Ljust och fräscht!

 
 
 
 
 
Nu har jag städat klart!! :-D
 
Me-e-en...
 
1. Det är inte i mitt hem.
 
2. Det är inte julstädning.
 
3. Följaktligen är det bara att köra nån slags repris här hemma nu då... Plus julstädning! :-(~
 
Trevlig helg allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

The sunny side of life!

 
Igår: ÄNTLIGEN solsken!!! :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är molnen tjocka igen, så då får jag nöja mej med min ljusterapi-hörna i källaren:
 
 
 
 
 
 
:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Lite bloggtorka...

 
Det blir bara glesare och glesare med inlägg här...? 
 
Men förhoppningsvis är det bara en tillfällig svacka - tanken är iallafall INTE att helt sluta blogga!! 
 
Ska försöka komma igen här på allvar i december. :-) Och börja fotografera igen då också!! När jag nyss letade efter en bild att illustrera det här inlägget med, upptäckte jag till min fasa att jag så här långt i november inte har tagit ETT ENDA foto med systemkameran!?! Och knappt några med kompaktkameran heller... 8-X
 
Och det beror på att det inte är ett dugg spännande att fotografera flyttkartonger och dammråttor!!!
 
Blir en hel del sånt om dagarna nu, eftersom lägenheten som dottern och pojkvännen bodde i innan nu är såld och ska vara tömd och urstädad innan nästa måndag. De jobbar ju om vardagarna, och maken ska åka till Finland med sitt jobb ett par dar den här veckan, så den enda som verkligen har tid att röja är jag... <:-) Synd bara att jag inte har lust också!! Hm... Men när det kommer till att flytta och flyttstäda och sånt där, så handlar det inte om att ha lust. Och definitivt inte om att bara stå och glo på alla saker, och fundera på vart man ska göra av dem.
 
Man får slå på autopiloten och "JUST DO IT"!!!
 
 
 
 
 
 
Det är så man bäst förvandlar ett totalt kaos till:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Här har vi...

 
...Anders! :-)
 
 
 
 
 
 
Dotterns och hennes killes katt, alltså! :-)
 
Vad vi har här, vet i tusan:
 
 
 
 
 
 
Vem är sötast!? :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Som det kan bli!? ;-)

 
Innan dottern och hennes kille flyttade in i huset, hetsade jag en del på dem att de måste skaffa sej en ordentlig vakthund - eller åtminstone en katt. Men det skulle de INTE... Dottern tillät inte ens vår hund att följa med under de sista veckorna av renoveringen, eftersom hon var rädd att han skulle smutsa ner de ljusa tapeterna eller repa parkettgolvet... <:-) (En inte helt obefogad rädsla, och jag var faktiskt helt enig med henne om den saken!)
 
Hur som helst. I lördags - en vecka efter inflyttningen - när jag och maken kom dit på en liten visit, så var det en katt i hallen!!
 
 
 
 
 
 
Och en till (likadan; svart och vit) nånstans ute på tomten! :-D
 
Lite tidigare samma dag hade nämligen närmsta grannen kommit dit och frågat om de inte kunde adoptera hans katt, för den och hans nyinförskaffade hund funkade inte alls ihop... Maten hade han med sej - och han lovade att komma med ny när den tar slut.
 
En anledning till att dottern plötsligt inte längre är så anti katt, är förmodligen alla de fyrbenta pälsbeklädda invånare med lång svans som verkar bo på vinden... <:-) Förhoppningsvis kommer Anders (ja, katten heter så) att dryga ut torrfodret med några såna!! :-)
 
--------------------
 
 
Här hemma har det också blivit ett nytt "djur":
 
 
 
 
 
 
Nepal Snakebite-plantans första blomma har slagit ut. Och den ser riktigt aggressiv ut!?! Får hoppas att det inte är dödligt gift i frukten som förhoppningsvis kommer så småningom... <:-) 
 
Men jag funderar faktiskt starkt på att odla någon riktigt megahet chilisort, och sedan göra ett eget ryp "råttgift" av finmalet pulver från den! Undrar om det går??? 8-D
 
Go´ morron!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Snart blommar det!! :-)

 
 
 
 
 
Om det var så smart att starta upp odlingssäsongen 2015 redan i september 2014, vet jag inte. Men det är iallafall KUL att ha något att titta på och pyssla om på dagarna nu - och blomknopparna som börjar visa sej på den ena chiliplantan efter den andra, är definitivt ljusglimtar i novembermörkret! :-)
 
Spännande är det också! Inte minst att se hur plantorna funkar i miljön som råder i vår gillestuga. 8-) Eftersom vi eldar skarpt i braskaminen som står där, så blir det ju rejält varmt - men det blir det ju i växthus om somrarna också så! Och fläkten som hänger i taket, fungerar förhoppningsvis ungefär som en svalkande vind?
 
 
 
 
 
 
 När elden slocknar om natten, sker en temperatursänkning som i bästa fall också upplevs som naturlig...?
 
