Testat utsikten... :-)

 
 
 
 
 
Fotot ovan är taget i maj förra året, och föreställer maken som tittar ut mellan reglarna där fönsterna i dotterns och "svärsonens" blivande kök skulle placeras. Att de skulle få fin utsikt visste vi redan då! :-)
 
Igårkväll var maken och jag på besök för att få våra lockar till-frissade av dottern. (Vi ska på begravning i nästa vecka, och då får man ju se lite anständig ut...)
 
Mörkt som i en påse var det, men med hjälp av ficklampor kunde vi ta oss en titt ut genom köksfönsterna ändå. Ungefär där det röda X-et är på bilden, lades det ut morötter inför helgens älgjakt... Då behagade det inte dyka upp några matgäster, men gissa hur många älgar som stod där vid 21-tiden i gårkväll och mumsade i sej!? ;-D
 
FEM stycken!!! 8-)
 
Tyvärr var det för dåligt ljus i ficklampan för att vi säkert skulle kunna se vad det var för sorts älgar, men kanske-kanske fanns det en stor tjur bland dem!?! Det är nämligen bara en sådan som jaktlaget fortfarande kan få skjuta (en kviga och en kalv är redan "fixade"). Så vi får väl se om flocken även behagar visa sej för nån beväpnad - och i dagsljus förstås - inom de närmaste dagarna... :-)
 
 
 
----------------------
 
 
 
Annars händer det inte så mycket här.
 
November närmar sej med raska steg, och jag försöker så gott det går att avsluta odlingssäsongen 2015. Har fortfarande chiliplantor kvar ute på altanen och i uterummet, men så här sent på hösten gäller det bara att få dem att överleva tills det blir plats inomhus för dem... En efter en får de som fortfarande har fina fruktämnen, komma in i värmen för att mogna klart. Något jag egentligen INTE hade tänkt göra, för det kommer in en massa ohyra också - men det går ju bara inte att kasta en massa fina, men omogna, på komposten!? <:-)
 
Har varit självförsörjande på potatis ett tag också, men nu ebbar det så sakteriga ut:
 
 
 
 
 
 
Men till nästa år ska jag odla många-många fler!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Bekvämt att sitta vid köksbordet och knäppa den utvalda älgtjuren.
Potatis är nog en av de lämpligaste produkterna att odla själv om man har tillgång till lämplig mark. De potatisar som saluförs i affärerna är ju i allmänhet rena kemikaliebomberna.

Hörde just i radion att Riksbanken kommer att lämna styrräntan oförändrad. Däremot kommer man att fortsätta att trycka obligationer för nu 65 miljarder kronor. Allt för att försöka få fart på investeringarna och konsumtionen. Politiken hittills har ju visat sig helt verkningslös eftersom inflationen fortfarande ligger kring noll. Nollräntan har ju visat sig helt verkningslös, vilket inte är så konstigt om man ser på t ex Japan som har haft nollränta i över 20 år utan något mätbart resultat.
Dock finns ett ljus i mörkret då den stora flyktingtillströmningen som resultat kan medföra en ökad BNP. Glädjen förtas dock något av de stora och omfattande skattehöjningar som blir nödvändiga för att finansiera flyktingarnas uppehälle.

Allt gott!

2015-10-28 @ 10:13:25
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Häftigt med så många älgar utanför köksfönstret :)
Det händer inte där jag bor, men man kanske aldrig ska säga aldrig, men jag tror inte att älgar kan flyga ;)

2015-10-28 @ 20:18:10
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Malin B

Tänk så många som betalar för att komma och titta på älgar i en älgpark! Så ha en egen och titta från första parkett.

Begravning lät inte lika roligt...

2015-10-28 @ 22:35:27
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Pernilla

Det är så häftigt med närkontakt med vilda djur. Fast vi ser ju inte så många älgar här och jag är lika glad gör det.
/P

2015-10-29 @ 08:41:52
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lotta

Oj så många älgar! Bättre att bygga ett staket runt dem så kan ni öppna älghäng sedan. Äpplen i min trädgård då jag hade huset, älskades av dessa långbenta vänner, tyvärr så var mitt träd litet och älgarna många så det var både träd och äpplen som slank ner.

😀

2015-11-08 @ 14:23:25
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0