Kan ni fatta...


...att det är den sista mars idag??? Det kan baske mej inte jag göra...

Det känns ju inte alls länge sen jag skrev detta inlägg, och var lite smått euforisk över att det äntligen var vår. :-)
 
Fast... Med facit i hand kan man ju konstatera att det egentligen inte har varit så mycket vår bara för att det har varit mars. Så kanske ska man bara vara glad åt att det blir april från och med i morgon - för nu kan det väl ändå inte annat än att smälla till rejält snart, och lixom bli både vår och sommar på ungefär samma gång!? 8-)(Och vänta bara tills ni får höra allt mitt gnäll om pollenallergi när värmen kommer! ;-) Förmodligen kommer jag då att önska att det fortfarande vore kalla och regniga mars... Host!!!).

/AnnaKKKrokustider...


Jag har inte så många, men de jag har får posera flitigt framför linsen nu. :-)Och varje vår tänker jag att när hösten kommer ska jag köpa nya lökar så jag kan få fler såna här ljuvligheter att njuta av... Och varje senhöst inser jag att jag har glömt bort att göra det! <:-I

Så oddsen för att det ska bli krokuslökar inköpta och planterade i rättan tid detta år är väl därför inte så höga, men det hindrar ju inte att jag återigen iallafall har den ambitionen! <:-)

/AnnaKKTaxi, var god dröj... :-)


Jag är sen med dagens inlägg, och det beror ungefär på det som rubriken syftar på...

Jag har varit i Älmhult hela tre gånger idag - eller för att speca mej lite; jag har skjutsat dottern dit två gånger, samt hämtat henne där en gång.

Det var nämligen dags för "skriva och köra upp till körkortet" idag, och eftersom tiderna för de olika momenten var minst sagt osynkade så blev det först att jag körde henne till teoriprovet, och väntade där tills hon var klar. (Hua, vad det är jobbigt att vänta vid såna tillfällen, säger jag bara!). Hon blev godkänd, och vi körde hem hit och fixade lite mat. Sen var det till att skjutsa henne till Älmhult igen, och den gången klarade jag överhuvudtaget inte av att stanna kvar på parkeringen och vänta, utan jag åkte faktiskt och jobbade medan hon gjorde körprovet.

Gissa om jag blev lättad när hon långt om länge ringde till mej och ville bli hämtad. :-) För jag hörde direkt på rösten att det hade gått BRA!!!

En sista "taxi-vända" till Älmhult för att hämta henne, alltså - och nu, för bara en liten stund sen, brummade hon iväg ensam i sin egen bil för allra första gången.

KÄNSLA, kan man säga att sådant är!! :-)GRATTIS älskade unge, och kör försiktigt!!! :-)

/AnnaKK


Rättelse!

Det var egentligen inte jag som körde bilen till Älmhult de två första gångerna - det gjorde ju faktiskt dottern! Men då satt ju den gröna övningskörningsskylten på bilen, så formellt kan man nog säga att det var jag som körde iallafall... ;-)

Förresten! Hur sopsorterar man de där övningskörningsskyltarna? Går de som brännbart, deponi eller vad???Hej och välkomna...


...till AnnaKK´s fågelblogg! :-)

Japp, det är dags för ett sådant inlägg nu igen - om en fågel, alltså!

Förstår om en eller annan läsare börjar känna lite trötthet inför det ämnet nu, men... Så är det! <:-) Jag har uppenbarligen blivit värsta fågelfreaket på gamla dar!? Kanske beror på att synen har mattats av under de sista året, så jag inte riktigt fixar att ställa in blicken på pyttesmå insekter längre...? Men fåglar går ju tack och lov fortfarande bra att få syn på, så!! :-DMen trots att jag alltså både såg den och fotade den, så hade jag inte en aning om vad det var för en slags fågel... (Känns det problemet igen, förresten!? Fniss!).Dessutom trodde jag att det var en helt annan fågel jag letade efter... :-) För jag hade nämligen hört gärdsmygen i trädgården, och gick varv på varv kring huset och försökte hitta den. Men jag gick istället på den här underliga blågrå/brunspräckliga saken i en buske...

