Storm-sviter...


Det blåste ju som bekant i söndagskväll... Men inte värre än att granen på torget i Älmhult fortfarande står kvar!Toppen och stjärnan pekar dock ganska tydligt ut hur vindriktningen var... <:-)

Vid IKEA ser det däremot ut så här:Eeeh...

Men man kanske kan anta att de har ganska billiga julgransfötter på det stället - som eventuellt faktiskt inte riktigt håller vad de lovar borde!? >:-)

Slutligen! Förbjudet eller inte - den här skylten har parkerat sej......i ett till synes ganska bekvämt ryggläge!

Och DET ska jag också göra nu alldeles strax - fast inte på gatan, utan i sängen!!

Natti-natti! :-)

/AnnaKK

Ljuset i mörket!! :-)


Vid halvåtta-tiden igårkväll satt maken och jag vid köksbordet i stearinljusens sken (fy f-n vad det är totalt omysigt med levande ljus när man inte har haft ström på länge!!) och tuggade på varsin macka. (Och vad maten smakar tråkigt när den ska förvaras utomhus förresten, och man dessutom måste treva efter den i olika kassar ute i beckmörkret på balkongen...).Men...

Plötsligt såg vi svepande ljussken utanför fönsterna! 8-)

Kunde nog inte ha blivit gladare ens om några änglar hade nedstigit, badandes i himmelskt ljus, i just vår trädgård då!? Fast det var ju nästan så det var, faktiskt - eller i varjefall så var det några goa killar från "Vattenfall" som, utrustade med skarpa strålkastare och ficklampor, var ute och letade efter felet på vår elledning!! Halleluja!!! :-D

Tog väl inte tio minuter ens att fixa "vad det nu var" - sen hade vi som himmelriket igen här hemma, med en massa härliga watt och volt överallt i sladdar, lampor och andra elmanicker!!!

DET är MYSIGT det, säger jag bara!! 8-D

/AnnaKK


Svart i rutan!! Eller nåt sånt... <:-I


Strömlös på obestämd tid efter stormen. Hoppas på ljusning under morgondagen - men jag har varit med om tillräckligt många såna här avbrott för att veta att prognoser bara är just prognoser, och definitivt inga guldkantade löften...

Men annars är allt bra! :-)

Är hos dottern ikväll.

Kramar till er alla!!

/AnnaKK


Inväntar Berit Junior...


Ja, det var så de kallade den annalkande stormen på radion här innan, hörde jag. För min del får den heta vad som helst, bara den inte blir så våldsam som SMHI hotar med!! Just nu är det Klass 3-varning på den, och det låter ju onekligen inte riktigt bra. Dessutom jämförs den med Per (2007), så det är kanske till att redan nu försöka ställa in sej på en veckas ström- och teleavbrott. :-I Det tar emot, kan jag säga!! Fy f-n...På andra sidan jordklotet har de sommar nu... Varför är man inte där för...? <:-/

Nähä! Dags att dra igång tvättmaskinen, ladda mobilen och betala månadens räkningar via internetbanken. Sen ska det tappas upp vatten också, samt ordnas en "Plan B" angående frysboxen ifall det nu faktiskt blir ett flera dygn långt strömavbrott. Och gå på nån julskyltning ikväll ska jag INTE! Ska ni???

Håll i hattarna, och ha det så bra ni bara kan!!

/AnnaKK

Lägesrapport från Hässleholm...


...som jag tillbringade några timmar i tidigare idag. :-)

På ett ställe såg det ut så här:Rena rama vårkänslan ju, med detta ståtliga och fortfarande fullt belövade pilträd!? 8-D (För det kan väl ändå inte ha varit ett... Öh... Platsträd???)

Ett stenkast (eller två, tre...) bort, var det däremot lite mer "vinter-vibbigt":Tja!? Vill man inte gå på den där julskyltningen (som alltså är imorgon), så kan man ju ordna en grillfest eller nåt annat trevligt under pilträdet istället!? :-D---------------För övrigt fixade jag en ny Tema4, när jag traskade omkring i stan. Fyra bilder på fyra olika (mer eller mindre viktiga) meddelanden, blev det den här gången:


Jag undrar fortfarande om det verkligen kan vara julskyltning - och första advent - redan imorgon!? Näe...?

