Solenergi!!!

 
Har inte riktigt kommit igång än med min nya delkurs, som har börjat den här veckan. Men jag tittade iallafall på den ena av två video-föreläsningar (a´ 1 tim) alldeles nyss... Hur mycket som ska läsas i böckerna också under den här veckan, har jag ingen som helst koll på. Förmodligen massor...? 8-I
 
Men det är ju inte tenta än på fyra veckor, så... Host!!! (Fy fan, vad den jag skrev i förra veckan fortfarande hänger i!? Blir lixom helt matt av att bara höra ordet tenta just nu...)
 
Igår hälsade solen på under några timmar mitt på dagen, och det blev ett alldeles underbart skönt och uppiggande vårvinterväder!! Idag ser solen ut att komma fram redan nu under förmiddagen, och jag hoppas att det blir ännu mera dagsmeja och takdropp och ihopkrympande av snötäcket idag än vad det var igår. Hejja våren!!! :-D
 
Gick en liten promenad bortåt grannens igåreftermiddags, och hade kameran med mej. Fick syn på något som rörde sej i ett fönster på ett av uthusen:
 
 
 
 
 
Jisses!! Det visste jag inte (och kanske inte ni heller?), att näbbmöss kan fånga flugor!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Idag, fast för ett år sedan... :-)

 
 
 
 
Våren var längre kommen då än i år. Ingen snö och öppet vatten - det kan man ju bara drömma om idag...
 
Men solen behagar iallafall visa sej lite grann just nu! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ja, ja... Det är ju bara den 25:e februari...

 
 
 
 
 
Det är fortfarande en decimeter snö här, och inte vår förrän om typ fyra dagar. Så...
 
Jag hinner nog få undan det sista julpyntet innan helgen iallafall!? ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Birdie-nam-nam! :-)~

 
 
 
 
 
Det är inte vilka bullar som helst, som serveras till småfåglarna här. :-) Förutom att jag har bakat dem alldeles själv, så består de till största delen av vildsvinsister. Att smälta ner sådant (ja, det går så klart lika bra med ister från tamgrisar!) och sen blanda i lite havregryn, kokosflingor eller någon annan torrvara som kan tänkas tilltala fåglarna, är både lätt och roligt.
 
Jag hällde smeten i vanliga bullformar, men det går att använda vilken slags form man vill; tomma mjölkkartonger, blomkrukor, halva kokosnötskal osv... "Bullarna" kan sedan förvaras i frysen, ifall man (som jag...) har gjort så många att alla inte går åt på en gång. :-)
 
Bäst av allt: De är mycket-mycket-MYCKET populärare bland fåglarna än vad köpe-talgbollar är!!!
 
Min talgbulle-hållare är också egentillverkad. Av två tvålkoppar från IKEA a´ 9 kronor... 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hobby...

 
Sonen har ju skiftat intresse från folkrace till jakt under det senaste halvåret.
 
Men det är ungefär samma tempo, buller och plåtskador när han skjuter som när han kör:
 
 
 
 
Det syns kanske lite dåligt på bilderna, men det är alltså en burk innehållandes nån odrickbar läsk-grogg som "återvinns" en extra gång innan den slutligen hamnar i tunnan för deponi-sopor...
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

På tredje dagen uppstånden igen...

 
...från de satans kursböckerna!!! :-D
 
 
 
 
 
Nu har jag skrivit klar min tenta - fast jag ska inte skicka in den förrän imorgon, så jag har fortfarande gott om tid på mej att få panik över något påkommet begånget misstag.
 
I bästa fall hinner jag även rätta till det också innan klockan 19 i morgon kväll...
 
Kikar in i era bloggar och svarar på kommentarer så fort jag kan, men nu vankas det alldeles strax middag. 
 
 
 
 
 
Gnägg på er!! ;-)
 
/Plugghästen
 
 
 
 
 

Tror jag sportlovs-stänger bloggen...?

 
Som alla vet, iallafall ni som har gått på högskola/universitet, så innebär nästan alltid alla skollov under terminerna att lärarna reser bort - och studenterna förväntas arbeta självständigt med projektarbeten, uppsatser, eller som i mitt fall med en hemtenta!
 