Fast sen när jag hade konsulterat fågelboken, plus läst lite på nätet om järnsparven, så föll poletten ner. Tydligen låter järnsparven och gärdsmygen nästan likadant!? :-)

/AnnaKK
Semester-tajm... :-)


Det händer ibland att maken tar sej en ledig vecka så här på vårkanten. Så ock detta år!

Men den lediga veckan inleddes med att han åkte iväg till jobbet vid 6-snåret. Vikarien behövde nämligen lite hjälp med att komma igång, men förhoppningsvis är han lättlärd så maken kan vara fri resten av veckan.

Eller fri och fri... Han tar ledigt för att hinna med jobbet här hemma, kan man säga. <:-) Först och främst är det vedklyvning/-kapning som är på tapeten, men egentligen borde han börja med att bygga en ny vedbod för den gamla jämnade han med marken igår... Det hjälpte inte att jag la in veto mot det tilltaget! :-I

Och hur många veton man än lägger in angående vädret, så lär väl det heller aldrig hjälpa...? Hittade otäcka spår av snö ute på gräsmattan för en stund sen! Fast i detta nu håller de på att regna bort...Fotot är dock några veckor gammalt, och så här illa ska det väl ändå inte behöva bli igen!?

Det är ju sommartid nu!!! :-D

Ha en fin start på nya veckan allihopa! :-)

/AnnaKK


Tema52 - De Sju Dödssynderna; Avund


Jag erkänner på direkten att jag inte är helt och hållet kompis med de här dödssynds-temanen, och att mina tolkningar av dem därför blir lite... Öh...? <:-)Detta foto är taget med kompaktkamera på egentligen alldeles för långt håll, ljusförhållandena var hopplösa och färgerna är mer eller mindre återskapade i datorn.

Allt kunde med andra ord ha gjorts bättre angående det! :-)

Kajorna som satt på skylten var dock i stort sett jämna par redan från början, men en fågel är klonad två gånger (samt även spegelvänd) och en har jag helt tagit bort.

/AnnaKKSöndag...


Kall natt - iallafall för att vara sommartid!? >:-I

Det var minus åtta grader här, när vi steg upp vid halvsju-tiden... Brrrr!

Och uppe i ottan en söndag är man enbart för att hinna blogga lite, innan det är dags att städa huset och förbereda för ett våffelkalas som vi ska ha i eftermiddag! :-DNi vred väl klockan åt rätt håll i natt, förresten!? Känner ni er utsövda, vred ni troligtvis åt fel håll... ;-)

Morrn!!! :-)

/AnnaKKMed solsken i blick! :-)
Vintergäcken blommar i mina syrenbuskage nu. Äntligen!

Och solen skiner - vilket också känns som på tiden igen. :-)

/AnnaKKStjärtmes


Hur söt får man va´, lixom!? :-)Det är lite extra roligt med stjärtmesarna, tycker jag.

Dem smyger man sej nämligen aldrig på (iallafall inte dem som finns här), men plötsligt så bara kommer de till en! Landar 2 meter bort och gör nåt kul - det är bara till att lyfta kameran och fånga ögonblicket, för trevligt nog kommer de till en (iallafall de som finns här) just vid såna tillfällen när man faktiskt har kameran beredd. :-D

/AnnaKK


Passa på att sola näsan!


I den sista eftermiddagens strålar, om du inte har hunnit med det innan idag... :-)

Det är ljuvligt härligt och så-å-å underbart vårväder här nu!!

Men inte så länge till, enligt somliga:
SMHI hotar med regn, och kanske t o m snö, imorgon! 8-I

Så nu traskar jag ut på en kvällspromenad - här ska varenda gnutta sol och värme tas tillvara! :-D

/AnnaKK


Torsdag - nu igen!?


Hur kan halva veckan redan ha gått??

Jag har inte en aning! Men så är det uppenbarligen... <:-)

Undrar om inte det här med skenande tid är ett vårtecken, faktiskt? Och om några dagar ska vi ju rent av bli bestulna på en timme - hur ska vi bara hinna med det också!? ;-)

Fast spilld tid är inte mycket i jämförelse med det fröspill som blir när nötväckan hälsar på...! 8-XÄter den ett frö, samtidigt som den kastar fem på marken??? Tur det finns fåglar som gärna plockar upp dem sen, för annars hade vi nog bott i nån slags solrosdjungel framåt höstkanten... <:-)

/AnnaKKOff... :-)


Denna dag till detta, typ:

- Jobba...

