Ny säsong! :-)

 
Fotbollen är i rullning igen - och en annan står helt frivilligt vid sidan av planen och fryser halvt ihjäl. Och tar några foton också, så klart!
 
Årets lagblid på damerna, till exempel:
 
 
 
 
 
 
Och några situationsbilder från premiärmatchen, som för övrigt relativt enkelt vanns med 3-1:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Match nummer två spelades så sent på kvällen att det inte längre var (tillräckligt) fotoljust då, men då mötte de iallafall ett favorittippat lag - och lyckades spela oavgjort 1-1 mot dem. Med andra ord ingen dålig inledning av årets seriespel, av ett lag som av lokalpressens sportredaktioner har tippats att ligga i bottenskiktet! ;-) 
 
På söndag är det dags att kriga om tre nya poäng. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 

Aprilväder...

 
 
 
 
För en stund sen var jag ute och gick morgonpromenad med Colin i strålande solsken. Gnistrade så vackert i frosten som fortfarande låg kvar på marken då - fast det som också låg kvar på de skuggigaste platserna såg inte lika fint ut; fläckar av SNÖ!!!
 
Nu har det mulnat på, så vid det här laget är nog både snön och frosten helt borta. SKÖNAST SÅ!! Fast lite sol igen uppåt dagen hade jag gärna velat ha, så man kan sitta ute på altanen med näsan i vädret och sörpla kaffe och ha det gött i största allmänhet... :-D
 
Kan ju passa på att visa det här fotot också förresten, från i lördags:
 
 
 
 
 
 
Tror aldrig jag har sett så stora hagelkorn nån gång tidigare!? Som tur var var de ganska mjuka - hade de varit av ren is hade de kanske kunnat göra märken i lack på bilar och så där... Som stenskott, typ!?
 
Mer som hände i lördags:
 
 
 
 
 
 
Maken och dottern murade grund!
 
Snart står det nog ett garage på platsen där den gamla ladan/logen låg! :-)
 
 
 
 
 
 
Om någon blev lite valpsjuk efter mitt förra inlägg, så måste ni ju se det här fotot också! ;-) Det är på "Kållebollen" och hans pappa (och ett syskon i bakggrunden).
 
 
 
 
 
 
Jag tycker egentligen att pappa-wachtel har en fruktansvärt ful färg, men samtidigt är det lite kul att Colin bär på anlag till alla färger och teckningar (utom tan-tecken) som finns i rasen. Nu vet jag inte om det bruna kanske är dominant över det röda, men ponera att han paras med en tik som också bär på anlag för både brunt och rött och brokigt - då skulle det kunna bli riktigt färgglatt i valplådan! :-D
 
Just på det här fotot är ju Colin väldigt lik sin far i färgen, bortsett då från att pappa (Heiner Vom Zerling) är rödskimmel och Colin brunskimmel - men som vuxen är Colin inte alls lika ljus. Såg i stamtavlan att pappan är registrerad som vit/röd, så det stickelhåriga på honom fanns väl inte alls när han var valp.
 
Ja, ja... Jag har inga som helst planer på att starta kennelverksamhet - men det är ändå lite roligt att fundera kring genetik och så där. Och det skadar ju inte att sätta sej in åtminstone lite grann i avelsarbetet med wachtel i Sverige. Trots allt är det en ras jag inte har haft några särskilt höga tankar om innan, och efter att ha läst på en del så kan jag väl konstatera att mina "förutfattade meningar" inte var helt gripna ur luften... Men det blir väl alltid så när en ras plötsligt blir populär, att det tas valpar på nästan vad för skit som helst bara för att det går att sälja dem och tjäna pengar...? För att inte tala om alla korsningar som har gjorts med olika älghundsraser för att få fram vildsvinshundar! Ett tag skulle "alla" ha en gråwachtel - och hur många usla wachtlar och gråhundar som blev föräldrar till såna valpar vill jag verkligen inte veta! Men jag undrar om nån idag är så värst sugen på de bastarderna...?
 
