Snart går solen...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...ner igen, och även årets allra sista dag kommer att vara till ända.
 
Men redan imorgon är en ny dag, full av nya möjligheter och spännande utmaningar!
 
Gott Nytt År!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Eftersom det ändå är sommarväglag...

 
...fick det bli en tripp med husbilen över helgen!
 
Väderappen i makens mobil, sa att vi skulle slippa regn om vi körde i nordvästlig riktning... :-) Och första stoppet bekräftade den saken - inte minsta lilla stänk i Tylösand igår förmiddags: 
 
 
 
 
 
 
Dessutom hade vi den fina stranden så gott som för oss själva. Lyckas med det i juli, säger jag bara!! ;-)
 
Lika bra att fortsätta med fler saker som inte är så lättåtkomliga under högsäsong, tänkte vi, och drog vidare mot Falkenberg och Varbarg längs med de kustnära småvägarna. 
 
Vid hamnen i Varberg var det fint värre på eftermiddagen, och äntligen blev det av att besöka den maffiga fästningen samt spana in det stiliga Kallbadhuset! 
 
 
 
 
 
 
Ja, det var några som badade... Dock inte vi!!
 
 
 
 
 
 
Har fler solnedgångsfoton, men dem får jag visa en annan dag... :-)
 
Det fanns en ställplats för husbilar i hamnen men den såg inte särskilt kul ut, så vi rullade vidare mot nästa turistattraktion i trakten: Gekås i Ullared!!! ;-)
 
På 45 minuter hann vi lätt traska igenom både den affären och några till, samt träffa en handfull bekantar hemifrån! 
 
Övernattade så småningom i Ljungby, och därifrån har vi sedan tagit oss hem idag via Växjö och shoppingscentret Samarkand... Måste säga att jag tycker att butikerna där är mycket mer intressanta än dem i Ullared - men det blev faktiskt inte något särskilt inhandlat där heller.
 
Men det var roligt att bara kika lite!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Att sväva bort i det blå... :-)

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Och så var det plötsligt...

 
...en Annan Dag! :-)
 
 
 
 
 
Har haft en fin-fin jul så här långt, men det ska ändå bli skönt med en vanlig vardag imorgon!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Var hälsad du sköna...

 
...gröna!!! :-)
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt mysig, kul och supertrevlig julhelg!!
 
Kramar och på återhörande!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Efter en liten genomgång av finanserna 2013...

 
...stod det klart att det här året har bestått av VÄLDIGT MÅNGA tidiga julklappar och sena födelsedagspresenter. Så nu räcker det! VERKLIGEN...!! >:-)
 
Därför: Inga paket på tisdag! Vare sej till oss själva eller till någon annan. Punkt.
 
 
 
 
 
 
Just nu känns det som om 2014 skulle behöva bli ett typ konsumtionsfritt år - åtminstone vad det gäller prylar... Fast det går ju inte!? Min kompaktkamera håller på att skrota ihop, och min mobiltelefon har ett så uråldrigt android-system att den är snudd på oanvändbar. Nya appar går till exempel sällan (aldrig??) att installera på den... :-(
 
Samtidigt är det ju skönt att ha en del ganska stora investeringar bakom sej nu. Tillbygget av verkstaden är visserligen inte helt färdigt ännu, men så gott som allt material finns iallafall hemma - och är betalt. Vi sover i nya sängar sen några månader tillbaka, och kan gå ut i en upplyst trädgård om kvällarna. Maken har köpt en bil så han slipper cykla till jobbet, och dottern kan dessutom låna den så länge hon vill - eller iallafall tills maken inte längre kan ta sej till och från jobbet med hennes gamla "skrutt"... :-) 
 
Sånt jag INTE ska tänka på inför 2014 är att vår spis fyller 21 år då, och att den planerade ombyggnationen av vårt avlopp med all säkerhet kommer att innebära stora ingrepp i vårt badrum... 
 
Money makes the world go round...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det är inte precis nåt solljus...

