Chicken race...?

 
 
 
 
 
God fortsättning på påsken, allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Långfredag...

 
 
 
 
 
"Kycklingen" i mitt påskris är alldeles blåfrusen... <:-)
 
Och jag med, efter att ha varit en sväng till Kristianstad i snöyran. Har spanat in en konstutställning - inklusive Björn Ranelid!
 
Fast den sistnämnde brydde jag mej inte om att lyssna på (han höll invigningstalet), så medans "alla andra" gjorde det kunde jag strosa omkring nästan alldeles för mej själv i lokalerna, och tämligen ostörd titta på allt fint och inspirerande. Pefekt!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Medan jag brottas...

 
...med min tenta, har det visst passat på att bli lite vår utan för ytterdörren trots allt!? 8-)
 
 
 
 
 
 
Ja, jag har ju sett från fönstret att solen har skinit de senaste dagarna, men termometern säger att det fortfarande är ganska kallt. Bortåt minus tio om morgnarna... Lär visst inte bli nån värme i påsk heller - men lagom tills jag har lämnat i tentan (på tisdag!) kan det väl ändå ta och slå om!?
 
Snä-ä-ä-ä-älla, SMHI!?! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Påskveckan...

 
Blir inte många lediga stunder den här veckan, känns det som. Har ju inte kommit igång så värst bra med min hemtenta som ska skrivas nu, men det vore ju rackarns skönt att ha den klar innan påsk (även om vi har fått hela påskhelgen också till vårt förfogande, eftersom läraren dröjde så hiskeligt med att få färdigrättat vår förra tenta - först igår fick jag tillbaka min...). 
 
 
 
 
 
 
Så om det blir lite tyst från mej ett tag nu, så vet ni varför!! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Eftersom man inte är som alla andra...

 
...så har man givetvis aldrig varit på Gekås i Ullared. :-)
 
Förrän igår!! 8-X
 
Det var nämligen som så att dottern för några månader sen, bestämde att maken och jag skulle följa med henne dit nångång i vår. Hon har varit dit några gånger innan, och tycker det är jättekul och jättebra och jättebilligt och allt det där, ni vet. Och inspirerad av fynd som hon onekligen har gjort där, så nappade vi på förslaget. Och igår var det dags!
 
Efter 16 mil i bilen hittade vi en prima parkeringsruta skapligt nära affären - säkert inte ens 200 meter att gå till ingången. Finemang! Ska inte påstå att jag är det minsta besviken heller över att det inte var nån kö utanför, även om det säkert hade varit en upplevelse att få se en sån med egna ögon. ;-) Faktiskt var det inte trångt alls där inne den första timmen (mellan klockan 8 och 9, si så där) - och vi plockade i godan ro ner både det ena och det andra i vår kundvagn.
 
Men sen skulle dottern gå loss bland kläderna, och då började maken och jag bli besvärade av det snabbt stigande antalet kunder - och kundvagnar... Så vi drog oss mot utgången och kassorna. Halleluja - ingen kö där heller!! Och SKÖNT att få komma ut på parkeringen igen, om än 1300 spänn fattigare. (Och jodå, vi fick en hel del grejer för pengarna - fast om det verkligen var så-å-å billigt, som det alltid ska påskinas, vet jag faktiskt inte om jag tycker...? Men, men!).
 
-----------------
 
Alla som har varit i Ullared vet att det ligger ett antal andra butiker runt omkring parkeringsområdet. Så nu övergick maken och jag till att botanisera bland dem. Och då hittade vi MQ Outlet... 8-)
 
 
 
 
 
 
DÄR var det BILLIGT på riktigt!!! :-D
 
För 425:- fick vi kläder som i en vanlig MQ-butik (och till ordninarie pris, alltså) hade kostat flera tusen spänn. NÖJD!!!
 
 
"Provplaggen" var två herrskjortor, varav den ena av märket Peak. Och jackan (till mej!) ser ut så här:
 
 
 
 
 
 
Nu får jag väl erkänna att om mars inte hade varit så här förbannat kall och vintrig, så hade jag säkert inte ens kommit på tanken att överhuvudtaget prova den - och därmed besparat mej en utgift på 200 spänn... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
PS! Handduken som kvittot ligger på, har jag köpt på Ica Maxi i Älmhult. DS!
 
 
 
 
 

På närmare håll...

 
...ser vildsvinet på fotot i gårdagens inlägg ut så här:
 
 
 
 
 
Och ni var ju faktiskt några som fattade vad det är för något: En skjuttavla! Tillverkad av sonen i helgen som var. :-)
 
Idag ska jag försöka jobba på ganska flitigt med min tenta, och åtminstone försöka strukturera upp hur jag tänker besvara frågorna... För jag tänker nämligen INTE ägna en sekund av helgen åt den - för eftersom vi fortfarande inte har fått tillbaka den förra tentan (Jag saknar ord...!!! 8-X), så har vi "kompenserats" med att få hela påskhelgen också på oss, att färdigställa den här. 
 
