Tagga vårmode!? 8-)

 
Det är ju för böveln första mars imorgon, så visst är det dags för sånt här nu:
 
 
 
 
 
 
Fast... Jag har ju typ noll koll på hur man enligt "mode-gurusarna" ska se ut/klä sej våren 2014, så... <:-)
 
För så långt har vi inte kommit ännu i modekursen som jag går! ;-D
 
Men jag har iallafall hyfsat bra koll på trenderna fram till och med 1950-talet nu. :-) Och modet under andra världskriget är faktiskt jätteintressant att ta del av - det går verkligen hand i hand med hur världsläget var då! På grund av knaper ekonomi, ransoneringar och annat elände så var det minsann inte bara till att sticka inom H&M på fredagslunchrasten och köpa sej en ny "trasa" till helgens galej... Men ni kan tro att symaskinerna gick varma i hemmen, och att man var påhittiga till tusen angående vad som kunde lagas, sys om eller återanvändas till nånting helt annat. :-) Och man kastade INTE bort nånting - aldrig nånsin!!
 
Dagens slit- och slängmentalitet angående kläder beror ju till stor del på att modet har en väldigt kort livscykel (och på att de är "alldeles för billiga" också, förstås). Själv hinner jag knappt uppfatta en trend förrän den redan har blivit gammal och ersatts med en ny... Det är dock inget större problem, för de mest moderiktiga kläderna köper jag ändå aldrig - av den enkla anledningen att jag inte brukar känna mej bekväm i dem.
 
Faktum är att även när jag provar plagg av mer ordinärt snitt, så tycker jag för det mesta att de inte heller passar mej... :-(~
 
Och DÄR har vi den brännande punkten, som gör att jag ändå tycker att kläder är KUL - och till och med kan få för mej att gå en kurs i 1900-talets mode! För det där som brukar benämnas som personlig stil, och hur man genom sina kläder kan uttrycka exakt vem man faktiskt är (eller åtminstone vill vara!), är ju bara så-å-å-å spännande!! Och för egen del känner jag tydligt att eftersom jag på 47 år ännu inte riktigt har hittat min egen personliga stil, så borde det snart vara dags!? 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Så här blev det med...

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Investerat... :-)

 
 
 
 
 
Denna lilla skrivbordshurts (vid namn Micke) hittade jag i ett platt paket på det blågula varuhusets fynd-butik. Det kostade mej 259 spänn plus en uppretad make (han fick nämligen äran att montera ihop det åt mej...), men det tycker jag faktiskt att det var värt! :-)
 
Och nu står en hop av mina chili- och tomatplantor på det, placerade invid ett österfönster istället för som tidigare i ett söderfönster (där de riskerade att brännas ihjäl av eftermiddagssolen). 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Men BRRRR då...!

 
Allt annat än vår ute - iallafall jämfört med igår - för idag är det ingen sol alls och en riktigt råkall vind, och detta väder har fått både krokusar och snödroppar att hårt sluta sina kronblad igen...
 
Nåja! Jag har ändå inte haft tid med mer utevistelse än att mata fåglarna och hämta posten. Alldeles nyss (mellan tio och elva) hade jag ett chattseminarium på den ena av kurserna jag går. Ett ganska roligt sätt att "gå i skola" på, måste jag säga. :-) Och att få diskutera litteraturen med sina kursare skadar verkligen inte! Det har jag inte haft möjlighet att göra på någon av de tidigare distanskurserna jag har gått.
 
 
 
 
 
 
Nu närmast ska jag försöka ta reda på hur en viss blankett (som hör ihop med makens nystartade aktiebolag) bör fyllas i... Den handlar om såna där "skojsigheter" som skatt, moms och arbetsgivaravgift. Phu!! Det där löftet jag har haft till mej själv att jag aldrig nånsin mer skulle jobba med papper, siffror och kontorsuppgifter har uppenbarligen FET-spruckit... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Bland sorkhögar och flugsurr!

 
Det har varit - och är fortfarande! - en fin vårdag här idag. Inte alldeles klar himmel, men solstrålarna tar sej igenom slöjmolnen. Och vinden är väl inte 100%-igt behaglig, men vad gör väl det när det ÄNDÅ ser ut så här i trädgården!?! 8-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite svårt att fatta att det bara är den 24:e februari. Känns absolut mer som mars!?
 
Det kommer säkert ett vädermäsigt bakslag, med 50 cm snö och en massa minusgrader, rätt vad det är - men idag NJUTER jag av både dagen och vädret precis som de är!!! Till och med sorkhögarna känns lite våriga, så jag låter bli att stampa ner dem. :-)
 
Kramar!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Pappersarbete...

