Söndagmorgon...


Nä, jag har varken sett nån ekorre eller några solstrålar än idag. Men jag har fått min frukost iallafall! :-)

Och faktiskt... Det regnar INTE!? :-D

/AnnaKK


Det känns plötsligt länge sen...


...sommaren såg ut så här:Den blåa skrotbilen finns i och för sej kvar bakom verkstaden - men när såg jag en blommande maskros senast? Eller maskrosbollar? Och de där vita/ljusgula fjärilarna - var nånstans är de nu?? Och solskenet ska vi inte ens tala om - här bara regnar och regnar det... :-/

Men det är iallafall lördag - alltid något att glädja sej åt! :-)

/AnnaKK


I Rättvik...


...finns en riktigt LÅNG brygga! :-) Den är över 600 meter, och på den kan man promenera över långgrunt vatten exakt samma sträcka rakt ut i Siljan. HÄFTIGT!!Och allra längst ut vet man aldrig vad man kan hitta... Men är man i Dalarna, så kanske det inte är alldeles förvånande ändå med en fiol och en spelman!? :-)Han var förresten inte allra längst ut på bryggan, för det var de här båda killarna som kickade boll:Och som emellanåt fick hoppa i plurret och hämta upp nämnda boll igen... :-)På väg tillbaka in mot land:Jag färdades som synes tillsammans med tungt (kamera-)beväpnade personer! ;-) F´s rosa kameraväska är så söt - precis som F själv! :-)

Ett par andra sötingar badade i strandkanten:

Eller... Ja, åtminstone så tycker jag att flytvästen är jättesöt på bulldoggen! :-)

(Och just nu behöver man, iallafall om man befinner sej här i norra Skåne, ingen sjö om man vill bada. Det är bara till att gå ut och ställa sej i öspisseregnet! <:-/ Suck...)

/AnnaKK


Fredag...


Nån sa att det ska regna ännu mer idag än vad det gjorde igår. Om nu det är möjligt...?

Men isåfall: ÖRK!!! <:-I

Och tur att det finns bättre väder i datorn!! Bland mina bildfiler, till exempel. :-)Snart är det helg!!

Kramar!

/AnnaKK


Turist-fotografering i Malmö...


Ett litet urval från gårdagens bildskörd... :-) Det lär komma mer vart det lider.

För övrigt... ÄR det ett lidande att "råka" fastna på foton av det här slaget?? Det är ju inte självvalt, menar jag, men att befinna sej på en offentlig plats (som dessutom är så kameratät som vad Malmö City är så här års) har helt enkelt sina risker... <:-)

Jag har också fastnat på foton - det är jag 100% säker på. Så jag finns kanske också utlagd på någons blogg!? Och det gör inte mej ett dugg - det skulle rent av vara väldigt roligt att få se de fotona, om det nu förhåller sej så. :-)

Två till; Dessa är till skillnad mot dem ovan tagna med kompaktkameran. Vet i sjutton varför de blev så himla brusiga...? Men kanske börjar den kameran helt enkelt bli ganska så utsliten... <:-)

Så modig att jag vågar sticka in kameran genom dörren till nån spännande butik, och bränna av några "skott" (med blixt!?), har jag inte blivit ännu! :-D

/AnnaKK


Idag stämde ALLT!! :-)


Vädret var TOPPEN i Malmö, det pågick nån slags marknad utöver den vanliga komersen i centrum - och stan var framför allt full av fotande turister:Bättre förutsättningar för lyckat gatufoto kan man antagligen inte ha!? :-)

Nu känns det nästan bara fint, att jag inte kommer att ha tillgång till mitt tåg-kort på ett par dar (dottern ska låna det) - för jag lär ha FULLT UPP med redigering! ;-)

/AnnaKK


Onsdag...


Dottern har tingat mitt tåg-kort imorgon och på fredag, så det känns som om jag inte har något val angående vad jag ska göra idag!? Fast det är ju ett ganska angenämt val, så... :-)

OFF!!(Men så länge man inte behöver kränga på sej en sydväst, så går det ju an iallafall! Och kanske att vädret bättrar sej framåt dagen, precis som det gjorde igår...? Hoppas kan man ju alltid göra!)

På återhörande! :-)

Kramar!

/AnnaKK


Nästan som en riktig sommardag! :-)
Solen har letat sej fram mellan molnen lite då och då, och jag tror faktiskt inte det har kommit ett enda regnstänk på hela dagen!? Något annat vatten har jag inte heller varit i närheten av, men det hade inte alls varit dumt att befunnit sej vid havet. Eller åtminstone vid en sjö... :-)

Fotot ovan är taget i Höga Kusten nånstans. Visst ser det mysigt ut att paddla så där??

