Sol, sommarvärme, snart semester...


...och fortfarande förkyld! :-I Den kombinationen känns si så där...

Även detta känns fel:Fotot togs på jobbet i förra veckan - med kompaktkameran zoomad till max, så bildkvaliteten är urusel...

Jag är inte säker på vad det är för sorts fågel (den var minst 50 meter ifrån mej och när jag försökte gå närmare så flög den sin väg...), men jag tvivlar iallafall starkt på att den ska vara vit!? Jag menar, det är absolut ingen mås - och inte en duva heller, eller nån annan art som brukar vara vit... :-) Men... Kan det möjligtvis vara en vit skatunge?? För vita och vitfläckiga skator har jag ju sett ibland, dock inte inne i samhället utan mer häromkring där jag bor. Men de kan ju ha spridit sej dit också nu, så klart.

Det här vet jag inte heller var det är för fågel, men den ser nog ut precis som den bör se ut:Go´morron!! :-)

/AnnaKK


Sommarmorgon, semesterplaner och sånt där... :-)


Började dagen precis som de senaste dagarna; Med att hosta och snora en massa... :-/

Sen blev det frukost ute i trädgården. :-) Underhölls av en svarthättehane som klängde omkring i trädens bladverk. Den fågeln har en himla käck sång, måste jag säga! Ska inte ge mej på att ens försöka beskriva den, men jag tycker iallafall att man blir riktigt GLAD av att höra hans "trudiluttande".

Annars är det inte så mycket fågelliv kring huset nu längre - inte jämfört med för några veckor sen iallafall. Tror bara det är flugsnapparna (3-4 par) som fortfarande håller på att mata upp ungar i sina holkar? Och en fågel som helt har försvunnit ifrån tomten nu är blåmesen. Har inte sett en sån på, jag vet inte när!? Lite lustigt, för det är ju en art man tycker att man ALLTID har omkring sej, men tydligen inte?Det här är förövrigt sista arbetsveckan innan både maken och jag tar semester, men sonen ska jobba ytterligare en - så nu har vi "kommit på" att om vi ska kunna göra en hundfri semesterutfärd så måste vi passa på under nästa vecka, när vi säkert har en hus- och hundvakt till hands. Även makens föräldrar kommer att vara hemma då, så vi kan få lite hjälp från deras sida också. Med (upp-)passning av sonen, tex! ;-)

Eftersom vi har husvagn så blir det förstås husvagnssemester, och eftersom vi inte har sett så mycket av Norrland (jag har inte sett nånting) så är färdriktningen också given. :-) Men hur långt upp i landet vi kommer att åka har vi inte bestämt till hundra ännu, och inte heller hur länge vi ska vara iväg eller ens vilken dag vi sticker. Men på hemvägen ska vi iallafall se oss om lite i Dalarna också, där jag inte heller har varit tidigare. :-)

Det här fotot hittade jag häromdagen......i samband med att jag skulle beställa papperskopior (från Fujidirekt - 100 stycken GRATIS. Fniss!) på vissa av de foton jag tog av dottern och hennes kille häromveckan.

Det är min syster och hennes två döttrar. :-) Och dem ska jag träffa på lördag, för då ska det vara kusinträff.

Vi är 12 kusiner, men med alla övriga inblandade (föräldrar, äkta makar/sambos + barn och barnbarn) så kommer vi att bli betydligt fler än så. 30-40 personer skulle jag gissa på. Ska bli spännande!

Mer spännande; Att se hur länge vår ekorrmatlåda kommer att hålla för ung-vandalernas framfart!?!De har lite dålig kläm på hur man bäst tar sej in till fröerna... <:-) Och det är klart... Ska man få upp locket samtidigt som man sitter på det, kan det nog vara enklast att gnaga sej igenom det. Men de har även försökt ta sej in "källarvägen", och vad det ska vara bra för begriper jag verkligen inte!?

Besinnar de sej inte snart, får jag nog fråga sonen om han kan svetsa en ny matlåda till dem av plåt...

Trevlig onsdag på er!! :-)

/AnnaKK


Med en hiskelig fart...


...växte ju de små i äppelträdet till sej.Igår flyttade de flesta av ungarna ut ur boet - bara en blev kvar:Och så det okläckta ägget, förstås. Kul att kunna se det igen, förresten! Jag blev faktiskt lite förvånad över att det ens var kvar - och att det dessutom fortfarande är helt!

Om ägget ligger kvar i boet även efter att den här ungen har lämnat det, tror jag faktiskt att jag ska ta vara på det och spara det som ett slags minne av den här "fågelsommaren". :-)

Två foton till från boet:Det övre togs i söndags, och det undre igår. Knappt ett dygn är det mellan dem...

