Valborg... Redan!? 8-O

 
Kan bara säga att april har RUSAT förbi. Och det är väl stor risk för att det kommer att bli lika dant med maj...
 
<:-)
 
Bjuder på lite blandade bilder från den senaste tiden:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en jättefin valborgsmässoafton allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

På G igen!! :-)

 
Höll mej inomhus så gott som hela dagen igår, och det hjälpte bra mot pollenallergin.
 
Eller så piggade jag helt enkelt på mej i samband med att sonen bestämde sej för att köpa hus igårkväll!? 8-)
 
Ni minns kanske att jag skrev för ett tag sen att vi varit med honom på en visning? Just det huset kunde han inte köpa, för det blev på tok för dyrt. Nästan 1,3 miljoner slutade budgivningen på... Men så fick vi nys om ett annat hus, vars ägare har gått bort och som barnen nu ska sälja. En av sönerna och hans fru har så smått börjat tömma det, och vi har varit dit och kollat inte mindre än tre gånger... Likheterna med det första huset vi tittade på stannar typ vid fasaden (tegel!) och adressen (huset mitt emot på samma gata!) - i övrigt är de totalt olika varandra. Men på ett vis som jag faktiskt tror passar sonen väldigt-väldigt bra! Okej, det föreligger vissa renoveringsbehov - men husets så kallade potential överträffar förhoppningsvis dem. Och så var det ju det här med att man ska ha råd att köpa det... Detta blir hans för 470 000:-. Ännu så länge bara en muntlig överenskommelse, men har man tagit i hand ordentligt på saken så är det väl det samma som att affären redan är skriven och klar!? ;-)
 
Nog om det, och raskt över till en annan bostadssökande:
 
 
 
 
 
 
Den svartvita flugsnapparen satt i ett träd här utanför i morse. Så nu är väl friden och fröjden för de fåglar som redan har börjat bygga i våra holkar slut... Återstår att se hur kampen ska utveckla sej, för inte ens om det finns en ledig holk kan väl en flugsnappare tänka sej att ta den istället för en som redan är inredd??? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

A-a-a... TJO-o-o-o!!!

 
 
Försommarvädret från helvetet, eller nåt sånt... Eller åtminstone så in i h-vete med pollen i luften!
 
Nyser och snörvlar konstant, och ögonen rinner... ÖRK... 8-(~ 
 
Borde väl inte ha varit utomhus hela helgen, men hur skulle jag kunna låta bli...? <:-) Får ta det desto lugnare idag istället, så ska jag väl förhoppningsvis snart vara på banan igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kom inte alls så långt med bygget i helgen som vad vi i förväg hade tänkt oss, men då hade vi inte kalkylerat med att det skulle bli så-å-å här varmt - och inte heller med att dottern och hennes kille skulle göra annat i lördags.
 
Men innan vi packade ihop igår eftermiddags, så hade vi iallafall kunnat låta den första nya brädan möta en gammal... :-)
 
Och nu behöver vi nog fundera en dag eller två på hur vi ska "trolla bort" alla ojämnheter och nivåskillnader!?
 
 
 
 
 
 
Jag har varit alldeles för dålig på att ta översiktsbilder som visar husets förändring dag för dag/vecka för vecka... Den här helgen missade jag helt och hållet att på lite avstånd ta ett foto där man kan se hur hela huset ser ut nu... <:-I
 
Däremot tog jag ett med vy över gårdsplanen:
 
 
 
 
 
 
Några parkeringsautomater, som skulle kunna hjälpa till med finansieringen av bygget, vore väl inte helt fel...? 
 
Eller att börja ta betalt för fikat, som vissa "bara förbipasserande" alltid lyckas dyka upp precis lagom till!! ;-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Möt älgen!!

 
 
 
 
 
Eller som jag egentligen hade tänkt skriva i rubriken: MOT HELGEN!!! :-)
 
Några älgar till:
 
 
 
 
 
Var och varannan kväll när vi kör hem från renoveringsobjektet, får vi anledning att stanna på vägen för att "prata lite" med såna här som betar på hyggen nära vägkanten. Fotona blir dock ganska kassa, eftersom jag ännu så länge bara har med mej kompaktkameran till bygget. Det är så otroligt dammigt och skitigt där, så jag vill inte riskera att systemkameran (eller snarare objektiven) blir fördärvade av nåt sånt... Men så fort vi börjar med lite "renare" arbeten så ska jag byta utrustning! :-)
 