Men jag har fått nöja mej med att trampa asfalt i Hässleholm idag. Kände att jag måste skaffa ett UV-filter till det nya objektivet, och El-Giganten hade rea på såna! :-D

Mer "nödvändigt ont": Jag har varit på jobbet en sväng, och kollat om stället överhuvudtaget stod kvar. Har inte varit där sedan den 2/7, men faktiskt så var allt sej likt. Och som vanligt var det dåligt med iskrivningar i kalendern, så jag kan bara gissa att verksamheterna rullar igång nästa vecka. Men för säkerhets skull får jag nog titta inom där nån gång till den här veckan...

Go´natt!

/AnnaKK


Klickat i Malmö i fredags...
Om jag inte missuppfattade situationen, så lånde paret till höger ut sin kamera till den för dem okända tjejen till vänster. Och så tog hon ett foto på dem och statyn. :-)

Själv satt jag på en bänk och dokumenterade så allt gick rätt och riktigt till... ;-) Fast bilden blev allt annat än rät, eftersom jag smög lite och höll kameran (kompakten...) nere i knäet. Och uppenbarligen på sne...

Här smög jag däremot inte ett dugg, utan gjorde som alla andra turister; Stegande fram till fontänen och tog ett foto på den:Att det "råkade" komma med folk också, gick lixom inte att undvika. <:-)

Undras om det kan tänkas bli ett lämpligt "ut och tåga"- (och gatufota!) -väder idag!? Är sugen, men INTE om det ska regna... Just nu är det bara mulet, men svårbedömt om det ska förbli så eller bli sämre. För man vågar väl inte hoppas på att det rent av ska bli bättre!? Eller...? 8-)

/AnnaKK


The New Generation!


Domherrarnas telningar vet snart allt som är värt att veta om solrosfrön. Särskilt om dem som serveras i min fågel- och ekorrestaurang... :-)

Jag tycker att ungarna nästan ser ut som små papegojor!? Men prata kan de antagligen aldrig lära sej att göra...?

Den här lilla knatten ser mer ut som en indian:Det är en forsärleunge. :-) Så söt så, med sin lilla uppstickande fjäder bak i nacken!

En "Flygande Köttbulle" - dvs en gärdsmygsunge - har vi här, fast på fotot flyger den visserligen inte:Och så avslutningsvis ett fågelfoto som jag tog på semestern:Har inte en aning om vad det är för slags fågel, och den ville tydligen helst inte vara med på bild heller... Om nån både ser fågeln, och känner igen den, får ni gärna tala om för mej vad det är för sort!? :-) Fotograferade den på stranden (den satt så fint på stenen när jag zoomade in den), och den är ganska liten - iallafall betydligt mindre än en trast...

Go´morron!! :-)

/AnnaKK
Folkrace-bilder...


Som sagt var, så fick det nya 28-75 millimetersobjektivet följa med på folkracetävlingen igår - dels för att jag ville testa det lite mer än vad jag hann göra i fredagskväll, och dels för att tanken med det ju faktiskt är att det ska komplettera 70-200-objektivet i fotoväskan.

Det sistnämda objektivet är så klart så oändligt mycket bättre till den här sortens sportfoto, men det gick ju faktiskt att fånga lite action med det lilla också. :-)Sa jag action!? Räddningsaktion, menade jag kanske...? <:-)

Och typ skogsbrand:(Nädå, det brann inte - bara rök blått så in i (...) från en av bilarna i det heatet!)

Och NU kommer det lite action igen:Fotot ovan är till skillnad från dem ovanför det, taget med det stora 70-200:t. Fast det syns nog inte så stor skillnad i bildkvaliteten på de här små bloggfotona - men på datorskärmen är det en rejäl skillnad mellan originalfilerna, precis som det SKA vara mellan foton tagna med dessa båda olika objektiv.

(Så fort jag hinner ska jag visa foton tagna på närmare håll med 28-75:an, för det är till sånt som det lämpar sej bäst!)

Fler foton tagna med 70-200:I nummer två från vänster sitter sonen, och som synes blev det lite trångt direkt efter starten... <:-)Jag tror inte det är nån "Åsa" som kör den gula bilen just här - för så där fult kör väl inte tjejer!? >:-DEgentligen ser det ju inte så farligt ut, men tydligen lyckades han slira så mycket och länge på kopplingen att lamellerna tog slut... 200 meter senare var det bara till att kliva ur, och kasta in handsken för resten av tävlingen.

Nåt som däremot ser väldigt farligt ut, är att åka på taket på en sån här bil!!! 8-XSer ni nallen!? Jag var livrädd att den här bilen också skulle volta, så nallen skulle råka illa ut... Men tack och lov så hände det inte! Pjuh!! <:-)Hönsgårdskörning, typ. Och gissa av vilka...? Suck!

