Inget pjåsk... :-)

 
Så har man överlevt ännu en påsk - check!
 
Numera säger jag inte fira påsk, utan äta påsk. Och nog är det konstigt att man inte spräcker sej själv till döds, så mycket som man proppar i sej!? Ibland tycker jag faktiskt att påsken är värre än julen i det avseendet, fast det beror kanske på att man precis har återhämtat sej från alla julbord när det är dags att ta i tu med ungefär lika många påskbufféer...? Plus att det blir så fasligt mycket sötsliskigt godis också när det är påsk... Varför man nu överhuvudtaget stoppar i sej sånt när man inte ens tycker att det är speciellt gott!? 8-X
 
Det där med att fira påsk är ju nåt religöst, och sånt dravel tror jag bara mindre och mindre på ju mer konflikter och motsättningar det blir i världen mellan framförallt kristna och muslimer. :-( Religonsaspekterna är väl kanske bara en täckmantel för att få bråka överhuvudtaget, men iallafall. Jag tror inte på vare sej goda eller dömande gudar - och inte på lagstiftande politiker heller för den delen.
 
Däremot tror jag stenhårt på att om man vill ha nånting gjort, så måste man själv hugga i! :-)
 
 
 
 
 
 
Så när nu sonen har bestämt sej för att sälja sitt hus inne i tätorten och köpa det här istället, så gäller det att kavla upp skjortärmarna - igen! Hur det ska bli tid till att både renovera detta och bygga garage hos dottern, vet i fåglarna. Men det blir ju enkelt att prioritera; det blir givetvis den unge som själv engarerar sej mest som först kommer att få hjälp! (Med risk för att det kommer att vara jämt skägg dem emellan, men isåfall får vi väl rätt och slätt anpassa ambitionerna till vad vi faktiskt mäktar med...)
 
 
 
 
 
 
Den lilla utbyggnaden som är toalett och köksfarstu. En ganska tradig syn både från utsidan och insidan...
 
Senaste förslaget är att riva ner den och göra den iallafall aningen större (7-8 kvm), och enbart ha toalett i den. Isåfall blir det plats för tvättmaskin och torkskåp/-tumlare där också. Vill man inte gå in genom finentrén med skitiga kläder eller nedsmutsad blöt hund, så finns det en källaringång också som isåfall får ersätta köksfarstun.
 
Invändigt behöver framförallt köket fräschas upp, men eftersom några dörrar ska ändras/flyttas så kommer det väl att sluta med att alla rum berörs på ett eller annat vis och åtminstone kommer att behöva tapetseras om...
 
(Förresten! Gissa VEM som har handlat tapeter till SIN hall!? ;-) Nån som tror att de kommer att bli upphängda i år...?)
 
Och avslutningsvis; Om någon känner ett väldas sug efter gammalt dammigt hö, så finns det fortfrande många-många balar kvar att hämta...
 
 
 
 
 
 
(Sonen tänker sej att en del av den gamla logen kan byggas om till verkstad).
 
Ha en fin tisdag allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Har så sällan igång min stationära dator nu för tiden...

 
Frekvensen återspeglas ganska exakt i antalet blogginlägg, skulle man kunna säga! För det blir i regel ett sådant gjort samtidigt som jag "ändå ska ha igång burken"... :-) Som nu tex!
 
Egentligen ska jag betala några fakturor i internetbanken, men eftersom virusprogrammet vill göra en massa genomsökningar och uppdateringar så avvaktar jag en stund tills det är klart med det. Och pillar ihop ett blogginlägg under tiden! Fast gu-u-u-ud vad allt på den här datorn segar...!!! Bara att komma in här på Blogg.se tog ju en halv evighet...
 
Och så skulle jag göra i ordning en bild till det här inlägget - och det gick allt annat än snabbt det också.
 
Å andra sidan... Vem har egentligen så himla bråttom!? :-)
 
 
 
 
 
 
Titta!! Jag har kunnat skörda några chilisar. :-) Inget att ställa fram på påskbordet i helgen kanske, men iallafall! Gillar den här tiden när allt spirar och gror för fullt! Har nyligen sått både rädisor, sallad och potatis i krukor och hinkar i uterummet, och de förstnämnda har redan hunnit komma upp. Det är nästan lika kallt där som utomhus, men det ska förhoppningsvis gå att hålla sådderna frostfria. 
 
Här inne börjar chilidjungeln bre ut sej rejält i fönsterna - de plantorna blir i regel både breda och höga. Och med tanke på att jag nu har börjat så en massa tomatfrön också, lär det ju inte dröja länge förrän platsbristen är ett faktum... 8-I 
 
Men problem är till för att lösas, och jag ska nog komma på nån stans att göra av dem också! :-) 
 
Nu tycks alla genomsökningar och uppdateringar äntligen vara klara. Så... Mot internetbanken!!!
 