- Åka till Kristianstad med dottern, som ska till tandregleringen + även vill besöka diverse affärer.

- Hem och ta hand om allt som inte kommer att bli gjort under tiden vi är i stan...Om jag är lika flitig som en myra, hinner jag kanske ägna mej åt blogg och kommentarer ikväll - annars är jag te´bax igen i morgon! :-)

/AnnaKKFantastisk dag!! :-)


I eftermiddag har temperaturen klättrat upp emot 12 PLUS-grader här!! Det är lite annat än minus 25, det!

Och solen har skinit i många timmar. Så himmelens SKÖNT!!! :-D

Hux-flux var det en massa bin bland snödropparna.Och på köksbordet stod det nästan lika plötsligt (flax-flax) två jättesöta hönor... :-)Det var dem jag vann i Anki N´s utlottning för ett tag sen.

De ser väl ut att trivas ganska bra!? :-)

/AnnaKKVåren är lite...


...ur fokus...?Iallafall märkte inte jag på något påtagligt vis att det exempelvis var vårdagjämning igår!? Och inte såg jag till det solsken, som SMHI så sent som vid middagstid, utlovade under eftermiddagen. >:-I

Eller jo, förresten! Solen sken faktiskt en gång - i 10 sekunder... <:-) Trevlig nog inföll detta solsken samtidigt som jag var ute och gick med hunden - så jag ska väl inte klaga då, trots allt.

Och jag fick syn på myror under samma promenad, förresten. Och det är ju faktiskt ett vårtecken, att de har vaknat igen efter vinterdvalan långt där nere i stacken. :-)

Idag är det också mulet, grått och trist - men det går ju att fota våren i sånt väder också, så...Ha det fint allihopa!! :-)

/AnnaKK


Vad gjorde jag i helgen??


Sitter här och undrar lite grann över vart de senaste två dagarna tog vägen...? <:-) Kan inte påminna mej att jag har haft något speciellt för mej, men här vid datorn har jag iallafall inte vistats så jättemycket.

I lördags spelade dottern fotbollsmatch, och den har jag knappt blivit varm igen efter ännu! Brrrr, för fotboll utomhus så här års! Visserligen var det soligt och fint under tidiga förmiddagen, men lagom tills matchen skulle börja klockan 12 drog molnen ihop sej och vinden ökade. Brrrr, en gång till. Dessutom blev det förlust... Och kameran hade jag lämnat hemma, så det här nedan är inte något utsnitt av konstgräsplanen...


...utan delar av mitt buxbomklot här hemma i trädgården. :-) Tyvärr har det mesta av klotformen försvunnit under vintern - busken såg mer ut som en pannkaka än som en boll, de första dagarna efter att snötäcket hade smält bort från den. Får se om det går att få fason på den igen, eller om jag får försöka klippa den i en annan form framöver. <:-)

Lördagkvällen innebar först ett arbetspass, och sedan socialt umgänge med delar av familjen.

Igår var det soligt nästan hela dagen, och då var jag bland annat ute och övningskörde med dottern under eftermiddagen. Maken jobbade, och på kvällen var vi svintrötta båda två och gick och la oss redan vid 21-tiden...

Får innerligt hoppas att ni andra har haft en mer spännande helg! :-D

Ha en fin start på nya veckan!

/AnnaKK


Tema52 - Drömmar!
Mer eller mindre flummigt dagdrömmeri, händer det ju att jag ägnar mej åt... Men till det här temat blir det synnerligen konkreta sanndrömmar - med smak av vanilj från Gillebagaren AB! :-)~

/AnnaKKSo-o-o-ol!!! :-D


Underbar morgon här idag, med klarblå himmel, gnistrande vit snö och en sol som redan har hittat upp över trädtopparna.

Bjuder på något så ovanligt (host-host...) som fågelfoton... :-)

De är från igår, och numera har vi ju änderna i trädgården mest hela tiden - iallafall så länge de får något att äta, vilket de får... ...mest hela tiden! :-D (Host, igen!)

Koltrasten ni skymtar till höger på det nedre fotot, hör också till "stammisarna" under fågelbordet - men ser ni den svartbrungråa lilla saken i mitten? Den var en nykomling här igår, och jag har absolut aldrig nånsin sett en sådan fågel förut!

