Man måste alltid ha en Plan B...

 
Det där bakandet jag gav mej i kast med inför sonens 21-årsdag i lördags...
 
De svedda cocostopparna följdes av något som verkade helt idiotsäkert. Jag vet att jag t o m klarade av att göra gaffelkakor när jag gick i lekis!!! Visserligen med någon frökens hjälp - men iallafall! :-D
 
Men nu, nästan 40 år senare... Hå-hå-ja-ja! <:-)
 
 
 
 
Tur jag åtminstone är en hejjare på glasyr!! :-D 
 
Och nu när jag tittar på bilden av bokuppslaget, och läser receptet igen... Fasen!? Undrar om jag inte glömde ha i vanillinsocker? Flyter kakor ut så där om man missar det??? 8-X
 
--------------
 
En helt annan grej som jag absolut inte har tänkt att missa nu, är att söka in till någon högskolekurs inför vårterminen. Kikade lite på Linnéuniversitetets utbud häromdagen - det är där jag har pluggat tidigare, fast då hette det Växjö Universitet... För några år sen slogs det ihop med högskolan i Kalmar, och bytte namn. Så Linnéuniversitet ligger numera i Växjö OCH i Kalmar. Naturligtvis var den enda kursen jag kände mej sugen på förlagd till Kalmar. Och dit är det för långt (och framförallt för dyrt) att tågpendla - så med andra ord: Glöm det!! :-I
 
Men med tanke på mina glasyrtalanger... Jag kanske borde se mej om efter en make up-artistutbildning istället för en "Bastermin i Matematik, Kemi och Fysik"!? 8-D
 
Go´morron!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Herr Nilssons Fru

Med den vackra underbara hushållsvågen borde du lyckas med allt i bakväg:) jag brukar säga så här, huvudsaken är att de smakar bra o de gör dina kakor de är jag helt säker på.

Jag funderar också på lite studie till våren, alt nästa höst. Man blir aldrig för gammal för kunskaper väl? nä tänkte de jag.

Jag har 5 mil till Kalmar, de funkar ju att köra, men frågan är om man har råd att köra när man pluggar:) tåg de finns ju bara på foto här liksom;)

Kramiz hoppas solen lyser hos dig också idag,

2012-10-02 @ 08:15:41
URL: http://anki-nilsson.blogport.se
Postat av: Bonnfrua

Småkakor kan vara ett elände att baka! Antingen blir de "pannkakor" eller så kan man använda dem i älgstudsaren, typ... Men du klarade ju biffen med lite glasyr!

Nu sitter jag här och laddar inför att slå upp anteckningsblocket och föra över smartigheterna (????) som står där till arbetet som ska vara klart om en vecka i datorn.
Sitter i en sprilland ny jumpsuit (overall hette det när jag var barn) tycker jag kan unna mig myskläder när jag använder ledig dag till studier. :-)
Fö hittade jag en del till mig själv faktiskt, få se om jag är nöjd även när jag packat upp det, har liksom inte tagit mig tid med det än. Och "det lilla extra" blev nya julgardiner till vardagsrummet. Lite måste man ju unna sig också... :-)

2012-10-02 @ 09:09:15
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Morning! Kakorna blev till slut trots allt bra.
Make up-artist är tydligen ett framtidsyrke efter som så många söker sig till den utbildningen. Problemet idag är väl att så många söker sig utbildningar som i det allra flesta fall inte leder till något jobb. Sedan är väl det överskuggande problemet att det finns för få jobb att söka över huvudtaget. Politikerna snackar sin gallimatias men det skapar inga nya jobb. Bristyrkena framöver kommer att finnas främst inom vårdsektorn, en sektor som inte är speciellt attraktiv för dagens ungdomar. Dock är det så att den som skaffar sig en gedigen hantverksutbildning, kommer i ett framtida samhälle knappast att behöva vara arbetslös.
Ha det gott!

2012-10-02 @ 09:09:27
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Man kan ju inte lyckas jämt men fasen vad det börjar vattnas i munnen när du skriver gaffelkakor , tänker på morsans nybakta från när man var liten palt, mumma !
Kul läsning Anna ! Makeup-artist tja varför inte men foooootokurs gäller nog va ?

2012-10-02 @ 12:48:37
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: annette

Du är duktig Du, för Du fixade till kakorna med elegant glasyr, hade det varit jag så hade jag snabbt och smidigt kastat allt:)
Finns det inget roligare än matte, fysik och kemi att läsa, har en känsla av att en praktisk utbildning typ ngt hantverk skulle passa Dej, praktisk utbildning i kombination med foto vore väl alldeles utmärkt;)
Sjukvård kan jag ju inte rekommedera, är ett yrke i stort förfall där patienten kommer mindre och mindre i fokus.Förra veckan var jag på en utbildningsdag för att lära mej hur man jobbar på Toyota i Japan, gick ju bra att leka med legobitar, men patienterna är ju faktiskt inga legobitar som man kan stuva och pressa ihop för att kunna rationalisera och pressa tider för att kunna dra ner på ännu mer på personalen!! BASTA!
Köpstopp;) Kom på att jag slösade för mycket och kände mej rik när alla pengar satt på lönekontot, nu åker en stor del direkt över till ett sparkonto och jag känner mej numer fattig och kan inte handla så mycket, en resa till Italien nästa höst lockar!

2012-10-02 @ 19:12:48
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Yvonne

Hihi...sorry. Men t.o.m jag har misslyckats med småkakor någon gång! Det har mest bestått i att jag har haft inne dem för länge (och så gräddar ugnen ojämnt) så de har blivit lite för mörka. Problemet med kakorna på din plåt verkar vara (nu kommer det ett expertutlåtande ;) att det är för lite mjöl eller för mycket smör! Mördeg brukar inte vara så svårt att hantera. Att du ev. glömt vaniljsocker beror det iaf inte på! Det är bara en smaksättning...Snygg glasyr i alla fall! Och jag är säker på att de var goda....

2012-10-02 @ 19:50:03
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Malin B

Vid en snabb titt på bilden trodde jag först att du hade gjort ett @ på varje kaka! ;)
Något med dekor tycker jag absolut att du ska satsa på.

Härligt att höra att det inte var bara deppighet efter den där nedflyttningen i fotbollen!

2012-10-02 @ 19:59:39
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Anonym

men mumsigt ser det ut tycker jag:)

2012-10-02 @ 22:17:49
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Vilken fantastisk upphämtning. Från små plättar till konstverk :-)

2012-10-02 @ 22:51:54
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

He he du skriver så kul...allt går väl ner...smakade säkert bra.

2012-10-06 @ 20:04:10
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0