Som det kan bli!? ;-)

 
Innan dottern och hennes kille flyttade in i huset, hetsade jag en del på dem att de måste skaffa sej en ordentlig vakthund - eller åtminstone en katt. Men det skulle de INTE... Dottern tillät inte ens vår hund att följa med under de sista veckorna av renoveringen, eftersom hon var rädd att han skulle smutsa ner de ljusa tapeterna eller repa parkettgolvet... <:-) (En inte helt obefogad rädsla, och jag var faktiskt helt enig med henne om den saken!)
 
Hur som helst. I lördags - en vecka efter inflyttningen - när jag och maken kom dit på en liten visit, så var det en katt i hallen!!
 
 
 
 
 
 
Och en till (likadan; svart och vit) nånstans ute på tomten! :-D
 
Lite tidigare samma dag hade nämligen närmsta grannen kommit dit och frågat om de inte kunde adoptera hans katt, för den och hans nyinförskaffade hund funkade inte alls ihop... Maten hade han med sej - och han lovade att komma med ny när den tar slut.
 
En anledning till att dottern plötsligt inte längre är så anti katt, är förmodligen alla de fyrbenta pälsbeklädda invånare med lång svans som verkar bo på vinden... <:-) Förhoppningsvis kommer Anders (ja, katten heter så) att dryga ut torrfodret med några såna!! :-)
 
--------------------
 
 
Här hemma har det också blivit ett nytt "djur":
 
 
 
 
 
 
Nepal Snakebite-plantans första blomma har slagit ut. Och den ser riktigt aggressiv ut!?! Får hoppas att det inte är dödligt gift i frukten som förhoppningsvis kommer så småningom... <:-) 
 
Men jag funderar faktiskt starkt på att odla någon riktigt megahet chilisort, och sedan göra ett eget ryp "råttgift" av finmalet pulver från den! Undrar om det går??? 8-D
 
Go´ morron!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Vad kul att de gått och blivit med katt :P Hoppas katten tar mössen då :)

2014-11-18 @ 11:10:32
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Vilma

Haha svårt att stå emot att köpa en katt ;;)

2014-11-18 @ 13:23:05
URL: http://www.petterssonvilma.blogg.se
Postat av: Pernilla

Hoppas katten vill flytta in. De brukar ju göra lite som de själva vill. Ang det där med eget råttgift. Tror du mössen gillar Chili? Helt ärligt, det tror inte jag.
/P

2014-11-18 @ 22:45:27
URL: http://dogladyn.blogg.se/
Postat av: Lennart O

Morning! Inte för att jag tror att mössen äter chili men möjligen är doften så avskräckande att de flyr fältet av den anledningen. ;-)

Varje morgon har jag en humörhöjande stund på FB. Ett antal giftiga kommentarer orsakar i allmänhet oreda i tankegångarna hos vissa meddebattörer. Tyvärr måste jag också konstatera att det finns fler korkade människor än vad befarats. Men man ska inte sätta sej på för höga stolar, det finns säkert de som anser mej som osedvanligt korkad. Vad vet jag?

På tal om korkat så vill MP nu ha en betydligt skärpt skogsvårdslag. De vill helt enkelt ha bort dagens industriella skogsavverkningar och återgå till det forna skonsamma skogsbruket. Bort med alla miljövidriga maskinmonster ur skogen. Staten bör dessutom köpa upp än mer betydande arealer av sk "skyddsvärd" skog. MP vill helt enkelt förstatliga dagens skogsbruk. Vad detta kommer att kosta tycks vara av underordnad betydelse.

För att fortsätta med MP:s visioner så vill man att vi ska äta mindre med kött och om vi alls ska köra bil så ska det vara med dubbfria däck. Dock saknar jag förslag om hur man ska kunna stänga den vulkan på Island som just nu spyr ut 50.000 ton klimatvidriga gaser om dygnet. Det är mer än vad alla EU:s industrier tillsammans släpper ut
på ett dygn.

I går gick det sista halmstrået för Öster av. Ängelholm lyckades i sista minuten skrapa ihop de miljoner som saknades för att få behålla sin plats i Superettan. Ganska märkligt detta hur slutet av alfabetet verkar krisartat för klubbarna. Åtvidaberg, Ängelholm och Öster har samtliga en krisartad ekonomi.

På tal om ekonomi så vill Nevs i Trollhättan inte betala sina fordringsägare mer än 50 procent. Leverantörsskulderna uppgår nu till mer än 500 miljoner och om en månad upphör statens lönegaranti. Lysande utsikter, minst sagt.

Ha en bar dag!

2014-11-19 @ 10:17:09
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lennart O

Hallå där! Det är något fel någonstans, mina kommentarer når inte fram till ditt kommentarsfält. Och kanske bäst så! ;-)

2014-11-19 @ 10:36:42
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Inga M

´Katt låter trevligt och nyttigt. Får väl hoppas att den tar råttor. Det är nog lite individuellt med den saken, en del är väldiga jägare och andra lite mer loja, men det kanske är kastrerade hanar som är de loja. Råttor är inte kul. Vet inte om det är tillåtet men har hört att man kan använda hink med vatten i botten och glykol i lager ovanpå och sen en landgång från golvet upp mot hinkkanten med en fallucka längst ut. Landgången ska förstås beströs med några små goda smulor och så nåt gott längst ut på falluckan, ex messmör som inte faller av till nästa kommer. Fast det är givetvis inget vi har prövat bara hört talas om. Landgången finns att köpa på välsorterade järnaffärer.

2014-11-23 @ 12:19:37
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0