Onsdag...


Snöblask och regn utlovat längre fram på dagen... Tur att SMHI´s prognoser alltid är så osäkra att man inte behöver ta dem på allvar! >:-D

Men för säkerhets skull kan man ju ta på sin cykel en halsduk idag... :-)



Fast jag har tyvärr inte nån cykel...

Nu när bensinpriset for iväg, och satte nytt högsta-rekord igår, känns det mer och mer tveksamt att ta bilen till jobbet. Med kallstart och hög förbrukning på korta sträckor, kostar det ju nästan lika mycket i drivmedel som vad jag tjänar på mina små arbetspass! :-(~

Så det får kanske bli till att använda apostlahästarna istället framöver (5 km dit och lika långt hem igen). Har jag råd att köpa nya skor i samma takt som de kommer att slitas ut, tro...?

Nä, man borde nog börja se sej om efter ett annat, mera välbetalt (och gärna roligare också), jobb!? >:-) 

Nån som behöver en... Eeeh...?? Förslag mottages tacksamt!?!

/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Anki

Regn...?! Jag har slutat kolla vädret, de stämmer aldrig endå. Ja man skulle ha ett oljebolag och ett elbolag för de kan ta ut hur mycket som helst av folk. Min gubbe kör 10 mil om dagen just nu...pust. Om jag haft dessa bolag kunde jag anställt dig som hästskötare kombinerat med fotograf. Du kunde matat hästarna med morötter o äpplen från utsidan av hagen (om du inte gillar insidan) och fotograferat dagarna på gården. De vore väl ett bra jobb, så säg. fniss.

Hoppas du får en regnfri o fin onsdag.

Kramiz Anki

2011-03-09 @ 06:31:49
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Ja på cykelbilden var det ju i och för sig snö, men när jag tittade på fotbollsbilderna såg det ut vara barmark så jag antar att all er snö är borta. Här vill den inte riktigt ge sig.. Nä, vi får väl hoppas bensin/dieselpriserna går ner igen, annars får vi väl sitta i vår husbil på gårdsplanen i år, fniss. Typ; "De hade ju en husbil men hade inte råd åka i den...."

2011-03-09 @ 08:55:52
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Lotta

När jag tankade upp min bil igår så gick nästan halva lönen, eller det som var kvar när räkningarna var betalda. Jag har 1,2 mil till jobbet så det är ju knappast någon ide att gå hem mellan passen om man nu inte ska ha råd att köra till jobbet. Alla bor ju inte så man kan åka kollektivt, det finns ju något som heter landsbyggd. Jag som tänkt åka till Stockholm för att kolla på de små valparna som uppfödaren har.....

Ha en bra dag!

Kram

2011-03-09 @ 10:37:46
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: mimmi

Ja det är inte klokt .. så dyrt det har blivit .. inte bara bensin utan även elen ... nu blir det inte så många gångar man kommer att åka till segerstad och kolla efter älgar nu när våren kommer .....i Maj :)

Jag har också tänkt att skaffa mig en cykel ..men tydligen är det inte prio 1 .. för just nu har jag klickat och beställt ett 55/250 objektiv till min Canon..så där rök mina pengar till en cykel :)

2011-03-09 @ 10:58:21
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Jaha, ni har risigt väder ni också. Här blåser det ordentligt och det är utlovat en massa snö. Hoppas innerligt att de har fel. :)

Cykel med halsduk.....första gången jag ser det. Ja, fryser den så ska den självklart ha en halsduk. ;)

Ha en fin dag.

2011-03-09 @ 12:24:53
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Marianne

Du kan få min cykel. Den har inte rullat många meter sen vi flyttade hit. Vägarna är på tok för smala så det är självmord att cykla här. Vi har 25 km till närmaste stad så det gäller att planera inköpen rätt för att slippa slösa dyr bensin i onödan.

Solen skiner med sin frånvaro här nu, nåt är på gång. Frågan är bara, blir det regn eller snö :o(

2011-03-09 @ 15:42:55
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag är så nyfiken...har ni verkligen fått snö idag?? Här har varit kanonfint, lite blåsigt men sol. Gubben min är ju egen o ibland blir de långt bort...risk för Stockholm i vår...hua...så långt, hur ska jag klara de i så fall tror du...



Kramiz

2011-03-09 @ 17:54:44
Postat av: Jane

Ge dig ut i samhället och fota sen säljer du bilderna till lokaltidningen ... eller så gör du ett eget litet reportage och lämnar in det :)

Vi har haft strålande väder ända fram till fyratiden då det började regna. Hoppas att det tar mycket på snön :)

2011-03-09 @ 18:13:05
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: annette

Vet inte vad vi hade för väderprognos här, men vi busväder nu i alla fall,kallt blåsigt och något vått som kommer uppifrån;(

Kallstart och fem kilometer låter inte ekonomiskt, cykel vore väl inte fel, då hinner Du ju oxå stanna och fota om Du ser ngt intressant;)

Inga tips angående trevliga jobb, mitt eget i landstingets värld är inget jag rekommenderar;-))



Ha en bra torsdag!



annette

2011-03-09 @ 19:18:12
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: anki

och dyrare ska bensin priset bli,,suck..dyrare räntor och dyrare bensin och dyrare mat,,, hur ska folk få allt att gå ihop, inte klokt, samhällsklyftorna kommer att öka rejält om det fortsätter så här... :-(



ja men då har du ganska nära till jobbet,, har man långt och har två bilar så blir det dyrt... :-) du får gå eller ta sparken, kanske sätta hjul på den?



ha en fin kväll

2011-03-09 @ 22:24:19
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: Elisabeth

Snö hos oss i dag!

Bensinpriset ja, fy attans! Vi på landsbygden är ju helt beroende av bilen. Det går alltså knappt några bussar alls! Typ två om dagen, och det är långt till bussen.

Vi har alltså inga allternativ och det gör mig så arg!

Ja ja, jag ska inte tynga din blogg med detta!

Hoppas du haft en fin dag!

2011-03-10 @ 01:47:09
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0