Och... Är det inte så gott som ofattbart att ungarna såg ut som nedan så sent som förra söndagen!? De hade ju inte ens fått upp sina ögon då:Att de bara KAN växa så snabbt och så mycket!? 8-)

Det var förresten inte många gånger jag lyckades smyga mej fram och fota just när "maskleveransen" kom... Men desto fler foton på föräldrarna av det här slaget har jag:Det skulle verkligen vara intressant att veta hur många maskar det har gått åt för att föda upp kullen!?!

Och det är ju inte små maskar heller... Halvt om halvt ormar, ju!! Så kanske är det inte så kontigt trots allt, att ungarna redan har blivit stora...? <:-)

Nu räknar jag inte med att se dem något mer, och jag skulle bli förvånad om den sista ungen fortfarande är kvar i boet nu när jag strax går ut för att kolla den saken.

Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKKLång sovmorgon...


...och åtminstone lite piggare än igår!

Var jag hittade den här förkylningen vet jag inte, men att den åtminstone delvis hänger ihop med alldeles för lite nattsömn är jag ganska säker på. Men nu har jag tagit igen iallafall några timmar sådan. :-)

Innan helgen hade jag tänkt att jag skulle ta tåget till Malmö idag, men de planerna har jag fått skjuta upp. Lite jobb samt åka och handla lär nog vara fullt tillräckligt... <:-) Sen återstår det att se om det finns några tåg kvar att åka med längre fram i veckan, för enligt en artikel i Expressen är nu DSB som kör de så kallade Öresundstågen definitivt på ruinens brant. Får de inte in nya pengar bums, går de tydligen i konkurs - typ i morgon!? :-I

Synd man inte har en sån här att "räjsa" söder ut med istället:Visst är det en fantastisk bild!? 8-X Inspirerad av Elisabeth som ALLTID (eller hur!? ;-D) skjuter foton från bilen i farten, fick jag för mej att jag skulle ta en bild genom vindrutan på en mötande Porsche... :-) Autofokusen fastnade så klart i rutan, så skärpan ligger på detaljer från instrumentbrädan som speglar sej i den... Men övergångsstället blev ju rätt bra iallafall! <:-)

Även nästa foto är taget när jag kör (eller rullar mycket sakta), och den här gången hittade autofokusen faktiskt ut genom den skitiga vindrutan. :-) Diggar verkligen sättet att ta sej fram - på en palltruck!! Fast det kräver ju sin nerförsbacke, förstås:Ha en fin dag!! :-)

/AnnaKK


Macro... :-)


Det har blivit alldeles för lite insektsfotande så här långt i sommar. Mest beroende på att det så ofta blir "fel" att ha närbildslinsen på objektivet...

För när den är på, så dyker det ta mej tusan ALLTID upp något annat spännande motiv som tarvar "närbildslins av" istället. Men innan jag har hunnit skruva loss den, så är i regel fototillfället redan borta...

Och det är så-å-å irriterande!! <:-/

Mer att notera på listan över irritationsmoment: Jag har blivit förkyld!? Jäkla dåliga midsommarväder... :-( Fast idag skiner solen, så förhoppningsvis är sommaren på väg tillbaka nu! Äntligen...!! Och jag har varken tid eller lust att vara hängig, så förträng-förträng-förträng!

:-)

/AnnaKK


En liten rapport från björktrastboet!


Förra fredagen såg det ju ut så här, när man höll kameran över boet och tryckte av:En vecka (och ett okänt antal meter daggmask...) senare, får ungarna nätt och jämt längre plats!Tycker nog att de har blivit en aning sötare också under dessa dagar!? :-)

/AnnaKK


Midsommartiden sätter klart och tydligt...


...punkt för försommartiden...Med ens känns det så länge sen syrenerna blommade och sädesärlan satt på elledingen och spanade efter flygfän att fånga till sina småttingar i boet...?

Tur att man har semestern kvar att se fram emot! :-)

/AnnaKKGla´ midsommar!! :-)
Kunde inte hitta något mer midsommarstångslikt i bildarkivet, än den här plåt- och träkonstruktionen... <:-)

Och vem behöver dekorera med blommor när det finns ekorrungar!? :-D

Vid ett tillfälle igår när jag skulle fylla på nya frön i matlådan, så for locket upp när jag var nästan ända framme vid den. Och ut skuttade båda två småttingarna! Undrar om de rent av hade legat där i och sovit en lur!?

Ha en underbar midsommarafton allihopa!

Kramar!!! :-)

/AnnaKK
Torsdag...
Tänkte bara skriva en snabb rad om att huvudet är upp och fötterna ner...

