Så där ja...

 
 
 
Nu är det slutsopat för långliga tider!! :-D
 
Riktigt lika länge kommer det inte att dröja tills jag hörs av igen, men någon slags prioritet på SEMESTER kommer jag att ha ett tag nu.
 
 
 
 
Vem vet... Vi kanske möts nånstans ute på vägarna i sommar!? :-)
 
På återhörande, och många kramar!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Ett!!! :-)

 
Sista, eller möjligen nästsista, arbetspasset väntar - och det kan faktiskt vänta en stund till! ;-)
 
Ikväll firmafest med makens jobb, och från och med imorgon semester!
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Två!

 
Strax dax... Att bege sej till jobbet. Och ju mer jag funderar, desto mer troligt verkar det att jag måste dit en sväng på lördag morgon också - så det är nog så att jag i detta nu faktiskt har tre arbetspass kvar där. Men, men! <:-)
 
 
 
 
By the way... Härligt solsken utanför fönstret denna morgon!
 
OFF!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Tre!

 
Nu kan man absolut börja med nedräkningen inför semestern!? ;-)
 
Fast frågan är om jag har tre eller fyra arbetspass kvar att utföra...? Sånt vet man aldrig riktigt säkert med mitt jobb... Men jag satsar på att det ska räcka med tre! Fast om inte, så överlever jag väl ett fjärde också... <:-)
 
 
 
 
Jag har beklagat mej en del hos olika bloggvänner på sistone över att det knappt finns några insekter i min trädgård. Men nu tar jag tillbaka det - iallafall delvis! :-) Igår fanns det åtminstone flera stycken humlor bland blommorna i rabatterna. Och en liten äcklig fästing kröp på min ena arm, upptäckte jag, när jag kom in igen efter en stunds utevistelse... Såg även ett par-tre stycken fjärilar, förresten! Och en randig skalbagge av okänd art. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Flugsnappare... :-)

 
Den svartvita varianten har häckat i vår trädgård, bara några meter ifrån ytterdörren.
 
Hanen:
 
 
 
 
Och honan:
 
 
 
 
Ungarna flög troligtvis ut i helgen - hoppas verkligen att deras fjäderdräkt hade hunnit bli ordentligt vattenavvisasande... För, fy så blött det har varit! :-( Skönt nog så regnar det betydligt mindre idag. Kanske man rent av kan våga sej ut en stund med kameran igen lite längre fram på dagen!? ;-)
 
Ännu ett foto på hanen, som har varit den mest tacksamma "linslusen" av dem. :-)
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hur bonnigt som helst... >:-I

 
Det har mest varit problem sedan Blogg.se gjorde om en massa i bloggplattformen och bland bloggverktygen, tycker jag. Och det är så-å-å-å irriterande!! Vet att många har haft problem att lämna kommentarer i helgen, och nu är det som så att när jag vill klicka fram de kommentarer som ändå har hittat fram (för att kunna besvara dem!) så får jag bara upp följande på datorskärmen:
 
 
 
 
Inte ens får man se den där j-la kon på bild längre (det kunde man häromdagen). Men jag funderar starkt på att anmäla Blogg.se till djurskyddsinspektören... Det kan INTE vara okej att låta sin ko vandra lite som den vill ut och in ur ett serverrum!?!
 
Och de bonnläppar på Blogg.se som ansvarar för detta uppkomna k(a)os, kan för min del få ta sej ett långt-långt sommarbete på en annan planet...
 
Gaaah!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Annandag midsommar, eller nåt sånt...

 
Hoppas att ni har haft en skön helg, trots att det inte har varit det roligaste vädret överallt... <:-)
 
 
 
 
Om det inte hade regnat riktigt så förbaskat här idag som vad det gör, så hade jag och maken varit på utflykt nu. Men nu sitter vi hemma och ugglar istället - och faktiskt så är det rätt skönt, efter två kalaskvällar i rad! :-)
 
En vecka kvar att jobba - sedan semester!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så står plötsligt midsommar inför dörren!?

 
Vart har de här första tre veckorna av juni tagit vägen, säger jag bara...? <:-) Tycker det känns lite overkligt på nåt sätt att det redan ska vara midsommarafton imorgon. Men så är det!
 
Kan man återanvända lupinerna från studentfesten till att dekorera stången, tro?
 
 
 
 
Kan tänkas att jag inte bloggar något i helgen, så om vi inte hörs igen förrän på måndag eller så, så önskar jag er alla en riktigt fin och skön och jättehärlig midsommar!! Ha det toppen!!! :-)
 
Kramar!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Rödstjärtarna...

 
Häromdagen var det oro i högstubben där rödstjärtsparet har häckat. Ungarna hade blivit stora nog för att lämna boet, tyckte honan som ivrigt lockade och lockade och lockade på dem.
 