 
...som strilar ner mellan grangrenarna idag... 
 
 
 
 
 
 
Snarare tvärtom! :-(
 
Att de mörkaste dagarna på året är NU, är det sannerligen ingen tvekan om! Nästan så man skulle behöva ha ficklampa med sej, om man skulle få för sej att gå och hämta posten nu. 8-X
 
Tror jag väntar nån timme till med den saken - för det är väl som minst mörkast vid middagstid!? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Mitt i veckan-dag!

 
Flera gånger igår fick jag för mej att det var onsdag!?
 
Men det var det ju inte... <:-)
 
Dock har jag inte haft nån förnimmelse idag (inte än iallafall!) av att det skulle vara torsdag eller så... Så förhoppningsvis är jag i rätt fas igen nu!? :-)
 
 
 
 
 
 
Mina juldekorationer är inte så storslagna i år...
 
 
 
 
 
 
Både den coola garn-domherren och duken är förresten loppis-fynd. :-)
 
Jag handlar allt mer av mina prylar begagnat - och kläder och skor också. Inte för att jag måste, utan för att jag vill!! Det är försvarbar shopping, tycker jag. Och oftast handlar jag dessutom på ställen där personalen arbetar ideellt, och hela överskottet går till bättre behövande. 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Och så är det bara en vecka kvar...

 
 
 
 
 
Den stundande julen är visserligen det jag tänker minst på om dagarna nu... 
 
Men den lär ju komma i vilket fall som helst! :-) Så därför avsätter jag min tid och inspiration till betydligt viktigare saker den närmaste tiden -och det är definitivt INTE sånt som stavas i-n-l-ä-m-n-i-n-g-s-u-p-p-g-i-f-t!!! >:-D
 
Faktum är att jag har bestämt mej för att ta jullov från kursen redan nu. Lär ändå inte hinna läsa litteraturen till sista delkursen innan jul, och vad det kommer an på den nuvarande delkursen (som egentligen tog slut igår, fast inte för min del då...) så tycker jag fortfarande att den har varit den bästa/mest intressanta. Me-e-e-en... Den lockar mej inte ett dugg till att skriva om konst - den får mej istället att vilja skapa konst!! 8-D 
 
Länge sen jag kände sådan kreativitet bubbla upp, måste jag säga!? Synd att julkorten skulle postas redan igår, för annars hade jag kanske satt igång att rita egna såna...? :-)
 
Nåja... 
 
Innan gårdagkvällens bankbesök, var jag in en sväng på biblioteket. Lämnade tillbaka allehanda konstböcker, och lånade istället några stycken om företagsekonomi och om att driva eget företag... 
 
Sen till banken alltså, för att ordna med några papper. Maken ska ju, som jag nämnde häromdagen, sälja sin del i företaget som han jobbade på innan. Och en gång aktiebolagsägare, alltid aktiebolagsägare - tydligen!?
 
Iallafall om man inte vill skatta bort mer än nödvändigt... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Måndagsgäspning...

 
Öööh, så oinspirerad man vaknar upp till denna dag då...!? <:-)
 
Kan det bero på något som stavas I-N-L-Ä-M-N-I-N-G-S-U-P-P-G-I-F-T!?!
 
 
 
 
 
 
Känns viktigare att infinna mej på banken klockan 17.00 ikväll - samt få julkorten på den röda lådan!!
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

För det första...

 
Det var ett mycket gott och trevligt julbord vi blev bjudna på igårkväll! :-)
 
Fast... Man är ju övermätt ännu, förstås... Blurp...! <:-)
 
För det andra! Vi har haft inbrott i vår carport!!! >:-I Någon gång under de senaste dagarna - eller nätterna. 
 
Och eftersom snön har försvunnit, så går det inte att säkra några spår i den efter förövaren... :-( Men nån av dagarna som det vita låg, så såg jag att någon hade smugit omkring på tomten, och faktiskt varit framme exakt på den plats där jag nu har konstaterat att ett tillslag har skett! Dessvärre fotodokumenterade jag aldrig spåren, så jag har inga som helst bevis...
 