Fick bläddra lite i fågelboken, och eftersom det inte gick så bra sist... ...så vet jag inte om jag har hittat rätt art, även om jag ändå är ganska säker på det... :-)Det måste väl vara en sävsparv!? :-)

/AnnaKKSnösmältningsinlägg...


Ungefär 7 cm nysnö hoppas jag ska försvinna illa kvickt - helst NU, genast, omedel-BUMS!!!
/AnnaKK

Lokal väderleksprognos idag klockan 15.30:
/Observ-and iakttagare...Alla är faktiskt inte lika överlyckliga...


...när snön försvinner, som vad jag är.

Min hund till exempel...

...kommer att bli jätteglad när det framåt eftermiddagen eller kvällen idag kommer att börja snöa igen! <:-)

(Väderprognos-källa: SMHI. Bör därför kanske tagas med en nypa salt...?).

Nu ska jag ha en fin dag, så länge den varar!!! :-) Och det samma önskar jag er!!

/AnnaKK
Nyhetsbilder!


Måste bara få tipsa om en sajt för den som vill se riktigt högkvalitativa nyhetsfoton från händelser världen över.

Klicka här!!

Just nu är det förstås Japan som dominerar...

De små nyheterna från hemmaplan handlar idag om snödroppar.Söta vårtecken som sticker upp var och stans i gräsmattan nu. :-)

/AnnaKK


Uppe klockan sex...


...för att......till:/AnnaKK
Även idag är det...


...fågelskådandet som har resulterat i den mesta vårkänslan!

Även om en ensam trana trumpetar förfärligt sorgset, när den svävar fram över nejderna...Så är den iallafall ett underbart vårtecken!! :-)

Och här har en av bofinkarna (jag såg igår) också fastnat på bild, tillsammans med en flyende domherre:Förskräckligt vad det är skräpigt på marken nu när snön har försvunnit, och alla fröskal och spillfrön har kommit fram... Men tydligen låter somliga sej smaka väl av dem!? :-)Fågelhunden har också koll på läget - eller inte, kanske...?Han äter faktiskt varken fröskal, eller jagar änder. :-) Fast gräsandparet tog ändå det säkra före det osäkra, och slank ner i ån när han kom...

Ja, så här nära vatten bor alltså jag - med trädgården ända ut i vågorna, kan man säga. Det blir inte bra den dagen en tsunami kommer... <:-I

/AnnaKK


Mitt i mars!


Och mera vår för varje dag som går. :-)Idag verkar det dessutom vara min lycko-dag!? :-D Jag har precis fått veta att jag har vunnit i ett slags fågellotteri hos Anki N. Så nu kommer jag inom kort att vara hönsägare - igen. :-) Titta här, så söta de är!!!

Tyvärr finns det inga digitala foton på de hönor (och tuppar) jag hade för X antal år sedan, men nån gång kan jag kanske ta fram de gamla fotoalbumen och fotografera av lite ur dem... :-) Dottern hade några album framme i helgen, för hon skulle ha några foton från 90-talet till ett skolarbete. Det är verkligen KUL att kika på gamla fotografier!!! Nu i den digitala tidseran är åtminstone jag alldeles för dålig på att se till att även göra papperskopior av de bästa och/eller viktigaste fotona... <:-I

Även om alla mina bilder säkerhetskopieras till en extern hårddisk, så kommer det alldeles säkert att så småningom bli ett problem om jag inte ser till att ha papperskopior också... För den dagen barnbarnsbarnen (om si så där 30-50 år) kanske blir intresserade av vad som finns på mina gamla hårddiskar, så har det ju säkert kommit helt andra filsystem - och jpeg kommer i värsta fall inte att gå att öppna överhuvudtaget på den tidens datorer (eller vad de kommer att ha för apparater då).

Gaaah! Så fort det blir en regnig dag igen, ska jag baske mej sätta mej ner och göra den där beställningen av papperskopior av favoritfotona från 2009 som bara har skjutits upp och skjutits upp!!! Och från 2010 också, förstås!

