En bland alla andra... :-)
Mapparna med sommarfoton domineras av motiv från Malmö, så ni får stå ut med en och annan vy därifrån i fortsättningen också.

Det är inte säkert att alla vita skorstenar där verkligen är skorstenar...;-)

/AnnaKKMåndag, den 30/8...


En riktigt fin höstförmiddag är det här idag, med solsken från en klarblå himmel och sval frisk luft. Försmak av min favoritmånad september, kan man väl säga! :-)

Så jag kunde bara inte låta bli att skjuta upp jobbet några timmar, och tog mej en lång promenad tillsammans med kameran vid halvnio-tiden. Hade hoppats på att få se rådjur eller tranor, men sån tur hade jag inte. Men det gör inget, för det var så himla skönt och vackert ute i naturen ändå!!! :-)

Det här kreaturet hittade jag i en solhatt häromdagen:Nu pockar jobbet, men senast ikväll tittar jag in i era bloggar!

Ha en toppenfin dag!! :-)

/AnnaKK


Fototriss!


Nu var det väldigt länge sen jag senast var med i denna fotoutmaning, som jag egentligen stordiggar men av olika anledningar ändå har tagit semester ifrån under en längre tid. 

Hur som helst... Idag är det dags igen! :-)

Veckans tema är "kollektivt", och efter allt mitt resande i sommar så vet jag ju en hel del om hur det är att åka tåg kollektivt... :-)

Det är exempelvis stor risk för nedfallande väskor från hatthyllorna... Så här får de INTE placeras:Resenärerna konsumerar ofta skräpmat......och en del fördriver restiden med att läsa en god bok:Själv sysslar jag som synes mest med att ta en massa snapshots mellan stationerna... ;-)

Fler tolkningar av "kollektivt" hittas här! :-)

/AnnaKK


Fullpackad dag...
Fredagar med maken hemma är INTE några vilodagar! <:-)

Morgonen har ägnats åt att fylla svärfars rök (som vi har lånat) med kött och fisk, så nu ska den passas i åtskilliga timmar framöver. Men eftersom den mestadels sköter sej själv, så har en massa andra saker också fått plats i dagsplaneringen.

Alldeles nyss gjorde vi rårörd lingonsylt, av bär vi plockade i gårkväll. Och nu är maken ute och grejar lite på tomten (så då passar jag på att göra mitt dagliga blogginlägg! He!). Sen ska vi åka och handla... Gräsmattan behöver klippas... Och eftersom vi ska ha gäster i morgonkväll, skulle det inte skada att städa huset lite grann också! Laga middag vid tillfälle, ska vi också göra... Och så är det en del överflödiga möbler som ska flyttas om, för nu när dottern inte längre bor hemma finns ju plötsligt möjligheten att ställa in dem på hennes gamla rum istället. (Ett bättre alternativ hade förstås varit att skjutsa dem direkt till soptippen... Ähum!) 

Undrar när jag ska få tid över till att jobba idag!? 8-O

/AnnaKK


Det är inte bara jag...


...som har problem med att fotomodellerna inte står stilla! ;-)Ett annat fotografiskt problem jag har, är att jag inte så gärna plockar fram kameran när jag är tillsammans med "vanligt folk"... Eller hur jag ska säga!? <:-)

Det är en sak att fotografera med likasinnande, och en helt annan att göra det när man är tillsammans med någon som inte alls fattar vitsen med att tvärnita med bilen på de mest olämpliga ställen för att kunna bränna av 25 bilder på en gammal raggig get... ;-) (Ja, nu överdrev jag väl en aning - men jag tror ni fattar ändå!?).

Jag fotograferar helt enkelt bäst och helst när jag är ensam! :-)

Så därför låg kameran kvar i väskan hela dagen igår, när jag och svärföräldrarna åkte ner mot Genarp-Skurup för att hälsa på maken...

