Testing-Testing... :-)

 
Sedan en tid tillbaka serveras det återigen rejält med solrosfrön intill mitt fotogömsle, och det uppskattas ju verkligen av småfåglarna. (Och även av lite större fåglar, som tex nötskrikorna...)
 
Förövrigt använder fåglarna gömslet tusen gånger mer än vad jag gör, vanligtvis som mellanlandningsplats innan de skuttar vidare till den av fröautomaterna som hänger precis intill det. Så jag tyckte det var lika bra att "pimpa till" gömslet med lite lämpligt naturmaterial - så kanske jag kan ta ett och annat snyggt porträtt medans fåglarna har parkerat på det!?
 
Ännu så länge har jag (läs maken...) bara skruvat dit en gammal gren... Men den funkar, kunde jag konstatera igår morse när jag var ute och testade med kameran. :-)
 
Dock var det ganska disigt och skumt då, så fotona blev som de blev... Men jag tänker visa dem iallafall, för kanske att någon som ser detta inlägg blir inspirerad och sugen på att montera upp något liknande intill sin utfodringsplats!? :-)
 
 
 
 
 
Översta fotot visar gömslets ovandel, som är maskerat med ett bladverksliknande nät av plastmaterial. Och på mittenfotot kan ni se hur grenen har fästs på gömslets "sarg". Jag var 2-2½ meter ifrån fåglarna när jag tog de här fotona, och talgoxarna var så gott som helt orädda för mej på det avståndet.
 
Nederst till vänster har jag hittat rätt vinkel att fota ifrån: Gömslet är utanför bilden (eller om jag ska vara riktigt korrekt; Det lilla som syntes av det på originalfotot, har jag i efterhand beskurit bort), och det finns inte heller några störande objekt i bakgrunden. :-)
 
Den döda granen som pippin nederst till höger sitter i, ska däremot snarast tagas BORT!!! <:-) Den står kvar sedan förra vintern, då jag beordrade maken att släpa hem två ganska stora utomhus-julgranar att "rama in" utfodringsplatsen med. Men jag tror det är för tidigt att ersätta dem med nya granar redan nu - iallafall om det ska finnas barr kvar på dem även efter jul och hela vårvintern...?
 
Från det ena till det andra. Vädret här igår var kasst på morgonen, men sen blev det ritkigt fint med flera plusgrader och solsken fram på dagen. Även vildsvinen verkade tycka att det var en härlig dag att vara ute på promenad i - för när jag gick en runda med hunden vid 16-tiden igår eftermiddags kilade det hux-flux två små nassar över vägen bara femtontalet meter framför oss! Det var nog första gången jag har sett "riktiga vilda" vildsvin i dagsljus!? Men någon kamera hade jag inte ens med mej - och även om jag hade haft det så hade jag inte hunnit fota dem, för de försvann in i en granplantering lika snabbt som de passerade vägen. Hunden såg dem förresten inte alls, men han kände lukten och var uppenbart sugen på att följa efter i deras spår... Men sånt låter vi allt bli!! Isch, för att hamna öga mot öga med nån sån där supergalt på över 200 kilo och med betar nästan som macheteknivar... 8-X
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Höstbilder på hur det...

 
...INTE ser ut här idag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men det var så fint i vissa av träden, och på marken, i söndags. :-)
 
Idag är allt bara grått och vått... Det är uppenbart att vi snart är inne i november.
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Några klick vid IKEA, Älmhult... :-)

 
Jag och dottern var ju på IKEA i fredags, och kollade om det fanns några fynd att göra på deras pågående så kallade flyttstädning. Det var 30% rabatt på hela det kvarvarande sortimentet i fredags, och det lockade fler kunder än bara mej och dottern att hänga på dörren vid öppningsdags. Eller rättare sagt; vi fick ju precis som alla andra som inte kommit först, ställa oss sist i den långa kön... <:-)
 
 
 
 
 
Fast om vi tyckte att den här kön var lång, så var den ju INGENTING mot den kön som var utanför varuhuset klockan 10 igår förmiddags! Då var det 50% på alla kvarvarande produkter...
 
 
 
 
 
Och under de 45 minuter som jag uppehöll mej i kvarteret, så krympte kön inte en enda centimeter! Det strömmade nämligen till mer folk i samma takt som man slussade in kunderna i varuhuset...
 
