Vad det var som blev blått... :-)


Och VEM det var som målade!!! ;-)

För givetvis var det inte jag... Jag stod ju bakom kameran, ju! :-DSå här ligger det till:

Nu när sonen jobbar på en bilverkstad hela långa dagarna, hinner han inte riktigt med jobbet hemma i den egna verkstaden också... Så därför har han anställt sin syster till vissa sysslor! :-D

Fast hon vill nog inte bli kallad lackerare... Men folkrace-designer, kanske... :-)(Skogsmaskinen är fortfarande grön! Och ska så förbli!!)

-------------------

Vissa bilar i sonens "racing-stall" hade förresten den rätta kulören redan från början:Men det har de nog inte så mycket för... Iallafall inte den lilla Peugeoten, som toppar skrotberget... <:-I

Och Saaben under den, får väl sägas vara likvit...?

-----------------

Förutom knäpper lite foton då och då, gör jag alltså ingenting om dagarna just nu!

Idag till exempel var jag i Malmö igen, och gjorde ingenting förutom tog några hundra foton... :-)

Men redan imorgon är det dags att jobba igen, och det kan nog bli både 3 och 4 timmar. Vojne... Det tar emot att bara tänka på det - jag vill ju ha mer semester!!!

Och det ska jag ha, så klart! Från och med nästa vecka räknar jag med inget jobb alls på iallafall 3 veckor. Det ska bli toppeli-toppen!!! :-D

/AnnaKK


Splish - splash!!Blått en dag, ett ögonblick... :-)

/AnnaKK


Wildlife...


Trots ambitionen att alltid ha systemkameran med, så var det bara kompaktkameran som var med på en liten biltur häromkvällen... <:-I

Men vissa saker är ju trots allt ändå roligast att få se med de egna ögonen - som årets första rådjurskid, till exempel! Så sö-ö-öt!!! :-)

/AnnaKKEn tolkningsfråga, får man väl säga... Men...!?


När jag fick det här motivet i sökaren (när jag var i Malmö förra måndagen)......så fick den där texten på husväggen mej faktiskt bara att tänka på en viss skylt över grinden till ett visst koncentrationsläger i Polen under WWII... 8-X

Och det är så klart inte alls meningen att man ska göra en sådan association - men det är verkligen många byggnadsarbetare igång där i områdena kring Västra Hamnen!! :-)

Snart ska väl diverse byggprojekt dras igång här hemma också - semestern står ju för dörren, och maken är som vanligt sugen på att greppa hammaren! Framförallt är det taket över vår veranda som behöver omvårdnad... Men ett nytt staket runt trädgården är också högaktuellt.

Och så har vi förresten fortfarande inte tapetserat om köket och hallen efter förra sommarens storrenovering... <:-)

/AnnaKKGone fishing, typ! :-)
Eller kanske rättare sagt: Övar på att ha semester, och gör därför absolut ingenting! :-D

/AnnaKK


Ha en fin fortsättning på midsommarhelgen! :-)
/AnnaKKEn midsommarnattsdröm...
The American Dream...? ;-)

-----------

Med en önskan om en underbart trevlig midsommar, och många kramar till er alla!!! :-)

/AnnaKK


Ska be att få revidera...


...mitt för i morgon (midsommarafton) gissade pris per liter för jordgubbar!

55 spänn var nämligen vad de kostade idag - utanför MAXI i Älmhult. Herre gud... Dessutom var det växthusodlade "gubbar". Visserligen från Bromölla, som förvisso ligger i Sverige... Men iallafall!!! Det lät ju mest som ett skämt!?

Istället gick jag tvärs över parkeringen bort till järnaffären, och köpte 2 liter av "utländskan" som satt vid deras parkering och sålde för endast 40:-/litern. >:-)

I morgon kommer förmodligen jordgubbarna - iallafall de som säljs vid MAXI - att kosta 60 spänn litern! MINST...!! Och då ska jag tycka att mina, som jag köpte idag, är de godaste jag nånsin har ätit!!! :-D

Det stod förresten på en skylt att det var svenska jordgubbar, men ärligt sagt är jag beredd att stå ut med att de kanske i själva verket är polska (??), för nån himla måtta på priset får det ju ändå vara!!! Och jag provsmakade en nyss, och den var väldigt söt och god. Inte så stor, men vackert röd. :-)~

För övrigt har jag ägnat större delen av dagen åt något annat rött; herrlagets tvätt!!!

