Ta tillvara... :-)

 
Med tanke på att jag är ganska försiktig när det kommer till STARKT kryddad mat, så är det ju lite märkligt att jag odlar chili... Dessutom i STORA mängder!! Jag menar, vad sjutton ska jag ha alla frukterna till när jag egentligen inte är så pigg på att äta dem!? <:-)
 
Nu finns det i och för sej folk som odlar chilisorter som borde vara dödskalle-märkta, och som verkligen ÄTER dem också (eller åtminstone provsmakar dem). Och mina chilisorter är troligtvis jättemesiga i både smak och hetta jämfört med dessa värstingar - men jag tycker liksom att det är illa nog ändå!? Klarar inte av att äta mer än en ytte-pytteliten bit, och en hel chili i köttgrytan är minst en halv för mycket enligt mina smaklökar... 
 
Alltså måste jag "mesa" till smaken och hettan på dem ytterligare!? Och gärna hitta på ett alternativ till ren och skär smaksättning!
 
Så... Förmiddagens experiment i köksregionerna har bestått i att göra ättiksinlagd chili. :-)
 
 
 
 
 
 
Kokade chilisarna i några minuter innan de hamnade i ättikslagen. Och det verkar som om den behandlingen gjorde nytta, för när jag provsmakade en liten bit alldeles nyss så kände jag mycket mera smak än hetta. Så baske mej om inte det här kommer att bli riktigt GOTT vart det lider!! :-)~
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Äntligen väderomslag!!

 
Väcktes klockan fyra i morse, av ett plaskande ljud utanför det öppna sovrumsfönstret.
 
Så-å-å SKÖNT med lite regn igen! 
 
 
 
 
 
 
Grönt är också skönt, sägs det... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

När jag får tid...

 
...ska jag lära mej att fota "ordentligt" med mobilen! :-)
 
 
 
 
 
 
För det verkar ju faktiskt som att jag nu äntligen HAR en mobiltelefon vars kamera ÄR användbar!? 8-D
 
Även om jag tankade över fotot ovan till datorn, och gjorde redigeringen på den istället för i nån app...
 
Dags att väcka liv i mitt slumrande Instagram-konto!?!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Oförmögen att uppskatta en värmebölja...?

 
Men de fina morgnarna vi har för nuvarande är inte så dumma.
 
Särskilt sett ur en fotografisk synvinkel! :-)
 
 
 
 
 
 
Solen - dess vackra morgonljus! - får gärna falla på motiven, men själv håller jag mej helst i skuggan.
 
Fast det kan vara lite frestande att trots den stekande solen gå ut med kameran i rabatten mitt på dagen också, för då vimlar det av fjärilar där - och det går framförallt att använda både en liten bländare (8 och där över) och en snabb slutartid (omkring 1/1000 sekund eller ännu snabbare). Vilket är grundförutsättningar för att kunna ta en bild som den här:
 
 
 
 
 
 
Men att fjärilen fastnade i precis denna läckra position, handlar så klart om att ha en stor dos tur också! :-)
 
 
-----------------------
 
 
Idag ska jag dock INTE utsätta mej för "mitt på dagen"-solen, för jag känner hur det fortfarande svider i skinnet på armarna sedan igår... :-(~
 
Jag och svärsonen ägnade några timmar åt att köra skräp till tippen då, och jag säger bara en sak: Stackars dem som jobbar på återvinningsgården, och måste vandra omkring på den stekheta asfaltsplanen där hela dagarna. Ja, en liten bod hade de förstås att söka skugga i då och då - men mesta tiden (iallafall när vi var där) så befann de sej ute i den gassande solen. Undrar om arbetsgivaren håller dem med solskyddscremer?? Och undrar framförallt vad jag tänkte på, som inte smorde in mej med nånting?! 8-X
 
Trevlig torsdag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Till nästa sommar...

 
...vill jag ha en riktig köksträdgård!! :-)
 
 
 
 
 
 
Och helst ett stort och rymligt växthus också!! 
 