Men! Det är väl bara ett fåtal individer som kan tänka sej att stjäla en råttfälla!? >:-)
 
 
 
 
 
 
Ja, ni läste rätt; En RÅTTFÄLLA.
 
Eller egentligen är den väl avsedd för möss - en mindre modell av burfälla, som man alltså fångar dem levande i. Så om någon hittar en sådan på något underligt ställe, så kan det mycket väl tänkas att det är vår! <:-)
 
Min teori är att det är något rovdjur som har hittat den, och förmodligen har det väl suttit en stackars mus i den - och så har kissen, räven eller möjligen illern/mården inte lyckats öppna buren på plats utan helt sonika tagit den med sej hem!?
 
Det var just en iller eller mård som jag hittade spår efter i snön häromdagen, och den hade varit framme vid fällan och kollat in den - men inte rört den, inte vad jag kunde se iallafall... Fast då var den tom, så det fanns så klart ingen anledning. Dock undrar jag om ett så pass litet kreatur verkligen kan bära med sej en sådan fälla någon längre sträcka? Letade både här och där igår, först i och kring carporten men sedan allt längre iväg också. Men fällan är verkligen borta! 
 
Ni kan ju kolla hur era katters tänder ser ut! Sitter det ståltråd mellan dem, så skulle jag vilja höra en bra förklaring på varför!! 
 
Trevlig helg på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Stormar hit och stormar dit...

 
Norrland fick besök av nån Ivar igårkväll, hörde jag. Och jag är inte det minsta avis - enbart glad över att han inte kom hit också! För det har ju redan Simone och Sven gjort...
 
Vet faktiskt inte vem av dem som är skyldig till vältan på bilden nedan, men jag hittade den hur som helst först igår. Vilket kanske säger något om hur otillgänglig stora delar av vår tomt faktiskt är... <:-/ Längst ner på sydspetsen (dit man i princip aldrig går) låg denna ganska stora gran, som har vuxit mer eller mindre ovanpå en stenmur! Inte mycket till rotsystem att klamra sej fast med, som synes... I fallet drog den med sej ytterligare en gran och ett mindre lövträd, så nån gång framöver får vi väl försöka låna hit en traktor som kan bärga dem. Är dock måttligt sugen på att behöva framställa ännu mera ved... Stånk!!
 
 
 
 
 
 
På grannfastigheten har skogen glesats ut rejält, så numera faller solljuset ner riktigt snyggt mellan de träd som har lyckats klamra sej kvar i marken:
 
 
 
 
 
 
Det är förresten genom den dungen som vår elledning går...
 
Och från en ledning till en annan! :-D
 
Ledningen för företaget som maken jobbade på fram till i somras, har bjudit in oss till sitt årliga julbordsätande. Så ikväll ska vi av och frossa på sillar och skinkor, delikatesser och andra frestelser! MUMS!!! :-)~
 
Det är förresten inte enbart av idel välvilja som vi är medbjudna, för maken är faktiskt fortfarande delägare i firman. :-)
 
Men det är det inte meningen att man ska vara efter att man har slutat, så det är på gång att de andra ska lösa ut honom... Vilket är lite komplicerat, för från att ha haft ett gemensamt bolag ska nu alla delägarna starta varsitt eget istället - ett steg som väl kasnke inte har känts helt bekvämt för alla berörda att ta, men som enligt all expertis ska vara det enda vettiga.
 
Ja, vi får väl se var nånstans det slutar - och framförallt när hela den här processen kan tänkas bli klar!?
 
Trevlig Lucia på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Plan B, eller nåt sånt! :-)

 
Igår samlade jag äntligen ihop mej, och gjorde inlämningsuppgiften som skulle varit klar i måndags... <:-)
 
Så äntligen går det att avleda iallafall lite koncentration till den här delkursens sista men också stora/svåra uppgift (den som betyget sätts utifrån...), som ska vara klar på måndag. Phjew...!
 