 
 
 
 
Alldeles intill entrén hade man ställt upp en korv-vagn, och till den var det ingen kö alls. :-) Så en korv med bröd och en ekologisk lingondricka för fem spänn, blev nog det sista jag inhandlade från det gamla IKEA-varuhuset...
 
Det är öppet där idag och imorgon också, men jag har inga planer på att åka till Älmhult över huvudtaget under de kommande dagarna. Möjligtvis ska jag dit på fredag igen, och ta mej en titt utanför det nya IKEA-varuhuset som invigs då.
 
Anar att det nog kan finnas en rejäl kö att föreviga där också!? :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kallt!

 
Nu har nog äpplena på vårt Ingrid-Marie(?)-träd fått vad de tål av minusgrader...? Så den frukt som fortfarande hänger kvar, låter jag härmed fåglarna fritt få kalasa på!! :-)
 
 
 
 
 
Börjar istället bli dags att fundera på att ta fram såg och sekatör, och se till att det stackars trädet blir beskuret och lite tillsnyggat i grenverket. Förr gjorde jag alltid såna ingrepp på senvintern, men de sista åren har jag ständigt glömt bort det där och när mars har kommit har det känts som för sent... 
 
Nu står detta uppskrivet på en att göra-lista över saker som ska vara fixade innan jul!!
 
Grenen som talgoxen sitter på, tillhör förresten vår vindruva. Den har vuxit sej gigantisk denna sommar, och klänger numera inte bara på altanräcket utan som synes även i äppelträdet. Så den måste jag också skära ordentligt i, innan jul...
 
Önska mej gärna lycka till!? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kall morgon...

 
Några minusgrader här nu, och en stjärnklar himmel. Frost, men - tack och lov! - ingen snö. :-)
 
 
 
 
 
Planerna för dagen, eller ivarjefall för förmiddagen, är att besöka IKEA tillsammans med dottern. Eventuellt är det sista gången ever, som vi är i det gamla varuhuset. Om en vecka invigs nämligen det nya!
 
Och dotterns pojkvän, som är anläggningsarbetare, har blivit beordrad att jobba hela helgen för att vägarna till och från det nya varuhuset ska vara framkomliga till invigningsdagen... <:-) Det ska gå bussar i nån slags skyttletrafik mellan buss- och järnvägsstationen och det nya IKEA-varuhuset, och för att trafiken ska flyta någorlunda smidigt har man vänt upp och ner på ungefär hela centrum. Skulle inte tro att riktigt allt kommer att vara klart om en vecka - men förhoppningsvis det mesta!? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Li-i-i-ite svårt...

 
..är det väl faktiskt att...
 
 
 
 
 
...INTE "hjärta" röda höstlöv!? :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Flyg och far...

 
 
 
 
 
 
 
Asså... Det ÄR ju inte så sabla långt till VÄRLDEN, faktiskt!? 8-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gråtrist tisdag...

 
 
 
 
 
Hur sätta guldkant på denna dag, tro!?
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Mer från i lördags...

 
De här små färgglada husen i Skanör har onekligen sin charm. Men jag skulle inte gärna byta bort all plats vi har i husbilen mot en sådan, även om det strandnära läget är minst sagt avundsvärt. 
 
 
 
 
 
En modern friggebod är GIGANTISK, i jämförelse med dessa verkligen pyttesmå stugor! :-)
 
Efter nedslaget i Skanör (och Falsterbo) körde vi österut längs med Skånes sydkust. Till vårt lands allra sydligaste punkt; Smygehuk. Där slog vi nattläger, och fick se en fin-fin solnedgång.
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Foto från igår eftermiddags...

 
Knäppt i Skanör - där vi gjorde ett stopp under vår husbilsutfärd.
 
 
 
 
 
På andra sidan de små stugorna och sanddynerna ligger havet, och det var många som promenerade längs med stranden denna dag. Och två tog sej till och med ett dopp, men det var INTE jag och maken. :-) Vet inte vad utomhustemperaturen kan ha varit, men över 15 grader iallafall. 17-18 är inte osannolikt.
 
Oktober är inte så illa trots allt! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Trevlig helg! :-)

 
Nu har vi precis packat husbilen för en (kanske sista) liten tripp (innan vintern). 
 
 
 
 
 
Får se vilken strand vi kommer att traska en sväng på nångång under dagen, eller morgondagen. För undvika kusten går väl knappast!? :-D
 
Vore trevligt med lite sol också, men om inte så nöjer vi oss med tvåsiffrigt på utetermometern. 
 
