Jag hinner inte blogga...

 
...för jag har valp!? 8-X
 
Hade glömt hur mycket tid en sådan kan ta... <:-) Eller rättare sagt är det all min uppmärksamhet han tar, för det är en jäkla skillnad på att ha valp i ett hus som är anpassat för en sådan än i ett som INTE är det!! Man får passa honom stupalöst när han är vaken, för annars går det illa med heminredningen!
 
Vi har byggt om till öppen planlösning sedan sist, och gudars vad jag emellanåt saknar att inte kunna begränsa Colins framfart till exempelvis bara köket. Nu är han överallt - och i princip högt och lågt också! Och kompostgaller av idag är sannerligen inte ens jämförbara med kompostgaller för 15-20 år sen. Idén att ha en valphage av såna har vi i princip lagt ner, för vill han så manglar han ner den på nolltid... Sabla smäck!!! Förr var de kraftiga nog att stänga in schäfervalpar, men dagens är betydligt klenare och trillar nästan omkull bara en lutar sej lite lätt mot dem...?
 
Nåja... En riktig hundgård, som verkar rejäl och robust på alla sätt och vis, har levererats hit idag - så förhoppningsvis kommer jag att kunna få lite egentid igen, när den väl har blivit monterad och uppsatt på sin plats ute i trädgården. :-)
 
Bortsett från att valpen är ganska "klåfingrig" av sej (nyss höll han på att bära iväg med en bordsduk inklusive allt som stod uppe på bordet - bland annat sonens laptop!) så är han väldans go och tillgiven. :-) Kryper gärna upp i famnen och kelar. Kommer när man kallar på honom. Gör sina behov utomhus. Äter upp sin mat (utom ibland). Sover hyfsat bra om nätterna.
 
Och så visar han framför allt redan upp tydliga prov på vilken eminent jakthund han kommer att bli! :-D
 
 
 
 
 
 
Jag kan inte minnas annat än att alla andra hundar vi tidigare har haft, har varit lite småskraja första gången de har fått träffa på en "döing". Så man har fått locka och pocka lite grann innan de har vågat sej fram. Men Colin bara traskade fram och luktade och slickade direkt, som den mest naturliga sak i världen!
 
Jaktgener med extra allt, var det ja!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Igår var det stora...

 
...valphämtardagen hos sonens hunds uppfödare.
 
 
 
 
 
 
Fantastiskt trevligt att få träffa de andra som också ska ha valp från den här kullen, och grundkurs i "jaktutbildning för valpar" fick vi också! :-)
 
 
 
 
 
 
Hare gillar dom som synes redan att jaga! ;-) 
 
Uppfödaren är veterinär, så det blir snart återfräff med åtminstone ett par av kullsyskonen i samband med att de ska ha en vaccinationsspruta vid 3 månaders ålder. Sen blir det fler sammankomster med jaktträning osv. Ska onekligen bli spännande att se var nån stans det här slutar!? :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Spanar på havsörnar!

 
 
 
 
 
Har dem till och med närmare än utanför fönstret! ;-)
 
Klicka HÄR, så kanske de dyker upp på din datorskärm också!! :-D
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Bestämt!! :-)

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Valpsjuka! :-)

 
Från förra helgens dunderförkylning till detta:
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 

Alla Hjärtans Dag...

 
...på er allihopa!! :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Blanketterna förföljer mej...

 
Efter att ha överlevt dusten med Skatteverkets olika kontrolluppgiftsblanketter, så hade jag hoppats på att få slippa dylikt pappersarbete på ett tag. Men igår var det dags igen. :-(
 
Den här gången en som heter Bygganmälan, och som ska skickas in till kommunen... Kände mej i och för sej inte som nån potentiell kriminell när jag fyllde i den, men tvivlar starkt på att allt blev rätt...? Men skit samma! Sådant går nog att lösa via ett tämligen enkelt telefonsamtal - och inte i typ en rättegång om grov ekonomisk brottslighet!? ;-)
 
Ni som läste mitt förra blogginlägg, anar nog vad som är på G!? 
 
 
 
 
 
 
Vi kom överens med hantverkaren om inte bara kaminen, utan även om husets övriga uppvärmingssystem. Så nu blir det förutom skorstensombyggnation, även en pelletsbrännare monterad på värmepannan!
 