Och så ska det visst komma en storm då också - så hörs jag inte av på ett tag, har väl strömmen gått... <:-)

Ha det!!!

/AnnaKK

Fixar och donar... :-)
I enlighet med alla instruktioner!

/AnnaKK

Ja, jag vet...


Man borde inte tjuvstarta! <:-) Men...

Det är ju ändå ganska så...Faktiskt! :-D

Ha en härlig fredagkväll!

/AnnaKK

Sädesärla i kvadrat!


Fotona är tagna i somras, förstås. Här hemma kring huset - ja, bitvis till och med på huset.

Bildsviten skulle också kunna heta Fyra nyanser av blå himmel... :-)

/AnnaKK

Siluetter i sommarkväll... :-)


/AnnaKK

Engelsk vinter!?


Jag vaknar alltid till lokalradion, och de som sitter i studion där och sänder på morgonkvisten pratar väldigt gärna (och ofta och mycket) om vädret - samt räknar ner dagarna tills det blir sommar igen, och dylikt. :-)

Om dagens väder tyckte de att det är som en engelsk vinter. Fuktig och mild. Fast det borde nog blåsa lite mer än vad det gör...?

Men det tycker inte jag! Jag står ut med duggregnet bara för att det är milt - men någon blåst vill jag absolut inte ha. Och räknar jag inte fel nu, så är det 30 dagar kvar till julafton!?

MERRY CHRISTMAS...!!Svenska penséer eller engelska pelargonior... Skit samma - bara de blommar! Och gör det NU!! :-D

/AnnaKK

Daily walks... :-)


Trots ruggigt väder försöker jag gå en sväng varje dag nu - och inte undra på att jag börjar känna mej förkyld IGEN efter dagens. Brrr, vad kallt det plötsligt har blivit (måttliga fyra plusgrader...), och dessutom regnade det nästan också. Och blåste... Blärk!

Men jag fixade "fotouppdraget"! Fyra bilder - ett tema. Som vi kan kalla för FACES idag... :-)

Två skyltfönster, en garageport och ett plank var vad som behövdes för att få ihop denna... Och så en jäkla massa bildbehandling!! Kameran hade nämligen helst velat använda blixten - så mörkt är det här idag... :-I

/AnnaKK

Foto från i somras...


Dock november-redigerat!! Det illgröna gräset på originalet, stack lite väl i ögonen nu. ;-)Fast gräsmattorna ÄR ju faktiskt väldigt gröna än. Och växer gör de också fortfarande. Blir kanske ett lagom första advent-pyssel att köra ett varv med gräsklipparen till helgen!? 8-X

Dessutom är det inte så länge sen jag såg paddor på vägen nån kväll när jag var ute och körde, så de har väl inte heller tyckt att det varit dags för vintervila än. Om de nu inte har "gått och lagt sej" typ den här veckan (eller möjligen förra)...

Det är så-å-å läskigt att köra bil i mörker när det kryllar av paddor på vägen, förresten! Till sist ser man ju knappt längre vägen, utan bara paddorna - och väjer än hit och än dit, för att försöka undvika att mosa dem under bilhjulen... X-( Än har jag inte väjt ner i diket också, men vem vet när det också inträffar... Undrar om man då isåfall vågar skriva på skadeanmälan till försäkringsbolaget, att det var en "viltolycka med padda inblandad"...? Eller om man bara ska säga att man "råkade göra en groda", där bakom ratten...? <:-I

Go´morron!!

/AnnaKK

För första gången nånsin...


...har jag fotat sidensvansar!! :-DMen eftersom jag bara hade den lilla Ixusen till hands, var det inte att tänka på att ta några närbilder...

/AnnaKK

Saknar...


...den här typen! <:-)Har inte sett en ekorre vare sej här eller någon annan stans på riktigt länge nu...

Hoppas den kommer hem igen till jul iallafall!? :-)

/AnnaKK

 

Måndag...


...och bara 40 dagar kvar av detta år! (Enligt lokalradioreportrarna - själv har jag inte orkat räkna efter).