Ha det gott allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Indiansommar! :-)

 
Igår hade vi rena rama värmeböljan här! Femton grader, om inte mer, på eftermiddagen. Och en hel del sol.
 
Riktigt mysigt!!
 
 
 
 
 
Och den ska fortsätta idag också - om man vågar tro på SMHI´s prognos. 
 
Dessutom; Snart är det helg igen!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 PS! Fotot ovan är också taget med kompaktkameran. Just nu använder jag visst nästan bara den... DS!
 
 
 
 
 
 

Det händer inte så mycket...

 
...om dagarna här just nu.
 
Men igår gick jag iallafall en sväng bort till "min" svampskog. Plockade lite trattkantareller, som sedan blev till en stuvning i en omelett. :-)
 
 
 
 
 
Hade kompaktkameran med mej, och de här båda svamparna - "vad det nu är för sort" - växte uppe på en liten stubbe, och solljuset föll ner så fint mellan trädkronorna på den främre av dem. Stack in kameran mer eller mindre under den, för att komma åt det här läckra grodperspektivet. Har inte vinklingsbar skärm på någon av mina kameror, och ibland kan man ju onekligen sakna den finessen... Fast jag är inte helt säker på att jag själv hade komponerat det här fotot lika bra som vad slumpen nu gjorde!? :-) Min tanke var inte alls att den främre svampen skulle bli kapad i kanten - men i efterhand gillar jag att det blev så. Har bara beskurit fotot lite-litegrann, och det var i den andra sidan och i överkanten.
 
Gjorde först bilden svart-vit, men la sedan på en sepiatoning för att den skulle bli lite varmare och mjukare. Den kunde ha funkat i färg också, men ärligt sagt så hade de där svamparna inte mycket till färg i verkligheten heller!  
 
Större delen av bildbehandlingen är gjord i PicMonkey.
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Undrar om någon tänker m-m-m-måla...

 
 
 
 
 
...exempelvis en stor gul sol på himlen idag!? :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Orange... :-)

 
 
 
 
Nä, det är inte apelsinen som skymtar i bakgrunden. :-) 
 
Och det är faktiskt på dagen exakt tre år sedan jag tog fotot ovan (som i detta collage presenteras i en obeskuren variant, och två beskurna). Ibland gör man ett och annat fynd i bildarkivet! (Samtidigt som man undrar om man egentligen har utvecklats något på det fotografiska planet, trots att det har gått så pass lång tid...?)
 
På tre år hinner man för övrigt nätt och jämt med en högskoleutbildning nu för tiden. Ja, de flesta sådana är väl längre än så, skulle jag tro. Och nu när en termin på högskola/universitet inte längre är 20 poäng, utan 30, så känns det även som om terminerna har blivit snudd på okristligt långa... <:-I
 
Hur som helst. Jag hade ju bestämt mej för att jag skulle söka någon utbildning eller kurs inför vårterminen, och igår var sista dagen att göra en ansökan i rätt tid. Bland över 1200 olika distanskurser, hittade jag till slut en enda som jag åtminstone kunde tänka mej att söka... Är jag skoltrött, eller vad är det för fel!? 8-X
 
 
 
 
 
Ovan: Apelsinen! :-)
 
Förmodligen det närmaste solsken man kommer idag...
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Höstlöv...

 
 
 
 
 
Det behövs solsken för att de vackra färgerna ska komma till sin rätt, men sådant har det inte varit mycket av den här helgen... Och tyvärr inte så här långt idag heller...
 
Men man kan ju alltid skruva på reglagen i bildbehandlingsprogrammet lite extra! ;-)
 
Igår morse möttes jag förresten av en knallorange sak, när jag strosade runt lite i trädgården tillsammans med hunden. En prima apelsin (!) kom simmandes i ån som rinner här förbi! :-D Har glömt att fotografera den, men jag fiskade iallafall upp den och la den på trädgårdsbordet som dekoration. Funkar väl minst lika bra som en pumpa till halloween!?
 
Vore allt lite kul att veta hur den hamnade i ån, och hur långt härifrån den sjösättningen skedde... Men det lär jag nog aldrig få veta, för den är inte speciellt talför... :-)
 
Go´ morron!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Veckans gråaste dag...