Men först bygganmälan... <:-)
 
Trevlig fredag den trettonde på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 

Så var det dags att riva ner lite grann igen!

 
 
 
 
 
När vi trodde att vi äntligen hade börjat få ordning på vardagsrummet i sonens hus, "kom han på" att det kanske vore bra med en kamin i den öppna spisen!?
 
Eldfängda väggmaterial måste bort - misstänker att det inte bara gäller träskivan som muren varit inklädd med, utan även den rosaröda tapeten... Pillgöra för den som känner sej manad! <:-)
 
Han som ska sälja och montera kaminen, kommer och tittar i eftermiddag. 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Gammal och sjuk... <:-I

 
Men jag lever iallafall!! ;-)
 
 
 
 
 
 
Firade födelsedag nummer 48 igår - inte med buller och bång precis, men däremot med en dundrans brakförkylning. Blärk... Men presenter är alltid trevligt - och fika också! :-)
 
Med ålderns rätt tar jag det tämligen lugnt idag också, och beträffande hälsoläget så anar jag en viss förbättring. Det finns hopp!!
 
Tack till alla som grattat mej, än här i bloggen och än på Facebook!! :-)
 
Ha en härlig måndag!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kennelbesök! :-)

 
Igårkväll var det äntligen dags att åka och titta på wachtelkullen som sonen har tingat en valp ur.
 
De är ännu så länge bara 5½ vecka gamla, så det ska få gå ytterligare 1½ vecka innan det helt bestäms vilken valp som blir hans - men det lutar redan starkt åt ett visst håll... :-)
 
Jag var lite rädd att det bara skulle finnas mer eller mindre enfärgade bruna valpar i kullen - deras mor är nämligen en sådan. Inget fel i sej, men det är jobbigt att hålla reda på såna i kvällsmörkret här ute på vischan.
 
Soliga vinterdagar är bäst till den sorten, typ... <:-)
 
 
 
 
 
 
Trevligt nog fanns det vit-brunfläckiga valpar också, samt en skimmel - så då kan det förhoppningsvis bli en sådan! :-) Den som var mest vit liknande precis en spaniel i teckningen, och blev rent utseendemässigt min favorit. Men eftersom den är en tik, så är den inte aktuell... 
 
Och givetvis är det i sista änden inte pälsen som kommer att bli vald, utan individen!! :-)
 
Rent statistiskt kan man säga att det är "extra allt" i generna på de här valparna, så när uppfödaren sa att unga killar är väldigt lämpliga köpare till dem som är "piggast" värjde jag mej faktiskt lite... Hon får gärna tänka på att det är JAG som ska hantera krutpaketet ganska många timmar varje dag också!! ;-D
 
 
 
 
 
 
Nästa gång vi åker dit och tittar, ska jag ta lite foton på dem! :-)
 
För övrigt är jag väldigt nyfiken på vad de kommer att ha för namn - alla ska nämligen heta något med X i början. Och komma på hela åtta stycken fungerande namn på den bokstaven, låter sannerligen inte helt enkelt!? 
 
Trevlig fredag på er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Födelsedagar...

 
De avlöser varann nu - födelsedagarna i februari!! 
 
Dotterns kille var först ut, och han blev 23 igår. I morgon är det dotterns tur att fylla, och hon blir 22. 
 
De bjöd på kalas i söndags, och jisses vad mycket GOTT vi fick!! :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag fyller sonens "svärmor" 40 - men hon är redan så ordentligt firad, och flera gånger om dessutom, så jag tror det räcker med ett GRATTIS bara för hennes del idag. 
 
Och när jag själv fyller år, om ytterligare några dagar, så tycker jag att det blir bäst att glömma bort det helt och hållet! 

Trevlig tisdag på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Sticklingarna! :-)

 
I samband med att ett mindre spinnangrepp dök upp i "chili-farmen", tog jag ju sticklingar från ett antal plantor.
 
Det har gått cirka tre veckor sedan dess, och idag planterade jag om några av dem. Exemplaret på bilderna nedan är en Devil´s Rib, och den har rotat sej i en slags kokosjord från IKEA. Det substratet fungerar verkligen JÄTTEBRA vid sticklingsförökning!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som experiment planterade jag om i samma sorts kokosjord, med lite extra tillsatt näring. 
 
Hoppas det också funkar bra, så att det blir rejäl fart på tillväxten nu!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0