Ha en underbar vårdag allihopa! :-)

/AnnaKK


Dagens vårtecken:


En fågelart som jag inte har sett på hela vintern dök upp här idag: Bofinken! Både herr och fru. :-)

Dem fick jag inte med på bild, men här är ett par andra "trädgårdsfåglar" som under de allra senaste dagarna har hittat fram till vår fröautomat:Även de är herr och fru, som synes. Skulle tro att häckningstiden är nära, om den inte redan har börjat! :-)

De käkade sånt som de andra fåglarna hade skvätt ut på marken, men det var ju rätt fjuttigt så jag har lagt ut lite havregryn till dem också. Vilket de verkar uppskatta, för de har varit här flera gånger under dagens lopp. Tyvärr är de långt ifrån tama, och trots att jag stod inomhus och fotade genom ett fönster så kände de sej uppenbart störda och gick ner i ån.

Men låter man dem vara i fred (och mutar med nåt gott!), så kommer de som sagt var tillbaka ganska snart igen.

Andra fåglar däremot, vill antagligen inget hellre än att jaga bort varann för gott...?Det här fotot är från i fredags, och det är en svartmes som pucklar på en annan svartmes... <:-) Den som kom på vad ordet "mesig/mesigt" skulle betyda, kan väl knappast ha haft några djupare meskunskaper!?

Eller så tog möjligen han/hon fel på fåglarna, och trodde att det här kanske var en mes...?Ja, inte för att jag direkt vill påstå att koltrastar är mesiga, men jag upplever dem ändock som lite loja och tröga. Och sparvhöken har inte haft några större problem med att eliminera nästan hela gänget som övervintrade här! :-I Hm...

Ganska behaglig temperatur mitt på dagen idag också, så det blev en ny promenad i eftermiddags. Lika kameralös som den igår, faktiskt... Insåg efter ryggproblemen i förra veckan att jag måste röra mej mer, och framförallt röra mej ordentligt! Och går jag på fotopromenad förflyttar jag mej inte mycket snabbare än en snigel - och ibland kommer jag inte ens av tomten då, utan fastnar i en rabatt eller dylikt där det kan tänkas finnas något intressant att rikta kameran mot... <:-)

Ha en skön kväll!!

/AnnaKK


Nu är det allvar!


Kände så-å-å-å tydligt igår eftermiddags när jag var ute och gick en sväng i "nästan-solskenet", att nu ÄR det vår!!!

Luften kändes ljummen (ja, inte för att det var så värst många plusgrader, men det var inte heller några iskalla vindar utan riktigt stilla), fåglarna spelade för fulla muggar och jag såg det ena fina fotomotivet à la vårtecken efter det andra. Enda felet var att kameran hade lämnats hemma...

Så därför får detta inlägg prydas med en syren från i somras. :-)Samtidigt är det så smått lixom, att knalla omkring här i lugna trygga Sverige och fokusera på myrstackar och molnflikar... På andra sidan jorden finns ju jorden inte ens kvar på sina ställen, och de som är där med uppdrag att dokumentera riktar sina kameror mot exploderande kärnkraftverk och ett gränslöst stort mänskligt lidande. :-(

Go´morron!

/AnnaKK


Tema52 - De Sju Dödssynderna; Vällust

Syndigt, sinnligt, sensuellt siden(blomme-)sexande... :-)

/AnnaKK


Hurtade iväg...


...till jobbet innan klockan sju idag - och är där med fri och ledig från och med NU!! :-DDottern skulle ha spelat match i eftermiddag, men den har blivit inställd. Kanske lika bra det, för jag tycker inte det verkar så lovande med fotoljuset... De kan hellre spela en annan dag, när det är bättre upplagt för mej att ta med kameran! ;-)

Trevlig söndag på er! :-)

/AnnaKK
Bryderier...


Nummer ett; Vad är detta för en fågel??Mina svärföräldrar hittade den död i sin trädgård häromdagen.

Med hjälp av fågelboken har jag kommit fram till att det är (eller var...) en snösiska.

Väldigt söt liten pippi. Och vad jag vet har jag aldrig sett en sådan tidigare. Så nu hoppas jag på att nån gång få se en levande också  - gärna i min egen trädgård. :-)

Bryderi nummer 2 är värre. I morgon är det dags för Tema52 igen, och den här gången ska en av De Sju Dödssynderna tolkas, närmare bestämt "vällust". Det ni!!! Hur i herrans namn fixar man ett foto på det - utan att bli mer eller mindre pornografisk... Hm!? 8-/

/AnnaKK
Uppdatering:

Fåglen är ingen snösiska, utan en gråsiska - säger trogna läsare av denna blogg!