 
 
 
 
 
Isch!!! Vad det regnar! :-(~
 
Men det är åtminstone lördag! Ha det så fint allihopa. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Livet är en enda lång väntan... :-)

 
 
 
 
 
Igårkväll väntade jag timme efter timme på att maken skulle komma hem med kött - det var nämligen styckning och uppdelning då, av älgarna som sköts i måndags. Men när han äntligen kom, så hade klockan blivit så mycket så vi orkade helt enkelt inte sätta igång att renskära, förpacka och mala färs... 
 
Får ta det ikväll istället! Eller om jag börjar lite grann på egen hand under dagens gång... Fast jag är urusel på att bena ur och "filéa" bort sega hinnor osv. Dessutom har jag svårt för att avgöra vad som egentligen är en prima rostbiff, och vad som gör sej bäst i köttkvarnen... Det blir mycket bättre om maken sköter allt det där! Så packar jag och skriver etiketter (som bara jag kan tyda ut kråkfötterna på!). :-)
 
En av de andra jägarna körde förresten rätt in i en flock med åtta vildsvin, när han skulle hem från "slaktboden" igårkväll. En gris strök med... Jisses! De är verkligen ÖVERALLT nu, vildsvinen. Och de blir bara FLER och FLER!!! Snart får man väl sparka sej fram mellan dem bara man ska gå och hämta posten...? Senast igår såg jag några nya "bökskador" i kanten av vår grusväg. :-(
 
Från det ena till det andra.
 
I detta nu väntar jag på att klockan ska bli si så där halvtio, för då ska jag köra en sväng till Älmhult. Och framåt middagstid så väntar jag mej att svärföräldrarnas tax blir hitlevererad. De ska bort över helgen, och då får han bo här. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Ännu en frostnupen morgon...

 
Kylan är väl inte min favorit - men det är fint att fota frosten vid den här tiden på året! :-)
 
 
 
 
 
Nästan så jag blir lite sugen på några snöflingor också! ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Första frosten... Brrrr!!!

 
Fast en vacker morgon, har det varit. Och är fortfarande! :-)
 
 
          
 
          
 
 
Fotona är från mitt Instagram. Klicka på dem, så blir de större. 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Rekordsnabbt överstökad älgjakt...

 
Två vuxna älgar och en kalv, var tilldelningen för vårt jaktlag den här gången.
 
Två tjurar fälldes redan i gryningen igår, på första jaktdagsmorgonen alltså. En åttataggare, samt den "pinnatjur" som gjorde misstaget att äta en tidigt frukost under ett äppelträd i kohagen hemma hos mina svärföräldrar...
 
Det var bestämt i förväg att sonen skulle hem till farfar då på morgonkvisten, och älgen var på plats redan när han kom körandes. Turligt nog så skrämdes den inte bort av bilen, utan mumsade lugnt vidare på fallfrukten. Det var fortfarande mörkt då, och svärfar och sonen hängde sedan en bra stund i vardagsrumsfönsterna och försökte se vad det var för älg.
 
När det ljusnat tillräckligt mycket för att det skulle gå att skjuta smög de sej ut... 
 
Och resten är historia!! ;-)
 
 
 
 
Synd att maken inte tog ett lite mer trevligt arrangerat foto än detta - jag tycker inte alls om synen av Skogens Konung (Prins...?) liggandes i en traktorskopa, så där. :-I Det är så ovärdigt dessa ståtliga djur - men det är ju krasst sett ett mycket praktiskt sätt att forsla kropparna från skogen och hem till slaktboden förstås... 
 
(Ur den andra skopan, i bildens högerkant, kan ni förresten se åttataggarens ena horn sticka upp...)
 
Förmiddagen gick åt till att ta hand om de skjutna älgarna, samt att fira att jakten gått så bra hittills... Och den fortsatta jakten på en kalv fick bero. Det skulle ju komma en dag imorgon också... :-)
 
Men! I kvällningen igår var svärfar ute en sväng igen hemma kring sitt hus, och bössan var med "om utifall att"... Tror ni inte han hittade en hel flock med älgar!? Ko med två kalvar, en kviga och en liten tjur!!!
 
Och därmed var även kalven fixad!
 
------------
 
Idag är det en annan dag... :-)
 
Och på min agenda står ett besök på IKEA, tillsammans med dottern.
 
 
 
 
 
IKEA bygger ett nytt varuhus i Älmhult, som ska vara klart om några veckor, och nu under oktober är det "flyttstädning" i det gamla. Upplagt för fynd, med andra ord!!
 