Fast jag tror tyvärr att jag tappade bort det mesta av fokuset igen alldeles nyss, när jag såg att jag hade fått besked om kurserna jag sökte till vårterminen. Loggade in på Antagning.se och konstaterade att jag står på femte reservplats till den kursen som jag är mest tänd på - och det tvivlar jag starkt på räcker till att verkligen få en plats på den... Men i nuläget är det kanske bara bra, för då kan jag ju söka igen ett annat år när jag i bästa fall har bättre studiemotivation än vad jag har nu!? <:-)
 
De två andra kurserna jag sökte har jag däremot kommit in på, och åtminstone den ena (halvfartskurs i design) ska jag ta mej en rejäl funderare på. Den verkar spännande, och jag har dessutom redan några av böckerna som ingår i kurslitteraturen. 
 
Och hur det än blir med studerandet framöver, så känns det iallafall angenämt att ha några olika valmöjligheter! :-)
 
 
 
 
 
 
(Men när det kommer till polkagrisar så spelar det ingen roll hur många olika varianter det finns att välja mellan; Originalet är ändå alltid bäst!! Handgjorda och rödvitrandiga ska de va´! Punkt. :-D)
 
Valmöjligheter var förresten precis vad maken och jag radade upp några olika förslag till, när dottern gjorde en liten visit här igårkväll! Vi vill ju nämligen helst att hon och killen väljer ett helt annat hus, än det vi var och tittade på i förrgår... Hinten om att få överta vårt hus, förkastades dock direkt! <:-) 
 
Go´ morron!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Husesyn...

 
Som jag nämnde häromdagen, så är dottern och hennes pojkvän intresserade av att byta lägenhetsboendet mot ett eget hus istället. Och igår var de på sin första husvisning - och jag och maken var också med.
 
Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den upplevelsen... Men kanske med något som att jag har blivit för gammal!? Där ungdomarna ser möjligheter, ser jag mest bara hårt arbete följt av en strid och aldrig sinande ström av nya problem och stora feta fakturor!? 8-X
 
Huset vi tittade på har med andra ord mycket stora renoveringsbehov. Ändå kostar det en halv förmögenhet...
 
Man kan ju alltid leka med tanken att lägga ett verkligt skambud på det, förstås. Men även om man skulle få köpa det billigt (vilket jag tvivlar på att säljarna går med på), så kommer det att bli rejält dyrt i sista änden iallafall, eftersom det är så himla mycket som måste åtgärdas, bytas ut och/eller byggas om för att huset över huvudtaget ska kunna sägas hålla normal svensk standard för året runt-boende... Och det mesta av jobbet lär man få göra själv, för att inte spräcka kalkylen fullständigt... 
 
Ja, ja... Vi får se vad som händer framöver. Har inte pratat med dottern än idag, så jag vet inte alls hur de själva har funderat sedan vi skildes åt efter visningen. Men det blir iallafall inget köp förrän även pojkvännens föräldrar har sett huset - och maken har krupit in i grunden och inspekterat tillståndet där ordentligt!!
 
 
----------------------
 
 
Här hemma kostar ju huset/boendet också en del... Det har till exempel blivit dags att betala för de här:
 
 
 
 
 
 
13 000 spänn... Men jag tycker faktiskt att en upplyst trädgård iallafall nästan är värt det!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gjorde jag något onödigt nu...? 8-X

 
Beställde precis böcker till den fjärde och avslutande delkursen på Konstvetenskap A... Den nätbokhandeln som jag brukar handla ifrån, hade alla utom en. Den hittade jag på en annan nätbokhandel, som vid en näramre koll visade sej ha samtliga titlar som jag behövde - fast alla var ungefär tio spänn dyrare där... Så nu har jag fördelat köpen på två ställen, och det är bara till att hoppas att båda kan leverera innan jul!
 
Sen återstår den stora frågan om jag nånsin kommer att läsa de här böckerna!? 8-I Just nu känns det tveksamt... 
 
