
Vilket nog faktiskt har lyckats!? :-)
 
Däremot började det duggregna och blåsa när jag gått ungefär halva rundan - så nu återstår att se om det spädde på förkylningskänslan, eller om den hiskeliga kanel- och honungsgeggan faktiskt funkar!?!
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 
 

På återbesök!

 
Gissa om jag blev glad igår när jag plötsligt såg att sidensvansarna var tillbaka i vårt äppelträd!?
 
En gång är ingen gång, men två gånger är redan en ovana!? :-D
 
 
 
 
 
 
Ser fram emot fortsatta påhälsningar! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Väntade hela dagen igår...

 
...på att solen skulle bränna sej igenom dimmorna. Bortåt klockan tre på eftermiddagen lyckades den, och jag tog en kamera med mej ut på en liten promenix. :-)
 
Bara för att konstatera att då var det dags för solen att gå ner bak skogen... :-I
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Och svanarna fortsätter...

 
...flyga söder ut:
 
 
 
 
 
Medans andra varelser, som också har simhud mellan tårna, lugnt stannar kvar - än så länge iallafall. :-)
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Söndagsförmiddagsnöje... :-)

 
 
 
 
 
Kan i och för sej ses som ett "nödvändigt ont" också - det vankas nämligen kalas framåt kvällen, och då kan det ju vara lämpligt att ha utrymme för ett antal extrakalorier i magsäcken... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Några till från...

 
...nattpasset:
 
 
 
 
 
Det är alltid lite svårt med foton från jakt, tycker jag. Å ena sidan vill man gärna visa - å andra sidan är det inte alltid så vackert precis... Men här har jag iallafall plockat ut några foton som inte är alltför bloddrypande, samtidigt som de visar ganska bra hur det faktiskt var.
 
Som att sonen var lite mer intresserad av att snabbt lägga upp en bild på sin Facebook-sida, än att hjälpa till med passningen av (dvs ta ut inälvorna ur) sitt byte! <:-)
 
----------------
 
 
En helt annan "jakt" fick jag ägna mej åt igårkväll. Hux-flux när vi satt och åt middag, så såg jag en orm komma slingrandes på golvet i hallen!! (Vi har så kallad öppen planlösning mellan köket och hallen). Hupps, lixom!!!
 
En stund tidigare hade jag haft ytterdörren öppen, för att vädra ut lite överskottsvärme... (Ibland blir det ett vedträd eller två för mycket i kaminen... Iallafall när det är så pass varmt ute som det ju faktiskt är nu trots att det "snart" är jul...) Så jag antar att det var den vägen ormen kom in!? Och turligt nog så var den på väg tillbaka mot dörren - så det var ju tämligen enkelt att ge den lite extra hjälp den sista biten tillbaka ut i friheten! 
 
Speciellt eftersom den inte var vare sej särskilt stor eller nämnvärt farlig! :-)
 
 
 
 
 
Men iallafall! Ormar/snokar NU?!? 
 
Det måste väl vara den relativit höga utomhustemperaturen, som gör att de fortfarande är vakna - och tydligen ganska pigga också!? Men lite märkligt tycker jag allt att det var ändå... Är det verkligen möjligt att den befann sej ute på trappan när jag ställde upp ytterdörren på glänt? 
 
Eller kan den möjligtvis ha legat ute i vedstapeln och följt med veden in, och sen blivit varm, go och livlig tack vare mitt intensiva eldande!? (I så fall får den ju vara väldans glad att jag inte lyckades hiva in den i kaminen också, tillsammans med nån vedklabbe! Hm...).
 
Det var dumt att jag inte frågade den, innan jag släppte ut den i rabatten nedanför verandan! <:-)
 
Trevlig helg på er nu, allihopa!!
 
(Och: NEJ! Jag har faktiskt inga som helst planer på att ägna den här dagen åt att skrubba rent hallgolvet invid listerna, även om jag är fullt medveten om att det skulle behövas! Det får bli när det är dags för julstädningen... Host!!)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Foto från i natt...

 
 
 
 
 
Till alla väderintresserade kan jag meddela att det duggregnade ganska tätt här vid 00.30-tiden.
 
