Chiliplantor på G! :-)

 
Hur har ni det med vårkänslorna!?
 
För egen del tycker jag att de har ökat de senaste dagarna, i ungefär samma takt som snön och isgatan har försvunnit - dvs ganska snabbt! Snart är det SOMMAR!! 8-D
 
Och då ska det återigen växa en massa spännande chilisorter i trädgården, har jag tänkt. :-)
 
Det är därför det ser ut så här på mitt "kontor" nu igen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade ungefär 50 olika sorter ifjol, och det lär nog bli något liknande i år - fast nästan inga repriser. Fatta hur många olika sorter det finns, säger jag bara!! Typ tusentals!?! Så det gäller att ligga i, om man ska hinna testa åtminstone alla dem som man är nyfiken på, innan man dör... 8-)
 
Lite längre fram ska jag så tomatfrön också - har fått tag i flera stycken spännande sorter genom en så kallad fröbytar-kedja på Facebook. Ser verkligen fram emot att slippa köpa tråkiga smaklösa tomater i butik sen!! Här ska kokas egna tomatsåser och ketschup, göras inläggningar mm så det står härliga till framåt höstkanten!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fulvinter genom kameralinsen...

 
Den fina vintern med minusgrader, snö och solsken har förbytts mot blidväder och slisk & slask. 
 
Passade ändå på att gå ut en sväng med systemkameran, och minsann! Det fanns lite skönhet trots allt!? 8-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Guten Morgen!! :-D

 
 
 
 
 
Nu är hotellsängen nere i Tyskland, utbytt mot att ligga ihoprullad på mattan här hemma vid datorn igen...
 
Fick hem mina tre killar sent igårkväll, och maken och jag kom inte i säng förrän vid halvtvå i natt. Han hade mycket att berätta!! :-) Och ett par hundra foton i kameran, som jag nu har kikat igenom. Ska visa de "viktigaste" här:
 
 
 
 
 
 
Rådjuret längst fram är skjutet av maken, på ett drev som hunden till vänster gjorde. (Det är en kullbror till Colin). Vildsvinet är skjutet av killen i röd jacka, och det var Colin som drev fram det till honom. (Uppskattad vikt: 80-90 kg). Herrarna till höger är alltså sonen och maken. :-)
 
 
 
 
 
 
Och detta rådjuret har sonen skjutit för Colin. :-)
 
Tid för att göra unghundsjaktprov nere i Tyskland är bokad - så nu blir det hårdträning av vissa moment (framförallt att komma upp ur vatten på kommando... Kan nån se till att isarna går upp igen nu!?) de kommande tre månaderna!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

På turné!!

 
 
 
 
 
Den här killen, tillsammans med hussarna, befinner sej nu nånstans i Tyskland - på värsta lyxiga jaktresan!!
 
Själv är jag kvar hemma i "Svedala", men har det rätt bra jag också. :-) 
 
Trevlig helg på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Julens baksida är...

 
...snart på en annan baksida, nära mej! 8-X
 
 
 
 
 
Hittade nämligen gamla ägg i kylskåpet i morse. Som inhandlade till jul, men endast ett hade blivit använt (troligtvis till griljeringen av skinkan). De andra 14 hade nu blivit en dryg vecka äldre än sitt bäst före-datum, så det var med andra ord hög tid att rädda dem. Och som synes (eller är fotot faktiskt så dåligt att det INTE syns!?), har jag nu förvandlat några av dem till kladdkakemuffins! 
 
Återstår 11 stycken väl mogna ägg. Vad ska jag göra med dem??? Vill egentligen inte äta dem också, men i nuläget lutar det ändå åt omelett till middag...
 
Undrar om det finns nån effektiv äggbaserad diet, som bot mot alla extrakalorierkilon som har fastnat kring midjan och på röven den senaste månaden??
 
Hjälp...? 8-/
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gott Nytt År!!!

 
Lite sen i starten av 2016, som ni märker... Det slog mej förresten att imorgon, ungefär vid den här tiden, så har redan 1% av det här året passerat. Sug på det, lixom! Går tiden fort, eller går den FORT-FORT...!? 8-X
 
Hur som helst... Julen är nu med god mariginal passerad, och som vanligt har vi snarare ätit den än firat den. En ny tradition (hoppas jag iallafall!) smög sej in på julaftonsförmiddagen; Vi blev bjudna till dottern och hennes pojkvän på en så kallad julfrukost. Så-å-å mysigt och så-å-å gott!! :-)~ Fast det innebar att vi inte mäktade med lutfisk till middag den dagen, så nu ligger det ett drygt kilo sådan kvar i kylen och tar en massa onödig plats. Såg att bäst före-datumet inte är förrän i maj nångång, så den lär få stanna kvar. Man ska INTE slänga mat, ju!! :-)
 
 
 
 
 
 
Kommer inte att behöva köpa alkoholhaltiga drycker, läsk och chips på bra länge heller! Fick nämligen massor över efter nyårsaftons 50-årskalas för maken. :-D Och matrester från kalaset kan vi äta i ytterligare ett par dagar... Räknade tydligen fel på åtgången av det mesta - fast hellre att det blir över än saknas, förstås! :-)
 
Idag rastar sej "den gamle" i skogen, och försöker samla ihop stockarna som blev efter träden som trillade i stormen Gorm. Det snöar, så det vore ju skönt att få ut dem till bilväg innan de plötsligt hamnar under en halvmeter vitt... Ganska ofta tror man ju att det har slutat vara vinterväder på dessa breddgrader, men det är nog snarare så att årstiderna har förskjutits? Så snön och kylan kommer framåt vårkanten istället för på senhösten...
 
Fast jag tror det blir sommar i år också, så innan jag satte mej här vid datorn planterade jag om ett gäng chiliplantor! Började sådden strax innan jul, och nu är det ett 30-tal bebisar på gång. :-)
 
Ha det fint!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0