Den här tredje delkursen har verkligen handlat om konst och konstnärer, och det jag har tagit till mej av undervisningsmaterialet har överlag varit intressant och spännande. Tyvärr tappade jag fokus lite för mycket under de två inledande delkurserna (de som jag mest upplevde som konstvetenskapligt flum-flum, och inte alls gillade...), och det har visat sej vara svårt att ta mej själv tillbaka till allt vad studiedisciplin och "bruka allvar" heter. <:-I Slira med inlämningsuppgifter är i och för sej ingen katastrof, och det är jag dessutom inte den enda som gör... Men precis all studiemotivation tvärdog nu när jag beställde böckerna till den avslutande delkursen! :-( För nu ska vi tydligen tillbaka till flum-flummet igen... SUCK!!!
 
 
 
 
 
 
Jag har ju sökt nya kurser inför vårterminen, fast har inte fått besked än om jag har blivit antagen. Kommer jag inte in på dem, så kan jag ju slira vidare med slutförandet av den här kursen under några månader till...
 
Det är faktiskt så jag just nu lite grann ÖNSKAR att jag INTE ska bli antagen!! <:-)
 
För DÅ vet jag EXAKT vad jag ska göra i vår - och dessutom långt före att plugga klart konstvetenskapen!!! Men vad det är, behåller jag för mej själv - iallafall ett litet tag till... 8-)
 
Trevlig tisdag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Häcken full...

 
...med ANNAT!! :-)
 
 
 
 
 
 
Måndag, och som vanligt inlämningsdags på kursen. 
 
Bara GLÖM det!!! 8-(
 
Idag har jag återigen agerat färdtjänst när dottern skulle till sjukgymnasten, fast det var nog sista gången för hon hängde med hem hit efteråt och tog tillbaka sin lånebil (som har stått i garage här sedan hon opererades). Så nästa gång hon ska "gymnastisera" (på onsdag) kör hon förmodligen själv. :-)
 
(Så DÅ kanske jag kan göra min inlämningsuppgift i lugn och ro!? Eeeeh...)
 
Lånebilen är förresten makens V70 - den som han köpte i somras för att slippa cykla till och från sitt nya jobb, om nån minns!? Den senaste månaden har han fått välja mellan att cykla eller köra dotterns BMW med trasigt hjullager och hål på avgasröret - och hittills har han valt BMW:n. :-D 
 
Märks verkligen att dottern börjar komma tillbaka på banan igen nu, för det händer plötsligt lite kring henne igen! :-D I middags ringde hon och berättade att hon hade pratat med en fastighetsmäklare angående ett hus som är till salu... Visning i morgon!!
 
Så tills dess ska jag (och hon också förstås!) ha pluggat på rejält om alla fel som man bör se upp med när man köper gamla hus!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Söndagsplaner! :-)

 
1. Om tio fem minuter ska jag se Julkalendern på tv... Gillar den skarpt!! :-D
 
2. Om vi gitter, maken och jag, ska vi åka till Kristianstad i eftermiddag och titta på en julklapp till oss själva. 8-)
 
3. Eftersom jag klarade av att fixa förra måndagens inlämningsuppgift på kursen under tisdagen istället, så räknar jag med att det på något vis ska gå att göra likadant den här gången också. Så med andra ord: Jag ska INTE plugga idag...!
 
 
 
 
 
 
Ha en jättemysig andra advent allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Den där Sven Storm...

 
...var faktiskt en rätt beskedlig prick! :-) 
 
Vi har minsann både strömmen och telefonen i behåll efter gårdagkvällens blåsande - och det hör ju inte till vanligheterna. Men det finns väl helt enkelt inte så många träd kvar, som kan falla ner över de mest känsliga ledningarna...
 
Plus att jag tycker att det inte var så starka vindar som SMHI hade förutspått!? Inte här iallafall - men jag kan tänka mej att det har varit, eller t o m fortfarande är, mer problematiskt på andra ställen. 
 