Att en junior inte kan köra bil, är väl däremot förståeligt:I den klassen har ju förarna faktiskt inte tagit körkort än, så! <:-)Bara till att bära ut möget, och sen på´t igen!!

/AnnaKK


PS! Vurporna jag visar ser värre ut än vad de var! Samtliga förare kröp själva ut ur bilarna, och var till synes helt oskadda! Fast jag undrar alltjämt om man ändå inte har nån slags hjärnskada när man vill hålla på med sånt här...? 8-X Och den frågeställningen gäller inte minst till min egen son!! DS!


Folkrace-lördag...


Med en make i funktionärsstaben och en son i startfältet, var det bara till att själv bege sej till banan och ta de där fotona som den förstnämnde egentligen hade tänkt sej att själv ta! ;-)

Hade det mesta utom närbildslinsen med mej i foto-packningen, och bilderna till denna lite fula animering är tagna med det nya objektivet:Har drygt 300 folkracebilder till att "göra nånting av"... Men särskilt många på när sonen kör blev det inte - för hans bil höll bara i ett halvt varv! Sen var kopplingen slut, och eventuellt bakaxeln också kaputtad... <:-/

Tråkvädret håller i sej, men på sitt sätt passar det ju denna i övrigt sorgesamma helg. Tänker mycket på det som hänt i Norge och följer nyhetsrapporteringarna, men förstår det lixom inte ändå... För mej blir det iallafall bara fler och fler frågor, ju mer "fakta" som kommer fram.  

/AnnaKK


Gårdagens händelser...


Det kommer väl aldrig gå att förknippa den 22/7 2011 med något annat än vansinnesdåden i Norge. Fy fan!!!

Själv befann jag mej på ett tåg mellan Malmö och Hässleholm när bomben i Oslo small av - och fick inte veta vad som hänt förrän ett par timmar senare. Fast egentligen är det väl först nu på morgonen som saker och ting börjar klarna ordentligt - fast lika obegripligt och fruktansvärt är det ju ändå... Ja, jag saknar ord. :-(I mitt eget "privata vansinne" har ju under en tid pågått en kamp mot köpbegär angående nya kameraprylar - och den kampen förlorade jag igår. ;-)

Därav utflykten till Malmö! Och det var ett begagnat Tamron-objektiv i Rajala-butiken som blev mitt fall...Ett Tamron AF SP 28-75/2,8 DI IF XR, närmare bestämt. :-)

Jag hade sett det på nätet i deras beg-lista, och trodde att det kanske inte skulle vara så mycket att hurra för... Det verkade för billigt (2000:-) för att kunna vara bra, lixom!? Men det ser som nytt ut, och funkar oklanderligt + att jag har tre månaders garanti på det.

Och det kostade alltså mindre än vad jag har sett privatpersoner ta på Fotosidans köp & sälj-sajt, Blocket och liknande! Där ligger de ofta på 2500... (Nypriset är kring 4000:-). 

Provade mitt fynd lite grann här hemmavid igårkväll, och så här långt är jag hur nöjd som helst. :-)

/AnnaKK

Som höst... :-/


Rena rama gråskalan utanför fönsterna idag. Och vått...

Och hur mörkt får det egentligen vara en morgon vid halvsjusnåret i juli!? Det var ju nätt och jämt att man hittade ut ur sovrummet utan att tända lampan... 8-XHa´re!! :-)

/AnnaKK

En till glass...


...från semesternedslaget i Rättvik!De var ju som sagt var inte så stora där, så när två ska dela på en glass (och kanske dessutom på bara en kula?) och man inte ens har tagit en våffelstrut utan en pappersbägare...

Ja, då kan nog tyvärr inte voffsingen räkna med att få smaka ens en enda liten smula!? Stackarn... <:-)

Nåja...

Betydligt intressantare än glassen, upplevde jag att Siljan var! Så vacker!! 8-)Det här fotot är taget på en gångbro under riksvägen, och den leder direkt till stranden. Där finns det bland annat en megalång brygga, men den hoppades vi få möjlighet att titta närmare på nästa dag, så...

...efter bensträckaren (och glassintaget) körde maken och jag vidare till vårt sista resmål; Byn Rälta söder om Leksand.

Vilket fantastiskt ställe! Timmerhus och loppisar, gamla bilar och söta hästar - och riktiga ångbåtar!! 8-)

Tack Lisa, Kjell och Frida för att vi fick hälsa på hos er!! (Och Daniel också så klart, fast att han inte var hemma).

Fler foton (från bla Rättvik!) kommer en annan dag... :-)

/AnnaKKSame shit but different...


Det här är en glasskula i våffla för 20 spänn i Rättvik:Och det här är en "likadan" till samma pris, fast i Hässleholm:Förutsatt att man inte tänker på figuren, så är det väl ingen tvekan om vilken man väljer!? :-D

Och det häftiga är att i Hässleholm är en kula egentligen två skoptag i glasslådan, så därför kan man "dela på" kulan och få två smaker istället för bara en!

