Från den ena höjdaren till den andra... :-)


Efter att ha åkt linbana uppe bland trädtopparna, var det ju ingen tvekan om att jag skulle upp i en skylift också när jag fick chansen!!

Särskilt som den fanns här hemma för nån vecka sen (inlånad för att kunna fixa ett lite svåråtkomligt målningsarbete), och jag dessutom en gång i tiden nobbade att köpa ett flygfoto som någon sliskig försäljartyp tagit av vår fastighet... Det var egentligen bara taket av huset som syntes på det! :-D

17 meter upp, skulle man visst kunna komma med den här mojängen... Men jag tror inte maken hissade upp oss till max, och jag lovar att det räckte mycket bra som det blev!! Hu, så knirkligt och vingligt det kändes...

Ett par snabba foton på huset bara - sen ville jag faktiskt ner på trygga marken igen! <:-)Den provisoriska vedförvaringen ser ju lite tradig ut i förgrunden, men jag lyckades iallafall eliminera alla sonens skrotiga folkracebilar ur sökaren! >:-) Och skogmaskinen (som skymtar fram strax till höger om huset) är ju nästan lika grön som träden, så...

Däremot är jag inte så förtjust i att kvällssolen klättrar upp i trädtopparna (och sedan försvinner helt och hållet) alldeles för tididgt även mitt i sommaren! :-/ Så lite (mycket!) "skogsdöd" på grannens mark till vänster utanför bilden, skulle jag faktiskt inte alls ha nåt emot! ;-)

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Malin B

Men så modig du är!!!

Jag som nästan får svindel när jag tittar ut genom vindsfönstret. ;) Om jag hade hissats upp i den där mojängen hade jag behövt båda händerna till att hålla mig krampakigt i korgen, inte ett foto hade blivit taget. ;)

2011-07-20 @ 12:24:53
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Morten Pedersen

Jeg synes huset ligger veldig idyllisk til, men det er som hos oss at solen har en tendens til å forsvinne litt for fort bak tretoppene.

2011-07-20 @ 12:25:30
URL: http://foto.dv.no
Postat av: Viktkamp

vilken mysig gård ni har =)

2011-07-20 @ 12:44:28
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: Bonnfrua

Där bor ni fint!

För en massa år sedan (7?) målade jag om huset. Dvs trädetaljerna på eternithuset. Men vindskivorna sitter rätt högt upp, även om det inte är 17 m!

De första dagarna var värst, sedan vande man sig att skyliften svajade och hade sig.

Men du var modig som vågade dig så högt upp!!!!

2011-07-20 @ 18:27:05
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Iiiiiih! Broar och liftar och linbanor! Mina stora skräckar! (heter det så?) ;) Du skulle passat på att göra en panoramabild av er tomt! Jag har provat i Windows Live Photo, det är rätt läckert! :)

2011-07-20 @ 19:03:06
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: annette

Härligt att få vara däruppe säger jag, som inte räds så mycket av den typen av upplevelser. (Däremot annat)

Skulle gärna åka upp i en lyft, men kanske inte till max, för då litar jag inte riktigt på att konstruktionen är okej!

Blev ju bra bilder,har sett den typ av bilder som Ni erbjudits köpa, ofta inte så mycket att hurra för.

Fint bor NI, ser så mysigt ut, kan inte maken av misstag fälla några träd åt grannens håll:-))Ha det gott!annette

2011-07-20 @ 20:04:53
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

vad vackert er gård ligger,kramen å jättefina bilder,

2011-07-20 @ 22:26:11
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Gärdsmygen

Så fint ni bor! Förstår att träden tar solen och det är synd. Kvällssolen vill man inte gå miste om. Modigt gjort Anna!

2011-07-21 @ 07:07:57
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Jane

Åh, vad kul att du passade på att fota :) Det ser så mysigt ut med all natur runt om men jag kan förstå om du vill ha bort lite trädtoppar :)

Ett "luftfoto" kan du säkert fixa från Google - det gjorde på huset där vi bodde tidigare. Det var bara att förstora lite och skriva ut ;)

2011-07-21 @ 11:27:18
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Det DÄR har jag gjort också EN gång.

Fy vad liten man blir i en sån där, jag var inte så fasligt högt upp när jag snabbt knäppte mina bilder på gården, sen nästan skrek i falsett till Gubben att knappa ner oss (barnen var små och med).

Förstår dig fullkommligt! Så MODIG du var!Bilden blev jättefin och ved är vackert! (Hederligt arbete luktar inte illa)Förstår du tackade nej till en sån där bildförsäljare. En vän till familjen köpte en i storlek 50x70 för typ flera tusen (tror det var 5-6000) Å den var ingen höjdare... eller jo, det var det väl, men en "dålig höjdare"... Inget bra bildmässigt.

Sen finns det naturligtvis också riktigt bra flygfoton, men jag tror att när de är uppe så gäller det bara att knäppa av så många fastigheter som möjligt på kortaste möjligaste tid, och då blir varken ljus eller vinklar det optimala.

2011-07-21 @ 12:09:52
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Åh, vilken idyll, vad fint ni bor!

2011-07-22 @ 22:05:22
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0