Nu ska man först överleva den här veckan, förstås, men OM man gör det så lär det vara första advent på söndag! Fast jag tycker det känns helt overkligt på nåt vis...? (Varför kan jag inte riktigt sätta ord på - det bara gör det... Jag vill ha sommar istället!?!)

Det här är väl förmodligen sista veckan före stormen också, eller ruschen efter julklappar och julmat rättare sagt. Hua. Nu gäller det att ta vara på, och njuta, av lugnet så länge till det nu varar!! <:-)Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK

En bild säger mer än tusen ord...?
/AnnaKK

Färgk(l)ickar! :-)


Nu är dagarna så där deprimerande novembergrå igen...

Men det finns bot mot sådant också!Färger blir aldrig tjusigare än mot en grådassig fond (eller fasad)!?

Speciellt grådassigt var det i och för sej INTE på det stället jag befann mej på igår förmiddags, tillsammans med dottern. Snarare ganska glittrigt och glammigt - men framförallt färgsprakande!! Iallafall på den avdelningen vi var på. :-)

Dottern tar ju studenten till sommaren, och igår hade hon övertalat mej att följa med till en butik som säljer festkläder. Brudklänningar, balklänningar, frackar, kostymer, dopklänningar - you name it! 8-)

Och det var förstås en balklänning hon skulle titta på. Oj, oj, oj... Vilka blåsor det finns, säger jag bara! Tyvärr var det fotograferingsförbud i lokalerna, så jag kan inte dela med mej av mer än ord därifrån... <:-)

Iallafall så var det säkert femton personer som hängde på låset när de öppnade klockan tio, men det var bara dottern som skulle titta på balklänning varför hon hamnade överst på kölistan till den avdelningen. (De övriga kunderna skulle väl gifta sej, antar jag). Så vi (eller dottern, rättare sagt) fick hjälp med en gång av en jättetrevlig och jätteduktig personal. I drygt 1½ timme hjälpte hon dottern att välja och prova klänningar - så makalöst bra och proffsig service, och jag vet bara inte hur vi egentligen skulle ha kommit nånstans alls bland alla hundratals klänningar utan hennes hjälp!? :-D (Efterhand dök det upp fler balklänningsspekulanter, men de fick vänta tills det blev deras tur).

Nu tänker jag inte avslöja så mycket mer än att det blev affär av, och att både dottern och jag var mer än nöjda när vi åkte hemåt igen. Och om ett drygt halvår lovar jag att visa MASSOR av foton på både klänningen och den blivande studenten! :-D

/AnnaKK

Foto från en frostig morgon...


...tidigare i veckan.Soligt och grant var det också! :-)

Idag är det bortåt 12 grader varmare, och inte det minsta soligt... Men det är ju iallafall lördag!! :-D

/AnnaKK

Från åteln, litet nytt! :-)


Fortfarande inga örnar (...) på "kadavret", men talgoxen har iallafall fått sällskap.

Svartmes. :-)

Och blåmes:/AnnaKK

Fotopromenaden igår...


...utfördes än en gång utan stegräknare (den rackarn är bara puts väck!?), men med fokus på att åstadkomma en sammanhängande fyrbildsserie. :-)

Efter en timmes kringtraskande inom tättbebyggt område, insåg jag att det nog inte hade blivit mer än triss i bilder den här gången - och tyckte att det egentligen inte spelade någon större roll. "Jag går för att jag vill gå - inte för att jag måste fota"!? (Fast då ljög jag nog litegrann...? <:-I).

Så på väg hem, fick jag ett infall och stannade till vid sjön en stund. Och DÄR fick jag ihop fyra bilder som får representera Tema 4 för den här gången! :-D

Börjar med att knyta an till premiäromgången;Ett flygplansstreck på himlen som speglar sej i sjön! :-)

Och därefter en vy över sjön själv:Och några sjöinvånare:Slutligen ännu en spegling i vattenytan (där fotot visas upp- och nervänt):Samtliga foton är tagna med lilla Ixus-kompakten, och den här gången hade jag ställt in programmet som har en papegoja som symbol. Det "skapar bilder med superintensiva färger". Jo, tack - jag märkte det! :-) Och den inställningen passar inte till alla motiv, kan jag också säga, men till de här sjökorten blev det väl inte så pjåkigt med övermättade färger faktiskt.