Hur som helst har jag följt blodslinjerna i Colins stamtavla åtskilliga generationer tillbaka, och det ser genomgående BRA ut. Skönt att ha köpt valp av en uppfödare som har haft en långsiktig plan med sitt avelsarbete, och inte dragit sej för att åka halva Europa runt med sina tikar för att para dem med de mest lämpliga hanarna. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Några foton från Tyskland!

 
Eftersom jag tydligen inte själv gör nåt på dagarna som är tillräckligt intressant att visa upp här på bloggen, så har jag nu snott lite bilder som maken tog under förra veckoslutet i samband med jaktprovsresan till Tyskland. ;-)
 
 
 
 
 
 
Mellanlandning på kenneln!
 
Stora vovven är "Kållebollens" mamma (Digeshults Nina), och småttingarna är alltså hans småbrorsor. (fast de har en annan pappa - tror jag iallafall!?).
 
Killen som står upp är sonen, och han som sitter ner träffade de redan på färjan. Han ska ha en av valparna, och fick även följa med på jaktprovet för att se och lära inför framtiden. (Det är i princip ett krav att starta på unghundsprov om man vill köpa från den här kenneln).
 
 
 
 
 
 
Passion för kottar är tydligen ett släktdrag!? Det ligger fullt med grankottar på vår gräsmatta, eftersom Colin allt som oftast plockar upp såna under våra promenader och bär med dem hem...
 
Det fanns ytterligare en kull med valpar:
 
 
 
 
 
 
Kan tänka mej att även de är ganska nära släkt med Colin. :-)
 
 
 
 
 
 
Uppfödaren Sara, som åtminstone för tillfället har lämnat Sverige för att bo och verka i Tyskland.
 
 
 
----------------
 
 
 
Dagen efter kennelbesöket var det dags för provet!
 
 
 
 
 
 
Här är sonen och Colin längst fram till vänster, på väg ut på fälten tillsammans med två av Colins kullbröder och deras förare. En kullsyster till dem hade startat på samma slags prov ett par helger tidigare och smaskat till med full pott, så man kan ju lugnt säga att de hade lite press på sej! ;-D
 
Och på det stora hela gick det BRA för de här tre ekipagen - alla blev godkända, även om ingen lyckades riktigt lika bra som systern. Allra roligast var kanske att de spöade de tyska hundarna som startade på samma prov!? ;-)
 
Colin visade ju framförallt vilken "eminent" fågelhund han är (host, harkel, stånk!!)... Läs mitt förra inlägg om ni vill veta detaljer! 
 
 
 
 
 
 
Svanen ska nog vara glad att den överlevde... 8-X
 
Och Colin ska vara glad att det inte spelade särskilt stor roll för den totala bedömningen att han inte kom upp frivilligt ur vattnet utan måste hämtas!! Det blev trots det full pott på vattenmomentet, och domaren tog bara bort en poäng från förigheten. :-)
 
Däremot hade det varit bättre för Colins totala poäng, om han hade lyckats lite bättre med sina hardrev istället... Men han fick helt okej poäng på de momenten också, så vi ska absolut inte klaga!! 
 
 
 
 
 
 
Men jag har ju märkt ett tydligt ökat fågelintresse nu när jag har haft honom den här veckan. Nog för att det fanns ett sådant innan också, men nu blir han ju eld och lågor bara han ser tex en liten bofink som sitter på vägen 15-20 meter framför oss när vi är ute och går... Gaaah!!!
 