Här är förresten en till bild på paddan jag hittade bland rabarberna häromkvällen:
 
 
 
 
 
 
Fortsatte att gräva i det landet igårkväll, medans de andra murade klart källaren. För visst är det så alla proffsinredare på tv gör; Under tiden som hantverkarna sliter som djur med byggnationerna, så smiter inredarna undan och fixar en rabatt istället, eller gör något annat litet trevligt pyssel - samtidigt som de fikar!? ;-)
 
Fast jag slet faktiskt rejält jag också. Fy tusan, så tröggrävt det är med alla grästorvor och ogräsrötter... :-(~ Och jag hade inte ens fått med mej en flaska vatten att stilla törsten med...
 
Men, men! Några timmar till och landet kommer att vara klart - liksom källaren! :-)
 
 
 
 
 
 
Man ska väl inte ha för tuffa mål med det här bygget, men maken vill iallafall gärna se att stommen till det nya köket (som ska ligga ovanpå källaren) är rest innan helgen är över. Lyckas vi med det, tycker jag att vi har varit duktiga på riktigt!!! :-) 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Upphittat!!

 
Jag minns att det för X antal år sedan växte stora fina rabarber i trädgården vid renoveringsobjektet.
 
De senaste åren har de inte synts till, så vi trodde inte de fanns längre...
 
Men så fräste ju maken upp det vildvuxna och tuviga gräset för ett tag sen, och nu FINNS det rabarber där igen!! 8-D
 
 
 
 
 
 
Den skarpögde kanske kan se att jag hittade ytterligare en överlevare bland de grönskande bladen? :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Onsdag - som känns som tisdag...?

 
Jag har lätt för att bli dagvill efter längre ledigheter, men igår hade jag faktiskt stenkoll på att det var tisdag trots att det var första vardagen i veckan. Men istället har jag trillat dit på det där idag, och redan hunnit tänka flera gånger att "det är bara tisdag, och lå-å-å-ångt kvar till helgen"... <:-)
 
Inte för att det spelar nån större roll vilken dag det är, men vissa fasta hålltider har man ju ändå att förhålla sej till. 
 
Så nu har jag skrivit upp på en lapp här jämte datorn, exakt vad som gäller inför de kommande dagarna! 
 
Ordning och reda, (inga) pengar på fredag! :-D
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Avkoppling!?

 
 
 
 
 
Efter en ganska hektisk påskhelg, som varvats med arbete vid renoveringsobjektet och diverse kalas, tänkte jag att jag skulle ta det lite LUGNT idag. Typ göra sånt som blivit lite eftersatt på sistone, men som det ändå inte är någon direkt panik med... :-)
 
Bland det första jag fick tag i var min deklaration. Slängde genast undan den igen!! 8-X Inte för att det tar särskilt lång tid, eller är speciellt komplicerat, att göra den via nätet - men restskatten jag ska betala in, kan sannerligen vänta nån vecka till!!
 
Sen tittade jag på en lunta papper som hör till makens företag. Började bokföra, men gav upp när jag kom till en handskriven faktura som var i princip oläslig. :-/ Ja, att den i huvudsak handlar om en inköpt motorsåg vet jag - men vad de övriga posterna är för något vet i fåglarna...? Måste fråga maken om han kan uttyda "kråkorna" (eller om han rent av vet vad han har köpt!?), så grunkorna hamnar på rätt konto...
 
Därefter åkte jag och handlade, för jag kände att jag bara blev stressad av att inte kunna göra klart det jag hade föresatt mej att göra! (Som om det skulle vara mindre stressigt att handla!? Hm...)
 
Nu försöker jag koppla av med lite kaffedrickande vid datorn, men på nåt vis känner jag mej helt uppvarvad iallafall...? Får nog gå ut en sväng och räkna fjärilar med kameran, eller nåt... <:-)
 
Trevlig tisdag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gla´ påsk på er!!! :-)

 
Hinner inte riktigt med bloggen den här helgen, men det kommer ju en vardag igen framöver... <:-)
 
Å andra sidan känns det knappt som helg, för vi jobbar ju mer nu än om det hade varit vanlig vardag. Phu! Fast det är roligt när det går framåt, och snart är källarväggarna klara på renoveringsobjektet.
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ser ni...

 
...krypet på trädet!? :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Köksdjungeln...

 
...gör det allt svårare att ha koll på vad som händer utanför fönstret vid diskbänken. 
 