Till alla jaktintresserade: Sonen har lyckats med sin vildsvinsjakt bak huset... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Solskensdag!! :-D

 
 
 
 
 
Det började lika ruggigt som vanligt (?) med regn i morse, men sen hände det ett mirakel (eller nåt...) kring tio-tiden i förmiddags. Himlen sprack upp och SOLEN kom fram!! 8-) Och plötsligt blev det nog si så där 10 grader varmt också! Och nästan ingen vind. Helt UNDERBART väder att vara UTE i - vilket jag har varit nästan hela eftermiddagen.
 
Solnedgången på fotot ovan är inte dagens, men iallafall. Njuta!!! 
 
Gott att kunna konstatera att månaden november faktiskt inte är hundra procent piss-kass-värdelös. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Foto från i måndags...

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Sidensvansar!

 
 
 
 
 
Och i MITT äppelträd!? 8-)
 
Det trodde jag ALDRIG skulle hända... LYCKA!!! :-D
 
 
 
 
 
Olyckligtvis hann jag inte ta mer än fem snabba på dem genom vardagsrumsfönstret, och då var inte alla inställningar riktigt som de borde vara på kameran. Skulle precis börja ändra litegrann på dem, och övervägde även att försöka smyga mej ut för att slippa fota genom de allt annat än rena fönsterglasen...
 
Men nog tusan kom det en bil på vägen här förbi just då, och då var det "morsning och good bye" från fåglarna. :-( 
 
GLAD iallafall över att jag alls fick syn på dem - och trots allt hann ta några foton innan de flög vidare. Undrar just om det tänker komma tillbaka. Hoppas-hoppas-hoppas!!!
 
Det syns ganska tydligt på färgbilden att fotot inte är riktigt skarpt. Därför gjorde jag en svartvit version också, även om jag inte tycker att dessa fantastiska fåglar alls kommer till sin rätt på det viset. Men det är ju så mycket enklare att "tvinga fram" skärpa i svartvitt!? Åtminstone så pass att jag kunde göra en större bild på det viset, än vad den i färg fick bli... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 PS! Självkritisk som jag ju är (...), ser jag nu att jag har valt fel format på bilden också. Den passar inte alls som kvadrat. Iallafall inte med äpplet i centrum... Men, men! DS!
 
 
 
 
 
 

Att fota från bilen...

 
 
 
 
Jag föredrar att vara passagerare, så jag kan fota samtidigt som jag färdas i bil. :-)
 
Men har jag ingen chaufför så fotar jag ändå, om det dyker upp något alldeles enastående och helt oemotståndligt motiv i farten. Fast då blir det genom framrutan! Nån måtta på dårskapen får det ju vara... 
 
Bilden ovan är tagen genom sidorutan, en gång när jag var passagerare. 
 
Några av mina absolut bästa foton har jag INTE tagit från bilen - men jag önskar att jag hade kunna göra det!! Det har varit vid såna tillfällen när jag har susat förbi underbara vyer och fantastiska motiv och verkligen SETT BILDEN, men inte haft någon som helst möjlighet att ta den.
 
Men dessa "foton" har fastnat på näthinnan istället för på minneskortet... Och ibland får man vara nöjd med det. Speciellt om man tänker på vilka kaotiska trafiksituationer man hade kunnat orska om man verkligen hade tvärnitat på en motorväg, slutat ha ögonen på vägen och medtrafikanterna, parkerat i en skymd kurva osv osv för att försöka ta de där bilderna... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Inget väder för fågelfoto...

 
...om dagarna just nu. Iallafall inte om man vill ha välexponerade bilder med skärpa. Skumrasket, regnet och diset ger nämligen inga större möjligheter till gynnsamma kamerainställningar för sådant...
 
Dessutom har jag inte lyckats så värst bra med grenverket som ska ersätta de vissna granarna. <:-)
 
Antingen är det mindre kvistar i bakgrunden som ställer till det, eller också kommer sånt som INTE var meningen skulle synas i bild (som till exempel plåtburken - som är en hemmagjord fröautomat - här nedan) med iallafall...
 
 
 
 
Gör om - gör rätt...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Go´ morron!