Så imorgon och på söndag tänker jag bara göra roliga saker!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett litet konstaterande...

 
...via ett foto taget från verandan alldeles nyss:
 
 
 
 
 
Det enda man kan vara riktigt säker på är att det snart är påsk!? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Oinspirerad...

 
På vädret och på foto och på skolan... BLÄ!!!
 
Imorgon ska den nya tentan lämnas ut, och sen vet man vad man har att göra den kommande dryga veckan. Och den förra tentan, som vi skulle fått tillbaka i förra veckan dröjer allt jämt. Men eftersom vi skulle få den innan den nya tentan, så måste den ju komma idag - eller åtminstone senast imorgonbitti!?
 
Vid det här laget är jag så trött på att vänta på den, så jag (nästan iallafall) har slutat bry mej. Men nån gång ska det väl skrivas en utvärdering om den här kursen, och då j-lar!!! >:-[
 
Fast jag ska inte enbart säga att allt är skit med skolan, för ämnet i sej sätter igång mej på massor av andra sätt! Så bortsett från tentorna, så är den väldigt bra och utvecklande på flera olika plan. :-) Och häromnatten drömde jag faktiskt att jag hade startat ett design-företag. Ett AB till och med! ;-) Tyvärr framgick det inte av drömmen vad det var för design/formgivning jag sysslade med - men fortsättning följer kanske någon annan natt!? 
 
 
 
 
 
 
Jag kanske ska bli textilkonstnär!? 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Var är ovädret?? 8-)

 
Hade på nåt vis förväntat mej att vakna upp till storm och snökaos denna morgon, men ännu så länge är det bara en för andra morgonen i rad utebliven Smålandsposten i brevlådan som gör mej direkt moloken. 
 
Tänk att det bara skulle fungera smärtfritt i en vecka med den där förnyade tidningsprenumerationen... SUCK!! 
 
Ska snart ringa till Tidningsbärarna och beklaga mej (fast jag kommer bara att få "prata" med en dator, så det är inte lönt att skälla och gorma), och vad det gäller vädret så dansar det runt en och annan snöflinga i yrvindarna nu så det kommer säkert mer... :-(~
 
I söndagsmorse hade vi fyra ekorrar att titta på utanför köksfönstret när vi åt frukost. :-) 
 
Följande foton är från en snöig dag i förra veckan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Rulla in en boll... :-)

 
Eftersom solen sken och det inte längre var minus tio när det var dags för matchen igår, så fick kameran följa med:
 
 
 
 
 
 
Dottern (vit tröja och nummer tre på shortsen) fick spela på topp. Ingav visst hopp! :-D
 
Här lobbar hon in 1-0, fast själv hamnade hon utanför bilden:
 
 
 
 
 
 
Jag var allt lite ringrostig, måste jag erkänna... Och 2-0-målet (som även blev slutresultatet) fick jag över huvutaget inte med på bild. <:-) Men här är iallafall lite mer blandat från kampen ute på plan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Observera filmteamet uppe på kiosk-taket! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På naturgräset ligger som synes snön alltjämt djup...
 
Go´morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Äntligen...

 
...blommar mina syrener! :-D
 
 
 
 
 
Det vill säga, de syrenkvistar jag tog in i köket för några veckor sen, och satte i vatten. Buskarna ute i trädgården lär nog avvakta ett bra tag till med att slå ut... <:-)
 
Tio grader kallt här på morgonen - och om två timmar ska jag befinna mej vid sidan om en fotbollsplan. Låter lite halvt galet faktiskt. Det enda som skulle kunna vara ännu mer crazy, vore väl om jag skulle spela i matchen också!? 8-D
 
Trevlig lördag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Solen är tillbaka! :-)

 
Fast med den också kylan... Minus fem grader just nu.
 
En väldigt inspirerande tanke (NOT!), är att dottern & Co om exakt 24 timmar kommer att börja samlas inför morgondagens träningsmatch. Undrar hur vädret kommer att vara då!? Jag trodde jag frös ihjäl sist, men det var kanske bara början angående publikens vedermödor den här säsongen...? 8-X
 
Igår hade jag ekorrbesök igen, men eftersom ni förmodligen har tröttnat på sådana foton nu så ska jag visa en annan gynnare som också hälsade på vid fågelmaten. En som dock inte var det minsta intresserad av solrosfröna...
 
 
 
 
 
Snacka om att verka tro att de stekta sparvarna bara ska komma flygandes rakt in i näbben på den, eller!? :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Idag:

 
Tre centimeter nysnö och några minusgrader...
 
Ja, det är så klart fullt uthärdligt - jag säger inget annat! Me-e-e-en...
 
Vädret denna dag för ett år sen, var absolut mer tilltalande!! 
 