Kom till jobbet vid halvtiotiden, och upptäckte att den som satte igång tvättmaskinerna efter matchen igår hade blandat vitt och rött... 8-X Det är ett nytt matchställ som bara använts ett par gånger, så de röda shortsen hade frikostigt färgat av sej på de vita tröjorna - som inte längre var vita, utan glatt grisrosa!!!

Halleluja, vad jag har tvättat och tvättat och tvättat idag!!! Tror jag har kört om tröjorna 6 gånger, eller i varje fall 5, och så fick jag köra iväg och köpa lämpligt blekmedel också...

Så en för dagen planerad halvtimmes jobb, blev i ett huj fyra timmar istället.

Tur jag inte hade nåt viktigare för mej, typ... >:-I Men nu tar jag iallafall semester några dar!!!När jag körde hem från jobbet såg jag flera stycken bilar parkerade invid vägen, än här och än där... Folk var uppenbarligen ute och plockade blommor - gissningsvis till sina midsommarstänger och andra festarrangemang. :-)

"Det man förlorar på gungorna (läs jordgubbarna!) tar man igen på karusellerna"...? :-)

/AnnaKK
PS! Fotot är från torgförsäljningen i Kristianstad. Där är blommorna så billiga att det knappast lönar sej för folk att köra ut på vischan och plocka lupiner - men det kan ju istället tänkas att de skaffar jordgubbarna till midsommarfesten nån annanstans än från torgstånden...!? Det finns sto-o-o-ora fält med jordgubbsodlingar alldeles i närområdena... ;-) DS!
Åskblå himmel är vackert... :-)
Fast kanske ändå trevligast att slippa - åskan, iallafall!!

Fotot togs förra tisdagen, genom fönstret på restaurangen i Hörvik där vi åt middag på svärfars 70-årsdag.

Nu står det snart nya festligheter för dörren; Midsommar. :-)

Kan just undra vad jordgubbarna ska kosta i morgon...? Billigare än 40:-/litern har jag inte sett ännu i år, och 45 har varit betydligt vanligare. Så en gissning inför morgondagen får bli 55:-/litern!?Jag köper nog de jag ska ha redan idag! ;-)

/AnnaKK, snål smålänning - alltid snål smålänning!!!


Så kan det gå...


...när inte linslocket (så ofta...) är på! <:-I

Motljus, i kombination med dammkorn på linsen, gjorde inte denna snygging rättvisa...Men nu (läs igårkväll) har jag iallafall äntligen varit på Bil-Café vid Tydingesjön!! :-)

---------------------

Idag är det mulet och ingen resa eller dylikt är inplanerat - möjligen ska jag åka och handla inför midsommar...

Och så skulle det, som synes, inte skada att ta mej tid för lite välbehövlig vård och underhåll av fotoutrustningen! <:-)

/AnnaKK


Viktigt meddelande!!
Amor Vincit Omnia - Kärleken övervinner allt! :-)

/AnnaKK


En av de stora behållningarna med...


...teleobjektiv, är att man till och med kan få se vad det är fåglarna ska käka till frukost! :-)Min frukost idag blev si så där... Melittahållaren på kaffebryggaren hamnade nog lite snett, för hälften av kaffevattnet rann vid sidan om. Så det blev varken mycket eller speciellt smakrikt kaffe! :-/

Men mackorna blev iallafall precis som vanligt - varken bättre eller sämre. Och nån randig blomfluga, som sädesärlans ungar fick, hade jag knappast uppskattat.

Så jag är nöjd!! :-D

/AnnaKK


(Fotot är taget med Canon EOS 40D + 70-200 mm´s objektiv. Brännvidd 200, bländare 5,6).


