Porträtt... :-)


Jag har fått äran att ta det foto som dotterns pojkvän (studenten!) ska använda till sina tack-kort. :-)

Så i förrgåreftermiddags hölls det en liten (eller lång, var den nog!?) fotosession här. Där det även blev ett antal parbilder tagna, varav detta är en favorit - här i sepiatoning:Jag tjatade hela tiden om att jag ville ha dem nånstans där jag kunde stå aningens högre än dem, och då kom dottern på den eminenta idén att de kunde klättra ner i ån och ställa sej på en sten där - och så kunde jag stå uppe på bron och fota.

Det blev ju faktiskt alldeles helt himla jättebra!!! :-D

Undrar dock om inte dottern borde haft sin hand öppen istället för knuten...?

Det är såna detaljer jag är urusel på att se, och korrigera, när jag ska ta porträtt... <:-) Men förhoppningsvis lär jag mej med tiden!

Den lilla hårtesten som sticker fram under mösskärmen retar sej förresten dottern på, men jag tycker den är söt! Och en sån kan man ju enkelt retuschera bort, om så skulle önskas. :-) Värre att fixa fingar på hennes hand!

De borde kanske ha hållt varann i hand, förresten!?

Och kan man tänka sej... Nu är det fredag IGEN! Trevlig helg på er! :-)

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Malin B

Typiskt duktigt folk, att sitta där och "leta fel". ;)

Men det är väl "ständig förbättring" som ger den bästa utvecklingen. Jätte duktig är du och paret är SÅ fint! =)

2011-06-17 @ 07:22:42
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Det är då man ska ta många bilder med olika poser! Så kan man välja den bästa sen. Men det kanske du gjorde? Vinkeln är jättebra, och omgivningen också! Jag har ju helporträttfotat lite damer på den senaste tiden (till en hemsida) och det är jätteroligt att ge regi: "Hoppa! Håll en ros i munnen! Upp med benet!" och så där. (Jo, det är sant!) Väderrapport från Bellevue, Värmland: REgn. Tja, mer behövs väl inte. Är tacksam för dagen igår som var jättefin! :)

2011-06-17 @ 07:24:44
URL: http://www.yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Vad kul att du har några att träna ditt fotande på ... här håller jag på att tjata ihjäl mig på min dotter. Jo då, visst vill hon bli fotad men inte just nu ... osv. Det finns aldrig rätt tillfälle, typ.

Du lyckas ju bra med allt du företer dig :) Bilden är jättefin, håller nog med dig om handen men det är ju sådant som man som fotograf får träna på. Nästa gång kommer du säkert komma ihåg att kika på just den grejen :))

Här skiner solen (än så länge) så första semesterdagen ser ut att arta sig fint!

Ha det gott!

2011-06-17 @ 08:36:37
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Jen

Ha ha! Ja det är lätt att notera saker i efterväg.

Men jag tycker bilden blev alldeles utmärkt! :D

De är så fina båda två. :)Sv. Du har så rätt så. Klart jag inte borde anstränga kroppen med en infektion som plågar den.

Jag kan dock glädja dig med att jag var så trött att jag slocknade istället. :P

2011-06-17 @ 08:40:36
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Lennart O

Morning! Fint foto, men du får inte hemfalla åt perfektionism. Hade du inte påtalat det så hade jag inte märkt något med handen. Sån är jag!

Ha en fin helg!

2011-06-17 @ 08:59:59
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Anki

Vilken fin bild...vad duktig du är. Tänk jag la inte märke till hennes hand förren jag läste..jag tycker ett foto ska vara naturligt..oh så upplever jag de här...jättefina ungdomar.Kramiz Anki o go helg

2011-06-17 @ 09:11:05
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Det blev ett jättefint porträtt! Jag gillar redigeringen.

2011-06-17 @ 14:51:14
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: annette

SNYGGT! Handen hade varit snyggare om den varit öppen, men det kommer Du ihåg till nästa gång, hårtesten är bara lite pikant, gillar sepiatonen i bilden.

Inte alltid så vacker färg i soluppgången som på min bild, men ibland kan det bli så både här både hos oss och i andra länder.

Men Kroatien är tydligen lite "känt" för dessa färgrika soluppgångar sägs det, vet inte om det är sant eller inte!Fredag, det är skönt det, fast det vore ännu skönare utan ösregn och kyla;)Ha en skön kväll!annette

2011-06-17 @ 16:15:16
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: annette

Du, tur det inte var så högt vattenstånd i ån förresten;)annette

2011-06-17 @ 16:16:24
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Vilket fint kort och jag känner så väl igen mig i det du säger med allt man ska tänka på. Men de som fotar mycket porträtt säger att det kommer med övning.

Jag har nu putsat och grejat med mitt filter så nu så blir det matchfotografering i morgon. Annars så ska jag ta ett samtal med butik som jag köpte det av, kunde ju lika gärna köpt ett billigt som jag hade innan det var jag i alla fall nöjd med.Hoppas du får en trevlig fredagskväll!

Kram

2011-06-17 @ 18:42:22
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: mimmi

Om jag får säga min mening .. vilket jag ändå skulle göra även om det skulle ha blivit ett nej .. så var det ett jätte bra porträtt foto :)

2011-06-17 @ 22:15:50
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Elisabeth

Jättefint porträtt!

Men som du säger, övning ger färdighet.

Du kommer aldrig mer glömma kolla av hur händerna ligger och beter sig!

:-D

Visst kan man lära av andra, men bara genom att göra egna fel och irritera sig över dem, tror jag man kommer framåt och får dem memorerade...

I alla fall gäller det mig.Men du har i alla fall en jättefin bild som jag gissar att bägge de fina ungdomarna är glada för att ha. (och föräldrarna)(Fixade alla tre avslutningarna, även om två blev halva, sen var det två balklänningsporträttare i hemmiljö. Det första blev super, det andra ställdes in pga regnet. Vi ska försöka i morgon igen)

2011-06-17 @ 23:58:28
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: soffie

otroligt vacker bild va duktig du är på att fota:=

2011-06-18 @ 01:02:10
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0