 
...tar DÖD på mej!!! 8-X
 
 
 
 
 
 
Återkommer när jag har uppstått igen... Gaaah!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

20:e februari...

 
Titta, vad jag hittade i rabatten idag! 8-)
 
 
 
 
 
 
Att titta på OS-sändningarna gav däremot inte särskilt mycket denna dag... :-/ Ja, ett silver till damcurlinglaget var väl i och för sej bra - men finalmatchen kunde ju absolut ha slutat bättre än vad den gjorde. 
 
Men shit happens, eller hur man nu ser på det förlorade bronset bland damkronorna!? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ännu ett vårtecken! :-)

 
 
 
 
 
Ja, det är väl i och för sej inte ovanligt att få se såna här myggor (eller vad det är för nåt) "dansa" även när det är snö kvar på marken. Men eftersom det inte är det nu, så kunde den ju softa en stund på ett gammalt grässtrå! Så jag fick möjlighet att fånga den på bild (med kompaktkameran), vilket knappast hade gått om den fladdrat omkring i luften... :-)
 
För övrigt har jag grottat in mej i vårmodet, eller nåt sånt!? Ja, inte 2013 års då förstås, utan 1920-, 30- och 40-talets. Ska väl snart kika vidare på vad innefolket hade på sej från 1950 och fram t o m 70-talet. Och sen - sen blir det kul på riktigt, för då är jag framme vid min egen ungdomstid! Förväntar mej en härlig nostalgitripp, speciellt vad det gäller 1980-talets mode! 8-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Vårtecken!! 8-)

 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

En ful fisk... :-)

 
Varför i hela friden släpar man med sej ett sånt här fat hem från loppis/second hand???
 
 
 
 
 
 
Ja, inte är det för att man har en ledig plats för just ett sådant i köksskåpen iallafall - eller för att man är djupt övertygad om att man kommer att ha jättestor användning för det! <:-)
 
Möjligen kan det låga priset ha en viss betydelse; 20 spänn... Och motivet har ju onekligen sin charm. Lite grann iallafall!
 
Men det avgörande är ändå att det är gammalt, och i förhållandevis bra skick. Gefle-stämpeln på baksidan skvallrar om att detta fat är tillverkat någon gång mellan 1913 och 1925. Var nånstans, och hur, har denna firre levt sitt liv i kanske hundra år??? Det lär jag aldrig få veta, men nu ska den iallafall få leva vidare hos mej på obestämd tid framöver. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Gyllene OS-medaljer drösslar in...

 
...och nyhyvlade brädor drösslar ut! :-D
 
 
 
 
 
 
Dessutom: Nu hamnar inte hyvelspånet på marken längre, utan i en stor låda på en gammal släpkärra. :-)
 
(Så om nån vill ha prima spån till sina kaniner, höns, hästar eller what ever så är det bara till att komma hit och hämta!) 
 
Jag är måttligt road av att vistas i närheten av den där högljudda mackapären, men visst är det toppen att själv kunna framställa så gott som allt virket som kommer att behövas till den kommande husrenoveringen. Maken däremot tycker (som tur är!!) att det är riktigt kul att hyvla - men även han var inne och såg hur Charlotte Kalla fullständigt mosade sina konkurrenter på den sista stäckan i dam-skidstafetten. Oj-oj-oj, som hon körde!!! Spurten på upploppet och in över mållinjen, kan man se i repris hur många gånger som helst! 8-D
 
Trevlig lördagkväll på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Middagspyssel...

 
 
 
 
 
Höll som bäst på att fira OS-medalj vid köksbordet med att plantera om några tomater, (Charlotte Kalla hade precis blivit tvåa på 10 kilometer klassisk åkning - TJOHO!!!), när sonen kom hem en vända på sin lunchrast...
 
När han hade slevat i sej sitt käk bland utspilld jord och plastkrukor, så frågade han om jag ville hänga med till hans vildsvinsåtel. Och eftersom det inte var några fler svenska OS-medaljer på gång just då, så sa jag ja!
 
Prövade att fota lite på ditfärden... :-)
 
 
 
 
 
 
Blev inte bra - men när vi åkte hem sen så körde han "rally" med fyrhjulingen (och med mej!!! HJÄLP!), och då var det ju inte ens att tänka på att våga släppa taget för att försöka fota... 8-O
 
Några "klick" vid åteln och jakttornet blev det däremot, för jag hade faktiskt inte sett dessa på nära håll innan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Tusensköna...

 
Tänk att den här lilla söta tufsiga har blommat hela vintern!? 8-)
 
 
 
 
 
 
Igårkväll fick den ett nytt snötäcke över sej, men jag tror att det har slaskat bort igen under natten...?
 