Förresten! Kom ALDRIG hungrig till Genarp, för hujedamej vilka matställen det fanns där... Det ena vågade vi överhuvudtaget inte gå in på, och det andra (och sista?) erbjöd en mat som var sämre än allt jag nånsin har blivit serverad i exempelvis en skolbespisning... Tycker jag idisslar smaken av deras vedervärdiga flottiga bearnaisesås-dressing fortfarnade!? Urk... :-(~

Men bortsett från detta var utflykten till belåtenhet! :-) Och vädret var faktiskt mycket-mycket bättre därnere än här hemma. :-)

Ikväll kommer maken hem hit, och det blir så klart ännu bättre!! En klar fördel med att han jobbar långt hemifrån nu, är att även fredagar räknas som helgdagar. :-)

/AnnaKKHm... :-/


Så kan det gå - när man inte smyger riktigt lika bra på de vilda djuren som en tyst indian... <:-)

Idag sticker förresten jag också iväg! Ska hälsa på min särbo. ;-)

För det är inte bara dottern som har flyttat hemifrån nu, utan även maken. Åtminstone bor han för tillfället borta i veckorna (på grund av sitt jobb).

Så idag ska jag och hans föräldrar åka söderöver och se hur han har det. Dock lite illa vald dag, för vädret visar sej verkligen inte från sin bästa sida... Det är riktigt höstruskigt ute just nu. Men förhoppningsvis blir det en trevlig utflykt iallafall! :-)

/AnnaKK


Go´morron!


Försov mej idag...

Tio i sju vaknade jag - och då var det så dags att ringa till dottern och kolla så att hon var uppstigen! 8-X

Men jag ringde till henne ändå, förstås. Och då var hon på stationen, redo att kliva på tåget mot Växjö och skolan. Så med andra ord: Hon hade vaknat i tid, och kommit iväg precis så som hon skulle! :-)

Anledningen till detta lilla "orosmoment" är att hon flyttade in i sin lägenhet igårkväll, så i natt var första gången hon sov där. Ensam, dessutom. Men det verkar alltså ha gått bara bra! :-)(Ser inte fjärilen också lite yrvaken ut!?).

Det kom egentligen lite hastigt på, att dottern skulle flytta in just igår... Det var så mycket som fortfarande fattades, tyckte både hon och jag, men efter några timmars shopping-rejs under sena eftermiddagen/tidiga kvällen så föll lixom bitarna på plats.

Mobilt bredband till överkomligt pris hittade vi på MAXI, och likaså ett dugligt soffbord på IKEAs fyndavdelning... Och en stor kasse med basförnödenheter (livsmedel så väl som tvål och tandkräm) inhandlades på Willys... Sen kände dottern att det faktiskt gick att övernatta i lägenheten, och då fick det bli så! :-)

Men jag skulle tro att hon kommer hem en sväng igen redan idag, för de flesta personliga sakerna finns fortfarande kvar här. Inte minst kläderna!  

Trevlig tisdag på er!! :-)

/AnnaKKÖgonkontakt... :-)


För det mesta brukar jag bli lite nervös om jag råkar få ögonkontakt med folk jag fotograferar så där lite halvt om halvt i smyg... <:-) Men faktiskt inte den här gången! ;-)På jobbet idag har jag skådat världens tvättberg i vitögat.

Tror det var nytt rekord...? Åtta lags respektive matchställ, varav jag tvättade hälften redan igår. (Så det som var torrt skulle vikas ihop och läggas in i skåp, och det övriga alltså tvättas och hängas upp). 

Ni vill garanterat inte veta hur svettiga herrtröjor och strumpor luktar, speciellt när de har legat och "gosat till sej" i en väska i 12 timmar eller mer!!! 8-X

Bara att hitta nånstans att torka så många plagg är förrestern en smärre bedrift. Sån där lyx som torkrum finns ju inte, och inte torkskåp eller torktumlare heller... Utan allt ska lufttorkas, och får hängas upp där plats helt enkelt finns... <:-)

Tvättmedlet tog dessutom slut, så innan morgondagen måste jag se till att ha fått tag i nytt... Hå-hå-ja-ja...

/AnnaKKHar "gnölat" hela veckan om att jag har...


...varit sjuk... <:-)

Men nu är jag äntligen FRISK!!! :-D (Gud, så skönt!!!)./AnnaKK


Spana åt höger, klicka åt vänster!