 
 
 
Hanen däremot såg jag inte till alls - han hade inte varit synlig på flera dagar faktiskt, så frågan är om han har förolyckats på något vis...?
 
 
 
 
Men i boet väntade som sagt var den nya generationen på att flyga ut i livet:
 
 
 
 
Och några andra kunde knappt vänta med att få flytta in där istället! 8-X
 
 
 
 
 
 
 
Vart familjen tog vägen sedan ungarna lämnat boet vet jag inte, men jag tror inte att de är kvar i vår trädgård. Men förmodligen finns de fortfarande någonstans i grannskapet, ett litet tag till iallafall...?
 
Och surrar i och kring högstubben gör det allt jämt... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Plötsligt i Haväng... :-)


Vilken tur att jag inte blev hängades över den där vildrosbusken så länge att jag missade allt det här! ;-)

/AnnaKK


Medans...


...sonen var på en folkracebana igår, och körde sönder och samman sin tvälingsbil fullständigt...

(Fast han vann B-finalen! Innan det gick så här illa med bilen i A-finalen. <:-) Till nästa tävling vill det nog till en ny kaross...?)

...så var maken och jag på utflykt till Österlen! :-)

Och medans jag tog fotot ovan, hände det riktigt spännande saker bakom ryggen på mej! ;-)

Men bilder på det får komma en annan dag. Har bara bortåt 600 foton att gå igenom... Phu!! 300 tagna av mej, och lika många tagna av maken. Eeeh... Kanske inte så-å-å-å bra alla gånger, att ha tillgång till varsin uppsättning systemkamera + bra "rese"-objektiv!?

/AnnaKK

Råbock i svartvitt...


En gråmulen morgon här, och det har regnat en del i natt. Men det ÄR lördag och det ÄR sommar!!

På återhörande! :-D

/AnnaKK
Fredag!! :-D


Måste erkänna att jag FORTFARANDE är ganska sliten efter allt stå-hej kring studenten. Så nu ser jag fram emot en helg med långa sovmorgnar och mycket slöa & slappa! Fast hur det blir med den saken återstår ju att se, förstås... <:-)


   


Den här bilden skulle jag ha visat för länge sen... Men det har inte hunnits med - eller nåt sånt...  Kvaiteten är dessutom usel, men med tanke på att det var VÄLDIGT skumt - för att inte säga mörkt (vilket ju faktiskt inte syns på fotona) - så ska man inte klaga allt för mycket över bruset... Det ville till ett högt ISO, 3600 om jag inte missminner mej.

Hur som helst! Ni ser va´!? Det är ett björktrastpar som har byggt sej ett bo på blåmesarnas "takterass"! :-D Och vad jag har kunnat se så har det rått god grannsämja dem emellan. Fast nu står båda "lägenheterna" tomma - björktrastungen jag visade i inlägget igårkväll var den siste som flyttade hemifrån... :-)

/AnnaKK

Nyttan med nytt...?


Test-eli-test...

Min bloggplattform har idag fått ett helt nytt utseende - och förmodligen är jag inte den enda som har drabbats av detta "hemska"!? <:-) 

Till en början var jag väldigt sugen på att bara trycka på en knapp som hade gett mej tillbaka det gamla utseendet!!! ;-) Men nu har jag kollat runt bland nymodligheterna en stund, och den första förvirringen har faktiskt börjat lägga sej... Och det verkar finnas ett och annat som är till det bättre, även om jag kanske inte kommer att använda mej så flitigt av det... Tex möjligheten att tagga inläggen. :-)

Och kolla! Jag lyckades ju till och med lägga in en bild här nu utan några som helst problem! :-D

Tagga björktrastunge...?

/AnnaKK

Student-kavalkad! :-)


Blandade foton från utspringet på John Bauer Gymnasiet i Växjö den 12/6-12:

/AnnaKKVi överlevde...


...studentfesten! :-D

Men lite "schletna" är vi allt, så jag återkommer här med nya krafter imorgon! <:-)

Nybakad frisör på skolgården tillsammans med pojkvännen igår eftermiddags.

/AnnaKK

Det är nära nu... 8-)


Om ca 15 timmar sätter vi oss i bilen och kör mot Växjö, för att se dottern och hennes skolkamrater springa ut en sista gång från sin gymnasieskola.

STUDENT!!! :-D

Och om ca 18 timmar börjar FESTEN här! När den slutar återstår att se... ;-)

/AnnaKK
Allt är inte vad det ser ut att vara... :-)


Det här till exempel...

...är (åtminstone för tillfället) inte alls en blivande folkracebil, utan en i högsta grad befintlig fågelholk!