Gud, jag vill bara spy på den nu... Det är så fruktansvärt TRÅKIGT att göra såna!! Jag gillar verkligen det här med att lära mej saker och ting på högskolenivå - men INTE att redovisa mina nya kunskaper på det vis som krävs där.
 
Och... Var det inte just för att jag avskyr det akademiska skrivandet, som jag för 5½ år sedan hoppade på ett deltidsjobb som städerska istället för att gå vidare med mina universitetsstudier i historia?? Jo, precis så var det!! Men det hinner man ju uppenbart att glömma/förtränga på den tiden... >:-(
 
Så jag får väl skylla mej själv nu då...
 
Bita i det sura äpplet...
 
 
 
 
 
Och helt enkelt ägna den här veckan åt att läsa-läsa-läsa-skriva-skriva-skriva!!!
 
Tills jag är klar - och kan lämna in den eländiga tentan på fredag nångång!? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Inte riktigt dagens färg på himlen...

 
Men det blåa kommer väl tillbax igen nångång!? :-)
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tent(a) var det här!!

 
Idag trillade den in på datorn (eller på LÄRPLATTFORMEN, som man väl kanske hellre ska säga); Min första tenta på formgivningskursen. Tänk att det redan har gått fyra veckor, och att första delkursen nu snart är över!? 8-)
 
Om man fixar tentan, vill säga.
 
 
 
 
 
Fast det känner jag ganska stora förhoppningar om att göra! :-) Den är ovanligt oflummig för att vara en akademisk tenta, tycker jag!? Åtminstone har jag aldrig tidigare i mitt studentliv träffat på en så klar och tydlig frågeställning, och med så exakta instruktioner och hänvisningar.
 
Kan väl bjuda på en liten kik, om inte annat för att ni ska få bättre hum om vad det faktiskt är jag pluggar för nåt. :-)
 
 
 
 
 
Nu förväntar jag ju inte mej att det ska gå på bara några timmar att formulera svaren på frågorna - snarare så tar det nog några dar!? Så blir det lite tyst från mej under den kommande veckan, så vet ni vad det beror på... <:-)
 
Ha det gott!!! 
 
Kramar!! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Inte mycket nytt att komma med... <:-)

 
Den ena dagen efter den andra går...
 
 
 
 
 
...och vädret det består.
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Prylgalen!? 8-)

 
Som en direkt följd av mina studier i formgivning/industriell design, har jag nu blivit som tokig med att ränna på loppisar/second hand. Okej, det gjorde jag rätt ofta innan också - men nu räcker det ju inte med en gång i veckan, utan gärna både två och tre gånger också!! 
 
Och det vet ni ju hur det blir på såna ställen...? Inte sjutton kan man bara gå dit för att titta lite grann!? Nä, för tusan! Det är ju så billigt så det nästan är gratis, så varför ska man då avstå från att shoppa loss lite grann också!? 8-D
 
I lördags hade jag med mej två kassar hem från Pingstkyrkans Second Hand i Hässleholm... :-)
 
Detta trots att det enda jag egentligen skulle ha var en tallrik...
 
Jag rotade nämligen fram mormors gamla uppläggningsfat och kanna ur ett skåp en dag i förra veckan - och då tyckte jag att dessa borde kompletteras med en tallrik också, att ställa kannan på. Chansen att hitta en sådan från samma tillverkare och i samma serie är väl inte så stor, kan jag tänka... Men tills vidare får det duga med den på bilden nedan:
 
 
 
 
 
20 spänn! :-)
 
Det får man väl inte ens en ny IKEA-tallrik för...? ;-)
 
Nedanstående pinaler - ett äppelformat saltmått och en päronformad pepparkvarn i trä - betalde jag en tia för.
 
 
 
 
 
Men... När jag kom hem och tittade lite närmare på dem, så visade det sej att pluggen i botten av äpplet hade satt sej så till den milda grad att det var omöjligt att få loss den. Och när maken skulle hjälpa till så gick det som det gick... <:-)
 
Så nu måste jag på loppis igen inom det snaraste, och försöka hitta en ny plugg!? ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

På tillfälligt (?) besök...

 
 
 
 
 
Vid ett tillfälle igåreftermiddags slängde jag ett öga ut genom köksfönstret - och fick syn på sparvhöken, som var i full färd med att försöka fixa sej en måltid bland småfåglarna vid fröautomaten! Såg hur den tre gånger slog mot mesar som hade tagit skydd i risiga buskar och snår - och den misslyckades alla gångerna. Ha!!! 
 