Ha nu en skön fredag och en riktigt härlig helg allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Långhelg!! :-)

 
Har varit gräsänka sedan i torsdagskväll, eftersom make och son + wachtelhund har rest över havet. Detta för att ställa upp i ett jaktprov för unghundar i Tyskland - och förhoppningsvis bli godkända! :-)
 
Själv har jag passat på att roa mej med sådant som inte går så bra att göra i sällskap av nämda wachtelhund. Han är tex måttligt road av att åka till Kristianstad och shoppa, och gillar inte heller så värst att gå på fotbollsmatcher... ;-)
 
Och stillsamma fotopromenader tilltalar honom verkligen inte - så det är därför det så sällan visas några foton tagna med systemkameran här i bloggen numera. Tyvärr! Måste försöka ändra på den saken på något vis, känner jag... (Fast hur??)
 
Den här helgen har jag iallafall passat på att förlusta mej med 7D:n!! :-D
 
 
 
 
 
 
Hoppas förresten att maken har använt 40D:n en del, som han har haft med sej på resan, för i så fall kan jag nog bjuda på en del roligheter framöver från minneskortet som sitter i den!! ;-D
 
Förutom att jag var i Kristianstad i fredags och inhandlade mej lite nya "grejs" (framförallt en jacka - ni minns kanske den här!? Har bestämt mej för att faktiskt slänga bort den... Fick nämligen tag i en ny nu, som jag känner att jag kommer att bli minst lika nöjd med!! Jippi!!! :-D), så var jag även på fotboll på kvällen.
 
Huvudsyftet var att ta en lagbild på herrarna, men när jag ändå var på plats så fotade jag första halvlek (sen blev det för skumt...) av seriepremiärmatchen också. :-) 
 
 
 
 
 
 
Det är ett väldigt ungt herrlag vi har nu för tiden, medelåldern är kanske inte ens 20 år!? Men de kämpar på och gör det så BRA! I fjol spelade de relativt jämt med många av lagen i sin serie, men förmådde ändå inte vinna särskilt många matcher med följden att de åkte ur den serien. Nu spelar de i den allra lägsta, tror jag, och känlsan är att nu kommer det att vända för dem. I år kommer de förhoppningsvis att vara ett lag att räkna med!! Fredagens match vanns enkelt med 3-0. GRATTIS!!! :-)
 
Damlaget har seriepremiär på tisdag, så då ska jag till Lindvallen igen och fota dem. Två andra lag i samma serie möttes igår, och eftersom matchen spelades i närheten åkte jag faktiskt dit och tittade. Så helt klart är jag fotbollssugen nu - har väl glott alldeles för mycket på hockey på tv på sistone!? ;-)
 
Och så tillbaka till jaktprovet i Tyskland! :-) Det var igår.
 
Fick lite meddelande då och då på mobilen från maken, men de lät inte så upplyftande tyckte jag...
 
Hundarna ska visa vad de går för genom att driva hare, men det fanns visst knappt några såna!?
 
Jag gick ut en sväng här hemmavid med kameran, och vad mötte jag på vägen bort mot grannens hus om inte en... ;-DDD
 
 
 
 
 
 
Colin fick hur som helst sin chans, men blev tydligen lite fintad av den haren. Fattade jag rätt drev han inte så länge som man önskar innan han tappade bort spåret... Så det blev inga jättehöga poäng på det momentet - fast å andra sidan inte jättelåga heller. Så tydligen okej iallafall!? 
 
Lite snöpligt ändå, eftersom han brukar driva bättre än så. Fanns ju andra delmoment som vi (åtminsotne jag!!) fasat mer för, om man så säger. Ni som har kontakt med mej på Facebook också, har kanske sett att jag har försökt vistas en hel del i närheten av vatten med honom på sistone!? Detta för att om möjligt försöka få honom att tagga ner inför vågskvalp och sjöfåglar och så där. Att promenera längs med en strand funkade till sist riktigt bra. Men samma dag som de reste lät jag honom gå i vattnet också - och då var det på vippen att han hade dragit i mej också i plurret!! Blev helt "tossig" och rusade hit och dit och skvätte och plaskade och försökte bita i vattnet. Stånk!!! Jag bogserade upp honom med kopplet, för det gick inte att få någon som helst kontakt med honom i det tillståndet. Men GLAD var han iallafall!! ;-D
 
 
 
 
 
Så det var väl rätt förutsägbart hur provmomentet i vatten skulle gå... De ska glatt och villigt hoppa i och simma en runda - så långt inga problem. Men sen ska de ju upp igen också! ;-D Fick ett meddelande från maken som löd så här:
 
"Colin har jagat knölsvan i 20 min. Sen vadade vi ut och hämtade honom."
 