Hur som helst så växer plantorna bra, och ser väldigt fina ut så här långt. :-)
 
Jag hade förresten besök av sotaren för ett tag sen, och när han skulle ta hand om sotet i kaminen fick han ju syn på mina plantor. Och blev riktigt intresserad!!
 
Det visade sej att han också hade odlat chili i somras! :-D 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Onsdagskrumelurer! :-)

 
Som några påpekade bland kommentarerna i förra inlägget: Vi ska ju hjälpa vår son också att få ordning på hans hus. Så nu är det det vi gör om kvällarna... Den kåken ska tack och lov inte byggas upp från grunden, utan det är mer uppfräschning det handlar om där. Och ombyggnationer...
 
 
 
 
 
 
Här ska det monteras in en dörr, så det går att stänga mellan bostadsdelen och den gamla fabrikslokalen. Fortsättning följer ikväll...
 
På dagarna röjer jag i dotterns lägenhet, så svärmor (som är den rättmätiga ägaren till den) kan ta dit spekulanter och förhoppningsvis få den såld inom det snaraste.
 
 
 
 
 
 
Kan ni fatta hur mycket is det får plats i en sån här liten frys - och hur lång tid det tar att töa upp den!?
 
Jag trodde avfrostningen skulle vara gjord på si så där tre timmar igår, men det tog sex... 8-X 
 
Och idag har jag ägnat fyra förmiddagstimmar åt att städa, putsa och gno. Man borde ju för sjutton ha hunnit fixa två såna här små fjuttiga lägenheter på den tiden, kan man tycka. Men det är bara till att inse att jag inte ens kom halvvägs... Phu!!!
 
Nu lägger jag mej ner och dör en liten stund... <:-)
 
På återhörande en annan dag!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så var det äntligen dags...

 
...för inflyttning!!! :-)
 
Stora delar av helgen har gått åt till att hjälpa dottern och hennes kille att få pinalerna på plats, och det blir så fi-i-i-i-int i huset!!! 
 
 
 
 
 
 
"Renoveringsobjektet" är ett ord ni nog inte ska behöva träffa på fler gånger i den här bloggen! :-)
 
Nu är bara frågan om jag ska börja se mej som arbetslös på riktigt nu, eller om jag ska gå in för att ha semester på obestämd tid!? Slutföra mina studier, som helt kom av sej i våras när vi drog igång det här projektet, är iallafall inte aktuellt... Kanske dags att väcka liv igen i makens slumrande skogs- och lantbruksföretag!? Jag har ju alltid velat bli bonde, så!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Lågor som slår upp från taket är en obehaglig syn! 8-X

 
 
 
 
 
Nu är det ju lätt att bluffa med foton, så när jag höll kameran i en viss vinkel såg det ut som om det brann i vårt vedbodtak. Men så-å-å illa var det ju inte!! För det var tack och lov i en grannes hus - den här gången också - som det hade hettat till!! :-D
 
Efter att ha bott här i drygt 25 år har vi snudd på blivit vana (???) vid att det lite då och då brinner i kåkarna runt omkring... Bara en månad efter att vi hade flyttat hit förvandlades det närmsta grannhuset till en askhög, och några år därefter gick en annan grannes lagård samma öde till mötes. Och i februari (vill jag minnas att det var) i år var det tillbud hos ytterligare en granne, men då var det som tur var mer rök än eld.
 
Den här gången verkar det vara brandkåren som helt sonika har fått i uppdrag att bränna ner ett fallfärdigt gammalt ruckel. 
 
 
 
 
 
 
För vår del innebär detta utan tvekan en mycket snyggare utsikt från vardagsrumsfönsterna i fortsättningen!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så-å-å november... :-(~

 
Gaah, vilket usligt väder det har varit de senaste dagarna! Bara en massa regn och rusk... IRK!!!
 
Men än finns det faktiskt blommor... :-)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vi gillar INTE olika...!!! >:-I

 
 
 
 
 
I helgen har fokus legat på köket i renoveringsobjektet, men när vi öppnade den sista förpackningen bänkskiva så visade det sej att den inte såg lika dan ut som de andra... :-(~
 
Här har vi i alla år faktiskt varit NÖJDA med sånt vi har köpt från IKEA, och aldrig råkat ut för att det har fattats delar, något varit fel eller skadat osv. Men nu har det strulat ett par gånger på kort tid, och det här med bänkskivan är ju riktigt irriterande. Har väntat i sex veckor på leverans, och det lär säkert ta ytterligare sex veckor innan vi får den felaktiga utbytt. SUCK!! Tur i oturen att det bara är en liten bit, och att den dessutom sitter i änden av skåpsraden. Hade det tex gällt en av de två skivor som ligger ovanpå hörnskåpet så hade vi inte kunnat göra köket klart innan vi fått rätt skiva, för när kaklet är på plats är det inte så enkelt att lyfta bort skivorna där igen! Men i änden går det...
 
Så därför ÄR kaklet också på plats nu!! :-)
 
 
 
 
 
 
Fast det heter kanske inte kakel när det ser ut så där!? 
 
Men ser ut gör det hur som helst - och riktigt bra, dessutom!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0