Förändra utsikten! :-)

 
I lördags såg det ut så här...
 
 
 
 
 
 
 
...om man stod i ett av dotterns/svärsonens fönster och tittade ut mot gårdsplanen.
 
Uthuset hade tömts på prylar och bråte, och det var dags att börja riva det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Drastiskt, kan tyckas - eller rent av onödigt - men krasst sett är det vissa saker med 1800-tals konstruktioner som gör att de inte är speciellt funktionella när man ska använda dem till sådant som är aktuellt på 2000-talet... Visst kan man bygga om och förändra/anpassa - men det blir nästan alltid mycket bättre om man helt sonika river ner och börjar om från början! 
 
På det översta fotot kan ni förresten se en typisk anpassning; Någon gång på 1900-talet har takhöjden justerats, eftersom man då behövde få in en högrest traktor på logen. Och kollar man marken runt byggnaden så hittar man rester av en grund, så en gång i tiden har huset dessutom varit längre än idag. Enligt uppgift var det en lagårdsdel, men när det inte längre skulle hållas några djur på gården så rev man den. (Eller om den helt enkelt hade förfallit så mycket att det var enklare att riva än att laga? Som den ändå inte behövdes...).
 
När vi har fått bort hela bygget, och markarbetet är gjort, så ska det byggas upp en ny garage- och verkstadslänga på i stort sett samma plats, och i en stil som fortfarande kommer att passa in i den lantliga miljön. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Kul att förändra och bygga nytt!

2016-02-01 @ 08:49:43
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Jag är ju gift med en snickare och han säger samma sak. Riv och börja om. Det värsta han vet är att försöka fixa med gammalt. Men att förädla är en helt annan sak.
Tack för ditt tips om fröer. Jag provade en gång med Paprika men det gick så där....
Tomat har jag inte testat men Physalis har jag odlat från frukt. Ta ett bär och skär en skiva som man lägger i en kruka. Tjoho och du har plantor till hela bygden.
/P

2016-02-01 @ 12:42:21
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Marianne

Det är inte jämt man kan bevara allt gammalt. Ni gör så rätt. Nytt i gammal stil kan inte bli annat än bra. Vi har varit med om några såna projekt och blivit nöjda med resultatet efteråt.

Och ni är ju så himla duktiga så det kan bara inte bli fel.

Lycka till med fortsatta bygget.

2016-02-01 @ 18:18:50
URL: http://livetsommajsan.blogg.se
Postat av: Malin B

Det är roligt med ställen där det är ordning och reda, hur man än gått tillväga för att få den. Här har vi ett vedskjul modell äldre som L överväger hur det ska bli med framöver... Just nu spånar han annars på att måla väggarna även i tv-rummet.
Eftersom han fixar så bra och jag ändå bara sitter och jobbar så här års får han gärna pyssla på. Sedan får han väl börja om i hallen igen. ;)

2016-02-01 @ 18:55:44
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lennart O

Har man anlag för det kan man få mycket gjort. Sådana anlag saknar jag helt dessvärre. Eller kanske dessbättre.

Ha en bra dag!

2016-02-02 @ 10:22:37
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Gubben

Håller med Lennart att för sådana projekt måste man veta och ha handlag för det, Så här är det mest reparations arbeten som utförs.

2016-02-03 @ 18:00:41
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Många byggprojekt vill det bli i din värld. Intressanta funderingar om uthusens utveckling och betydelse. Vi äger ett antal gamla uthus numera. Gissar att vi fort skulle bli ruinerade om vi försökte underhålla alla. Snart kommer tändstickorna fram tror jag. Det gäller att prioritera det som behövs och ta bort resten. Ha en bra söndag!

2016-02-07 @ 10:55:16
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0