Lite snö har vi förresten också fått - si så där fem centimeter. Men snöröjarna har skött sitt jobb bra under de tidiga morgontimmarna, så det var inga som helst problem att skjutsa dottern till och från rehab-träningen i Hässleholm idag heller. (Klockan åtta skulle hon vara där).
 
 
 
 
 
 
Skönt att det snart är helg!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Den där fotbollen...

 
...som jag trodde var på väg ut ur vår familj, har plötsligt tagit en högst oväntad vändning!
 
 
 
 
 
 
Sonen, som begravde sitt fotbollsintresse redan i 12-årsåldern, gjorde - HÖR & HÄPNA!! - ett träningspass med herrlaget igårkväll!!
 
Och främsta anledningen till det är att han har blivit ihop med en tjej som INTE spelar fotboll, och som heller aldrig har varit intresserad av att hålla på med den sporten... Men hennes bror spelar - och deras pappa är tränare för herrlaget... Så efter viss påtryckning kunde tydligen inte sonen stå emot längre, utan lovade att iallafall testa...
 
Måste vara en av de underligaste come back-erna i våran idrottsförenings historia!? ;-)
 
Fast jag hoppas den inte blir långvarig... 8-X Och så hoppas jag framförallt att sonen "hämnas" genom att tvinga med tjejens bror och pappa till folkracebanan för en "match" där nångång fram över!!! >:-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hej-Hopp!! :-)

 
Idag var den en helt annan tjej än igår, som öppnade dörren till sin lägenhet när jag pinglade på vid 10-tiden. TACK OCH LOV!! För det "spöket" som mötte mej i hallen när vi skulle iväg till sjukgymnasten igår morse, vill jag helst aldrig behöva se igen! <:-) Men idag mådde dottern bra igen, och bäst av allt: Det tycks räcka nu att bara ta vanliga Alvedon-tabletter mot smärtan. 
 
 
 
 
 
 
Krabaten ovan är fullt nöjd med tillvaron bara jag fyller fåglarnas fröautomater, så han/hon (jag gillar faktiskt inte att använda uttrycket hen... Så då gör jag inte det!!) kan glufsa i sej typ hela rubbet själv... <:-)
 
Nu ska jag se om jag kan göra min lärare på kursen glad också, genom att äntligen ta i tu med inlämningsuppgiften som skulle varit klar och inskickad igår... Hejja mej...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

En bild på en disktrasa...

 
...hade varit lämplig för att illustrera min dag. <:-I Men det får allt bli något lite snyggare, trots allt!
 
 
 
 
 
 
Hoppas jag inte känner mej mer vissen än så där imorgon! ;-) 
 
Och framförallt så hoppas jag att dottern piggar på sej rejält tills dess!! Hennes dag har mest varit en enda lång plåga. Ont-ont-ont efter operationen, och så visade det sej att hon inte tål värktabletterna hon skulle börja ta idag (nån annan sort än vad hon hade i helgen, alltså). Så nu försöker hon bli av med illamåendet, få i sej lite mat igen samt testa Alvedon istället... Uäck!! 8-X
 
På något vis fixade vi ändå besök hos både sjukgymnasten och vårdcentralen idag, och det känns iallafall BRA. :-) Nu har hon några övningar att göra tills hon ska till sjukgymnasten igen på onsdag, och såret är kontrollerat (det såg fint ut!) och omlagt av en sjuksköterska. 
 
Undrar om jag kan anmäla VAB hos CSN...? 8-I Som vanligt är det ju en uppgift som ska lämnas in på kursen, helst idag men åtminstone innan den här veckan är slut. Idag har jag ju haft nästan heltid som taxichaufför och hemtjänstassistent, och övriga familjen förväntar sej väl ett hemmafru-pass av mej nu, så det står mat på bordet när de kommer hem från sina jobb! <:-) Så får se om jag hinner (orkar??) med lite plugg senare ikväll... 
 
Lev väl allihopa - och var rädda om era korsband, så ni slipper såna operationer!! ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0