/AnnaKK

En fågel med skådningsproblem... :-I


Fick syn på en koltrast när jag var ute med kameran runt huset i morse, och lyckades få några foton på den mellan grenarna i den buske jag försökte gömma mej bakom. Dessa fåglar brukar vara hiskeligt folkskygga (de som håller till häromkring iallafall), så jag var förvånad över att det blev några foton alls - dvs att den inte flög iväg så fort den hörde mej (eller kameran).Men jag kunde till och med flytta mej lite, och bli av med den störiga busken, utan att den brydde sej.Tyckte mej se i kameran att något nog inte var riktigt som det skulle med ena ögat...?Tog detta foto också - sen dog tyvärr kamerabatteriet. Så exakt hur illa det var kunde jag därför inte ta reda på, men på något vis verkar fågelkraken ha skadat vänsterögat rejält. :-(

/AnnaKK


Ring(f)rostig...


Fyra grader kallt här denna morgon... Brrr!

Vilket måste vara minst dubbelt så kallt som vad det var igår morse!? Var ute lite i trädgården då, ungefär samtidigt som solen klättrade upp över skogen, och försökte fånga iskristaller mm på bild. :-)

Det gick så där - har inte använt närbildslinsen på länge, och jag tyckte inte det rätta "flowet" ville infinna sej... I efterhand har jag kommit på att jag borde haft andra inställningar; lägre ISO framförallt. Men, men! Med lite otur så lär man väl få fota vinter och frost och snöflingor i lika många månader som de senaste två åren, och då vore det väl sjutton om inte resultatet efter hand ska kunna bli bättre än detta:

 

Fast... Vart tog den där rysskylan vägen förresten, som var så på tapeten i förra veckan!? Idag snackar SMHI om lågtryck och milt väder de kommande dagarna. Inte mej emot! :-)

Go´morron!!

/AnnaKK
 

Typ motionsfotografera!? :-)


Till skillnad från många av mina bloggvänner, är jag ju sällan ute på några längre promenader med kameran... Utan har mest lufsat runt här hemmavid, och fotat blommor och fåglar i trädgården. :-) Undantaget när jag sommartid har varit i Malmö med flera städer, och förlustat mej med bland annat gatufoto.

Men sedan jag skaffade Ixusen (för ungefär en månad sedan) har fotopromenerandet faktiskt ökat, och nu har jag bestämt mej för att göra det till en så kallad god vana! :-D Och som en extra utmaning tänkte jag att dessa promenader (som jag hoppas ska bli om inte dagliga, så iallafall återkommande några gånger i veckan) även ska ha ett inslag av jakt; Jag ska fånga ett visst motiv på bild ett visst antal gånger (med variation också, så klart!) under tiden jag traskar omkring!

Och det var helt enkelt detta som var "idéerna" från i morse. :-) Testade lite idag, för att se om det skulle kunna funka... Och det gjorde det i ärlighetens namn inte riktigt!! <:-)

För när jag tittade igenom fotona när jag kom hem, så hade jag (gu´ bevars...) FUSKAT - och tagit två av dem som skulle ingå i serien från bilen!!

Men, men... Jag lovar att (KANSKE...) inte göra om det misstaget, och då kan det väl få gå för den här gången...?

Fyra foton föreställande himmel med flygplansstreck!! (Och lite annan skit)...

Ixusen var inställd på "leksakskamera"... Och promenerandet gick också som en lek! Blev nog ett par tre kilometer - kanske ännu mer!? Får nog ta och leta upp min gamla stegräknare, tills det blir dags härnäst. :-) Och vad det blir för motivjakt då, det får den dagen utvisa! Men en serie på fyra bilder kommer det att bli då också - där av det nya kategorinamnet "Tema 4".

/AnnaKK


Rosor i november... :-)
Dessa växer inte i min trädgård, fast det är möjligt att det skulle gå att hitta nån halvtaskig lätt utslagen knopp här också. Tyckte jag såg en häromdagen iallafall! Men den kan ha frusit bort nu, för det har varit frost de senaste morgnarna.

