Klipp - klipp... :-)


Det var ju några som ville se före- och efterbilder från i måndags, så varsågoda! Fast det är egentligen mer "under processens gång"-bilder...

Och det är inte jag som blir snaggad här, utan maken! :-D

När det var min tur att ta plats i dotterns kundstol, så glömdes otroligt nog kameran alldeles bort... ;-)

/AnnaKK


Svanar...
Fotade i söndags, vid slottet i Sölvesborg.

Bortsett från att det fortfarande låg en del is kvar på havet, så var det en underbar vårdag med en stor sol som verkligen VÄRMDE - iallafall där vinden inte låg på. Och just på den här platsen var det lä, och det kändes mycket mer som mars/april än som februari. Underbart!!! :-)

/AnnaKK


Full rulle!
Har varit ute och "rest" i dagarna två. :-)

Rekreationsutflykt till Blekinge igår, och idag en tripp till Växjö för att sitta hårmodell på dotterns eftermiddagslektion.

/AnnaKK

Ögonkontakt... ;-)
Skyltfönsterfoto. Inklusive speglingar...

/AnnaKK


Ännu ett vårtecken... :-)
På en södervägg, eftermiddagen den 23/2.

/AnnaKK


Vårbilder från igår... :-)
/AnnaKK


Ser du vad som saknas?? :-)
Något som ska sitta på pinnen med cementklumpfot, är inte där...

Men några andra finns här! :-D (Tio nya inlägg, 15 bilder).

/AnnaKK


Talgoxe... :-)
/AnnaKK


Google Maps...


Hittade en artikel på Fotosidan.se som ledde mej vidare till den här samlingen street wiew-foton, som har sitt ursprung från Googles kameraförsedda fordon.

Förra våren/sommaren hittade jag en bil med sådan kamera monterad på taket, på MAXIs parkering i Älmhult.

Undrar just om den fotade mej, när jag fotade den!? ;-)Här kan man läsa mer om Googles fotograferande, och kolla in gatuvyer från platser man är intresserad av.

Och här är förresten ett alldeles dagsfärskt foto:Som jag har tagit hemma på min egen "gata".

Dagens happening, får man nog säga att det föreställer... <:-)

Det är en massa renoveringsprojekt på gång i grannhuset, och därmed också en strid ström dit av hantverkare i diverse skåpbilar och små lastbilar. Idag var det tydligen alldeles för isigt och halt för att även dra med sej en släpvagn till byggarbetsplatsen... Tror iallafall att det var den som kanade av vägen, och som traktorgrävaren fick komma och dra upp igen.

Till vår hunds stora förtjusning. Han älskar traktorer och andra stora maskiner! Fast han vill ju hellre åka i dem än bara lukta lite på däcken, förstås... :-D Men mer än så blev det inte den här gången.

/AnnaKK


M som i...


...måsar... :-IDet har blivit många timmar i bildbehandlingsprogrammen på sistone, och bland annat har jag experimenterat en del med mina gatufoton. Har testat lite hit och dit om det funkar att göra personer anonyma, utan att bilderna för den sakens skull också blir intetsägande...

Just det här fotot, taget utanför en Mc Donald´s reataurang i Malmö sommaren -10, tycker jag blev okej - men det är mest för att oskärpan nästan var nödvändig för att måsatacken skulle framträda ordentligt! <:-)

"Tant med grön kasse", fotad i Älmhult en dag i höstas, funkar inte riktigt;Men jag gillar hur omgivningens färger blev, tillsammans med den där kassen och tantens i övrigt beiga ton! :-)

/AnnaKK


Att titta in i kameran - eller inte... :-)
/AnnaKK


Ser ut att bli en sån här dag:
En vintrig dag, alltså. Med minusgrader (nu på morgonen iallafall) och förhoppningar om en del sol.

Oskärpan får ni tolka som ni vill! ;-)

/AnnaKK

Precis när jag trodde att vintern äntligen...


...skulle regna bort - så börjar det toksnöa!? 8-X

Men det är ju nån plusgrad ute, så jag lever på hoppet om att nederbörden snart återgår till flytande form igen.