Brukar ju stå där och spana på fåglar medans jag sanerar porslinet och kastrullerna - men nu ser jag mest bara paprika- och chiliplantor, en tomat, en vitlök osv...
 
 
 
 
 
 
Men det går fortfarande att ha koll på vad som händer på insidan, och igår dök den här krabaten plötsligt upp i ett av vardagsrumsfönsterna:
 
 
 
 
 
 
Här kryper den på utsidan av mitt lilla mini-växthus, och min första tanke var så klart "Den där ser ju ut att kunna glufsa i sej ungefär hur många och hur stora chiliplantor som helst!?" 8-X
 
Det kanske den inte alls kan, men vem vågar ta det osäkra före det säkra i detta läget...? 
 
Så efter fotosessionen åkte den raskt ut i trädgården!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Vad är det här för en "gök"???

 
 
 
 
 
Det har varit strålande fint väder (om än kyligt) här hela morgonen, så jag gick ut en sväng med kameran redan strax efter klockan sju. Trodde fåglarna skulle vara ganska lättflirtade då, men det var de faktiskt inte... Men så fick jag syn på den här gynnaren som "showade" i en grantopp - och dagen var typ gjord! 8-)
 
 
 
 
 
 
Nån slags lock-/parningsdans (tror jag) som upprepades ett par gånger, innan den flög sin kos... :-)
 
Nu har jag suttit med näsan i fågelboken en stund, men fortfarande inte helt säkert räknat ut vad det är för sorts fågel. En snäppa av nåt slag, iallafall. Och eftersom den satt i en gran, så säger vi väl skogssnäppa!?
 
Hoppas solen skiner på er också denna dag. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En liten summering av helgen... :-)

 
Min pappa har ju fyllt 80 år, så i lördags hade han ett litet kalas. Fast det kunde inte dottern komma på, eftersom hon skulle jobba hela helgen... Varför hon och jag åkte hem till honom i fredags istället - och tillverkade ett par smårgåstårtor!! 
 
 
 
 
 
 
Som sedan fick med beröm godkänt på lördagens kalas! :-)~ Vilket för övrigt var väldigt trevligt och lyckat. Tack, Pappa!!! :-)
 
Förstår förresten inte varför dottern alltid ska ha så fina kläder på sej!? Innan vi hade kletat klart med smörgåstårtorna i fredags, så hade hon naturligtvis spillt nån gegga på jeansen och en annan på blusen! Och jag fick ta hem och tvätta dem, för själv har hon inte tvättid förrän imorgon... Som tur var fick jag iallafall bort fläckarna. Prisad vare gud för galltvål!!! ;-)
 
Igår var det dotterns kille som fick skita ner sej lite mycket; Vi började nämligen mura upp källarväggarna till deras blivande hus.
 
 
 
 
 
 
Och om någon tror att jag mest glassar omkring, och på min höjd sliter lite på avtryckarfingret när jag fotar vad som händer på bygget, så vill jag bara tala om att det faktiskt är jag (JAG!!!) som har burit ner så gott som varenda ett av lecablocken och ställt dem på plattan! :-D (Och hur mina kläder ser ut efter det, ska vi inte tala om...)
 
Go´ måndag!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Plötsligt har även sonen fått husdrömmar!

 
I tisdags var maken och jag återigen på en husvisning - denna gång i sällskap med vår son.
 
Hur det slutade sist vi var på en sådan, minns ni kanske? Dottern och hennes kille var intresserade av ett gammalt ombyggt skolhus, och maken och jag blev alldeles förskräckta när vi var med dem och tittade på det. Så gott som alla renoveringsarbeten som gjorts var slarvigt eller direkt felaktigt utförda, med följden att huset bland annat hade drabbats av både fukt och mögel i krypgrunden. Priset var visserligen kompenserat, men frågan är om det ens hade gått att få till en varaktig lösning på problemen? Vi var inte intresserade av att försöka, utan föreslog att ungdomarna skulle bosätta sej här istället:
 
 
 
 
 
 
Det är åtminstone torrt i denna krypgrund! :-D
 
Och när golven är på plats igen, köket tillbyggt, väggarna klädda och fönsterna bytta mm mm... Ja, då blir detta förhoppningsvis ett alldeles perfekt litet hus åt dem!? :-)
 
Sonen däremot lockas INTE av renoveringsprojekt. Faktiskt vill han inte ens bo långt ut i skogen, sitt stora jaktintresse till trots. Han vill ha ett hus i stil med det här:
 
