Testat utsikten... :-)

 
 
 
 
 
Fotot ovan är taget i maj förra året, och föreställer maken som tittar ut mellan reglarna där fönsterna i dotterns och "svärsonens" blivande kök skulle placeras. Att de skulle få fin utsikt visste vi redan då! :-)
 
Igårkväll var maken och jag på besök för att få våra lockar till-frissade av dottern. (Vi ska på begravning i nästa vecka, och då får man ju se lite anständig ut...)
 
Mörkt som i en påse var det, men med hjälp av ficklampor kunde vi ta oss en titt ut genom köksfönsterna ändå. Ungefär där det röda X-et är på bilden, lades det ut morötter inför helgens älgjakt... Då behagade det inte dyka upp några matgäster, men gissa hur många älgar som stod där vid 21-tiden i gårkväll och mumsade i sej!? ;-D
 
FEM stycken!!! 8-)
 
Tyvärr var det för dåligt ljus i ficklampan för att vi säkert skulle kunna se vad det var för sorts älgar, men kanske-kanske fanns det en stor tjur bland dem!?! Det är nämligen bara en sådan som jaktlaget fortfarande kan få skjuta (en kviga och en kalv är redan "fixade"). Så vi får väl se om flocken även behagar visa sej för nån beväpnad - och i dagsljus förstås - inom de närmaste dagarna... :-)
 
 
 
----------------------
 
 
 
Annars händer det inte så mycket här.
 
November närmar sej med raska steg, och jag försöker så gott det går att avsluta odlingssäsongen 2015. Har fortfarande chiliplantor kvar ute på altanen och i uterummet, men så här sent på hösten gäller det bara att få dem att överleva tills det blir plats inomhus för dem... En efter en får de som fortfarande har fina fruktämnen, komma in i värmen för att mogna klart. Något jag egentligen INTE hade tänkt göra, för det kommer in en massa ohyra också - men det går ju bara inte att kasta en massa fina, men omogna, på komposten!? <:-)
 
Har varit självförsörjande på potatis ett tag också, men nu ebbar det så sakteriga ut:
 
 
 
 
 
 
Men till nästa år ska jag odla många-många fler!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fredag...

 
 
 
 
 
Med önskan om en trevlig helg! :-)
 
Eller god älg... I morgon drar nämligen jakten igång här!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett sista inlägg...

 
...om fotbollssäsongen 2015! :-)
 
Bygdens härliga damlag (som bland annat dottern spelar i) har gjort det så himla BRA i år!! Trots att de har haft en trupp så tunn att tränaren i stort sett inför varje match har varit tvungen att ringa runt bland före detta spelare och be dem göra ett inhopp för att man över huvudtaget ska få ihop ett lag, så har de bara förlorat en enda match - och det var mot dem som vann serien. Det laget gick direkt upp i Division II. Dottern & Co knep andraplatsen, och fick därmed kvala mot två andra lag om en plats i tvåan.
 
Första kvalmatchen spelades på bortaplan ända nere i Ystad, så den var jag inte och tittade på. Blev förlust med 0-1...
 
Kvalmatch nummer två däremot, spelades hemma. Och då var jag givetvis på plats med kameran. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår målvakt gjorde en grymt bra match, men fick ändå plocka ut fyra bollar ur maskorna under den här matchen - slutresultatet blev alltså 4-0 till gästerna. Tycker inte siffrorna är riktigt rättvisa, för insatsen som de rödvita gjorde var enorm! De två sista målen rann in i slutet när orken inte räckte till längre, men fram tills dess levde matchen i högsta grad och med lite tur kunde det ha blivit något mål gjort också. Men därifrån till att vinna var förstås steget långt, och det blev också det gröna laget som så småningom vann hela kvalet och därmed får fortsätta att spela i tvåan även kommande säsong.
 
Och vårt damlag har sin plats i trean kvar. Frågan är bara om det kommer att finnas tillräckligt många spelare nästa år? Truppen är som sagt var tunn som den är, och någon eller några kommer troligtvis att lägga skorna på hyllan. Dottern har känt av sin knäskada en hel del nu i höst, så hon hör på sätt och vis också till dem som tränaren inte kan förlita sej helt och hållet på i framtiden. Men håller bara knäet så vill hon förstås fortsätta att spela!
 