Nu är iallafall solen på väg upp, och jag är (strax!) på väg ut! :-)

Har nämligen fått "idéer" (nu igen)! Faller de väl ut, kan det tänkas att jag berättar mer om dem här i bloggen framöver. Men det kan också tänkas att de just bara är "idéer" - dvs såna som snarast bör glömmas bort igen! Ähum...

Trevlig tisdag på er allihopa! :-)

/AnnaKK

Hemma! :-)
Har varit i Kristianstad tillsammans med dottern idag. Det var dags för henne att göra ett besök på tandregleringen igen, och när vi ändå var där så passade vi så klart på att gå en stund på stan också. :-)

Jag har köpt nya skor! (Foto-)promenerade sönder de gamla i förra veckan, men nu är det bara till att traska på igen! Ett par svarta Adidas Street blev det - för bara 290 spänn, tack vare nån kampanj. Perfekt! Nu kan det nog bli råd med nåt nytt klädesplagg till kommande julfester också. :-D

För övrigt sken solen i Kristianstad (och det verkar den ha gjort här hemma också, iallafall under eftermiddagen?), och det var allt lite synd att jag inte hade fått ens kompaktkameran med mej... Speciellt hade jag velat fota några träd som växer längs med gågatorna, nån slags prydnadslönnar (tror jag). Deras blad var nämligen fortfarande gröna - och satt kvar på träden, fast att det är mitt i november!? Det var ju hur exotiskt som helst, fast att det bara är 6 mil söderut härifrån. 8-)

Nu ska jag steka pannkakor till sonen, som väntas hem från jobbet om si så där en halvtimme!

Ha en fin kväll. :-)

/AnnaKK

I morgon blir det lite körigt!
Men framåt eftermiddagen - eller åtminstone kvällen - kommer jag nog att hinna ägna mej lite åt datorn och bloggen (och Facebook, inte att förglömma! Hm...)  igen, och svara på kommentarer osv. :-)

Tills dess:

Kramar till er alla!

/AnnaKK

Så fort man fick...


...lite hopp om våren, och ljusare tider igen, i form av några solskensdagar innan i veckan......så passade förstås Gatukontoret (?) på att montera upp julgirlangerna!! :-I

Tänk att det ska vara JUL nu igen - redan, snart, om bara några veckor!? 8-X

Jag tycker det känns helt upp och ner...Men LJUSare tiden lär det ju faktiskt bli då! :-]

/AnnaKK

Blandad kompott från senaste veckan...


...eller nåt sånt! :-)Samtliga är tagna med lilla Ixus-kameran, ömsom i auto och ömsom i något ploj-program.

Det är inget komplicerat fotande direkt, med den manicken. Bara roligt - åtminstone om man är lättroad! :-D

/AnnaKK

Gatufoton från i somras...
/AnnaKK


Månen igårkväll... :-)


Handhållet, 1 sekund.Med så lång slutartid blir det inte skarpt precis. Men suddigt på ett ganska läckert vis!? :-)

Och idag är det den "elfteielfteelva"... Återstår att se hur läckert det kommer att bli, och vad som kommer att stå i historieböckerna om denna dag i framtiden. Förmodligen något om ekonomisk och politisk kris inom EU... :-X

/AnnaKK

"Eldflugor"... :-)


Det har varit en SOLIG eftermiddag här - jätteskönt!!

Och nån slags myggor (?) blev alldeles till sej och dansade i de sista strålarna, innan eldklotet sjönk ner bakom skogen. Riktigt tjusigt - ja, nästan (...) lite sommarkvällskänsla, vinterjackan till trots! :-DHa en mysig höstkväll nu allihopa! :-)

/AnnaKK

En annan sorts gatufoto...


När jag snurrade kvartsvarv i en rondell igår, fick jag syn på en lite kul grej i ögonvrån genom vänstra sidorutan. Så det fick bli en avstickare in på första bästa sidogata efter rondellen, och en vändning av bilen där. För jag måste tvunget tillbaks igen!! :-D

Kunde parkera något sånär nära rondellen, och sen fick jag traska "över och runt" för att komma åt motivet - och bilar kom det från alla håll mest hela tiden. (Fast i själva rondellen körde de förstås åt samma håll!).