Man kan inte vara i Malmö...


...hur många gånger som helst, utan att titta på (och fotografera :-D) Turning Torso!

Så det är i lite runda slängar vad jag har gjort idag. :-)Men det finns ju en gräns för hur långt man orkar gå... Var inte helt nöjd med förgrunden här, kan jag ju säga - men frågan är om den hade blivit så himla mycket roligare om jag hade traskat vidare nån kilometer till eller så...?

Det får vi inte veta - för jag fick syn på nåt helt annat bara en liten bit bort...

Och minsann om inte "huset" faktiskt blev rätt bra därifrån!? 8-)Skejtade gjorde vi minsann på det glada 80-talet också! Jag gjorde det visserligen bara en gång - ramlade, och sedan aldrig mer... <:-)

Men jag tycker fortfarande att det är himla kul att titta på dem som KAN åka! :-DOch vilken stor och fin bana kidsen i Malmö har att åka på/i!! :-)

Och så hittade jag några gatuhundar också, förresten! Här är en liten svart... :-)/AnnaKK

Uppdatering:

Gatuhunden har redan blivit "dissad" av två (Yvonne och Annette), så jag får väl visa den i sin helhet istället då´rå...

Den hade en lika liten (lika dan?), fast brun, kompis! :-)Vilken är sötast!? :-)

(Om de nu alls är söta - jag är inte helt säker på att jag tycker att de är det, faktiskt... Hm!?).Känns som om det var alldeles nyss...


...som fruktträden blommade...Men det är redan flera veckor sedan!? 8-X

Gäller med andra ord att ta vara på sommardagarna medans de är - så idag gör jag en ny liten resa med tåget. :-) Får se vilken station jag kliver av på...

Ha det fint allihopa! :-)

/AnnaKK

Här har vi en som vi kan fråga...


...hur det känns att bli sågad jämns med fotknölarna! :-I/AnnaKK


Ett...


...kort kort.Och ett långt! :-)Dessutom ska jag be att få erkänna att jag, när det väl kom till kritan, faktiskt inte kunde låta bli att titta på det kungliga bröllopet - fast bara en kort stund! (Som visst blev rätt lång ändå...).

/AnnaKK


Inga gatuhundar i Malmö...


...men väl en packåsna - jag! <:-)

Fick nämligen bära både plånbok och shoppingpåsar åt dottern igår när vi var i Malmö, så det blev inte så många fototillfällen.

Hade annars en liten idé om att plåta minst en hund på varje utflykt till stad jag gör i sommar, men den sprack för jag såg faktiskt bara tre hundar i Malmö Centrum, och alla var på långt håll. Gillar man inte hundar där, tro!? I Hässleholm och Kristianstad till exempel, får man ju nästan gå omvägar runt alla jyckar och tilltrassalde koppelhärvor för att komma fram på gator och torg! :-D

Jag får bjuda på några dunbollar istället! Barnen i svanfamiljen jag träffade i Hällevik i tisdags... :-)
Planer för dagen: Inga särskilda alls - men jag ska inte engagera mej det minsta i ett visst bröllop i en viss huvudstad. För bröllop intresserar mej helt enkelt inte, och speciellt inte bröllop mellan personer som jag inte känner. :-)

Ha en fin dag!

/AnnaKK

Gårdagens gatuhund... :-)
Valp av för mej okänd ras, fotad på stationen i Kristianstad. (Papperskassen har dock sitt ursprung i Hässleholm, ser jag när jag läser det finstilta på den!).

Med andra ord: Det var till Kristianstad jag begav mej en sväng igår. :-) Strosade mest omkring bara, och njöt av det fina vädret.

Om det blir några gatuhundsbilder idag, så lär de vara tagna i Malmö! :-) Dottern har nämligen övertalat mej att vi ska åka dit idag, för hon vill förlusta sej på alla REOR som tydligen pågår där. I storstäder är REA nånting helt annat än på mindre orter!?