 
Har det sin charm, eller inte, att vakna till dripp-dropp (för att inte säga porlande...) i stuprännan utanför sovrumsfönstret!?
 
Men skit samma. Är det november så är det - det kunde ju lika gärna ha snöat. <:-) (Fast inte när det är 8 grader "varmt", vilket det är det här idag. Alltid något att tillföra pluskontot, alltså!)
 
 
 
 
 
Dessutom tror jag faktiskt att det har slutat regna nu...? (Hoppas det!!!)
 
Och så är det ju fre-e-e-e-edag!!!
 
Trevlig helg på er! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Talgoxe x 2...

 
Ibland kan jag inte bestämma mej för om jag gillar en bild bäst i färg...
 
 
 
 
...eller inte!?
 
 
 
 
 
Färgvarianten är överdriven i både kontrast och färgmättnad, fast jag kan tycka att det nästan behövs så här i novembermörkret och höstrusket. Om man nu inte ska nöja sej med svart/vitt, alltså. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Lite nytt under solen! :-)

 
Ja, det är väl inte nytt längre att Barack Obama fortfarande är president i USA - men jag tyckte faktiskt det var lite spännande att höra från valvakorna på radion tidigt-tidigt i morse. Vid kvart över fem (svensk tid!) stod det klart att Obama hade vunnit, för då var Ohio-rösterna färdigräknade. Go´natt, Mitt Romney!!
 
Däremot står det, efter min och dotterns shoppingrunda igår, ett par splajs nya walking-skor i vår hall - och på en klädkrok strax ovanför dem hänger det en knallröd outdoor-jacka. (Ja, skulle det bli billigt fick det bli en röd - om jag inte hellre hade velat ha en lila eller rosa... <:-) Svart, som annars alltid är färgen jag väljer till jackor, fanns nämligen inte bland rea-plaggen...)
 
 
 
 
 
Så om några timmar ska det ut och powerwalkas igen!! :-D
 
För övrigt tittade jag på det nya tv-programmet "Kan du slå en pensionär?" igårkväll. Helt klart inspirerande!! Missade tyvärr första avsnittet (förra veckans), men det kanske går att se på SVT-Play...?
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Tisdag...

 
Idag blir det en tripp till Kristianstad. :-)
 
Dottern ska till Tandvårdshuset, och sen ska vi "göra stan". Ganska länge sen sist, så det ska bli kul. Bara det inte regnar... Det duggar här just nu - men hellre det än spöregn, så klart! Men gärna en stor fet sol - så blir man extra spendersam också, kanske!? ;-) Nu är det i och för sej inte alls säkert att jag ska köpa något, men jag ska iallafall TITTA på träningsskor. Och på nån typ av allvädersjacka (?) som kan passa för powerwalking i vinterhalvårets alla tänkbara (o)väder... :-)
 
By the way... Vintercampa, någon!? 8-)
 
 
 
 
Nu har sonen ÄNTLIGEN fått sin vapenlicens, och igår var han och hämtade ut sin första egna bössa (en studsare av nåt slag...) som han inhandlade i en jaktbutik bara några dagar efter att han hade slutfört sin jägarexamen tidigare i höstas. Tror det har tagit 7-8 veckor att få denna licens - en dryg väntan för en otålig jägare, må ni tro! <:-) 
 
Nu får vi se hur mycket tålamod han har till att sitta och vaka på vildsvin om nätterna framöver! Det är nämligen det han ska göra i husvagnen, som har parkerats ungefär som synes på fotot ovan: Strax bakom vårt hus! Skapligt lyxig jaktkoja, får man väl säga. Iallafall jämfört med ett vanligt torn! 
 
Och alla äpplena på marken...? Jo, dem ska "nasse" lockas fram av, är det tänkt...
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Hackspett i högstubben... :-)

 
 
 
 
 
Själv befann jag mej under ett äppelträd, så både frukt, grenar och kvarhängande blad "råkade" komma med på bilden. (Det blurriga röda och gröna som liksom ramar in Hacke, alltså). 
 
