Trasig...

 
Uuuh... Vilken jäkla basilusk!!
 
Över en vecka sen jag blev sjuk, och det hänger fortfarande i. :-( Har mest legat utslagen i soffan, och längtat efter att få energikickar via typ intravenöst intag av nyponsoppa och hemlagad fläderblomssaft... 8-X
 
Men nu är det snart helg igen, och ambitionen är att vara frisk då! :-D
 
 
 
 
 
 
Hur det är med ambitionen att sy ihop min jacka, som har spruckit flera decimeter under ena armen, vet i katten - men jag BORDE göra det! Bortsett från den här undermånliga sömmen, så har det varit en av de bästa jackor jag nånsin har haft. Och inte oftare än jag hittar jackor som jag verkligen vill ha, så vore det väligt dumt att skrota den här... Iallafall innan det finns en ersättare.
 
Och på tal om ersättare... Jag har knappt haft datorn igång under tiden som jag har varit sjuk, utan mest använt mobiltelefonen när jag har velat surfa och så där. Fast det går rätt trögt när det gäller bloggar och vanliga hemsidor, tyvärr. Särskilt om man vill lämna en kommentar, så det hoppar jag oftast över... Men Instagram funkar perfekt!! Har plötsligt börjat gilla det jättemycket!?! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det kunde man väl ge sej f-n på...

 
På makens jobb har det ha cirkulerat förkylningsbasilusker länge - och han har känt sej lite halvrisig vissa dagar, men inte värre än att han har kunnat jobba. För egen del har jag inte varit mottaglig. Men i helgen släpade sonen hit nånting, och det lät inte dröja på sej förrän vi också var drabbade... :-( Både maken och jag låg extra länge i sängen i morse och kände efter om vi var tillräckligt friska för att stiga upp.
 
Tror vi kom fram till att vi iallafall inte var tillräckligt sjuka för att ligga kvar där!?
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag liva upp mej med nybakade kladdmuffins och en kopp kaffe!! :-)
 
/Anna KK
 
 
 
 

Lördagsfunderingar... :-)

 
Nu är den ny-begagnade bilen hämtad och betald - och har till och med begåvats med en garageplats här hemma! I egenskap av att vara hushållets nyaste personbil, får man förmoda!? Maken förpassade iallafall på eget initiativ S60:n ut ur carporten. :-)
 
Fast att det första man ska behöva göra när man får hem en bil från bilhandlaren, är att smörja upp bromsar och blåsa upp däcken!? Men så fort köpekontrakten är signerade, gör de sannerligen inte mer än det absolut nödvändigaste med bilarna... Typ ser till att de är besiktigade, blir försäkrade och ställs på...?
 
Men, men... Maken är rätt haj på att meka - och där han går bet får sonen ta vid! Så det får vara större fel än så här om vi ens ska gitta klaga... Och till det positiva hör att vi lyckades klämma in en av husets hundburar (hade tre stycken i lite varierande storlekar att välja bland) i bagaget, så nu har "Kållebålle" åkplats också!! :-)
 
Hade jag inte behövt ta hänsyn till att hunden måste kunna åka med, så hade det definitivt inte blivt den här jeepiga gubbilen!! Vi åkte egentligen till bilfirman i söndags för att titta på några olika cabbar - för det är ju en sån man helst skulle vilja ha nu när det snart är vår och sommar och allting, eller hur!? ;-DDD
 
Men nån säljare tyckte att vi även skulle titta på deras inbytta Suzuki Grand Vitara. En -06:a med bara 8400 mil på mätaren... Lite repig här och var, några mindre bucklor och superfula fälgar - men ganska fin inuti iallafall. Provkörde, och bestämde oss för att ge säljaren ett skambud!
 