Så allt är med andra ord precis som det ska vara! :-D

Bortsett från att jag har så sabla mycket disk att ta hand om nu, så jag vet knappt när jag kommer att få tid att sätta mej här vid datorn igen... PUST!! För första gången på hur många år som helst saknar jag (lite grann) att inte ha en diskmaskin. <:-)

Äkta maken är i och för sej bra på mycket - men diska kan han inte... ...lika bra som jag! >:-D

Så jag gör det själv - fast att det var HANS firmafest!! ;-)

/AnnaKK


Åtta kilo potatis är nu skalade...


Återstår lite städ och dukning, och matlagning förstås - sen kan festen börja! :-)Hinner inte svara på kommentarer idag, och förmodligen inte kika in i några bloggar heller. Men så fort tiden finns igen, så hälsar jag på hos er! :-)

Ha det fint!

Kramar!!!

/AnnaKK
Något upptagen...


Idag är det ommöblering på gång; vissa möbler åker ut och andra åker in... Har lånat några bord och ännu fler stolar från bygdegården, för imorgonkväll ska vi hålla fest här.

Firmafest mitt i veckan låter väl lite suspekt, men det verkade vara enda möjligheten att lyckas samla hela gänget - så det får väl bli en semesterdag på torsdag för dem som kan behöva en sån då! ;-)Foto (för att inte säga självporträtt...) från en grillkväll förra helgen. :-) Inte lika fint väder nu längre...

Men ska man ändå bara vara inne, så kan det ju kvitta! Det känns väl ofta t o m bättre att det regnar när tiden till att gå ut ändå inte finns...?

Ja, ja... I solsken eller regndropp: Ha det så jättefint allihopa!!! :-)

/AnnaKKI fredags...


...i björktrastarnas bo:Kläckningen avlöpte enligt planerna (vems??) under förra veckan, och det blev en ny unge per dygn - ända fram tills ett ägg återstod. På bilden ovan används det som huvudkudde av ungen längst ner... <:-) Vad som har hänt med det sen dess är jag inte helt på det klara med, men det har inte kläckts iallafall. Fyra syskon tyckte tydligen någon (vem??) var tillräckligt många i boet.

De vuxna björktrastarna tycker i sin tur att en fotograf i trädgården, definitivt är en fotograf för mycket... 

 

Om blickar kunde döda, typ... 8-X

Go´morron! :-)

/AnnaKK


Fruktstund... :-)


Äppelklyftor till ekorrarna blev en riktigt hit! :-)  Och kilopriset på äpplen är väl bara drygt dubbelt så högt som för solrosfrön...?

Blir jag bankrutt i år är det "korrarnas" fel! ;-)

/AnnaKKHar inte sett...


...rödstjärtarna på ett par dar nu.

Men deras barn flög ur boet i början av veckan, så det är väl kanske bara naturligt att de har sökt sej lite längre iväg nu efter mat och så där. Fast det är allt lite (eller mycket!) tomt utan dem...

Men jag är hur som helst så himla glad över att de slog sej ner för att häcka just här i vår trädgård! Och för att jag faktiskt fick se en av ungarna också innan de gav sej av! :-)

Inte världens bästa foto, men titta noga så ser ni nog hur ungen kikar ut ur bohålet här nedan?En av föräldrarna satt på telefonledningen strax intill och kallade på den, och plötsligt bara kastade den sej ut (eller faktiskt upp!!) i det blå (grå...) och FLÖG:Några timmar senare fick jag syn på den - eller om det var ett syskon - i vår fläderbuske:Hoppas hela, eller åtminstone delar av, familjen kommer tillbaka nångång. Gärna snart!!! :-)

/AnnaKKPorträtt... :-)


Jag har fått äran att ta det foto som dotterns pojkvän (studenten!) ska använda till sina tack-kort. :-)

Så i förrgåreftermiddags hölls det en liten (eller lång, var den nog!?) fotosession här. Där det även blev ett antal parbilder tagna, varav detta är en favorit - här i sepiatoning:Jag tjatade hela tiden om att jag ville ha dem nånstans där jag kunde stå aningens högre än dem, och då kom dottern på den eminenta idén att de kunde klättra ner i ån och ställa sej på en sten där - och så kunde jag stå uppe på bron och fota.

Det blev ju faktiskt alldeles helt himla jättebra!!! :-D

Undrar dock om inte dottern borde haft sin hand öppen istället för knuten...?

Det är såna detaljer jag är urusel på att se, och korrigera, när jag ska ta porträtt... <:-) Men förhoppningsvis lär jag mej med tiden!

Den lilla hårtesten som sticker fram under mösskärmen retar sej förresten dottern på, men jag tycker den är söt! Och en sån kan man ju enkelt retuschera bort, om så skulle önskas. :-) Värre att fixa fingar på hennes hand!