Ha en underbar, lång och jätteskön påskhelg allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Fotostudio! ;-)

 
 
 
 
Har återigen blivit påtvingad (eller FÖRÄRAD, menar jag) uppdraget att fotografera bygdens fotbollsspelare, så deras vackra nunor ännu en säsong kan få pryda mittuppslaget i medlemstidningen (som också används som programblad när det är matcher).
 
Hujedamej, så fult det blir när man måste fota inomhus, i skenet från lysrör och utan proffsblixt...
 
Men det är ju alltid kul att komma ut en stund, och träffa lite folk - samt återse min gamla arbetsplats! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Solen försvann...

 
...och även cabbe-drömmen svalnade av lite grann. <:-)
 
Skulle förresten ha slutat med mer eller mindre katastrof om vi hade försökt bärga den här gamla husvagnen/jaktkojan med något annat än ett terränggående fordon:
 
 
 
 
 
 
Trodde faktiskt vi skulle behöva ta en traktor till hjälp, så invuxen i långt gräs och busksly som vagnen var, men gubb-Suzukin fixade jobbet minsann! ;-)
 
Sa jag att solen hade försvunnit...? Tusan vet om den inte håller på att bryta igenom molntäcket iallafall nu!? Kanske så dags när klockan snart är halvtre på eftermiddagen, men bättre sent än aldrig! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 

Vårsolen sätter fart på en!!

 
Igår var det vår PÅ RIKTIGT!!! Solsken från en klarblå himmel, ända från morgon till kväll, och bortåt tvåsiffrigt på utetermometern. HÄRLIGT!!! :-D
 
Maken och jag åkte till "byn" på förmiddagen, för att uträtta några ärenden... Dels på ortens byggvaruhandel och dels på en lagerutförsäljning av färg och tapeter... Kanske inte så kul, men det är ju "den" säsongen nu igen! 
 
Och så är det ju DEN HÄR säsongen också - eller i varjefall snart:
 
 
 
 
 
 
Hoppsan, lixom!? Hur blev gubb-Suzukin plötsligt till en Mazda-cabbe??? 8-)
 
Jo, känner man en viss bilhandlare så kan det gå så - för en liten stund iallafall! 
 
 
 
--------------------------------------
 
 
 
 
På eftermiddagen var det dags för Aborist Karlsson att ta i tu med några träd:
 
 
 
 
 
 
På den här gamla grunden skulle jag lätt vilja bygga upp ett litet hus igen! 8-) Men tills vidare får det räcka med att ta bort träden, så inte ruinen blir förstörd av dem. Tror förresten inte man får bygga nåt där - men strax intill skulle duga gott det också!! :-)
 
 
 
 
 
 
Sen blev det gallring av bland annat en trädkrona på makens föräldrars "torp". Och slutligen gjorde vi en drastisk insats här hemmavid, på ett av våra äppelträd:
 
 
 
 
 
 
På 25 år har det bara gett en enda ordentlig skörd - oftast ingen alls. Så... Good bye!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Mars är den säkraste vintermånaden!?

 
Så fort man tror att det äntligen ska bli vår - så blir det vinter... :-(
 
Morgonpromenaden idag, innebar att plöja oss fram genom bortåt en decimeter ny och tämligen blöt snö.
 
 
 
 
 
 
Inget som Colin hade något emot, kanske jag ska tillägga - och en annan blir ju lite mer förstående till hans ständiga stimmande och dragande i kopplet, när även jag kan se var de vilda djuren har gått fram under natten och de tidiga morgontimmarna. :-)
 
Spåren ni (knappt) kan se till vänster om/framför honom på fotot ovan, är från en räv... Men jag tror han hade fått rådjursdoft i nosen också, eftersom han tittar ut på åkern (till höger utanför bild!) dit spår efter ett par såna ledde. 
 
Tittar man tillbaka på fler morgonpromenadsfoton från senaste tiden, så är det bara till att konstatera att det är snö på samtliga av dem också:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är förresten Pernilla som inspirerar till att ta dessa foton!! Hon använder mobilkameran väldigt flitigt när hon är ute och går med sina vovvar. :-) Hoppas att jag nångång också lär mej att hantera den - iallafall så pass att inte nio av tio foton tagna med mobilen blir suddiga (eller helt missar motivet)... <:-)
 
Ska avsluta inlägget med att bjuda på ett synnerligen typiskt mobilfoto taget av mej! ;-D
 
 
 
 
 
 

Två tranor (prickarna i mitten) som flög förbi här, och vidare norrut, i lördags... (Stecken är el-ledningar och det mörka suddet i vänsterkanten ett träd). Yeahhh...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Den skoningslösa vårsolen...

 
...skiner in genom vardagsrumsfönsterna, och avslöjar enorma dammtussar på golvet... 8-X
 
 
 
 
 
 
Underbar första mars till er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0