I år har vi ju inte direkt haft nån tid över för att sitta i uterummet och dega - men även om vi hade haft det så hade det inte gått, för det var ju dit jag förpassade större delen av mina tomat-, paprika- och chiliplantor när trängseln på fönsterbrädorna inne i huset blev allt för stor... Men när det på grund av ytterligare frodig tillväxt knappt längre gick att få in ens vattenkannan i uterummet (det är nämligen ganska litet), så blev det tvunget att skicka en hel del plantor vidare ut till trädgården också.
 
Tur att det är så fint sommarväder som det är, så alla sorter faktiskt tycks trivas under bar himmel! Och med att stå i egentligen alldeles för små krukor alternativt behöva dela jord, vatten och näring med rabatternas perenner... Återstår förstås att se hur långt in på höstkanten de fortsätter att växa och ge skörd... Men så här långt är jag iallafall nöjd med vad plantorna ger, trots att odlingsförhållandena alltså hade kunde ha varit betydligt bättre. :-)
 
Några ärtor och morötter har jag förresten också klämt in i rabatterna, och i en halvstor kruka odlar jag sallad... 
 
Så ett projekt inför hösten får väl bli att sätta spaden i gräsmattan, och försöka vända upp ett land till framtida grönsaksodling. Vill ha ett STORT, med gott om plats även för skyddande objekt som fiberdukar och bubbelplast... Och en rejäl komposthög!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Giv mig svalka!!

 
För första gången på över en månad (!) plockade jag tidigare i morse fram systemkameran, och gick ut en sväng i trädgården med den. Härligt!! Men alldeles för varmt i solen redan då... Phu!
 
Fasar nästan lite grann, för hur hett det kanske kommer att bli i eftermiddag. Risken för att temperaturen även i skuggan ska vara olidlig då, är visst överhängande... <:-I
 
 
 
 
 
 
Men det är iallafall bra planering (?) att jag inte ska slita med något vid renoveringsobjektet idag. :-) 
 
Ska bara-bara-bara LATA mej, hela långa dagen!!! :-D
 
Vad hittar ni på i värmen???
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett hus i huset!?

 
 Vi har stört fågellivet... Eller ännu värre, förresten; Vi har förstört det - iallafall för ett par. :-(
 
 
 
 
 
 
Har inte forskat i vad det kan ha varit för art som byggt boet och lagt äggen, men jag skulle tro att de blivande föräldrarna tog till flykten i samband med att vi rev både här och där i taket på den gamla huskroppen, för att så småningom kunna foga samman det med tillbygget. (Vilket vid det här laget känns som ganska länge sedan!?)
 
Hur som helst... Vi har vetat om det övergivna boet i åtskilliga veckor, men först häromdagen klättrade dottern upp ovanför sitt blivande skafferi och plockade ner det. Ruttna ägg passar inte i ett kök... <:-I
 
Som väl är har andra fåglar, som också byggt i husets takregioner, stått ut med vårt snickrande; Det har kläckts och fötts upp både sädesärleungar och små grå flugsnappare under byggets gång! :-)
 
 
-------------
 
 
Nu återstår bara en vecka av makens semester - sen kan man säga att JAG får semester!! ;-)
 
Och då ska jag förhoppningsvis dyka upp lite oftare här i bloggen igen! 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hej & Hå...

 
Tog detta foto i förmiddags, när jag och maken anlände till renoveringsobjektet:
 
 
 
 
 
 
Nu när jag har gjort i ordning det för detta blogginlägg, så tycker jag att det ser helt höstigt ut lixom!?
 
Ja, kanske inte vad det gäller grönskan... Men himlen är grå, och i övre högra hörnet skymtar en kal gren... En känsla av att regnet hänger i luften kanske också går att frammana?
 
Hur som helst; Molnen försvann, solen kom fram - och det blev i mitt tycke alldeles för varmt och svettigt! Undrar om det inte har varit sommarens hittills varmaste dag idag!? 
 
Phu, pust, blä...!!
 
Hoppas dock att jag inte kommer att stånka lika dant över renoveringsarbete, innan hösten kommer på riktigt... <:-)
 
Ha det gott allihopa!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Det bullrar och ryker!

 
Så väl vid renoveringsobjektet, där byggandet fortlöper...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...som hemma i telefonjacken, när åskan går! 8-X
 
 
 
 
 
 
Trevlig första juli på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0