De borde kanske ha hållt varann i hand, förresten!?

Och kan man tänka sej... Nu är det fredag IGEN! Trevlig helg på er! :-)

/AnnaKK


Examen i "gatufotokursen"...


Tog tåget till Hässleholm igår, och spenderade en dryg timme där innan jag var tvungen att åka hem igen. Men det var tillräckligt länge för att hinna testa lite gatufoto enligt nyinlärda principer och så där. :-)

Dock bara med kompaktkameran...Hittade ett konstverk som blev precis som en ram kring en tjej som satt utanför en port och rökte. Perfekt!

Men det avgörande ögonblicket (som man ju enligt Henri Cartier-Bresson ska sträva efter att fånga...) hann inte komma - det gjorde istället en stor lastbil, som parkerade på gatan mitt emellan "ramen" och tjejen. Så jag hann inte vänta på att exempelvis få ögonkontakt med henne... :-/ (Och det är för övrigt inte säkert att jag hade vågat trycka av kameran OM jag hade fått det - mera troligt är väl att den hade åkt ner bums då! <:-) Hm...).

Men nu känner jag mej iallafall GANSKA redo att åka ytterligare några stationer längre söderut en dag framöver, och även ha med mej systemkameran... :-)

Trevlig torsdag på er!!

/AnnaKKPå begäran!


Mimmi lämnade en kommentar, och önskade få se en viss sorts slända på bild...

Okej!!! :-)Här har Mimmi ett inlägg om samma slags slända. Det är visst lite oklart vad den heter...?

Förresten! Det har varit väldigt lite insekter i bloggen så här långt i sommar - nästan inga alls, tror jag... Så det är väl lika bra jag slänger med ytterligare några med en gång. Fråga mej dock inte efter artnamn, för dem har jag noll koll på... <:-)

Ha en jättefin kväll! :-)

/AnnaKK


Redo för (nygamla...) äventyr! :-)
I förrgår köpte jag årets upplaga av "sommarkortet", och idag börjar det gälla. :-) Så nu kan jag ut och resa obegränsat med Skånetrafikens bussar och tåg under de kommande två månaderna. JIPPI!!!

Förra sommaren blev det ju ett antal turer till Malmö, där jag i stor utsträckning ägnade mej åt så kallat gatufotande. På en tämligen amatörmässig nivå, bör jag tillägga...

Men jag har faktiskt "pluggat på" en hel del om sådant foto under vinterhalvåret, så nu ska det bli intressant att se om jag kan ta med mej de nya kunskaperna ut i folkvimlet på storstadens gator, torg och andra allmänna platser... Ifjol tyckte jag att det svåra var att överhuvudtaget ta fram kameran och sikta med den mot folk, men numera vet jag att det är helt andra saker som är den verkliga utmaningen inom gatufotografins ädla konst... Och det ska bli så spännande att åtminstone försöka ta mej an dem!!! :-)

Får se om jag hinner med en lite resa redan idag!? Svärfar fyller år, så jag får inte dra iväg längre än att jag säkert hinner hem till hans kalas ikväll...

Och allra först måste jag så klart fixa dagens arbetspass! Och gå en lång promenad med hunden.

Trevlig onsdag på er!! :-)

/AnnaKK


Ma-a-a-at!!!
Trevligt att se att talgoxarna inte bara käkar solrosfrön vid fågelbordet - men jag såg minsann hur föräldrarna försökte visa (och lära) sina ungar att själva plocka till sej där innan idag!

De skulle bara veta att min sista stora säck med solrosfrön snart är slut... <:-I Men sen får de hemskanes gärna börja käka flugor istället!!!

Vi har så kopiöst mycket flugor kring huset, så jag har aldrig varit med om dess like. Öppnar man ett fönster eller nån dörr, har man genast dem inne i huset också. Vedervärdigt... :-( Funderar faktiskt på om det finns nåt sätt att fånga in dem på, och sen göra fågelmat till vintern av dem!? Det hade varit bra... :-D

/AnnaKK


Bara en bild...


...från en skogspromenad:Go´morron! :-)

/AnnaKK


Det var ju ett björktrastpar...


...som byggde bo i vårt ena äppelträd... :-)Och honan värpte ägg och ruvade...Fem ägg har hon legat på. :-)

I morse fick jag för mej att kolla läget, för hon lämnade boet precis som jag passerade när jag var på väg till garaget för att ta bilen till jobbet... Så upp med kompaktkameran i luften och ett "blindskott" ner i boet (eftersom jag är för kort för att själv kunna kika över kanten på det).

Och kan man tänka sej... En sån liten "fuling" det låg där bland äggen. :-DJag vet inte riktigt, men jag hade nog faktiskt tänkt mej att den skulle vara SÖT... <:-)

Men nåt som lever på daggmaskar SKA väl antagligen se ut ungefär så där!? Och det blir nog bättre med tiden, så!!

