Fjärilarna jag såg i fredags!

 
Och även lyckades fånga på bild:
 
 
 
 
 
 
Överst från vänster: Nässelfjäril och Citronfjäril. Nederst från vänster: Vinbärsfuks och Påfågelöga. :-)
 
 
---------------------
 
 
Idag är det ju den första april, och jag är mest glad över att jag inte har vaknat upp med en brakförkylning! Det kändes nämligen igårkväll som om en sådan kunde vara på gång... Men jag drog på mej ett par sockar, och sen har jag sovit som en stock hela natten - och vaknade piggelin igen i morse! :-)
 
Eftersom vi har rivit ner den gamla köksdelen av huset vi håller på att renovera, så är det minst sagt tvärdrag genom kåken nu - iallafall om ytterdörren står öppen, vilket den gör eftersom hunden föredrar att gå ut och in lite som han vill... :-) Och även om det var varma sköna dagar i helgen så blev det ganska kyligt på kvällarna - och igårkväll var det kallt på riktigt den sista stunden vi var där. Brrrr! 
 
Vi kunde inte göra så mycket då eftersom det, trots omställningen till sommartid, blev ganska skumt redan vid åtta-tiden. Strömmen är frånkopplad, så de enda ljussken vi hade att jobba i var kamerablixtar och gnistor från spiksågningar... <:-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

En sån där Fuks har jag nog aldrig sett. Fast vad vet jag vad som fladdrar förbi? I år kommer jag förmodligen kolla in de små liven på riktigt. Nu när jag fått lära mig, menar jag. Tack!
/P

2014-04-01 @ 12:30:05
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lennart O

Go eftermiddag! Fjärilarna har det nog kallt om nätterna nu, här var minus fem i morse. Men de söker väl upp något krypin där de kan få skydd.

Tvärdrag är nog ett bra sätt att skaffa sig en ordentlig vårförkylning på.

Beatrice Ask har varit på allsvensk fotboll och säger sig vara förvånad över att stora delen av publiken var berusad. Hon hade även blivit informerad om att det går utmärkt att få alkohol serverad inom anläggningen. Nu vill hon förbjuda alkohol i samband med matcher. Däremot tror inte regeringens utredare Björn Eriksson på något alkoholförbud. Det kommer inte att fungera säger han. Maskeringsförbud är båda överens om att det snarast borde införas. Dock undrar jag över hur det ska fungera och vilka som ska plocka bort dem som maskerar sig? Maskeringsförbud när det gäller demonstrationer har ju funnits sedan flera år, men ännu har inte någon maskerad lagförts för detta.

Ha det gott!

2014-04-01 @ 15:07:09
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Spännande! Du får dra ner mössan och på med sockar och halsduk ifall du ska stå där i draget.
Fina foto på fjärilarna! Har sett många citronfjärilar i år. Men det enda jag har på foto är en påfågelöga som höll på att skrämma slaget på mig då jag satt i stuga och kollade på tv. Jag var säker på att det var en fladdermus som vaknat till liv när den kom susande från ingen stans.
Har du blivit lurad än idag?

:-)

2014-04-01 @ 16:24:32
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: soffie

jag och Nellie såg en citronfjäril och en påfågelöga i helgen , men jag hoppas de hittade nånstans att gömma sig där det var varmt idag för brr i morse var det 3- och på dagen har vi bara haft 5+. brrr
å va fina fjärilar du såg,kul att du skrev att det där var en vinbärsfuks har sett den men inte vetat att den heter så, kramen

2014-04-01 @ 19:39:14
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Anita

Vackra bilder! :D

Svar; Jag älskar mitt jobb i blombutik!
Underbart såhär på våren också att gå runt å pyssla. Trotts att det börjar bli en jäkla massa att göra nu när värmen kommer ;-) Kram

2014-04-02 @ 09:40:19
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Apropå mörker, så stod jag i duschen här om dan. Kom på att jag glömde sätta igång fläkten (blir ju så dimmigt där inne annars),...så jag tassar ut ur duschen till knappen och precis när jag knäpper på den (som är ihopkopplad med en lampa) så går proppen!..haha nattsvart och jag får i blindo leta mig tillbaka till duschen. Som tur var fixade mannen lite lyse snabbt igen...haha

2014-04-02 @ 14:17:15
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Fotograf Annie

Vad härligt med så många fjärilar, jag har "bara" sett en och annan citronfjäril här. Det är fina djur :)

2014-04-03 @ 20:51:12
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Inga M

Fuksfjärilen har jag nog sett men aldrig hört namnet på. Tack för den!
Ler åt tapeten som skymtar på bilden, en typisk femtiotalare!

2014-04-04 @ 07:08:05
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Gubben

Tror inte jag sett någon fuksfjäril. Ser att ni håller på för fullt kommer bli bra när det blir klart. Vad skräp det blir när man sätter igång med en renovering.

2014-04-05 @ 06:41:58
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

åh, underbara bilder:D

2014-04-11 @ 10:20:34
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0