Så... Otto-glasskiosken på Torget i Hässleholm! Missa INTE den om ni turistar i närheten!!! :-)~

------------------------

Ett betydligt svårare val är det att bestämma sej för att förnya/komplettera kamerautrustningen eller inte... Pjuh!! 

Största anledningen till att jag åkte till Hässleholm igår var nämligen inte alls glassen, utan att jag ville se och känna på en Nikon-kamera. :-) Nu fanns det tyvärr inte en lika duktig och engagerad försäljare på Expert där, som vad det gjorde på Mattssons Foto i Lund... Men det jag såg, och delvis själv kunde räkna ut, var väl hur som helst ungefär följande:

- Nikon D7000 verkar vara en riktigt kompetent kamera!

- Den känns dock lite kantig och obekväm att hålla i, och är den inte rätt plastig också...? (Precis som jag upplever att Canon EOS 60D också är...)

- Jag tvivlar starkt på att jag skulle kunna bli vän med knapparna på en Nikon (oavsett modell), för de sitter ju inte alls där jag är van vid att ha dem!? 8-X

Summa summarum: Jag har nog kommit så långt i planerna, att jag åtminstone kan utesluta att byta märke!? Alltid något! <:-)

Så det blir ganska säkert en Canon igen... Undrar när de planerar att släppa nästa EOS-semiproffsmodell, och om isåfall DEN kommer att vara nåt för MEJ??? 8-)

/AnnaKK


PS! Behovet för makens del, att ha ett annat objektiv än 70-200 på 40D:n på folkracetävlingen nu på lördag, har löst sej! Han ska nämligen inte alls fota då, utan vara funktionär! ;-)

Tur det, kanske... För nu när jag har läst på om det objektivet som vi funderade på, så känns det faktiskt inte som om vi skulle bli helt nöjda med det...? :-I För att vara ett så pass dyrt objektiv (ca 10 000 spänn) verkar det inte prestera riktigt vad man tycker att man faktiskt kan förvänta sej - iallafall inte när man läser flera av dessa recensioner!? Hå-hå-ja-ja... DS!


Från den ena höjdaren till den andra... :-)


Efter att ha åkt linbana uppe bland trädtopparna, var det ju ingen tvekan om att jag skulle upp i en skylift också när jag fick chansen!!

Särskilt som den fanns här hemma för nån vecka sen (inlånad för att kunna fixa ett lite svåråtkomligt målningsarbete), och jag dessutom en gång i tiden nobbade att köpa ett flygfoto som någon sliskig försäljartyp tagit av vår fastighet... Det var egentligen bara taket av huset som syntes på det! :-D

17 meter upp, skulle man visst kunna komma med den här mojängen... Men jag tror inte maken hissade upp oss till max, och jag lovar att det räckte mycket bra som det blev!! Hu, så knirkligt och vingligt det kändes...

Ett par snabba foton på huset bara - sen ville jag faktiskt ner på trygga marken igen! <:-)Den provisoriska vedförvaringen ser ju lite tradig ut i förgrunden, men jag lyckades iallafall eliminera alla sonens skrotiga folkracebilar ur sökaren! >:-) Och skogmaskinen (som skymtar fram strax till höger om huset) är ju nästan lika grön som träden, så...

Däremot är jag inte så förtjust i att kvällssolen klättrar upp i trädtopparna (och sedan försvinner helt och hållet) alldeles för tididgt även mitt i sommaren! :-/ Så lite (mycket!) "skogsdöd" på grannens mark till vänster utanför bilden, skulle jag faktiskt inte alls ha nåt emot! ;-)

/AnnaKK

Semestertips: Åk linbana!! :-)
Just den här tog oss upp till Skulebergets topp, och jag lovar att den hisnande känslan och den magnifika utsikten var värd varenda krona det kostade!! (80:-/pers tur o retur). :-D/AnnaKK


Gästbloggare!?


Han har inte bara "snott" min bästaste kamera...Nu kräver han att jag visar upp hans foton också!? 8-X

Nån text har han (och "han" är alltså min make, fast det har ni väl redan räknat ut) däremot inte lämnat in - så då blir det väl ingen sådan till bilderna då...