Nu kommer det förmodligen att kläckas en ny unge om dagen, och på fredag finns det förhoppningsvis fem stycken i boet. Får se om jag får några möjligheter att fota - vill ju inte medvetet skrämma bort honan, men ser jag att hon inte är där så ska jag försöka dokumentera utveckligen lite grann. Pappa björktrast lär ju börja hjälpa till med både matning och bo-/barnvaktning nu framöver, så det handlar antagligen om att ha koll på båda två innan man närmar sej boet - för annars åker man kanske på en "propp"!?

/AnnaKKGilla grilla! :-)~


Vi ska ha firmafest här hemma hos oss en kväll nu framöver.

Och är det sommar så ska det förstås grillas, och det som låg på vår grill senast (eller nästan senast, iallafall) var den här:Äsch, ni ser den väl inte ens på den här bilden... Det som ligger insvept i en blå trasa till vänster...?

Lite bättre så här:Det var en flugsnapparehona, som hade "kört emot" ett av vardagsrumsfönsterna. Hon fick ligga på grillen en stund och piggna till efter den kollisionen, som tydligen tog rätt bra för hon låg så länge så jag ett tag trodde att hon hade dött... :-X

Men det hade hon inte! :-)

Gillen däremot, har fått nån slags dödsdom över sej nu, och i lördags var maken och jag i Kristianstad shoppade loss å företagets vägnar!Enklare än en IKEA-möbel att montera - och av bara farten, så passade vi förstås på att provköra den också!! ;-)

/AnnaKKEn, två... Många! :-D


Det blir bara fler och fler ekorrar i trädgården!

I morse dök dessa upp:Originalfotona blev inte så bra, för de togs genom en tämligen skitig köksfönsterruta - som dessutom solen sken rakt på, så det blev som stora ljusa "blaffor" här och var över bilderna...

Men ni ser väl ändå!? :-) Två halvvuxna ekorrbarn!!!

/AnnaKKLin(s-l)us på linjen! :-)
Det är lite kul att se hur nära inunder man kan (eller vågar!?) gå när sädesärlan sitter på telefontråden. :-)

Än har jag inte fått skit på linsen - men inte heller några direkt soliga leenden... <:-)

Däremot skiner solen för fullt denna pingstdag, och två "småskitar" ute vid ekorrmat-automaten befann sej för en stund sen framför kameralinsen! Ni ska få se foton på dem så småningom! De är så-å-å söta!!! :-D

/AnnaKKLördags-slapp... :-)


Har precis provat en nyinförskaffad grill, och det blev mat på den också. God mat, t o m! :-)~

Så nu är man "mätter å´ trätter"...

Vilket vi för övrigt var i natt också, när vi långt om länge kom hem från studentfesten. En riktigt trevlig sådan blev det, och minsann om inte det fina vädret återkom under eftermiddagen/kvällen så att det var riktigt behagligt att kalasa i partytältet. :-)Blir nog till att krypa i säng några timmar tidigare ikväll - så vi orkar med morgondagen också. Ja, inte för att vi ska göra något speciellt då, men iallafall...

"Partaj-konditionen" ska helst räcka till ett par-tre jippon till inom de närmaste två veckorna, så...! <:-)

Ha en skön kväll!

/AnnaKKDen blomstertid nu kommer... :-)


Skolavslutningsdagen är här - lixom regnet.

Så för vår del tycks det bli en våt student och en blöt studentfest - om inte vädret bättrar sej betydligt tills i eftermiddag och ikväll. Men oavsett; det kommer säkert att bli kul och trevligt ändå!! :-)Just för att vädret är aningens osäkert, är jag nu rätt glad över att det inte blev något klädinköp av i förrgår. :-)

Misstänker att det är partytält ute i trädgården som gäller på dotterns pojkväns fest ikväll, och då är det alltid bäst att satsa på långbyxor och strumpor (så man kan freda fötter och ben från myggen!) och en varm jacka (så man inte fryser halvt ihjäl efter klockan 21...) Och såna kläder har jag redan några uppsättningar av efter de senaste två vargavintrarna! ;-) (Ja, inte för att myggen var nåt problem i julas - men jag hade långbyxor och strumpor på kalasen då iallafall).

Ni kanske är fler här som ska på skolavslutningar/studentfester idag!? :-) Ha det så jättetrevligt isåfall (och ni andra med, förstås!!).

Men framförallt: GRATTIS alla barn och ungdomar som slutar skolan idag. Sommarlov är bara BÄST att ha!!! :-D

/AnnaKKNaturens gröna färger...


