Stormar hit och stormar dit...

 
Norrland fick besök av nån Ivar igårkväll, hörde jag. Och jag är inte det minsta avis - enbart glad över att han inte kom hit också! För det har ju redan Simone och Sven gjort...
 
Vet faktiskt inte vem av dem som är skyldig till vältan på bilden nedan, men jag hittade den hur som helst först igår. Vilket kanske säger något om hur otillgänglig stora delar av vår tomt faktiskt är... <:-/ Längst ner på sydspetsen (dit man i princip aldrig går) låg denna ganska stora gran, som har vuxit mer eller mindre ovanpå en stenmur! Inte mycket till rotsystem att klamra sej fast med, som synes... I fallet drog den med sej ytterligare en gran och ett mindre lövträd, så nån gång framöver får vi väl försöka låna hit en traktor som kan bärga dem. Är dock måttligt sugen på att behöva framställa ännu mera ved... Stånk!!
 
 
 
 
 
 
På grannfastigheten har skogen glesats ut rejält, så numera faller solljuset ner riktigt snyggt mellan de träd som har lyckats klamra sej kvar i marken:
 
 
 
 
 
 
Det är förresten genom den dungen som vår elledning går...
 
Och från en ledning till en annan! :-D
 
Ledningen för företaget som maken jobbade på fram till i somras, har bjudit in oss till sitt årliga julbordsätande. Så ikväll ska vi av och frossa på sillar och skinkor, delikatesser och andra frestelser! MUMS!!! :-)~
 
Det är förresten inte enbart av idel välvilja som vi är medbjudna, för maken är faktiskt fortfarande delägare i firman. :-)
 
Men det är det inte meningen att man ska vara efter att man har slutat, så det är på gång att de andra ska lösa ut honom... Vilket är lite komplicerat, för från att ha haft ett gemensamt bolag ska nu alla delägarna starta varsitt eget istället - ett steg som väl kasnke inte har känts helt bekvämt för alla berörda att ta, men som enligt all expertis ska vara det enda vettiga.
 
Ja, vi får väl se var nånstans det slutar - och framförallt när hela den här processen kan tänkas bli klar!?
 
Trevlig Lucia på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Snacka om att ha stor tomt om man inte märker att jättestort träd har fallit :)
Båda stormarna har missat Värmland och det tackar vi för.
Hoppas att du får en fin Luciadag

2013-12-13 @ 08:39:54
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Lennart O

Morning! Mycket av Luciafirande har inte märkts här, kanske beroende på att jag har de yngsta barnbarnen inte på precis armlängds avstånd. Däremot har jag lyssnat på det numera sedvanliga tjavset i radion om att Luciafirandet i sin sedvanliga form nog inte är helt politiskt korrekt i dagens samhälle. Kanske ligger rentav ett förbud inom sikte? Skulle knappast förvåna.

I går fick jag meddelande från Pensionsmyndigheten om storleken på kommande årets pension. Om jag räknar in de skattehöjningar som landsting och kommun välvilligt uppvaktat oss med, så blir min pension netto ca 350 kr lägre per månad än innevarande års. Detta är ju fullständigt lysande i skenet av att riksdagsledamöterna nyss beviljades en löneökning för nästa år på 2.000 kr per månad. Dessutom anser majoriteten av riksdagen att det är rimligt att pensionärerna ska skatta efter en tabell som ger ett högre skatteuttag än vad alla andra inkomsttagare har. Är det så konstigt att man verkar gnällig?

Ha en trevlig helg med julbord och allt i övrigt!

2013-12-13 @ 09:56:35
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Per-Anders

Här där jag bor slog Ivar till med full kraft. Turligt nog klarade vi och vårt hus oss bra. Fina bilder du tagit. De ser ut som om de kommer från Sagan om ringen eller nåt.

2013-12-13 @ 14:50:42
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

GLAD LUCIA vännen!!
/Lisa

2013-12-13 @ 14:53:23
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Soffie

Jisses vad det stormar å har sig , fy jag tycker blåst är läskigt men hos mej blev det inget vi verkar vara skonade här i Karlstad för alla stormar jag tror Vänern trycker bort det..hoppas nu julbordet var supergott, kram

2013-12-13 @ 20:27:46
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Detsamma!
Älgjakt imorgon för oss.....

2013-12-13 @ 20:32:16
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Soffie

Svar!vilken intressant kurs det låter som håller tummarna att du kommer in på den

2013-12-13 @ 20:59:06
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Ditte

ÖÖÖ...det lät komplicerat...lika bra att ni går och äter lite julbord när det bjuds! Det är ju gott, men skulle man ta av allt så fick det bli en yttepytteliten bit för det finns ju så mycket. Men köttbullar och äggen är godast! :)

2013-12-13 @ 21:19:27
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0