Höst i chiliodlingen...

 
Kom ut i morse, efter fjärde natten i rad med riktigt låga temperaturer och markfrost på morgonkvisten, och kunde då konstatera att den här gången hade faktiskt daggen frusit till is på bladen i topparna av de chiliplantor som står mest oskyddade i trädgården... :-(
 
Så det är nog dags att inse att odlingssäsongen snabbt går mot sitt slut nu!? 
 
Blev dock lite gladare igen efter en kik på väderappen i mobilen - stämmer den, ska det nämligen bli mulet och några grader varmare kommande natt! :-)
 
Nåja... Det är ju första oktober imorgon, så om det inte funkar så bra att odla exotiska växter under bar himmel ens i Skåne nu, så är det egentligen inte konstigt alls. Med en bättre sommar hade jag nog inte haft det här problemet, att så många frukter inte kommer att hinna mogna ute... Trots att det är så varmt och skönt och jättesoligt på dagarna nu. Hå-hå-ja-ja... (I-landsproblem, jag vet!!!)
 
Hur som helst!
 
Här kommer några foton från igår, tagna bland plantorna som står på altanen (och som mår bäst, eftersom betonggolvet lagrar solvärmen + att jag kan veva ut markisen som ett skydd över dem på nätterna):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slår det om till mildare väder nu framöver, så kommer plantorna att få vara kvar ute ytterligare ett tag. Om inte, får jag nog börja sålla och välja vilka som ska ges upp och vilka som ska få en ytterligare chans inomhus.
 
Tog in en planta för ett tag sen, som blommade något alldeles kopiöst men som inte satte nån frukt. Tänkte att det var värme den saknade... <:-) Men den tackade för det genom att tappa exakt varenda en av blommorna!? Nu kommer det visserligen nya knoppar, men ska det bli frukt också så vill det till en riktigt bjässig lysrörsarmatur över den och det är jag faktiskt inte så-å-å sugen på. Mest troligt är ju att det förr än frukt kommer tusentals bladlöss... IRK!!! Så den plantan åker troligtvis snart ut på komposthögen!
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Titt-ut... :-)

 
 
 
 
 
Nej, det är inte jag som är död - och faktiskt inte den här bloggen heller, även om det för tillfället är väldans glest mellan inläggen... 
 
Sonen var ute en sväng igårkväll med bössan, och det resulterade i att Colin fick göra ett så kallat dödsök. Det vill säga; vildsvinet som sonen sköt på sprang iväg en bit innan det föll ihop och dog. Så hunden fick spåra det från skottplatsen och över en åker och in i en granplantering - en sträcka på gissningsvis 60 meter. Gick som synes bra!! :-)
 
Fast i ärlighetens namn trodde inte sonen att grisen var riktigt så-å-å stor - för då hade nog en mer erfaren hund fått gå in i planteringen efter den... För även om man är helt säker på att skottet har tagit bra, så finns det ju ändå en risk att det inte har varit helt dödande. Men den här gången var det det, och då gick allting bra!! :-)
 
Det enda som inte är bra är att vår frysbox är full... Så nu går det nog inte att fördröja inköpet av ytterligare en sådan längre...?
 
Go´ morron!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Trappa upp eller trappa ner...

 
...det är frågan det!?
 
 
 
 
 
 
Dottern och hennes pojkvän har iallafall fått en trappa upp till sin dörr nu.  
 
Och ingen saknar vare sej verandan eller den gamla trappan... :-)
 
Huruvida aktiviteten i den här bloggen kommer att trappas upp - eller ytterligare trappas ner - återstår att se. Trodde jag skulle få mer tid över nu när hösten är på ingång, men ännu så länge verkar det ju inte så.
 
Ärligt sagt är det nog mest lusten som tryter. 
 
Njut av solskensdagarna vi har nu - det gör jag!!!
 
Älskar september! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 

Något att minnas när höstrusket sätter i... :-)

 
Var - kors i taket! - på rockkonsert i lördagskväll! Sista lördagkvällen den här sommaren...
 
Youtube-klippet nedan är inte från den konserten, men artisten är den samma - och troligtvis låtarna också. 
 
Ola Salo rules!!! 8-)
 
 
 
 
 
 
För ännu bättre ljud får jag hänvisa till Spotify, och hans soloskiva Wilderness. 
 
För övrigt behöver man inte gå på konsert för att få sej en stroboskopsliknande ljusshow - vaknade i natt av att det åskade, och det var inte lite blixtar! Tack och lov inte lika mycket dunder - det var nog bara nån enstaka knall som var nära. Lugnast så!! :-)
 
Önskar er en bra första september!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0