Bock i örtagård...


Inte riktigt kanske - men en liten bock var det iallafall som hälsade på, och mer eller mindre i vår trädgård, vid åttatiden igår morse. Tyvärr syns inte hornen på fotot... <:-I

Nya kameran hade svårt för att hitta fokus på rådjuret, när plommonträdet befann sej emellan den och det... Men det ska inte hända fler gånger nu, hoppas jag, för efter lite konsultation av handboken igårkväll insåg jag att jag måste göra lite mer än bara aktivera en autofokuspunkt. Jag måste även göra en så kallad "förfinad inställning" av den (inne i menyerna), för att kameran ska hitta rätt bland exempelvis blad och grenar.

Det är fixat nu! :-)

Och testat på ett flugsnapparpar lite tidigare i morse:

Honan (på den första bilden) hade jag i och för sej fri sikt fram till, men hanen (på den andra bilden) är fotad rakt genom en buske. "Blurret" i förgrunden och runtomkring honom, kommer sej av den buskens grenar och blad. Och nu hade autofokusen inga som helst problem längre med att förstå var jag ville att den skulle träffa.

Undrar förresten vad det är för sorts larv han har fångat...? Grönare än grön - och den var en present till honan! :-D

/AnnaKK
Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Fina bilder ändå. Hur gjorde du då? Jag har inte heller läst in allt. När jag känner att det inte fokuserar ställer jag till manuell

2012-06-04 @ 14:56:16
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: mimmi

NU är jag avundsjuk .. jag vill också ha en sån kamera... fasiken så bra att man kan ändra så .. det blev ju riktiga kalas bilder :)

kramizz :)

2012-06-04 @ 16:22:17
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Å, jag vill också ha en sån där förfinad autofokuspunkt! :) Men det kanske inte finns på Sony? Ja, det kan ju inte du veta ;) Och jag vill också haaaaaaa en sån kameraaaaaaa!

2012-06-04 @ 18:05:47
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

åh, nu blir jag avundsjuk ... jag vill också ha en grön larv ;)) Upptäckte att jag har en flugsnapparfamilj vid kollostugan, det är bra, mindre flygfän som mygg etc.Kanske är det samma sak jag behöver göra med min kamera ... att läsa instruktionsboken, ha ha.

2012-06-04 @ 18:39:12
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Per-Anders

Den nya kameran ser ut att funka bra. Coolt at tman kan ställa in förfinad sökning på fokuspunkten.

2012-06-04 @ 20:00:19
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: mimmi

Jag plockade fram boken i dammgömman.. och läste.. och läste.. men inget sånt kom fram ..hur mycket jag än läste..men jag hittade en beskrivning om hur man använder CA... vilket var bra .. för där har jag fått gråa hår av att försöka att komma på hur i hela fridens namn man skulle kunde ändra något där.. jag har nog testat att klicka på alla knappar... förut om den som man tydligen skulle klicka på..Så nu har jag testat den .. där man man välja suddig bakgrund .. eller om förgrunden skall vara suddig.men.. men .. man kan inte ändra på någon iso eller fokus .. det var lite synd

kramizz :)

2012-06-04 @ 20:24:43
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Anonym

wow va härliga bilder å att få se en bock så nära!

2012-06-04 @ 22:00:05
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Victorias fotovärld

Vad roligt med sådant finbesök! :)Ja, visst är väl kossor fina, men får är inte så dumt det heller. Lammen är ju underbara.Nämen åh, vad spännande med studentbal! Det kommer säkert bli jättefina kort! Du kan ju trösta dig med att det ändå inte är så bra att fota i direkt solljus, så lite moln kanske inte är så dumt ändå ;)Lycka till!

2012-06-05 @ 11:33:54
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

Det gick ju jättebra, snyggt. Larven..ingen aning.

2012-06-05 @ 13:14:03
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0