 
 
 
 
 
Och det var just denna villa, som ligger inne i tätorten, som maken och jag (plus hans flickvän och hennes farfar) var med honom och tittade på i tisdags. Vi och en sabla massa andra!!! 8-X
 
Ett jättefint hus i utmärkt skick - fast onödigt stort, kanske. Och dyrt, iallafall med tanke på hans ekonomi... 875 000:- kostar det i annonsen... Vilket ändå inte alls är så dyrt som det kommer att bli innan det byter ägare, för med så pass många intressenter pågår det givetvis en budgivning om det nu. Som sonen inte kommer att vinna, för han hoppade av direkt han hörde första budet: En miljon. :-(
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Platt-Matt...

 
Trots det envisa regnandet igår, med bitvis ganska kraftigt skval, så verkar det faktiskt som att vi fick till betongplattan som ska bli källargolv riktigt bra!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Får väl åka dit ikväll också och inspektera, men när vi lämnade den igårkväll såg den iallafall helt okej ut. :-)
 
Nu ska vi ta det lite lugnare med bygget ett tag, och ladda batterierna inför påskhelgen då vi tänker oss att det ska hända MASSOR igen.
 
Ha en fin torsdag allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Dagen J...

 
...som i gJuta!! :-)
 
Vill man få till ett väderomslag så är det visst bara att beställa en betongbil!? 8-I Det har ju inte regnat något att tala om på evigheters evighet, men igår skvalade det ju på rejält. Och det har kommit några ordentliga skurar under morgonen idag också. Hoppas verkligen att det blir uppehåll från middagstid och framåt!!!
 
Till saken hör att vi brukar få regn på våra gjutningar, och även om man kan täcka med presenningar så brukar det läcka in nånstans och bli fult iallafall. SUCK!!
 
Men, men! Det är ju bara ett källargolv det handlar om i det här fallet, så det är ju inte hela världen om det inte blir alldeles perfekt. Och hade inte svärfar kommit och inspekterat förberedelserna igårkväll så hade det nog blivit misslyckat ändå, för maken hade uppenbarligen varit lite för trött i måndagskväll och gjort åtminstone ett big misstake när han la ut cellplastskivorna som ska isolera golvet. Men det är tillrättat nu! :-)
 
Och svärfar har lovat komma dit idag också - och ha traktorn med sej. Så vi kan bogsera bort lastbilen med den, ifall den kör fast i den numera ganska leriga gräsmattan...
 
 
----------------------- 
 
 
Mer idag: Min pappa fyller 80 år! Hurra-Hurra-Hurra!!! :-D
 
 
 
 
 
 
Ha en jättefin dag, Pappa, så ses vi snart - och firar ordentligt då!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Regn!!

 
Du milde, som det har regnat idag!
 
Nyss sken visserligen solen (nästan iallafall!), och då smet jag ut och tog detta foto:
 
 
 
 
 
 
Men nu öser det ner igen - och med tanke på hur kvalmigt det är i luften, så skulle det inte förvåna mej om det rätt vad det är kommer en eller annan åskknall också!? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hänt i helgen... :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till slut blev det ett hål - och nu kan man ju nästan se den blivande källaren framför sej!? 8-)
 
 
-------------------------
 
 
När man gräver kring och under gamla hus, kan man hitta en hel del spännande saker. Som den här gamla skeden av horn tex:
 
 
 
 
 
 
För att inte tala om vad som kan dyka upp när man lyfter på gamla golvmattor:
 
 
 
 
 
 
Eller observerar hål i husgrunden:
 
 
 
 
 
 
Inte helt oväntat att det bodde kaniner där, för vi såg spår i snön i vintras utanför samma hål... :-) De här små ungarna var inte ett dugg bekymrade över att vi bankade och slog i våningen ovanför dem - eller ens över att vi åt middag bara några meter ifrån dem! 
 
Och rådjuren på myren låter faktiskt inte heller sej störas av oväsendet från bygget:
 
 
 
 
 
 
Ni ska slippa se bild på alla mus- och råttgångar vi har hittat i väggar och golv... Men här åker iallafall skiten efter dem ut:
 
 
 
 
 
 
Inklusive golvisoleringsmaterialet... Sten, grus, sågspån och mossa! 
 