Får se om det går att genomföra någon morgonpromenad idag - känslan just nu är att det nog är bättre att vänta tills längre fram på dan, för grusvägen lär vara jättegeggig och landsvägen så blöt att man får sej en skitig "sprayduschning" av varje förbipasserande bil... Är det ordentligt ljust så kan man åtminstone sticka in i skogen när man ser att det kommer en bil... <:-)
 
Kanske mest lämpligt att ta dagens promenix inomhus - exempelvis på IKEA-varuhuset i Älmhult!? :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Äntligen sol!! :-)

 
Rubriken syftar på gårdagens eftermiddag. Idag är det tyvärr lika grått och tjockt i luften som vanligt igen...
 
Men snön har iallafall så gott som helt försvunnit, och grusvägarna har torkat upp hyfsat bra - så den här veckan har jag tagit nya tag med mina morgonpromenader. Visserligen bara en dryg halvtimme långa - får se om jag kan samla ihop ytterligare lite motivation och förlänga dem till åtminstone 45 minuter framöver... Men rätt vad det är har det väl blivit så varmt och svettigt ute, så man inte gitter gå långt på grund av det!? ;-)
 
Igår hittade jag förresten några snödroppar i trädgården. Härligt!! 
 
 
 
 
 
 
Och så fick jag utföra en företagsfotografering, fast jag vet inte om jag borde visa så mycket från den...? Men en liten "tjuvtitt" kan väl inte skada!? (Och klickar ni på bilden så blir den större!)
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Sportig!!

 
Det var då för väl att OS började, så mitt idrottsliga intresse vaknade till liv igen! :-D
 
Sedan dottern skadade knäet förra våren har det ju inte blivit så mycket "hänga med och titta på fotboll" till exempel, och sonens provspelande i herrlaget innan jul ledde som väntat inte till någon ny karriär... Men OS innebär iallafall många timmar framför tv:n - eller med ena örat i sportradion. :-)
 
Den här vintern har det funnits ytterligare en möjlighet att vara publik på ett återkommande idrottsevenemang, men det har jag dessvärre inte blivit färdig till att utnyttja...
 
Vår "svärson" har nämligen börjat spela innebandy, och genom dottern har vi ju hört att det har gått riktigt bra för hans lag den här säsongen. Men först igårkväll fick jag och maken äntligen tummarna loss, och åkte till sporthallen och kollade på en match. Riktigt kul var det - och seger med hela 6-2, minsann! :-)
 
Någon kamera tog jag inte med, men jag satt faktiskt bredvid en "dam" som fotade lite grann med en snarlik utrustning som vad jag har. Så om hennes foton blev lyckade, så ska väl jag också kunna få till det!? Förutsatt att jag går på fler matcher alltså, och även "vågar" ta med mej kameran... :-) 
 
Förresten så har jag faktiskt fotat innebandy en gång! :-) Eller utebandy...?
 
 
 
 
 
 
Egentligen är det nog inte skumrasket inne i sporthallen som är det största problemet, utan snarare att över huvud taget hinna med i händelserna!? Att fokusera på en liten innebandyboll är ju inte riktigt samma sak som att göra det på en betydligt större fotboll, menar jag - och själva innebandyspelet går dessutom minst tre gånger snabbare än vad spelet gör i fotboll... 
 
Men hur som! Det hade onekligen varit kul att testa!! Måste ta reda på när nästa hemmamatch är!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
PS! Tack så hjärtligt för alla grattis-hälsningar!!! DS!
 
 
 
 
 

Inte för att jag riktigt känner mej som "Gamle Svarten" än...

 
 
 
 
 
Men hur som helst så är det dags att dra ännu ett streck i ålderskalendern idag! <:-)
 
Grattis och trevlig födelsedag till mej!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Chiliplantor, chiliplantor och åter chiliplantor!

 
(Plus några paprikaplantor också, förresten!)
 
Försökte räkna dem innan idag, men tappade bort mej vid 80 nånting... Men det är ju illa nog! <:-)
 
 
 
 
 
 
Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag sådde - fast jag trodde väl i och för sej inte att så-å-å-å många av fröna verkligen skulle gro! Det är faktiskt bara en sort som (iallafall än så länge) inte har visat minsta lilla livsgnista - de övriga fem har i stort sett grott till 100%.
 
Så nu har jag sålådor och småkrukor inträngda lite var och stans i fönsterna mellan de ordinarie krukväxterna... Och vill helst inte tänka på hur det ska bli sen när varje liten chiliplanta har vuxit till sej och blivit så stor att den vill ha egen kruka... 8-X
 
Och snart ska det förhoppningsvis bli tomatplantor också. :-) Frågan är bara VAR??? 
 