Sonen hade inte rört den bilen på ett tag, men häromkvällen rullade han in den i verkstaden. Strax därefter hade han även en sädesärla där inne - och vid lite närmare granskning av motorrummet även en hel kull sädesärlebebisar!!

Så det var bara till att rulla ut den igen, och invänta en lämpligare dag för fortsatt skruvande på den. <:-)

Tyvärr har jag inte kommit åt att fota de små, för boet är gömt en bit in i karossen. Men föräldrarna ser jag mest hela tiden! Många flugor går det åt för att mätta ungarna... :-)

/AnnaKK

Den blomstertid nu kommer... :-)

Känns som om det hade varit helt perfekt att ha skolavslutning och studentfest imorgonkväll!?

Har stimmat så mycket hittills den här veckan, så det hade lixom gått av bara farten imorgon också - känns det som iallafall! Men... Istället ska jag få varva ner då, och få gå på - sitta ner på, och bara vara gäst på!! - en annan students fest.

Det blir nog bra det också!!! :-D

Sen blir det till att stimma igång igen på lördagmorgon, och förbereda så mycket som möjligt i helgen. För att inte tala om på måndag - då måste så gott som allt göras klart! Sen på tisdag - DÅ äntligen är det dags för dottern att springa ut från skolan på eftermiddagen, och ha sin studentfest här hemma på kvällen.

Hör ni inte av mej igen innan dess, så vet ni vad jag gör!! ;-)

/AnnaKK

Fler foton från minglet innan studentbalen... :-)


/AnnaKK
Så mycket kjoltyg... 8-)

Från Linnéparken i Växjö i eftermiddags, där studenterna samlades inför den bal som just nu pågår på Stadshotellet.

Det kommer mera imorgon! :-)

/AnnaKK

Sädesärleungar...

Nu har de uppenbarligen fått nog av att bo på den störiga byggarbetsplatsen, och flyttat därifrån! :-D

/AnnaKK

Bock i örtagård...


Inte riktigt kanske - men en liten bock var det iallafall som hälsade på, och mer eller mindre i vår trädgård, vid åttatiden igår morse. Tyvärr syns inte hornen på fotot... <:-I

Nya kameran hade svårt för att hitta fokus på rådjuret, när plommonträdet befann sej emellan den och det... Men det ska inte hända fler gånger nu, hoppas jag, för efter lite konsultation av handboken igårkväll insåg jag att jag måste göra lite mer än bara aktivera en autofokuspunkt. Jag måste även göra en så kallad "förfinad inställning" av den (inne i menyerna), för att kameran ska hitta rätt bland exempelvis blad och grenar.

Det är fixat nu! :-)

Och testat på ett flugsnapparpar lite tidigare i morse:

Honan (på den första bilden) hade jag i och för sej fri sikt fram till, men hanen (på den andra bilden) är fotad rakt genom en buske. "Blurret" i förgrunden och runtomkring honom, kommer sej av den buskens grenar och blad. Och nu hade autofokusen inga som helst problem längre med att förstå var jag ville att den skulle träffa.

Undrar förresten vad det är för sorts larv han har fångat...? Grönare än grön - och den var en present till honan! :-D

/AnnaKK
Det börjar bli påtagligt...


...att dotterns student bara är ca 1½ vecka fram i tiden!

Helgen har till stor del ägnats åt föreberedelser... Jag planerar och handlar, medans maken bygger festlokalen! 8-D

Vi pausade dock en stund igår eftermiddags, och åkte till Kristianstad och tittade på när dottern och hennes lagkompisar besegrade KDFF (ja, inte deras allsvenska lag förstås - utan division IV-laget! ;-D) med 2-1. Skön seger - det har plötsligt blivit tre såna i rad nu! :-)

Några foton från matchen:

Nu förstår jag hur dottern kan lägga såna suveräna passningar - kolla bara på ben- och fotvinkeln!! (På den vittröjade tjejen med nummer tre, alltså). Jösses - det kan inte finnas några skelettben alls där, va´...? 8-X

Vår målvakt har full kontroll på bollen. :-)


Återigen dottern i aktion;

Med understöd från sin innermittfältskollega (vit tröja nr 8) plockar hon bollen från kristianstadstjejen...

Fast det där med innermittfält är jobbigt - i vanliga fall spelar dottern yttermittfältare eller toppforward - så när matchen var slut var även hon helst slut! Andra hängande (pustande!!) spelaren från vänster:

Men som sagt: Det blev ju vinst - och då går tröttheten över rätt snabbt igen!! :-D

Och imorgon kastar jag mej återigen över studentfestförberedelserna!!

/AnnaKK

Sommaren börjar lite regnigt... <:-)


Men hur som helst så är det den första juni idag!!! :-D

/AnnaKK

RSS 2.0