Gör det en gång till... :-)Blir din bild som du vill, eller darrar du till - står motivet verkligen still??

/AnnaKK
PS! Jag har fått en gammal Wilmer X-låt på hjärnan. Den heter Upp och Ner (tror jag), och har en text som liknar lite grann raderna i detta inlägg. Har reslutatlöst sökt efter den på nätet och på Youtube. Vill höra den NU!!!!! :-D Så jag får kanske gå och rota fram mina gamla CD-skivor, och se om jag kan hitta den där istället... :-) DS!


UPPDATERING: Det hjälper om man söker på rätt titel! ;-) Upp ELLER Ner, ska det va´! Här finns ett litet smakprov på den... :-)En bild säger mer än tusen ord?
En av mina personliga favoriter från denna sommar. Ett snabbt klick på stationen i Eslöv, bara... :-)

Och jag undrar fortfarande vad det var för sällskap som satt i väntkuren, vart de hade varit eller vart de skulle, och vad blombuketten spelade för roll...? Man kan förmodligen spekulera i det oändliga.  

Smutsen på, och speglingarna i, glas(plast?)väggen mellan personerna och kameran ger en naturlig textur.

Trevlig fredag på er allihopa!! :-)

/AnnaKK


Learning by doing... :-)


Gång på gång åkte skejt-killen fram mot den lilla trappavsaten, och tog ett hopp upp på muren.Jag vet egentligen inte vad det var han var ute efter att lyckas med... Kanske hoppa ner från murkanten igen, och fortfarande stå kvar på brädan? Isåfall lyckades han inte med den saken så länge jag tittade på... Men detta var ju en hel veckan sen, så idag kan han säkert! :-)För egen del måste jag lära mej att beskära/komponera mina bilder bättre redan i kameran! >:-I  Här har jag fått med nåt "skräp" i förgrunden som skymmer sånt som borde ha fått synas i bilden... Ingen efterhandsbeskärning i världen rättar till det misstaget - och vem orkar lägga tid på att klona bort det...? ("Skräpet" är förresten blommorna som växte i den stora urnan, som jag "gömde" mej bakom när jag tog fotot! ;-D).

/AnnaKK


Rosor...


...av lite olika slag. :-)Samtliga fotade ett stenkast från Malmö Centrum nån gång i juli.

/AnnaKKFoto från i torsdags...
Jag har nog inte talat om här i bloggen ännu, att jag var en sväng till Helsingborg i torsdags!?

Tog tåget dit, och det var en ganska dryg resa... :-/ Så det blev inte så lång stund i "Sundets Pärla" som jag egentligen hade velat ha, förrän det var dags att åka hem igen. 

Skulle förresten inte förvåna mej om det var just på tåget till Helsingborg som jag blev smittad med de basilusker som har härjat i kroppen på mej de sista dagarna!? I sätet bakom mej satt nämligen en person som snorade och hostade å det allra värsta... X-(

Nåja... Man måste våga utsätta sej för lite risker då och då - annars händer det alldeles för lite i tillvaron, och det är inte heller bra! ;-)

/AnnaKKSjukstugan fortsätter vara en lekstuga! ;-)


Känner mej så där tröttsamt seg idag också, så allt jag egentligen borde göra (sånt som jag absolut inte orkade med i helgen...) får bero ytterligare en dag (eller två!?). <:-)

Men jag är inte sysslolös - det behöver man aldrig va´ med en dator i huset! ;-) Har rensat den på diverse gamla program som ingen använder längre, samt letat efter uppdateringar ute på nätet till program vars bäst före-datum förmodligen passerade redan i förra årtusendet... (Eller inte riktigt kanske, men för bra många år sen iallafall!!).

Bland annat så har jag hittat en nyare version av det bildbehandlingsprogram som följde med nån av de första digitala Canon-kamerorna jag köpte (nån av kompakterna, misstänker jag)...

...så nu går det äntligen att öppna upp, och redigera, RAW-filer i det!

TA-DAM!!! :-D
Ja, det där var ju inte mycket att skryta med förstås - men jag har äntligen GJORT DET!!!