Ett ljummet sommarregn skulle faktiskt sitta fint! :-DMen det ska man förstås inte förvänta sej den 19:e februari... <:-)

Hå-hå-ja-ja...

/AnnaKK


Igår hade jag ännu en...


...typ nära döden-upplevelse i trafiken. Närmare bestämt på Statoilmacken! 8-XBara 20 liter för trehundra spänn... :-( Antagligen överdriver jag en aning nu, men... När jag var nybliven körkortsinnehavare 1985, kunde jag nästan fylla tanken på min dåvarande bil (som visserligen inte hade lika stor tank som den jag har idag, men iallafall) för endast EN hundring!?

/AnnaKK

Det himmelska ljuset, eller nåt sånt...


INTE på väg mot himlen, i ljusets hastighet...!! ;-) Men...Ett HIMLA LJUS var det allt... 8-X

/AnnaKK

Jaha...


Då har det åter igen varit en morgon med minus tolv grader...

Halsduk på!Och ut i solskenet nu!! :-)

/AnnaKK

En ny (nästan) decimeter snö att ta i tu med...


Har jag sagt att jag avskyr att skotta snö!? >:-I

Det enda vettiga man kan ha nysnö till, är som typ bakgrund för tulpanfotografering... :-)

Och så skulle man förstås kunna göra snöänglar i den, förutsatt att man inte har några problem med att få in det där våta kalla innanför kläderna och så där. Men det har jag...

Så...Inga snöänglar för min del! <:-)

/AnnaKK


Foto från igår:
Då var det soligt och grant! :-)

Idag vet jag inte om det har varit riktigt ljust ens en enda minut på hela dagen...? Men mer snö har vi fått... :-/

/AnnaKK

Rödhaken...


Efter ännu en rejält kall februarinatt......måste det kännas fint för en liten fågel, när förmiddagssolen änligen når fram till dess gren... :-)

/AnnaKK

Tulpanbukett i nysnö... :-)
/AnnaKK


På väg...


...mot Åre, är i detta nu dottern och hennes pojkvän samt några kompisar till dem.

SMS:ade med henne tidigt i morse, och då befann de sej på E4:an någonstans mellan Stockholm och Uppsala - och hade 68 mil kvar... Förhoppningsvis har de kommit lite närmare nu!

Allra närmast hade varit att stannat hemma i Skåne, och nöjt sej med en dagsutflykt till Vånga. Det finns backe, snökanoner och slalomåkare där också! Och i natt har det kommit några centimeter nysnö.

Däremot är det väl lite mindre (eller inget alls...) after ski i Vånga än i Åre, förstås. :-DFunderar på om jag verkligen måste ta fram snöskyffeln igen nu, eller om det räcker med att trampa ner snön utanför ytterdörrarna bara...?

Suck, suck...

<:-)

/AnnaKK
Uppdatering klockan 10.00:

Nu är ungdomarna i Sundsvall, och ska äta frukost där! Sen är det bara fortfarande "jättelångt" kvar till Åre. Men de har fin-fint väder där uppe till skillnad mot här. Nu snöar det så kopiöst här, att jag VET att det kommer att bli av nöd tvunget att nyttja snöskyffeln innan dagen är till ända...
Uppdatering klockan 15.30:

Nu har de precis gjort sej hemmastadda i stugan som de ska bo i under den kommande veckan. :-)Hemlös...?


Har för mej att det var den svartvita flugsnapparen, som i somras häckade i holken som syns på bilden nedan. I trädet som däremot inte längre syns - förutom stubben, alltså...När maken trädgårdsarbetar går det alltid lite smått våldsamt till! <:-)

Den här björken stod bara några meter från huset, och ibland har vi ju undrat hur många rejäla stormar till den kan klara utan att falla ner över vårt tak.

Det får vi inte veta nu - och det känns onekligen lugnast så! En extra guldstjärna i kanten, älskade make, för att fällningen faktiskt gick helt perfekt. :-D

Dock vågade jag inte vara hemma och titta på (och fota...), om utifall att det skulle ha gått snett... Eeeh...

Nu ska vi se om vi kan hitta något annat träd att hänga upp holken i. :-)

/AnnaKK


Face Your Fear...