...förstärks lite extra när det regnar, va´!?Vilket det i och för sej inte gjorde när jag tog fotot ovan - men jag räknar faktiskt med att denna dag framåt kvällningen kommer att kunna räknas in bland den här sommarens regniga dagar... <:-) 

Men det gör inte så mycket! Jag släpade omkring på vattenkannan i minst en timme igårkväll, och försökte få mina rabattväxter att se lite piggare ut. Oj, så torrt det var i jorden, och det mesta vattnet rann nog egentligen bara av och ut i gräsmattan istället... :-I Så både växterna och jag skulle vara hemskt tacksamma över lite hjälp ovanifrån nu!!

Med eller utan regn: Ha en skön dag allihopa! :-)

/AnnaKK


Kan man få lov att vrida tillbaka klockan lite...!?


Milde tid, så HEKTISKT det plötsligt är om dagarna nu... 8-O

I morse bestämde jag mej för att skjuta upp jobbet till efter middag, och körde istället upp till Älmhult vid 10-tiden i syfte att införskaffa mej något nytt klädesplagg till studentfesten vi ska på på fredagkväll. Det är dotterns pojkvän som slutar skolan då, och första gången vi ska besöka hans hem på "det viset". Så då vill man ju vara lite fin, inte minst med tanke på att hela hans stora släkt troligtvis också kommer att vara där! :-D

Men det blev inget klädshoppande, för plötsligt ringde min mobil och det var dottern som "hade kommit på" att idag var enda chansen att införskaffa en present till den blivande studenten - iallafall om hon skulle vara med och hjälpa till med den saken. 

Så, HUPPS lixom - det var i stort sett bara att slänga sej tillbaka in i bilen, köra och jobba och sen möta upp dottern i "byn". Och givetvis hittade vi inte vad vi skulle ha på hemmaplan, utan fick lov att köra till Hässleholm.

Men där löste det sej, tack och lov! :-)  Nu återstår bara att ordna blommor också - men det får vänta tills på fredag.

Och OM det nu hade gått att dra tiden baklänges en aning, så hade jag önskat att jag vaknade upp i morgonbitti och befann mej där jag var när dottern ringde - så KANSKE det hade kunnat bli ett klädinköp också. Men som det nu blev... Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska göra, men det lutar nog åt att jag rotar igenom min befintliga gadrob en gång till. I bästa fall finns det trots allt något där i som faktiskt duger! <:-)

Fotot nedan är taget för ganska precis en månad sen, då när lönnarna just hade börjat blomma.Idag har den första pionknoppen i trädgården slagit ut, och jag har inte ens hunnit fota den! Än mindre njuta av den... Fast dagen är ju inte slut än förstås!! :-)

Ha en fin kväll allihopa!

/AnnaKKHögstubben... :-)
Här sitter herr och fru Rödstjärt på telefonledningen utanför sin lägenhet i den före detta linden. :-)

Eller, ja... Det är väl en lind fortfarande, även om den nu är död!? Jag tror det är 12-13 år sen vi hade en arborist här, som plockade ner de två jättegigantiska topparna (som lutade på ett lite oroväckande vis rakt mot vårt hus).

Det kom nya skott på stubben under flera somrar, men numera är det bara fågel-, fladdermus- och insektslivet kvar i den. Vilket i och för sej inte är så bara! :-) Och det var ju dessutom det som var själva vitsen med att behålla så här pass mycket av stammen. Fågelbohålen i den fanns ju redan på den tiden, och vi ville så klart inte göra någon annan hemlös bara för att vi skyddade vårt eget hem. (Tack och lov att arboristen var här långt innan stormarna "Gudrun" och "Per"!!). Den svarta siluetten i förgrunden är en fågelholk, som sitter på ytterligare en högstubbe (en björk som vi tog ner förra våren, eller när det nu var...). Våra barn är måttligt förtjusta i alla dessa högstubbar (ja, vi har faktiskt en tredje också - plus en björk som vi har toppat men som det har vuxit fram en ny krona på), men så länge jag och maken inte blir "utslängda" ur huset av nån av dem så ska stubbarna minsann få stå kvar! :-DSer ni rödstjärtshanen som tittar ut ur bohålet? Och på "takterassen" står sädesärlan och spanar...

Och när inte den trippar omkring där uppe, så kan det hända att björktrasten sitter där:Eller forsärlan:Och en och annan gång kan det hända att ekorren kommer på visit...

Men de senaste dagarna har det bara varit frid och fröjd hos rödstjärtarna. De matar och matar sina ungar. Undrar om de inte är flygfärdiga ungefär vilken dag som helst nu!? :-)

/AnnaKK


En gammal bil(d)... :-)
Jag såg inte förrän jag fick upp fotona på datorskärmen, vad chauffören sysslade med bakom ratten på den första bilden... Han tänder uppenbarligen den cigarett, som han har i munnen på på den andra bilden.