Ta er förresten gärna en titt till på vår målvakt!! Samma dag som matchen spelades fyllde hon 44 år. :-) Den här säsongen var hennes 37:e i rak följd, och hon har inga som helst planer på att lägga av. För det har jag bara ett ord; RESPEKT!!! :-D 
 
När det här damlaget startades upp under hösten 2004 (tror jag att det var!?), var jag en av ledarna i föreningens då enda flicklag. Kändes inte precis som att nån av våra 10-11-åringar var något för damlaget att räkna med på åtminstone fem år, men redan inför säsongen 2006 var minsann dottern med dem och både tränade och spelade matcher. Så lite hoppfullt känns det ju faktiskt att det i år har startats upp ett flicklag igen i föreningen. Och att det finns några tjejer som spelar ihop med killarna i pojklagsserierna också! Lite egen återväxt är ju så-å-å önskvärt - och hur häftigt vore det inte om exempelvis vår målvakt inom bara ett eller två år får bli lagkamrat med sin egen dotter!? :-D
 
Det firar vi med några foton från F9-lagets sista match:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Ångan uppe!? :-)

 
Tror minsann att jag fortsätter ösa över er lite nytagna foton, nu när jag faktiskt äntligen (som det verkar iallafall!?) har börjat återfå lite rutiner vid den stationära datorn. :-)
 
Testade något nytt i tisdagskväll; Fota fotboll i mörker!!
 
Ja, det var ju i och för sej fortfarande ljust när matcherna började (klockan 18), men sen föll skymningen snabbt och även om det är bra belysning på planen så fick kameran pressas hårt för att det skulle bli någorlunda skapliga bilder. Ärligt sagt trodde jag inte att de skulle bli så pass bra som de ändå blev, så jag är nöjd.
 
Eftersom båda matcherna spelades samtidigt, fick jag kila mellan planerna och fota en stund här och en stund där. På det viset var det inte lätt att hålla reda på mål och slutresultat och så där - men som vanligt är det vit/röda laget som ni ska hejja på!! ;-)
 
Börjar med P9:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så P11:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MalinB tyckte, apropå mitt fotbollsfoto från inlägget häromdagen, att det borde publiceras på/i föreningens hemsida/tidning eller nåt sånt. Och lugn!! Det är precis för den sakens skull som jag fotar sånt här! :-)
 
Lagbilden på F9-tjejerna tex, är just nu omslagsbild till föreningens Facebooksida.
 
En annan dag ska jag lägga upp några foton från deras match också - och från damlagets! :-) Men nu:
 
Trevlig torsdag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

13:e oktober...

 
Kors i taket!! Jag har faktiskt ett nytaget foto att bjuda på idag också! :-D
 
 
 
 
 
 
Den mest kyliga och grådassiga dagen så här långt denna höst - och vad hittar jag då under en av hundpromenaderna!? Jo, en utslagen vitsippa!!!
 
Ibland är mobilens kamera den bästa kameran... Och tänk så lite som behövs för att värma hjärtat. :-)
 
Snart ÄR det VÅR!!! 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Snart mitt i oktober-inlägg...

 
HÄJJ!! :-D
 
Fotograferandet är ett så-å-å-å nedprioriterat intresse numera, och min blogg har ju alltid burits upp av nytagna foton... Så när det inte längre tas några foton, så blir det heller inga nya blogginlägg.
 
That´s it, ungefär!
 
Fast igår gjorde jag ett undantag - och fotade inte bara en, utan två (!!), fotbollsmatcher! :-)
 
När jag kikade igenom bilderna från den första matchen, fastnade jag direkt för detta foto: 
 
 
 
 
 
 
Det allra sista på minneskortet... Och bättre än så blir inte ett fotbollsfoto!?! 8-)
 
Överlyckliga F9-tjejer har - och de kan knappt tro att det är sant - VUNNIT en match!!! 
 
Nu kan jag med gott samvete avsluta karriären som sportfotograf. :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Första oktober!

 
Det är nu jaktsäsongen drar igång på allvar, va´!?
 
Inte för att det är jag som är husets jägare precis, men just idag sitter jag ändå här vid datorn och försöker ta reda på hur man fixar en EU-vapenlicens, och var man skaffar alla intyg hit och dit som behövs för att få jaga i Tyskland...
 
Sonen och Colin har nämligen fått en inbjudan till det! :-)
 
Måste förresten ha ett pass åt hunden också - och en rabiesspruta... 
 
Och lite mera jaktträning, kanske!?!
 
 
 
- - - - - - - - - - 
 
 
 
Följande sms-konversation utspelade sej igårkväll mellan sonen och maken:
 
 
 
 
 
 
 
Det kom en liten filmsnutt sen på spektaklet, men tyvärr vet jag inte hur jag ska göra för att återge den här...?
 
Men helt klart är iallafall att "Kålle-bållen" redan från späd ålder har jagats in och skottränats med hjälp av 100-tals olika jaktfilmer!!! Än visade på datorskärmen, och än på bjässiga tv:n. :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0