Ja, det var ju typ ännu värre än vad jag ens hade kunnat drömma om!!! ;-DDD Tog dessutom för givet att chansen att kunna bli godkänd försvann där nånstans...
 
Så jag blev minst sagt förvånad när jag sent igårkväll frågade maken hur många poäng till som hade behövts för att han skulle ha klarat sej - och fick till svar att han HADE KLARAT SEJ!?! Med råge till och med!!!
 
Jamen, jösses då!?! 8-D GRATTIS!!!
 
Dessutom hade han fått bra kritik på exteriörbedömningen också. (Så nu ska väl uppfödaren "tvinga fram" en utställningskarriär också framöver!? ;-D)
 
Så lite stolt känner jag mej faktiskt nu - trots att jag varken har varit med vid provet eller ens är särskilt intresserad av jakt. Men jag gillar ju hunden!! Jättemycket!!! Min bebis... :-)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag njuta av ytterligare si så där ett halvt dygns lugn och ro alldeles för mej själv - sent ikväll nångång kommer "tyskarna" hem igen!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Jag önskar verkligen att jag kunde...

 
...älska våren!
 
Det är ju en så vacker årstid, och det är underbart med dagsljuset som kommer tillbaka mer och mer för varje dag. Solstrålar som äntligen värmer igen. Och fågelsång. Och grönska. Och blommor och bin.
 
Men jag tål inte våren... :-( Eller rättare sagt, jag tål inte allt pollen som plötsligt börjar yra omkring i luften. Inte så att jag blir jättesjuk, men jag blir så förbaskat trött och seg. Och förkyld... Just nu är jag snorig, hostig och rosslig och har ingen energi alls till något mer än det jag absolut måste. Luftrören är fulla med gojs som inte vill lossna, och jag kan inte låta bli att fundera på om det är så här de som har KOL alltid mår? Isåfall kanske det inte är så illa trots allt, att det bara är en årstid som blir förstörd för min del... <:-)
 
 
 
 
 
 
Men det grämer mej ändå att jag inte orkar göra allt det jag skulle vilja göra nu! Anlägga nya land i trädgården tex - fick ett par kubikmeter prima gödsel av grannen i förra veckan, och den skulle ju bli grunden till årets potatisland. Vissa saker kan man egentligen inte skjuta upp till senare, men jag måste nog göra det iallafall... :-(
 
Maken har inte tid att hjälpa mej heller, för nu är det full fart vid garagebygget hos dottern och hennes kille om kvällarna. Golvplattan ska gjutas på torsdag! Och samma kväll bär det iväg till Tyskland igen för både maken och sonen - och för huvudpersonen Colin förstås, som ska starta på unghundsjaktprov på lördag.
 
Han propsar förresten på att få en promenad nu. Och det ska han så klart få. :-) Men sen kommer jag förmodligen att ligga på soffan i minst en timme, för att återhämta mej så pass att jag orkar skala potatis till dagens middag... 
 
<:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Första april!

 
 
 
 
 
Jag bara undrar... Vart tog mars vägen!? 
 
Det är nu tiden börjar gå så där galet fort, så man inte riktigt hinner med. Visserligen har inte våren expolderat än, med grönska och en massa härligt utslaget blommande vart man än vänder sej - men det lär väl hända när som helst nu. Det gäller att vara på tårna så man inte missar det!
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0