Då är det bara till att hoppas att jag löser vällust-temat i morgon, bättre än denna artbestämning! ;-)Det var...


...trots allt ganska vackert ute i morse! :-)

Och himlen är för tillfället lika blå som det färginslag jag la till i bildbehandlingen... :-)

Ska passa på att traska ut en sväng till med kameran, innan jag ska bege mej till jobbet. Återkommer framåt eftermiddagen/kvällen och svarar på kommentarer osv.

/AnnaKK


Hej, mitt vinterland...


Så vaknade man upp till en snötäckt dag - igen. Stånk!!

Inte för att all den gamla snön hade försvunnit, men hur kul är det att få MER snö NU när man bara vill ha barmark, en massa plusgrader, blommande krokusar, surrande insekter och VÅR!?

Ja, ja... Antar att jag ska vara glad att det inte blev storm i natt, för det var väl faktiskt det som SMHI gapade mest om igår...?

Och så är det ju fredag - det kan man också tillföra pluskontot, om man vill! :-)Go´morron!

/AnnaKK


Våren - lika långt borta som...


...månen!? :-I/AnnaKK, mitt i snöblask-tiden


Onsdag...


Snöblask och regn utlovat längre fram på dagen... Tur att SMHI´s prognoser alltid är så osäkra att man inte behöver ta dem på allvar! >:-D

Men för säkerhets skull kan man ju ta på sin cykel en halsduk idag... :-)Fast jag har tyvärr inte nån cykel...

Nu när bensinpriset for iväg, och satte nytt högsta-rekord igår, känns det mer och mer tveksamt att ta bilen till jobbet. Med kallstart och hög förbrukning på korta sträckor, kostar det ju nästan lika mycket i drivmedel som vad jag tjänar på mina små arbetspass! :-(~

Så det får kanske bli till att använda apostlahästarna istället framöver (5 km dit och lika långt hem igen). Har jag råd att köpa nya skor i samma takt som de kommer att slitas ut, tro...?

Nä, man borde nog börja se sej om efter ett annat, mera välbetalt (och gärna roligare också), jobb!? >:-) 

Nån som behöver en... Eeeh...?? Förslag mottages tacksamt!?!

/AnnaKK


En gul fast grön siska...?


Det landade en törstig liten färgklick på några grenar och annan skit som fastnat vid strandkanten. Den drack två klunkar brunt åvatten och flög sen sin kos igen. Och jag retade mej lite på att den inte ville vända sej mot mej, och på att det var en massa grenar från en syrenbuske ivägen... <:-)Det ÄR en grönsiska, väl??/AnnaKKVad fotboll faktiskt går ut på...


Bollen ska in i mål - fast sen får det ju gärna vara roligt också, förstås! :-)


Har letat fram några till visningsbara fotbollsbilder från i lördags.

Jag stod så klart och "fnipplade" med kamerainställningar samtidigt som matchens första mål kom till, och tänkte att "det här utvecklar sej till att bli precis som vanligt när jag ska försöka fota fotboll"... Hm! X-(~

Men som tur var bjöd ju matchen på ytterligare ett antal mål (och nästan mål), och några  av de situationerna fick jag faktiskt med på bild. Inga pangfoton, men iallafall... :-)Om nån skjuter bollen i huvudet på en, så kan man ju lika gärna passa på att nicka in den i maskorna (tycker röd spelare med nr 5 på ryggen).


Varför rädda på mållinjen, när man kan hinna ifatt bolluslingen redan innan den når fram dit!? :-)

Fast ibland hinner inte ens en tiger till målvakt med (och jag antar att alla nu får titta minst två gånger för att över huvudtaget se var bollen är nånstans...)  Så kan det gå om man inte har 100% fokus på den... <:-)Jag hade visserligen fokus på bollen på detta fotot, men det känns på nåt vis som om jag borde ha haft det på spelarna istället...?

Ja, ja... Övning ger färdighet (får man väl tro iallafall), och på lördag är det match igen. :-)

/AnnaKK


Det absolut sista...