Jag bläddrade lite i gårdagens tidning när jag åt frukost nyss, och såg då att Rod Stewart spelar i Malmö ikväll. Hoppas att inte alla hans fans tänker ta tåget till konserten, för då blir det kanske lite jobbigt att resa just idag... <:-)

För övrigt: Var är solen??? Nu är det återigen grå och trist himmel, och fjuttiga 11 grader bara... Undrar om det ska bli regn också...? :-/

Nåja... Det blir som det blir, och det kan bli hur bra som helst det också!! :-)

/AnnaKK

Go´morron!
Ännu en solig dag tycks vankas på dessa breddgrader. Underbart!! :-)

Ska reda undan dagens arbetspass så snart som möjligt - "ska bara" lite med bloggen först (vilket i och för sej kan betyda att jobbet får vänta längre än vad jag egentligen hade tänkt mej... Hm!), men sen är det inte omöjligt att det blir en liten resa nånstans med tåget idag också. :-)

Häromdagen fick jag en utmaning från Nollan, som handlar om att visa upp "en repris" av det tionde publicerade fotot i bloggen... :-) Jag gjorde ju nystart här den första maj, och omstart den första juni - så originalinläggen från maj finns inte kvar... Men jag kopierade ju dem iallafall, och de finns numera i en underblogg till den här - så därför tycker jag att inlägget som den här bilden......fanns i fortfarande räknas! :-)

Så den får vara min "nummer tio" - och den är ju till och med märkt med rätt bloggadress, så! :-D (Och ja, jag räknar collage som en enda bild, oavsett hur många bilder som ingår i det).

Det är förresten dottern som övningskör, och maken som snarkar i baksätet... :-) Och vägstumpen finns nånstans i trakten av Hanaskog, om intresseklubben önskar anteckna! ;-)

Nu ska jag i min tur utmana tre andra bloggare att visa upp sitt tionde bloggfoto igen, men jag säger istället så här; Alla som vill och känner för det får anta utmaningen! :-)

Ha en fin dag!!!

/AnnaKK


Sommarkort på Skånetrafiken betyder att jag är...
Känner mej som värsta tågluffaren, nästan! :-D Fast jag har inte tänkt övernatta på vare sej nåt tåg eller nån station, utan ska bara åka lite hit och dit på dagtid.

Och jag har inte nån bauta-ryggsäck... Men en hyfsat stor väska till kameran, släpar jag omkring på iallafall! :-)

Fegt nog undvek jag att ta fram systemkameran på dagens utfärd... Så fotona i detta inlägg är tagna med kompakten. <:-)I Hässleholm var det ett hund(ans) liv på torget... :-)Ha en fin kväll allihopa!

/AnnaKK, i ett (för en gångs skull) jättesomrigt Skåne :-D


Svanfamilj i Hällevik... :-)
Pappa Svan vill man inte komma på kant med! 8-)

Fast när han hade väst några gånger utan att jag ryggade eller ens slutade fotografera, drog han sej faktiskt tillbaka igen.

Ät mer havregrynsgröt, grabben!!! :-D 

Söt fru och snälla barn har du iallafall, men jag hoppas att ingen av dem heter Gunde.../AnnaKK


15/6 - 2010


GRATTIS på födelsedagen, R! Och TACK för en trevlig dag på Listerlandet!! :-DOj, vad vi har ÄTIT idag!!! 8-)

Kommer nog att vara proppmätta i morgon också...! (Eller INTE, antagligen, för ju mer man har ätit en dag desto hungrigare tycks man vara dagen därpå...? Men vi BORDE vara mätta i morgon också - och egentligen resten av den här veckan med!!!).

Och så GOTT det var, dessutom!!! På bilden ovan har vi bara kommit till förrätten. :-)

/AnnaKK, som givetvis befann sej bakom kameran!

I morgon är jag inte här...