Tagit mitt första RAW-foto, alltså! 8-) Och provat allt det där man kan göra med just en RAW-fil; ändra vitbalansen, ändra exponeringen och till och med välja en annan bildstil (fast det sista har jag inte gjort här).

Ingen av dessa ändringar kan man (vad jag vet) göra på en jpeg-fil, men jag gjorde ändå ett litet försök att bildbehandla en jpeg-kopia av originalRAW-filen... Men kom inte i närheten av resultastet på det redigerade fotot här ovan! <:-) Så...

Det tål verkligen att tänka på, att gå över till RAW helt och hållet i fortsättningen!! :-)

/AnnaKK


PS! Bildbehandlingsprogrammet jag uppdaterade heter ZoomBrowser EX, från Canon för Canon... DS!Pärlemorfjäril...


Tror jag iallafall att det är!? :-)Fotot är taget med Canon EOS 450D + 18-200-objektivet. Ingen närbildslins. Det bleka och skitiga är resultatet av lek i bildbehandlingsprogrammet. Man måste ju fördriva tiden med nåt när man är sjuk! <:-) Fast idag är jag tack och lov nästan frisk igen...

Ha en fin måndag allihopa! :-)

/AnnaKKKonsten att kunna koppla av... :-)
Den försöker jag också att utöva idag, och det går faktiskt riktigt bra.

Är ensam hemma, för maken och sonen är på folkrace och dottern är i sin lägenhet och målar. Lugnt och skönt. 

Satsar på att snart ha kopplat av (bort!) min krasslighet! :-)

Trevlig söndag på er!!!

/AnnaKK
Så var det helg igen...


Och det är ju mestadels bara trevligt! :-)

Jag har till exempel kunnat börja skörda tomater - äntligen! Mums!!!

 

Och maken, som jobbar borta i veckorna ett tag nu, är hemma i några dar - vilket är jättetrevligt!! :-D

Lite mindre trevligt däremot, är att jag är halvkrasslig... Har varit riktigt seg idag, och inte orkat göra mer än det absolut nödvändigaste... Det är väl det klibbiga vädret i kombination med ständigt fullt ös på AC:n i bilen, som har gjort att jag har fått ont i halsen. Än genomsvettig och än nerkyld - ja, det säger väl nästan sej självt att det inte är så nyttigt att utsätta sej för... <:-I

Jag kikar in i era bloggar och svarar på kommentarer så fort jag känner mej lite piggare igen!

Ska äta många tomater - de kryllar väl av C-vitaminer!? :-)

/AnnaKK


Sjunger på sista versen...?
Nä, det gör han nog inte. Och när jag tog det här fotot höll han tvärt om på att starta upp sitt musicerande, och slog några test-ackord. :-)

Men bland annat sommarlovet sjunger definitivt på sista versen... I den här familjen är det numera bara dottern som går i skolan, och höstterminen börjar för hennes del på onsdag.

Men är ju många dar kvar tills dess, så... :-)

/AnnaKK


Att fota i regn...


Dubbla paraplyer + plastpåse över kameran. Tja, kanske det!?Fast riktiga fotoproffs håller sej förstås med en assistent, som håller paraplyet medans de själva helt och hållet koncentrerar sej på att fånga Bilden... :-)För egen del hade jag missbedömt väderleken, eller ska vi kanske helt enkelt säga att jag hade ignorerat de utlovade regnskurarna... <:-/ Det brukar ju kunna vara bättre väder ute vid kusten, menar jag!? Men igår var det visst just där (i Malmö) som det regnade allra mest...?

Så jag fick stå under vad tak jag kunde hitta, och skjuta mina skott därifrån...Det gick det också! :-)

/AnnaKKDet här har visst blivit en slags...


...kvällsblogg!? <:-) Jag som (nästan) alltid har gjort inläggen om morgnarna...

Och så kan det säkert bli igen - fast kanske inte den här veckan!

