Och så var det november igen... 8-I


Jag tycker allt att det borde vara åtminstone li-i-ite mer än bara ett år mellan gångerna - och helst hade jag sett att det inte fanns någon november över huvudtaget!

Man kunde ju haft två maj istället, tex... Eller kanske ännu hellre; två juli!? <:-)Men, men...

Det är ju varmt som på en halvdan sommardag iallafall - redan nu vid sjutiden på morgonen, är det 12 grader ute!! Och det bör ju kunna stiga ytterligare fram på dagen. :-)

Tänkte jag skulle visa lite hur mitt fågelfotar-gömsle ser ut, fast så kom jag på att jag knappt har tagit några foton på det. Och inte ett enda på hur det ser ut inuti...Nu är det i och för sej så spartanskt inrett, så det finns egentligen inget mer att visa än väggen och kamouflagenätet - och dessa syns ju skapligt bra på fotot ovan! Funderar på om jag ska be maken fixa ett tak också... Det regnar onekligen in! Å andra sidan står jag inte där när det regnar, och som sagt var så finns det inget möblemang eller så som kan ta skada av fukten... :-)

Den vita brädan i fotots vänsterkant, är knutbrädan till friggeboden som gömslet är fäst vid.

Till höger ser ni fröautomaten (med domherrehane på plats) och lådan där ekorrarna har sin mat. (Tyvärr finns det inga ekorrar här just nu, men jag hoppas att de snart kommer tillbaka - hasselnötterna och ekollonen borde väl snart vara slut ute i skogen!?).

Det kan väl vara ungefär 2½ meter mellan gömslet och fröautomaten - ett lagom avstånd när man bara har 200 millimeters tele. :-)Och som synes på det här fotot, så är inte fåglarna rädda för gömslet! Men de märker för det mesta när jag är i det, så det är färre fåglar som kommer fram till maten då än annars. Fast tillräckligt många för att det ändå ska kännas lönt att stå där och lurpassa på dem med kameran! :-)

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Ååå, vad avis jag blir på detta gömsle!! ;) Men spartanskt inrett, vad är detta? Hade väntat mig stoppad soffa, vinhylla och infravärme! Det ska nog jag ha om jag någonsin får ett gömsle :P Men skämt åsido, det ska bli kul att se bilder på alla djur! (Och lägg ut en halv kalv eller nåt, så kommer det en örn...)

2011-11-01 @ 09:05:24
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Så underbart fint litet gömsle!

Och det är underbart nära.

Har du en stol därinne eller är det bara ståplats som gäller?

Finns det plats för två?

Jag ska nog också försöka mig på ett gömsle någon gång i framtiden.

2011-11-01 @ 09:21:29
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: Madde

va jag önskar fåglarna hittar till vårat fågelbord, så jag också kan knäppa lite bilder på de söta små liven:)

2011-11-01 @ 09:45:49
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Lisa | majamyra

Vad fint gömsle med militärnät också. Kul grej och fantastiska foton på jåglisarna.

2011-11-01 @ 10:02:54
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lennart O

Gomiddag! Ja två maj vore ju inte så dumt, men om november fortsätter som den börjat kan jag nog stå ut med den också.

Dina fågelfoton är extremt fina och skarpa och kunde gott och väl passa i vilken exklusiv fågelbok som helst. Kanske någon intressent hör av sig så småningom.

Ha det bra!

2011-11-01 @ 12:44:59
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Vilken bra idé, jag tar gärna två maj för då tycker jag om att ha semester. Så kan jag även tänka mig att ha två augusti augusti för då är det så fint på Öland. Kan inte fatta att det redan är 1 november, men jag hinner nog förstå det vad det lider.

Vilket fint gömme du har, skulle nog kunna tänka mig att apa efter detta fina bygge.Rolig läsning och tittande på fina bilder idag, nu när jag har missat en veckas bloggläsning. Men det har jag tagit igen nu.Kram

Kram

2011-11-01 @ 13:23:06
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Dina bilder ser alltid så skarpa och fina ut. För att slipp rörelseoskärpa med ett 200 mm objektiv måste antingen objektivet vara av hög kvalitet eller så får man skruva upp ISO-talet, men då blir det istället mycket brus. Undrar lite hur du gör för att få så skarpa och brusfria bilder.

2011-11-01 @ 14:28:44
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: fjällripan

Jätteroligt att se hur du har gjort ditt gömsle :) Jasååå bör man vara så pass nära när man tar bilder på småfåglarna med 200mm...bra att veta. Hemma hos mina morföräldrar kunde man gå jättenära, de var inte rädda, hoppas det blir så här hemma också...Jag har hängt upp en automat nu men än så länge inga fåglar...

Underbar bild på talgoxen!

2011-11-01 @ 15:23:27
URL: http://susannelindsfoto.blogspot.com/
Postat av: Morten Pedersen

Kjempefint bilde av fuglen i lufta. Vi får håpe november byr på litt flott vær den også for en gang skyld.

2011-11-01 @ 18:55:15
URL: http://foto.dv.no
Postat av: Linda

härligt vackra kort du tagit. gillar färgerna och ljuset i dom:)

2011-11-01 @ 20:40:25
URL: http://lindaelm.blogspot.com/
Postat av: Jane

Det blev ju toppenbra, ditt gömsle! Undrar o det är ett sådant min kollo-granne har fixat ... hon står nämligen alltid och smyger för att se vad som händer inne hos mig, ha ha!

2011-11-01 @ 22:03:48
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: annette

Tror Du gjort ngt som många drömmer om att få göra, nämligen ett gömsle, Du har verkligen fått till ett flertal högklassiga bilder redan nu från gömslet, för mej är det drömbilder Du fotar!

Tror nog att fåglarna vänjer sig vid gömslet och att Du är där ganska så snart och då stannar dom kvar vid sitt "smörgåsbord" även när Du är där!Ha en fin kväll!annette

2011-11-02 @ 18:51:23
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0