...utan vid havet nånstans! :-)

Vi ska fira svärfar som fyller:/AnnaKK


Hm...?
Såg dessa bilder i en tidning för ett tag sen, och tyckte att den där skylten till höger; "A bird lover lives here...", hade passat mej perfekt. :-)

Men vid närmare eftertanke... Jag gillar inte alls alla fåglar! Bara typ dem som har byggt bon och fått ungar i min trädgård!? <:-)

Häromdagen var en hackspett här, och klängde på ena talgoxeparets holk, och hade jag bara fått tag i den så hade jag antagligen slitit fjädrarna av den - minst!!! Kunde iallafall skrämma iväg den, men förmodligen bara för stunden... Lika dant om det kommer skator eller kråkor, som bara har ett syfte med sitt besök; plundra "mina" fåglars bon: Jag skrämmer bort dem så gott jag kan, men hade egentligen inte haft nåt emot om dessa fåglar överhuvudtaget inte existerade!! :-I

Rovfåglarna däremot har jag faktiskt lite mer till övers för - de är inte så många, och har det säkert tufft att hitta mat till sina ungar... Men de kan hålla sej till möss och sorkar, tycker jag! Och de skulle bara våga ta "min" ekorre!!! 8-XNu ska jag ta mej själv i kragen... :-) Har inte gjort nåt vettigt alls så här långt idag, så nu måste det minsann bli både jobba och handla av - på momangen!!

Ha en fin dag! :-)

/AnnaKKMan ska va´ blötdjur...
...för att gilla den här sommaren!?

/AnnaKK, omåttligt trött på regn, rusk och kyla!!


Lördag!


Häromdagen hittade jag en fluga med ett buckligt öga... Stackarn! <:-IIdag vaknade jag klockan sju av att solen sken rakt in i sovrummet, och drabbades förstås genast av en enorm fotolust! :-) Fast nu, en timme senare, är det mulet och som vanligt igen. Så den där lusten har ju dämpat sej en aning...

Men det är iallafall lördag och ledig dag - nåt trevligt ska jag allt hitta på! :-)

/AnnaKK


I kvällssolens mjuka sken...


Foton från en kväll tidigare i veckan. Canon EOS 40D + 70-200 mm´s-telet + närbildslins...


Brännvidd 148 mm, bländare 6,3. 1/250 sek, ISO 200.Brännvidd 195 mm, bländare 8,0. 1/250 sek, ISO 200.


/AnnaKKIbland kan det vara...


...svårt att definiera uttrycket "SKITFULL".

Dock inte här! ;-)/AnnaKK


Go´morron!


För sista gången den här terminen har jag skjutsat dottern till tåget, som hon åker med till och från sin skola. :-) Nu är med andra ord sommarlovet nära!!!

Bilden nedan visar vilket offer jag är för "aggressiv marknadsföring"... <:-)En sån där elektrisk kaffekvarn har jag nämligen önskat mej i flera år. :-) Och nu kunde jag plötsligt (i en ICA-butik nära mej) FÅ en alldeles GRATIS - om jag köpte tre valfria påsar Gevalia hela kaffebönor... 8-)

Småsniken som man ändå är, köpte jag förstås tre lika dana påsar av den billigaste sorten - och ärligt sagt; Det blir inget särskilt gott kaffe av de bönorna! X-I 

Men jag har iallafall kvarnen nu - och den underbara doften av nymalet kaffe!! :-D

----------

Maken å sin sida, har en tid önskat sej mobilt bredband. Häromkvällen ringde en telefonförsäljare och erbjöd just ett sådant... Det slutade med att maken slog till - men enbart med den lömska baktanken att testa om sånt över huvudtaget fungerar här ute i skogen, där det ofta är lite si och så med täckningen. Sen ska han skicka tillbaka det, för man har ångervecka eller vad det heter...

Trevlig torsdag!! :-)

/AnnaKK


Bättre tre ben än träben...
/AnnaKK

Underbart är kort!


Därför blir det ett par kort till på syrenerna... :-)


Ni ser fjärilen också, va´!?

Syns bättre här:Go´morron!!! :-)

/AnnaKK

En kväll i syrenernas månad...


I förrgårkväll, närmare bestämt. :-) Med ett glas rosévin ute på verandan...Och så den bedövande doften från alla blommande syrenbuskar i trädgården!