Förresten. Ja, jag VET att det bara är rundeln i mitten - den man inte kör på, fast somliga gör det ändå ibland... - som är själva rondellen, och att det övriga (det man kör runt på...) heter cirkulationsplats. Men jag har alltid sagt rondell om hela spektaklet, och det kommer jag antagligen att fortsätta göra. :-)

Hur som helst...

Vad var det jag ville fota!? Jo, detta:Ni minns väl rondellhundarna för några år sen?? Som inte bara var hundar, utan lite allt möjligt.

Deras tid är uppenbarligen inte alldeles förbi än. :-D

Go´morron!!

/AnnaKK

Sommartider... Hej-Hej!! :-)


Sitter här och tittar igenom gamla bildmappar från i somras.

Finns så mycket som aldrig har kommit med på bloggen... Och nästan lika mycket som heller inte SKA visas upp här - men det känns absolut som att jag ändå har undanhållit lite väl mycket. :-)

Just med gatufoto, känner jag ofta att de bilderna BEHÖVER mogna till sej lite - det är faktiskt förhållandevis sällan jag lägger upp helt nytagna sådana. För jag vill inte publicera något som jag sedan kanske ångrar att jag har lagt upp! Och eftersom jag aldrig har frågat om jag ens fått ta dessa foton, så känns det ännu viktigare att inte lägga ut sådana foton som på ett eller annat sätt kan upplevas som taskiga eller fullständigt missvisande... 

Som foto nummer två här ovan tex! Det är ett sådant som jag har funderat en hel del på om jag ska visa eller inte visa. Men nu har jag bestämt mej för att bilden (förutom att jag själv tycker att den är både bra och rolig) återger exakt vad som hände, inte bara i ett ögonblick utan för en längre stund, och att den mycket väl speglar en glad och spontan personlighet hos dem som agerar på den. 

Förövrigt är det för det mesta ganska mycket mixter med både beskärning och bildbehandling, innan jag känner mej nöjd med mina alster från gator och torg. Eller rättare sagt; Jag gör oftast flera olika bilder utifrån samma foto, och sen får det gå sin lilla (långa!) tid medans jag känner efter vilken version som är den rätta att eventuellt publicera.

Och förresten! Det här med att gatufoto ska vara 100% dokumentärt, oredigerat rakt upp och ner - det funkar inte riktigt alltid för mej. Inte att de "måste" vara i svartvitt heller, för den delen. 

Men mer om det en annan dag! :-)

/AnnaKK

Några fågelporträtt...


Nötväcka;Blåmes;Och en "sån här";Entita eller talltita - jag vet inte riktigt hur man ska lyckas se skillnaden på dessa båda arter? Men en liten söting är det ju hur som helst, och då får den så klart vara med i bloggen! :-)

/AnnaKK
Uppdatering:

Enligt detta dokument borde det vara en entita på bild nummer tre!?


"Oxtalg"...


Jag har skaffat mej en åtel! :-)Dock hade jag hoppats att lite intressantare fåglar än den här, skulle kalasa på den... <:-)

Å andra sidan, vem är jag att veta vilka fåglar som är intressanta eller inte - talgoxar har kanske väldigt mycket spännande att förtälja, om man bara tar sej tid att lyssna ordentligt på dem!?

/AnnaKK


På promenad...
Det är inte så ofta kameran får följa med när jag går ut med hunden - men idag fick den det. :-)

Ixusen... Jag hade ändå inga förhoppningar om att vi skulle möta några älgar, mårdar, gökar eller nånting. Och det gjorde vi inte heller - däremot kom det en bil bakom oss på grusvägen, som rätt vad det var bara TVÄRNITADE.

Det rasslade duktigt i gruset, och jag undrade först vad som hade hamnat framför (under???) den. Men det var bara en körskolebil - de brukar faktiskt öva kraftiga inbromsningar just på vår väg. <:-)Koppel ska vara ordentligt sträckta, så blir det inte nåt trassel på dem... <:-]Pinkeli-pink...F-L-Å-S...