Det är lite mycket nu... :-)

Och så håller tiden på att gå ut vad det gäller mitt sommarkort på länstrafiken, så nu är det bara några dar kvar att ut och "tåga" på. (Ja, man kan ju åka buss också, men jag håller mej till tågen! Öresundstågen, för att vara exakt. De så kallade Pågatågen går ju knappt snabbare än en buss...).Så idag har jag varit i Malmö! Igen... :-)

Det regnade... :-/ Fick se massor av paraplyer - det är faktiskt rätt kul att fota såna! Bilder kommer så småningom... :-)

(Och fotot ovan är från en tidigare Malmö-tripp i sommar - en dag när solen sken...).

Trevlig kväll på er!! :-)

/AnnaKKÄnnu en sommardag... :-)
Men jag har inte glassat omkring i nåt solsken, och inte ens sett ett par solbrillor...

Morgon: Jobba...

Middag: IKEA...

Eftermiddag: Fixa i dotterns lägenhet...

Kväll: Totalt slut!!!

Fast om nån vill ha hjälp med att klä om stolsitsar och -ryggar eller montera stödben mitt under en dubbelsäng, så kan jag ställa upp. Känner mej nästan lite proffsig på det just nu! ;-) 

/AnnaKKHur trögt kan det va´!? >:-I


Att ni får vänta länge på svar på kommentarer just nu, beror inte enbart på att jag är "utschleten" på grund av dotterns stundande flytt... Framförallt är det vårt otroligt sega bredband som sinkar mej!!! Och till viss del min gamla trötta dator - men även på husets nyare datorer går surfandet bitvis oändligt långsamt, och ibland inte alls, eftersom hastigheten tycks bromsas ytterligare i den trådlösa routern... >:-I

Så det här med bredband via den fasta telefonen sjunger nog på sista versen nu i det här hushållet! Vi vet att Telenors mobila bredband fungerar här, och t o m är något snabbare än vårt fasta från Telia... Så vad väntar vi egentligen på!? <:-) Hm...

Jo, det finns en liten hake förstås... Som heter bindningstid! Men vi har åtminstone sagt upp det befintliga bredbandet nu, så i slutet av november blir vi fria från det. Sen tror jag att vi ska göra oss av med den fasta telefonen också, för det är ändå nästan bara terroriserande telefonförsäljare som ringer till oss på den. Bland annat såna som vill sälja mobila bredband! ;-)Göta Kanal-motiv... :-)

Nu ska jag göra ett nytt försök att klicka mej in på era bloggar... Ha en fin fortsättning på dagen! :-)

/AnnaKK
Gu-u-u-ud, vad man blir trött...


...av att flytta!!! X-/

Nån av de närmaste dagarna blir det dessutom ett nytt "rejs" genom IKEA-varuhuset. Giv mej nåt stärkande!?!(Foto från jobbet! Och jag hajjade faktiskt till när jag såg sprutan ligga där på skrivbordet... 8-X Men det är alltså bara en kulspetspenna!! :-D) 

/AnnaKK


Idag kommer det att gå i 100!
Dock inte på någon folkrace-bana, utan mer i stil med kärringa-rallyt i Ullared... Våldsamt shoppande, alltså!! :-D 

Fast inte på GK´s, utan på närmare håll. :-) Dottern ska flytta hemifrån, och även om det blir till en redan möblerad lägenhet så är det en hel del som behövs. Vi var på IKEA både igår och i förrgår. Idag blir det bland annat en sväng till Hemtex...

/AnnaKK


Ekorrunge - Del II


Jag har aldrig sett en så här liten ekorrunge tidigare - de som ibland har visat sej i trädgården här hemma har varit större, och mycket kvickare, än den här:Så här låg den och tryckte mot marken när jag först fick syn på den. Trodde först att den var sjuk eller skadad på nåt vis, eftersom den var så stilla och verkade lite slö. Men kanske hade den bara solat sej och blivit lite seg av den gassande värmen!? Efter några klick med kameran hoppade den så sakterliga iväg mot den där granen... Och jag hann ta ett par foton till innan den försvann in under den nedhängande grenen. :-)

Spiken som den håller i, är väl en ordinär "fyratummare" - och en tum lär vara ca 2,5 cm... Iron Fist!? :-)

Skulle den kanske behöva ha, förresten... För oj vad en sån här liten stackare måste vara sårbar och utsatt för faror... Tur att det bara var mej han/hon mötte, och inte räven eller en katt! 8-X

/AnnaKKEkorrunge - Del I


På en promenad med kameran häromkvällen, träffade jag ju på den här lille krabaten...Som lekte lite kurragömma med mej kring granstammen!  Men det krafsade så pass mycket om klorna på den, så jag kunde höra hur den tog sej ut på en gren - och då smög jag mej runt trädet, och...