Fast jag kan ju säga att det är JAG som har beskurit och redigerat dem. Och förmodligen var det JAG som även gjorde grundinställningarna i kameran här hemma, innan han for iväg med den till folkrace-jippot i Vimmerby i helgen. :-DMåste också säga att han verkligen har lärt sej både mycket och fort om bländare, ISO och exponeringskompensation - för det var inte alls mycket jag behövde justera i bildbehandlingen av dessa foton! :-)

Egentligen skulle han ju bara vara min "packåsna" under semestern, och BÄRA klumpeduns-kameran åt mej... Men han fotade nästan lika friskt som jag, och fortsättningsvis kommer det väl att vara krig om vem som ska få ha 40D:n... <:-) Dessutom tycker han att vi borde skaffa ett till L-objektiv till den, så han kan fota folkrace på lördag också - på en bana där avstånden inte är lika långa som i Vimmerby, och där det därför antagligen inte funkar lika bra att använda ett 70-200-objektiv!! 8-X Galenpanna...

Trevlig tisdag på er!! :-)

/AnnaKK


Varit i Lund!


Ambitionen att gatufota idag höll inte riktigt... <:-I Visserligen kom jag iväg med tåget till en lämplig destination, men väl där så blev jag plötsligt helmesig och ville bara använda kompaktkamran.

SUCK!! Varför blir man sån ibland för??? :-/

Så istället för att hänga i folkvimlet på stan, så letade jag upp Botaniska Trädgården och strosade runt i den en stund.

Avkopplande och vackert! :-) Fotade lite blommor. Och en häck...Sen tyckte jag att det ändå måste vara någon slags mening med att ha släpat med mej systemkameran (450D:n) också på utfärden, så jag letade upp Mattssons Foto och stegade in där och frågade om de hade nån lämplig kamera jag skulle kunna byta upp mej till! :-D

Fick en himla bra demonstration av Canon-modellerna 600D och 60D. Och köplust till på det... Hm!

Fundera, fundera... Inte för att JAG behöver en ny kamera egentligen, men maken har fått fatt i min 40D en hel del på sistone - och HAN blir allt mer ovillig till att lämna ifrån sej den igen! ;-)

/AnnaKK


Allt detta vägfotande under semestern...


...borde förstås nu bytas ut mot lite gatufotande istället...!?

Nog för att jag försökte fånga en del folk också på bild, när vi var på de olika turist-grejsimojserna - men något ordentligt gatufotande blev det INTE... 

Däremot kan jag visa upp ett par "Beach 2011"-bilder! :-)

Ingen går ju till stranden nu för tiden utan att ha digitalkameran eller kameramobilen med sej... Och jag kan bara inte låta bli att försöka fånga andra fotografer in action när tillfälle bjuds:

I morgon - om vädret vill! - har jag planer på att ta mej en sväng söderut med tåget, och isåfall får det allt bli ett seriöst försök till riktigt gatufotande i någon större stad då. :-)

Go´ kväll!!

/AnnaKK


Gör om - Gör rätt!


Eller se åtminstone till att få fota om vissa saker i rätt VÄDER... ;-)

Vi campade ju helt nära Högakustenbron, så därför var det bara till att susa över den igen en annan dag - när det INTE regnade - och ta nya foton. :-D

Öh... Ser ni "korgen" som hänger högt uppe till vänster...??

Tydligen pågick det inte bara vägarbeten, utan även nåt slags underhållsarbete... Snacka om höjdar-jobb!! 8-XSå fort man har kommit över till norrsidan, så kan man svänga av E4:an och göra ett stopp vid ett hotell.

Det gjorde vi, och därifrån har man verkligen prima utsikt över bron och Ångermanälven.


Sen snurrade vi tillbaka ut på E4:an, och kom först under bron......och sedan upp på den igen, för att åka tillbaka till campingen på södersidan! :-) Tog så klart en massa foton då också - men dem ska ni faktiskt få slippa att se!!

Däremot kan jag slänga med ett par andra "genom bilrutan"-snapshots i det här inlägget... För det har blivit en väldans massa såna foton under den här resan, må ni tro!

Många skitdåliga, men ett och annat hyfast bra... 

Dessa foton är framförallt bra att ha som stöd för minnet. Angående resvägen, i vilken ordning vi besökte sevärdheterna och så där... :-)

Visst är det VACKERT!? 8-)

Och här åker vi över en annan bro - Sandöbron:

Husinspiration:

Gamla och något eftersatta i underhåll, men ack så söta och charmiga!!! Vill ha! 8-D

/AnnaKKBesynnerlig farkost... 8-)


För ett tag sen lärde jag mej att det finns något som heter gyrokopter... :-) En korsning mellan flygplan och helikopter, typ.

Om man istället tänker sej en trevägskorsning mellan båt, vindsnurra och drake - så skulle avkomman kunna se ut så här:Ja, inte bara skulle kunna, förresten... Denna farkost finns verkligen!

Jag har aldrig sett nåt galnare, tror jag - inte som kan flyga iallafall!! Ultralätta flygplan brukar ju vara - just det! - lätta, men det här ser ju ungefär hur tungt och åbäkigt ut som helst!?