------------- Ingen säger något om behovet av att trimmas, tack! <:-X ------------


Go´natt! :-)

/AnnaKK


Vackert trots...

...insektsangrepp:...svampsjukdomar;...och ogrässtatus;Fast det var ju i oktober, förstås... Nu är det november, och då är det lite svårare att hitta tjusiga färgklickar... Iallafall i växtriket...? <:-)

Men det finns ju annat!

Färg är inte bara fint - det värmer också! :-DOch idag planerar jag att investera i ett varmt, skönt underställ inför vintern. :-) Men det blir nog inte så färgglatt... Ett svart blir antagligen helt perfekt - absolut inte ett novembergrått, iallafall!

Trevlig måndag!!

/AnnaKK


Söndagsnöje...


...för sonen, kan bland annat vara att sanera folkracebilen på pulver från en brandsläckare...Igår körde han nämligen inte bara så det rök, utan så det brann! 8-X

Är det A-final så är det, eller nåt sånt... <:-] Fast den fick han bryta på grund av eldsvådan...

Trevligt nog gick samma bil även i juniorernas A-final, och där var den minsann först över mållinjen! :-) (Dock med en annan, yngre, förare bakom ratten - och innan eldsvådan, förstås!)

Nu ska väl sonen snart börja skrynkla ut kofferten igen, och fixa en ny bensintank (det var bensin som började brinna där bak efter en ful påkörning).

Sen är det förmodligen gasen i botten igen på nästa tävling, som dock kanske inte äger rum förrän till våren eller så!

/AnnaKK


Talgoxar... :-)
/AnnaKK


Från kyrkogården denna kväll...


Det var mycket-mycket vackrare i verkligheten, bör jag väl tillägga. Min lilla Ixus var inte så värst skarp på kvällsfoto, upptäckte jag... <:-)

Ha en jättefin allhelgona-afton allihopa!

Kramar!!

/AnnaKKLördagar som är som söndagar...


...hör INTE till mina favoritdagar!

De är helt i klass med dåliga semesterdagar... :-/Det var så förbonkat mycket folk i "byn" igår. Givetvis för att det var fredag, men jag tänkte att den lilla marknaden som var då också spelade roll... Det gick knappt att hitta en enda ledig parkeringsplats i hela centrum vid middagstid! Tyvärr tänkte jag inte på att den hiskeliga folkansamlingen även kunde ha att göra med att denna fredag halvt om halvt även var en lördag - så jag struntade bland annat i att gå på Systembolaget, eftersom jag kunde göra det idag istället. BIG MISTAKE!!! 8-X

Så nu blir det en vit helg... <:-)

/AnnaKK

Soliga motiv... :-)


Jag och Ixus gick en promenix här hemmavid i eftermiddags. Det var på vippen att solen lyckades bryta igenom molnen, och tydligen var det fullt tillräckligt för att maskrosorna i gräsmattan skulle få lust att öppna sej. :-)

Och kolla, vilka stora knoppar det redan är på sälgen!!Vintern känns verkligen onödig... Det är väl inget att vänta på lixom, utan låt det bli vår igen NU!?! :-D

/AnnaKK
PS! Ixus var inställd på "leksakskamera" - därav de lite mysko färgerna och vinjetteringen. DS!


Lite ljusare...


...i luften idag! :-)

Kan eventuellt vara sista chansen att föreviga lite granna höstlöv.Fast frågan är......om det flesta inte redan har trillat av träden!? <:-I

Men hur som helst så är det på tiden att min lilla Ixus blir använd igen! Så snart sticker jag iväg till nåt civilicerat plejs tillsammans med den! :-)

/AnnaKK

Status:


Jag är inte här vid datorn nu! :-)

Eller rättare sagt; jag BORDE INTE vara det...Igår hämtade jag en nästan fem kilo tung gås, på en gårdsbutik här i trakten. Den lyckades jag pressa ner i vår redan fulla frys. Sen var den full-full...