...amaryllis-fotot för säsongen!Nu finns bara bladruskan kvar, så idag åker den (nog?) ut. Men som den har blommat! :-) Var på G att slänga den för några veckor sen, men fick hejda mej för att en tredje stängel/knopp hade börjat växa fram.

Syns kanske inte att det är en amaryllis på fotot ovan. Det blev rätt surrealistiskt... Och är medvetet kraftigt underexponerat.

Jag har laborerat med helt manuella inställningar i kameran de sista dagarna, och lagom är ju sällan bra nog! ;-)

/AnnaKK


Tema52 - Kollektivt
Familjegraven - ett kollektivt färdsätt mot Den Yttersta Dagen...? :-)

/AnnaKK
PS! Längst ner i förra veckans inlägg finns en ny redigering av mitt hopp-foto. DS!
Vårtecken den 5/3:


Jag var på utomhussäsongspremiärträningsmatch igår. :-)

3-3 blev det i solskenet (och de kalla vindarna...) mellan dotterns lag och Tollarp.Dottern hade en central roll på både planen (innermittfältare) och i dessa foton (tydligen är hon en sån där fuling som drar i tröjan och tacklas med armbågarna!?).

Hon har röd tröja och svarta skor, om någon ändå är lite osäker på vem jag menar... :-)

Om hon inte är helt sängliggandes idag av träningsvärk, så ska vi nog ägna nån timme eller två till övningskörning i eftermiddag. Så hon förhoppningsvis snart kan ta sitt körkort, och skjutsa sej själv till träningar och matcher framöver. 

Förövrigt är himlen minst lika blå idag som vad den var igår, och min rygg knarrar allt jämt - men inte värre än att jag håller igång ungefär som vanligt. Men något Vasa-lopp hade jag verkligen inte velat åka med den! Och inte annars heller, förresten... Men det är ju en fantastisk folkfest det där - med li-i-ite mer publik- och mediaintresse än vad en träningsmatch inför dam-femman har, om man så säger... 

Men jag funderar starkt på att bli damlagets egen inofficiella "pressfotograf" den här säsongen. :-)

/AnnaKK


Det var inte igår...


...man såg en BLÅ himmel senast - men NU!!Här ska ut och fotograferas! :-D

/AnnaKK
PS! Ryggen är mycket bättre idag! DS!


Det högg till!!! 8-X
Idag är fläkten i datorn tyst och snäll igen, men istället kärvar det som bara den i ryggen på mej! :-(

Vad jag vet så har jag gjort absolut ingenting - och förmodligen är det just det som är felet! Hm... <:-) Man SKA INTE göra ingenting om man vill hålla sej frisk, rörlig och alert. Hå-hå-ja-ja...

Vaknade vid 2-tiden i natt av att jag "satt fast" i sängen! Eller "låg fast", heter det kanske... Det var fullkomligt lögn att röra sej, och när jag ändå försökte så högg det till i ryggen så jag helst hade velat skrika rakt ut. Vilket jag inte gjorde, för det hade ju varit synd att väcka maken. <:-) Men jag fick ligga och lixom stretcha en lång, lång stund sen - och till sist gick det att vända på lekamen och somna om...

Men eländet var kvar när det var dags att stiga upp i morse, och det krävdes återigen en massa stretching hit och dit för att få ryggen att åtminstone nästan följa med övriga kroppens rörelser. Jobbigt, är bara förnamnet!!

Och nu har jag dessutom varit och jobbat, vilket inte alls gick lika bra som vanligt. Stånk! :-(

Återstår att se hur resten av dagen blir, men jag ska testa med en riktigt varm dusch om en stund. Kanske har det blivit en ispropp i ryggmärgsvätskan, eller nåt...? <:-) Ja, man skulle ju inte bli förvånad med tanke på vädret, menar jag... Bara för att det ÄR vår, är det sannerligen INTE ett dugg vårigt ute! Här har det till och med snöat lite grann under natten... :-(~

/AnnaKK, frusen invalido...


Det som var på bilden...


...i förra inlägget... Var det visst inte alla som såg vad det var för något!?

Vilket egentligen inte var meningen heller - för verkligheten är ju inte alltid lika underbar (typ...) som vad fotografier kan vara... <:-I

Men hur som helst! Det var en fjäder. :-) 

Närmare bestämt från den här stackaren:Egentligen var det en staty jag skulle fota, men när jag kom fram till den rostiga järnskapelsen så upptäckte jag en död rovfågel som bara låg där på den.