Jag fattar INTE hur denna farkost kunde flyga så som den faktiskt gjorde!?!Möjligen var gummibåten fylld med helium...? 8-D

Hur som helst så drog den ett antal repor på onsdagmorgonen över Mörtsjön som vi campade vid, och när vi en stund senare satte oss i bilen för att åka in till Härnösand (tror vi hade 3 mil dit?) så såg vi den precis lämna sjön och försvinna bort över skogen... 

Framme i Härnösand parkerade vi bilen alldeles i närheten av en kaj, och gick för att titta lite på båtarna som låg där. Vad ser vi då???

Kolla noga "flugpricken" som pilen pekar på:Minsann, om inte gummibåten för utom att kunna flyga även var snabb - för den måste ju ha hållt nästan samma hastighet i luften som vad vi höll med bilen på E4:an!?!

Eller kryllar det möjligen av såna här "ufon" i Norrland...?

Fast jag är dock rätt säker på att det ÄR samma som vi såg vid Mörtsjön:Nu bara måste jag googla lite, och se om jag kan hitta detta - eller ett liknande - "flygtyg" nånstans på nätet!! 8-)

/AnnaKK

UPPDATERING:

Här hittade jag en sida med lite mer info osv! Ja, det är väl bara till att boka en egen flygtur nu!? ;-)Högakustenbron...


...såg jag för första gången, då förra måndagen:Pampig sak! 8-)

(Lite fakta om den finns här!)

Men vi skulle svänga av E4:an precis innan vi kom fram till den, så att åka över fick bero...

Däremot kunde vi på kvällen beskåda bron från en höjd strax intill campingplatsen som vi bodde på. Avståndet till den kan väl vara si så där två kilometer.Dagen efter skulle vi äntligen åka över den:Så klart att det både regnade och pågick vägarbeten då!? <:-I----------------------------Idag har jag blivit gräsänka, typ. Sonen och några kompisar har varit i Vimmerby hela veckan på "folkrace-festival" (tävlar dock inte utan tittar bara på), och alldeles nyss for maken och dottern också ditåt. Finalerna körs idag, och sen ska de sova över hos bekantar som har tillgång till en stuga. :-)

Så nu är jag och hunden mol allena, tills allihopa kommer hem igen nån gång i morgon. 

Bästa kameran har förresten också hängt med till Vimmerby... Sniff! Nästan värre att klara sej ett dygn utan den, än utan maken! ;-)

/AnnaKK


Nicke Borg...


...uppträdde också på FIX FM Festivalen. :-)Av alla låtar som var med i Melodifestivalen 2011, var hans Leaving Home den som bet sej fast mest hos mej. Så det var riktigt kul att få höra den live i måndags! :-)Men brrr, vilka fula tatueringar han har... 8-X Dock gillar jag en, fast den syns tyvärr inte på mina foton. Han har "drug free" inpräntat bakom/nedanför vänsterörat. :-)

Andra jobbar också hårt för nykterheten, men jag tror bestämt att min lilla kompaktkamera blev både darrig och lätt tårögd när den registrerade detta hemska förfarande:Två flak öl rätt ner i dagvattenbrunnen... 8-X Men så klart bättre det, än rakt ner i magen på några minderåriga, förstås!! 

/AnnaKK


Fler foton från Höga Kusten... (Och lite annat också!)


Insjöar i all ära, men havet är ändå alltid havet... :-)Denna röda klapperstensstrand ligger vid Norrfällsviken i Höga Kusten. :-)

Även detta foto är taget där:Jag vill också segla!!! :-)

Eller möjligen åka motorbåt. Dock inte på det här viset, som någon/några gjorde nästan ända inne i hamen i Barsta:Hrmpf!!! >:-I Näe...

Det är absolut en segelbåt som jag helst skulle vilja följa med, om jag nån gång fick chansen... :-)Den här ovan framfördes av en ensam äldre man, och la till vid kajen i Barsta medans vi var där. Han kanske skulle behöva en liten gast som hjälp ibland!? :-DBada bland båtarna i en hamn, vet jag inte om jag ens skulle vilja drömma om att göra...? Verkar måttligt trevligt!?

Däremot fanns det en fin badbrygga i anslutning till campingen vi bodde på:Den ligger dock inte i havet, utan i en liten insjö som heter Mörtsjön, och jag måste erkänna att jag inte badade där heller...

BADKRUKA! <:-)

Campingen var däremot en riktig liten pärla, som jag varmt kan rekommendera! Trevlig personal, fin-fint läge, fina tomter, jättefräscha toaletter/duschar, stugorna man kan hyra såg helt okej ut - och så var det framförallt så lugnt och gemytligt där! Inte alls lika stökigt, och bitvis skränigt, som det är på campingar här nere i södra Sverige.------------------------Från det ena till det andra...