Nä, jag har inte fågelfobi - fast fågelinfluensa är ju läskigt förstås...

Men rackarns vad den ena av de här tupparna hackade mej HÅRT på vänster pekfingers nagelband, när jag försökte locka dem att titta in i kameran genom att göra en masklik fingerrörelse precis innanför stängslet...

Samma iskyla idag som vad det var den dagen. Möjligen gjorde det så satans ont att bli hackad, just för att fingret redan hade fått sej en halvt om halvt köldskada...? <:-I Nåja... Idag ska jag inte möta några tuppar iallafall!

/AnnaKK

Tack för alla goa gratulationer! :-)
/AnnaKK

Om framtiden...


...vet man inte så mycket - vanligtvis till och med mindre än vad man tror.Kanske är det så att min böjelse för att fota rollatorförare, bottnar i att jag inte kan vara övertygad om att själv en dag faktiskt få framföra ett sådant fordon!? 8-I

Med detta menar jag inte alls att jag vill ha en rollator redan nu - men halvvägs till 90 kan jag iallafall säga att OM jag ska ha en om några år eller så, så vill jag helst ha en röd. :-)

Go´morron!!

/AnnaKK

Självporträtt...


 

/AnnaKK

Flyktig...
Tillbaka efter en helg som mestadels har handlat om födelsedagskalas. Dottern och hennes pojkvän har fyllt 19 respektive 20.

Födelsedagar blir det fler av den här veckan, men kalasandet är iallafall jag färdig med. Livet är för kort för att spillas bort på att städa och fixa tårtor (eller nåt sånt där), så på onsdag gör jag nånting helt annat! :-D

/AnnaKK

 Jag har inte frusit ihjäl...


...men igår var det nära.  Brrr och hutter... :-(

Och strax ska jag bege mej mot jobbet i si så där minus tolv-tretton grader.Sådan kyla är inte att leka med!

För övrigt är det lite körigt här nu, och lär så vara över helgen också, så jag "försvinner" troligtvis i några dar.

Ha det bra!! :-)

/AnnaKK

Fototeknik - Speglingar


Nytt tema i Elisabeths utmaning; Speglingar.

Det här är två abstrakta foton av speglingar, vars motiv är hämtade från naturen. Inget av dem har genomgått mer bildbehanling än lite lätt beskärning. 

Och ungefär där upphör likheterna! :-)

Det första är taget med den lilla Ixus-kompakten inställd på effektläget leksakskamera, och jag tror att ni ser att det är taget ut över en krusad vattenyta i solnedgången. Det som speglar sej är träd och buskar i strandkanten, och så himlen förstås. Med det fotot vill jag egentligen bara säga att man kan fånga magiska motiv och stämningar även med den simplaste utrustning.

Foto nummer två kräver en kamera som man kan ställa in skärpan manuellt med, för den sortens spegling som det visar har autofokusen ofta svårt för att hitta. Det är helt enkelt taget mot bakrutan på en kombibil, närmare bestämt min sons sådan som stod parkerad lite halv om halvt inkörd i garaget. Mina ögon hade inte svårt för att både tydligt och klart se speglingarna i rutan från ett körsbärsträd (till vänster) och en rönnspireabuske (till höger) som växer strax intill garaget, men att få fram dem på ett tilltalande vis i kameran var lite småknepigt och jag ställde in fokus där jag tyckte att mest känsla snarare än bäst skärpa fanns.

Utrustning: Canon EOS 40D + Canon EF 70-200/2,8 L IS USM

Inställningar: Av-läget, 195 mm, ISO 400, f/3,5, 1/400, EV-0.

Jag valde att släppa in mycket ljus och exponera under en ganska kort tid, för att få till ett lite soft och drömskt uttryck i bilden. Provade att grejsa lite med den i ett bildbehandlingsprogram men tyckte inte att det tillförde något, så jag visar den alltså precis sådan som den kom ut ur kameran. Med andra inställningar hade den fått ett annat utseende.

/AnnaKK

Februari! :-)


Äntligen!!

Snart är det VÅR igen!! :-D

/AnnaKK


RSS 2.0