Det har sina poänger att ha en vildvuxen trädgård, kan man också säga! >:-)
 
Sen flög höken runt husknuten, och jag fick för mej att den kanske landade på vårt altanräcke... Så jag kilade och hämtade kameran, innan jag tassade in i vardagsrummet och försiktigt kikade ut genom fönstret där. Mycket riktigt - där satt den, men inte på räcket utan på en slags blomkrukshållare... Men det gick lika bra att fota den där, så klart - men mer än två "klick" bjöd den inte på. Sen seglade den iväg genom trädgården, och försvann bort längs med ån. Utan att ha fått något i magen...
 
Tyckte faktiskt lite synd om den då... <:-I
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tusen tack!!! :-)

 
För alla goa födelsedagsgratulationer jag fick igår! 
 
 
 
 
 
Ligger efter med att svara på kommentarer, men så fort jag bara har varit iväg idag och satt sprätt på pengarna jag fick igår, så ska jag ta i tu med den saken! :-D
 
Så länge; Ha en fin lördag allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Fredagen den 8/2...

 
 
 
 
 
Idag får fredagsmyset med ostbågar och billigt chardonnay-vin, stå tillbaka för ett kaffekalas med tårta och - hör och häpna! - hembakade småkakor. Välkomna från klockan 18-nånting!! :-)
 
(Det går bra att donera något i "den vita trinda" - så köper jag själv vad jag vill ha i present en annan dag! :-D)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK, med ännu ett fullbordat jordevarv kring solen...
 
 
 
 

Men, BLÄ!! Vilket väder... :-(

 
 
 
 
 
Blötsnö dråsar ner, på radion varnas det för halka - och när det kommer till min hund, så hoppas jag innerligt att han inte har någon större lust alls att gå ut på hela dagen... 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Med hjärtat på rätta stället!?

 
 
 
 
 
Vissa träd är mer älskvärda än andra. Så bara är det! :-)
 
Själv tycker jag att huvudet sitter någorlunda på rätt plats igen idag... Så då är det väl bäst att jag försöker koncentrera mej på mina studier, kanske!? Snart är det bara en vecka kvar tills första tentan dyker upp. 
 
Fick förresten ett telefonsamtal igårkväll. Min före detta arbetsgivare, den lokala idrottsföreningen, ska ha årsmöte i dagarna - och som vanligt är det svårt att hitta folk till styrelsen. Nu behövde de en kassör, för jag vet inte i vilket år i ordningen... Suck!
 
Okej, nog för att ekonomin i föreningen knappast är mycket större än mitt studiebidrag - men det vill ju framförallt till att ha en slimmad budget då också, för att ens ha en chans att få ihop debet och kredit... Och jag tror verkligen inte att jag är kapabel till att snickra ihop en sådan - och än mindre att jag har pondus nog för att tvinga alla andra berörda att dessutom strikt följa den.
 
Så... NEJ TACK!! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

4/2... :-)

 
Idag är det dotterns 20-årsdag. Hurra-hurra-hurra!!! :-D
 
Och idag är det andra dagen på raken som jag har baksmälla efter hennes och pojkvännens gemensamma födelsedagsfest i lördags... Jisses!! 8-X
 
Som på alla bättre barnkalas lektes det...
 
 
 
 
 
Tur jag inte var med på det där - då hade jag nog legat däckad för gott!? ;-)
 
(Möjligen håller jag på att bli sjuk - för inte drack jag väl så-å-å-å mycket så det kan kännas idag också...? <:-I Det ÄR influensatider nu, eller hur...??)
 
Trevlig måndag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Me-e-e-e-en...??

 
 
 
 
 
Tydligen har det blivit tillfälligt avbrott i våren!? <:-)
 
Fast det ÄR rätt fint med snö och sol, förstås... Och att det är lördag är ju superfint.
 
Ikväll blir det fest!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Februari!!

 
Äntligen är gräsmattan grön igen!! :-)
 
 
 
 
 
Och snart är det allsångsdax i våra parker igen, runt om i hela landet!! 
 
 
 
 
 
 
Trevlig fredag på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0