 
 
 
 
Gjorde en drömsk redigering, för det här kan ju bara inte ha varit sant!? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

God morgon!

 
Om det nu är en god morgon...? 8-X
 
 
 
 
 
Jag kan ju direkt säga att jag iallafall inte ser något gott alls med dagens väderlek!!
 
VAR är VÅREN????? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Morgonens ekorrfoto...

 
 
 
 
 
"Korren" blev för mörk, och för att enkelt kunna ljusa upp den så mycket som jag tyckte behövdes, så konverterade jag fotot till svartvitt. Lite dumt kanske, för nu kan man ju inte se hur underbart blå himlen var - och hur träden i bakgrunden (inklusive holken i förgrunden) badade i gyllene solsken... <:-)
 
Kylan är - precis som solen och den blå himlen - kvar, men det tycks ha lugnat sej med blåsandet. SKÖNT!! 
 
Så... Det bör kunna bli en något längre promenad idag, än bara till postlådan och hem igen. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Måndag...

 
 
 
 
 
Den bitande kylan håller i sej. Fast så länge den inte behöver uthärdas från sidan av en rejält blåsig fotbollsplan, samtidigt som det snöar på tvären, så ska jag inte klaga (så jättemycket iallafall). Sådana var förhållandena under dottern & Co´s träningsmatch igår... Hutter!! Fryser igen bara jag tänker på det...! 8-X
 
Dagens verkliga irritationsmoment är dock inte vädret, utan att dotterns tid på tandreglegingen har blivit avbokad. Två timmar innan vi skulle kört mot Kristianstad, så ringde de därifrån och sa att tandläkaren har blivit sjuk. Ja, sånt kan naturligtvis inte hjälpas - men nu sprack ju planeringen för hela dagen, både för mej och dottern. Mest för henne då, som bett sej ledig från en aktivitet som inte är så lätt att bli ledig ifrån - och som hon nu lär bli tvungen att försöka ta fritt från en gång till, för att kunna ta den nya tiden hon fick hos tandläkaren... 
 
Ja, ja... Det löser väl sej - som han sa, som sket i badkaret... >:-I
 
För att inte enbart vara supernegativ (?) i detta inlägg: Idag har vi äntligen, efter ca ett års prenumeration, fått Smålandsposten levererad hit med tidningsbärarna!! Vilket innebär att vi fortsättningsvis kommer att ha en dagsfärsk blaska redan till frukost, istället för gårdagens som en brevförsändelse uppåt förmiddagen, utkörd av lantbrevbäraren. Jippi!!! :-D 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

10/3, söndag...

 
Idag var ekorrarna en, två, många!! :-D
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Dagens Nyheter...

 
 
 
 
 
I morse var det 100% fler ekorrar än igår, utanför köksfönstret. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tofsig mes...

 
Eller en arg liten punkare, kanske!? :-)
 
 
 
 
 
Jag har en liten önskan om att nån gång få se (och fota!) en tofsmes i verkligheten - men ännu så länge har jag fått nöja mej med blåmesar som reser ragg... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tack vare...

 
...en strategiskt placerad grushög, kunde jag smyga mej oupptäckt ut genom källardörren. :-)
 
Blev dock inte så-å-å-å bra till en början:
 
 
 
 
 
Men sen förflyttade jag mej försiktigt sidledes nån meter åt höger...
 
KLICK!!! :-D
 
 
 
 
 
Några sekunder senare satt den tryggt och säkert några meter upp i ett träd istället:
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Om man tittar neråt ser man mest snö...

 
Men tittar man uppåt, så ser det betydligt bättre ut!
 
 
 
 
 
Såg även ett sträck med gäss, förresten. På väg mot norr. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Trevligt besök!

 
Häromdagen fick jag äntligen lite fin utsikt från köksfönstret igen! :-D
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Söndag...

 
 
 
 
 
Foto från semestern i somras. Då var det inga 15000 tusen skidåkare i Sälen. :-)
 
Fast en faslig massa ingraverade Vasaloppssegrare i den här stenen var det. Undrar just om Jörgen Brink lyckas vinna en fjärde gång idag!? Hejja!!! :-D
 
Själv är jag glad att jag har alla lårbenshalsarna i behåll efter morgonens lilla powerwalking-tur. Två av de tre och en halvkilometerna gick på mer eller mindre blankis. Det var minst sagt slirigt emellanåt... 
 
I eftermiddag blir det ännu mera sport. Dottern & Co spelar årets första träningsmatch då. Hejja-Hejja!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fläskbullarna går åt som smör i solsken... :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
Mina bakverk är som sagt var uppskattade. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Första mars!!

 
Nu är det äntligen VÅR!!! :-D
 
Och syrenerna har jättestora knoppar - särskilt den kvist som "växer" i en kanna i mitt kök. Hoppas den börjar blomma också, om nån vecka eller så!?
 
 
 
 
 
Trevlig fredag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0