Det borde faktiskt finnas nåt slags plantdagis, som man kunde få lämna iväg de små till...?
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Lite av varje... :-)

 
För ett tag sen investerade jag 15 spänn i en ny tandborste.
 
Den höll i kanske tre dar, så det var ju inget vidare bra köp. :-/ Kändes lite grann som att borsta tänderna med en igelkott!? Rätt vad det var så lossnade det ett sticksigt borst eller två, så man fick dem i munnen (eller t o m fastkilade mellan två tänder). BLÄRK!!!
 
 
 
 
 
 
Jag brukar inte reklamera saker och ting av ringa värde, men den här gången gjorde jag faktiskt det - mest med tanke på att jag tyckte det kändes lite halvt om halvt farligt med såna tvivelaktiga tandborstar ute på marknaden. Tänk om någon annan också har fått tag i en som tappar borst - och tänk om den personen även råkar svälja ner några borst i magen!? 8-X Då blir det väl ungefär som att äta en igelkott med taggarna kvar...? RY-Y-Y-YS!!!
 
Så jag kontaktade återförsäljaren, som ville att jag skulle posta tandborsten i ett brev (med frisvar!) till dem...
 
Häromdagen fick jag ett brev tillbaka, innehållandes:
 
 
 
 
 
Så det lönar sej faktiskt att klaga! :-)
 
 
------------------
 
 
Igår fyllde dottern år, så jag och maken var hem till henne och pojkvännen en stund på kvällen. Vi käkade lite tårta och ritade på olika kökslösningar... Alltså... Vet ni hur SVÅRT det är att rita ett kök från scratch, där man slipper tänka på var el, vatten och fönster finns och där man dessutom kan reglera storleken fritt åtminstone i ett håll??? Hur otroligt det än låter så är det SKITSVÅRT!!!
 
Och vänta bara tills vi kommer till badrummet, känner jag instinktivt redan nu... <:-/
 
I morse vaknade jag av nån slags mardröm, som säkerligen kom sej av att det är lite mycket - och framförallt väldigt olika - saker på gång här just nu!? Jag drömde att jag gick en kurs i klädsömnad (jag går ju både en design- och en modekurs parallellt den här terminen), men kursen jag drömde om var inte på distans utan jag hade en massa kreativa klasskamrater runt omkring mej i slöjdsalen, och alla låg förstås i som bara den. En av dem var ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic (!!), och den "jäveln" var naturligtvis mycket-mycket bättre än mej på att sy... 8-X Och samtidigt som jag stressade med mina mönster och tygstycken så skulle jag fixa en grej med bokföringen till makens företag. Hans gamla motorsåg (!) skulle på nåt vis köpas in av företaget, och jag hade inte en a-a-a-aning om hur jag skulle göra med avskrivningarna på den!? X-(
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Apropå att känna lite...

 
...vårkänslor, så röjde maken en del bland våra biodlingsattiraljer i helgen.
 
En gammal kupa som stått i uthuset och som vi inte orkar sanera efter yngelrötan, och som vi dessutom inte heller tror att vi nånsin kommer att vare sej vilja eller behöva använda igen, eldades helt sonika upp. 
 
 
 
 
 
 
Med tanke på det stora byggprojektet som väntar i vår och sommar så vet i fåglarna hur vi ska hinna med biodling också, men på nåt vis ska det väl gå...? <:-) Vi ska åtminstone göra i ordning våra två andra bikupor igen, så vi har dem inflyttningsklara och iordning om/när vi får tag i nya bin!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Det finns hopp om våren! :-)

 
 
 
 
 
En töig dag med takdropp och slisk-slask... Himlen klarnade aldrig upp helt, men jag och kameran såg iallafall en skymt av solen när vi klafsade iväg på en liten promenix... :-)
 
Och nu, alldeles snart, ska det ske!! Julgranen ska U-U-U-UT!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Adjöss januari!!

 
Och gissa vem som tänker slå rekord i att ha julgranen kvar lä-ä-ä-änge!? ;-)
 
 
 
 
Behöver väl inte säga att det INTE är en plastgran eller så, utan en riktig livs levande!!
 
Ja, om den verkligen är så levande längre, kan man kanske ifrågasätta... Men den barrar iallafall inte något nämnvärt, och så länge den inte gör det får den stå kvar!! Trots att den mest har varit i vägen ända sen den dagen den kom in... ;-)
 
 
 
 
 

Undrar om det kan vara strålningen från tv:n, som på nåt vis har konserverat den...? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0