Den var faktiskt mer berusande än vinet!! X-)

Fotot togs med kompaktkameran, och eftersom Yvonne funderade på om fotot i förra inlägget;...skulle gå att ta med en sådan kamera, så säger jag "nja" om den saken...

Fast med hjälp av bildbehandling går det säkert att åtstadkomma en liknande bild, iallafall. :-) 

Jag använde Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,4 USM. Och bländaren var inställd på 1,8. Därav det korta skärpedjupet! Och färgförvrängningen är förstås gjord i bildbehandlingsprogrammet...

När jag tömde kompaktkamerans minneskort innan idag, så hittade jag lite annat smått och gott också. Ett (till...) stolpskott, bland annat...If you can´t beat them - join them! Eller vad det heter... <:-) Och det är ju alltid roligt att fotografera utifrån givna teman, så fortsättningsvis ska jag samla på stolpskott!! Kanske... :-)

/AnnaKK

I syrenernas tid... :-)


Färgen har regnat bort...? <:-)

Och tråk-vädret ser ut att fortsätta idag också...

/AnnaKK


Min oskärpta dag... <:-)


(De inte helt skarpa fotona i morgonens inlägg följs av fler...)

--------------

Sonen började ju jobba idag, och jag sov som en gris när han skulle upp - men nu när det inte handlade om att gå till skolan hade han inga problem med att vare sej vakna eller komma upp alldeles på egen hand. :-D Jag märkte inget förrän han stack in huvet i sovrummet och sa "Nu kör jag strax!"

Två minuter efter att han hade kört ringde telefonen, så då fick jag ju masa mej upp och svara... Det var sonen. "Det står en stor älgtjur på åkern! Du skulle kunna gå dit och fotografera den, för den verkar inte speciellt rädd."

Så klart jag måste försöka smyga mej upp till åkern, som ligger bara hundratalet meter från vårt hus - ja, det var ungefär där jag hittade "Dronten" för ett tag sen, förresten! :-)

Och lika klart att älgen naturligtvis såg mej innan jag såg honom... <:-I

Men jag hann få en bild på "en extra krona bland asparna", innan han stack iväg...Ännu så länge är visserligen öronen större än hornen, men innan de har vuxit färdigt kan de nog faktiskt hinna bli ganska stora!? :-)

Resten av bilderna jag tog blev kass... Men den här kan jag väl visa upp också:Fem sekunder senare sprang den över vägen, och ytterligare fem sekunder därefter passerade en bil!

Himla tur att jag inte skrämde upp älgen precis mitt framför den, så det i värsta fall hade blivit en våldsam kollision!!! 8-X

----------

En annan följd av att vara lite oskärpt: Det har ikväll blivit översvämning i vår tvättstuga... Och att det höll på att bli stopp i avloppet märkte vi redan sent igår kväll, men det hade jag förstås glömt tills i morse, och under dagen har jag kört tre maskiner tvätt.

Den sista var definitivt en för mycket... <:-(

/AnnaKK


Flyg, fula fluga, flyg! :-)


(Oj! Jag kunde knappt ens stava det där uttrycket rätt - fick ändra TVÅ gånger!!! Hm... Tur ni slipper höra mej försöka säga det!! ;-) He...).De här flugorna är väl inte så fula, förresten. :-)

Och de är ganska lätta att ta "flygfoton" på också! Man får passa på när de står stilla i luften, vilket de kan göra ganska många sekunder i sträck. :-)

Betydligt svårare att fånga en flygande fjäril på bild - iallafall om man vill att den ska vara skarp... <:-) Det är inte denna:...men den ser tillräckligt cool ut för att få vara med i bloggen iallafall! :-D

Den här humlan blev också långt ifrån skarp, men jag gillar ändå hur bilden blev:Nånstans i gränslandet mellan foto och tavla... :-)

--------------

Från det ena till det andra!