Ser det inte helt underbart ut med en BLÅ himmel, förresten!? Undrar just när jag senast såg en sådan...? <:-I
 
Jo, några stråk av blått visade ju sej faktiskt i fredags - när jag och dottern var ute och powerwalkade i 7,5 kilometer på eftermiddagen. En timme och tio minuter tog det - när hon går själv gör hon den rundan på fem minuter kortare tid. Men jag är fullt nöjd med att jag inte sinkade henne mer än så! :-) Jag var inte helt säker på att mina skor skulle funka på en så pass lång och rask promenad, för de har långt i från bästa tänkbara dämpning i sulan. Men fötterna klarade sej oväntat bra, och någon träningsvärk längre upp i skånkarna har faktiskt inte heller gjort sej påmind. Så nu blir det väl till att öka tempot lite grann nästa gång då...Pjuh! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Man borde resa bort från november...?

 
 
 
 
 
Tre-fyra veckor i Moskva vore väl en riktig höjdare just nu!? ;-)
 
 
 
 
 
Fast jag undrar om ens Paris är så värst uppmuntrande så här års!?
 
Jag stannar nog kvar hemma, och härdar ut mörkret och regnet, trots allt... Och matar mina kaminer med den ena vedpinnen efter den andra, och lyssnar till det mysiga sprakandet... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Alla helgons dag...

 
...kommer förmodligen att passera ganska obemärkt här. Men jag kan ju alltid ta med lite skogsdöd här i bloggen, i form av min gamla vissna "fågelfotar-gran" från ifjol:
 
 
 
 
 
Och talgoxen är det närmaste en ängel jag kan komma, åtminstone för stunden... :-)
 
Numera är jag för övrigt minst lika trött på allhelgonahelgen som vad jag är på mors- och farsdag. Det har ju blivit ett sådant kommersiellt jippo av döden också nu, så jag mest bara får lust att spy!? De senaste veckorna har man för fasiken knappt kommit fram på trottoarerna utanför blomsteraffärerna, på grund av alla gravdekorationer som de har vräkt ut där och som man förväntas KÖPA-KÖPA-KÖPA!?! Och i mataffärerna får man baxa kundvagnen runt än den ena högen och än den andra högen av gravljus - den ena sorten med brinntid längre än den andra - och massor av olika modeller av lyktor att sätta dessa ljus i...
 
STÅNK!!! 
 
Däremot kan jag erkänna att jag föll för frestelsen att åka till det nya och synnerligen komersiella IKEA-varuhuset i Älmhult igår, fast att jag hade bestämt mej för att INTE göra det! Själva invigningen, som var på förmiddagen, hörde jag lite grann ifrån på lokalradion. Reportern uppskattade mängden folk som köade utanför vid öppningsdags till si så där 5000 pers... Bevare mej väl!!!
 
Men framåt kvällen kunde jag inte stå emot längre - speciellt inte eftersom maken också hade lust att se spektaklet. Så vi drog dit... :-) Och faktiskt var det precis lagom mycket folk där då (vid 18.30-tiden). Ja, det var till och med riktigt najs att strosa omkring där i nån timme då. 
 
Men jäklar så STORT det nya är jämfört med det gamla!!! Fortsättningsvis kommer man nog inte att "bara sticka inom" där lite hipp som happ när man har en halvtimme till övers - för det tar ju nästan en timme att bara ta sej mellan ingången och utgången!? (Kändes det iallafall som...). 
 
Om jag föll för köptrycket?? Jupp... Två stycken vita brudorkidéer á 29:- (för oss med Family-kort) fick följa med hem. Det billigaste pris för såna som jag nånsin har varit med om!! Återstår förstås att se om de verkligen är livsdugliga också... Men ännu så länge ser de jättefina ut! 
 
Ha en fin helg allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Looks like a...?

 
 
 
 
 
Fotot är taget senaste frostmorgonen, precis när de första solstrålarna smög sej in bland grenar och kvarhängande frukt i Ingrid Marie-trädet. När ljuset föll på det rimfrosttäckta äpplet såg det plötsligt mjukt och lite lätt luddigt ut. 
 
Nästan som en persika!? :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Och så var det november då...

 
Ödesmättad på något vis!? Att vara eller icke vara...
 
 
 
 
/Hamlet ;-)
 
 
 
 
 

RSS 2.0