Tydligen var det inte tillräckligt skamligt - så nu står jag här med en bil som jag inte vet om jag verkligen vill ha!? <:-] 
 
Men tills vidare får den så klart duga!!! :-D
 
 
 
 
 
 
Här ovan ser ni 20 000 spänn i prassliga härliga papperspengar!! Den summan minus en hundralapp, var det som vi prutade ner bilens pris med. Och det slog mej, att då har jag väl plötsligt 20 000 till övers som jag exempelvis kan handla nya fotoprylar för!? 8-D
 
 
 
 
 
 
Fast lugn!! Det ska jag INTE alls göra. :-)
 
Visst är det kul att knata in på Mediamarkt då och då, och känna och klämma på deras skyltexemplar - och prata en stund med säljarna (de brukar nämligen vara riktigt duktiga och kunniga, till skillnad från säljarna på de flesta andra elektronikkedjorna). Men det skulle knappast bli roligare att fota bara för att det plötsligt skulle sitta en annan kamera bakom gluggen, eller ett annat objektiv på mitt befintliga kamerahus.Jag kan ha full förståelse för att många fotointresserade gärna vill hänga med i utvecklingen, och därför uppgraderar sej när det kommer nya modeller med avgörande skillnader. Men för mej har tekniken aldrig varit intressantare än själva bilden - så när andra jagar prestanda, jagar jag hellre nya motiv, spännande vinklar och annorlunda sätt att redigera på... :-)
 
Jag skrev ju lite om Instagram häromdagen, och jag skrev visst också att jag inte skulle börja lägga upp foton där igen... Fel, fel, fel!!! För det har jag gjort nu - till och med två dar i rad, och det blir med all säkerhet ytterligare ett foto idag! ;-D 
 
Och varför nu detta??? Jo, för att det kvadratiska formatet är så spännande!! Jag älskar det - men behärskar det absolut inte. Men nu tänkte jag försöka lära mej... :-)
 
(Om nån vill kolla, så heter jag @annakk67 på Instagram).
 
Trevlig helg på er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hänt på sistone...

 
Jösses, jag skriver så sällan här på bloggen numera, att inläggen väl snart blir av karaktären Hänt i Veckan!? 8-I
 
Fast... Är det inte hur som helst fruktansvärt omodernt att blogga nu för tiden...? Känns till och med som att Facebook är lite förlegat - och har inte de flesta även tröttnat på Instagram??
 
Jag har inte lagt upp nåt nytt på Insta på typ 80 veckor, men följer en och annan där lite sporadiskt iallafall. Den sista veckan har jag av olika anledningar kollat runt lite mer där, och hittat några till som jag vill följa. Lustigt nog har jag på kuppen själv fått några nya följare och "gillar"-klick.
 
 
 
 
 
 
Underbara Clara, minsann! 8-D Men... Hur sjutton hittade hon mitt konto?? Jag följer inte hennes... (Däremot bakar jag hennes bröd då och då - men det vet knappast Instagram om! Eller... Gör dom??? 8-X)
 
Skit samma hur det gick till, men jag är rädd att det inte kommer att bli några uppdateringar där ens för hennes skull... <:-)
 
Fast om DETTA blir verklighet;
 
 
 
 
 
 
...MÅSTE jag väl åtminstone fortsätta med bloggandet!? 
 
För inte tusan kan man köpa fiber och abonnemang bara för att man behöver betala räkningar över Internet-banken några gånger varje månad...? Allt annat "internettande" går ju alldeles utmärkt att göra på mobiltelefonen eller surfplattan!? (Och egentligen bankärendena också, men jag gör dem fortfarande helst på vår stationära dator - det bör ju vara något säkrare iallafall!?). För övrigt så har vi bra täckning här, så mobilt bredband duger gott åt oss. Däremot kanske telefonin blir bättre med fiber - fast jag ringer nästan aldrig med vår fasta telefon, och har inga planer på att börja göra det mer bara för att vi möjligen får fiber. Hm!? Och när det kommer till TV via fiber, avråder visst de flesta från det. Parabolantenner funkar tydligen i regel bättre... Så... Vad ska man ha de där dyra trådarna till??? 
 
I nuläget gäller det i och för sej bara att anmäla sej till detta - innan det verkligen finns nån kabel i marken och in i vårt hus dröjer det säkert ett par år. Undrar just hur omodernt det kommer att vara med fiber då...? <:-/
 
Ja, ja... Raskt över till en modernisering som garanterat kommer att bli bra och användbar!!
 