Det har regnat så gott som hela dagen, så jag har kommit en skaplig bit med alla semesterfotona. :-)

Fast rätt vad det är slirar man ju bakåt bland mapparna och hittar gammalt som man inte heller har hunnit gå igenom ordentligt - och som man ju också skulle vilja publicera här på bloggen! Så det är mer eller mindre ett evighetsgöra, det här...

Visst var det alldeles för länge sen jag visade en ekorrbild, tex!? :-)Tar en till när jag ändå håller på! ;-)Det är de där ungarna som vi hade här för ett tag sen som figurerar på dessa foton. Vet faktiskt inte om de är kvar här ännu, men det är väl inte omöjligt att de är. :-) Fast nu är det nog lika stora som föräldrarna, så det är inte lätt att bedöma vem det faktiskt är som kommer och äter - och om denna i själva verket är en eller flera!? Jag har dock inte sett mer än en ekorre åt gången sen vi kom hem... Men en ekorre är alltid bättre än ingen ekorre, så jag är fullt nöjd med det!

Trevlig kväll på er allihopa! :-)

/AnnaKK


Några semesterfoton... :-)


Äntligen har jag åtminstone börjat grejsa med alla fotona från Höga Kusten och Dalarna.

Dessa är tagna förra tisdagen, när vi gjorde vår första utflykt i Höga Kusten. Som synes lite regnstänk till en början, men sen blev det bara bättre och bättre. :-)

(Tack och lov att vi inte semestrar där denna veckan, med tanke på vilka åskoväder, skyfall osv som det har varit där uppe nu... Hua!)

Man kan väl inte annat än ÄLSKA den här naturen!? Sverige ÄR fantastiskt!!! :-D

/AnnaKK


Inte utan min... :-)
Numera behöver man ju verkligen inte känna sej som från en annan planet typ, när man går ut på stan med systemkameran i högsta hugg. För det gör ju alla - nästan, iallafall! :-)

konserten i måndagskväll var det definitivt tätt mellan systemisarna, och det var inte utan att jag då önskade att även min hade haft denna finess;Vinklingsbar skärm, alltså! :-)

I de flesta nya systemkameror finns det ju även filmfunktion, men har man inte en sån duger det förstås med en gammal hederlig sån här: (Om just denna är gammal vet jag i och för sej inte!)

Dock... De allra flesta konsert-/festivalbesökare fotar och filmar nog trots allt fortfarande med en sån här:Bara för att man kan, antar jag!? Och det kunde man väl inte ens drömma om för 10-15 år sen att man faktiskt skulle kunna (iallafall inte så här bra!?)... 8-) Snacka om produktutveckling, säger jag bara!!

Och i den där mobilskärmen kan ni se ganska bra hur det såg ut mellan mej och scenen... En massa huvuden och ett kravallstaket + att artisterna mestadels stod vända med högersidan åt mitt håll... Här syns det kanske än bättre:En kätting och diverse linor och draperier störde också sikten... Husen och byggkranen i bakgrunden hade man väl också helst varit utan...

Men kan man inte ta bort det, så får man väl rätt och slätt låta det vara med och liksom "göra" bilderna!? :-)Eeeh...? Nä...

Tur att Vincent ser glad ut - annars skulle man ju kunna tro att han blivit inburad av ordningsmaketen... <:-I

-----------------------

Idag blir det nog (fast den saken kan man förstås aldrig vara helt säker på!) en kamerafri dag. :-) Och eftersom vädret ska vara hyfsat fint, så tar jag antagligen datorfritt också.

Men i morgon ska det enligt SMHI regna, och då finns det (fortfarande...) ett par tusen semesterfoton att gå igenom och så smått börja redigera.

Ha en skön onsdag!!

Kramar!

/AnnaKK


RIX FM Festival... :-)


Sa jag att jag inte skulle åka/köra så mycket bil igår?? FEL - FEL - FEL! <:-) Innan dagen var över hade jag avverkat åtminstone 15 bilmil, ömsom som passagerare och ömsom som chaufför.

Fast det var helt okej! :-)

Den långa färden blev Kristianstad tur och retur på kvällen, för att kolla in ett evenemang kopplat till de så kallade Kristianstadsdagarna som pågår nu. Men jag ska erkänna att det främst var för att dottern och en kompis till henne ville ha skjuts som jag tog mej dit. Men jag ångar det förstås inte!Sanna Nielsen - inkallad som vikarie för en sjuk Danny.Vincent - riktigt BRA!!Eric Amarillo - inte så bra att jag skulle vilja göra det han sjöng om... ;-)

Jag hade inte nån superbra plats att stå och fota från, men det gick iallafall. Efteråt fick jag veta att dottern hade stått med helt fri sikt, och dessutom riktigt nära scenen, men hon hade bara sin mobiltelefon att fota med. Tänk om hon hade lånat min kompaktkamera istället... Men, men!