Röka i bilen, och dessutom när man har barn som passagerare...!? >:-I

Men det var ju så det gick till förr, och jag hade inte samma tur som den här lille killen; att åtminstone få åka i en välventilerad bil!

/AnnaKKFör ett tag sen...


...var gräsmattan som ett gult hav av maskrosor.Jag tycker faktiskt att de är ganska vackra när de blommar! :-)

(Eller så säger jag så, bara för att jag tycker det är så förbenat oerhört fantastiskt dödens jättehimla ASTRÅKIGT att försöka rensa bort dem!? Ähum...)De här två hade växt ihop med varann. Som siamesiska tvillingar!

Nu finns det nog inte en enda "guling" kvar, men det är nog bara en tidsfråga innan en ny generation invaderar. För frön saknas i varjefall inte!

Gräsmattan är numera ett bollhav, skulle man kunna säga. Av maskrosfröställningar... <:-) Inte alls vackert, men å vad de gör sej bra på bild!!Särskilt med en motorhuv från en blå folkracebil som bakgrund! ;-)

/AnnaKKTerror-attack mot skyskrapan!! 8-X
Rödstjärt mot......rödpäls!! 8-IMen vad jag vet, så har faktiskt inget blod utgjutits!

Pjuh!!! <:-)

Och ekorren har, åtminstone för tillfället, återgått till sin vegetariska kost bestående av solrosfrön. Känns ändå som om jag skulle behöva variera menyn med något annat...? Ägg och bacon???

/AnnaKK
Söndagen den femte juni... :-)


Sommar - sommar - sommar!!Ha en hjärtans fin dag allihopa!! :-)

/AnnaKK


On (the) line!


Om man lyfter blicken uppåt, så ser man ju knappt himlen för alla fula "sladdar" som dragits härsan och tvärsan över vår tomt!? 8-X

Men fåglarna uppskattar dem som sittplatser. Och snart är det väl också det enda de duger till!? >:-I
 
Vår fasta telefon var ur funktion IGEN nu, under några dar i början av veckan...

Vilken himla tur att vi gjorde oss av med det fasta bredbandet i slutet av förra året!!! Men det är väl bäst att vi inte säger upp resten av telefoniabonnemanget också, för då kommer väl Telia och hämtar sina trådar - och var ska då fåglarna sitta nånstans? <:-)

/AnnaKKFinns det en, så finns det flera...


...brukar man säga om man hittar en kantarell i skogen!

Detsamma gäller tydligen också för ekorrar i trädgården!? :-D Kolla själva bara:

Inga direkta örontoftsar på den, eller hur!? Men titta på den här:Jättelånga örontofsar!!! (Och silvrigt "sidfläsk"!).

Det gick från noll ekorrar till (minst!) två på bara tre dagar!! :-D

Ännu snabbare fylls förresten antalet ägg i björktrastboet på...

Ett nytt per dygn blir det där! :-)Så jag räknar kallt med att kunna fotografera även ett femte ägg nångång idag! (Och Elisabeth!! Om du snor dej på så hinner du hit med ditt "gökägg" också, innan honan börjar ruva på allvar! :-D)

/AnnaKK


Dagens fågelungar... :-)


Nope... Nötväckan stannade kvar i holken idag också - men vill (för det vill väl alla!? ;-D) gärna vara med på bild här i bloggen iallafall, tillsammans med sin mamma eller pappa:Fotot är taget genom köksfönstret (som var stängt) och blev inte så jätte-jättebra - därav konverteringen till svartvitt. (Det brukar vara enklare att pressa fram skärpa och detaljer då, iallafall med min synnerligen oskolade bildbehandlingsteknik...).

En som däremot lämnade boet (nånstans uppe på hustaket) idag, var denna sädesärleunge:Här sitter den på balkongräcket (och jag stod nere på marken och fotade). En stund senare var den också nerkommen på marken, och ännu lite senare såg jag den uppe på carporttaket. (Eller om det var ett kullsyskon - eller rent av en helt annan sädesärleunge!?).

Vidare så TROR jag att jag har sett en forsärleunge också, men den var lite för snabb för mej. I och för sej fick jag ett foto på den, men jag har inte tankat över det till datorn än och på kamerans skärm är det omöjligt att vara helt hundra på att det verkligen är en unge - men en forsärla är det iallafall.

Så jag får återkomma om den! <:-)

Här är det däremot ingen som helst tvekan:En talgoxeunge!! :-D

Det var ett så himla nervöst kvittrande på fåglarna idag, så det var ganska enkelt att räkna ut att flera ungar hade lämnat bona. Nu får man bara hoppas att det inte finns några rovdjur kring knutarna, utan att de små får några lugna dagar på sej att lära sej flyga ordentligt och så där.

