Inget pjåsk... :-)

 
Så har man överlevt ännu en påsk - check!
 
Numera säger jag inte fira påsk, utan äta påsk. Och nog är det konstigt att man inte spräcker sej själv till döds, så mycket som man proppar i sej!? Ibland tycker jag faktiskt att påsken är värre än julen i det avseendet, fast det beror kanske på att man precis har återhämtat sej från alla julbord när det är dags att ta i tu med ungefär lika många påskbufféer...? Plus att det blir så fasligt mycket sötsliskigt godis också när det är påsk... Varför man nu överhuvudtaget stoppar i sej sånt när man inte ens tycker att det är speciellt gott!? 8-X
 
Det där med att fira påsk är ju nåt religöst, och sånt dravel tror jag bara mindre och mindre på ju mer konflikter och motsättningar det blir i världen mellan framförallt kristna och muslimer. :-( Religonsaspekterna är väl kanske bara en täckmantel för att få bråka överhuvudtaget, men iallafall. Jag tror inte på vare sej goda eller dömande gudar - och inte på lagstiftande politiker heller för den delen.
 
Däremot tror jag stenhårt på att om man vill ha nånting gjort, så måste man själv hugga i! :-)
 
 
 
 
 
 
Så när nu sonen har bestämt sej för att sälja sitt hus inne i tätorten och köpa det här istället, så gäller det att kavla upp skjortärmarna - igen! Hur det ska bli tid till att både renovera detta och bygga garage hos dottern, vet i fåglarna. Men det blir ju enkelt att prioritera; det blir givetvis den unge som själv engarerar sej mest som först kommer att få hjälp! (Med risk för att det kommer att vara jämt skägg dem emellan, men isåfall får vi väl rätt och slätt anpassa ambitionerna till vad vi faktiskt mäktar med...)
 
 
 
 
 
 
Den lilla utbyggnaden som är toalett och köksfarstu. En ganska tradig syn både från utsidan och insidan...
 
Senaste förslaget är att riva ner den och göra den iallafall aningen större (7-8 kvm), och enbart ha toalett i den. Isåfall blir det plats för tvättmaskin och torkskåp/-tumlare där också. Vill man inte gå in genom finentrén med skitiga kläder eller nedsmutsad blöt hund, så finns det en källaringång också som isåfall får ersätta köksfarstun.
 
Invändigt behöver framförallt köket fräschas upp, men eftersom några dörrar ska ändras/flyttas så kommer det väl att sluta med att alla rum berörs på ett eller annat vis och åtminstone kommer att behöva tapetseras om...
 
(Förresten! Gissa VEM som har handlat tapeter till SIN hall!? ;-) Nån som tror att de kommer att bli upphängda i år...?)
 
Och avslutningsvis; Om någon känner ett väldas sug efter gammalt dammigt hö, så finns det fortfrande många-många balar kvar att hämta...
 
 
 
 
 
 
(Sonen tänker sej att en del av den gamla logen kan byggas om till verkstad).
 
Ha en fin tisdag allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

God förmiddag! Det där med att hugga i är nog inget släktdrag från min sida i varje fall. Min filosofi har alltid varit att man ska göra så lite som möjligt och bara hålla sig flytande. Med andra ord har jag levt ett numera ganska så långt liv trots lidande av en kronisk sjukdom kallad total brist på ambitioner. Men konstigt nog så har det gått ganska så bra ändå bara man lärt sig sig det kanske helt primära, detta att hålla utgifterna något mindre än inkomsterna.

Nåja, det finns ju trots allt viktigare saker än det rent materiella. Något så enkelt som förnöjsamhet kan ge en inte obetydlig sinnesro och att må psykiskt och fysiskt bra är ju i sammanhanget inget försumbart. Men å andra sidan hur skulle samhället se ut om alla vore förnöjsamma? Kanske inte så bra för det allmänna så kallade framåtskridandet. Man kanske skulle mycket i dagens samhälle ter sig bättre om vi tog ett eller ett par steg tillbaka? När jag ser tillbaka på 50 och 60-talen så hade vi det egentligen inte så mycket sämre då än vad vi har det idag. I vissa avseenden var det säkert bättre, allt var inte så upptrissat som det är i dagens samhälle och många barn kunde växa upp i familjer där ofta mamman kunde vara hemma med barnen medan de var små. Detta ses ju idag som något nästan perverst där i stället samhället tagit över barnen redan i låg ålder och föräldrarna stressar sig sjuka på jobben bara för att kunna ha råd att konsumera en mängd prylar som de egentligen inte behöver. Allt detta medan både barn och föräldrar mår allt sämre. Läste nyligen att allt fler barn nu diagnostiseras som lidande av de så kallade bokstavssjukdomarna typ ADHD. Sådana sjukdomar fanns inte ens på den tiden då jag växte upp och nu säger experterna att utvecklingen av dessa sjukdomarna växer i närmast epidemisk omfattning.

Ja det märks säkert att det är en gammal stofil som skriver detta, men det finns kanske ändå en viss sanning i reflektionen även om den kommer från en gamling som inte har vett att knipa käft.

Ha en fin vecka!

2016-03-29 @ 10:45:11
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

Nog är själv bäste dräng!
Ni är då sannerligen inte rädda för att hugga i. Spännande att få se hur detta "projekt" blir. Anar att det blir superfint alltihop. Han har plats för många hundar iallafall! :)

2016-03-29 @ 18:29:52
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Pernilla

Jisses vilka projekt. Huset ser jättestort ut. Hö vill jag inte ha. Men vad gör ni med det? Det tar väl en evighet innan det förmultnar?
/P

2016-03-30 @ 07:59:28
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Oj, vilket stort hus sonen köper! Där lär ni ha att göra ett bra tag framöver med renovering. Det såg ut att finnas ett visst behov av det. Det ska bli spännande att få följa detta på bloggen, för det hoppas jag förstås på att få göra.

2016-03-31 @ 05:51:18
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lotta

Spännande! Ingen risk att era ungdomar låter er bli försoffade. Ska bli spännande att följa även detta projekt som ni vad jag förstår snart ska sätta tänderna i.
Helg igen! Härligt 👍

2016-04-02 @ 11:26:06
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Josefin

Vilken potential, vilken dröm! Underbart att få sätta sin egen prägel!

2016-04-05 @ 20:15:18
URL: http://fonstertradgarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0