Jag var faktiskt dit en sväng i lördags, för dottern hade tipsat mej om att det var 30% på sängar och madrasser. Skulle bara kolla, men eftersom det visade sej att kampanjen bara pågick över helgen och det dessutom bara fanns ett fåtal exemplar kvar av det jag eventuellt var spekulant på (en ny bäddmadrass till vår dubbelsäng) så fick jag antingen slå till bums eller gå tomhänt därifrån. 
 
Vilket tror ni att det blev!? ;-)
 
Jodå... Ibland är faktiskt även jag lite handlingskraftig och resolut av mej!! :-D Vilket jag nästan ångrade när jag kom ner på tag själv-lagret och insåg att madresserna inte längre är förpackade i hårdrullade, praktiska och någorlunda små "korvar". Numera är de bara dubbelvikna, två meter långa och inlagda i en stor slinkig plastpåse!! Det måste ha varit ungefär som att forsla iväg ett lik, om än inte riktigt lika tungt!? 8-X Stort, oformligt och slappt så det både räckte och blev över, var det iallafall... <:-) Phjew...
 
Idag ska jag bara köpa små och lätta saker!! 
 
Trevlig tisdag på er! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Något sött efter älgköttet... :-)

 
Jag brukar inte röna nån större framgång, vid de tillfällen då jag får för mej att jag ska baka...
 
Men plötsligt händer det! ;-)
 
Det LYCKAS, ta mej sjutton!? :-D Trots att jag har micklat med det ursprungliga receptet, och både lagt till och dragit ifrån ingredienser helt efter eget bevåg!! 
 
Tra-la-la-la!!!
 
 
 
 
 
Den som är lite van vid bakverk och så där, ser nog att detta är ett modifierat kladdkakerecept!? :-) Därför bör skapelsen avnjutas med hjälp av en sked - eftersom den är lite "syltaktig" inuti. Om man gör den i en pajform, så kan man med fördel servera vaniljsås till också. SLURP!!! 
 
Tala gärna om vad ni tycker om den, ifall ni vågar testa!? :-)
 
Go´middag!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Första älgjaktsmorgonen...

 
Maken och sonen har precis gett sej iväg ut i skogen.
 
Den här kraken gör nog bäst i att inte visa sej på samma ställe de kommande dagarna, som vad han gjorde i lördagsmorse; strax intill huset hemma hos mina svärföräldrar.
 
 
 
 
 
Det var maken som tog fotot, fast jag har gjort redigeringen. :-)
 
Och han har släpat med sej min kamera ut på passet nu, så jag förväntar mej faktiskt att han använder den (också - och inte bara bössan!) om det skulle komma fram några älgar till tornet där han ska sitta nu i gryningen och några timmar framåt. 
 
Själv väntar jag på att en annan "svarting" ska dyka upp här hemma hos oss, nån gång under förmiddagen...
 
Sotaren!! <:-)
 
Har precis täppt till alla "hål" i och kring kaminerna, som det kan tänkas poffa in sot i rummen genom. Återstår att se om skorstenarna håller ytterligare en gång för hans vilda framfart...
 
Go´morron! 
 
/AnnaKK
 
 
 
UPPDATERING!
 
Jag hann ju nätt och jämt publicera det här inlägget, innan telefonen ringde och sonen meddelade att jakten på vuxna djur redan är över för det här året! ;-) Och... Killen på fotot ovan är DÖD... 8-X Fälld av sonen! (På uppsiktsjakt, med farfars bössa inklusive honom vid sin sida. Sonen tog nyligen jägarexamen och har köpt en egen bössa, men har inte hunnit få vapenlicensen för den ännu).
 
 
 
 
 
 

Dom ä´ nära nu... 8-X

 
 
 
 
Igår morse upptäckte vi en massa svarta "markberedningsfläckar" i gräset intill vår grusväg... 
 
På fotot till höger kan ni skymta vårt hus i bakgrunden. Vildsvinen har med andra ord varit i farten bara 20-30 meter ifrån vår tomt!
 
Å andra sidan... En av våra grannar fick samma natt sin gräsmatta uppbökad bara 2-3 meter från köksfönstret...
 
BLÄ!!! :-(
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Pimpeli-mossa!

 
Jag har dekorerat lite på verandan... :-)
 
 
 
 
 
"Blommer å´ blader" brukar inte lyckas så bra för min del, som synes av den lilarosa "vad den nu heter"-blomman till vänster i förgrunden... Mossa däremot! Fantastiskt tålig och härdig växt, som finns i massor av olika spännande sorter och gröna nyanser!!
 