Så då fotade jag några fjädrar istället... <:-)

Hur fågeln hade hamnat där vet i sjutton, och den hade legat där ganska länge såg det ut som.

Den var riktigt BLÄRK, faktiskt! <:-I

/AnnaKK


Det fläktar...


...och då talar jag tyvärr inte om ljumma vårbrisar, utan om fläkten i datorn som fick nåt "stölla-ryck" i morse. Den brummade på som nåt annat litet flygplan inne i hårddisken, och stannade INTE (aldrig nånsin...) av sej själv. :-I

Det har hänt några gånger tidigare också, men då har det räckt med att starta om datorn. Idag var den så envis så jag faktiskt började fundera på om jag skulle behöva åka till "doktorn" med datorn - men efter att ha brutit strömmen, och låtit fläkten typ stå och tjura för sej själv en stund, så är den nu efter omstart tyst och snäll och sitt vanliga jag igen. :-)Om nån som läser detta kan det här med fläktar inuti datorer så får ni gärna tipsa mej om vad detta knas beror på, och vad man ska göra åt det!?

/AnnaKK


Something new...?


Drällde runt i Älmhult en timme igår, i väntan på dottern vars tåg (som vanligt?) var försenat. Men då hann jag ju kika lite på vårmodet och så där, som alla klädaffärer skyltar vilt med nu, så jag klagar inte. :-)

Blommigt och spetsigt, fick jag uppfattningen att det ska vara... Inte ri-i-i-iktigt min stil! <:-)

Så jag skippade kläderna, och kollade lite på väskor istället. Somliga har nån slags fetisch till skor - jag tror jag har en till väskor!? Speciellt till väskor som även kan rymma en kamera! :-D

Ni som har koll på fotobloggar har säkert sett länkar till den här väskshopen lite var och stans på sistone.

Kameraväskorna därifrån ÄR faktiskt riktigt snygga!! 8-) Men jag är inte riktigt säker på att jag tycker att de är 100%-igt superduper-praktiska också... Ser fram emot ytterligare lite utveckling av detta koncept! :-)

Förövrigt kan en prima fot å väska ut så här:Ha en skön eftermiddag! :-)

/AnnaKK

PS! Grammatik-spöket inne i hjärnbarken viskar att det kanske borde heta Anything new...? i rubriken... DS!Blixt + lång slutartid...


...kan bli rätt läckert! :-)Sonen justerar förgasare på folkracebil.

Han är skarp tack vare blixten, och motorrummet är suddigt på grund av att jag svepte kameran från höger till vänster samtidigt som bilden togs.

Om någon undrar över däcket som skymtar i övre vänstra hörnet, så är det faktiskt en till bil som "hänger" där! Den är upphissad på lyften, och "svävar" lixom ovanför den han håller på med... :-)

Slutartiden var 1/6 sekund och bländaren 6,3. Och blixten som användes var den inbyggda på min Canon EOS 450D. Egentligen borde jag väl ha testat med en ännu längre slutartid, men kameran var inställd så här eftersom det egentligen var detta jag höll på med...

Men en annan gång så! :-)

/AnnaKK
PS! Färgerna tvättade jag på nåt vis bort i bildbehandlingen - minns inte riktigt hur... <:-) DS!
Äntligen!!


Första mars är här - och därmed även VÅREN!!! Ljuvligt, härligt, underbart! :-D

Lite synd bara att inte vädret har fattat det... <:-)

Men fåglarna sjunger för fullt här utanför, och det är ett vårtecken så gott som något annat.

Och jag ska strax bege mej till den här personens blogg, och sjunga en trudilutt för henne - för där är det nämligen födelsedag idag. GRATTIS, Anki!!! :-)

Och för ett litet tag sen var Anki så gullig och gav en award till mej. Den + hedrande motivering finns att beskåda här. Tackeli-tack!Lite längre fram idag måste jag förresten försöka hitta på ännu ett nytt fotografiskt experiment, så Jane inte blir sysslolös på sitt sportlov... ;-)

Ha en jätteskön "första vårdagen" allihopa!!

Kramar! :-)

/AnnaKK


RSS 2.0