Vädret har slagit om... Nu är det mulet och inte så varmt längre... Kanske var det bra för min dator, för idag fungerar internet på den igen! :-)

Nu ser jag att det visst har börjat regna ute också... Det var väl ändå inte nödvändigt!? Hm... <:-I

Sist och slutligen: TACK alla goa ni som har röstat på mej och mitt foto i tävlingen!! :-) Får se hur långt det räcker... Röstningen pågår ända tills på söndag...

Med eller utan gråa moln och regn; Ha en jättefin dag!!! :-)

/AnnaKK


Jag har gått till FINAL!!! :-D


Eller mitt foto, rättare sagt:I fototävlingen på Kandy.se... :-)

Och nu är det omvärlden som bestämmer vilket foto som vinner - genom att rösta här!

Skulle aldrig falla mej in att tigga röster, men... Jag vill ju väldigt gärna ha priset; Elements! Så... ;-)

Närå! Har jag klarat mej utan det programmet hittills, så klarar jag mej utan det i fortsättningen också - men kika gärna in där iallafall, och lägg en röst på det bidrag som DU tycker bäst om!!! :-)

/AnnaKK


Söndag! :-)


Och dagen började så-å-å bra, med att vår gamla stationära dator (som jag använder till både bloggandet och fotandet) inte längre ville ha något med internet att göra...

Vet i sjutton vad som har hänt!? Igår fungerade den alldeles utmärkt, och idag påstår den att den inte har kontakt med nätverket... Men modem och router funkar ju till hushållets andra datorer, och alla sladdar sitter där de ska... Kan det vara nåt program som har kraschat, tro!?

Hur som helst... Jag sitter vid en bärbar dator nu, och det ska väl gå att göra ett inlägg här ifrån också... :-)

Till och med en bild ska jag bjuda på - USB-minnen är inte så dumma uppfinningar, när man smidigt och enkelt vill flytta något från en dator till en annan!

Björkar, ballonger och serpentiner hör till när det är studentfirande... :-)Det blåa i bakgrunden är en folkrace-bil... Det gick riktigt bra för sonen på tävlingen igår - ett poäng till och han hade fått köra C-final, men han var nöjd med att över huvudtaget ha vunnit ett heat. (Och de andra två kvalheaten hade han blivit fyra respektive tvåa i). 

Bilen fick han trevligt nog behålla, så snart ska det väl köras en ny tävling, kan jag tänka mej. :-) Däremot blev en av hans kompisar av med sin - alla bilar är ju till salu efter tävlingen, och vill någon köpa måste man sälja... Så därmed är väl fritiden räddad igen, för de ska säkert bygga en ny bil till honom... :-D

Från och med imorgon är förresten sonen anställd som bilmekaniker på en verkstad i Osby. Känns så himla bra!!!

Även om jag just idag kanske hellre hade önskat mej en datatekniker i familjen... Ähum! Fast en sån hade väl antagligen sagt det samma som jag själv tänker just nu: Köp en ny dator!!! Host!

Men innan jag helt kastar in handduken, ska jag rycka lite till i sladdarna och göra en ytterligare omstart... Men det brukar vara allvarligt när det inte hjälper att bryta strömmen... <:-I

Om någon möjligtvis känner igen detta problem med att datorn säger att det är fel på internet fast att det faktiskt inte är det, så får ni gärna komma med tips om vad jag kan göra för att försöka avhjälpa felet...

Ha en fin-fin dag!!! :-)

/AnnaKK


Man skulle ju gärna ha Elements...


Så därför ska jag faktiskt vara med och tävla om ett sådant program! :-)

Hos Kandy.se, i en fototävling på temat vardagsvacker...