Dessutom gratis... :-D
 
Lite rostig taggtråd får också anses vara gratis. Iallafall när biten bara ligger på marken och skräpar, invid ett gammalt stängsel till en hage som inte längre används till bete... Trodde det skulle vara lätt som en plätt att böja till ett hjärta av den, men oj så skör tråden var! Skulle knappast hålla några rymningsbenägna kreatur på plats längre... 
 
Skapelsen fick anses vara klar när den åtminstone lite grann såg ut som ett hjärta! ;-) 
 
Kärran som de mossiga krukorna står i är ett loppisfynd, och stenarna har jag plockat med mej hem från en semesterresa...
 
Och nu blev jag hux-flux fruktansvärt sugen på att använda denna dags förmiddag åt att försöka göra något eller några nya loppisfynd!! Får se vart det kan bära hän om en timme eller två... 8-)
 
Trevlig lördag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Mysiga fredag... :-)

 
 
 
 
 
Det som inte blev gjort igår, ska istället göras idag: Svampplockningen!! 
 
Väntar på att dottern, som ska hänga med, ska dyka upp... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vaknade av ett dånande regn...

 
...utanför sovrumsfönstret. BLÄ!! :-(
 
Jag som hade tänkt traska till skogs idag, och plocka hem lite fler trattkantareller...
 
 
 
 
 
OBS! Det finns inte en endaste trattkantarell på collaget ovan, så använde INTE det som nån slags guide över delikata matsvampar!!! Antagligen kan någon av dem vara direkt farlig att stoppa i sej... <:-X
 
Läste i nån tidning häromdagen, att när det gäller svamp så bör man lära sej de dödligt giftiga allra först - och sen, när man är tvärsäker på dem, kan man utöka kunskaperna till att omfatta en och annan ätlig också.
 
Låter väl ganska klokt, fast hur kul är det att gå ut i skogen enkom för att spana in giftsvampar!? <:-)
 
Nåja... Jag vet hur trattkantareller ser ut - och innan den här veckan är över, ska jag ha plockat såna! För i nästa vecka lär det väl sitta en älgjagare bakom var och varannan buske. Och då ska jag befinna mej någon helt annan stans än i skogen. 
 
Hittade förresten rödgula band kring kring en del träd i "min" svampskog häromsistens...
 
 
 
 
 
Och meningen med dem är...? 8-I
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Onsdag...

 
 
 
 
 
Ha en fin dag! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Man måste alltid ha en Plan B...

 
Det där bakandet jag gav mej i kast med inför sonens 21-årsdag i lördags...
 
De svedda cocostopparna följdes av något som verkade helt idiotsäkert. Jag vet att jag t o m klarade av att göra gaffelkakor när jag gick i lekis!!! Visserligen med någon frökens hjälp - men iallafall! :-D
 
Men nu, nästan 40 år senare... Hå-hå-ja-ja! <:-)
 
 
 
 
Tur jag åtminstone är en hejjare på glasyr!! :-D 
 
Och nu när jag tittar på bilden av bokuppslaget, och läser receptet igen... Fasen!? Undrar om jag inte glömde ha i vanillinsocker? Flyter kakor ut så där om man missar det??? 8-X
 
--------------
 
En helt annan grej som jag absolut inte har tänkt att missa nu, är att söka in till någon högskolekurs inför vårterminen. Kikade lite på Linnéuniversitetets utbud häromdagen - det är där jag har pluggat tidigare, fast då hette det Växjö Universitet... För några år sen slogs det ihop med högskolan i Kalmar, och bytte namn. Så Linnéuniversitet ligger numera i Växjö OCH i Kalmar. Naturligtvis var den enda kursen jag kände mej sugen på förlagd till Kalmar. Och dit är det för långt (och framförallt för dyrt) att tågpendla - så med andra ord: Glöm det!! :-I
 
Men med tanke på mina glasyrtalanger... Jag kanske borde se mej om efter en make up-artistutbildning istället för en "Bastermin i Matematik, Kemi och Fysik"!? 8-D
 
Go´morron!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Höst - Höst...

 
Första oktober är här, men eftersom det inte har ljusnat utanför mitt fönster än idag så vet jag inte hur det står till med höstrusket. Men det är illa nog att det är oktober - för då är det ju bara en månad kvar till den förfärliga november!! 8-X
 
Hua... <:-)
 
Några foton från helgen:
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

RSS 2.0