Själv har jag fotat med Canon EOS 450 + 18-200-objektivet.

/AnnaKK


Hemma!! :-)
På ganska precis nio timmar, tog vi oss igår från vår destination i Dalarna och hem - några matstopp och så där inkluderat.

Phu!

Så idag känner jag att jag inte behöver sitta särskilt många minuter i en bil! Och det ska jag inte göra heller - mer än för en tripp till närmaste affär. (Eftersom någon mer eller mindre har ätit oss ur huset medans vi har varit borta... 8-I).

Hur som helst! Det har varit en underbar vecka, och till er som ännu inte har besökt Höga Kusten så har jag bara en sak att säga: Gör det!!! :-D

Och ta med Dalarna i samma resa, för det är också så himla fi-i-i-int!! Särskilt då Siljansbygden. :-)

Nu har jag bortåt tvåtusen foton att gå igenom, och det lär ta sin lilla tid... Men förr eller senare kommer det givetvis en massa bilder från vår resa!

Ha en fin måndag allihopa. :-)

/AnnaKK


Tänka sej... :-)


Nästan hundra mil hemifrån, och äntligen får jag se min landskapsblomma för första gången i mitt liv!

Och då snackar jag inte om Skånes landskapsblomma prästkragen, utan om linnean. Smålands landskapsblomma, alltså - som den smålänning jag ju i grund och botten är! :-)Hoppas den inte är fridlyst!? 8-X Blev ju så till mej över denna lilla oemotståndligt söta, att jag plockade en reva utan att tänka mej det allra minsta för... Host!!

Nu intensifieras semestertrippen, och det kan hända att jag inte syns till nåt mer här i bloggvärlden förrän vi är hemma igen.

Idag reser vi söder ut igen, och på fredag ska vi landa hos vänner i Dalarna. Och senast på söndagkväll måste vi vara hemma och byta av sonen angående hund- och huspassandet. :-)

På återhörande!

Kramar!!

/AnnaKK


För ett dygn sen, eller så - part III... :-)
Gårdagens utfärd var en riktigt höjdare angående naturupplevelser och så där - men bara två bananer med som färdkost var i magraste laget, tyckte särskilt maken. Det är rätt glest mellan Mc Donald´s restaurangerna i Höga Kusten-området... <:-)

Men vi hittade en Ica-butik långt om länge, så vi kunde köpa oss ingredienser till ett iallafall hyfsat stadigt mellanmål.

Idag ska vi ha en bättre planering vad det gäller maten - men när det kommer till utflyktsmål har vi inte planerat mycket alls. Men en sväng till över Höga Kusten-bron ska det iallafall bli. :-)

/AnnaKKPS! Jag/vi har tagit massor med foton men det är för omständligt att redigera dem på laptopen, så det blir inga riktiga semesterfotovisningar förrän i nästa vecka när jag är tillbax hemma hos stationära burken igen. :-) DS!För ett dygn sen, eller så - part II... :-)
Lite småtråkiga vyer på vägen mellan jag vet knappt vad och Gävle... Men idag ska det bli bättre! :-)

Sedan vi passerade Söderhamn igår eftermiddags, har det i stort sett bara blivit vackrare och vackrare vyer. Nu ska vi strax passera en välkänd bro...

Och idag ska systemkamerorna tas fram ur packningen! :-)

/AnnaKK


För ett dygn sen, eller så... :-)
Härliga semesterhälsningar till er alla!! :-D

/AnnaKK


Ingen free-dag... Eller, jo...


Nu ÄR jag ju faktiskt FRI!? Jag har SEMESTER från och med nu!! :-D

Dock var det struligt på jobbet i morse, för en av tvättmaskinerna hade gått sönder. Å andra sidan var det ju bra att den valde att göra det just nu, så har reparatören hela juli på sej att fixa felet.

Förövrigt är jag fortfarande inte helt av med förkylningen, men det lite svalare vädret idag gör att jag helt klart känner mej piggare, och det är framförallt lättare att andas i 15 grader än i 25 med en igentäppt näsa... <:-) 

Den här bilden knåpade jag ihop igår:Var inte helt säker på att jag verkligen skulle använda den - men nu har jag bestämt mej! Inte bara jag, utan även bloggen, tar semester ett tag nu! :-)

Fast med det där blir det väl som det brukar: Jag kan säkert inte hålla mej borta härifrån helt och hållet, så rätt vad det är blir det nog ett inlägg iallafall - och svara på kommentarer ska jag definitivt göra, liksom "gå på bloggpromenader" lite allt som oftast. 

Ha det jättefint, och på återhörande!!

Kramar! :-D

/AnnaKK


RSS 2.0