Ekorren matar jag för fullt med solrosfrön, för att den inte ens ska tänka tanken på att det vore gott med ett ägg eller en liten nykläckt fågelunge...!!

/AnnaKKÅrets först utflugna!


Som jag har sett och även fotat, alltså. (Finns ju säkert andra fågelungar som lämnat sina bon för länge sen, men som jag inte har haft koll på).

Hur som helst... :-) Detta är en gärdsmygsunge:Och jag fick syn på den i tisdagskväll, här hemma på tomten. :-) 

Den hade ett antal syskon också, men de var ju inte still mer än nån sekund åt gången så jag hann INTE med att räkna in dem ordentligt. Men 3-4 stycken var de iallafall, kanske ytterligare någon - plus minst en (och mycket tjattrig!!) förälder som verkligen gjorde sitt bästa för att dra bort min uppmärksamhet från ungarna.

Hela gärdsmygfamiljen for omkring i och på stenmuren (och bland en del gammalt ris också), ungefär som små bruna köttbullar i en het stekpanna! :-D

-----------------------

Framöver ska jag förhoppningsvis kunna följa herr och fru Björktrast ända från första ägget (som blir till på den övre bilden här nedan!), och fram tills dess att deras ungar blir flygfärdiga.De har nämligen valt att bygga bo i vårt ena äppelträd, bara några meter från huset - och vardagsrumsfönsterna - och dessutom inte högre upp än ungefär fem centimeter över min ögonhöjd! :-D

Hade så klart varit ännu bättre om det varit under ögonhöjd istället, men man kan ju inte få allt... Eller!?

(Så äggfotot tog jag med kompakten, inställd på närbild, genom att hålla upp armar/händer och kamera över boet och bara trycka av...).

Igår kikade den första nötväcksungen i holken mitt emot vårt köksfönster ut ur hålet, så det kanske kan tänkas att den ger sej ut på lite upptäcksfärd utanför holken idag. Jag ska hålla korpgluggarna öppna för det iallafall...

Ha nu en jättefin kristihimmelsfärdsdag allihopa! :-)

/AnnaKKFör lyckligt lottade...


...stundar det nu en rejäl långhelg, med hela fem dagars ledighet!

Den berör dock inte mej... <:-) Jag ska jobba ett kort pass i morgon, och ett längre på fredag - sen återstår det att se om jag behöver dit på lördag, söndag och måndag också. Förhoppningsvis inte, men det är lika bra att utgå från det...

--------------------

Apropå jobbet!

Tydligen finns det någon som fotodokumenterar herrlagets matcher, för denna snudd på meterlånga bildutskrift sitter sedan några dagar tillbaka på väggen i ett av omklädningsrummen:Jag har inte lyckats bli klok på om det är ett mål eller "årets räddning", men det är iallafall vår målvakt som slänger sej efter bollen. :-)

När jag såg denna bild föll däremot poletten ner, angående varför ärmarna på målvaktströjan har klippts av (med sax, rakt av bara, utan nån fållning eller så!).

Killen har ju armarna fulla med tatueringar - så klart han måste få visa upp dem ordentligt!?! :-D (Tyvärr syns de inte så mycket på mitt lilla reprofoto...).

En något annorlunda/egen klädstil bjöd förresten även damlagstränaren på häromsistens:Han kom sent till den här bortamatchen, och var inte på plats vid sidolinjen förrän första halvlek nästan var slut.

Detta på grund av att han kom direkt från ett konfirmationskalas - därav finskjortan... :-) Och eftersom han körde MC, hade han förstås matchat den med byxor och skor anpassade för det åkdonet. Fast... Borde han inte ha haft hängslorna upp istället för ner!? 8-)

(Ja, inte för min skull, förstås - men för skjortans!?).

/AnnaKK


Rödhake...


Den, eller de (jag antar att det finns iallafall ett par, men man ser aldrig mer än en åt gången...), som håller till här kring vårt hus är INTE speciellt lätt att få framför linsen!Ja, i själva verket får man oftast vara glad om man hinner se den med ögonen - för innan kameran har kommit upp, har den för det mesta försvunnit (helt och hållet...) in i grönskan. <:-)

Det var lite lättare att fånga den på bild tidigare i våras, innan löven hade slagit ut:

Fotona är tagna med Canon EOS 40D + Canon 70-200 f/2,8 IS. Och den ljusa, matta, vinjetteringen (plus ramen) är gjord i Picnik. Hur kameran var inställd vet i fåglarna... <:-)

/AnnaKKRSS 2.0