Klick - klick!! :-)

Alltså... Hur söt får man bara va´!? 8-)

/AnnaKK


Uteliggare... ;-)
/AnnaKK


Vad det var som dolde sej...
...i mörkret! :-)

Jo, fast att jag inte fotade i RAW så gick det faktiskt att "framkalla" en liten ekorrunge ur den underexponerade bildfilen:Fast den ser ju nästan mer ut som en ökenråtta (gerbil) än som en ekorre, när den är så här liten!? :-D

När jag hade fått ordning på slutartiden igen, så blev det ytterligare några foton på den. Men dem visar jag en annan gång! :-)

/AnnaKKFrån VVA (våga vägra autoläge!) till...RAW!?


Jag ska inte säga att jag aldrig använder kamerans autoläge, för det händer faktiskt en och annan gång även om det är långt mellan dem... :-)

 Men ett läge som jag hittills inte har använt mej av mer än max en handfull gånger, är det helmanuella M-läget! Av den orsaken att jag så här långt har tyckt att inställningen med bländarförval (som på min Canons programvalsknapp heter "Av"), helt enkelt är det som passar mej och mitt fotande bäst.

Nu har jag plötsligt (eller ska jag säga äntligen!?) själv insett att jag inte kan fortsätta att göra fotograferandet så enkelt för mej (och framförallt statiskt...!) i all evighet - så igår vred jag över knappen på M... 8-) Minsann om det inte blev foton då också! :-D Originalfotot till vänster, och till höger har jag lagt på det en liten aning kontrast bara...

Men givetvis föll jag i fällan några gånger, och glömde bort att jag själv måste ändra på slutartiden när ljusförhållandena förändrades... <:-) Så därför missade jag bland annat detta, som garanterat hade blivit ett betydligt bättre foto om kameran varit intställd på "Av" istället:Typiskt! >:-I

Å andra sidan... Om jag nu hade fotat i RAW också (och inte bara i jpeg, som jag ju alltid gör (och alltid har gjort... Host!)), så hade jag kunnat exponera om fotot i efterhand i ett bildbehandlingsprogram...!?

Vilket fusk det skulle kännas som!!! :-D

Fast visst hade det varit oerhört smidigt, förstås... <:-) RAW idag!? 8-)

/AnnaKKFrån i lördags; Åhus


Första stoppet på min och "Lisa-familjens" (foto-)utfärd i lördags blev stranden i Åhus. :-)

Där det bland annat finns en ganska maffig brygga.Som vi fotade från alla håll och kanter! :-)

Även underifrån... :-)Ska bli kul att få se sen hur dina foton blev ur det perspektivet, Lisa!!! :-)

Mitt blev så här:/AnnaKK, strax på väg till jobbet... <:-)Sista semesterdagen...


Och - naturligtvis... - regn!! >:-I

Fast igår var det jättefint väder här i södra Sverige, så då hade jag och våra helggäster en toppendag med foto, Österlen, havsbad, glass, grillat och det ena med det tredje! :-D Tack Lisa & Co och för besöket, och varmt välkomna tillbaka när helst ni har vägarna förbi!! :-)Om man hade kunnat vrida tiden baklänges, så hade jag gärna ställt in den på nån stans i mitten av maj nu... :-) Så man hade haft en ny sommar och en ny semestermånad att se fram emot!!

Å andra sidan... Är ledigheten nu slut så är den, och då kan det inte hjälpas att det varken blev tapetserat i köket eller byggt nåt staket kring trädgården - i år heller! <:-) Hm...

Och augusti har väl sina poänger också... Kräftfisket, till exempel! Och mitt sommarkort på länstrafiken gäller ju i ytterligare två veckor, så mellan arbetspassen ska jag minsann ut och "tåga" lite till! :-)

/AnnaKK


RSS 2.0