Så här såg det ju ut hos dottern och "svärsonen" för bara några helger sen:
 
 
 
 
 
 
Nu är den gamla ladan jämnad med marken!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog visst inget foto på själva tomrummet som blev kvar efter att den sista brädhögen körts undan... Men nu är det iallafall dags för en grävmaskin att göra lite markarbete, och den kommer förhoppningsvis nångång inom de närmaste veckorna! :-)
 
Hur nybygget ska se ut vet jag faktiskt inte än - men det skissas förhoppningsvis en hel del på den saken nu!?
 
Här hemma händer det jämförelsevis ingenting. Fast chiliplantorna, som jag mot bättre vetende ändå behöll över vintern, har snart mogen frukt igen. :-)
 
 
 
 
 
 
(Och ja; De har även bladlöss... Dock inte fler än att det går att hantera det...!).
 
Och så var det det där med bilen... Igårkväll skulle jag köra och handla, men när jag kom ut på landsvägen och drog upp farten lite samt la i treans växel - så var det visst nåt mer som skrotade ihop!? 8-X Bara till att vända, försöka köra hem igen - jo, det gick!! - och ta makens bil istället.
 
Skulle behöva få hem nya "pärlan" snarast, men lär få vänta tills på lördag eller söndag.
 
Hå-hå-ja-ja...
 
 
 
 
 
 
Men det är visst redan torsdag idag, så!?
 
Go´morron!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Och så var det vanlig j-la måndag igen...

 
Eller kanske inte, ändå!? 
 
 
 
 
 
 
Jojomen... Exakt så illa är det!! 
 
 
 
 
 
 
Blir nog lagom att önska mej en ansiktslyftning i femtioårspresent... <:-) Men i år nöjer jag mej, som jag antydde i fredags, med en bättre begagnad bil - som den här tex:
 
 
 
 
 
 
Grattis, vassego´ och TACK till mej själv!! :-)
 
AnnaKK
 
 
 
 

Panta Rei...

 
Eller som det heter på svenska; Allt Flyter.
 
Exempelvis någon vit sörja ur min bil!?! 8-X
 
 
 
 
 
 
Bilmekaniker-sonen påstår att det är olja. Vattenblandad olja. Inte vet jag... Alla instrumentpanelens varningslampor har lyst konstant i flera månader utan att det har varit nåt fel - och det verkar inte vara så farligt nu heller, eftersom rådet är att bara köra vidare. Hm!? 
 
Tur att jag snart fyller år - så får jag väl förhoppningsvis en ny bil i present då!?! 8-D
 
 
 
 
 
 
Det här paketet kom med lastbil igår - och det var också flyt, med tanke på att vi inte fick tummarna loss att beställa grejen som är innanför plasten förrän i tisdags. Detta är nämligen dotterns och hennes killes present som ska överlämnas imorgon, eftersom de båda har fyllt år under den här veckan. :-)
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Förändra utsikten! :-)

 
I lördags såg det ut så här...
 
 
 
 
 
 
 
...om man stod i ett av dotterns/svärsonens fönster och tittade ut mot gårdsplanen.
 
Uthuset hade tömts på prylar och bråte, och det var dags att börja riva det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Drastiskt, kan tyckas - eller rent av onödigt - men krasst sett är det vissa saker med 1800-tals konstruktioner som gör att de inte är speciellt funktionella när man ska använda dem till sådant som är aktuellt på 2000-talet... Visst kan man bygga om och förändra/anpassa - men det blir nästan alltid mycket bättre om man helt sonika river ner och börjar om från början! 
 
På det översta fotot kan ni förresten se en typisk anpassning; Någon gång på 1900-talet har takhöjden justerats, eftersom man då behövde få in en högrest traktor på logen. Och kollar man marken runt byggnaden så hittar man rester av en grund, så en gång i tiden har huset dessutom varit längre än idag. Enligt uppgift var det en lagårdsdel, men när det inte längre skulle hållas några djur på gården så rev man den. (Eller om den helt enkelt hade förfallit så mycket att det var enklare att riva än att laga? Som den ändå inte behövdes...).
 
När vi har fått bort hela bygget, och markarbetet är gjort, så ska det byggas upp en ny garage- och verkstadslänga på i stort sett samma plats, och i en stil som fortfarande kommer att passa in i den lantliga miljön. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0