Så här vacker var min omgivning en liten stund i onsdags morse - en helt vanlig vardag, alltså - när jag stod med huvudet inkört mellan grenarna i ett äppelträd här hemma i trädgården, och spanade efter fotomotiv: Ljust, somrigt, surrigt och så underbart väldoftande! Allt går inte att återge på bild, men tittar man ordentligt så hör och känner man nog ändå... Lite, iallafall... :-)

/AnnaKK

Livat i holken! :-)
Studentfesten är avklarad! Jag lever, sonen lever, alla lever - och hunden är jättetrött!! :-D

Minst 35 pers i lilla huset igårkväll, vilket var bortåt 10 fler än vad vi hade räknat med... Men alla fick plats - och alla fick mat! :-)

Jag har samlat öl- och ciderburkar en lång stund nu på morgonkvisten, och är smått fascinerad över att det inte finns något spill eller annat kladd någon som helst stans!? Inte ens nån liten klutt potatissallad tycks ha hamnat snett! :-)

Några chipssmulor på ett bord - det är allt vad "skadegörelse" jag har kunnat hitta. Så jag ger tveklöst MVG till hela ungdomsgänget som var här!!! :-D

Och "vuxen-gänget" får väl ha MVG de också - och så hoppas jag att alla hade kul och trivdes! :-)

Idag är det en annan dag, som det heter. Och det är folkrace i Ripa... Gissa vem som ska tävla där!?

Jajamen... Sonen förstås! Plus två av hans kompisar som också var här igårkväll. Hoppas de håller sej vakna bakom rattarna...! 8-)

/AnnaKKGo´morron!! :-)


En underbar sommardag igår, som ser ut att följas av en lika dan idag. Härligt!!

Bäst att passa på att beställa sol och värme till imorgon också, förresten! :-)Om det blir lite tyst från mej nu, så beror det på att jag förbereder morgondagens studentfirande - men om inte annat, så är jag tillbaka här i bloggvärlden igen på lördag. :-)

Ha det fint!

Kramar till alla!!

/AnnaKK


Tur att jag hade gått och lagt mej...


...innan alla kommentarer om vilket fint sommarväder det tydligen varit överallt (?) annars, börjades strömma in igårkväll! ;-) Så slapp jag bli deppig, och kunde istället vakna pigg och utvilad i morse... :-)

Och vet ni vad!? Idag är det minsann sommar här också!!! :-D Iallafall nu på morgonkvisten - och skulle det bli molnigt och dant längre fram på dagen så är det inte hela världen, för jag har redan varit ute en lång stund och njutit av solen, humlornas surr i äppelträdet och doften från syrenbuskarna, samt knäppt ett antal foton med kameran. My-y-ys!!!

Strax blir det kaffe på balkongen, dessutom!! :-)

Och tack vare att det var så dåligt väder här igår, så kom jag äntligen en bit till med redigeringen av fotona från hundutställningen jag var på härom helgen. :-) Ska det vara en sån i närheten av där ni bor, så rekommenderar jag varmt att ni går dit en sväng med kameran. Motiven finns i överflöd, och det är ingen risk att man som fotograf sticker ut eller upplevs som något slags irritationsmoment, för det är verkligen kameratätt på såna här tillställningar! :-)Ett enbensstativ, som den huksittande kvinnan på mittenfotot till höger har, vore nog inte så dumt att ha till "blyklumpen" (40D:n + 70-200 f/2,8-objektivet). :-) På utställningen använde jag den betydligt lättre utrustningen; 450D:n + 18-200-objektivet...

Trevlig onsdag på er!!! :-)

/AnnaKK


Så här kan dagens väderlek sammanfattas...
Grått och vått...

Men faktiskt så visade termometern nu vid 19-tiden nästan 14 grader... Det är så jag undrar om den är sönder på nåt vis!? För inte kan väl 14 grader kännas så-å-å-å kallt, som det faktiskt gör!? 8-X

Trodde förresten att jag skulle få ta söta barnporträtt bland fåren, men lammen blev ju helt förskräckta när jag riktade kameran mot dem... <:-IOch deras mamma var nog inne på att anmäla mej till Jordbruksverket, eller nåt!? <:-(Trots detta! :-)

Ha en fin kväll allihopa!!!

/AnnaKK


Första sommardagen... :-)


Tyvärr ingen sol och blå himmel - ännu så länge iallafall...

Men en gladlynt fågelsång hörs utifrån, och äppelträdet jag ser genom fönstret blommar ymningt.


Temperatur klockan sju: 11 grader. Det är åtminstone tvåsiffrigt! :-)

/AnnaKK


RSS 2.0