 
 
 
 
Under de kommande kvällarna ska vi förbereda för gjutning av plattan som ska bli golvet i källaren. När den är på plats (och betongen har stelnat!) så börjar uppmurandet av källarväggar. Ska bli ganska skönt att få ett ordentligt stöd igen, där huset just nu hänger mer eller mindre fritt i luften... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tack och lov...

 
...ingen mera snö:
 
 
 
 
 
 
Men det är fortsatt kalla kvällar och morgnar - men också härligt solsken om dagarna. :-)
 
Idag är det en vecka sen vi började bearbeta vårt renoveringsprojekt, och även om allt inte har gått som på räls har vi ändå kommit en bra bit. Det som har strulat mest är tveklöst grävningen. Vi har ju rivit ner det gamla köket, och grunden som det stod på ska bort eftersom vi ska göra det nya köket ungefär dubbelt så stort. Dessutom ska det bli källare under det (så vi har nånstans att ställa apparaterna som har med vatten och värme att göra).
 
Två olika "grävmackapärer" (fast körda av samma person!) har brottats med stenar i marken, som emellanåt har varit så stora att vi nästan trott att huset står på berg. Phu! Och när de äntligen kom bort kom det fram grundvatten istället... 
 
Igår var sotaren dit och inspekterade skorstenarna. Den ena var i alldeles prima skick, och den andra riktigt dålig... Och ni kan väl enkelt räkna ut vilken av dem vi hade tänkt att vi skulle använda...? <:-I 
 
Den kaminen som är kopplad till den utdömda skorstenen, eldade vi faktiskt lite grann i den kvällen när det snöade. Den värmde inget vidare, men t o m en halv grad gjorde skillnad då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får vi hoppas att frostnätterna är ett minne blott - eller så får vi rota fram termodressarna ur gadroben igen...
 
Och vad det gäller skorstenen, så får vi helt enkelt börja med att ta reda på vad det kostar att täta den. Den har fyra pipor, och samtliga läckte så... Det låter dyrt!? 8-X
 
Trevlig helg på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Snö...

 
 
 
 
 
 
 
 
Tack vare den klarblåa himmeln och solens varma sken är det trots allt en
 
GO´ MORRON!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ni börjar väl inte också tröttna redan!? ;-)

 
 
 
 
 
Ikväll ska vi till renoveringsobjektet för femte dagen i rad. Får se om hunden vill följa med! <:-)
 
Igår rensade vi väggarna i rummet som så småningom ska förvandlas till kombinerad toalett och tvättstuga. Jisses, så de som en gång levde här har spikat i både tretex-skivorna och i alla lister, och bitvis kan man nästan tro att de även har fäst upp tapeterna med spik... Phu!!
 
När rummet äntligen blivit "rent" så fick dottern plötsligt en väldigt bekymrad min... Hur i hela friden ska hon få plats med all tänkt inredning i det rummet - det är ju bara typ 20-25 kvadratmeter stort... 
 
Alla andra närvarande bedömde utrymmet som stort nog för åtminstone två, eller t o m tre, toaletter/tvättstugor - så vi kan nog lugnt konstatera att hon bara fick en släng av i-landsproblem där!? ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fjärilarna jag såg i fredags!

 
Och även lyckades fånga på bild:
 
 
 
 
 
 
Överst från vänster: Nässelfjäril och Citronfjäril. Nederst från vänster: Vinbärsfuks och Påfågelöga. :-)
 
 
---------------------
 
 
Idag är det ju den första april, och jag är mest glad över att jag inte har vaknat upp med en brakförkylning! Det kändes nämligen igårkväll som om en sådan kunde vara på gång... Men jag drog på mej ett par sockar, och sen har jag sovit som en stock hela natten - och vaknade piggelin igen i morse! :-)
 
Eftersom vi har rivit ner den gamla köksdelen av huset vi håller på att renovera, så är det minst sagt tvärdrag genom kåken nu - iallafall om ytterdörren står öppen, vilket den gör eftersom hunden föredrar att gå ut och in lite som han vill... :-) Och även om det var varma sköna dagar i helgen så blev det ganska kyligt på kvällarna - och igårkväll var det kallt på riktigt den sista stunden vi var där. Brrrr! 
 
Vi kunde inte göra så mycket då eftersom det, trots omställningen till sommartid, blev ganska skumt redan vid åtta-tiden. Strömmen är frånkopplad, så de enda ljussken vi hade att jobba i var kamerablixtar och gnistor från spiksågningar... <:-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0