Om en liten stund ska jag åka och hämta X antal kilon lammkött. Det kommer att bli dagens utmaning att få ner även det i frysen!!! Än har jag inte räknat ut hur det ska gå till... <:-X

Men det är sannerligen ett i-landsproblem, så jag ska inte klaga!

OFF!!! :-)

/AnnaKK


Novemberdis...
Fast i ärlighetens namn är fotot taget den 27/10... <:-)

Nån som har sett till solen än idag??? Här lyser den med sin frånvaro...

/AnnaKK

Ett litet tillrättaläggande... :-)


Jag beklagade mej ju igår över hur det för tillfället ser ut i omklädningsrummen på jobbet - och beskyllde eleverna från gymnasieskolan för att ha orsakat det kaoset.

Men det var fel!!! Visserligen står det i bokningsschemat att det är "skolan" som har de aktuella tiderna, men hade jag tänkt efter lite så hade jag ju själv kunnat räkna ut att det inte kan vara de som är där nu - för de har ju faktiskt höstlov den här veckan!!

Hur som helst så såg det exakt lika grisigt ut i omklädningsrummen i morse som vad det gjorde igår, så efter att ha städat duschrummet och toaletterna bestämde jag mej för att komma tillbaka lite senare och rätt och slätt konfrontera "skurkarna" då!

Turligt nog mötte jag vaktmästaren i grinden när jag återkom strax efter tio i förmiddags, och ännu mera tursamt så fick jag för mej att fråga honom vad han tyckte om det hela innan jag traskade in på idrottsplatsen och ut på konstgräsplanen...!

Han hade nämligen fått veta mer än jag... (Som vanligt! >:-I)

Så... För det första så är det alltså inte gymnasieskolan som är i farten, utan ett gäng talangfulla fotbollskillar (gissningsvis 17-18 år gamla) på träningsläger - under ledning av bland annat före detta landslagsspelaren Jonas Thern.

Och för det andra ska de bara vara här imorgon också - så fram tills de åker hem, får vi väl helt enkelt se det som en slags ära att ha kanske en blivande landslagsspelares sunkiga kallingar hängandes på tork i gardinen...<:-)

/AnnaKK


Och så var det november igen... 8-I


Jag tycker allt att det borde vara åtminstone li-i-ite mer än bara ett år mellan gångerna - och helst hade jag sett att det inte fanns någon november över huvudtaget!

Man kunde ju haft två maj istället, tex... Eller kanske ännu hellre; två juli!? <:-)Men, men...

Det är ju varmt som på en halvdan sommardag iallafall - redan nu vid sjutiden på morgonen, är det 12 grader ute!! Och det bör ju kunna stiga ytterligare fram på dagen. :-)

Tänkte jag skulle visa lite hur mitt fågelfotar-gömsle ser ut, fast så kom jag på att jag knappt har tagit några foton på det. Och inte ett enda på hur det ser ut inuti...Nu är det i och för sej så spartanskt inrett, så det finns egentligen inget mer att visa än väggen och kamouflagenätet - och dessa syns ju skapligt bra på fotot ovan! Funderar på om jag ska be maken fixa ett tak också... Det regnar onekligen in! Å andra sidan står jag inte där när det regnar, och som sagt var så finns det inget möblemang eller så som kan ta skada av fukten... :-)

Den vita brädan i fotots vänsterkant, är knutbrädan till friggeboden som gömslet är fäst vid.

Till höger ser ni fröautomaten (med domherrehane på plats) och lådan där ekorrarna har sin mat. (Tyvärr finns det inga ekorrar här just nu, men jag hoppas att de snart kommer tillbaka - hasselnötterna och ekollonen borde väl snart vara slut ute i skogen!?).

Det kan väl vara ungefär 2½ meter mellan gömslet och fröautomaten - ett lagom avstånd när man bara har 200 millimeters tele. :-)Och som synes på det här fotot, så är inte fåglarna rädda för gömslet! Men de märker för det mesta när jag är i det, så det är färre fåglar som kommer fram till maten då än annars. Fast tillräckligt många för att det ändå ska kännas lönt att stå där och lurpassa på dem med kameran! :-)

/AnnaKK

RSS 2.0